Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Iaca și un loc special de aberat electoral

Iaca și un loc special de aberat electoral

Întrucât, orice aș scrie eu azi, majoritatea răspunsurilor vor fi de tipul Băsescu-i bețiv, Geoană-i prostănac, Antonescu-i cartofor și Oprescu-i curvar, iar eu n-am nici chef și nici nervii necesari să vă stăvilesc, vă fac un colț de aberat electoral. Profitați cât e loc de îndeplinit sarcinile de partid, că de luni se-nchide chioșcul.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Iaca și un loc special de aberat electoral

  1. De ce s-a cocoşat Roberta

    – Înţeleptule ai faima inginerului de suflete şi toate cele. La 35 de ani sunt cocoşată de-a binelea. În genunchi îţi cer sfatul (se prosternează Roberta),
    – Apropo de statul în genunchi! Asta e poziţia ergonomic- erotică pentru zodia ta, a Berbecului, ce trebuie s-o practici cu partenerii scunzi, şi nu cea cea cu oala pe cap şi partenerul agăţat de toarte care ţi-a creat solicitarea de flambare, nefericită. Ar mai fi un amănunt.
    – Care înţeleptule ?
    – Treci la PSD după marea cădere. Acolo sunt feciori înalţi pe calibrul tău…
    – !!!

  2. Prefectul Eugen Georgescu a emis, vineri, un ordin prin care a limitat accesul în Palatul Administrativ din Craiova, clădire în care funcţionează Prefectura Dolj şi Consiliul Judeţean (CJ), în noaptea de duminică spre luni, între orele 21.00 şi 8.00. În instituţie se va putea intra doar pe bază de legitimaţii speciale.

    CJ a întocmit o listă cu 27 de persoane, al căror acces ar trebui permis în situaţii de urgenţă. Dintre acestea, au primit aprobare doar preşedintele instituţiei, Ion Prioteasa, secretara acestuia şi cei doi vicepreşedinţi, Dan Mogoş şi Cristinel Iovan.

    IATA CUM FURA PDL CU MANA PREFECTILOR

    Prefectura Dolj şi-a motivat decizia prin faptul că restul persoanelor de pe listă nu erau angajate ale CJ, ci doar membre ale unui partid politic, iar prezenţa lor în clădire nu s-ar justifica.

  3. Oprescu-i curvar? Vai si eu de abia acum aflu?
    Imi plac curvari pentru ca sunt barbati POTENTI. Un impotent nu are cum sa fie curvar, nu-i asa? 🙂 Un betiv insa e foarte posibil sa …. NU MAI POATA 🙂
    Inca odata va asigur de toata admiratia si respectul meu.

  4. Dragă Victor, întotdeauna va fi un numaăr foarte mic de oameni pe planeta asta cu care să fi de acord sau să-ţi placă ! Să-ţi placă cu totul va fi unul sau doi în istorie şi aceia din motive care ţin mai multe de repere morale decât de simpatiile noastre ! Sunt convins că sunt foarte mulţi oameni (femei sau bărbaţi ), fără verb la ei, care sunt extraordinari, dar pentru că mai mult faptele pentru cei dragi şi chiar pentru cei din jur îi caracterizează decât cuvintele, gândurile, analizele, sfaturile sau aforismele memorabile, ei rămân anonimi, fiind cunoscuţi doar de cei pe care îi ajută şi aceia recunoscându-le valoarea faptelor după mulţi ani ! Aşa că, stai liniştit, mergi pe drumul tău şi păstrează-ţi felul tău sincer cu tine însuţi de a fi şi consumă-ţi energia mai degrabă într-un joc cu fiul tău, chiar şi pe calculator, decât în speranţe deşarte pentru mulţi din popor ! Îţi va aduce mai multă satisfacţie şi va fi şi recompensat peste ani ! Cât despre ceilalţi fiecare cu gândul lui ! Nu poţi schimba lumea, dar poţi fi loial credinţelor tale ! De 2000 de ani auzim felul corect pe care ar trebui să-l avem când ne raportăm la oameni, când vrem să le sugerăm ceva celor din jur : „ Cine are urechi de auzit să audă “, dar nu învăţăm şi tot sperăm că oamenii, în marea lor majoritate, gândesc ca noi, când ei gândesc ca ei şi greu îi poţi convinge că ar putea fi şi altfel !

  5. Doina românului

    Ce vedeti sa nu credeti.
    Ce credeti sa nu vedeti.
    Ce se-noada se deznoada
    Iar apoi ramane-n coada.
    Ce e alb maine e negru
    Ca guvernu’ de „integru”.
    Ce e puşcă nu împuşcă,
    C-a fost dată pe o duşcă.
    Ieri la ocnă azi la soare,
    Cu dreptatea-ntre picioare.
    Din Orşova pan’ la Iaşi,
    Tara-i plina de borfasi.
    Din Sulina la Sighet,
    Nacinstea îi berechet.
    Tristă-i urbea si Ciobanul,
    Astazi ne conduce banul.
    Dac-o spui, şi nu grşeşti,
    Hiba e in Bucureşti.
    C-am ales pan-am cules,
    De-am ajuns „ales-bules.”
    La Columnă hai cu toţii,
    Până nu o fură hoţii.
    S- aducem dacii acasă,
    Că lor încă le mai pasă
    Să rostim aste cuvinte:
    MIRCEA GIOANĂ PREŞEDINTE !

  6. Domnule Ciutacu de ce nu comenteaza nimeni de ce voteaza basescu la liceul Xenopol?Acest liceu este pe str.Prof.Stefan Mihaileanu.Prezidentul are domiciliul exact la acea adresa,la casuta pe care si-a “tras-o”ilegal cand era primarul capitalei.Cred ca e o stire importanta pentru romani.

  7. Aberez si eu , ca azi am fost tare harnic . Am votat pe la noua fara un sfert (asa faceam si pana acum , dar cu 12 ore mai tarziu) . Am votat inclusiv la referendum , desi votul ala e degeaba (nici nu-i referendum propriu-zis – n-are consecinta juridica) . Am votat Crin , “da” pentru parlamentari mai putini , “nu” pentru unicameral .
    Daca asta a parut o aberatie , sa vezi ce vine :
    “Domnia” lui Basescu m-a convins ca e necesar sa ne regandim putin sistemul . Textul Constitutiei e interpretabil si s-a dovedit ca un om rau intentionat , cu suficienta putere (iar presedintele o are la noi) , il poate interpreta cum ii convine . Nu cred ca , inclusiv in cazul modificarii textului (clarificarii acestuia) , nu e posibil sa mai avem astfel de situatii . Sunt foarte convins ca va trebui sa-i luam presedintelui puterea actuala si sa instituim o republica parlamentara . Singurele tari democratice in care puterea presedintelui e mare , dar sistemul e atat de bine facut incat nu poate abuza de puterea asta , sunt SUA si Franta (dar chiar si francezii au avut pana la 1958 un sistem parlamentar – abia Charles de Gaulle i-a convins sa dea presedintelui mai multa putere) . OK , exista modelul , dar vorbim de democratii vechi de mai bine de 200 de ani . Daca nu vrem sa cunoastem un regim autoritarist ca in Rusia (nu cred totusi intr-o dictatura) va trebui sa punem puterea executiva in totalitate sub controlul celei legislative . Va fi mai putin eficient sistemul ? Poate , dar vi se pare ca acum a fost mai eficient ? Pe urma mie nu mi-a placut nici ce s-a intamplat in vremea lui Nastase , desi am avut un regim eficient (poate cel mai bun de dupa revolutie) . Si atunci , ca si in vremea lui Basescu , trebuia sa te afli in tabara invingatorilor ca sa-ti fie bine .
    Decat sa aberam pe tema “Băsescu-i betiv, Geoană-i prostănac, Antonescu-i cartofor si Oprescu-i curvar” poate ar fi mai bine sa nu conteze foarte mult “cine iese” . Poate , de fapt sigur (cred eu) . Nu inteleg de ce subiectul e tabu . Antibasestii care apar in public se multumesc sa-l critice pe Basescu , dar nu se gandesc ca acesta a facut tot ce-a facut pentru ca sistemul i-a permis . Ce garantie avem ca nu e posibil un nou Basescu , chiar daca acesta pierde alegerile ? Un alt “Basescu” care sa-si subordoneze parchetele si serviciile secrete , sa santajeze , sa dezbine , etc. ? Faptul ca e Crin simpatic si Geoana scolit la Scoala Franceza de Administratie e garantia ? Haida-de , ma lasati ?
    Poate n-ar fi lipsit de interes ca voi, ziaristii cu oarecare influenta publica , sa lansati tema asta pe piata . Stiu ca oamenii isi doresc sa aleaga ei presedintele (am auzit inclusiv ca asta ar fi “traditia” noastra – de fapt primul vot direct pentru seful de stat a fost in 20 mai 1990 , halal traditie! ) , dar poate voi ati putea , incetul cu incetul , sa schimbati optica asta . Daca nu vrei sa te bagi , raspunde-ti singur la intrebarea “ce ma asigura ca nu vine alt Basescu?”
    O zi buna .

  8. Vad multime de oameni la vot in Gara de Nord ,la TV desigur, dar la ora asta nu pleaca multe trenuri si ei nu au bagaje de loc ba sant majoritatea din aceeasi zona sociala cum se vede.Ce sa fie acolo?

  9. ma uit in lista mea de mess..si vad multe statusuri gen: de ce le e frica nu scapa. e trist.

  10. adresa liceului Xenopol este pe str prof stefan mihaileanu .daca intereseaza…se pare canu…

  11. Nu am fost niciodata departe nici de la ceea ce este normal, nici de adevar, asa ca acest “loc de aberat electoral”, oferit cu generozitate de D-l Ciutacu, pentru mine nu are nici o semnificatie; in schimb are o semnificatie deosebita peisajul superb, marea involburata, farul amplasat la malul marii, stancile ‘prietenoase’ pentru mine care se lasa dominate de lumina farului si care imi confera o liniste chiar ‘tulburatoare’, departe de ‘paranoia’ generalizata. Sper ca lumina farului sa fie atat de puternica incat sa lumineze mintea “poporului suveran” ca sa aleaga pe acel candidad la presedintie care sa duca Romania la normalitate.

  12. este adresa la care are domiciliul dl.fost primar al capitalei basescu(str prof stefan mihaileanu).iata de ce voteaza basescu la liceul xenopol.

  13. Si acum o sa inceapa lumea sa se certe care-i mai potent dintre candidati? (potent in sensul competentei politice)

    Pentru mine toti sunt niste negustori de vise, de minciuni. Dar votez cu Antonescu pentru ca, nu ma lasa constiinta sa votez cu Basescu, iar geoana este prea iliescian. Sovieticii astia rosii nu se mai potolesc…

  14. In cartiere intregi ale Bucurestiului a fost oprit curentul astazi dimineata!!! In zona Unirii, in Drumul Taberei si la Dristor au fost blocuri care n-au avut curent pana acum!! Asta pentru a fi impiedicati pensionarii (care se stie ca voteaza dimineata si il aleg pe Geoana) sa iasa la vot. Romani, impiedicati jaful pe care-l pregateste animalul alcoolic! MERGETI LA VOT!

  15. Tocmai ce m-am intors in China din Hong Kong.Am fost la consulat am votat Crin si NU la ambele intrebari de la referndum.Super tare consulul roman din Hong Kong,m-a primit cu covrigi, suc, prajituri,chiar m-am simtit ca acasa, asta da consul. Acum ma uit la Antena 3 online si sper ca “trantorii” care nu au fost la vot sa se miste.Oricum am filmat tot drumul si o sa fac un documentar de familie.Numai Bine.

  16. Cum se fraudează alegerile
    Trăim in secolul informaticii şi totul este posibil, atâta timp cât omul controlează tehnica şi nu invers. Vrem nu vrem, trebuie să acceptăm ticăloşia la care persoana umană recurge în diferite etape ale existenţei sale pentru a-şi atinge unele scopuri mai mult sau mai puţin nobile. Nu am pus intenţionat ghilimelele de rigoare lăsând la latitudinea dumneavoastră unde şi când trebuie puse. Pentru fraudarea unor alegeri (parlamentare, locale sau prezidenţiale) s-a recurs la diverse metode ortodoxe sau nu şi nimeni nu a fost condamnat pentru asta. Se vehiculează în mass-media, că trebuiesc pedepsiţi cu vârf şi îndesat cei care au votat de două sau mai multe ori sau au folosit buletine de vot false sau mai ştiu eu ce metode, dar nu s-a pus niciodată problema pedepsirii ceor care au instigat lumea la aşa ceva mituind în stânga şi-n dreapta votanţii, care unii dintre ei, datorită sărăciei au acceptat până şi un litru de ulei şi un kilogram de zahăr, pentru a-şi hrăni familia. Dacă nu ar exista incitatorii nu s-ar mai pune problema fraudării alegerilor de către cetăţenii de rând. Halal clasă politică! Ce îţi trebuie într-o secţie de votare, pentru a vota: actul de identitate, care inserează în pagina sau paginile lui domiciliul şi cnp-ul, pentru a fi trecute în evidenţa ceor care se ocupă de o asemenea activitate şi un buletin de vot, pe care se aplică ştampila ,,votat”. Revin la chestiunea cu era informaticii, unde dintr-un birou călduţ se pot face asemenea operaţii accesând paginile internetului, de unde poţi scoate la nivel de Bucureşti cnp-ul şi adresa de domiciliu şi cu nişte buletine ştampilate anterior pe cine trebuie (pentru că de aceea s-au tipărit mai multe sute de mii de buletine) sunt duse sau introduse în alte urne de vot şi uite aşa s-a făcut ticăloşia. Asemenea mârşăvii se fac în mediul rural, unde oamenii sunt mai uşor coruptibili datorită nivelului de conştiinţă scăzut şi nu în ultimul rând a sărăciei lucii, care predomină acolo unde ar trebui să curgă lapte şi miere. Ţăranul român a ajuns acum batjocora politicienilor noştri, care promiţându-le marea cu sarea âi manevrează pe bieţii oameni după bunul lor plac. Sincer, nu ştiu când va veni ziua aceea de judecată, să cearnă faptele reprobabile comise de-a lungul timpului de falşii oameni politici, de clasa escrocilor de după ’89, pentru că ceilalţi s-au cam dus pe apa sâmbetei, rămânând în urma lor ,,floarea” nesimţirii. Dese sunt cazurile, cand apar pe listele de vot persoane decedate. Este şi normal, din moment ce se introduc nume cu adrese şi cnp-uri fără a fi verificate, pentru că sunt luate aleatoriu numai pentru a fi cât mai multe persoane pe liste. O modalitate mai sigură de furt se practică în secţiile de votare din afara teritoriului ţării, acolo unde verificările sunt aşa cum sunt. Daca vreti cnp-uri dati un search pe dc++ cu ”politia Bucuresti” şi găsiţi un program, care generează tot ce trebuie, pentru a fura voturi şi în felul acesta de a avantaja un candidat sau altul, un partid sau altul.

  17. Nu-i tocmai din ciclul ,,Aberatii”, dar e mai vizibil aici.
    M-am tot gandit (si eu) daca sa votez sau nu (ca pana acum) la referendum. Daca vor iesi din casa azi la vot cam 50% din populatia votanta, asa cum zic sociologii, oricum, o mare parte din acestia nu vor face prezenta si la referendum. O alta parte, printre care si familia mea, va merge si va vota NU, NU, si la referendum, pentru a nu-i da o arma electorala betivului in turul doi. Daca 80% din cei -sa zicem- 30% care se vor prezenta si la referendum, vor vota DA, DA, atunci marinarul iar va manca un bors despre 80% din POPOR(???!!!).
    Poate ca ar fi fost cel mai bine sa-i dam una in moalele capului, votand-toti care voteaza altfel decat cu el-NU,NU, si la referendum. Chiar daca referendumul este doar o mascarada, un lucru inutil si de manipulare a fraierilor.

  18. Eu am votat Basescu macar pentru faptul ca stiu ca el e el. Restul nu sunt ei, ci cei din spatele lor.

  19. mda…am votat …era ceva lume…noroc cu vremea frumoasa…acum astept…sper ca pdl sa nu poata fura (sunt tot felul de zvonuri si nu prea se sesizeaza nimeni dintre cei direct interesati- oricum la Craiova este raiul pdl-istilor interlopi si clanurilor de tigani- sa fie oare o intamplare sau Orban are dreptate ca votantii lui base sunt tiganii, curvele si interlopii?)…prefer jucatorul de poker celui de table

  20. Păcat de far! Uite ce demn stă el de strajă acolo, printre stâncile indecent de goale. Aberam şi io de era vreun ciot în loc de. Că, fiecare Ciot îşi merită aberatorii. (Ori invers? 😉 )

  21. deja au portnit “baietii” suveica voturilor la sectiile speciale. din cate tin minte, in 2004 la turul 2 nu s-a admis asa ceva. asa ar trebui si acum…

  22. Ala seamana cu farul vechi de la Sulina numa’ ca-i pe munte. Delta ii cel mai fain loc din lume! Io-s sibian da’ de cite ori am ocazia merg in delta sa invat rimele sa inoate.
    Crin e de unde incepe delta. Si numa pe chestia aste trebuia votat, dar nu numai pentru asta! Io am fost si l-am votat.
    Pe referendum l-am refuzat politicos!
    Acuma, pina miine, zicem ca orbul: “sa vedem!” ce-o iesi!
    Mergeti la vot!!!!

  23. da’ chiar asa?! Oprescu e curvar? Si noi de ce aflam doar acum… La naiba, am votat deja…

  24. O FRAUDA POTENTIALA DE CCA UN MILION DE VOTURI

    Dupa BEC(adica dupa MAI) numarul de alegatori este exact: 18.347.397 alegatori.
    Dupa INS populatia Romaniei este de cca: 21, 5 milioane , cifra care nu se schimba decat putin si mai degraba in scadere de la an la an(de verificat)
    Rezulta ca numarul celor fara drept de vot, adica cu o varsta de sub 18 ani este ce cca 3,1 milioane .

    Dar tot dupa statistica avem:

    La 21,6 milioane de locuitori (1 iulie 2006), România are o masă mare de adulţi (10,5 milioane), dar şi mulţi pensionari (6 milioane) şi puţini copii (5 milioane de persoane sub 18 ani).

    De aici rezulta ca populatia de peste 18 ani adica cu drept de vot este de 16,5 milioane

    Aceasta este o deosebire enorma si de neacceptat in care greseala fiind probabil la BEC(liste electorale cu decedati etc ) si nu la INS, conduce la un prag mai greu de atins decat cel real pentru a se valida niste alegeri, adica la presedinte din primul tur si deasemenea la referendum, respectiv dupa BEC cvorumul este de cca 9,2 milioane si dupa INS este de 8,2 milioane, rezultand o diferenta de un milion ceea ce este de neacceptat decat in tara inexistenta pe Terra si numita Boshimania

    Astept de la toti o opinie pe acesta tema foarte serioasa.

  25. Si o poanta, in topic, asa ca sa va vad:

    Care este marea asemanare dintre Geoana si Obama?

  26. Ciutacule, stii de ce nu intra Crin in turul 2? Pentru ca pe langa faptul ca alianta DA inca mai exista la tribunal, l-a mai si atacat pe Geoana. Stiu ca n-avea incotro, dar asta a lasat o portita inca deschisa intre el si Basescu. Si lumea vrea sa fie sigura ca voteaza pentru un dusman al lui Basescu, oricat de prostanac ar fi acesta.

  27. nene victore,vedem si noi niste exit-pool-uri mai devreme de ora stabilita?si daca da-unde? si daca nu-de ce?,si daca nu raspunzi-bine!salutari.

  28. Toti candidatii ‘E Frumosi’ :), numai unul strica imaginea. Numele lui? Il stim cu totii si nu ne ajung toate epitetele din lume pentru a-l desemna. CEL MAI URIT !!! chioru’. p.s. multumesc d-le Ciutacu ca mi-ati dat posibilitatea sa spun ce vreau.

  29. @mihail
    “Corentul” il stinge ala de pleaca de la Cotroceni 🙂 si bine ar fi sa plece din primul tur 🙂

    “Unul dintre consilierii lui Basescu merge la acesta inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale:
    − Dom’ sef, am o veste proasta si una buna!
    − Zi-o pe aia proasta intai!
    − Geoana are 60% !
    − Pai bine, mai, atunci ce veste buna ai putea sa-mi mai dai?
    − Stati linistit, sefu’, ca dvs. aveti 70% !” 🙂

  30. doua versuri de la sarmalele reci vreau sa va reamintesc. caracterizeaza cu bine ceea ce se intampla in Romanica.

    1. prostia i la putere!!!
    2.puterea i o putoare!!!

    deci prostia i o putoare, nu?

    de luni o sa avem timp, pana la turul doi, sa digeram ce am votat! sau sa inghitim votul altora!

  31. Cum sa te iert ca esti cel mai bun ? Aberam pe acest blog ,tocmai pentruca iubim agresivitatea si inteligenta ta ,iar imaginea atasata este semnificativa pentru ziua de azi .Din cele citite un turn[ pentru ca poate sa fie si un turn]inseamna ca vor veni schimbari ,ca se vor prabusi conceptii vechi si vor veni altele mai bune.Va fi un soc pentru multi ,dar oricum schimbarea mult asteptata se va produce .Iti multumesc pentru rabdarea pe care o ai sa ne citesti aberatiile si asteptam in continuare vorbele grele

  32. Şi dacă ramuri bat în geam
    Şi iase iarăşi chioru’
    Eu am plecat la Amsterdam
    Că s-a tâmpit poporu’.
    La cârma bietei noastre ţări
    Se află un golan
    Cu-apucături şi cu purtări
    De mare beţivan.
    Şi dacă tot ieşiţi la vot-
    Că voi sunteţi poporu’,
    Eu sper că n-aţi orbit de tot,
    S-alegeţi iar pe chioru’.

  33. E incredibil cat fura astia.Nu se putea face un soft care sa nu-ti permita vota de doua ori.Imi pare rau de Crin, Basescu nu avea ce cauta in turul doi, maI ales ca este si bolnav cu tiroida.

  34. DEMN DE LUAT IN CONSIDERARE!

    Buna, Victor. Numele meu este Raluca, sunt din Brasov si sunt studenta in Bucuresti la ASE. In urma cu 3 saptamani, administratora caminului a ridicat buletinele studentilor din camin si le-a predat Politiei pentru viza de flotant, promitand ca ni le va aduce inapoi pana in ziua de alegeri. Acest lucru nu s-a intamplat si atat eu cat si colegii mei de camin nu putem vota. Am aflat ca doamna administrator Andrei Lenuta (Camin Complex Moxa – Strada Mihail Moxa nr 11) este simpatizanta PDL… Eu am sunat la 112 si am expus problema mea, voi merge personal la sectia de Politie de care apartin, sa-mi ridic buletinul si sa votez, insa nu sunt convinsa ca toti colegii mei vor face la fel. Consider faptul ca nu ni s-au adus buletinele inapoi drept o incercare de a ne impiedica sa votam.

  35. am fost la vot,si-am dat mafiei peste bot;ghici cine,dintre candidatii la presedintie,imediat dupa ce a votat,a tinut un speech unde ti-a pronuntat porecla data de basescu?vezi cine te apreciaza si te aduce in discutie?

  36. Mai uit printre comentariile astea si observ ca multi dintre sustinatorii anumitor candidati, nici macar nu cunosc numele exact al candidatului pe care-l sustin.
    Vai de Romania asta! Ce trebuia sa fie si ce este. O tara mare si degeaba cu locuitori fara pic de materie cenusie in cap…

  37. Mda! E “bolnav cu tiroida” si pe noi ne-imbolnavit “cu capul”!
    Dac-as sti ca la cca. o ora crapa, dupa ce iese presedinte, l-as vota pe basel cu tot dragul!

  38. Circula deja pe net exit poll-uri (ceea ce e cam ilegal, dar cine mai sta sa verifice?), iar Antonescu e pe locul 3, la mare distanta de ceilalti doi. Trist… Si e si mai trist ca multi dintre cei declara ca s-au saturat de Basescu, nu prea ies la vot. Vorba preaiubitului conducator: “nu i-a placut dar mai vrea o data”, cam asa si cu cei care nu-l mai vor pe Basescu, nu le place dar il mai vor o data pentru ca nu se duc sa faca ce le sta lor in putinta ca sa-l schimbe pe jegos.

  39. sunt convins ca psd-ul a organizat codacii din Gara de Nord.A vrut sa alunge tinerii chiriasi din Bucuresti,electorat-Crin.
    Tzeapa fraierilor,au votat in Regie…….

  40. INSOMAR: MG – 33,8, TB – 32,7, CA – 20,3
    CCSB: TB – 30, MG – 30, CA – 19
    CSOP: TB – 37, MG – 30, CA – 20
    la ora 13:00

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.