Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Întâmplări din “cea mai ţară proastă”…

Întâmplări din “cea mai ţară proastă”…

Scurt şi cuprinzător, n-am timp şi nici chef de poveşti. Dacă-mi mai vin, mai bag…

– Un ministru în funcţie (chiar în două odată), în acest caz Elena Udrea, citeşte solemn la televizor (întâmplător, în latrina fraţilor Păunescu) desfăşurătorul şi conţinutul convorbirilor telefonice/sms-urilor unui cetăţean român, fostul procuror DIICOT Angela Ciurea. Dacă se întâmpla invers, puteam acuza subit gureşul fost magistrat de folosirea abuzivă a unor înregistrări (i)legale. Dar se-ntâmplă ca un demnitar să producă live demonstraţia poliţiei politice şi nimeni nu se urzică. Cred că l-am împuşcat degeaba pe nea Nicu. Măcar el o făcea mai discret şi centralizat.

– Cea mai importantă temă de dezbatere electorală e imposibilitatea staff-urilor candidaţilor de a organiza o dezbatere electorală. Privind din acest unghi, suntem unicat în lume şi un exemplu relevant de alienare şi scelerare generală. Băsescu, preşedinte în exerciţiu şi candidat care găseşte vreme să se vadă cu Văru’ Săndel şi cu diverşi nimeni în drum zgârietori pe Net, dar consideră sub demnitatea lui să dea ochii cu nişte contracandidaţi legali, joacă bine şi viclean. El inventează zilnic subiecte colaterale (vărsate-n reţeaua portocalie din media) şi motive de a refuza confruntarea, ceilalţi pun botu’ ca nişte fraieri şi-i ridică mingea la fileu.

– Pleșu e iar indignat pe criteriile de selectare a participanților la emisiunile tv. Azi îi put Ciuvică și Chilian. Altădată eram eu și Stan. Nu pricepe de ce. Îi desenez eu. Pentru că oamenii ăștia fac rating. Deci publicitatea multă și scumpă. Deci profit. Deci taxe la buget. Deci surse de venit pentru plata sinecurilor particularului Pleșu. Deci un trai îmbelșugat filosofului și camarilei din care face parte. S-a înțeles?

Licenţa din titlu-i aparţine filosofului Fane Spoitoru şi-mi pare extrem de potrivită.

UPDATE: Dacă şi-a propus cineva să scârbească definitiv lumea înainte de alegeri, i-a reuşit de minune. Nu există om interesat de alegerile astea (cu care să fi stat de vorbă zilele astea) care să nu fie îngreţoşat. Până şi ăia care clamau necesitatea şi oportunitatea urnirii din case (către urne) a nehotărâţilor participă cu voioşie la îndepărtarea de secţiile de vot a oamenilor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

169 thoughts on “Întâmplări din “cea mai ţară proastă”…

  1. Domnule Ciutacu ,sunt scarbit de ipocrizia celor care candideaza la postul de presedinte pentru ca se dau foarte “curati” ,sinceri. Daca sunt atat de sinceri de ce nu zic de unde au sutele de milioane de euro pentru campania electorala? Nu ar fi mai bine decat sa dea o punga cu 2 brichete , cateva pliante,si o sapca ,sa dea banii aceia(pe care ii folosesc la achizitionarea materialelor publicitare) unor case de batrani sau unor asociatii care se ocupa cu hranirea persoanelor fara adapost?

  2. Basescu nu vrea confruntari cu multi contracandidati sau cu toti, pentru ca-i este frica sa nu-i scape sapunul.
    Mai bine faceti o confruntare “pectorala”, cu tema: TUPEUL PE CELE MAI INALTE CULMI.

    TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE FACE SA VOMITAM TOT TIMPUL !

    AI GRIJA DE TINE! GOD BLESS YOU ! AMIN.

  3. Elena Udrea este unul dintre modelele feminine promovate de Basescu.O adevarata emblema a turismului romanesc care de asemenea se admira foarte mult..reusind performanta de a se lauda singura la telefon asa cum a facut in cadrul unei emisiuni radio la realitatea fm unde a declarat ca “seaman la voce cu doamna Udrea?”din pacate nu sunt dansa dar o admir foarte mult pentru convigerile sale”penibil doamna Udrea!

  4. Ceva legat de Plesu. Cica Dl. P. ar fi in spatele multor numiri pe care le-a facut Zeul marinar cand cei doi erau ca frati. Si chiar si in spatele unor apropieri pe care le-a facut Baseloo de Biserica Ortodoxa, respectiv de “dreapta populara”. Cred ca ar merita cercetat ceva aici, plus ca dupa ce idolul lui Udrea o va lua pe coaja rau dupa alegeri toata secta asta a filozofilor sinecuralivi vor ramane cam disperati.

  5. IN JUDETUL SATU MARE PRESEDINTII SECTIILOR DE VOTARE NUMITI DE PREFECT, AU SEMNAT O HARTIE PRECUM CA VOR SUSTINE INTERESELE PDL, SI PE LANGA DIURNA PRESEDINTILOR SECTII DE VOTARE MAI PRIMESC 800 LEI NOI DE LA PDL.

  6. Felicitari, Victor Ciutacu! O emisiune excelenta, cu un final excelent! Am simtit speranta alaturi de Victor Ciutacu si Bogdan Teodorescu.

  7. In fotografia asta e surprins perfect sufletul “doamnei”. Nesimtirea astora cred ca va fi “rasplatita” chiar de cei apropiati lor pentru ca cel mai tare suparat e probabil unul nemultumit de cat a primit.

  8. sper sa iasa circ diseara cu vadim….
    de ce nu se duc oare toti?Ce nu se pot schimba regulile in ultimul moment?
    poporul roman doreste sa fie informat(nu partial!)

  9. Conteaza de la putin spre deloc cine va fi presedinte, ca persoana. Se bat doua curente. Unul dinspre est-Rusia = PSD si altul de vest – USA= PNL si PDL.
    Problemele de aici incep. PSD-ul la varf este controlat foarte bine de catre est- (vezi in acest sens si vizitele care ii coloreaza fata in stracojiu domnului Geoana, care altfel da explicatii rezonabile cum ca ne normalizam relatiile cu Rusia), iar in teritoriu sunt bine platite hoardele de activisti care habar nu au in numele cui sustin ideile, ci atrag cat mai multi membri si votanti, bineinteles in numele “sustinerii clasei muncitoare”. Putem include aici si buna credinta gen stanga europeana, care arata insa de prea multe ori ca este ea, la randul ei infestata de “est”. De partea cealalta, PDL si PNL. PNL-ul si-a mai facut putin curat, si canta intr-un cor in numele democratiei si a economiei de piata, cu interesele ei.
    Problema cea mare este la PDL care a adunat toti oportunistii si hotii de pe piata, caracterele cele mai “defecte”, care pentru un pumn de galbeni ne-ar vinde oricui, chiar si Rusiei(chiar daca din inconstienta si nu neaparat din reavointa), ca doar si acolo mai sunt capitalisti. Sa mai vorbim de prostiile pe care le fac Basescu si camarila, care pana nu intra cu mana pana in gat in miere si nu se mai si fac si de rahat cu incompetenta si obedienta nu se lasa?…sa mai vorbim ca ambele tabere au infiltrati unii de la altii? Ca unii vor sa impuna cu forta in numele bunei credinte distrugerea unor partide pentru a crea ei partidul “NOU”. Aici intervine un pic si caracterul aceluia care vine cu initiativa, daca nu cumva este chiar el un “pion otravit” din partea cealalta, respectiv a “capitalistilor din est” si joaca la doua capete, sau maniera riscanta de derapaj prin care cauta sa se impuna.
    Ar fi multe, dar ma opresc aici. Unde ne indreptam? Spre VEST sau spre EST?
    Aici mai intervine si rolul “nu mai pot cu Basescu”, pentru ca felul in care s-a compromis poate sa ne impuna o alta directie care poate nu o vrem.
    PSD-ul din asta iese pana acum cel mai castigat, chiar daca este in minoritate. Prin eventuala castigare a functiei de presedinte, va avea o regina in plus pe tabla de sah. Tocmai de aceea eu consider pe Basescu poate fi trecut chiar la categoria “tradator” pentru ca a minat chiar din interior drumul pe care doream sa mergem. A facut ca 2 sa insemne mai putin decat 1.
    Poate ar mai fi o sansa sa nu iasa chiar asa prin personalitatea si caracterul unuia din candidati, care parea pentru unii ca se lupta cu morile de vant si care a fost luat chiar in deradere la inceput.
    Vom vedea…

  10. SA FIM SERIOSI, DE CEEA CE VEDETI IN TARA ACEASTA,DEZASTRUL,NU ESTE RESPUNZATOR O SINGURA PERSOANA,D/LE CIUTACU,CI TOATA ACEASTA CLOACA DE POLITICIENI,IN ACEEASI MASURA.

  11. @violet:
    Daca privim spre declaratiile oficiale sau publice, poate. Daca insa privim mai in amanunt, nu cred ca putem sau mai bine zis pot afla ceea ce zici tu.

  12. Din pacate ,este exact asa cum am aticipat…
    BUFONIADA-faza pe tzara !!
    O competitzie surda intre un alcoolic scelerat si restul clasei politice(animata in integralitate de oportunism si lipsa unei axiologii elementare)…
    Asta confirma justetzea sintagmei “cea mai tzara proasta” !!

  13. Draga Ciutacu, avem un adversar comun, Basescu, nu ca om ci ceeace reprezinta el, rautate fata de toti, chir si fata de cei din PDL, MIC DICTATOR DAR CARE POATE AJUNGE MARE, un micinos , un pervers, care daca va mai fi votat presedinte distruge toata tara, lucru pe care aproape l-a reusit numai intr-un an cu Boc impreuna.
    Dupa cate vad la Tv., PSD+PNL+UDMR+TOTI, tot incearca sa prezinte Guvernul,sa justifice Programul etc., toate in buna armonie si sunt bombardati ca de ce asa si asa. Nu am nimic impotriva , dar din 5 in 5 minute trebuie sa ceara si aceasta Coalitie ca adversarul sa prezinte si el ceva. Caci este usor din o sumedenie de probleme sa fie multe greu de rezolvat si sa ti se spuna, vezi aici cum faci. Basescu neprezentand nimic sigur ca nici nu are puncte unde sa aiba probleme. De aceea zic eu ca ar trebui ca din 5 in 5 minute sa i se ceara si lui Basescu sa prezinte o majoritate care sa sustina un Guvern si sa prezinte si programul acelui Guvern. Acest lucru nu poate sa-l faca Basescu si PD-L. Pentru ca sunt izolati, certati cu toata lumea. Daca vrem sa castigam, trebuie sa se insiste pe lucrurile constructive ale Coalitiei pe de o parte si pe acele lucruri pe care Basescu nu le poate face in interesul natiunii, adica Guvern si program de guvernare.
    Si trebuie insistat pe faptul ca a fost colaborator al lui Iliescu in anii 1991-1992, tocmai atunci cand tinerii de atunci, ca mine si ca altii cu sutele de mii, la Bucuresti si Timisoara in anii 1990-1996, au luptat impotriva comunismului adevarat, nu impotriva unor fantome ale trecutului, cum prezinta lupta acum Basescu. Va rog daca puteti sa prezentati aceste puncte de vedere si lui Antonescu si lui Geoana.

  14. Continui tot eu, cu punctele slabe ale lui Basescu pe care trebuie insistat vehement, pe care el icearca acum sa le ascunda , si PDL la fel. Tot incerca sa induca ideea ca PNL nu poate vota un socialist. Pai el nu era acum 5 ani un socialist care se lupta cu Nastase, si totusi PNL l-a votat si a ajuns Presedinte. El era un comunist-socialist. Pe cand, Geoana, dupa cate stiu eu a fost ambasador SUA la Constantinescu , dupa care in 2000 fiind numit ministru de exterene, de Nastase a intrat in PDSR. Deci si aici se pot face corectii serioase lui Basescu. Si inca ceva, se incearca inducerea ideei ca tineretul este cu dreapta. Asta a fost la noi ca era o necesitate, dar ca ideologie, in toate tarile din UE si din istorie, tineretul este socialist. Si este si normal ca tineretul vrea egalitate, nu vrea bogati etc.De dreapta sunt cei mai in varsta, crestinii, cei instariti etc. Cateva observatii care cred ca ar fi utile in acest interval scurt de timp. Va multumesc!

  15. Unde suntem noi in ecuatia asta? Noi adica CIUMPALACII care stam cu morcovu-n BIP si cu telecomanda in mana?!
    Ma tem ca nu merita atentia noastra !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.