Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Invitaţie publică la o baie de mulţime

Invitaţie publică la o baie de mulţime

Pentru cariera unui politician eu cred că e extrem de important testul lipiciului; al lipiciului la popor, la români, cum obsedant declamă vârfurile actualei puteri. Cât timp ieşi liniştit pe stradă şi sepepiştii nu intervin decât, eventual, pentru a stăvili entuziasmul la pupat şi pozat al babelor (modificaţi voi, după preferinţe şi inspiraţie, cu săracilor, oamenilor simpli, pulimii), se cheamă că eşti pe val.

Dacă ieşi pe stradă şi nimeni nu întoarce capul după tine, iar câinii ţi se pişă la picioare ca pe stâlpul de telegraf, e clar că n-ai carismă, dar nici n-ai reuşit să iriţi mulţimea atât de tare încât să-i obsedeze chipul tău. Când, însă, indiferent în care dintre cele două stări de fapt anterior descrise te-ai bălăcit până acum, declari (ca Videanu) că ţi-e frică să ieşi pe stradă, nu mai mergi fără gărzi nici până la toaletă sau rupi total contactul cu asfaltul şi aerul proaspăt (ca Băsescu), atunci, oricâte strategii de reinventare ar pune pe hârtie consultanţii buni de imagine, se cheamă că trebuie să te laşi. Ori, dacă ai sânge-n instalaţie, să mai faci o ultimă încercare înainte să te duci în pas vioi la groapa de gunoi a istoriei. Astăzi sunt într-o dispoziţie bună şi am decis să mă ofer să ofer o nesperată şansă oricăruia dintre politicienii Băsescu, Boc, Videanu, Udrea sau Berceanu. Care iese la o baie de mulţime cu mine-n Piaţa Universităţii fără nici un bodyguard în jur beneficiază vreme de o lună de clemenţa mea necondiţionată de altceva şi autoasumată public.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

106 thoughts on “Invitaţie publică la o baie de mulţime

  1. Ar trebui sa il implici si pe Badea in provocarea asta ca s-a vazut la povestea cu inaugurarea “autostrazii” ca daca are Mircea Badea ceva de pierdut atunci se organizeaza altfel gasca PDL-ista.

  2. @Nume: poate ma lamuriti si pe mine de ce trebuie sa umblu cu Badea la pachet, ca realmente nu ma prind

  3. Romanii nu-s in stare sa faca nici macar o Revolutie. Si pe aia le-o fac altii.
    Iar cand se-ajunge la nevoia de Revolutie inseamna ca exista deja o masa critica suficienta pentru a determina trecerea la actiune.
    Asa ca… sunt cam sceptic ca in strada va fi altceva decat putina galagie si mai multi spectatori decat actori. Desi ar fi nevoie sa fie invers.

  4. Eventual sa va urcati pe cupola unui Logan … bineinteles de la SPP :))…

    Cred ca v-ar linsa oamenii in piata …

  5. Nu asta a fost ideea, de a umbla cu Badea la pachet ci aceea ca probabil gasca PDL-ista il uraste mai mult pe Badea decat pe dumneavostra si in consecinta ar actiona altfel

  6. Stimate domnule Ciutacu,

    V-am urmarit si va urmaresc, atunci cand am avut ceva de zis, am zis, astazi va solicit atentia cu o intamplare al carei protagonist am fost azi.

    In urma unei intalniri cu primarul portocaliu al Ploiestiului, dl Andrei Volosevici am fost invitat sa ma mut din oras daca nu imi convine faptul ca nu sunt reparate strazile si nu exista suficiente locuri de parcare…

    Am descris pe larg intamplarea pe blogul meu, care este unul de placere, iar nu unul cu vizibilitate si audienta cum este al dumneavoastra, insa as dori ca cetatenii tarii sa afle ca din punctul de vedere al alesilor nostrii nu avem ce cauta in aceasta tara, atata vreme cat indraznim sa comentam la adresa lor. Eu unul, desi am vazut multe dovezi ale nesimtirii portocalii nu mi-am revenit inca din socul discutiei de azi…

    Va atasez aici linkul catre povestirea cu pricina

    Cu dezamagire si dezgust la adresa vremurilor pe care le traim, raman al dvs fidel cititor.

  7. @Misu Cristian: super-stire! e chiar un motiv sa iau bataie-n piata 🙂

  8. @sscatalin ,,Ciocu mic acum noi suntem la putere,, …ce nu ai inteles din replica asta?? asta-i romania pdl-ilor,eu zic sa NU iti convina si sa NU te muti.

  9. Nu cred ca ai vrea sa faci pe “despartitorul” asemeni PieleaNU (pensionari vs Hoara), domnule Ciutacu.

  10. Eu doar voi aplauda si voi pupa ecranul!
    Ca sa parafrazez ce ai scris la postul anterior. Reactia oficiosilor si a popoului suveran, cat a mai ramas din el,va fi:1. ” Te-a trimis mogulul, oligarhul, Feelix,ca sa destabilizezi ordinea statului de drept si sa inciti masele!” si 2. “Cu cat te-a platit Felix?”
    Sper sa iasa ceva din testul acesta!

  11. @doru br

    Merci de incurajare, chiar n-am de gand sa ma mut. Inca. Am fost admis la o universitate afara si astept sa vad daca mogulul Patriciu ma ajuta cu co-finantare prin fundatia lui. Daca nu se va dovedi un “trucaj ordinar”, il scap pe Volo de mine si mai ales pe mine de el!

  12. chiar crezi ca mai iese unul cunoscutii PDL pe strada fara garzi de corp? Cu atat mai mult cei 5 fantastici enumerati. Sicand merge la nasub1tv cred ca le e frica. Am vazut aseara la Mihai clipul PDL inainte de alegeri. Era sa vomit pe monitor. Astia sint terminati toti si sper ca vor disparea dupa urmatoarele alegeri (asta daca nu exista binevoitori care sa-i ajute sa se converteasca la psd sau pnl).

  13. Traiti (as putea spune traim )intr-o lume virtuala si la propriu si la figurat.Atat.

  14. zici ca-ti place sa ti se spuna?ok,esti arogant….de ce crezi ca i-ar interesa oferta ta? ce reprezinta o luna de clementa fata de durata ramasa a mandatului?o picatura….regandeste oferta…altfel pupat piatza universitatii! 🙂

  15. Sunt sigur ca provocarea dvs. este numai retorica. Nu va cred atat de naiv incat sa sperati ca persoanele “importante” sa doreasca in situatia actuala sa ia contact cu RRRRomanii in aceste imprejurari,decat din spatele sticlei. Cred ca este o greseala sa-l provocati pe marele Timonier. El are mereu solutii de iesire din crizele in care se afla (el, nu tara!). Deja pregateste “victimele” pe care va urca din nou pe val, profitand de faptul ca multimile au memoria scurta. Va gasi vinovati (Blaga, Videanu, Berceanu) pentru situatia grea a poporului, persoane care l-au mintit si care au sabotat masurile de iesire din criza. Poate il va sacrifica si pe Boc, dar el va iesi in fata ca salvatorul natiei. Poate va provoca alta situatie care sa o duca pe cea actuala in plan secund (o rapire, un act de piraterie, un cutremur?) pe care sa o rezolve. Atunci o sa va doriti sa nu-l fi chemat in Piata.

  16. Traian Basescu are coaie!
    Poate stafidite un pic….poate inrosite pe-alocuri fiindca sta cu kuru pe ele.
    Dar are!
    Pentru a iesi insa in Piata Universitatii, ar trebui sa fie ori dement, ori consiliat de bunul lui prieten Jack.
    Jack Daniels.

  17. Cracanat de stupefactie,constat ca ditai capitanul(in treacat fie spus,omul care ar fi salvat Titanicul)e lovit brusc de-o spaima inexplicabila de o baita de multime!Dumnezeule,ce vremuri am ajuns sa traiesc!Daca ar fi sa ma intrebati,eu unul,daca l-as intalni,l-as ocoli…

  18. Buna seara d-le Ciutacu,

    Marinimoasa invitatia Dvs.,dar nu va veni niciunul;ei nu stiu nici macar ce inseamna solidaritate,ca poate veneau…

    Ma bucur ca a reusit astazi apelul Dvs.,pentru interventia Stefanei C.si implicit, pentru implicarea fundatiei Patriciu.Ii doresc mult succes d-lui arhitect!

    Va doresc o seara buna!
    Ioanap

  19. Pericol de înec? În ploaia de flegme?

    Eu încă mi cred că acest popor nu s-a trezit din anestezie.

  20. QUOD ERAT DEMONSTRANDUM.AM TRIIMIS AZI UN MESAJ PE BLOGUL DVS EXACT DESPRE ACEST SUBIECT LA 16.27 . YES AVEM UN VINOVAT PTR CEEA CE VA URMA CURTEA CONSTITUTIONALA.YESSS.DE CE MAI EXISTA EA DE FAPT SI TOTI CEILALTI JUDECATORI??? VA DATI SEAMA CA VOR VOTA PTR MICSORAREA PROPRIILOR PENSII SI ALE COLEGILOR??? YESSSS.AVEM UN VINVAT!!!!

  21. nu-ti dai seama…daca ies gushatii fara bodyguarzi pe strada shi-o fura rau de la populatie…o sa-i fute multimea pana o sa mearga in maini la cate mizerii au facut, nu cred ca cineva o sa aiba sange in instalatie sa faca asta…vezi Hoara sau cum ma-sa l-o chema

  22. iliescu si roman au fost campionii bailor de multime.cate ziceri pentru eternitate au fost spuse atunci!…iliescu apare ,soarele rasare.nu vrem bani ,nu vrem bani nu vrem valuta…
    pe cei mentionati o sa-i astepti mult si bine.cat priveste pe tov.basescu este surprinzator pentru mine ca si-a pierdut placerea de a veni in piata.el are un sorici destul de gros si ar suporta orice.sa vinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

  23. “Ooooo , pașă , cat de darnic esti…. !!!” 😀
    Si cam cum ai gandit aceasta “invitatie”…? Cu un mic “promotion” inainte … 😉 sau , asa … , la intamplare … ?!

  24. Nu va veni nici unul dintre ei si de asta cred ca esti convins si tu . Dar ce vad pe B1(eram doar in trece) acum este strigator la cer , intrebare pusa de Nasu’ pentru telespectatori (daca are asa ceva , nu sunt convins): -Sunt necesare masurile guvernului ? 75% -DA , 25%-NU . OOOOOOOauuuuuuuuu, pupi-n-curist , pupi-n-curist , dar chiar in halul asta . Refuz sa cred ca chiar asa au votat si cei putin care se uita la el , dar daca chiar este adevarat , ne cam meritam un pic soarta.

  25. NAI SA-O VEZI PE ASTA,FRICA APARA PEPENISTEA.
    DAR CAM PUTINI “GOLANI” AM IMPRESIA CA SAU FACUT OAMENI DE CASA

  26. apăi dacă nu ies ăia poate facem noi cei din spaţiul online o ieşire;
    udrea de ex nu are cum să iasă fără luxura de amănunte ale opulenţei fiindcă îi genu ăla de muiere de data asta din buZ(ă)u care nu concepe viaţa fără veşmântul hoitului…
    cum să iasă ăştia când ei habar nu au să pună un tichet la metrou? Sau nu au mai fost cu acceleratu de galaţi, poate doar udemereilor li cam dor în ultima vreme, de mult timp.
    cum să iasă videanu la public? păi lui îi place doar în taină pe la Roşia Montană după uraniu şi aur…
    ce să caute marinaru printre români când el are proprietăţi de famiglia? sau berceanu cel mai arogant şi stupid insipid guvernant?
    cum mai poate să deie ochii Boc cu electoratul ardelean când un Ardeal întreg l a văzut la picioarele unui marinel?

    pe bune dacă le am face o bătaie la uşi să le arătăm că s O gătat cu pulimea, naţiunea îi trează şi îşi vrea ţara înapoi… numa să fie anunţată în vreme utilă că am cale lungă de străbătut…

  27. Cred ca a invatat ceva din greseala care a facut-o ceausescu in dec 89.
    Nu mai apare decat in poze si labe1tv/otv.

  28. @ Adrian

    E simplu . La “Nasul” se uita 5 telespectatori . 4 dintre ei rude cu realizatorul (si votanti in sondaj) si tu ( 🙂 – asta era o intepatura , ca intre tizi) . Dintre cei 4 care au votat , 3 (75%) sunt de acord cu Boc . De unde deducem ca in familia lui Radu Moraru pupinbasismul e inca majoritar . 🙂

  29. Gresiti amarnic. Marlanu´ national trece in fiecare ultima sambata din trimestru la ora 17
    prin Piata Universitatii,dar din pacate nu-l asteapta nimeni. Chiar dupa o jumatate de ora
    revine si totusi nimeni nu-l baga in seama.
    El a declarat asta la Dan Diaconescu. Si-a dat chiar de doua ori cuvantul de onoare?!Poate ar fi trebuit sa jure pe Biblie… Asa ca pana la urma tot romanii sunt de vina…

  30. @everybody: nu va grabiti nici sa-i felicitati pe moguli, nici sa-i blamati. deocamdata-i la stadiul de tatonare si exprimare de interes.

  31. Sincer nu cred ca vreounul din ei ar fi linsat… romanii inca au frica de autoritate. Dar deasemenea sunt sigur ca niciunul (poate in afara de Basescu) nu iti va onora invitatia.

  32. @ Adi

    Te iert pentru intepatura:)).Ca e trucat sondajul nu am nici un dubiu , dar stai linistit , ca nu duce “presedintele iubit” lipsa de simpatizanti si asta e cel mai grav .Am niste colegi/colege la facultate (e drept in Cluj ) care au fost si in campanie trup si suflet si continuua si acum sa-i pupe anumite parti cu mult patos 🙂 . Noapte buna 🙂 Ne cearta imediat Victor ca transformam blogul intr-un chat :))

    Ceva sa ne mai inveselim un pic:

    http://www.youtube.com/watch?v=dTbMwJMqilI

  33. Raspunsul/atitudinea lor, la asa ceva, va fi cel/cea adoptat/adoptata in ultima vreme la tot ce facem sau spunem noi – neportocalii – ceva de genul: “cainii latra, caravana trece”…
    Oare de ce am in minte, obsesiv, expresia: “un fleac, i-am ciuruit”??? 🙁

  34. “Premiul” oferit este poate mai jignitor pt ei chiar si decat restul articolului – acceptarea sa ar insemna sa recunoasca public faptul ca diatribele dumitale ii afecteaza (le afecteaza imaginea)…

  35. Ieri, in Margeanului, un batran (curatel si cu hainute bune) scormonea cu un bat de lemn intr-o gramada de gunoi…a gasit cred, paine uscata pe care o strangea intr-o punga…de partea cealalta a gramezii de gunoi o catea cu doi catei, tragea si ea si ea cu labuta si rascolea in gunoi (acelasi)…
    M-A CUTREMURAT ACEASTA IMAGINE !!! ROMANUL, OM BUN, INTELIGENT SI CHIAR HARNIC DACA ESTE MOTIVAT…ARE PARTE DE CONDITIA ANIMALA !!!
    DE CE??? CA SE STEA EI IN FUNCTII …SA-SI ASIGURE URMASII PE 3-4-5 GENERATII???
    ASTIA SUNT ASASINII NEAMULUI ROMANESC !!!

    Chiorul nu mai iese dupa apa minerala prin Mall ??? Da, hartie igienica – sa se stearga la gura… nu ii mai trebuie ???

  36. @PION LA X 5
    Eu as zice mai curând NEBUN LA Q7 !
    Vezi ca ai gresit blogul, daca vrei sa-i tamâiezi pe “alesii neamului”(prost)cauta-i in alta parte, aici nu te-ncape blogul – probabil esti ala grasu.

  37. Cum sa iasa singuri, fara badea cu gardu’ (pardon, body guardu’ 🙂 ) linga ei??? In primul rind, nu e de bon ton: pina si coana Chirita avea “jandarmi in poarta si jandarmi in coada”. In al doilea rind, chiar si la intilnire regizate, “badigarzii” sunt geana pe multime… 🙂

  38. pacat ca”astept provincia” chiar imi place ideea,dar nu cere mai mult ca vei fii dezamagit si nu-ti lua lupa ca n-ai sa vezi portocaliu,mai ales cand duduia roberta care si prin palatul parlamentului are cativa spp-isti dupa ea nu de alta dar sa nu o ia cineva in spinare si sa fuga cu ea

  39. PAI CUM SA IASA CINEVA — LA CE SHLAPI , TENISI SI SACOSHE S-AR PUTEA SA-SHI IA IN CAP DE LA PENSIONARII ASHTIA OBIDITI SI LOVITI DE ATITEA NEVOI , NU IES DIN STUPUL LOR PORTOCALIU , NICI UNUL DIN ACESTI TRINTORI …
    SA FIM SERIOSI , DACA ERAU MAI INEPTI , MAI INCOMPETENTI , MAI CU RUPERE’N….FATA DE NOI ASHTIALALTI , ERAU ARGENTINIENI CUBANEZI SAU AFRICANI, CA DOAR AIA MAI GUVERNEAZA ASHA CU PICIOARELE …..
    APROPO D-ASTA — DRAGUTZA FAZA AIA CU GRECII — CARE AVEAU IN 2008 O COMISIE DE ADMINISTRARE A UNUI LAC CARE SECASE PRIN 1920….
    CA ASHA SE FAC BANII LA STAT !

  40. Eu as face altfel in locul tau!:
    As merge impreuna cu oricare s-ar oferi dintre cei enumerati si imediat ajunsi, as rupe-o la fuga si as urmari totul de la distanta,la o cafea.
    Nu merita niciunul(a) sa se afiseze alaturi de tine.S-ar putea percepe ca o reclama mascata.
    Parerea mea………
    O zi cat mai buna !!

  41. d-le Ciutacu, cred ca aveti o perceptie gresita: NICIODATA d-l Presedinte nu a venit “la popor”, ca vezi doamne, i se rupea frasu` de el. Adulatorii aduceau “poporul” la comanda sefului, cand acestuia i se facea de-o baie de multime ( si cu cat avea mai multe pacate de spalat, cu atat mai mare trebuia sa fie multimea). Si cum acum Zeus s-a spalat pe maine ca Pilat din Pont, zicand ca” pacatele” taierilor sunt in sarcina guvernului bicisnic si a parlamentului nesimtit, intreb si eu ca proasta in targ: de ce sa faca omu` baie? El se simte “curat si uscat”, ca in reclama cu pampersii, fara sa isi mai aduca aminte saracu` ( poate ca era beat din nou) ca tocmai i-a taiat de la plata. Zic si eu!

  42. Nu stiu cum naiba, dar astia pe langa prostie mai au si noroc. Incep mondialele la fotbal.
    Fac pariu pe 10% din pensie ( ce dracu mai conteaza) ca vom lua o pauza de multime.
    Asa cum face si onor presedintele.Vom avea ce vorbi la o bere s-un mic.

    Daca sindicalistii au adus tarafu’ cu tot tacamu’ la miting sa nu inghete lumea pe canicula asta, ar face bine sa traga niste plasme in piete poate asa sa mai iasa lumea. Macar ar fi mai racoare. Dar vezi ca nici macar nu ne-am calificat, ora de vara, alte belele, nici asta nu tine.Mai strigam si noi hai Romania. Macar la fotbal.
    Chiar asa daca pana-n prinz astia tin Prefecturile inchise, poate n-o fi nimeni la serviciu, iar prostimea mitingeste in gol. Eu, asa mai naiv si romantic ma mai plimbam seara, adica ieseam in oras,cum se spune chiar daca sant de la oras.
    Stau si ma gandesc ce s-ar intampla daca toata lumea ar iesi la plimbare seara.In oras.
    Mai trebuie autorizatie ?

    Ei nu, chiar ca am innebunit, mai bine merg la un contriol.

  43. Sună a execuţie publică propunerea asta! Poate va crede poporul că e iar campanie electorală şi vor aştepta să apară micii, manelele şi steguleţele. Probabil oamenii vor interpreta gestul ca pe o candidatură a ta la vreo funcţie importantă în PDL:D .
    Sunt foarte curioasă dacă mai are cineva din gaşca portocalie tupeu să tricoteze în public, să ţesale vreun cal, să dea cu-n mop, sau cu pălăria de pământ. Stau închişi ca şoarecii acum!
    N-aş lipsi, totuşi, de la o astfel de “poză”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.