Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Istoria unui protest; despre solidaritate

Istoria unui protest; despre solidaritate

UPDATE: Inregistrarea emisiunii

În momentele importante, oamenii simt nevoia de solidaritate. Fiindcă singuraticii nu câştigă niciodată marile bătălii. Dar nici ăia care stau pe margine şi cârcotesc.

P.S. De ce trebuie sa demisioneze Baconschi

Comentarii

comentarii

Similar Posts

74 thoughts on “Istoria unui protest; despre solidaritate

  1. @romanistanezul: indiferent cata incredere ar investi cineva in mine (fapt care ma bucura), e, totusi, la mintea cocosului ca nu poti sa iei decizii intr-o societate une nu esti nici macar angajat. iar statutul meu de colaborator in relatia cu A3 a fost reiterat, in dialoguri (inclusiv) cu piatra de plastic, de nu stiu cate ori pana acum. deja seamana o obsesie, iarta-ma…

  2. scuze, ma mai uit si la emisiunea Danei Grecu!

    cum dracu sa ma victimezez?
    te conversezi acum cu mine in loc sa vezi cv-ul dlui Razvan Rotta sau a dnei. Rotta?!
    imi pui o eticheta fara sa ma cunosti?! ma ataci pe mine, desi vad care e nivelul postacilor tai, pe blog.

    aici, in Dobrogea, unde erau paduri, nici macar nu am posibilitatea de a bate cimpii! mazare a distrus totul (sa nu intelegi ca as dori betoane si PD)
    eu te credeam piatra dura, fara sa stiu organigrama de la jurnalul national sau de la antena 3.

    cu toata simpatia fata de tine (noi neavind copii, inca o data o spun, felicitari pentru baiatul pe care il ai), chiar m-ai inteles gresit si m-ai atacat “aiurea in tramvai”.

    ca si consumator de “Victor Ciutacu”, pe blog, pe Jurnalul National, pe emisiunile de la Antena 3, ma lasa rece organigrama. exact marfa pe care tu o vinzi, gindestete-te la asta, luind in consideratie cit de consistenta este categoria mea de consumatori, reflectata in audienta, pe cale de consecinta, in venituri.

    crezi ca bat cimpii?

    🙂

  3. ok!

    macar stim cum stam. 🙂

    il vom asedia pe mogul.

    noi consumam media made by “victor ciutacu” .

    (inca nu am obtinut acordul sotiei 😛 )

  4. daca iei in considerare toate deciziile cu caracter economic si proaste care au fost luate de guvernul basist ajungi la concluzia ca daca astia nu ar avea nici o circumvolutiune pe creier, si din greseala si tot nu ar fi putut sa prinda o asemenea serie de decizii proaste. Banuindu-i de incompetenta, chiar si din noroc si tot ar fi trebuit sa nimereasca macar o decizie buna. Dar ei au facut din decizia economica o arta a prostiei. In aceste conditii deja m-am contrazis ceea ce inseamna ca nu mai putem vorbi de prostie ci de ceva mai mult: MARSAVIE

  5. Doamne,cat va iubim si va respectam! Dna Rotta m-a facut sa tresalt.Nu mai sunt atat de singura datorita unora ca dvs.

  6. Bai Ciucatule….spune dumneata!Eu sunt de curand in Canada…Ma bucur enorm,ca am scapat de Romania…dar ma intristeaza faptul…ca familia mea a ramas acolo!
    Ce vreau sa spui este…ca daca s-ar fi vrut prinderea vamesilor…si toti capii lor,s-ar fi facut un flagrant ca la carte cu seria banilor(cum este si cel mai simplu)…si s-ar fi urmarit acei bani…si mai apoi legaturile persoanelor cu sefii lor si cu oamenii politici.(nu sa vina cu inregistrari…si sa nu aibe cu ce sa le probeze)

  7. @ Victor
    Felicitari pentru emisiune. Nu aveam asteptari foarte mari de la invitata, dar cu mici exceptii, doamna a fost interesanta, coerenta si cu bun simt.
    100% off topic, si absolut de curiozitate 🙂
    Ce faci de obicei imediat dupa emisiune? 🙂 Daca ar trebui sa-mi imaginez, as spune ca iti aprinzi o tigara. Am I Right? 🙂

  8. De ce oare se tot aminteste de ultimii 20 de ani?! Da, dar voi ce-ati facut atunci cand…! De situatia actuala o fi vinovat Ceausescu, Dej, marsalul Antonescu, regii si, de ce nu, Stefan cel Mare ?! Ca si cum Obama ar tot reaminti americanilor ca el ar face mai mult daca predecesorul lui, George Bush, n-ar fi gresit! Cand vom iesi din aceasta stare de infantilism politic?! Daca privim cu atentie, singurul ramas in functie de aproape 20 de ani e Mugur Isarescu, dar pe el nu-l intreaba nimeni. Echidistanta nu se realizeaza prin recursul la trecut. Ci prin analiza realitatilor de zi cu zi. Toate transmisiile din Egipt si comentariile din studio reflecta o pozitie partizana, de partea revoltatilor si impotriva lui Mubarak si a regimului lui. De aici si desele retineri la politie a ziaristilor partinitori. Se uita cultura si traditiile lumii arabe! Istoria mai recenta a Egiptului, de la Nasser, tercand prin Saddat si apoi Mubarak. Este Romania actuala o tara mai democratica decat cea mai deomcrata tara araba?

  9. Uneori nu protestam pentru ca nu avem autorizatie?!? Nu vi se pare absurd sa ceri autoriztie pentru a-si manifesta suferinta? Intr-un joc de imaginatie vad romanii agatandu-si pancartele cu strigatul lor de gat si mergand pe strada spre locul de munca, spre gradinita copiilor, spre spitale sau oriunde or duce drumurile lor cotidiene, intr-un protest continuu, neautorizat.

    Uneori nu protestam deoarece suntem singuri. Am vrea sa fim o voce din corul unei multimi.Sa se vada doar forta noastra, fara sa fim vazuti ca persoane, fara sa aparem in ziar, fara sa aparem la televizor.
    Intr-un joc de imaginatie ii vad pe romani lasand prejudecatile acasa, mergand pe strazi liberi,zambindu-si bucuria sau astazi, urlandu-si durerea.

  10. M-o uns la suflet! Uite “un bogătan” cu bun simţ căruia nu îi este ruşine să-şi recunoască trecutul pecerist şi care “îi crede şi săracului”. Pune-o pe d-na Rotta alături de udrea intr-o poză şi afişeaz-o pe un zid o zi. Îs curios pe care parte a pozei scuipă lumea.
    Curios că n-am auzit de doamna asta, chit că eram în Cluj cînd s-a înfiinţat BT, iar soţia unui amic s-a angajat la bancă de la bun început. “Low profile” ?
    Banzai!

  11. Sunt satul de gesturile de mare simt civic al unor miliardari care si-au obtinut averea prin simplu furt. DA! In Romania nu exista miliardari cinstiti, doar hoti mai mici sau mai mari.
    Tot asa sunt satul de mogulii media buni sau rai, care cum necum sunt cu totii legati de serviciile speciale. Vechi sau actuale.
    Sunt satul de cateii care se mandresc ca ei nu sunt slugile mogulilor securisti, pe motiv ca le fac bani multi acestor moguli securisti. Faptul ca-i faci bani multi nu te scuteste de functia de sluga. Te face o sluga utila.
    Iar in Shengen nu se intra pentru ca un popor de hoti nu are ce cauta acolo.
    Astept contraargumente. Si ma astept la o cenzura curajoasa plina de demnitate si tinuta morala. Bravii jurnalistii se tanguie cand li se aplica, dar la randul lor o scuipa dintre dinti asupra oricarei pareri incomode.

  12. Spun doar atat : MI-A PLACUT !
    Ma bucur sa mai descopar picaturi de inteligenta , bun-simt si putere de … revolta (sa nu spun chiar lupta …) , in aceasta mare amorfa , letargica , irationala , primitiva si imbecila .

    @piatra de plastic:
    Crede-ma… , te victimizezi !
    Stiu ca vei sarii revoltata ca imi permit sa te etichetez fara ca , macar , sa te cunosc , dar chiar tu ai prezentat succint situatia ta … Si iti spun atat (din propria experienta) : inchipuieste-ti exact situatia ta (sau , oricum , FOARTE asemanatoare) LA CARE ADAUGI doi copilasi nevinovati (din care unul cu probleme) care n-au nici cea mai mica vina ca s-au nascut pe lumea asta si nu inteleg lipsurile si greutatile la care sunt supusi !!!!
    Si asta in conditiile in care parintii lor au facut tot ce se putea face omeneste PT. O VIATA MAI BUNA , SIMPLA SI NORMALA (inclusiv participare reala in decembrie ’89 sau “minte deschisa” la vot , ne-mai-vorbind de munca si iar munca , atat fizica cat si mentala) ; toate astea , DAR FARA insa a accepta furtul , ticalosia , “prostitutia” si “trecerea peste cadavre” pt. o farama de viata mai buna ,iar aceasta fiind singura lor “mare vina”!
    N-ai cunoscut cu adevarat disperarea daca n-ai ajuns sa te uiti in ochii tristi si intrebatori ai copiilor tai , fara sa le poti raspunde de ce ei n-au dreptul la ce au dreptul alti copii !!! 😥 N-ai cunoscut adevarata disperare daca n-ai ajuns sa-ti fi dorit sa nu-i fi facut in lumea asta haina si ticaloasa ! 🙁

    Crede-ma , SE POATE SI MAI RAU … !!!!!!!

    PS: Si , culmea , parintii mei au fost EXACT cu ideile a lor tai (de-mi crapa mie obrazul de rusine , mai ales ca au si studii !!!); dar , incet , prin “picatura chinezeasca” , am reusit , in mare parte , sa le elimin “valul de pe ochi”. 🙂

  13. @F. Jakin Sonawobitz: tu dai cu cacat in ventilator si eu trebuie sa contraargumentez? nu, merci! dincolo de certitudinile si de generalizarile tale, plus saturatia ta care ma lasa rece, daca te mai plangi preventiv de cenzura, o sa scrii fix la perete

  14. Buna ziua Victor. Eu nu am prea multe de spus, poate din lipsa de experienta, dar am observat aseara cand am urmarit emisiunea in direct, faptul ca dumneavoastra ati intrebat ceva de genul ca de ce nu se coaguleaza lumea in jurul unui protest, asa cum a fost de exemplu al dumneavoastra impreuna cu Mircea Badea, sau de pilda, cel al doamnei in cauza. Raspunsul doamnei Rotta mi s’a parut putin neobisnuit. Dansa a spus, ca de exemplu un anonim ca mine (care am 18 ani), e posibil sa nu iasa pe strada DE FRICA. Acum va intreb: mie de ce mi’ar fii frica? Sa va spun sincer nu am vreo teama, dar cand nu cred in valoarea unui protest – mai ales cand e vorba de cerut pe buna dreptate ceva de la stat – nu imi vine sa ies, pentru ca sunt de parere ca nu voi rezolva nimic. Acum sa spun unde vreau sa ajung: raspunsul doamnei Rotta m’a surprins prin simplul fapt ca a spus asta de parca dansa ar fii singura curajoasa, si ca ce gest de risc maxim ar fi facut, de parca a iesit de una singura pe strada in timpul regimului comunist.
    Bineinteles, dumneaei poate pati ceva(sa spunem), dar eu care nu am afaceri si nimic altceva, cu care sa fiu dovedit sau incurcat, ce as putea pati? Acum pe bune. Eu m’am nascut aici, in democratie vezi doamne, iar asta poate pe mine nu ma face sa simt teama de un regim sau altul.
    In rest nu am nimic de comentat, totul mi s’a parut la locul lui. Am vazut anumite comentarii in care cineva spunea ca Doamna Rotta ar fii furat ca sa se imbogateasca. Nu stiu daca raspunsul e da sau nu, dar nu asta era subiectul in emisiune. Cred ca lumea ar trebui sa priveasca strict la subiect.
    Va respect, o zi buna!

    PS: as fi venit si eu alaturi de dumneavoastra si Mircea Badea la protestul de la CNA, dar eram la scoala, nu puteam lipsi.

  15. Respect atitudinea doamnei Rotta!Mai mult, ceea ce conteaza este faptul ca cei din jurul nostru – de oriunde in tara – vorbesc despre atitudine; este un mic pas inainte. Indiferent de parerea fiecaruia, este important ca atunci cand avem o pozitie argumentata fata de aceasta conducere, s-o o si spunem. Doamna Rotta s-a lepadat de blana de oaie – noi cand o facem? Da, stiu, sunt idealist!

  16. Cool, se vede ca a facut bani cinstit.
    De fapt era clar ca a facut bani cinstiti de la primu protest ca altfel pdlistii ii cautau rapid in trecut sii ii gaseau vreo legatura cu opozitie.

    Oricum e prea optimista.

    Pentru un om la care prostimea predomina ii greu sa ii explici ca viata lui depinde de atitudinea lui nicidecum de cine e condus.

    Mi-a placut sinceritatea ei, rar foarte rar.

    Sper sa nu aiba probleme.

  17. Observ din pacate ca sunt inca foarte multi care nu au trecut de mentalitatea paguboasa de haiduc, ca cei bogati sunt aia rai si toate virtutile si dreptatile se ingramadesc sub cusma celui sarac. In Romania ce-i drept, sunt foarte multi bogatasi care si-au facut averea furand, dar oameni buni…nu generalizati! De ce se umfla pipota-n voi ca doamna asta a reusit sa faca ceva in viata? Poate daca majoritatea dintre noi ar petrece mai mult timp la scoala si mai putin timp in birt, poate ar depasi nivelul de scoala profesionala si oftica de 2 bani. V-ati simti mai bine daca am fi o tara de sarantoci, unde n-ar mai putea muri capra vecinului din simplul motiv ca nimeni nu ar mai avea o capra?
    Nu stiu daca doamna Rotta a furat sau nu, dar pana la proba contrarie hai sa-i dam clauza de nevinovatie. Sa fi bogat nu este o stigma. O tara normala ar trebui sa evolueze tocmai prin oamenii de afaceri adevarati, care acumuleaza averi si apoi le redistribuie in societate, creand locuri de munca, invartind rotile economiei. De aceea suntem in cacat pentru ca marea majoritate a taranului roman, venit de la coada vacii (sau mai rau, de la intins mese prin birturi) si pricopsit cu avere, in loc sa imbogateasca comunitatea, reintorcand o parte din bani in serviciul comunitatii, isi cumpara masini de lux si viloaie cu zeci de camere. De aceea suntem in cacat…ca majoritatea oamenilor cu bani SUNT NEAM PROST!.
    Asa ca atunci cand dati peste o persoana care a facut bani si face ceva constructiv, se implica de bine de rau in viata cetatii (nu cred ca doamna asta a iesit in strada de foame, sau de plictiseala sau de dorinta de a se face vedeta) lasati va rog deoparte meschinariile astea nenorocite de sarantoc frustrat cu 4 clase, cu venele capului tremurand de invidie si care decreteaza ca doar saracia justifica actele civice si de protest.
    Poate daca ar fi mai multe persoane cu mentalitatea doamnei Rotta, n-am fi ajuns in situatia in care suntem azi.

  18. buna emisiune, ca lumea femeie! se pare ca nu intotdeauna banii il schimba pe om! caracterul conteaza!

  19. In Romania,a-ti apara drepturile a devenit o rusine!!Datorita coruptiei,chiar daca nu esti vinovat,doar pentru simpul fapt ca ai fost “tarat”prin instante,esti vazut ca un infractor.

  20. Victor, poate esti mai atent cu ce recomanzi, articolul despre Baconschi e penibil. Omul asta trebuia sa dispara din peisajul public inca de la scandalul cu Mrs Vulve ambasadoarea vesela, dar suntem romani ce muschiul nostru Motivele lui Chifu sunt cu nimic maibune, mai ales ala cu explicatul cat vesteuropeni a politicii romanesti re vize pentru moldoveni. Idiotenia asta cu explicatul dateaza din prima domnie a lui ilici – noi trebui sa explicam, altfel suntem o democratie performanta’ dar tragedia noastra este ca nu suntem intelesi. Yeah right.

  21. Inainte de taierea cu 25% a salariului am incercat ceva ,un mic protest de unul singur .M-am ales doar cu citeva injuraturi suculente .Sa mai ies in strada ,dar pentru cine ,pentru cei care m-au injurat atunci?

  22. Cu tristete te anunt, ca Parazitii, chiar nu vor veni vreodata la tv sa vorbeasca minunat despre crezul lor! Ei doar il “canta” sub forma de rap/hip-hop!Si bine fac… TV program = rahat-pansat.

    Atata vorba goala cata vad si la voi si la altii deja m-a “aruncat” departe de televizor, presa scrisa… “ma rog” media…

    Vorbiti atat de mult de basescu, udrea si alti “ratati” incat ii visam noaptea! Ii legitimati prin discursurile voastre! Puneti prea multa energie si pasiune in numele lor si le faceti permanent prezente numele in viata noastra! Creati conflict suplimentar inutil toti cei care vorbiti despre ei si ii tineti prezenti mereu aici in viata noastra!
    Prin acest comportament si “tu”, si Badea, si toti antenistii (Gadea, Tudor, Grecu, Firea, etc) le legitimati prezenta si atacurile impotriva voastra dar si a noastra! IGNORATII!!! Ridiculizati-i!, Aruncati-i la gunoi! Pentru ca asta sunt! Nu le mai pronuntati nici macar numele! sau daca o faceti, ardeti-i in umor!

    Vorbiti despre lucruri de facut, cu credinta si succes, cu bunatate si simpatie… Nu mai puneti in discursul vostru vehementa, ura, tristete si necaz… Le avem deja… nu ne mai intereseaza…

    Sunt satul sa vad zi de zi zdrente de ou in supa politica romaneasca…

    Nu mai vorbiti despre ei, deja e prea mult… Vorbiti despre faptele lor… aratati ce este mizerabil… si lasati-i pe oameni sa aleaga… Ciudat sau nu traiesc si traim aceeasi drama… toti… ca natie, ca popor, ca si comunitate… Nu ne ajuta sa ii tinem prezenti in exitenta noastra atat de mult timp! E destul! Mie imi ajunge! Gata! Ori ii alungam, ori ii lasam sa fie! Dar despre ei deja e prea mult! V-au pacalit… creand conflict, v-au facut sa vorbiti mereu despre ei! E o strategie! Si ei stiu asta!Iar manolea, fasolea & X nu sunt chiar atat de puternici cum ne fac sa credem! Doar se dau! Si atat!

    Hai sa mutam centrul atentiei catre unii care chiar au ceva de spus si de construit! Restul sunt… PRAF!!!

    P.S. Nu sunt un mare scriitor de blog/forum/site, etc. Mi-as dori sa vad mai dese emisiuni cu personaje ca Lese… Oameni ca el au ce sa-mi transmita… De scuipat si spume la gura sunt satul! Am si eu!

  23. Un singur lucru aş dori să-i transmiteţi dnei Rottta – să nu se mai dea ro..tundă (era să zic rozătoare) – tatăl meu a fost şi contabil şef şi director economic fără a fi o secundă membru de partid!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.