Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > He is alive!!! Patru ani cu Robocop…

He is alive!!! Patru ani cu Robocop…

La ora asta, zau daca mai am ceva de scris/spus nou despre  invierea lu’ “draga Stolo” si nominalizarea pentru sefia Executivului. Cred ca am facut-o suficient, atat in ziar, cat si la tv. Mai mult, JN de azi contine, prin efortul admirabil de documentare al colegelor mele, un amplu grupaj cu privire la viata si opera lu’ Robocop de Aluminiu. Va las – voua, cititorii si comentatorii constanti ai acestui blog, si psihopatilor portocalii in cerul gurii – (ne)placerea lecturarii unui text pe care mi-a facut placere sa-l scriu. Am facut-o cu usurinta. Mi-au venit, ca-n vremurile bune, cuvintele-n gura cu repeziciune.

Zarurile au fost aruncate. “Dragă Stolo” se întoarce. La patru ani după îmbolnăvirea subită şi şantajul ratat care l-au făcut pe Traian Băsescu preşedinte al României, acesta s-a revanşat faţă de vechiul său camarad. I-a oferit, în direct la televizor – teoretic, pentru un întreg ciclu legislativ, nu doar la jumătate, cum spera PSD – şefia Executivului. România va fi condusă de o combinaţie cromatică şi politică stranie, a ­portocaliilor anticomunişti de dreapta cu pesediştii cei roşii, cu nimic mai imorală decât cea rezultată din lovitura de teatru de acum patru ani.

La pachet, eventual, vor intra, în pofida voinţei “câştigătorilor morali”, ceva udemerişti de bine, că tot s-au obişnuit ei la guvernare, le-a promis ceva şeful ­statului şi nu merită să stricăm bunătate de tradiţie în domeniul ­toleranţei interetnice şi multiculturalismului. Concepte europene nobile, finanţate din exporturi de cherestea şi trafic de alcool, dar cine se mai împiedică patetic de micile amănunte ale marilor averi?

La vremuri de criză ne-a fost oferit un premier de criză, cu ­palmares public bogat şi controversat: naţionalizarea valutei din conturile întreprinderilor, panamaua penală Megapower, prăbuşirea financiară a Grupului Tofan sau intervenţiile în favoarea ruşilor de ALRO Slatina pentru achiziţia de energie ieftină. Plus un traseu politic sinuos: de la tehnocratul de (altă) criză al FSN, imediat după dărâmarea prin mineriadă a ­guvernului Petre Roman, la navetistul Washington – Bucureşti întru susţinerea candidaturii la Preşedinţie a lui Ion Iliescu sau unificatorul şi, ulterior, dezintegratorul Partidului Naţional ­Liberal.

Prin decizia preşedintelui României, Theodor Stolojan va fi nevoit să colaboreze, în numele interesului naţional, dacă îşi va trece echipa de strânsură alcătuită de alţii prin Parlament, cu “siamezul” său Mugur Isărescu. Doi oameni aflaţi într-o ­perpetuă şi feroce rivalitate, pe care-i înjura copios Traian Băsescu în 2000, sunt chemaţi, fie că le convine, fie că nu, la opt ani după, să facă echipă de criză. Patru trandafiri, doi tehnocraţi, două destine şi-o singură criză…

UPDATE: “Pe surse”, despre inegalabila arta a negocierilor politice…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “He is alive!!! Patru ani cu Robocop…

  1. Buna,Ma tot uit si nu inteleg incrincenarea UDMR-lui ca sa intre la guvernare .Daca intra si ei ,opozitie nu vom mai avea doar cu procentele de la PNL si atunci Basescu v-a transforma cele 3 partide intrate la guvernare intr-un singur partid ca pe vremea PCR cind mai era un partid satelit.Sau alta varianta ar fi sa-i excluda pe PSD de la guvernare dupa cateva luni si sa ramana la conducere partid minoritar cu sustinere de la celelalte partide. Eu nu cred in programe , eu cred ca sunt niste oameni interesati numai de bani si interese.
    Nu vad cum se va guverna dar ceea ce e aproape sigur e ca nu va fi bine ,sper sa ma insel .

  2. Cine-si face iluzii ca dupa numirea ministrilor viata va fi linistita pe plaiurile mioritice, ca marinarul va sta la dulci si tihnite taclale cu draga stolo, la un ceai de musetel, habar n-are de nimic! Auzeam comentatori care se bucurau ca in sfarsit marinarul a devenit rational si intelept! Naivi! Habar n-are draga stolo la ce s-a inhamat!

  3. In legatura cu “prietenul Tofan”,am asistat la niste discutii si am aflat ca Gelu Tofan nu avea deloc incredere in cei care lucrau pentru el si se plangea ca l-au adus in pragul falimentului.Omul se alesese cu niste dosare pe la PNA,nu exclud posibilitatea ca ,in acele dosare, sa fi fost cercetat si Stolojan.Stiu ca nana mea se plangea de activitatea lui Amarie,fapt care m-a surprins,pentru ca Amarie lucrase multi ani alaturi de tata,ba chiar ii oferise un post la celebrul PNA,invitatie la care tata a spus pas.Am un singur comentariu de facut:e ridicol cum cei care se cunosteau de atata timp sa se hartuiasca prin parchete.Dar daca stau si ma uit la scena politica de astazi,nu ma mai surprinde nimic.

  4. Pai figura e cunoscuta deja si inventata .

    Dupa inca 5 ani de domnie Base va sprijini candidatura lui Stolojan la presedintie. Pina atunci se face bine sigur ! Asa Base se va asigura sa ajunga el prim ministru . Problema e ca alegerile nu sunt deodata si va trebui sa faca un artificiu pentru asta .
    Dar ce ziceti chestia amintita de V. Stan aseara ? Daca e asa , e tare.

  5. Este o vorba din popor,atat cat mai ai o farama de demnitate:unde ai scuipat odata nu te mai intorci sa lingi.

  6. Ce parere aveti ca in seara asta si Boc si Geoana au afirmat clar ca guvernul se va prezenta in parlament in data de 22 DECEMBRIE si Basescu a declarat acelasi lucru cu ceva timp in urma. DAR termenul prevazut pentru validarea guvernului de catre parlament este de 10 ZILE de la desemnare iar Stolojan a fost desemnat de presedinte in data de 10 DECEMBRIE deci utima data posibila (conform constitutiei) este 20 DECEMBRIE nu 22. Daca se va prezenta la parlament pentru vot in 22 chiar daca se va vota guvernul va fi un GUVERN 100% IN AFARA CONSTITUTIEI. Si se stie clar asta s-a vorbit si la Sinteza Zilei. Care este interesul?

  7. pana acum cu pinochio de acum cu robocop.
    mai tre sa vina gigi si fugim in italia cu totii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.