Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Încă o tură de literatură contemporană

Încă o tură de literatură contemporană

„Canalie de facto, românul este un colaborationist bovarizat de ipocrizia aspiratiei la disidenta”

„Daca un român cauta adevarul într-o directie, este clar ca acolo nu este nimic de gasit”

„Numai violenta, numai sângele mai poate trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimtire. Ma simt personal jignit de prostia bascalioasa, de acreala invidioasa, de stridenta de toapa a acestei populatii ignare. Fondul ultim al substantei nationale românesti este inadecvarea. Privit la raze X, trupul poporului român abia daca este o umbra: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii”

„Trecutul oricarui român numara un numar nesfârsit de toape si abia doi-trei oameni bine-crescuti. În noi izbucnesc vrând-nevrând, gesturile melo-epileptice, scobitul în nas, scuipatul în farfurie, argumentarea prin înjuraturi, zbieratul cu spume la gura. E o mojicie înnascuta, ceva de taran care, crezând ca poate ajunge boier cu apucaturi de precupeata, s-a instalat nesimtit în casele orasenilor devenind ireversibil si inconstient taranoi”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

131 thoughts on “Încă o tură de literatură contemporană

  1. „Daca un român cauta adevarul într-o directie, este clar ca acolo nu este nimic de gasit”???

    Si eu care cautam adevarul in spusele presedintelui ICR…

  2. Si eu “ma simt personal jignita (…) de stridenta de toapa” a expozitiei organizata de I.C.R. in U.S.A., sub “inaltul patronaj” al lui Horia Roman Patapievici!
    Intrati pe http://www.petitieonline.ro si semnati petitia pentru demiterea lui Patapievici!

  3. Fondatorul nationalismului romanesc, Nicolae Balcescu (1819-1852), ne-a lasat o lege: ”Natiunea este mai importanta ca Libertatea.Pierduta, libertatea se recapata; dar NATIUNEA odata distrusa, este definitiv disparuta”.
    Lupta voastra prezenta cu acesti invalizi intelectuali este deosebit de grea.
    Scriu haotic ,dar nu murdar !
    Nu ma consider intelectual insa un bun contribuabil,cu siguranta!
    Si de aceea ,nu ma pot abtine sa nu postez aici(copy/paste,normal) un fragment din “Scrisoarea III” :

    “Dintr-acestia tara noastra isi alege astazi solii!
    Oameni vrednici ca sa saza in zidirea sfintei Golii,
    In camesi cu maneci lunge si pe capete scufie,
    Ne fac legi si ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
    Patriotii! Virtuosii, ctitori de asezaminte,
    Unde spumega desfraul in miscari si in cuvinte,
    Cu evlavie de vulpe, ca in strane, sed pe locuri
    Si aplauda frenetic schime, cantece si jocuri…
    Si apoi in sfatul tarii se adun sa se admire
    Bulgaroi cu ceafa groasa, grecotei cu nas subtire;
    Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
    Toata greco-bulgarimea e nepoata lui Traian!
    Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi
    Sa ajung-a fi stapana si pe tara si pe noi!
    Tot ce-n tarile vecine e smintit si starpitura,
    Tot ce-i insemnat cu pata putrejunii de natura,
    Tot ce e perfid si lacom, tot Fanarul, toti ilotii,
    Toti se scursera aicea si formeaza patriotii,
    Incat fonfii si flecarii, gagautii si gusatii,
    Balbaiti cu gura stramba sunt stapanii astei natii!
    Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa?
    Prea v-ati aratat arama sfasiind aceasta tara,
    Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara,
    Prea v-ati batut joc de limba, de strabuni si obicei,
    Ca sa nu s-arate-odata ce sunteti – niste misei!
    Da, castigul fara munca, iata singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.”

    In ciuda a ceea ce spune acest domn de la ICR ,Eminescu vede in romani(a se citi DACI) un popor plin de noblete, de iubire de patrie si de libertate: „Era un popor brav acela care-a impus tribut Romei; era un popor nobil acela, a carui cadere te umple de lacrimi, iar nu de dispret, si a fi descendentul unui popor de eroi, plin de noblete, de amor de patrie si libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost si nu va fi rusine niciodata”.

    Unora le este,se pare!Este dreptul lor sa vada altfel lucrurile…
    Treaba complicata ,dar nu imposibila,cu ideologia si psihologia manipularii maselor!
    Se incepe prin a-i sterge ,a-i altera sau a-i spala memoria: ii distrugi cultura, cartile, religia, istoria si apoi vine altcineva care ii va scrie alte carti( Cine crede într-un popor fără valoare, Omul recent sau Despre idei şi blocaje ), ii va da alta religie, alta cultura, ii va inventa o alta istorie .Oare chiar asta ni se intampla si noua? Si mai si platim pentru asta?!
    Nu cumva d-l HRP este foarte sincer cand ne marturiseste ,in stilu-i caracteristic :„ies pe stradă şi nu văd oameni normali. Ca într-un coşmar, aproape toţi cei pe care îi întâlnesc se bâlbâie, îşi bâţâie ochii, dau din picioare ca apucaţii, înjură, se zdrelesc între ei cu plăcere, vorbesc schimonosit, rostesc idioţenii”?!
    Cine stie ce ”strazi”strabate dansul?! Puteti afirma altceva despre cei care se „insotesc” cu dansul? Eu nu bag mana in foc ! Poate ca omul are dreptate! Poate ca cineva chiar îşi bâţâie ochii …
    Nu ne lămureşte tot el oare ,când spune că: „Pasiunea denigrării (…) îşi trăieşte în mine un limax patologic. Aproape nu există lucru în jurul meu pe care să nu îl detest.”
    Adevarul este ,ca si eu il detest … Pe acest om pe care il mai si platesc…DIN GROS…

  4. Simptomatic, idiosincrazia dilematică îşi reverbează atenuant ecourile absconse protoarmonice din spatele semitranscendent şi disonant al obscurantismului incandescent de sorginte medievală, capsulând filonul crepuscular sincretic şi aluziv metempsihotic al transmigratiei alchimice înspre circumvoluţiunile interioare ale epocii istorice care tind să formeze adevarate supape paleontologice înspre propensiunea paradigmelor de orientare paseistă…

    Pupăza a fost ucisă cu bestialitate de ce trei pitici!

  5. Bineînţeles, sunt ilariante citatele, dar, tehnic, el face exact ce faci tu. Construieşte diatribe şi le îndreaptă înspre ceea ce consideră că trebuie pângărit, dezminţit şi plesnit. Desigur, aura firoscoasă în care le îmbracă îl face caraghios, aceea că ţinteşte înspre “românul”, cu R mare, de plaga căruia niciun conaţional nu scapă, îl face ipocrit. Dar asta nu schimbă cu nimic aceea că deghizează în limbaj sibilinic ceea ce tu, Badea, Gâdea, Stan faceţi aproape zilnic.

  6. Să fie clar: n-am spus că şi tu voi luaţi la unşpe metri “românul” cu R mare. Am spus “ceea ce consideră că trebuie plesnit” şi, evident, vorbim de lucruri diferite.

    Aşadar, ce te deranjează de fapt, nu e CEEA ce face, ci aceea CĂ face sau, mai exact, aceea CĂ face în felul în CARE o face. Concret, te deranjează că un fizician, efebul unui mare comunist, poate primi adulaţia maselor însetate de prestigiul “boierilor minţii”. Ţin minte că S.A. Matei şi-a făcut capitol separat: “Cazul H.R. Patapievici”. E uşor de arătat cu degetul: e in your face şi nu e imaculat. Oricine poate face un lucru uşor, că de-aia e uşor. Şi-atunci, vine întrebarea: de ce o faci tu? de ce te deranjează? E evident că nu împărţiţi aceeaşi felie de opinie publică.

  7. trist este ca un intelectual cu asemena pareri ar trebui sa fie un disident perpetuu cum este Cristoiu in raport cu politicianul de la putere.din pacate HRP e functionar al statului , este platit de cei pe care ii caracterizeaza astfel si nu are vreo problema de constiinta.Poate idolul lui Traian cel Mare este reprezentatul tuturor calitatilor, atatea cate ar mai fi, al acestui ,,popor grobian” si in consecinta merita aparat si adulat

  8. Picau bine la presa tabloida ! Nea’ Victor, matale te ocupi cu serioasa-populara. De ce va agitati? Sa se simta viermele nationat bine ! Putina abstractie de nimicuri, si o sa iasa mai bine. Editoriaul de ieri suna cam asa ” A nu mai fi roman !”, tocmai de asta, unii refuza in a mai crede in valorile nationale, din mizeriile lui Patapievici, tinerii pot intelege multe, exact ca din manele !

  9. Ce sa-i facem ?! Fiecare vorbeste despre cum se percepe pe el insusi …!!! Pacat ca facem si generalizari…!
    MAGARUL !

  10. Pentru acesti ” mi(ti)ci ” ar fi ideal sä emigreze si sä ne lase în pace. Vä amintiti cä a mai fost unul prin Ardeal care ” se säturase de România ” ?!…n-am mai auzit de el. Concluzie : nu se impiedicä un popor de niscai CIOATE.

  11. Olimpiada a inceput, Mitica pleaca din PRM, Georgia e atacata de Rusia. Sunteti pe pilot automat?

  12. Domnuul( ca altfel nu pot sa-i spun ¿)patapi.., =0, persoanele care se dau importante si sculesi nu sunt date de alti ca persoane importante sau exemples sunt nulitati.Acest lucru se poate exemplifica cu ex dea lungul istoriei (dar nu e cazul aici ).Cel mai bine prostia e sa o tratezi cum spune patapim cu curul , acest molusc nici nu ar trebui bagat in seama , problema este ca sunt o parte evreu si o parte roman asa ca din amandoua partile nu-l pot ierta (tema e ca nu stiu ce sa-i fac) cel mai bine e sa moara pe limba lui cum spune proverbul (simbolic ).Deci eu ii doresc din tot sufletul si lumina lui DUMNEZU ,,Cea ce ne doreste el noua sa i se implineasca lui si familiei lui, asa sa-i ajute Dumnezeu´´

  13. Salutare “ciutacofili” si buna dimineata d-le Ciutacu!
    Asemenea “deseuri” din gandirea unui “om” sunt greu de comentat, mai ales cand faci parte din cei care se simt lezati de asfel de descriere.
    Nu stiu ce sa zic…noi nu mai avem istorie, nu mai avem valori cultural-artistice, nu mai avem folclor sau intelepciune populara?
    Parerea chelului – cred ca un asfel de personaj nici nu trebuie bagat in seamna, el nici nu este si nici nu poate fi numit ROMAN! Un ROMAN are alte repere, alte sabloane la care se raporteaza. Sunt tanar si n-as vrea sa supar pe nimeni, dar unui asemenea om ar trebui sa i se retraga cetatenia romana! Scuze daca sunt prea radical, dar asa simt in momentul de fata…repulsie si scarba ca ma trag din acelasi neam cu acest…”limbric” care traieste parazit pe spinarea poporului…

  14. Cred ca exageram daca daca il ostracizam pe domnul Patapievici. Ceea ce pare o insulta la adresa poporului roman poate fi o revolta impotriva tzopismului, a vulgaritatii si a lasitatii scarboase din societatea romaneasca. Daca dl. Patapievici foloseste cuvinte tari o face cu speranta ca arde cu fierul rosu si vindeca. Sa nu uitam ca si el este roman. Daca vorbea despre poporul malgas sa zicem atunci cu siguranta, da, era o insulta.
    Ce ma mira este atasamentul domniei sale fata de presedintele Basescu, vesel animator de local cu fosta freza de june prim trecut, demn urmas al tzopismului bulevardier reprezentat de Radu Vasile posesor de unghiutza cu ghiul, ambele personaje fiind agreabile in particular ca sa nu spunem simpatice.
    A fost suficienta condamnarea formala a comunismului si deschiderea prin usa mica a dosarelor comunismului pentru a-l lua in brate pe domnul Basescu sau aici conteaza si functia probabil bine platita pe care a obtinut-o?

    Condamnarea comunismului nu are efecte reale in societate iar deschiderea dosarelor securitatii nu are efect asupra cadrelor fostei securitati, a ofiterilor inca activi, cu rol in societate ci numai asupra informatorilor, a plevustii, a celor care dintr-un motiv oarecare si-au turnat colegii, rudele, prietenii. Este un inceput dar singurul efect nu pare a fi decat multe titluri mari in presa si, probabil, multe, multe santaje.

  15. Modificare:

    Este un inceput dar singurele efecte nu par a fi decat multe titluri mari in presa si, probabil, si mai multe santaje.

  16. Am reţinut nemulţumirile.
    Acum, în mandatul de director al ICR, care dintre problemele enunţate au fost soluţionate prin măsuri specifice? Inadecvarea, scobitul, scuipatul?
    Presimt că la următorul sondaj vor întreba pe cine alegem la ICR.

  17. Probabil că lucrarea de unde ai spicuit citatele astea este autobiografică pentru că-l caracterizează întru-totul pe Patapievici.

  18. domnule ciutacu,lasati naibii politeturile si in emisiunile d-voastra si ale domnului stan(printre putinii ca si d-voastra care arata lucrurilor pe nume) va rog sa reproduceti rar si la ore de maxima audienta sa vada si romanii “operele “homunculului patapievici ca sa vada si ce jeguri ne conduc.insistent va rog sa faceti aceste emisiuni fiindca nu patapievici imi plateste mie taxele,iar daca mi le foloseste vreau si sa stiu pe ce se duc banii.pai ce-a scris scabrosul asta e incomensurabil de calculat cu dcat a prejudiciat romania.lasati limbajul elevat deoparte si aratati-i nemernicului goliciunea.un pretins intelectual din oradea.va multumesc.

  19. mai poti sa-i ceri ceva lui patapievici?!eu, sincer,nu-i mai cer nimic…il las cu proza pe care a scris-o in lumea in care, in pofida faptului ca, „Daca un român cauta adevarul într-o directie, este clar ca acolo nu este nimic de gasit”, el este inconjurat pretutindeni de adevar, frumusete, noblete etc…le mai gaseste el..[el s-o fi crezand patriot cand a scris toate acestea?!hmm, buna intrebare…]…ii urez si lui vacanta placuta, o fi gasind el un taram fara romanii contribuabili [stie el de ce], dar si d-voastra, nene ciutacu…va urez sa veti parte de un timp frumos si multa distractie alaturi de cei dragi, ca eu sigur voi avea;-)…in sfarsit vacanta…o zi buna!

  20. Când te cheamă Patapievici şi ai un tată care a fost traducătorul de limbă rusă a cumuniştilor polonezi,nu cred că ai prea multe în comun cu poporul român.Grav este că, indiferent de naţionalitate,îţi permiţi să insulţi o naţiune.Grav este că,indiferent de naţionalitate,trăieşti,şi foarte scump,pe spinarea acestui popor pe care îl blamezi.Grav este că nu este prevăzut în codul penal pedeapsa de lez-naţiune iar dacă există,că nu este aplicată.Că d elegea bunului simţ nu mai poate fi vorba.

  21. @okta: diferenta e ca eu o fac la foc cu foc, cu tinte identificabile, iar el la foc automat, executand un intreg popor. iar mie nu-mi plac generalizarile. in plus, el de demnitar al statului roman, platit din impozitele celor pe care-i detesta.
    @everybody: va rog eu, evitati referirile la parintii lui si originea sa evreiasca. nici parintii, nici evreii n-au nici o vina, la modul general, pentru nemerniciile unei persoane.

  22. Insultele astea adresate poporului roman au fost scrise ca o revolta, dupa prima mineriada. Textele au socat si atunci, dar Patapievici deborda de indignare (minerii fusesera aplaudati, Iliescu se scalda in super-procente de 80-90%) si a simtit nevoia sa-i scrie gindurile astea lui Al.Paleologu (pe vremea aia ambasador la Paris). Apoi, si le-a asumat publicindu-le. A fost si injurat pe masura in presa vremii.
    Daca autorul acelor rinduri merita sau nu sa fie uns directorul ICR, care se ocupa de promovarea valorilor noastre culturale in lume, se poate discuta.
    Patapievici n-a fost insa omul care sa ramina in inaltimile turnului de fildes; el a preferat sa coboare si sa se pozitioneze fix la curul lui Basescu, nu pt a-i trage suturi, ci pt a-l linge. E optiunea lui. Cind cobori insa din turn in cocina, risti sa te stropesti si pe papion, si pe pantofii de lac cu rahat. Sa-i fie de bine!
    In ceea ce-i priveste pe grafferii “artisti” Nuclear Fairy, IRLO, Omar si arta lor de perete de gang, promovata la ICR-NY, cred ca s-a facut o eroare. Chestiile astea n-ar fi deranjat pe nimeni intr-o galerie privata. Dar cind ele sint expuse intr-un spatiu platit de contribuabil pt promovarea Romaniei, atunci pot da nastere la interpretari. Unii poate cad in extaz privind camiloiul cu putza si zvastica de pe poneiul roz, si le cred a fi capodopere. Dar nu era locul cel mai potrivit unde sa fie etalate. In fond, nici “Evanghelistii” teribilei doamne Pippidi nu se citesc in biserica.

  23. Aveti dreptate domnule Ciutacu, nu trebuie generalizat, asa cum nici persoana si caracterul, dar “nici scriieile” acestui individ NU SUNT REPREZENTATIVE pentru POPORUL POMAN!

  24. Parte din citatele reproduse fac parte dintr-o misivă trimisă de HRP domnului Paleologu, dacă nu mă înşel (vă rog: nu lansaţi un al thread pe tema asta… ). Că HRP a acceptat paternitatea respectivelor rânduri după ce au fost … hm, devoalate în presă, îi face cinste: omul şi-a asumat nişte responsabilităţi.
    Ceea ce nu trebuie omis, cred, este că aceste spuse/scrise au făcut parte, iniţial, dintr-un demers privat, ceea ce mă face să mă întreb: în privat, noi nu ajungem să ne criticăm pe noi înşine, ca popor? Nu vedem zilnic mârlani pe stradă, prin birouri, pe la televiziuni, prin parlament, pe oriunde? Nu suntem noi aceia care ne înghesuim la maşini străine (când dăm de bani) pentru că-s’ mai bune? Nu suntem noi ăia care ne bălăcărim, în direct, la ore de maximă audienţă, unii pe alţii?
    Nu suntem noi ăia care privim inerţi cum învăţământul se duce de râpă? Nu suntem noi ăia care de 20 de ani n-am fost în stare să ne construim măcar nişte autostrăzi? Nu suntem noi ăia care spunem mereu (mă refer la cei care au posibilitatea să iasă din ţară) că ce civilizaţi sunt nemţii/francezii/englezii/ungurii etc.? Nu suntem noi ăia care ne dăm ghionturi când vedem că istoria rămasă într-un fel de la Iorga citire, nu e totuna cu cea reală? (motiv pentru care Florin Constantiniu şi-a luat porţia lui de papară).
    Problema acestor opinii ale lui HRP rezidă, cred eu, în faptul că au fost făcute publice, în condiţiile în care exprimarea lor originară a avut o ţintă privată.
    E normal să te enervezi când le vezi scrise. E normal să nu-ţi convină să vezi cam pe unde te afli, mai ales când autorul respectivelor vorbe şarjează nemăsurat. Şi este la fel de normal să te înfurii când vezi exponatele de la respectiva expoziţie, dar… nu cred că între cele două aspecte poate fi stabilită o legătură atât de strânsă, ceva la modul: uite ce a scris HRP, prin urmare a vrut să ne facă de fecale aprobând expoziţia cu pricina.
    Mă rog… Iată-mă acum ajuns apărătorul lui HRP, după ce acesta a avut anumite ieşiri care, personal, mi l-au scos din suflet, şi care ieşiri nu au legătură cu aspectele enunţate mai sus. Dar, am ajuns să-l apăr pentru că, unu, merită să facem efortul de a nu fi ipocriţi (chiar şi dumneavoastră, domnule Ciutacu, şarjaţi câteodată nemăsurat, numai că aveţi alte ţinte) şi am mai ajuns să-l apăr pentru că cineva, într-un comment, l-a blestemat pe acelaşi HRP.
    Eh, cum vi se pare blestemul lansat pe un blog? Seamănă, sau nu seamănă cu aspectele incriminate de HRP?
    În altă ordine de idei, blestemul cu pricina a fost lansat cumva prea târziu, dacă-mi e permis cinismul, căci HRP are motive personale de a suferi, chiar şi fără blestemul lui Jackob şi, măcar pentru asta, atacurile ar merita o relativă moderare măcar.
    Lăsând la o parte argumentaţia de mai sus, povestea cu ICR şi cu expoziţia de la NY este suficient de hidoasă per se, ca să merite CEL PUŢIN o dezbatere publică – dar, pentru Dumnezeu, hai să nu amestecăm borcanele!
    Uite: chiar şi eu am criticat, în familie, poporul român deşi, Domane iartă-mă, ca să zic aşa, chiar SUNT român. Mă rog, pe de altă parte n-aş fi făcut publice spusele cu pricina, ceea ce este dreptul MEU, de persoană privată, la ipocrizie. 🙂
    Va urez o zi bună.

  25. Cum spuneam, filozoful pişăcioşilor cu ţinta scurtă, se urăşte peste poate. Acuma, dacă-l luăm în serios pe specialistul Freud, ce să mai înţeleg?!

  26. Pe papitoiul asta si pe baselu nici sa-i omori nu merita …mai ajung dupa aia si eroi nationali (fereasca Dumnezeu). Mi-e greata de asemenea specimene.

  27. sincera sa fiu de cind lam vazut prima data nu mi-a facut impresie buna mai ales cind am avut un exemplu de om ca regretatul OCTAVIAN PALER.in al doilea rind m-am simtit jignita cind s-a referit la intreg poporul roman si m-am gindit la parintii mei care cu cele 4 clase sint de 1000 de ori mai culti si politicosi decit cel intitulat asa zis intelectual. in al treilea rind al exclude din literatura pe EMINESCU mi se pare o blasfemie ce cauta acest ins la conducera icr institutie ce ar trebui sa faca cunoscuta in lume cultura romaneasca sa ne lase in pace cu elucubratiile proferate stim si noi ce inseamna cultura nu ne-am nascut ieri citim carti vizionam expozitii avem cataloage de pictura slava domnului avem ce vedea in ROMANIA exista artisti de valoare ce ar putea expune oriunde in lume

  28. ati avut bunul simt sa publicati la jurnalul dreptul la replica?

    “Dezminţire

    Andrei Bădin, senior editor la Antena 3, a postat în ultimele săptămâni informaţii false despre mine, pe care posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 le-au preluat fără nicio sursă validă. Singura sursă citată a fost blogul lui Andrei Bădin. Adică Antena 3 citează Antena 3. Aceasta nu poate decât să urmărească o multiplicare ilegitimă a surselor.

    Ţin să precizez că niciuna dintre acuzele şi defăimările care au fost aduse persoanei mele nu este reală:

    Nu am statut de diplomat.

    Nu beau urină, nici pe mea, nici pe a prietenei mele, nici pe a altcuiva.

    Nu am nici o legătură cu MISA sau cu practicile sale.

    Pozele postate pe blogul http://www.badin.ro nu îmi aparţin. Ele sunt realizate de prietena mea, artist fotograf şi ilustrator. Tot ea deţine drepturile asupra fotografiilor, care însă nu i-au fost solicitate nici de Andrei Bădin, nici de vreun alt reprezentat al trustului Intact. Fotografiile fac parte din proiectul unui jurnal vizual pe Flickr şi au fost realizate în vara anului 2007, când nu eram încă angajat al ICRNY.

    Pozele nu au fost postate pe internet de mine, ci de prietena mea. Andrei Bădin cunoştea acest fapt, deoarece i-am răspuns la întrebările pe care mi le-a adresat pe mail în data de 3 august 2008, şi pe care, lăsând deoparte evidenţele de până aici, am ales să le consider de bună credinţă. Am crezut că Andrei Bădin chiar încearcă să îşi facă meseria. Răspunsul meu a venit pe 6 august, însă domnul Bădin nu l-a luat în considerare, ca şi cum nu ar fi primit această informaţie.

    Iată un print screen al schimburilor noastre de mail: attached.

    Cele două surse pe care domnul Bădin le citează ca fiind postate pe „mai multe bloguri cu tenta clara exibitionist-perversa” sunt texte literare, nu depoziţii. Nu cunosc niciun fel de incompatibilitate între a fi scriitor şi a lucra pentru Institutul Cultural Român. Au făcut-o Augustin Buzura, Horia-Roman Patapievici, Mircea Mihăieş, Bedros Horasangian, Carmen Firan, Magda Cârneci etc. În fapt, mulţi dintre angajaţii Institutului Cultural Români sunt intelectuali activi, care publică beletristică, eseistică, lucrări de specialitate, texte polemice.

    Identificarea autorului unui text cu personajele unei ficţiuni este o eroare. Domnul Bădin mă identifică în mod tendenţios şi intenţionat drept subiectul textelor pe care le citează, folosindu-se de o tehnică aproape nelipsită din intervenţiile sale – scoaterea din context.

    Primul dintre cele două texte citate de Andrei Bădin apare pe un blog colectiv numit Aglomerări Spontane, la care particip. Fragmentul este o auto-ficţiune construită pe o idee similară cu cea din povestea „găinii cu ouăle de aur”.

    Cel de-al doilea text a apărut în revista online Tiuk!, editată de scriitorii basarabeni Mihai şi Alexandru Vakulovski, şi este ilustrat de Dan Perjovschi (singurul artist român de până acum care a expus la Museum of Modern Art din New York). Textul respectiv a fost scris cu cinci ani în urmă, în iulie 2003, şi a avut momentul său de atenţie mediatică când actorul Cătălin Babliuc l-a ales pentru a-l interpreta la Gala Tânărului Actor (ed. 2006) de la Mangalia. Performanţa sa, scrie criticul de teatru Iulia Popovici, „a suscitat protestele unora dintre cei prezenţi (critici şi directori de teatru). Cu toate acestea, revista Observator cultural şi Teatrul Imposibil din Cluj au decis să-i acorde lui Cătălin Babliuc un premiu, într-o secţiune paralelă premiilor oficiale ale Galei, pentru alegerea textului lui Cristian Neagoe şi pentru excelenta formulă a interpretării acestui text”. Revista Observator Cultural a publicat în numărul 338 din septembrie 2006 un interviu cu Cătălin Babliuc şi un fragment din textul meu „Fres”.

    Evenimentul a fost consemnat în presa vremii de publicaţii precum: Cotidianul („Monoloagele de cartier au aprins specialiştii”), Ziua („Bătălia clasicilor cu modernii, la HOP” şi „Becali, câştigător la Gala HOP”), portalul cultural LiterNet, site-ul UNITER.

    În ceea ce priveşte restricţionarea accesului la textele şi fotografiile mele, am luat această măsură din pricina sentimentului de agresiune repetată şi constantă la care am fost supus şi a cosecinţelor pe care această defăimare le are asupra mea, a prietenei mele şi a celor apropiaţi nouă. Pot justifica fiecare dintre acţiunile mele. Solicit doar să mi se ceară punctul de vedere. Nu am fost contactat de niciun jurnalist al trustului Intact de-a lungul atacului mediatic la care am fost supus.

    Regret de aceea că, fără a putea să-mi ofer punctul de vedere, aceste informaţii au fost şi sunt deturnate împotriva instituţiei al cărei angajat sunt şi pe care o respect.

    Îmi asum fiecare dintre acţiunile şi lucrările pe care le-am produs. Le voi repune în spaţiul public când voi considera că pericolul acestei calomnii a fost depăşit şi că lucrurile au fost repuse în lumina lor justă.

    Cristian Neagoe

    l-am luat de pe blogul lui zoso.
    n.b. oricum, ce scrie patapievici e valabil pentru 75-80% dintre ziaristi si politicieni, banuiesc ca si pentru popor. care se va civiliza incetul cu incetul. deja e mai bine ca in urma cu 5 ani.

  29. Buna amiaza
    Cred ca s-a alocat prea mult spatiu si prea multe vorbe pentru aceasta escrocherie pe bani publici facuta de ICR la NY.
    Propun sa incepem sa spunem de ce suntem mandri ca suntem romani si, ca sa nu mai zica deontologii ca facem referire doar la trecut – Eminescu, Blaga, Brancusi,Enescu, Eliade, Cioran,etc – voi da mai jos cateva exemple de contemporani, cu care putem iesi linistiti in lume:
    http://www.youtube.com/watch?v=VDSZm9iUBrI&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=x3GgecvDAPo&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=qERyvp6u4o8
    http://www.youtube.com/watch?v=TGxxNIErDoQ
    http://www.youtube.com/watch?v=fm61Si1nD0Q&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=0Wv3Ya9nskA
    http://www.youtube.com/watch?v=Zl7zu8UNuyA
    http://www.youtube.com/watch?v=axvhEUyVfX0
    http://www.youtube.com/watch?v=6zFOs1MoI9s
    Sunt doar cateva exemple, care cred ca ar fi facut cinste Romaniei.Sau poate in viziunea “telectualilor” de la ICR cei de mai sus nu fac parte din cultura romana?
    Salutare taica si noroc

  30. @toader: il public eu, aici, desi n-am avut placerea sa-mpart pisatul cu dezaxatul ala; nici la mine pe blog, nici in JN. ce face Badin e treaba lui, il priveste. iar tu, fiindca esti mielusel aici si ma-njuri pe alte bloguri vartos, dispari. varsa-ti spumele acolo.

  31. Pentru ca m-am “specializat in plagiat” dupa geniala opera a “inegalabilului” r-o-m-a-n p-a-t-a-p-i-e-v-i-c-i, am sa “recidivez”, metamorefozindu-ma intrun fidel membru PD-L, rugindu-va sa ignorati, daca vreti, parantezele:

    „Canalie de facto, …(Mitica?) este un colaborationist bovarizat de ipocrizia aspiratiei la disidenta din… (PRM)”

    – „Daca un r-o-m-a-n… (p-a-t-a-p-i-e-v-i-c-i) cauta adevarul într-o directie, este clar ca acolo nu este nimic de gasit”

    – „Numai violenta, numai… (candidatul rosu decolorat, de pe dreapta!) mai poate trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimtire. Ma simt personal jignit de prostia bascalioasa, de acreala invidioasa, de stridenta de toapa a acestei… (candidaturi de pe Pietricica) ignare. Fondul ultim al substantei nationale… (a electoratului) este inadecvarea. Privit la raze X, trupul… (alegatorului) român abia daca este o umbra: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii… (un electorat pe care sa-l incalecam)”

    – „Trecutul oricarui r-o-m-a-n… numara un numar nesfârsit de toape si abia doi-trei oameni bine-crescuti… (si recomandati de structuri). În noi izbucnesc vrând-nevrând, gesturile melo-epileptice… (ca lacrimile la capatiiul lui Stoilojan), scobitul în nas, scuipatul în farfurie, argumentarea prin înjuraturi, zbieratul cu spume la gura… (cu iz cotrocenist). E o mojicie înnascuta, ceva de taran care, crezând ca poate ajunge boier cu apucaturi de precupeata, s-a instalat nesimtit în casele orasenilor… (pe Mihaileanu?) devenind ireversibil si inconstient taranoi… “Al dracu’ domn’ Mitica”.

    Ce zici dle patapievici? Te bagi?

  32. mda… iată că, din păcate, ajungem să citim şi că 4 clase reprezintă de 1000 de ori mai multă cultură…
    politeţe, poate – dar cultură?! vedeţi că am ajuns să încurcăm borcanele?

  33. bai ciutacule…bai tonomat nenorocit…nu ti-e rusine? si tu si gadea cu echpa lui cu tot, si badea…toti sunteti niste nemernici. va luati de toti oamenii de valoare care il ajuta pe d-l presedinte sa ne faca viata mai buna, sa ne ajute sa traim bine. e vina lui patapievici ca s-a nascut intr-o tara de inculti care nu recunosc adevaratele opere de arta nici daca-i lovesc in pifometru? v-ati luat si de distinsa doamna elena udrea care nu-si mai poate reveni din shocul pe care l-a avut in urma spectacolului si caterincii despre pantofiorii dansei. e vina ei ca e lasata de la Dumnezeu atat de plina de calitati? e vina ei ca Dumnezeu a facut-o si blonda si cu tzatzele mari? loviti un om gata ranit…n-aveti pic de remuscare. in loc sa o sustineti pe distinsa doamna de la crashma in urma pierderii suferite datorita odiosului oprescu, acel om care fara pic de resentimente a strivit profitabila afacere a cocosului doamnei udrea, afacere care contribuia, dupa posibilitati, la asigurarea unei garderobe decente pentru distinsa blonda de la cotroceni, voi, tonomatele nenorocite a lu felix-the cat, creaturi haine, o atacati pentru ca a dat dovada de crestinism si s-a dus, si domnia ei, sa faca putina propaganda electorala…ups…sa arate ca-i pasa intr-adevar de populatia lovita de necaz si sa ajute si dumneaei cu cate ceva, ca un bun crestin ce este. priviti (pe blogul ei) si va minunati cum sufera draguta in urma atacurilor suferite. oare cand veti inceta, voi, handralailor, sa atacati femeile nevinovate si neajutorate din viata prea bunului nostru conducator?!
    P.S. Ciutacule…chishca-i pe fraieri de cate ori greshesc. Antena3 22:05-23:56 rules. Concediu placut pt Badita si pt oricare din voi e sau va fi in concediu.

  34. vreau banii inapoi ,am platit luna de luna impozit ca sa vad …. imi fac abonament la un post cu filme porno si ies mai ieftin si nici nu ma mai fac de rahat in lume ca-s la mine acasa

  35. Să-l pui pe Patapievici în fruntea ICR este ca şi cum l-ai converti pe Hitler la iudaism şi l-ai numi rabin.

  36. Domnule, trezeste-te: daca amicii patronului tau nu au reusit sa-l curete pe Patapievici dupa ce l-au umflat in ’89 iar Saptamana si Luceafarul nu au putut sa le astupe gura “sumedeniei de intelectuali de bine care se bucura de favorurile financiare ale ICR” chiar crezi specialistii in privatizari si alte inginerii ca tine vor face mare branza? Ai rupt portile bibliotecilor publice sau ai primit volumul cu pasajele subliniate cu carioca?
    In tarile civilizate cand aparea o carte care starnea controverse (si au trecut 12 anu, mai tata) cei care aveau ceva de spus (si nu doar sa reproduca citate) raspundeau cu o alta carte; scrie si tu ceva mai mult decat un editorial, o ancheta despre inamicu personal al stapanului tau sau o insemnare pe blog, sunt sigur ca vor face admiratorii tai coada la lansare (imi inchipui cu ce grafice vei demonstra cat esti deasupra celor pe care ii vestejesti, hahaha)…
    Si am si eu o nedumerire: de ce cand scrii despre doctoru’ nu iti amintesti (ca in cazul lui Patapievici, baiatu’ de nomenclaturist din Primaverii) ca este baietel de general de secu’ din Primaverii? Probleme cu memoria sau cu caracteru’, gogule?

  37. Scursurile astea—Patapievici[ oare din ce neam [prost] de venetici adusi din colburile Podoliei se trage rahatu’asta??] si maretzul sau stapan, Baseaua neamului , zbanghiul drojditor , nu merita decat un scuipat intre felinare!!! si un : Mars, potailor!!!

  38. L-am auzit odata, spunand ca e de neam –roman???!!!???Nu pot sa cred , incerc dar nu pot!! Oare a putut poporul roman parcurge drumul de la geniu si maretzie-EMINESCU– la degradarea acestei primate- patapievici-????

  39. Mai nea’ baiatu’, in cartier Ferentari te-ai nascut ? Pai ajunge sa privesti inainte (n-ai nevoie sa rotesti privirea) si ai sa vezi doar manelisti, cocalari, tigani, smecherasi de 2 lei si alte jivine. Asta-i boboru’ romanesc. Desigur, ca exista si persoane care nu fac parte din aceaste categorii, dar nici politicieni nu sunt. Este clar ca te misca nevoi destul de tulburi si prea putin oneste

  40. Imi aduc aminte doar de cateava versuri scrise de Adrian Paunescu:
    “Am murit de mii de ori,
    S`avem iarasi trei culori.
    S`am platit cat nu se poate,
    Sfanta noastra libertate…”
    Poate ca cei care au murit pe aceste tinuturi, facand parte din acest popor, au “inima de cur”. Ce`i trist, ca`l platim chiar noi ca sa ne faca in felul acesta. Da poate ne si meritam soarta, pentru ca n`am vazut nici o luare de pozitzie in fatza Casei de Cultura sau unde dreaq isi duce viatza acest specimet antropologic… Rabdam mult, mult prea mult zik eu.

    Cu stima,
    Adrian Cosmin

  41. D-l “pata piedici” este un neţărmurit. Vorbirea dânsului reprezintă o ciudată galaxie captivă in propriile elucubraţii. Vorba vorbelor, e sever, dar aspru. Şi să nu uit, îi merge inevitabil, invariabil, întotdeauna, greu da’ prost. 😉 Deci să-l pierdem printre contemporanii care-şi caută întotdeauna cuvinte alese pentru a spune, evident c-aţi ghicit, nimic…

  42. De ce ” elitelor ” Soros ” le place ” Eminescu ? Poate pentru „ Doina „ :

    De la Nistru pân’ la Tisa
    Tot Românul plânsu-mi-s-a
    Ca nu mai poate strabate
    De-atâta strainatate.
    Din Hotin si pân’ la Mare
    Vin Muscalii de-a calare,
    De la Mare la Hotin
    Mereu calea ne-o atin;
    Din Boian la Vatra Dornii
    Au umplut omida cornii
    Si strainul te tot paste,
    De nu te mai poti cunoaste.
    Sus la munte, jos la vale
    Si-au facut dusmanii cale;
    Din Satmar pâna ’n Sacele
    Numai vaduri ca acèle.
    Vai de biet Român saracul,
    Indarat tot da ca racul,
    Nici îi merge, nici se ’ndeamna,
    Nici îi este toamna toamna,
    Nici e vara vara lui
    Si-i strain în tara lui.
    Dela Turnu ’n Dorohoiu
    Curg dusmanii în puhoiu
    Si s’aseaza pe la noi;
    Si cum vin cu drum de fier,
    Toate cântecele pier,
    Sboara paserile toate
    De neagra strainatate.
    Numai umbra spinului
    La usa crestinului.
    Isi desbraca tara sânul,
    Codrul – frate cu Românul –
    De secure se tot pleaca
    Si isvoarele îi seaca –
    Sarac în tara saraca!

    Cine-au îndragit strainii
    Mânca-i-ar inima cânii,
    Mânca-i-ar casa pustia
    Si neamul nemernicia.
    Stefane, Maria Ta,
    Tu la Putna nu mai sta,
    Las’ Arhimandritului
    Toata grija schitului,
    Lasa grija Sfintilor
    In sama parintilor,
    Clopotele sa le traga
    Ziua ’ntreaga, noaptea ’ntreaga,
    Doar s’a ’ndura Dumnezeu
    Ca sa-ti mântui neamul tau!
    Tu te ’nalta din mormânt
    Sa te-aud din corn sunând
    Si Moldova adunând.
    De-i suna din corn odata,
    Ai s’aduni Moldova toata,
    De-i suna de doua ori
    Iti vin codri ’n ajutor,
    De-i suna a treia oara
    Toti dusmanii or sa piara
    Din hotara în hotara,
    Indragi-i-ar ciorile
    Si spânzuratorile!

  43. D-nule Ciutacu , ce parere aveti despre urmatorul comentariu ?

    „ Sever Voinescu:
    7 August 2008 (14:52)

    Revin momentan pe blogurile prestigiosului ziar prezidential Cotidianul ptr a saluta doua importante evenimente culturale:
    1. sofisticata expozitie organizata de ICR-MISA la New York, care reprezinta inca o lovitura mortala aplicata generatiei expirate de catre generatia neexpirata
    2. superbul gest,de mare incarcatura emotionala prin care distinsul domn Mitica Dragomir a decis sa paraseasca cercurile de interese nelegitime in favoarea cercurilor de interese legitime PD-L, PNG.
    Personal, voi sarbatori aceste doua evenimente deplasindu-ma la New York ptr a vizita expozitia impreuna cu prietenul si aliatul meu politic, domnul voevod George Becali.
    Biletele noastre de avion vor fi sponsorizate, cu generozitatea-i caracteristica, de catre ICR-MISA. „

  44. “Credeam – şi poate că nu mă înşelam – că noi ne tragem din drojdia barbarilor, din resturile marilor năvăliri, din acele hoarde care, ostenind să-şi continue drumul spre Apus, s-au aşezat de-a lungul Carpaţilor şi Dunării, căutându-şi un culcuş ca să vegeteze – masă de dezertori la graniţele Imperiului Roman, vulg mizerabil spoit cu un pic de latinitate”

    “Cum poţi să fii român? – Era o întrbare la care nu puteam să răspund decât printr-o durere de fiece clipă. Urându-i pe ai mei, urându-mi ţara şi ţăranii ei atemporali, îndrăgostiţi de toropeală şi crapând de stupizenie, mă ruşinam că mă trag din ei, îi renegam, refuzam să accept subeternitatea lor, certitudinile lor de larve osificate, visarea lor geologică. În zadar le căutam pe chip freamăul sau semnele revoltei: în ei, vai! murea încet maimuţa. La drept vorbind, nu aparţineau oare regnului mineral? Neştiind cum să-i scutur, cum să-i însufleţesc, îmi trecu prin minte să-i extermin. Dar nu poţi masacra pietrele”

    Uite-l si pe asta, Emil Cioran pe numele lui, ce zice…. Huooooo! Telectualilor!

    Cum sa iesim linistiti in lume cu asemenea specimene ca Cioran si Patapievici? Ca sa nu zic de Eliade, cu scrierile lui pornografice a la “Neagoe”.

    Cand exista atatia oameni de o inalta tinuta morala si intelectuala, precum Ciutacu, Gadea, Valerian Stan, laptopul lui Valerian Stan, Cristoiu noi nu putem gasi ceva mai bun decat pseudo-intelectuali ca Patapievici, Cioran, Eliae… Ce rusineeeee!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.