Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > He is alive!!! Patru ani cu Robocop…

He is alive!!! Patru ani cu Robocop…

La ora asta, zau daca mai am ceva de scris/spus nou despre  invierea lu’ “draga Stolo” si nominalizarea pentru sefia Executivului. Cred ca am facut-o suficient, atat in ziar, cat si la tv. Mai mult, JN de azi contine, prin efortul admirabil de documentare al colegelor mele, un amplu grupaj cu privire la viata si opera lu’ Robocop de Aluminiu. Va las – voua, cititorii si comentatorii constanti ai acestui blog, si psihopatilor portocalii in cerul gurii – (ne)placerea lecturarii unui text pe care mi-a facut placere sa-l scriu. Am facut-o cu usurinta. Mi-au venit, ca-n vremurile bune, cuvintele-n gura cu repeziciune.

Zarurile au fost aruncate. “Dragă Stolo” se întoarce. La patru ani după îmbolnăvirea subită şi şantajul ratat care l-au făcut pe Traian Băsescu preşedinte al României, acesta s-a revanşat faţă de vechiul său camarad. I-a oferit, în direct la televizor – teoretic, pentru un întreg ciclu legislativ, nu doar la jumătate, cum spera PSD – şefia Executivului. România va fi condusă de o combinaţie cromatică şi politică stranie, a ­portocaliilor anticomunişti de dreapta cu pesediştii cei roşii, cu nimic mai imorală decât cea rezultată din lovitura de teatru de acum patru ani.

La pachet, eventual, vor intra, în pofida voinţei “câştigătorilor morali”, ceva udemerişti de bine, că tot s-au obişnuit ei la guvernare, le-a promis ceva şeful ­statului şi nu merită să stricăm bunătate de tradiţie în domeniul ­toleranţei interetnice şi multiculturalismului. Concepte europene nobile, finanţate din exporturi de cherestea şi trafic de alcool, dar cine se mai împiedică patetic de micile amănunte ale marilor averi?

La vremuri de criză ne-a fost oferit un premier de criză, cu ­palmares public bogat şi controversat: naţionalizarea valutei din conturile întreprinderilor, panamaua penală Megapower, prăbuşirea financiară a Grupului Tofan sau intervenţiile în favoarea ruşilor de ALRO Slatina pentru achiziţia de energie ieftină. Plus un traseu politic sinuos: de la tehnocratul de (altă) criză al FSN, imediat după dărâmarea prin mineriadă a ­guvernului Petre Roman, la navetistul Washington – Bucureşti întru susţinerea candidaturii la Preşedinţie a lui Ion Iliescu sau unificatorul şi, ulterior, dezintegratorul Partidului Naţional ­Liberal.

Prin decizia preşedintelui României, Theodor Stolojan va fi nevoit să colaboreze, în numele interesului naţional, dacă îşi va trece echipa de strânsură alcătuită de alţii prin Parlament, cu “siamezul” său Mugur Isărescu. Doi oameni aflaţi într-o ­perpetuă şi feroce rivalitate, pe care-i înjura copios Traian Băsescu în 2000, sunt chemaţi, fie că le convine, fie că nu, la opt ani după, să facă echipă de criză. Patru trandafiri, doi tehnocraţi, două destine şi-o singură criză…

UPDATE: “Pe surse”, despre inegalabila arta a negocierilor politice…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “He is alive!!! Patru ani cu Robocop…

  1. Nu lauti de buna ce spun (ca o zic din amintiri, nu m-am redocumentat). Lui Isarescu ii expira mandatul – asa ca are sanse mari la anul sa intre in cursa. Cum altul mai bun se gaseste greu (ca lui Nastase tot ii pun toti bete-n roate, inclusiv “ai lui”), e un posibil candidat. Atunci sa vezi colaborare.

  2. cu alte cuvinte , balciul continua ..
    sunt curios daca Basescu isi va alege alt cal de bataie sau va ramane la premier trecand peste faptul ca acesta se va numi Stolojan de acum inainte..

  3. Sa va traiasca tastatura si condeiul, ca bine le mai scrieti!
    P.S.: Exista printr-un coltisor internautic primul sfert de ora al Vorbelor Grele de aseara?

  4. am avut parte de cel mai frumos circ, pana la urma de ce se cere in mod insistent venirea la vot, cartile, cred eu, erau facute de mult….nu cred in stolojan, nu mai cred in nimeni de fapt. imi pare rau doar de faptul ca nu mai exista mandrie…psd-pc : nu va culcati in ghete, mai bine in opozitie decat manjiti in halul asta de Basescu, nu exista PD…

  5. Puşchea pe limbă!

    (In caz că dragă Stolo crede că-i o urare de bine…
    Dex…
    Puşchea pe limbă(-ţi), se spune aceluia care anunţă sau prevesteşte ceva neplăcut, pentru ca prevestirea să nu se împlinească.)

    Imperatorule, rogu-te nu cobi! Cum patru ani?!
    Eu încă am speranţă că nu se bate palma. Atunci, NU trece de Parlament…
    Optimist, până la moarte. 😉

  6. Toata lumea,inclusiv eu,isi tot da cu parerea ce la ce se-ntimpla zilele astea.
    Dar,nimeni nu a luat in discutie ce se va intimpla cu Romania datorita clasei politice.Nimeni nu a atras atentia asupra faptului ca tavalugul economic nu sta sa astepte,sa contemple mascarelile alesilor poporului.

  7. cainii mor de drum lung si Ciutacu de grija lui Stolojan.
    Lasa-l nene, sa vedem de ce este in stare, apoi sunt primul care-i da in cap.
    La figurat!

  8. Isarescu nu e pur si simplu o persoana. E confundat de obicei cu BNR, iar asta e o institutie serioasa si consecventa, nu ai sa gasesti pozitii contradictorii. Deciziile sunt luate in consiliu si sunt fundamentate de un veritabil institut de cercetare. Orice incercare de a amesteca BNR sau pe guvernator oricare ar fi el in delirul asta “politic” e o tampenie penibila.

  9. @MosCalifar – cred ca nu fui inteleasa; sau nu m-am exprimat de inteles: si daca vrea sa-i expire la anul pentru un mandat de 5 ani in alta parte? Si daca, da Doamne, il bate pe marinar? Cine va colabora atunci cu draga Stolo?

  10. @SuKaRiT,
    Sint in acelasi gind cu tine si pt.aseara dar si astazi.Dar…pt. cea din urma,aflata putin de mai sus,cred ca dl.Ciutacu ne considera niste naivi incurabili.E dragutz ca nu ne-o spune.

  11. @adrian: unii dintre noi, mai copti la minte si la varsta, l-am mai vazut la treaba ca premier si ne-am lamurit. e prima si ultima oara cand ma faci prost pe blogul meu.

  12. “Invierea” cred ca e un cuvant prea mare pentru a-l aseza in vecinatatea lui “draga Stolo”. Ma uitam aseara la stiri si arata exact ca o paiata, gata sa se lase jucata de niste maini pricepute. 😐

  13. @Adrian,
    …un filozof-Socrate-spunea ca numai prostii nu invata din experientele negative.
    Ca sa vezi ca ai propuneri care ne dezvaluie cit de modest esti mobilat intelectual,te rog arunca o privire asupra materialelor de presa care descriu maretele fapte ale domnului Stolojan Prim Ministru.
    Daca nu intelegi,ceea ce nu ma va mira,cauta-ma si o sa-ti explic eu.
    Cu multa rabdare.
    Si stii ceva ? nu am nici un chef de noi experiente pe pielea mea, pentrru ca si altii ca tine sa se convinga de cit sint de diminuati.

  14. imi cer scuze,am gresit pe undeva,chestia aia semnata cu “A” este a mea.Am gresit,dar nu cu intentie.
    Iertare.

  15. Aseara am incercat sa fac un exercititiu:m-am pus imaginar in locul roboprimministrului.Si,in povestea mea,ma uitam pe la televiziuni,ma gindeam cum este ca eu sa fac tot ce-mi zice prietenul meu,presedintele.
    Jalnic.
    Oare cum se simte ca om ? cum se uita in ochii sotiei,copiilor,dar a nepotilor.
    Nu-i rusinos la 65 de ani ?
    Eu as intra,efectiv,in pamint de rusine.
    Asta-i om ?

  16. Puterea e cel mai mare drog.

    Nimic nu se compara si nici un drog nu e mai devastator ca efectein timp. Atunci cand sunt atinsi de acest drog aamenii iau decizii care nu se mai incadreaza in logica normalului dictat de societatea neafectata.

    Azi avem de a face cu o intreaga categorie de oameni atinsi de drogul puterii… Decizii si actiuni greu de explicat se iau clipa de clipa.

    Cine a gustat din acest drog stie despre ce vorbesc.

    Probabil vom avea un prim-ministru (si aici vorbesc despre Stolojan) pentru urmatorii 4 ani in ciuda incompatibilitatilor evidente intre actorii stransi in jurul puterii.

    E prematur de evaluat azi pierderile sau castigurile unuia sau altuia. Vom avea niste ani grei se pare, pentru ca mai marilor lumii le convine o criza pentru realocare a capitalului si o reactualizare a valorilor.

    Ca ne place sau nu PSD si PD sunt fortati sa lucreze impreuna. Si trebuie sa o faca repede si bine altfel la viitoarele alegeri s-ar putea sa se aleaga intre ei in tara lor, dar nu in tara noastra.

  17. chiar acum UDEMEREUL ANUNTA CA NU SE RETRAGE.Ca participa alaturi de pedeleu,ca parteneri egali.Sic !

  18. Haidi, bre, că nici tu nu eşti zdravăn ! :))))) Robocop de Aluminiu:))))
    Adevărul e că ne aşteaptă 4 ani de bătut cu polonicu’ în tigaie !

  19. am dar refresh sau enter din gresala…

    sa revin:
    PSD a pierdut. A avut dreptate Dan Andronic: au renuntat la tot. abia mai trag niste basini acum dar se sforteaza sa arate a se chinuia sa faca cacat vartos…

  20. Am citit despre o asa zisa analiza SWOT facuta de niste indivizi ,zic ei,specializati.Orice iluzii or avea indivizii respectivi referitor la niscaiva competente profesionale proprii, se duc naibii atunci cand se refera la “experienta manageriala in domeniul privat”a lui Tin Man.Pentru ca din cate cunosc eu,singurul astfel de post ocupat de Mos Tinichea a fost la Tofan Grup.Care a si falimentat.Intre timp il vaz pe “Morko Belo” declarand la televizor,cam dezumflat si morcovit,molfaind din gura cum ca daca nu sunt luati in considerare pentru participarea la guvernare “ca partener egal”ei o sa intre in…OPOZITIE!Le urez drum bun si cale batuta!Asta cat mai avem inca paduri in tara.

  21. de anus contra naturii ati auzit?
    Ei,daca nu,atunci cel mai elocvent exemplu este PSD+PDL la guvernarea acestei nacajite tarisoare,ROMANIA!

  22. Nu stiu daca “Robocop” sau “Terminator” sunt termeni buni pentru comparatie. Mie imi pare mai potrivit Frankenstein. Spun asta deoarece Draga-Stolo se apropie atat ca aspect fizic cat si ca varsta de celebrul personaj.

  23. Eu le propun asa UDMR-istilor: sa mai stea la guvernare inca vreo 3 mandate si il ajung pe Ceausescu in stat la putere.

  24. Am impresia ca ne indreptam catre o perioada mai neagra decat epoca Iliescu. M-am uitat aseara cu placere la Madalin Voicu. Daca macar jumatate din psd ar avea sange-n instalatie precum Madalin n-ar mai fi ajuns pertidul lui nea Nelu carpa de sters a lui nea Tiranu’.

  25. Buna ziua
    Cum fu “desemnat” draga Stolo, cum intra in panica leul si euroiul a sarit de 3,9 RON.
    Aeronava prezidentiala a avut probleme in zborul catre Bruxelles.
    Daca Base isi varsa cafeaua pe el la intalnire, semnele sunt clare:)
    Salutare taica si noroc.
    PS. Pe surse, cica Hrebe,Mazare, Vanghele&Co planifica o razmerita PSD-ista impotriva prostanacului.

  26. D-le Ciutacu,
    Am stiut ca Stolojan va fi premier dupa zambetul care il afisa cand se anuntau rezultatele alegerilor,cand ceilalti de la PD-L erau,oarecum crispati.Stia,aranjase jocul cu Basescu.Ati vazut ce a ranjit Basescu(ca zambet n-a fost)imediat dupa ce l-a anuntat pe Stolojan ca premier?
    O sa mai putem trai,supravietui?
    Vai de noi…

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    Ioanap

  27. Draga stolo, stiu ca stii solutia iesirii din criza economica. Sa ne reprofilam pe brutarii 😀 O poti argumenta bine , cum ai facut-o si la tofan, cu rezultatele minunate care le-am vazut cu totii. aaa .. si multe partii de schi, si o piscina mare, mare – in delta.. de restul, sa se ocupe rusii, ca sunt baieti buni.

  28. Editorialul lui traian ungureanu,care tot nu sare,prin care justifica coalitia psd-pd-l-udmr e circoteca.Asteptam laudele la adresa ,,rationalitatii,,si ,,spiritului de sacrificare a interesul de partid,,marca Liiceanu,Patapievici and company!

  29. Hei, nu v-am spus ca o sa-l “manance cu paine” pe “draga Stolo”? Nici nu si-a incropit guvernu’ ca, d-nul Basescu spune:” Am informatia ca un constructor de drumuri din Moldova, vrea sa puna ministrul transporturilor”.

  30. De ce deontologii lu peste n-au nimik de comentat la rolul lui ,,draga stolo,,in comitetul pt realegerea lui Nea Nelu-n 96,la faptul ca blaga era prefect de Bihor la mineriada,base era si el ministru?E adevarat ca renunta Ion Cristoiu la ,,sinteza aibzilei,,? Cum pot acesti indivizii autoproclamati intelectuali de dreapta sa ridice in slavi un partid detasat din Fsn?

  31. Cu RoboStolo treaba e simpla : bagi sistemu’ de operare -Basesoft Circus 2008 -, bootezi si apoi lansezi programul de guvernare . Dar daca, Doamne Fereste, intra un hacker in sistem si ii formateaza hardul cand ne e criza mai draga?!

  32. L-am vazut pe Stolo la Piatra Neamt; batea campii, era usor confuz, rupt de realitate; nu stiu, zau, cum va face fata chiar ca marioneta, mi se pare depasit de problemele cotidiene, ce sa mai vorbim de guvernare.

  33. Robocop asta ne-a scos din rahat in alea cateva luni cat a fost prim-ministru (si atentie, pus doar sa organizeze alegeri, nu sa guverneze), a fost la BM nu ca functionar simplu ca nu facea curat pe birouri acolo si nu tinea gestiunea consumabilelor din birouri, gestiona valuta tarii pe vremea lu’ nea Nicu cand multi dintre cei care scriu aici habar n-aveau ce erau aia yeni japonezi sau PIB, i-a dat flit lu Cozma in Parlament stand la o masuta intr-un colt in timp ce Cozma racnea de la masa oficiala in aplauzele taranistilor. Si in plus nimeni nu-i contesta capacitatea profesionala (pleca ultimul din Guvern pe jos acasa da astea se uita). Asa ca faceti-l Robocop cand o sa faceti macar 10% cat a facut sau stie el sa faca, frumosilor. E adevarat, politica nu-i punctul lui forte. Dar cine e perfect ? Dar astia sunt analistii complecsi, profunzi, profesionisti, si tari in goarna care-si dau cu parerea despre toti si toate.
    PS n-am treaba cu niciun partid, nici n-am votat, asa ca nu ma bagati in vreo gasca. Sunt freelancer 🙂

  34. pentru relu matriteru portocelu’
    esti poate freelencer de cotroceni ca numai acolo se debiteaza tampenii cu rang de adevaruri absolute! robocop trebuie intai sa raspunda la multe intrebari legate de modul in care si-a dobandit averea si mai ales la starea lui de sanatate in special mintala! cred ca nici tie, cat de portocaliu ai fi, nu ti-ar conveni sa te conduca un individ ca la greu sa cedeze nervos si sa aiba nevoie de relaxare la balaceanca sau voila sau sapoca! iar pt geniul neinteles zis si ciutacu: bai tinere mai ai de invatat multe de la batranul edec!!!!!! iar ti-a dat clasa cu declaratia de din seara alegerilor! nu mai te repezi in declaratii fara sa gandesti ca semeni cu cea zis matelotul penal!

  35. Buna seara! Imi repugna PSD, imi repugna PC, dar, sa fim bine intelesi, mizerabila colaborare intre PD-L si PSD imi provoaca de-a dreptul greata. Si stiti, domnule Ciutacu, ce-mi mai produce o acuta senzatie de voma, iertati-mi cuvantul? Incredibila straduinta cu care o herghelie de pupincuristi, care, pana mai ieri, urlau ca din gura de sarpe numai la ideea unei imperecheri pedelisto-pesediste,incearca sa justifice acum aceasta mizerie. Si inca ceva. Am sarit in sus, pe buna dreptate, atunci cand PNL a acceptat colaborarea cu PSD. Acum, insa, cand PD-L face Guvern cu acelasi PSD, aproape tacere sau, mai rau, justificarile penibile de care vorbeam. Mai, fratilor, chiar am luat-o razna la modul colectiv, chiar ne este imposibil sa gandim cu capul nostru? O precizare necesara: sunt un votant al dreptei, de la CDR pana la Alianta DA, si un votant al lui Basescu. Pe zi ce trece, insa, incepe sa-mi placa de Basescu la fel de mult cum imi place de Voiculescu. Adica deloc. O seara frumoasa!

  36. “micile amănunte ale marilor averi” -> vai cat de tare a putut fi chestia asta … 😐

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.