Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Întoarcerea la popor; cu posteriorul…

Întoarcerea la popor; cu posteriorul…

Cât l-a ţinut cocoţat pe creasta valului popularităţii, poporul a fost suveran. De câte ori avea câte o cumpănă politică, anunţa emfatic, de regulă în timpul unor băi de mulţime, că el se va întoarce mereu la popor. Totul se făcea pentru popor şi în numele poporului, de la masacrarea maidanezilor sau dărâmarea chioşcurilor şi până la ascultarea telefoanelor ori modificarea Constituţiei. De-o bună bucată de vreme, însă,  de când cu amputările administrative de venituri şi cu anunţurile ciclice de ieşire din recesiune, cota lui de popularitate l-a băgat sub val, iar băile de mulţime i s-au rărit până spre dispariţie. Fiindcă poporul, fost pe vremuri suveran, astăzi departe de orice orizont de prosperitate, a început să-i cam dea cu huo pe unde-l prinde la vedeală. Nici foarte apăsat şi nici măcar extrem de convins, dar suficient cât să-i îngheţe sângele-n vene şi să-i sporească dispozitivele de pază. Şi a devenit în accepţiunea prezidenţială – el, poporul, altădată cântat de scribii de curte şi folosit ca alibi de preşedintele care-şi dorea să rămână scris cu litere de aur în cărţile de istorie – extrem de blamabil, dacă nu chiar detestabil.

Foştii suverani nu vor să trăiască într-o ţară modernă, se internează ca neghiobii în spitale care nu merită să funcţioneze, aşteaptă să le dea statul pomeni şi beau la birt în loc să-şi bage plugul în hectarul şi jumătate din spatele casei. Sigur că, împreună, locuitorii arealului Carpato-Danubiano-Pontic nu alcătuiesc nici cel mai harnic, nici cel mai serios, nici cel mai dornic de schimbare popor. Doar că-s aşa de nişte mii de ani, ceva dinainte ca Gheorghe Dinică, în nemernicia lui, ca un câine turbat, să se autodemaşte, în faţa lui Ilarion Ciobanu, că a muşcat mâna (lui Amza Pellea) care l-a hrănit. Iar lupta constantă cu rodul viilor e chiar mai veche.

Este de-a dreptul jenant că, după mai bine de şase ani de “domnie”, autointitulatul şef al statului constată cu voce tare că a fost ales şi reales de un popor care nu-l merită. Şi  se întoarce iar la el, de această dată cu ilustru-i posterior…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

133 thoughts on “Întoarcerea la popor; cu posteriorul…

  1. Doar atat vreau sa-i spun si eu presedintelui:”-Baga-ti-ai plugul in ogorul de un hectar si jumatate din spatele casei!”

  2. Nobody@ Exista piata de munca doar in Bucuresti! Am incercat sa ma angajez, dar nu am fost chemat nici macar la interviu sa imi spuna ca sunt prost si sa ma trimita acasa. As fi fost fericit! Numar zilele pe degete cat mai am pana cand plec. Deci, unde e lipsa de decenta? La mine sau la “ei”?

  3. @acrys: ba merge si ti-as fi recunoscator sa nu mai cotcodacesti la fiecare ou pe care-l scoti

  4. Ei, dar la Sinteză v-aţi uitat, la ” Ţara Fluturilor”???????????????

    VLAD, tu te-ai uitat?

  5. Vlad, ai dreptate.

    În răspunsul de mai sus îți spuneam că ar fi bine să CITEȘTI ce scrie cel cu care vrei să porți o discuție.
    Încă o mostră că nu vrei să ai o discuție cu cineva este faptul că te referi la @Jan, ori nu e niciun Jan care să fi comentat. Dacă te refereai la mine, atunci comentariul tău n-are nicio legătură cu ceea ce spuneam eu. 🙂

    PS: Vlad, ai dreptate.

  6. Ai dreptate acrys- piata muncii exista dar “lipseste cu desavarsire”!Dar crede-ma, acei oameni despre care vorbesc exista!Au nivel zero de cultura, nu au auzit de Cioran decat de curand la Tv, dar sa-i intrebam daca au auzit de Salam…. cu siguranta da!

  7. Da, nu ma mir de Basescu si de inconsecventa lui, ma mir de lipsa de reactie a oamenilor…dar nici de asta nu ma mai mir.
    Ion Gavrila Ogoranu a spus ca fiecare dictator sfarseste vandut de cei pe care i-a cumparat. Chiar sper sa prind acel moment.

  8. @Drujbare:
    Oooo , ba da , fiecare individ in parte E VINOVAT , dar , mai sus , am stabilit aproximativ , o IERARHIE a vinovatiei !!!
    De aceea am dat exemplul cu copilul: un copil care comite o faradelege e CATEGORIC VINOVAT , direct si personal , dar vina principala o au , IN PRIMUL RAND , cei care ar fi trebuit sa-l indrume in viata !

    Asa si cu omul de rand (poporul) : STATUL TREBUIE sa-i ofere sansa unei vieti DECENTE (munca , educatie , sistem sanitar , odihna , etc.) , pt. ca STATUL e format din oameni CARE S-AU ANGAJAT , SUBLINEZ : “S-AU ANGAJAT” sa slujeasca interesele poporului si ale tarii !!!!!
    Daca , insa , cetateanul NU fructifica sansa care i se da , E NUMAI VINA LUI ! Dar pt. a vedea daca o face , trebuie sa i-o dai (sansa) … Pe de alta parte , daca vrei sa elimini “putregaiul” dintr-o societate , TREBUIE SA-L SATARPESTI de la “radacina”. Iar asta TOT organele abilitate ale STATULUI ar trebui s-o faca ! Si cum naiba s-o faca daca sunt in cardasie cu acesta … ?!

    Practic , reprezentantii STATULUI , fie cei politici , fie cei prezidentiali , juridici sau functionari publici , TOTI ACESTIA au o responsbilitate MULT MAI MARE decat omul de rand (care are si el responsabilitatile lui , indiscutabil !) , pt. ca acestia , PRIN FUNCTIA PE CARE O OCUPA , s-au angajat sa asigure existenta si functionarea “statului de drept”!

    Vina PRIMORDIALA si MAJORA a acestui popor e faptul ca NU A STIUT SA DISCEARNA competenta reala vis-a-vis de impostura , si din acest motiv nu a fost in stare sa-si ALEAGA corect CONDUCATORII !!! 🙁
    Iar a doua mare vina a acestuia (in stransa legatura cu prima) e ca a generat mai multe “cozi de topor” (adica indivizi care s-au intors impotriva propriului popor) decat oricare alta natie cunoscuta de mine. 😡

  9. In nemernicia lui, i-a scuipat pe toți și și-a bătut joc de toți. Care toți? De toți care nu au simțit cine este și ce hram poartă. Ce-a realizat?

    Prostituțio ad integrum! Ca-n poveștile mogulilor vremii despre Caligula!

  10. Victore , nu stiu ce s-or intamplat cu serverele blogului tau , ca or luat-o razna … Daca ai duplicate asemanatoare de la comentariile mele sterge-l pe cel mai vechi , pt. ca am ramas cu linkul catre tine “in aer” si habar n-am ce s-a dus si ce nu … 🙄 Scuze !

  11. @Vlad:
    Ti-am citit replica ; ma gandeam daca sa-ti raspund sau nu … Mai bine NU … !
    Raspunsul tau contine aceleasi SLOGANE DE PARTID si ABERATII PREZIDENTIALE rasuflate , la care s-a raspuns argumentat de n+1 ori , ca “n-am sa-mi racesc gura de pomana” raspunzand a n+2 oara … 😉
    Cum eu nu-s “postac de partid” (cu norma la postari), cine intelege … BINE! , cine nu … Dumnezeu cu mila …! 🙁

  12. Buna ziua domnule Ciutacu,

    Pe site-ul antena3 exista un utilisator care spameaza fiecare articol cu cate un comentariu denigrator la adresa dumneavoastra – spunand ca i-ati refuzat solutiile sau alte aberatii.
    Nu spun ca ar trebui sa va pese, dar nici admin-ul site-ului n-ar trebui sa-si mai ia leafa.

  13. Dle Ciutacu, va dau dreptate numai ca ultima data Basescu nu a castigat alegerile. El le-a furat. Si le-a furat ca un borfas de rand, la vedere. Sa nu va surprinda daca si la alegerile din 2012 PDL-ul va obtine un procent ridicat, evident ajutat din plin de cei doi lideri ai opozitiei. In loc ca acestia sa vina cu propuneri care sa ingradeasca posibilitatile de fraudare, ei imbratiseaza ideea lui Basescu de finantare de la buget a campaniei electorale a fiecarui candidat, ceea ce e o idiotie. Si asta cu atat mai mult cu cat nimeni nu poate fura mai mult decat PDL-ul (au bani, au institutiile statului si au experienta). Ma asteptam sa propuna sa nu se mai subventioneze de la bugetul statului partidele politice, asa cum e si in SUA, sa se limiteze prin lege dezmatul din perioada campaniei electorale si neaparat sa se inaspreasca mult pedepsele celor care incalca legea inclusiv pentru mita electorala si turismul electoral. Sa vina cu propuneri radicale in acest sens. Cu ce a venit opozitia, cu nimic, absolut nimic care sa te faca sa speri in ceva mai bun. Nici Ponta nici Antonescu nu au in programul lor decat promisiuni fara acoperire. Ei in afara de critica generala nu stiu nimic, nu propun nimic. Spuneti-mi un singur lucru pe care4 vor ei sa-l faca in interesul multimii ? Nimic. Mai mult, Ponta face gafa dupa gafa. Cum iese la vorbitor in public cum spune prosti. Ultima data s-a apucat sa spuna ca la Codul Muncii e de acord cu 90% din legea lui Boc, ca si ei daca erau la putere desfintau spitale etc. (o avea intentia sa treaca la PDL ?) Visul lui declarat este ca vrea sa se revina situatia din guvernarea Nastase. A uitat, sau nu stie ca acea perioada a avut creste4re economica, a avut buget excedentar dar cu banii ce s-a facut? Drumuri nu s-au facut, salarii si pensii nu s-au dat, in schimb ne amintim de baronii locali, de cele mai frauduloase privatizari, si multe altele.
    Dle Ciutacu cand ii vad pe cei doi lideri ai opozitiei nu inteleg cum au ajuns acestia in fruntea partidelor deoarece atat Tariceanu cat si Geoana sunt incomparabili mai buni. Ambii sunt mai educati, cunosc problemele legate de politicele interne si externe, sunt mai concilianti (nu rautaciosi si ranchiunosi) si sunt mai reprezentativi in afara tarii, cu alte cuvinte nu te faci de ras cu ei. Sincera sa fiu eu niciodata n-am votat cu PDL-ul sau cu Basescu si nici n-am de gand s-o fac dar nici cu opozitia condusa lamentabil de cei doi n-as putea vota. Degeaba va straduiti dvs sa demascati caracterul hidos al celor de la guvernare daca opozitia nu va ajuta deloc.

  14. Imi place sa ma mangai cu ideea ca nu atatia oameni l-au votat pe omul asta,ca nu a prostit chiar atatia “romani”,ci ca masinaria de furat voturi,cumva,ne-a facut pocinogul si ne-a condamnat cu un bulibasa mahalagiu si betiv,cu un caracter infect,si bagat in cele mai mizerabile combinatii care saracesc zi de zi bugetul de stat.
    Desteptul neamului,care se pricepe la toate, plateste o armata de consilieri infatuati si buni de nimic, din banii nostri,si da ochii peste cap can i se reproseaza ca nici el,nici aia nu fac nimic din ceea ce ar trebui sa faca.
    Omul asta este punctul zero de raspandire a molimei portocalii,a incompetentei,a infractorilor demnitari,a hotilor cu carnete de partid,a tarfelor cu aere de intelectuale si cu demnitati daruite de amanti cu functii politice.
    Fac toate astea pentru ca noi, toti, le permitem,Victore!Intrebarea este pana cand?

  15. @Vlad
    “cultiveaza”?…….poti sa ai si succesuri,poti sa ai si esece….poate ti se aprind niste bece!
    Puneti mana pe carte!

  16. Lupta intre postacii portocalii si cei rosii isi arata coltii!Vai steaua noastra!Astia iau unii de la altii,doar ce e mai rau!

  17. da-o naibii de chitara ca-i misto frate.sa ma bata mama de nu-i genial pana la extremul penibilului cum gasesc astia argumente sa fie oricine vinovat de rahatul general in care ne aflam si ei sa ramana imaculati.ma Basesc mincinos,ipocrit si perfid eu fac parte din popor si nu-s vinovat ca tu si nenorocitii tai furati in dracii aia mari.Poate eba e vinovata ca-i tuta si analfabeta.Poate Roberta e vinovata ca-i o hoata proasta(ca era o hoata desteapta daca nu o prindeam).Si lista poate continua,ma gunoiule….Io’ fac parte din poporu asta pe care tu faci treaba mica.Stii ceva?Si patrata roata sa fie tot se mai intoarce odata.Si-atunci sa vezi bangladej pe carca ta.Nenorocitule !!!ps.scuze Victor si pentru limbaj si pentru exprimare,dar mi s-a luat,nu mai pot,nu-i mai suport !!!

  18. @Florea: e un batran diliu si foarte activ, care-i convins ca are solutia de salvare a Romaniei (ceva cu jurat public pe Biblie ca actiunile demnitarilor sunt exclusiv in favoarea poporului) si ma acuza pe mine ca-s vinovat ca nu vreau sa izbavesc poporul in direct. l-am salvat de doua ori din ghearele vecinilor mei, carora le-a umplut cutiile postale cu un soi de manifeste infieratoare, a treia oara mai mai gandesc.

  19. Actualul presedinte a rostit, odata, un mare indemn, pe care cu respect l-am ascultat si mi-am dat seama ca a avut dreptate: daca nu va convine in Romania, plecati.
    Prin urmare, pe saispe mai incep lucrul in uk.
    Multumesc pe aceasta cale presedintelui pentru sfat. Aici nu mai e de stat. Hai Basescu.

  20. Baga-i-as plugu’ in ogorul de un ha jumate’ din spatele casei!!! Si de aici incep problemele…care dintre case? 😕

  21. Care-i competenta ta… mai rusinea neamului…sa ne spui TU noua ca avem ,,performante limitate”????!!!!Nu generaliza ,,performantele”pe care le ai in propria-ti familie…Cat o sa ne mai improsti cu veninul tau infect?…Ai stat suficient in occident incat sa-ti dai seama ca nu noi suntem recordmeni la statul in carciumi…si la bautura…
    Esti ca o tzatza care-si ridica ostentativ fustele si ne striga mascari blocandu-ne reactiile prin oripilarea pe care o simtim…
    Da…am un hectar jumate la tara si e necultivat…si ce? D-aia n-ai tu ce sa ,,mananci”?
    Ai dat tu vreo lege prin care in loc de programul ,,Rabla”(fara benzina) sau ,,prima casa”(scoasa la licitatie pentru neplata ratelor) ,sa facilitezi CU ADEVARAT cumpararea de utilaje agricole??? Sau ai vrea sa ne vezi inhamati cu carca la jug( ca nici cai nu mai avem), arand ogoarele pana ni se fac ochii zbanghii???Ne spui ca suntem puturosi? Te-ai uitat cumva ce cozi sunt cand se fac targuri de joburi pentru munca in agricultura din strainatate? Cand in Romania vom fi ajutati sa cumparam utilaje si cand se va plati munca ,la fel cum se intampla in occident…, de-abia atunci o sa vezi prostii pe ogoare…si o sa poti sa le iei impozite…ca de fapt cred ca despre asta e vorba…ai constatat ca tot nu ai bani suficienti si nu mai ai ce taia sau impozita…A ramas agricultura…ALCOOLICA SI PUTUROASA NU SUNT DAR MI-E RUSINE SI MI-E SCARBA, BASE…ASTA CUM TE-AI GANDIT SA O REZOLVI?

  22. Ceea ce se intampla ACUM in Romania, numai mira pe nimeni. Nici macar pe cei din Occident, care incet, incet se descotorosesc de noi. Problema este daca in momentul in care aceste “jafuri” vor cadea de la putere (sper sa se intample cat mai curand) vor raspunde penal ptr. ingroparea acestei tari ? Toti, nu doar Basescu, Udrea, Boc si Flutur … toata ciuma portocalie.

  23. @Anda Wow, ai citit o serie de comentarii cu mai multe idei in ele si tot ce-ai retinut este o greseala de exprimare? Felicitari, chiar ai facut o treaba foarte buna. Ai trecut testul vizual, mai ramane doar un lucru mic cum ar fi INTELEGEREA ACESTUIA.

    @Restul care au zis ca sunt postac de partid. Mi-as dori eu, din pacate n-am nici o apartenenta politica si nici nu sunt platit in acest sens.

    E bine totusi ca pentru voi viziunile politice in tara asta se impart doar in “Pro Basescu” si “Anti Basescu”. Spune multe…

    Si ca o tema de gandire. Care propaganda este in volum mai mare in tara asta? Cea Pro-Basescu sau cea Anti-Basescu? Ganditi-va la intrebarea asta.

  24. Si ca sa intelegi odata pentru totdeauna ca nu suntem atat de tampiti si limitati pe cat ai vrea tu, o sa-ti mai spun si ce cred eu ,un prost de rand,despre programele guvernamentale:
    -Cine castiga grosul banilor din programul RABLA? Raspuns:FIRMELE STRAINE
    -Cine castiga grosul banilor din programul PRIMA CASA? Raspuns: INVESTITORII STRAINI SI BANCILE,TOT STRAINE.
    -Cine ar fi castigat daca de 20 de ani ar fi fost incurajata CU ADEVARAT agricultura?Raspuns: ROMANIA
    La mancare avem aceleasi preturi sau chiar mai mari ca-n UE.
    Munca aferenta producerii acesteia este platita cu 80% mai putin ca-n UE.
    Oare unde se duce DIFERENTA MARE dintre pretul produsului finit si cheltuielile aferente productiei… in Romania?
    Eu iti propun ceva…cumparati VOI toate terenurile necultivate din Romania cu pretul din occident, noi plecam fericiti din tara spre Bermude,asa cum ne-ai indemnat, si toata lumea va fi fericita…Ce zici,nu-i o idée geniala? Asa poti fi si presedinte pe viata…
    Nu te mai lega,Base, de toate nimicurile…ORICUM SUNTETI CUMPARATI CU TOTII IN SCOPUL DISTRUGERII ACESTEI TARI…

  25. Totuşi, când s-a hotărât să înregistreze elucubraţiile-i, Băsescu nu s-a uitat în oglindă înainte? Sau n-a avut ce face? Pentru că în halul ăla de buhăit, eu una nu-l mai văzusem.

    Vlad, dar de ce ţi-ai dori să fii postac de partid? 🙄

  26. BASESCU si boc ,o linie imaginara care nu duce nicaieri…esec national.
    Daca mai adaugam si pe prim balerina de trista faima E Udrea, IN BALET LENT LA BALETUL BIIROCRATOIEI CU VIDEANU,BLAGA SI ALTII , ajungem la o lambada olteneasca cu ciini eutanasiati,sau la ‘CU CE M-AM ALES IN VIATA’
    oricum nu mai dorim; colocvialitate de birt,umor cu suferinta si prostie cit cuprinde..vrem p perspectiiva paradigmatica mult mai terestra, aceea de psd adevarat ..

  27. Basescu a readus sclavagismul !!! O mana de oameni traiesc in ” paradis ” iar restul se zbate in mizerie !
    Inaintam cu pasi repezi spre dictatura ! Ni se inchid toate caile de acces , in curand o sa fim ” interzisi ” si pe strada !
    Noi ne vaitam in loc sa spargem portile si sa-i spanzuram pe nenorocitii astia !!!
    E nu-i nimic … La OTV se dezbate pozitia in care a fost gasita Madalina Manole …
    E mult mai interesant !

  28. Parerea mea este ca Basescu este agent KGB.Cum altfel ar putea ura cu atata invesunare acest popor?Nu pot spune ca nu-l urasc si eu pe el.Axa Bucuresti-Londra-Washington este o vrajeala s-o creada prostimea de-l vota.

  29. Când sclavii nu au mai fost performanți, sclavia a fost abolită, chiar dacă stăpânii lor deveniseră tot mai maniaco și tot mai depresivi!

  30. Buna,
    Citesc zilnic BLOG-UL si ma minunez de articolele interesante si pline de sens parte a vietii noastre de fiecare zi.
    Eu ma intreb pentru a nu stiu cata oara:
    -Oare il vom mai vota odata?
    -Mai are curaj sa candideze?, sau si-a dat seama cu adevarat ca nu mai avem nevoie de el.
    Sper din tot sufletul pentru binele si viitorul nostru ca va ramane “intors cu posteriorul” asa incat cu urmatoarea ocazie cand va indrazni sa caste gura sa-i aplicam atat de doritul sut in dos si atat de dragul “Mars pe mare”.

  31. Vlad,
    toti se insala in privinta ta, tu nu esti postac de partid, tu actionezi la ordin, nu-i asa?

  32. @Vlad: ca vrei sa fii penibil te priveste. ca devii provocator ma priveste.
    @all: opriti-va! au si propagandistii lui Basescu dreptul sa se exprime.

  33. @Violet…apropos…eu am avut o revelatie sau mai bine zis o…fantezie…cum statea EL acolo la biroul ala…cu buchetul de flori in dreptul pieptului…si cu camasa aia in dungi verticale…Pentru consilierii lui…total neinspirat aranjamentul…sau intentionat? Probabil sunt si ei,ca noi toti, niste persoane ,,cu performante’’ destul de ,,limitate’’…Lumanarea mai lipsea…hahahaha…buhuhuuuu,Base,vezi ca ti se fac vraji…ce pazeste …cum il chema pe Merlin ala…personal…

  34. pana una alta mi-am dat seama ca base are dreptate.noi suntem de vina,noi suntem neperformanti.ca daca ne tinea muschiu nu mai zbieram ca idiotii pe blog ci mergeam si-i dadeam cu reforma-n cap !!! prostii suntem noi desteptii sunt ei…..

  35. @Asztalos Floare

    Nu cred că vreun serviciu secret, oricât de puternic, ar fi putut avea geniul să crească un agent care să ajungă președinte și distrugă pe termen mediu și lung viitorul unei întregi națiuni! Dar, îmi pot imagina un serviciu secret care să se folosească abil de neamprostia, nemernicia unuia, prostia multora și ifosele cu pohte sinecuriste ale unora. Chiar îmi pot imagina mai multe servicii care se bat să profite de așa Pleașcă și Pleșcoi !!!

  36. Nu provoc pe nimeni, raspund la comentariile care imi sunt adresate pe un ton mai putin conflictual decat le percep.

    Ma abtin de la a face scandal pentru ca unu la mana, nu-mi sta in fire si doi la mana, daca mi-ar sta, n-as face pe blogul altuia.

    Doar ca ma amuza teribil concluziile cu propaganda, atat :). Este o concluzie trasa pe baza logicii “Toti cei care vorbesc despre masini, sunt piloti” sau cum?

    Oricum, imi cer scuze daca am suparat pe cineva. Daca sunt propagandist inseamna ca am fost usor de citit, dar daca nu?

    P.S.Contra-argumentele zdrobitoare de genul “Nu e asa” sau “Esti postac de partid” m-au convins ca am o opinie eronata, promit sa ma aliniez la opinia majoritatii. Jos Basescu,Udrea si Boc!!!

  37. N-ai obosit citind comentariile?
    In toate postarile pe blog exista ceva care pe unii ii agita.Fiecare rastalmaceste.fiecare vrea sa devina interesant,sa-ti capteze atentia,sa te provoace:)
    Omul e singular!
    Patimim pentru ca ne-am pierdut credinta.
    In ce mai credem? unde vrem sa ajungem? cine e Romania…pare mai degraba o femeie murdara cu privirea ratacita care accepta orice pt ziua de maine.traim din intamplare
    “Întâmplarea pecetluieşte destinul singular al omului cu mai mare forţă decât se bănuieşte”
    Cioran(ca tot se zbat ai nostri ca brazii…):)

  38. @Vlad: eu am de-a face zilnic cu mesajele propagandei. nu esti o noutate in peisaj. daca ai de gand sa postezi si idei proprii, altele decat cele livrate de propaganda oficiala portocalie, le astept. daca nu, vei pleca, fortat, catre o lume mai buna; acolo unde sunt injurate tonomatele mogulului, care au ceva cu domnu’ presedinte. end of story.

  39. domnule, in Serbia liderul miscarii de opozitie, Tomislav Nikolici , e in greva foamei de cateva zile pt. a provoca alegeri anticipate…la noi ce se mai asteapta, vad ca degeaba bate din gura presa ca nimic nu se intampla.in limita legii insa se poate trece si la actiuni mai deosebite, cum ar fi sa se aurosuspende din parlament.aud ca vor sa-si dea demisia.asta ar fi o imensa prostie,pd si ciracii ar avea controlul total al alegerilor…o zi buna!

  40. O sa am in curand un articol explicativ cu trackback catre blogul dumneavoastra daca sunteti interesat sa-l cititi.

  41. Vad ca multi sunt ofuscati la maxim de afirmatiile lui Basescu, fara a-si pune problema legitimitatii observatiilor. Lucrurile nu doar ca stau asa, dar, cinstiti fiind, la o analiza rationala, lucida, stau si mai rau. Chestiunea asta n-am s-o comentez aici. Si nici n-am s-o argumentez.

    Voi aduce in discutie legitimitatea “observatorului”. Aici, privitoare la o singura tema: excesul de protectie sociala. Unde era, asadar, Basescu dupa 1996 (prin 1998, de fapt) cand au inceput sa se ia masuri de protectie sociala care, pe de o parte, erau nesustenabile si, pe de alta parte, incurajau nemunca? In guvern, pare-mi-se, nu? Dupa 2000 nu au pledat cei din opozitia de atunci (PNL si PD, azi PDL) pentru sporirea bugetului asistentei sociale? Iar dupa 2004 nu guvernul Aliantei “DA” a largit masa celor care beneficiau de ajutoare sociale? Si marirea nesustenabila a salariilor si pensiilor realizata de guvernul minoritar PNL nu a fost contrasemnata de Basescu? Cum se face ca abia azi il loveste inspiratia divina, aducatoare de adevaruri profunde?

  42. Faptul ca exista persoane care tin partea lui Basescu , dupa toate crimele astea care se petrec sub ochii nostri , este UIMITOR !!!…
    Ori isi scrie singur mesajele astea , ori tara asta e blestemata rau de tot !!!…

  43. Daca ne uitam un pic la istoria noastra vedem cum exista o dilema intre a incerca sa construim noi insine (mergind pina la auto-izolare/deconectare de exteriorul tarii) si sa ne cuplam la diverse aliante (cu extremele fanariote si iteratia curenta a regimului de azi). Practic nu am reusit cred niciodata sa realizam un echilibru intre interesele nationale si interesele aliantei in care am fost. Sub Ceausescu am avut un nationalism-comunism care ne-a inhibat mai tirziu in a manevra intr-o lume complicata construita de capitalisti. Marsind pe romantismul nostru latin am pierdut a doua oara, supunindu-ne orbeste unor reguli pe care nu le-am inteles, iar cind le-am aplicat, nu am priceput care este efectul lor pe termen lung. Ne lipsesc strategii, ne lipsesc institutele serioase gen think-tank, cele care ar trebui sa gindeasca la scenarii pe diverse termene. Noi gindim lucrurile ad-hoc. A intrat criza la vama la Nadlac? Nu. ok, asteptam. E la Otopeni? Reactionam. Luam imprumut de la FMI. Ori modul asta de a opera se vede ca e defectuos.

    Una din problemele serioase ale Romaniei este ca a ales sa mearga cu puterea externa care aparent e lider mondial, insa, exact in momentul in care se remarca declinul acestei puteri. Si observam cum ne rostogolim cu el de git. Nu poti sa nu te miri ca noi suntem mai mult pro-americani decit pro-europeni. Ca proaspat membru al UE, atentia noastra ar fi trebuit sa fie focalizata pe probleme ce tin de integrarea noastra in UE. Ei, nu, noi ne-am descoperit marea vocatie militarista la nivel mondial (excitati ca avem “pretini” cu pumnul mare), si trimitem soldati cu miile in regiuni si tari cu care noi nu avem nimic de impartit(avem 1800 in Afganistan, mai multi decit puteri militare mai serioase ca Romania). Bani aruncati pe fereastra, asa cum am aruncat banii cind am renuntat la datoria Irakului fata de Romania. Dar, in schimb, nu avem bani pentru popor, si nu doar ca le stringem cureaua la romani, dar ii mai si batem cu ea.

  44. Nea Victore esti gata sa pui un pariu cu mine ca in ” treaba ” cu Botis…ala de la ”munca, este manuta lui Blaga ?Pai iarta-ma dar de cind a fost infiintat ”’ONG”-ul si pina azi….a trecut ceva timp si n-a aflat nimeni si pe pariu ca n-afla nici azi dar, de ce uiti ca ”dulaul” a fost si la interne asta pina sa se transforme si el intr-un maidanez ordinar !Iar faptul ca domn presedinte trateaza poporul cu…posteriorul…Pai cind a facut altfel?Da’ nu s-au prins fraerii!Are singe in instalatie…de ce nu vine singur singurel in fata ”poporului” la o manifestatie, la un miting de protest sau cum dracu’ se mai cheama ?!Si el si toata gasca lui portocalie!Si de asemenea pui pariu ca se vor mai face ” dezvaluiri” in zilele ce urmeaza ?Sti la ce ma gindesc [ asta apropo de proverbul ala cu aia de se cearta ]…daca va lua alde Paleologu presedentia PDL ?! Ce zici chiar ti se pare ceva …imposibil? Asa din gresala , la hoha, cam cum a facut si Basescu in primul mandat si de ce nu si-n al doilea ?Aaaaaa ce zici ?Si mai pun un pariu cu matale: Botis nu ca nu va demisiona dar …nu-i va fi ” acceptata ” demisia ?!

  45. @ un om “de rand”:

    …E Săptămâna Mare. Problema e că noi, din diferite motive, ne ferim să “tragem” ( prin asta înţelegând, poate, şi a avea astfel de fantezii, eu cel puţin ), dar lui nu-i pasă şi calcă pe noi oricum, după chef. Eu tot mai sper că există dreptate şi că, până la urmă, se va face…

    Altceva: ce-o fi asta cu Hayssam spion pentru Israel? Şi cu încarcerarea lui pentru patru ani? Oare Băsescu îşi pregăteşte ieşirea din scenă, şi nu trebuie să fie perturbat de un Hayssam potenţial vorbăreţ, cel puţin, nu înainte de termen?

  46. Extraordinar, nu m-as fi asteptat.
    Acum ne face imputiti onor’ ministrul agriculturii (inexistente), dusmanul preturilor din rafturi, belgianu’ Tabara. Primul agricultor al tarii, incompetenta’n persoana, papagal slinos pupinbasist care, in mileniul 3, trimite pensionarii la sapat in gradina cu cazmaua.
    Vai noua!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.