Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Intact Media Academy, a doua serie

Similar Posts

38 thoughts on “Intact Media Academy, a doua serie

  1. 🙂 Nu prea m-am prins ce se-ntampla la academia asta: cursantul invata sa devina jurnalist sau jurnalistul invata sa devina prim-ministru (portocaliu) ? 🙂

  2. Mi-as dori sa ma inscriu ,partea proasta e ca nu am timp. Am un program infernal.Presupun ca aceste cursuri sunt numai dimineata.

  3. Asta ar trebui vizionata de catre astia care ne conduc. Poate ar realiza cat sunt de penibili.

  4. imi place,bravo Victor,din pacate nu e bine ceea ce vedem in tara asta,cu Boc o sa ne ducem de tot in prapastie,si nu stiu cine o sa ne mai salveze si de acolo,probabil tot noi,dar ca sa ajungem sa facem treaba asta trebuie sa ne trezim o data din prostia asta,si sa vedem ce este ceva putred la mijloc si pana nu inlaturam putrezimea,nu o sa ne vindecam de boala.

  5. Ce imi place Victore,ai fi un politician perfect pentru PD-L!! Daca ai fi asa si-n emisiuni mi-as baga ceva in emisiunea ta !!

  6. Sunt dezamagit de aceasta initiativa a grupului Intact. Daca facem astfel de “scoli”, pe repede-inainte, la ce mai avem nevoie de scolile de jurnalism facute pe bune, unde unii dintre copii isi fac praf coatele timp de 3-5 ani ? Oare are tara nevoie de mai multi colectionari de diplome ? Cunosc doua..foste colege, certate cu scrisul corect si cititul constant, care au terminat asa numita academie si presteaza execrabil acum…cu astfel de initiative ziarele si jurnalele de stiri vor deveni de necitit si de neascultat.
    Ieri urmaream un interviu cu un jurnalist multi-premiat international, scrie pentru The Independent, si mentiona cat de greu e sa intri in breasla jurnalistilor in UK avand la activ doar o diploma de jurnalist (deci 4 ani de scoala, cel putin), ci e de preferat sa mai ai o specializare:litere, lingvistica, economie, politica, securitate, ceva..sa poti scrie despre ceva.

    Iata de ce multe dintre ziarele britanice vor sta peste 100 de ani ca marturie a culturii si civilizatiei britanice.
    Sunt dezamagit.Continuam sa facem felceri in loc de specialisti.

  7. @Marius Lefter: arata-mi si mie un jurnalist bun scos de pe bancile scoolilor romanesti de jurnalism. eu n-am avut privilegiul sa-l intalnesc.
    @john doe: mici sanse, dar net superioare celor pe care le-am avut noi. spre exemplu, eu am avut nevoie de cativa ani sa-l intalnesc in viu pe CTP si sa vada cu ochii lui ce-s in stare sa fac. ei, cei de azi, ne pot convinge live, daca au ce…

  8. “arata-mi si mie un jurnalist bun scos de pe bancile scolilor romanesti de jurnalism. eu n-am avut privilegiul sa-l intalnesc.“

    Da’ Turcescu ce e ?!

  9. Buna Victor,

    Recunosti ca faceti totusi ‘discriminari’ si ca pt posturi de prezentatori cautati doar pers. inalte si 90-60-90. Daca eu stiu o fata mica de inaltime dar f desteapta si cu mult potential si de care totusi sunt sigura ca nu se va angaja in media romaneasca, what shall we do?! A….si bineinteles care a terminat acum intact media bla bla

  10. Cum ti s’au parut cursantii din prima serie? Au potential? Ai fost impresionat macar de cativa?

  11. @Adriana: sa recunosc ce? ia uimeste-ma si pe mine si zi-mi cine-i speranta aia nemaintalnita a presei romanesti pe care n-am reusit noi s-o remarcam. altfel, daca-ti inchipui ca pe 1.500 poti sa-ti cumperi un loc de munca in Intact, ti-ai facut niste socoteli gresite

  12. Ar fi simpatica prestatia ta , Victore , 🙂 daca ea n-ar reprezenta , de fapt , o trista realitate … 🙁

  13. Esti minunat. Ai reusit sa ma scoti din sarite aproape la fel de tare ca si Boc.
    Iar tinerii viitori jurnalisti au fost la fel de anosti ca si majoritatea celor actuali. Nu au fost in stare sa intrebe nimic concret. Nu s-au departat de nivelul de “sueta la o bere”.

  14. Mi-a plăcut și vreau (eu consumator și contributor via share) mai mult și mai ales mai bine, de aceea în loc de traiască, eu o sa critic:

    1) Viitorii jurnaliști, cei cu interviul, domnule, viitor prim ministru (Doamne Ajuta!!!) trebuie musai sa aibe pregatite sursele (de exemplu: nume ziar, autor, data, etc etc) din care și-au extras preambulul întrebărilor, asa încât să elimine orice dubiu de parti-prie și/sau bârfa, pe care interlocutorul, încearcă sa-l inducă ascultătorului. Adaug faptul că, informarea strictă trebuie sa fie primul pas, dar anticiparea răspunsului și deci pregătirea (prin informare strictă) a replicii (întrebare sau afirmație), dă măsura maturității și experienței jurnalistului.

    Oricum mi-ar fi plăcut sa te întrebe:
    1) Domnule PM cine este “Alianta Socialistă” pe care o invocați, înnebunitor, in discursul d-voastră.
    2) Care este rolul opoziției într-un stat democratic?
    3) Ați putea definii noțiunea de MOGUL? ce este un mogul?

  15. Iti multumesc pentru raspuns. Nu-i dau numele pentru ca nu vreau sa-i fac greutati :), ea nu stie ca postez pe aici. E doar parerea mea legata de ea.
    Eu nu-mi fac nici o socoteala privind media romaneasca, n-am nici o treaba, nu ma intereseaza. Socoteli gresite se pare ca si-au facut cei care s-au inscris/ se inscriu la aceasta scoala de televiziune. Le-ati spus de la inceput ca nu le asigurati nimic, nimic? 1500 de EUR ti se pare putin?

    Eu am zis ca fata e desteapta si cu mult potential, asta nu inseamna neaparat ca e “speranta aia nemaintalnita a presei romanesti pe care n-am reusit noi s-o remarcam.”

  16. 1500 euro taxa?wow,sa mai faca si credit?E sinucidere.haha
    M-am bagat si eu,sper ca nu e cu suparare.
    Dar de ce se platesc atatea taxe in tara asta?Gratis nu merge?Nu e mai simplu?

  17. @Adriana: bineinteles ca le-a spus lumea, de la bun inceput, ca nu le asigura nimic. nu mi se pare in nici un fel taxa asta, ca nu le scoate nimeni banii din buzunare, ci ei au dat navala sa se inscrie. mai sunt cel putin doua scoli de media, la acelasi pret, in piata si n-am auzit pe nimeni sa se minuneze ca nu le asigura locuri de munca. da’ probabil ca Voiculescu, fiind bogat, tre’ sa ia de suflet orice doritor de a se face vedeta
    @balbeck: de ce ar trebui sa fie gratis? timpul nostru e dedicat folosului comunitatii? cheltuielile scolii le achita Voiculescu de fericire ca e contemporan cu voi?

  18. hehe excelenta prestatie, dle Ciutacu! Cei doi studenti (absolventi)? Pe reporterul care spune “alianta socialista” l-as fi picat (dovada ca a fost infrant de invitatul gures), reportera este draguta si cam atat. De altfel, nici nu cred ca jurnalismul se invata in sensul academic al cuvantului, ci doar lucrand cu “maestri”, iar lipsa de cultura a majoritatii tinerilor jurnalisti (nu ma refer la cei doi studenti ci in general) nu poate fi compensata de nimic. As mai zice ceva si de “poofesorii” de tip Mandruta, dar nu zic pentru ca mi-as dezvalui frustrarea (eu tot cred ca nu oricine poate fi profesor chiar daca este excelent intr-un domeniu – nu este cazul lui Mandruta, dar cum ziceam asta este frustrarea mea de cadavru didactic).

  19. @Nina Balan: cei doi absolventi au fost printre cei mai seriosi, aplicati si dornici sa invete ceva.

  20. Inainte de lovitura de stat facultatea era gratis.Mai mult,aveai si loc de munca asigurat.Nu trebuia sa dai interviu,sa-ti faci cv.Dar nu puteai sa fii patron.Eu acum sunt patron.
    Acum cursurile se fac pe mii de euro,facultatile la fel.Totul costa.De aia avem cei mai multi analfabeti din Europa.Parintii prefera sa-si retraga copiii de la scoala,costurile sunt prea mari.Mai bine pazesc stana,curcanii,magarii,etc.Si mai si castiga ceva.
    De Voiculescu nu pot spune mare lucru,de Patriciu pot spune ca e zgarcit,de Tiriac la fel.
    De Vantu pot sa spun ca e prost ca s-a bagat in afaceri cu penalul Ghita(nu de la portita).
    Tara asta se duce de rapa,daca nu am plati astia cu firme impozitele,ce s-ar intampla cu tara?

  21. Ai fost uman fata de Boc,asta cand apare are imaginea unui robot.Cuvintele in gura lui sunt lipsite de sens.O moara stricata.

  22. Pt. “balbeck”:
    Şi chiar nu poţi să spui nimic de Dan Voiculescu?
    Adică de faptul că e printre cei mai mari contribuabili din ţară la bugetul consolidat, fără să aibă datorii? Dar de FACIAS, care pune la dispoziţia celor în nevoie asistenţă juridică gratuită ai auzit? Dar de celelalte fundaţii de caritate prin care copii talentaţi urmează şcoli afară, alţii sunt pur şi simplu ajutaţi să supravieţuiască în ţară? Se poate contura ideea că n-ar fi tocmai zgârcit, ca să mă refer doar la acest “criteriu”.

    De-aia-i bine că “stăm de vorbă” pe aici, să ne mai informăm reciproc, nu? 😉

  23. Toti au fundatii…unii spala bani.Altii fac micro cu preturi foarte mari.Nu intra nimeni in micro,dar nu dau faliment.Am vrut sa iau cu bonuri de masa de la micro(bonurile erau valabile,erau trecute pe usa de la intrare ca valabile,dar in calculator nu erau.M-am pacalit o data.Am umplut cosul.M-a facut sa platesc cash.Puteam sa las cosul plin si sa plec,sa cumpar din alta parte cu bonurile de masa.
    Voiculescu e printre cei mai buni contribuabili,e cam pe 2.
    A avut cateva proiecte bune,dar nu a fost bagat in seama.Cu multe din proiectele sale am fost de acord.
    Cineva a organizat un turneu de tenis.Au ramas cateva lazi de coca-cola pline.Acel cineva a luat lazile si a plecat.Poate mai vroiau si copiii de mingi sa bea coca-cola.

  24. @nic. Mi-a plăcut mult comentariul tău și sunt de acord cu – Nu s-au departat de nivelul de “șueta la o bere” – , dar ne-ai rămas dator cu niște sugestii, despre cum ai fi vrut sa decurgă interviul. Dacă, tot vrei calitate, atunci pune umărul și poate pană la urma vom reuși sa ieșim din starea de clacă, altfel afirmațiile tale, vor rămâne tot la capitolul, cârcoteală româneasca.

    Respect.

  25. 😆 Victore , trebuie sa recunosc ca @nic are totala dreptate : dupa ce te-am tot ascultat cu rabdare vreo 10 min. cat esti tu de Ciutacu dar tot imi venea “sa te iau la bumbaceala” ATAT DE ENERVANT de bine ti-ai jucat rolul !!! 😆 La un moment dat nici n-am mai avut nervi sa te-ascult si am dat “pe repede inainte” sa vad pana unde ai de gand sa te joci cu nervii auditoriului si abia apoi am revenit de unde am sarit , ca sa te urmaresc complet … 😉
    Oricum , “reporterii”, EXACT cum au remarcat si altii , au fost f. slabisti si inhibati de cel intervievat . 🙁 Iar daca tu spui ca astia au fost dintre cei buni … , vai-si-amar …!!! 😡

  26. Ma gandesc serios ca miscarea ta e inspirata.Te-ai indreptat spre guvernare ce nu are explicatii pentru rateuri economice ,iar “latraul de televiziune” Base(eu am inventat termenul deci am dreptul sa il folosesc ,chiar daca e preluat de Base)iese din nou la rampa cu constitutia,cu reorganizarea,bla,bla,bla,numai presa sa nu priveasca la guvernare.Si vor fi momente grele in urmatorul an.Grecia a iesit in evidenta astazi.Avem nevoie sa privim la constitutie,la reorganizare,numai sa nu privim la guvernare.Privind la guvernare,privim la pdl.Iar atacul la rege se inscrie in aceeasi chestiune.

  27. @viking
    Nu as vrea sa abuzez de gazda noastra si sa incepem o conversatie intre noi.
    Daca as fi jurnalist as sti sa le dau sugestii. Eu sunt doar spectator, cititor, ascultator si stiu ca m-am plictisit. Daca vrei totusio o idee de la mine 🙂 iata: eu cred ca ar fi trebuit sa aiba un subiect (sau cateva) asupra caruia sa fie documentati, adica sa stie cam ce s-a vehiculat in spatiul public si sa incerce sa afle ceva nou. Ei nu au facut decat sa-i prepare lui “Boc” ambientul in care sa-si desfasoare aceleasi vorbe pe care le stiam pe dinafara. Interviul nu a relevat nimic, nu a produs nici o informatie noua (adica nu a creeat premisele, ca doar Victor nu avea ce noutate sa spuna in rolul lui Boc). Dar eu nu sunt nici jurnalist cu atat mai mult profesor sau sfatuitor si s-ar putea sa gresesc. Am spus ce am perceput eu.

  28. Domnu’ Ciutacu poate il acceptati si pe Funeriu (cel de la invatamant) sa mai invete sa se exprime ca in ultimul timp numai gafe face !!! Dar cu o singura conditie: sa nu aibe si Mircea Badea vreun curs ca l-ar confunda cu domnul Turcescu!!!!

  29. copiii buni, cu potential, risca sa nu poata lua parte la un astfel de curs, sa rateze o astfel de sansa deoarece taxa este fosrte mare pentru un roman. Ar trebui, in opinia mea, sa se faca si cateva locuri bugetate de sponsori sau stiu eu de cine. Nu stiu daca se poate asa ceva, dar mi-ar placea sa cred ca aveti si astfel de idei pentru viitor. Sunt persoane inteligente, cu potential remarcabil, care stiu nu numai sa utilizeze corect limba romana, ci si sa gestioneze perfect diverse situatii ivite in munca lor. dar unele dintre ele doar viseaza la cursurile acestea pentru ca pretul este mare pentru ele. iar partea cu creditul…la cate credite au romanii…sper ca intr-o zi Intact sa se mandreasca si cu un astfel de ajutor acordat celor cu adevarat buni.

  30. @Rodica: dupa stiinta mea, Intact ofera, la fiecare serie de cursanti, niste burse care acopera costurile.

  31. Deci,te respect ca jurnalist Victore,toata stima si respectul,insa nu ai dreptate.Scoala aceasta a fost un fiasco total…e o mare rusine pentru grupul Intact….e o rusine mare!!!Cursantii au fost marginalizati,unii au fost scosi din redactiile in care au fost trimisi la practica…desi au dat bani pentru a urma cursurile acestei academii…!!!Nu e corect principial vorbind.Ca nu s-au gasit talente care sa merite sa lucreze in viitor e una,insa ceea ce s-a intamplat in interiorul scolii a fost o mare ,,caterinca”!!!Alin Romascanu a venit sa spuna ca cursantii au facut caterinca pe banii lor?Poftim…pai aau fsot trimisi la filmari cu cameramani care faceau si ei cursurile..ceea ce mi se pare o lipsa de profesionalism!!!!Nu se stiau datele de sustinere ale examenelor..s-au auntat in ultimul moment..ceea ce iar mi se pare total deplasat!!!Nu e normal ce s-a intamplat…!!!Vor fi multe comentarii..pentru ca ceea ce zice Sandra la Observator..ca ii e tare drag de elevi si ca au invatat multe in ale jurnalismului-e ca sa fie dat bine pe sticla…Toti,dar absolut toti cursantii primului modul au plecat cu un gust amar,si nu meritau asta….!!!Ar fi cazul ca academia asta sa se opreasca aici..nu de alta..dar critcile or sa curga si acest lucru ar fi in defavoarea postului!!!Multi cursanti au venit plin de elan,de entuziasm,doreau doar sa invete cvea..nicidecum sa fie angajati!!!Pacat…foarte pacat!!!

  32. @Pupaza: mie-mi plac oamenii care-si asuma, cu nume si prenume, afirmatiile. e unul dintre primii pasi pentru a deveni ziarist. altfel, e misto aia cu marginalizarea. cand vin in tara, o sa-i anunt pe aia de la Intact ca, daca ati platit cursurile, ar fi trebuit sa va pregateasca niste covoare rosii si birouri cu secretare.

  33. aş încerca dar deja pentru mine este târziu, o trecut vremea peste timpul când îmi doream să fiu jurnalist, iar încercările mele la Cluj sau Deva de a intra în castă or fost zadarnice. Amu mai am doar şansa de a rămâne profesor la un liceu, dar mi ar fi plăcut să pot învăţa scriitura întru libertatea opiniei

  34. si duduia asta daca este sef de promotie de ce nu o vad la tv ? daca asta nu si-a gasit de lucru in trust atunci cine?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.