Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Lichidarea statului de drept

Lichidarea statului de drept

România e-n criză, asta nu-i nici o noutate. Adevărata ştire e că nu traversăm doar o criză economică, ci una generalizată, de sistem. Şi ne-am făcut până acum că n-o vedem, am închis complice ochii, refuzând să acceptăm că ne scăldăm porceşte-n mocirlă. Statul în sine riscă să dispară ca entitate dacă lucrurile anormale pe care le tolerăm îşi vor continua evoluţia nefiresc de exponenţială.

Pentru că România pare, privită la rece, o împărţeală pe cnezate şi voievodate autonome (şi nu neapărat criteriul geografic primează, ci mai ales cel infracţional), dar ţinute oarecum unite între ele într-o strânsură de formă. Acest stat nu mai are absolut nici o autoritate. Cei cocoţaţi periodic în jilţuirile pufoase ale puterii, fără nici o excepţie de coloratură politică, nu fac absolut nici un efort pentru impunerea şi respectarea regulilor.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

88 thoughts on “Lichidarea statului de drept

  1. Mi-e frica de un nou 1940 pentru noi, evident cu alte coordonate de pierzanie, nu neapart teritoriale.

    Si atunci starea institutiilor era una de criza, cu asa-zisi fucntionari de rpoasta calitate.

    Oare cu ce gresim, noi, astia care-si vad de viata ?

  2. Statul risca sa dispara atunci cand statul insusi nu respecta legile. Asta se intampla de o bucata de vreme. Legi absolut cretine, legi cu destinatie clara pentru anumite grupuri, legi strambe. Avocatul poporului ? O papusa intr-un scaun.
    Nu vad de ce-ar respecta (aplica) legea politistul comunitar din piata cand primul ministru n-o respecta / aplica.

  3. Păi, dacă ne convine, de ce să ne schimbăm?

    Când e de concediat pleacă ultimul intrat, şi ne convine. Pentru ca apoi să ne mirăm că ne conduc nişte incompetenţi legaţi pe viaţă de funcţii, şi că pe cei care pot facă ceva nu-i bagă nimeni în seamă.

    Cu vreun kil’ jum’ate plin cu ‘crize’ din astea pe umerii fiecăruia degeaba te miri că ‘liderii’ nu vor să impună regulile de care vorbesc la tv.

    Regulile sunt foarte clare, sunt de la toţi pentru toţi şi sunt respectate cu sfinţenie de fiecare; doar că nu fac din noi virgine prime, aşa cum ne place să ne imaginăm, ci doar curve gata să presteze la orice oră.

  4. dupe parerea mea,suntem in dictatura sau totalitarism. n-am iesit cu adevarat din ea. s-a schimbat doar forma propagandei,atat. Smecherii & Infractorii isi cam faceau de cap & pe vremea lu’ Ceausescu,doar ca atunci nu se “mediatizau” ispravile lor in presa oficiala. cam asta cred eu ca e diferenta. ce se-ntampla acum este continuarea fireasca a maretelor vremuri comuniste. doar aceiasi comunisti,transformati in smecheri de stat,ne conduc. chiar daca se va reveni oficial la dictatura,viata va fi in esenta la fel. nu vom mai avea cablu & internet.mare scofala. nu-nteleg eu,ce Dracu’,cautam in u.e.?! aia chiar nu s-au prins pan’ acum ca n-avem nicio legatura cu ei?? ar trebui sa ne excluda din ei. cred ca asta ar mai putea fi o sansa pt. noi. un sut in cur de la ei,un mare pas inainte pt. noi.

  5. Dl.Ciutacu,apreciez la dvs cultura,inteligenta,perspicacitatea si luand punctual temele dezbatute de catre dvs,intr-un procent covarsitor cred ca trateaza serios problematica abordata.Totusi nu pot sa nu remarc ca oricare ar fi subiectele abordate,invariabil ajungeti la presedintele Traian Basescu.Domnia sa are si bune si rele evident,nu stiu daca este obsesia dumneavoastra(dupa parerea mea destul de grav daca aveti obsesii)sau este optiunea trustului Intact.

  6. Nici nu are cum statul sa se impuna in conditiile in care cei ce reprezinta autoritatea statului sunt produsul gastilor,clanurilor,neamurilor,intereselor,celor care i-au propulsat in acele functii.Pai ce ei au fost pusi acolo sa reprezinte autoritatea statului?nu , ei au fost pusi acolo sa p r o t e j e z e interesele celor care i-au propulsat in functii.

  7. @Vali-Arad: multumesc pentru aprecieri, dar, cu toata politetea de care-s eu in stare acum, va anunt ca sunteti intr-o grava eroare. acest text chiar nu se refera la Basescu. e vorba despre o stare de fapt la fel valabila si-n mandatul lui, si inainte de el, si (mi-e teama) dupa el. ma scuzati ca am avut neobrazarea sa scriu un editorial in timpul inteleptei sale ocarmuiri. promit sa se repete.

  8. dar noi tot timpul suntem in criza sau suntem niste crizati, deci ca atare si prin urmare nu trebuie sa ne vaitam. asta este starea noastra initiala si fireasca.

  9. Adevaratii salariati care s-au infruptat din banul public in perioada 2004-2008 au fost judecatorii, care si-au inventat si si-au acordat sporuri salariale peste cele prevazute in legi, judecandu-se unul pe celalat. Acestia au contribuit prin executarea sentintelor judecatoresti la cresterea cheltuielilor salariale in sectorul public. Au generat cheltuieli ale bugetului de peste 2 mld euro.Plus celelalate drepturi speciale de care beneficiaza ei si grefierii- care in majoritate sunt cu studii medii. Ca sa faca, ce au facut in dosarul acestu Serghei Gordunov. Justitia este la cel mai de jos nivel profesional dar in schimb statul le acorda recompense materiale enorme, suportand si sumele de la CEDO. Acestia sunt adevaratii profitori ai banului public. Prostimea este hranita cu gogorite gen “pusca si cureaua lata”. Ne este rusine si scarba ca traim in Romania!

  10. Vali-Arad, daca tot adusesi vorba, numa asa, sa nu mor prost. Care sunt “cele bune” ale “domniei sale Traian Basescu”? Poti sa dai cateva exemple?

  11. Trist…tarele epocii fanariote sunt omniprezente…macar atunci erau tesute de turci si greci…acum???obiectivul suprem al celor de la putere-sa jefuiasca pe cat posibil mai mult si mai repede ca nu se stie cat vor mai sta acolo…

  12. Asa este,e trist.Totul se imparte pe baza de bani,de influenta…E un haos total.Vorbeam cu cineva si-i spuneam de cineva de la Finante:”Uite,asta ar fi bine sa fie numit.E competent,ii place meseria,e si rau,are si vechime…la cate a realizat pentru institutia asta,ar trebui sa-i ridice statuie”.Raspunsul sec:”Si cine-l baga in seama pe el?Impartirea se face pe baza de:se poate”colabora” cu el,e docil,se baga la combinatii?
    Asta este,am ajuns sa fim condusi de agramati,mai nou trimitem si fatuci botoxate si siliconate pe post de europarlamentar,care nu stiu limba romana,ce sa mai zic de engleza,franceza,etc.
    Si in martie mai asistam si la referendumul pentru autonoia Tinutului Secuiesc.Super.Cineva inseamna ca e perseverent in tara asta.

  13. Nea Victore —- ROMANIA o fi impartzita pe cnezate si voievodate , dar toate sunt conduse de fratzia SECURISTO- COMUNISTA si a progeniturilor ei !!! Ma uit acum la ANTENA 3 SI VAD O FUFA CARE CICA-I SECRETAR DE STAT ???!!!???? [e ora 15.10] Toata vanzoleala din aceste zine nu e intamplatoare si cel mai tare e ca puiutzu de securist de la Cotroceni n-a mai iesit pe sticla !!!! Au nu crezi ca de frica sa nu-l impuste cu AKM-URILE furate la Ciorogarla sau Gorbaciov ala , sau cum l-o chema !!!! Madar fackaru coordoneaza toate astea !!! Sa ne aducem aminte si de ziaristii rapitzi tot la inceput de mandat de guvern portocaliu !!!???!!! Idiot sa fii [ si din pacate suntem un neam de idiotzi] sa nu ai ochi si minte ca astea sunt manevre avand marca securistica ordinara !!!!!!

  14. @lupi: nu Securitatea a facut-o pe Alina Bica secretar de stat. mai usor cu jignirile, ca nu vreau sa transform blogul asta intr-o latrina pestilentiala. se poate critica si in termeni civilizati, nu-i nevoie de psihoze suplimentare.

  15. intr-adevar,poza face cat o mie de cuvinte. asta-i adevarata romanie: copaci taiati & furati ca-n codru,oameni omorati cu zile & umiliti in spitalele mortii – adevarate lagare de concentrare pe baza de spaga,clanuri mafiote care se-ncaiera-n fata militiei,oameni impuscati ca-n vestu’ salbatic in centru’ orasului,terchea-bercea mondialu’-finu’ fostului viitor prim ministru,draga stolo,inmormantari oribile de interlopi,presedinte jucator & consumator de bodega golden shlitz,etc. sa traiti bine! mai traiti?!! bine!

  16. exista oare un plan de distrugere a sistemului democratic in romania? dupa aberatia uninominala, care a umplut parlamentul de politicieni amatori (deci usor de controlat) acum se vorbeste de republica (semi)-prezidentiala konsolidata….avem toate ingredientele unei dictaturi democratice (dupa modelul rusiei)….

  17. Nu mă mai miră absolut nimic dintre ticăloşiile care viermuiesc peste tot în ţară. La ce să ne aşteptăm când în fruntea statului avem un delicvent cu dosare bine ascunse, când primul ministru este o marionetă, miniştri aleşi după interese, cei care ar trebui să-i verifice sunt şantajaţi, când unii doctori ucid prin incompetenţă şi indiferenţă fără frica răspunderii(aprig apăraţi de confraţi la fel de vinovaţi), când elevii îi bat pe profesori şi profesorii pe elevi, când funcţionarul te tratează ca pe un nimeni, când, de la procurorul general până la ultimul agent de poliţie, au alte interese de apărat nu Statul de Drept?
    Sper doar ca, celor care îşi doresc acum o dictatură, să le treacă. Hoţii nedovediţi sunt azi negustori, constructori, primari, secretari de stat, parlamentari, miniştri, toţi “cinstiţi”. Ce altă dictatură ne-ar mai trebui?!

  18. V-am urmarit cu interes aseara la Sinteza zilei si imi pun acceasi intrebare ca si dvs: ce se intampla in tara asta?
    Poate sunt paranoia, dar m-ar bucura un raspuns simplu de la dvs – da sau nu – cu opinia dvs la urmatoarea idee: dupa modelul lirei sterline atacate in Anglia, dupa modelul gazului din Ucraina – care au adus multi multi bani celor din grului Soros ( ex Bilderberg ) credeti ca la noi se vrea un haos, pentru a imprumuta si mai multi bani ( cu ceva profit pt bank of america ) si pentru a ne face pe noi sclavi si mai tare? E un motiv mic si suficient pentru Romania, care ar prezenta interes pt ei doar datorita asezarii langa Putin( sa facem camm doar ce ne dicteaza ei in urmatorii zeci de ani )? Va multumesc si multe succesuri si de acum inainte

  19. Voi astia care “va vedeti de treaba” sunteti vinovati ca nu vedeti, nu auziti si nu vorbiti decat acoperiti de anonimatul protector al nikname-ului.Urlati cat vreti in virtual.In viata realqa sunteti niste melci milogi.Bre, toti suntem vinovati, se-aude??Dar voi o s-o luati primii.Mortaciunilor!

  20. MasterSargent, n-ai vrea tu, tăticule, să ne dai o oră şi un loc în care eşti dispus să-ţi dai jos anonimatul?
    De unde o ieşire atât de plină de furie? Nu (te) înjură nimeni, oamenii îşi spun părerea civilizat, vorbeşte mulţimea prin gura multora. Nu ţi-ai canalizat furia înspre cei care merită. Din (ne)fericire, mai devreme sau mai târziu, mortăciuni vom fi cu toţii. Important este cum ajungi acolo. Împuşcat în drum de un ticălos protejat de justiţie, ignorat de medici pe un pat de spital, sau luptând cu mijloacele avute la îndemână. Uneori, o vorbă face mai mult decât 49 de arme din mai (nu!) ştiu eu ce loc. (Mihaile, vezi dară că ţi-am urmat indicaţiile. N-am folosit numărul urmărit… 😉 )

  21. Toata presa se leaga de termopanele si 100 000$ a lui Nastase, dar stie cineva cat pamant din Delta Dunarii si Insula mare a Brailei este achizitionata de Nastase?. Cred ca daca s-ar face cercetarile corect s-ar vede de ce agricultura este pe butuci ,nu se cade sa mearga bosi sa munceasca pamantul care l-au luat pe pret de nimic ,numai ca asa a dat bine in anii 1990,cu pamantul s-a intamplat la fel cum s-a intamplat cu imobiliarele din ultimi ani,fiecare a cumparat cat mai mult pamant , ca sa fie. Si cu padurea s-a intimplat la fel numai ca la padure au avut mafioti ce sa defriseze.Nu am pretentia ca as sti ce trebuie facut,dar pamantul trebuie sa fie al celor care stiu sa-l pretuiasca si sa-l munceasca. Langa poza cu defrisarea ar fi trebuit atasata una cu pamanturile nemuncite ale mafiotilor.

  22. Am o teorie:noi Romanii ar trebui sa mergem toti in rai,ca iadul e aici,dar cum contribuim cu totii la dezvoltarea acestuia.
    E loc si de mai,,bine”.

  23. Interesanta analogia cu cnezate si voievodate, dar cred ca e un pic cam pretentioasa. Aici la noi nu cred ca e ceva de genu asta, cred mai degraba ca sunt niste gasti, niste bande criminale(sau benzi daca esti elena basescu) care se tot lupta intre ele chiar daca au aceeasi coloratura politica, in ceruu gurii sunt negrii toti… Cat despre criza generalizata, nu e nici ea de ieri de azi e de vreo 15-16 ani, de pe vremea FSN-ului si inceputurile PDSR-ului cand inca mai dainuiau “structurle” baietzilor inteligenti… totusi frumos scris…

    PS. Am si eu ceva de genu asta pe blog…

  24. Dacă nu aveţi Dvs. D-le Ciutacu, o soluţie la criză, lăsaţi că are Dl. Geoană. Nu mai scriu despre ce e vorba, că am mai scris undeva. Da’ e HALUCINANT:

    http://bciprianmp.wordpress.com/2009/02/01/criza-economica-si-dumnezeu-salvatorul/

    Şi, D-le Ciutacu, Dumneavoastră sunteţi de vină de situaţia Românicăi, că “Nu lăsaţi Guvernul să lucreze”! Cine a spus asta? Păi tocma’ Dl Boda în emisiunea “Agenda politică” de la TVR1…

  25. Buna dupa amiaza
    Victore, natia asta traverseaza o criza inca de pe timpul cand Mihaita cel Viteaz mergea cu banutu’ la turcabeti si-l dadea in gat pe varu-su sa-i ia tronul; ceea ce altii considera a fi o criza financiara in primul rand, romanasii nostri considera o mare oportunitate! Si ma refer aici in primul rand la aruncarea prafului in ochii pulimii, pentru ca in spatele cortinei corifeii noii aliante sa pregateasca tunurile adevarate.
    Pentru ca eu unul nu pot crede veci pururi ca un ins care e dat in urmarire generala nu e de gasit 5 luni si e prins in 48 de ore, nu cred ca politistii nu s-au uitat in containerele dubioase din portul Constanta vreme de 20 de ani si si-au gasit sa se uite taman acum si, ce sa vezi, dau de o tona de coca 🙂 si, fac pariu ca pana deseara se gasesc si armele de la Ciorogarla…
    In ast timp, micul mare Boc ia masuri de criza in 2009 cu aplicabilitate din 2010 🙂 si, dupa ce infiereaza cu manie proletara imbuibatii care iau de la stat sute de milioane de leisori nu zice nici pas despre bugetul lui Nutzi Udrea si nici despre cheltuielile RAPPS-ului de exemplu.
    Despre aplicabilitatea legii in Romania, asta imi readuce aminte de aforismul ciobanului care se pisa la umbra unei Dacii in mijlocul Bucurestilor si vede un parapantist intrand cu mecla intr-un bloc: “tara de c…t, atentate de c…t”; inlocuiti atentate cu legislatie si aflati starea justitiei din Romanica.
    Salutare taica si noroc

  26. Dle. Ciutacu permiteti-mi sa-i raspund “curajosului” MasterSargent:Bai fruntasule, daca tu esti intruchiparea curajului de ce n-ai spus cine esti tu in realitate “Marele Melc Milog & Mort”.Sper sa apara comment-ul,multumesc!

  27. Imi place articolul, sa creasca ura si frustrarea, nemultumirile si denuntele ca numa asa se poate trezii omul se pare.

    Nu stiu daca e corect dar parca astept un partid(sau o gasca macar) in care sa fie romani care au trait si au studiat in strainatate cum trebuie sa mearga treburile si in acelasi loc sa fie si profesori si oameni renumiti prin rezultatele lor, nu prin manelele care le asculta.

    Imi pare rau daca jignesc pe cineva cu treaba romanilor plecati in strainatate, dar sunt si eu unul din ei si cunosc destui care au cunostiintele necesare pentru a aduce un nou aer Romaniei. Am cunoscut oameni care lucreaza aproape de liderii politici din strainatate, stiu oameni care lucreaza in sistemul economic, sanitar, etc. din diferite tari europene si ma refer la un nivel destul de inalt si asa as putea continua lista. Daca ma mai crede cineva va asigur ca la fel ca mine, ei(cei pe care ii cunosc eu personal cel putin) ar fi disponibil oricand sa ajute Romania intrun fel sau altul si nu din motive financiare.

    Daca cineva ar da un anunt acum la televizor, in ziare, pe internet cum ca ar avea nevoie de acesti oameni din strainatate sunt sigru ca va primii ajutor, eu as suna primul, cu o singura conditie, transparenta.

    Astept sa turbe lumea pana atunci si sa “ne ia dracu pe toti” cum zicea Badea intro emisiune.

  28. suntem niste tristi intr-o tara trista…
    noi romanii, suntem cei mai mari perdanti, din cauza faptului ca ne facem rau tarii noastre, implicit noua…
    drace, suntem si orbi si prosti…

  29. Salutare Domnu’Vector!

    Ceea ce se intampla vine logic urmare a arderii etapelor.

    De ce la noi este asa si in occident nu?Simplu, la ei capitalismul,”libertatea” sa zic asa a venit firesc dupa maturizarea societatii, dupa “coacerea bubei”, au explodat si s-au reasezat cu un pret greu de sange….da!

    La noi din pseudo capitalism ,. mai degraba feudalism tarziu s-a sarit direct la o societate de tip utopic care s-a incercat de catre occidentali pe estici…da…Apoi de la asta , hai inapoi la capitalism, tot pentru ca occidentalii aveau nevoie de spatiu vital…Iaca asa de colo -colo, totul impus prin forta , arzand etapele, luand oamenii de par si bagandu-i in diferite incubatoare cu medii simulate…e usor de explicat…

    Acuma nu avem decat sa asteptam ca “buba sa se coaca”, sa incercam sa ne punem la bataie in sfarsit desteptaciunea si inventivitatea, curajul si multe alte calitati ale neamului nostru , pentru a iesi din vagauna asta.Probabil ca noi nu o sa apucam sa vedem ce iese , dar copii nostrii, poate…

    In fine, as spune ca oricum , nu am trait in zadar…:)…si inca, aceste experiente pe om au facut ca noi, esticii sa fim mult mai adaptabili, dar ,din pacate, si mai lenti ca reactie dupa ce au venit experimentele peste noi fara sa fim maturizati.Socialismul noi l-am experimentat in 50 de ani, dar priviti colosii capitalismului incep parca , parca sa vina si ei spre etatism?da! Tocmai bine ca noi ne intoarcem la capitalism….ooofff!cred ca m-ati inteles.acuma , din nou soarta noastra va fi hotarata de personalitati vizionare, le astept sa se arate….ele inca sunt tinute innafara zonei de decizie , dar pana la urma vor trebui cooptate pentru ca situatia nu va mai avea alta solutie…Sa fim sanatosi , ca belele curg!:)

    Maxi!:)

  30. Pana si popii sunt in criza. Fac greva ca se baga pasapoarte biometrice la aprozar…
    De fapt omenirea a fost si va fi intr-o permanenta criza. Si universul este in criza , mor stele , se mananca unul pe celalalt. Acolo gasim si gauri negre mai periculoase chiar ca cele din economia romaneasca.
    Aceasta este “normalitatea” . Fara criza nu este progres . Fara criza rahatul care a iesit la suprafata nu poate fi curatat. E un ciclu normal. Va doresc o criza sanatoasa!

  31. @everybody: revin cu reamintirea catorva reguli de convietuire pasnica.
    1. nu injurati ca pe maidan si nu va jigniti reciproc
    2. nu va mai provocati reciproc la smardoieli barbatesti
    3. nu postati linkuri, ca incepeti sa intrati automat la spam

  32. In criza statul fenteaza… Un pic de matematica ne arata ca vor creste contributiile la stat cu 6% – 7% fata de cele anterioare (nu trebuie sa ne pacaleasca faptul ca reprezinta 3.3% din brut; cresterea relativa e mult mai mare). Salariile bugetarilor cresc doar cu 5%!

  33. Domnule CIUTACU.Statul de drept si democratia nu vor dispare.Nu poate disparea ceva care nu exista.Ceia ce e la noi,nu e nici democratie nici dictatura nici stat autoritar.E o porcarie.Cred ca nici nu exista un nume care sa-l defineasca.O gasca de sus pusi,face o constitutie si niste legi pe placul si spre profitul LOR,apoi jura ca nu le incalca.Si democratia care are legi variabile,si dictatura care are legi fixe,nu sunt egale cu acest haos.Doamne fereste,dar daca ne infundam asa ,chiar fara a accelera ritmul spre prapastie,nu va fi bine deloc.Cu oameni care se duc la Sinaia sau la meci,in ziua votarii,cu oameni care stiu numai sa injure si sa critice pe oricine,pe provincialii dintr-o parte a tarii care-i injura pe cei din alta parte,cu cei care sunt “specialisti” in a citi doar titluri sau cartile de joc,nu se poate mentine o tara.Acum nu stam bin e nici in tara nici afara,dar nimanui nu-i pasa.Fiecare se inchina la Euro daca il are.

  34. Suntem un popor paradoxal, fara doar si poate.Un popor complex si contradictoriu.Un popor viu.Fiintam asa cum ne este gena.Suntem contemporani cu aceste etape istorice, pe care, daca le sarim,cum bine spunea Maxi,traim vremuri dureroase.
    Trag nedejde ca mai sunt barbati in tara asta.
    Oricum, ” mamaliga” explodeaza cam la 50 de ani.Ciclic.Eu nu voimai avea nici timp, nici rabdare.Urmasii mei, poate…

  35. Pentru domnul cu identitatea. Ce va doare, va doare de tara asta? Pe toti va doare coruptia, minciuna ,nemernicia, scriti cu patos despre ce va face sefu’ la servici, despre ce vedeti la televizor, despre ce ar trebui sa se intample si nu se intampla. Nu sunt pareri ci pareri de rau, domnule .Nu e vorba de injuraturi, e vorba ca cetateanu Ciutacu scrie despre o stare de fapt iar voi comentati aprobator cand nu va vede nimeni.Starea de fapt vi se datoreaza, ni se datoreaza , suntem partasi la dezgustul general, toti sunt dezgustati de toti, coruptia, mama ei, dar cand va trece frica incercati sa va opuneti. Povestiti pe blogu lui Victor, apoi. Si va scrieti demisiile si bagati ghilimele–mi-e scarba de dumneata, d-le presedinte sau d-le contabil sau d-le ministru, pentru ca si datorita dvs tara asta e in genunchi pe coji de nuca.
    Daca voi, mii de romani ascunsi pe net faceti asta inseamna ca nu traiti degeaba.Alminteri, noapte buna.
    Semnat:un bou care se bate si pentru voi prin Iraq.Mi-e frica, bre, dar nu mi-e rusine.

  36. Problema e complicata referitor la ceea ce se intampla si cronologic ea se prezinta cam asa in linii mari:
    – dupa 1989, Romania a devenit un stat democratic in care interesele unora – “oamenii ai puterii” – erau cu mai multa indarjire aparate decat ale altora – cetatenii obisnuiti;
    – intre 1989 si 2005 Roamnia a fost in tranzitie – era odata un cuvant la moda. Tranzitia s-a simtit in buzunarul omului obisnuit ca fenomen negativ cu tenta financiara iar in acelasi timp se efectua tranzitia bunurilor statului si a fondurilor statului spre buzunarul unor milionari de conjunctura – citat din domnul Silviu Prigoana – care au beneficiat de aceste bunuri si fonduri in mod nemeritat si antisocial. Intre acesti ani s-a distrus complet orice urma de competitivitate si valoare in politica si in relatiile economice cu statul, astfel au aparut regi ai soselelor, tari ai parcarilor – si tarine bineinteles, partidele de dreapta si de stanga, presedintele conducator, si multe alte anomalii. Aceste anomalii au gasit mediu prielnic dezvaoltarii si au prins radacini puternice in socieatatea romaneasca.
    – Intre 2005 si 2008 economia “duduia” pe fondul capitalului strain imprumutat cu dobanda usturatoare romanului de rand. Unii oameni care au prevazut criza economica erau fie inabusiti de anumite jocuri de putere fie erau tratati ca un soi de “paria”.
    – In 2008 romanii si-au ales guvernul. Unul ales si altul dobandit. Desi e imposibil sa tratam fiecare reprezentant al clasei politice ca o non-valoare e sigur sa spunem ca gloata invinge si gloata politica pe ansamblu e o non-valoare.
    – In 2009 vine criza, vin si alte probleme ca acum se vorbeste de deficit bugetar, acum se vorbeste de 400 de mii de someri si va asigur ca pana in August 2009 vor fi cel putin dublu, acum suntem inca afara din “furtuna” dar vom intra si noi. Si asta e sigur. In vestul Europei se va afla in martie masura numerala a inceputului crizei – marile companii vor afisa rezulatatele economice finale pe anul 2008. In toamna vom afla incotro se indrapta criza ca termen de timp.
    – In 2009 vom avea alegeri prezidentiale. Ca si la parlamentare nu vom avea pe cine sa votam pentru ca ei sunt prea puternici, prea inruditi, prea alaturi unul de altul, prea o gloata uniforma. In 2009 Romania nu are de ales dar in 2009 Roamnina poate sa isi exprime parerea despre oferta din care poate alege.

  37. coruptia este in traditia poporului nostru…”catelus cu parul cretz, fura rata din cotetz….” este una dintre primele poezii ale copilariei…coruptia ?…care coruptie ?

  38. Miorita este blestemul nostru national. Romania este o tara de ciobani moldoveni, ungurenii, vrancenii si miorite bucalaie. Adica “ungurenii si vrancenii” sunt smecheri de smecheri si dau tunuri unul dupa altul,”moldovenii” stau cu mainile in san si se lamenteaza ca fraierii in timp ce oile behaie ca proastele.
    Sigur ca statul este in metastaza, nu e o noutate.
    Intrebarea mea este ,domnule Ciutacu, MAI ESTE CEVA DE FACUT, SAU ASTEPTAM CA TAMPITUL ALA DE CIOBAN SA NE PUNA ASTIA PIELEA PE BAT?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.