Esti aici:
Prima pagină > Blog > Imperiul Ciutacesc > Interviu colectiv-retrospectiv cu mine…

Interviu colectiv-retrospectiv cu mine…

Dacă nu mă-nşel, blogul ăsta (primit cadou, în principiu, de ziua mea) tocmai a depăşit doi ani de existenţă. Dacă mă-nşel, urmează să-i facă în curând. Mi-e lene să caut data primului text postat. La fel cum mi-e lene în general. Mi-e lene şi să gândesc. Aşa că voi răspunde în loc să gândesc. Cui? Vouă, dacă aveţi chef să mă întrebaţi. Care-s temele? Dat fiind că din 93 încoace n-am avut tangenţe decât cu media şi cu zona politcă, astea-s temele. Fără măşti, fără tabu-uri, daţi-i drumul. Să pornească interviul colectiv cu mine, noua mea baie (virtuală) de mulţime!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

315 thoughts on “Interviu colectiv-retrospectiv cu mine…

  1. De ce credeti ca Dan Puric ar sti sa dezlege msiterul mentalitatii poporului roman?

  2. ;)),da….credeam ca aveti o explicatie,sau macar o parere.Atunci mai am o intrebare,nici la asta n-o sa stiti raspunsul,dar ce credeti:are sanse Crin Antonescu sa devina presedintele Romaniei?Eu mi-as dori,dar pentru ca nu cred ca o sa il invinga pe “Salvatorul”,nu merg la vot,empatizez cu Badea,in legatura cu prezenta la vot.Spun toate astea pentru ca lucrez cu oameni,si multi dintre ei,inca il adora pe Basescu,din pacate…!!!!Multumesc pentru raspunsuri.LA MULTI ANI,FRUMOSI!!!Chiar daca anticipat.Imi place Dan Puric.

  3. @Dan Maracineanu: tot ce nu e interzis prin lege e permis 🙂
    @IRINA: el pare ca dezleaga misterele omenirii la Turcescu.
    @cerasela petrescu: mici sanse, da’ nu-i imposibil. poate raceste Base.

  4. Ia sa te vad daca ghicesti cine raspunde aici?

    “În urmă cu câţiva ani, se vorbea despre dezinhibarea mitocăniei. S-a degradat într-adevăr spaţiul public?

    Am două judecăţi. Una este de constatare: da, s-a degradat. A doua este de înţelegere: nu se putea altfel. Am să încep cu a doua, de ce nu se putea altfel. Fiecare om ştie că el are părţi ascunse şi părţi vizibile. Părţile ascunse sunt numai pentru duhovnic sau, dacă nu e credincios, pentru el.

    Dar noi toţi ştim că omul nu este numai ceea ce se vede din el. La fel este şi cu societăţile. Cât timp a existat cenzură comunistă, în ziare sau în cărţi nu erau cenzurate numai ideile subversive, ci şi lucrurile de joasă calitate – culturală, intelectuală, jurnalistică. După ‘90, tot ceea ce lumea a perceput ca un haos, ca pe o scădere a nivelului, de fapt era un moment al adevărului. Este bine că toate lucrurile astea au ieşit la iveală, pentru că e momentul adevărului. Noi suntem şi ca Valentin Stan, şi ca Mugur Ciuvică, şi ca Ciutacu. Aşa arătăm. Or, numai prin ieşirea publică la iveală a acestor lucruri, societatea se poate raporta la lucrurile negative care se află în ea.

    Abia după scoaterea lor la iveală, are opţiunea de a se îndrepta sau de a rămâne aşa. Înainte de cunoaşterea a ceea ce eşti, nu e posibilă nici îndreptarea, nici progresul.

    Face parte din posibilitatea progresului nostru ieşirea la iveală a răului şi urâtului din noi.”

  5. Asa da!Poate intra in contact cu vreo gripa…singura noastra sansa reala,sa scapam de el!!!:))

  6. @Daniel P: sa mor daca intuiesc. un intelectual portocaliu platit de stat?

  7. Ciutace, m-ai convins, esti un jurnalist veritabil! da-mi voie sa te felicit ca ai avut rabdare sa raspunzi la impresionanta avalansa de intrebari, unele deosebit de agresive. ai dat dovada de o deschidere catre dialog pe care as vrea sa o vad si la alti oameni de presa. raman totusi la parerea ca esti cam prea inversunat antiBasesc si te avertizez ca voi continua sa iti urmaresc blogul (unul foarte interesant, de altfel) si sa te “sfichiuiesc” cu intrebari incomode si interventii critice, desigur fara vreo urma de rautate. cu stima, AlgernonBreackenridge.

  8. victore..multumesc de raspuns; dar daca tot stai tu in fata mitralierelor noastre uite inca o intrebare:
    Pe o scare de la 1 la 10 (10 fiind culmea rusinii) ce nota crezi ca va lua Dinamo in Champions Legue (incearca sa fii obiectiv pt ca eu, fiind stelist, sunt subiectiv purulent):))

  9. Eu citii cu atentie atat intrebarile si raspunsurile si vazui ca la prima intrebare pe care vroiam sa o pun raspunsasi oarecum , adica vroiam sa intreb daca :
    1 ) L-ai invitat pe Traian Basescu la Vorbe Grele
    2) Care ar fi prima intrebare pe care i-ai pune-o ? , cumva ” Cand ne lasi Traiane ? ”
    Vreau sa te intreb :
    3 ) Care este ultima carte pe care ai citit-o si care este ultima pe care ai terminat-o de citit ?

    La multi ani !

  10. cum e ca un sef de stat sa dea autografe pe bancnote de 1$?(sunt de acord cu domnul Stan)
    dar sa spuna k el nu a inceput campania cand el de 4,5 ani numai in campanie este?
    dar cum e ca portocalii sa nu stie exact cine vor candida la europarlamentare?

  11. @romania inedit: 1. da, a refuzat. 2. nu cred, da’ sigur i-as pune-o si pe aia. probabil cum se simte langa tonomat. 3. habar n-am. nu mai am cand, spre rusinea mea si regretul public. ba nu, mi-am amintit, cartea de calatorii a lu’ Bogdan Teodorescu.
    @chewbacca: maxim 3 cu actualul lot.
    @AlgernonBreackenridge: mereu am fost adeptul dialogului cu argumente, fie el si in contradictoriu. in privinta lu’ Base, sorry, da’ nu ma sucesc.

  12. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Imi doresc sa fiu o persoana dintre cei atasati…

    Cu acelasi respect,
    Ioanap

  13. Am intrebat pentru ca te vad inca “rezistand eroic” asaltului si pentru o clipa am crezut ca iti propui “lucruri memorabile pe online” …

  14. Nu credeam ca va fi un interviu fluviu de 2 zile. Asa ca, pe la 2 noaptea, mi-am zis ca ar fi interesant sa te provoc de dimineata cu o idee de investigatie.

  15. Sunt un tanar mediocru din societatea contemporana, si vroiam sa va intreb ce parere aveti despre tineretul din Romania?.. (Sper sincer sa fie una relativ buna, pentru ca aproape in fiecare secunda a existentei noastre de “tineri” ne lovim de negativism si proasta informare…)

  16. Credeti ca ar fii posibila prezenta unui jurnalist pro Basescu in emisiunea Sinteza zilei?Si,care sunt trei din calitatile lui Iliescu?!Apropo,cred ca daca avea voie sa candideze,mai iesea cel putin odata presedinte!:)))

  17. btw, ce parere ai de schimbatu’ uniformei la militieni, acusica in vremi de criza? poti sa-l crizezi pe gadea cu chestia asta, ca prea seamana cu loganurile ale de şaijdemii de ieuroi.

  18. Aseara la B1, Jiji a afirmat ca ii vine greu sa creada ca Base e in spatele arestarii sale si ca intr-un final el (Jiji) tot pe Base l-ar prefera dintre toti candidatii inscrisi in cursa. Cat de rau imi pare ca prezicerile mele incep sa se adevereasca. Am spus din primul moment al arestarii oierului, ca acesta va face campanie basesciana! Si asa va fi, deja se contureaza cat se poate de clar acest lucru! Chiar daca nu o va face de placere, in mod cert o va face de frica, pt ca in ciuda fanfaronadei afisate, Jiji ramane un mare fricos. Si probabil are si de ce….. Mare pacat ca Antenele au cazut in aceasta plasa de mediatizare si victimizare a oierului !

  19. Cum arata personajele astea sinistre de-si zic politicieni in spatele camerei de luat vederi? E vreunul care pricepe ceva din tot ce se intampla in jurul lui,in tara,in lume,in univers si ala infinit si ala din mintea omului?Care poate l-a votat,nefericitul! Si daca exista vreun exemplar in politica indigena care sa posede doua calitati umane fundamentale,adica inteligenta si caracter,va rog sa mi-l semnalati si mie…

  20. @anna: multi dintre ei sunt perfect normali; care inteligent, care de caracter, care de amandoua, care de nici unele.
    @Mircea: n-am picat in nici o capcana. ne-am spus opiniile, care-s valabile si daca Gigi e certat cu Base, si daca sunt prieteni.
    @nicu: inca o mangla institutionala.
    @cerasela petrescu: e perfect posibila. de Oana Stancu ati auzit? si eu am avit o gramada, inclusiv Mircea Marian si Catalin Avramescu. Iliescu? animal politic nativ, echilibrat, are clarviziune.
    @Cretu: n-am o parere generala; si deziluzii, si revelatii.
    @anne: candideaza undeva?
    @puiu: daca ajung vreodata si daca dai, da 🙂

  21. Oare o sa auzim vreodata :” Sunt slabe sperante ca lotul Basescu sa fie eliberat pe cautiune. Procurorii au depus recurs si au adaugat alte 20 de probe la dosar. ”

    Ce zici maestre ?

  22. Sa fie intr-un ceas bun,cred ca te simti bine cand vezi numarul crescand al celor care au ales sa respire prin blogul asta?

  23. Dle Ciutacu
    dar asa ceva pentru sufletul dvs. ce v-ati dori ?

    Ceva ce nu ati putea cere decat de la Dzeu sau de la pestisorul de aur…

    Ceva ce nu ati putea cumpara cu bani iar daca ar fi de cumparat nu ati putea aduna banii nici in 2 vieti…

    Ceva, vorba poetului, ce-n prima clipa risipesti si-n clipa ultima aduni…

    Ce ar fi acel “ceva” ?

  24. daca l-ai invita pe Traian Basescu la Vorbe Grele in ziua de dupa ce va pierde Palatul Cotroceni (2009, 2014, 20….) care va fi prima intrebare care i-o vei adresa?
    Inafara de cea clasica cum de ati acceptat invitatia mea? :)))

  25. in legatura cu nota 3 data lui Dinamo(foarte mare, parerea mea)eu zic…sa dea Domnu`!

  26. Rolul lui Duda e clar, el pune umarul si nu numai,la chinurile lui Prostenal de a ajunge in turul doi unde Basescu il va toca mai rau ca pe biftec-tartar.Concluzia? Atat PSD cat si PDL consuma dude, bogate in antioxidanti.
    Nastase si Iliescu si-au exprimat sprijinul total pentru Geoana asa cum Tariceanu si Olteanu il vor sprijini pe Antonescu.
    Solidaritatea unora da sperante , altora.

  27. Atitea intrebari ti-au fost puse, ca mie nu-mi ramine decit sa-ti spun asa : Victore, ramii asa cum esti ! Nu te schimba, ai un fermec deosebit. Esti sarea si piperul oricarei emisiuni.Pacat ca pierdem ultima jumatate de ora, trecem la Gidea.Dar, dupa aceea apari si acolo si te urmarim. Succes in continuare.

  28. Fara sa-ncerc sa-ti gadil vanitatea te consider un tip riguros.Nu te deranjeaza ca o parte din cei care au postat sunt paraleli cu subiectele anuntate,iar o alta categorie se-nvarte in jurul cozii cu com sterile?Nu te enerveaza?Nu te oboseste?

  29. Ce tara crezi ca ofera oportunitati mai bune pentru a urma o facultate de drept: Romania sau Franta? Ti-ai lasa fiul sa plece pentru a urma studiile universitare in alta tara?

  30. @Sorin-AR: ba da. le-am si raspuns ca atare. ce sa mai fac in plus?
    @Liviu: am raspuns de cateva ori mai sus.
    @Bogdan M.M: sanatate
    @Marius Mina: chiar ma bucura ca nu toti sunt morti.
    @mishulescu: 🙂

  31. Temele principale pe care ni-le propuneti pentru interviul colectiv: media si zona politica, constituie esenta vietii Dvs, care va macina mintea, pune la incercare rabdarea, provoaca stress, enervare, rasturnari de situatii, conflicte inutile, deznadejde,etc. Este un fel de masochism pe care il exercitati asupra propriei Dvs.fiinte fara producerea unei placeri.
    Pe de alta parte prin participarea noastra la acest interviu colectiv, cu siguranta veti obtine’feed-back’-ul necesar pentru a continua activitatea Dvs. impecabil, riguros cu inteligenta,intuitie, cu rezultate cu care putin jurnalisti se pot mandri.Ca in acest fel ati ajuns la o credibilitate imensa intr-o
    “cariera imaculata, impecabila” (cum bine ziceti)
    Dar nimeni nu este scutit de ranile provocate de frustrari, de deziluzii, de preocupari, de tradari (propriu-zise sau inchipuite).Toti avem nevoie de ‘a ierta’ si de a ‘fi iertati’, mai ales daca este vorba de greseli ‘din nestiinta'(in cazul meu).Aceasta presupune a merge la radacina greselii. Iertarea nu presupune uitarea raului facut ci depasirea raului prin intelegere fata de cel ce v-a gresit, mai ales daca acesta isi cere iertare, asumandu-si responsabilitatea pentru fapta lui.
    Asa cum Dvs. sunteti un om deschis, care spuneti lucrurilor pe nume, cel care greseste fata de Dvs. din nestiinta, poate fi la fel si trebuie creata puntea care sa va ajute sa iertati o greseala facuta din nestiinta si sa
    indreptati situatia.
    Pe langa toate calitatile pe care le apreciem la Dvs. ca jurnalist, calitatea de OM INTEGRU primeaza.
    Succes.
    I.I.

  32. super e poza aia:)
    Victor vreau sa-mi spui si mie ceva….o sa-l intreb si pe Badea…stiu ca o sa trebuiasca sa te gandesti mult probabil…sau poate nu…
    Zii si mie 3 lucruri pentru care esti mandru ca traiesti in Romania..sau ca esti roman….

  33. 1.D-le Ciutacu,presa locala dispare.ce parere aveti?e vina patronilor,a reporterilor sau criza asta,pur si simplu topeste tot?
    2.ce parere aveti despre asta?

  34. Apropo de sportul preferat de familie (2/3)-fotbalul:ce parere ai despre presa scrisa sportiva,bineinteles si cea de la tv.Ce efect va avea circul facut de DNA asupra fotbalului?Crezi ca va face treaba buna Lucescu jr. la nationala.Stiu ca nu face subiectul discutiei dar vrea sa te intreb,stiind dintr-un mai vechi post de-al tau ca esti fan Dinamo,daca Dinamo dupa parerea ta merita titlul?

  35. Cine v-a facut cadou blogul? Daca se poate stii … Ca ati spus ca vi l-a facut cineva cadou. Superba caricatura! Cine v-a facut-o?

  36. 1.ce personaj din Romania stii sa fi participat la una din intalnirile Bilderberg Group?2.daca ai avea puterea sa faci asta…pe cine ai pune in fruntea PSD?3.este udrea produsul unei parti din servicii ?4.ce parere ai de dana nastase?6.il bate vantu pe patriciu la materia cenusie?

  37. Vă mulţumesc, domnule Ciutacu!
    Succes în continuare şi să sperăm că nu vom pleca peste “baltă”… 😀

  38. Pot scrie un ban cu nuţici? Eu cred că mai pot…
    La recepţia unui hotel sunt afişate cotele zăpezii:

    -Buşteni 17 cm
    -Clăbucet 21 cm
    -Postăvarul 28 cm

    Intră o nuţică, citeşte, merge la recepţioner şi întreabă:
    – Care este camera domnului Postăvarul?

  39. Domnule Ciutacu, vă rog să-mi spuneţi de ce atunci când nea Geoană a lăudat-o pe Nuţica 2 aţi tăcut toţi ca peştii…
    Pe mine m-a lămurit încă o dată că e un… cum zicea Iliescu. Bine că acum sunt prieteni! Nu ştiam de ce s-a opărit Năstase când i-am zis pe blog că Geoană e un perdant…

  40. Ce atitudine veti lua fata de un redactor de la JN care a dovedit grave carente in exercitiul de ziarist si care refuza sa recunoasca adevarul desi i se aduc probe.

  41. @daria: v-am raspuns sub postarea de mai sus. trimiteti dovezile!
    @mosser: trebuia sa-i sar la gat? e parerea omului, diferita de a mea.
    @madame de …: 1. Udrea? 2. pe Iliescu. 3. da. 4. amestecata. 5. nu stiu.
    @ionel torac: finu’ Dragos. Romeo Raileanu, caricaturist la JN.
    @Cosmin: nici unul special. sper sa aiba succes, insa nu cred. da, sunt chiori in tara orbilor.
    @virgil: 1. o amestecatura a tuturor cauzelor.2. nici una.
    @ktalinoo: nu sunt deloc mandru, e o stare de fapt, o fatalitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.