Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Îţi meriţi soarta, fraiere!

Îţi meriţi soarta, fraiere!

Ai contribuit financiar la realizarea recensământului. Ţi-au bătut unii la uşă. Le-ai dat drumul în casă. Le-ai oferit o cafea. Le-ai răspuns la întrebări, unele extrem de personale, despre tine şi despre familia ta. Drept mulţumire pentru efort şi cheltuială, recensământul nu a putut fi validat. Or fi fost oamenii obosiţi. Cum să centralizezi şi să prelucrezi datele statistice, în era calculatorului, în doar nouă luni? Asta ai putea s-o faci tu, la tine-n firma privată. Sau în familie, dacă ai chef să creşti copii pe vremurile astea. La stat e imposibil. Aşa că, pe banii tăi, ai rămas vecin pe listele electorale cu morţii din cimitir. Şi cu foarte mulţi vii care, de bine ce le-a fost aici, nici nu mai ştiu cum arată România. Şi bine fac. Eşti, statistic, egalul lor. În definitiv, ai faţă de mort cu loc de veci în străinătate. (integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

132 thoughts on “Îţi meriţi soarta, fraiere!

  1. Aceste referendum nu arata decat un lucru. USL este foarte slab. In afara de Antonescu si Ponta nu au oameni. A trebuit sa vina ei de la presedentie si de la guvern la mitinguri sa mai aduca lume. In tot acest referendum nu au facut decat sa astepte ca ura pentru basescu sa aduca oameni la vot. In timp ce basescu si ai lui dadea in ei cu ce apucau, astia de la USL stateau si incasau. Ft slaba prestatia. Ma uitam la ei si asteptam sa vad si eu niste contre, si un singur lucru au reusit au scos o vila :)) Eu ca simplu cetateam ma numar intre cei 7.000.000, deci mi-am facut datoria.

  2. tot de la martieni vine si numarul locurilor in parlament si a europarlamentarilor!!!!!!!!!!!si cine a avut(cine a avut!?)multi euroi, i-a inmultit din vorbe(oare cu asta s-a ocupat madam udrea in zilele astea?…zic si eu, nu dau cu parul!!!!!)

  3. Am hotarat definitiv si irevocabil: ultima solutie, acte de imigratie!!! Nu se mai poate trai in aceasta tara absolut bizara! Cred ca e singurul loc din lume unde 13 il bate pe 87. Asa ca imi fac bagajul, imi vand casa si spre Canada cu toata viteza inainte!!!

  4. adevarul este ca suntem fraieri … dar nu din cauza noastra…. daca se vroia sa se faca ceva cu referendumul asta trebuia sa se faca listele k … sa se vada de recensamant ( nu a doua zi) …. trebuia sa se schimbe legea ( sa nu fie 50%) si dupa aia se putea face si referendum … deci nu suntem noi fraieri ca unii si-au batut joc de votul nostru si altul a tras foloasele … nu avea voie antonescu sa faca campanie ( de asta a fost acuzat base ca a facut ptr pdl si acum a venit antonescu si a facut la fel … deci cum as putea sa am incredere in el?) nu trebuia sa faca campanie ponta… el trebuia sa vada de guvern … sa vina in fiecare zi cu masuri noi cu rezultate si atunci sigur veneau 70% din oameni la vot … da cand ei au demonstrat ca sunt exact si identici cu cel pe care vrea sa-l dea jos … de ce naiba as mai vota ( eu am fost la vot … si cum ziceam … n-am ramas cu un gust amar ca a venit marianarul lor sa strige victori cand au votat atatia oameni sa plece … aia a trecut … problema cea mai mare este ca astia au demonstrat ca oamenii care au iesit in frig atatea zile au iesit degeaba… ca n-au invatat nimic….. trebuiau sa demonstreze ca ei sunt mai buni decat ala pe care vrea sa-l schimbe … de tot referendumul trebuia sa se ocupe un prost fara vreun viitor politic si in spatele lui puteau sa puna pe cine vroiau sau sa se ocupe chiar ei … dar ponta si antonescu nu aveau voie sa se balaceasca in noroiul asta ca au iesit iei mai murdari decat base care a facut ce a stiu el mai bine … a venit a urlat si s-a retras …. nici nu si-au dat seama cei de la usl ca erau doar ei in mocirla si se murdareau si pierdeau din voturi pe minut ce trecea …. asa ca nu noi suntem fraierii…. poate am fi fost noi daca era totul bine si frumos si in toama ii alegeam pe ei si vedeam atunci adevarata lor fata …. asa noi am vazut de ce sunt ei in stare si tot ei au picat de fraieri … si pun pariu ca in toamna pdl-ul o sa aiba cel putin 30% si usl 35% asa ca teapa lor si teapa noua ca din cauza lor mai tr sa stam inca 2 ani cu comunistul securistul cu sociopatul cu dictatorul ( ptr cine n-a inteles este o singura persoana – asta si ptr ca isi schimba oersonalitate, ideile, principiile, prietenii de la un minut la altul)

  5. Desi m-am simtit complet pierduta la intorsatura luata dupa referendum, acum, dupa ce am citit ca nu sunt singura in situatia de votant nevalidat ma simt mai bine.
    Cred ca am putea sa cream un grup de discutii pe internet, un site al nostru care sa fie dedicat milioanelor de votanti care isi doresc conducatori pe masura! Pt cine e de acord, e-mailul meu e [email protected].

    In ceea ce priveste articolul domnului Ciutacu, cred ca incearca sa ne consoleze intr-un stil oarecum masochist 🙂 Dar asemeni altora care au postat aici, eu ma simt impacata deoarece mi-am facut datoria de cetatean.
    NU ma simt insa impacata cu faptul ca AM FACUT IAR UN COMPROMIS mergand la vot pentru Antonescu si Ponta care acum par dezorientati. Compromis, deoarece eu nu sunt un mare fan al lui Ponta sau al lui Antonescu. Mai grav e ca incep sa cred ca Ponta si Antonescu, asemeni absentilor, nu sunt nici ei fani ai celor peste 8 milioane care s-au prezentat la referendum!
    Dle Ciutacu, daca poti transmite mesaje, te rog transmite-le celor doi sa nu mai stea cu fundu-n doua luntre, ci sa mearga pana la capat: ori sa accepte invalidarea noastra a tuturor, inclusiv a lor si sa-si dea demisia lasand tara in mainile majoritatii absenteiste care sa isi asume responsabilitatea totala pt decizii, ori sa obtina rapid demisia lui Basescu si sa puna apoi osul la treaba lasand deoparte discursurile goale de continut.
    Multumesc

  6. P.S. USL si PSD sa puna osul la treaba si sa participe activ la educatia politica a oamenilor, pe teren: daca doar dau din gura la TV, asta nu va reduce numarul absenteistilor; sa stabileasca contactul pe teren cu oamenii, sa se duca sa vada cum e viata cetatenilor in realitate si sa ia aminte si sa actioneze in consecinta, altfel nu-i va vota o majoritate in septembrie! Ca sa castigi, trebuie sa transpiri, si nu numai la muschii gurii!

  7. Daca mai aveau putina rabdare, datele de la recensamant ar fi fost publicate si astfel se puteau lua in calcul acele date. Din pacate s-au grabit sa scape de puscarie cativa oameni de ai lor. Pe de alta parte va spun sincer la toti cei care ati scris: NICIODATA NU A EXISTAT UN PROCENTAJ ATAT DE MARE in nici un judet precum anul asta in Olt. Eu nu cred rezultatele astea. Sunt de parere ca s-a furat mai mult ca la alegerile in care basescu a iesit presedinte.

  8. La Referendum, intr-o sectie de vot din Canada

    Consulatul din Vancouver. Functioneaza de un an de zile, la etajul opt al unui “zgarie-nori”. Iei adresa de pe net si cand ajungi la destinatie, nu-ti vine sa crezi: o cladire uriasa la parterul careia scrie mare “Banca Centrala a Canadei”. Te astepti sa vezi un steag romanesc, o firma , un afis, ceva, un semn distinctiv. Nimic. Daca reusesti sa intri in hol (sa treci de security), pe o tablita, intre alte zeci de firme care-si au sediul acolo, gasesti si Consulatul Romaniei.
    Pana acum un an, n-a existat deloc. Daca-ti expirau actele romanesti, luai avionul si zburai la Toronto (cel mai apropiat din cele trei consulate romanesti existente), la o distanta de 5 fuse orare (6 ore de zbor efectiv cu avionul).
    Canada e imensa. De ex., consulatul din Vancouver deserveste comunitati romanesti pe o raza de peste 1000 Km. Comunitati de zeci de mii de romani nu doar cativa rataciti. Pentru marea majoritate, a vota inseamna un drum de cateva ore bune de mers cu masina sau zbor cu avionul de cateva sute de dolari. I-am asteptat la vot, de la 7 la 23. Au venit cateva sute. Au putut vota 201. Unii erau disperati: “Ce daca am pasaport canadian, doar vedeti ca sunt roman!”. Veneau familii intregi: copii, parinti, bunici. De cele mai multe ori, putea vota doar unul dintre ei. Am auzit adesea: “Noua ne e bine aici dar am venit sa votam pentru rudele noastre din tara”.
    M-am dus cu gandul in tara si m-am rusinat: sa-ti fie tie rau, nu rudelor tale, sa locuiesti la o distanta de cel mult 10 min de mers pe jos de sectia de vot si sa nu te prezinti la vot…Sa permiti unui “presedinte ales” de diaspora (in 2009 a pierdut in Romania) sa se uite cu batjocura la 7 milioane de romani care i-au cerut sa plece si sa nu-ti crape oglinda in care te uiti in fiecare dimineata…
    E lectia de viata a celor 18 ore petrecute in sectia de vot din Vancouver. Nu vreau s-o tin doar pentru mine si cei apropiati. Vor mai fi alegeri si, poate…

  9. Sigur ca-mi merit soarta!
    Si nu accept ca alinierea planetelor,soarta si ce-or mai invoca mintile de gaina sa ma calauzeasca in viata.Aleg des si probabil aleg prost.Dar e alegarea MEA!Si nu accept ca viermii,mortii si alte necuvantatoare sa-mi conteste alegerea.
    Mai important pentru perioada urmatoare mi se pare demolarea miturilor acestor noi figuri:Mihail Neamtu,MRU,HR Patapievici…si toata gasca de filosofi si teologi cu viziuni legionare!M=am saturat saturat sa aflu de la toti semidoctii ca adevarurile lor prevaleaza adevarurilor de care ma lovesc in fiecare zi.M-am saturat de Romania filosofilor ce aceepta ca “scoala romaneasca scoate tampiti”.
    Altfel vom fi vesnicele victime.Invita-i in emisiunile tale si arata-le adevarata valoare.
    Si daca nu accepta atunci fa public refuzul de a se confrunta cu jurnalisti incomozi!

  10. Categoric!
    Injurand in barba si nu numai.Dar un adevar spus mai tarziu nu e mai putin valabil.Altfel n-am mai vorbi despre Holocaust,despre crimele comunismului…
    Toti mor acum de grija schimbarii regulilor in timpul jocului(de parca eu am avut ca sarcina recensamantul de anul trecut).Toti viteii ci ochii umezi de grija democratiei ne spun ca tacerea mortilor are valoare,votul nostru nu!
    Noi cei ce ne vindem batranii la kg,pretuim deodata tacerea…

  11. daca CCR valideaza referendumul in care basescu e KO este compromisa pe termen lung ca institutie.dar ce mai conteaza..

  12. Dragilor,
    din cate am citit pe wiki, lovitura de stat este un act de inalta tradare si este pasibila in anumite tari de pedeapsa cu moartea iar in altele cu inchisoarea pe termen lung.
    Vreun jurist pe aici ne poate informa despre riscul la care ne-am expus votand la referendum?
    P.S. Cred ca cei de mai sus care si-au exprimat intentia de a emigra au dreptate!

  13. Domnul Ciutacu, asta nu-i soarta mea ! Soarta mea nu este dictata si hotarata de viermi ! De labe ! De habarnisti ! De prosti si … multi ! De sugatori care stau degeaba sau plimba hartii prin birouri pe banii statului… prin ICR, prin ONG uri, prin paraorganizatii, prin nepotisem, prin rubedenii sau felatii pe sub birouri ! Va rog, va cer sa faceti publica dumneavoastra si domnul Mircea Badea apelul nostru al celor vii, care nu mai suporta umilinta si sfidarea, hotia si prostia SA IESIM IN STRADA ! Sa determinam CCR pt solutia cea dreapta ! Daca nu facem presiune si stam pasivi nu se va intampla nimic bun pentru un popor care doarme ! De USL m-am convis ca are chilotii in vine dar noi nu !!! Faceti apel sa iesim in strada ! Vrem sa fim in piata universitatii ! Dar avem nevoie de sustinere si apel public !

  14. Pe mine mă sperie c-am ajuns statistica lui băse, cel care ”n-am” votat..cu el. Și nu că n-aș fi vrut ci, pur și simplu, nu mi-am găsit strada pe lista secțiilor de votare din Timișoara. Interesant e că morții pot , iar vii care vor, nu. Cine a făcut listele astea? Doar pentru că-s ”câteva” blocuri, se uită o stradă?.. Penibilii de la secțiile de votare pe la care m-am plimbat, în speranța că îmi pot exprima și eu o părere ”ștampilată”, dădeau din umeri.. ”asta este!”. Trăiască democrația!

  15. E GREU!!! Daca o luam logic, ciudat pt. noi – cei care gandesc logic in general pleaca din tara sau sunt recrutati sa ”gandeasca logic” pt. tara, avem momentul suspendarii in care nu era necesar cvorumul si deci listele lui Rus erau OK. Daca schimbam regulile in timpul jocului- 50%+1 – trebuie sa cerem liste reale de la oamenii aceluiasi Rus, de la INSE si f. important- de la sanatate si de la munca- acolo statul a fost direct interesat sa scoata “mortii” pt.a nu le “bugeta” bani, sa poata da bine in fata FMI!!!! Alte intrebari: 1. Pe ce date se estimeaza durata medie de viata in Romania? Daca toti cei din liste ar mai trai, sigur speranta de viata ar fi mai mare… 2. PIB-ul se calculeaza pe cap de locuitor. Ar mai fi fost justificat imprumutul de la FMI daca el era mai mare? Ar mai fi putut spune fostul meu presedine ca producem mai putin decat cheltuim (imi este rusine, dar chiar l-am votat de cateva ori…)? 3. Nr. de parlamentari e stabilit la nr. de locuitori- nu avea PD?L-ul interesul sa ramanem 22 de milioane ca cei 10% ai lor sa bage in Parlament o Macovei, un Bourean ceva? Sa mai continuam? Chiar toti suntem tampiti si o mana de oameni (vezi si cati au acceptat sa se afiseze alaturi de ei la mitinguri, daca aveti programul de recunoastere a fetelor aproape bag mana in foc ca sunt multi care au vazut tara cu ocazia referendumului) sunt detinatorii Adevarului Absolut (care se poate schimba de la o ora la alta)!!! Si in incheiere,ca sa ma racoresc putin, mentionez ca nu sunt votanta fidela a nimanui- dupa ce in 90 am votat cu oile “soarele rasare” (aveam 19 ani, dar in defavoarea mea este ca asultam Europa Libera de 3 ani si am avut doi colegi in clasa care au incercat sa imi deschida ochii) dupa aceea am votat doar cand imi placea o persoana si era cat de cat pe locuri eligibile- am votat CDR, Liber Schimbisti, PNL, Varujan Pambuccian, PDL(ca sa ii ”dau si consiliul” capitalei si el m-a lasat cu videnu pe bordura) Iliescu din nou sa nu “iasa” Vadim, oare cum ar fi fost? POATE NE TRZEAM MAI DEVREME…

  16. La recensamint nu sunt prinsi cetatenii romani ce-si au domiciliul in alte state: cei cu dubla cetatenie(inii chiar din anii 40, altii care s-au recapatat cetatenia dupa revolutie), familiile plecate la munca in strainatate si care nu mai au proprietati sau rude de gr1 care sa-i fi declarat la recensamant……De aceia datele trebuie sa fie actualizate de la evidenta populatiei pe baza numarului de acte valabile existente in circulatie.

  17. Faptul ca datele rencesamantului nu sunt in totalitate operate este in mare parte vina Ministerului de Interne ( la conducerea caruia se afla dl Rus ), mai puteau amana suspendarea 1-2 luni pana operau datele. Dar unde nu este minte vai de picioare.

  18. Dupa parerea mea umila, RUS trebuie sa demisioneze – a reusit sa creeze confuzie si dezbinare in rindul populatiei – Am votat DA, dar spre stupoarea mea, cind am semnat pe lista, am constatat ca tatal meu figura pe lista deasupra numelui meu, iare el este decedat saruc din 1991. Bietul tata, a trebuit sa se deranjeze din linistea lui cereasca, ca sa se duca la vot. Macabru, dar adevarat !!EU nu ma simt o fraiera, pt.ca ingeneral am o fire optimista , sint dezamagita, atit …dar am speranta ca romanii se vor ridica, ca nu se vor lasa ingenunchiati de niste cifre birocratice – Victor, sa fii in continuare arogant, iti sta bine, si ar trebui sa existe mai multi ca tine, poate cu folos pentru cei spalati la creier. TOATE CELE BUNE !!!

  19. Fireste ca la MAI trebuie sa se cunoasca situatia la zi a tuturor viilor peste 18 ani, care poseda un CNP. Dar nu poseda toti un CNP. De ce oare? De ce persoanele in varsta au fost lasate cu buletinul vechi si nu li s-a preschimbat in carte de identitate? Ca sa nu-i pui pe drumuri?! O, vai! cata grija pentru batranii patriei! Nu, eu cred ca doar pentru a nu se cunoaste de catre multi situatia, numarul exact. Si acum ma gandesc ca nu doar pentru numarul parlamentarilor autohtoni sau europeni, ci mai ales pentru un PIB masluit. Hai cu FMI-ul, Basecu!

    Rus, demisia, ai stiut si ai tacut, i-ai lasat pe infantilii aia de Ponta si Antonescu sa se arda.

    O cloaca infecta, asta e. Ti se face greata.

  20. Municipiul Hunedoara , figura in 2005 cu 71000 de locuitori , dupa datele provizorii ale INS din 2011 , mai sunt 57.000 locuitori (votanti si nevotanti), iar pe listele electorale sunt 64.080 de votanti , si e doar un municipiu din Romania.
    Tot de la INSSE judetean , in 2010 judetul Hunedoara avea 461.450 locuitori , din care 63.420 cu varsta intre 0-14 ani( nu stiu de ce 0-14 ani), persoanele 15-18 ani fiind la grupa 15-59 ani.
    Pe listele electorale de la referendum …405.000.

    deci , numai pe judetul Hunedoara este o diferenta negativa de 30-40.000, fara a lua in considerare MORTII!
    Am terminat facultatea la Cluj in 89 , sunt dezamagit de Boc , Rus , Bota , etc…
    Oare toti din Cluj au creierele spalate!!!?

  21. Imi puteti arata si mie un text de lege care spune ca listele electorale permanente sunt modificate dupa validarea unui recensamant?

  22. REFERENDUMUL SPORTIV!
    Competitori:
    1.POPORUL ROMAN reprezentand Romania!
    2.BASESCU , reprezentand smecherii si coruptii din Romania .
    -barem de calificare :smecheria , incompetenta, hotia.
    – se descalifica orice competitor cinstit care nu este de acord cu baremul.
    Baremul este 50% +1 din 22 milioane de romani , daca va fi realizat se schimba la 50%+1 , din 23 de milioane de romani.
    Pentru corecta finalizare a numaratorii se asteapta 2013 , deoarece Burebista lipseste momentan din tara , si nu a oferit numaratoarea sa.
    Base, mincinosul mincinosilor, du-te dupa mata!
    Arbitrul UE va desemna castigator pe cel care vrea ea , deci …

  23. Irotolo , ai dreptate , de la Burebista incoace , nu a fost nevoie de numarul de capete de porci ca tine!
    La CONTIM SE FACEA O NUMARATOARE EXACTA PT CEI CA TINE.
    Tocmai de asta s-a desfintat Contimul , ca sa nu mai fie numarul de porci folosit la referendum!

  24. Desi sunt sigur ca o sa imi atrag comentariile multora din cei care au postat deja permiteti-mi sa pun doua intrebari naive:

    Unde as putea sa gasesc aceasta fapta grava? Unde sunt dovezile si rezultatele acestei fapte grave?

    “In cazul săvârşirii unor fapte grave, prin care se încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale.”

    Lasand la o parte toate discutiile legate de cine si cati au votat la referendum, pe mine ma uimeste usurinta cu care s-a ajuns la acest referendum…

  25. Victor…cu riscul de a ma repeta, USL a gresit, s-au lasat pacaliti..nu stiu ce a fost in capul lor de au acceptat numarul celor cu drept de vot de noua milioane si ceva. Ai painea si cutitul in mana i-ai taiat sandramaua lui Basescu (inteligenta miscare) incepand cu picioarele..camera deputatilor, senatului, avocatul poporului si apoi ai ajuns la el..dar aici din cauza emotiei ca il vor vedea dat afara din politica..asa usor..nu s-au uitat ca cineva le-au legat sireturile la bascheti.. O neglijenta care ii va costa si pe noi deopotriva. Poate ca CCR va spune ce va avea de spus dar mie imi plac lucrurile clare, curate si de necontestat, mi-a teama ca USL va aplica aceleasi metode ca precedentii. Nu astept nimic bun de la curte…M-au dezamagit cei de afara in schimb, ne-au aratat ca putin le pasa de noi.

  26. Daca uslistii-s care momai, care tradatori, eu zic sa nu ne dam batuti chiar asa usor. Daca numarul ce se ia in calculul cvorumului va fi cel de pe listele electorale umflate cu mortii nostri din cimitire, propun sa cerem sa se faca publice, sa ni-i cautam in listele alea. Macar sa-i stim, sa facem o lista cu mortii nostri votanti, sa stim cum stam, ca am auzit si de cazuri dinainte de pa’sopt. Apoi ne gandim la mortii mamelor celor de vina.

  27. Eu am scăpat de a fi fraier mulțumită cîinelui (un șorecar), care a lătrat cînd a bătut Recensămîntul la ușă, pînă să deschid eu, duduia a fugit pe scări și nu s-a mai întors niciodată.

  28. Sa nu va mire ‘supravietuirea’ mortilor in liste.
    In 2002 am schimbat B.I. in C.I.
    Vechea identitate nu a fost stearsa ci i s-a atribuit – de catre Pol. Mun. Iasi – un CNP aproape identic, modificat la ultimele doua cifre. Asadar am figurat in liste, timp de 6 ani, in duplicat; aceleasi adresa, date nastere, nevasta, aceeasi politisti in vizite trimestriale verificand expirarea B.I., de doua ori taloane de analize M.S.P., adrese catre politie refuzandu-mi-se nr. inreg.
    In finalul lui 2008 colaborarea cu organele a triumfat, suprimandu-mi scriptic, deci fizic cealalta identitate. Acum imi pare rau, banui datorita zodiei. Gemeni.

  29. Va rog din toata inima sa incetati pt ca multi primari si presedinti de judet o sa intre la puscarie(olt.teleorman.valcea,mehedinti,vrancea,etc)
    in olt daca s a votat peste 125% dupa datele de la institutul de statistica din 2010
    populatia judetului olt in 2010 era de 360mii locuitori,cei cu drept de inscrisi pe liste electorale au fost 385mii,din care au prezena la vot a fost de 286mii
    Asa ca in judetele cu peste 65% prezenta la vot s a votat cu sacul nu cu buletinul
    cei

  30. daca tot imtrebati ce numar i s-ar potrivi lui Basescu(intr-o emisiune de simbata seara) de 666 ce parere aveti!?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.