Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Gloata abia aşteaptă sacrificiul suprem

Gloata abia aşteaptă sacrificiul suprem

Chestia cu singur împotriva tuturor mai convinge câţiva puţintei la minte, dar nu mai urneşte din case poporul suveran. Aşa că, în scurtele pauze în care nu împrăştie duhoare ca sconcsul înspre mogulii cei răi care şi-au sporit averile de cinci ori în mandatul lui, trage isteric de contracandidatul său, doar-doar o muşca fraierul. Ce n-ar da el să se arunce Mircea Geoană şi să vină la o spontană de pus poalele-n cap sub reflectoarele pline de căldură? Cred că la ora asta ar fi în stare să ajungă târâş la mine-n studio, cu Oana Dobre-n dreapta şi cu Mircea Badea-n gând, cu gradenele pline cu alde Dan Voiculescu, Sorin Vântu şi Dinu Patriciu.

Pentru că, dacă nu punctează rapid şi decisiv, mai are o săptămână până să devină istorie. Din scălâmbăielile tradiţionale cu mogulii (care, ştim, sunt gata să dea iama-n gaze, sare şi cutia de scrisori), din bunăvoinţa tradiţional-pragmatică a lui Cătălin Tolontan şi din maneaua portocalie a lui Guţă de pe Taraf TV nu se pot câştiga noi intenţii de vot, ci (maxim) consolida cele existente. E chestie de aritmetică electorală, mai complicată decât tabla înmulţirii averii Elenei Udrea.

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

147 thoughts on “Gloata abia aşteaptă sacrificiul suprem

  1. Coincidenţe istorice Un fost prim-ministru liberal, sa-i zicem domnul T., dupa o guvernare cu foarte bune rezultate economice, decide sa-si vireze partidul sau liberal mai spre stanga. Impotriva unor liberali mai moderati si cu rezerve fata de o astfel de alianta, partidul liberal al domnului T. hotaraste sa se alieze cu comunistii, dupa rezultatul alegerilor din noiembrie. Liberalii sai umplu tara cu poza lor alaturi de comunisti si astfel incepe o noua perioada in istoria Romaniei. Va suna cunoscut? Era tot noiembrie, anul 1946. Domnul T. este liberalul fost prim-ministru Tatarascu iar noul sau aliat este tanarul partid comunist al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Ba mai mult, arhivele sovietice recent desecretizate relateaza o vizita pre-electorala a lui Dej la Moscova, de unde s-a intors cu 1 milion de dolari (valoare 1946!) pentru a castiga alegerile din Romania. Vizita la Moscova a lui Dej se intampla tot in luna aprilie, ca si cea a lui Geoana, de peste 63 de ani. Ma amuza istoria si coincidentele ei ironice.

  2. Jupane, cheia e la Ridtzi. Si la Udrea. Acolo a pierdut Basescu alegerile pe care o sa le piarda duminica :)… Daca nu le pierde, in trei luni invat limba, imi traduc CV-ul si de Paste iti trimit o felicitare din Spania… Te-am pupat 😉

  3. Un mitocan care se bate cu baieti de zece ani, violeaza femei, isi “sechestreaza” sotia pana aceasta ajunge sa se justifice interlocutorului “ma scuzati ca nu ma exprim corect deoarece eu am vorbit doar cu cainele meu in ultimii doi ani” la primul ei interviu, isi interneaza mama la oncologie pentru un “cancer de san fraudulos” sa “stoarca” lacrimi si voturi din mila, isi face concubina ministru si progenitura semi-idioata membru in PE , MAI POATE INCA DELIRA CA MAI CASTIGA INCA UN MANDAT DE PRESEDINTE? Da, mai poate si e vina noastra ca il lasam!

  4. Spui ca mogulii si-au marit averile in timpul lui Basescu. De ce nu spui si faptul ca in timpul mandatului sau nu au existat privatizari frauduloase, FNI-uri, Bancorex-uri, Caritas-uri si nici pagube facute de moguli preluate la datoria publica.
    Spui ca votantii lui Base asculta manele… dar uiti sa spui ca votantii Prostancului garantat de Vanghelie asculta muzica clasica…

  5. Este f complicat pt un tip ca Basescu (imi pare rau dar nu pot folosi sintagma om, presedinte etc…) sa inteleaga de ce un om precum Crin Antonescu a reusit sa se inteleaga (fara prea mare efort) cu doi oameni care pot fi sansa Romaniei. Credea ca votantii lui d-lui Antonescu sunt adeptii manelelor lui Guta. Imi pare rau dar il dezamagesc. Nu il iubesc pe Mircea Geoana dar este singura sansa.

  6. Primo:
    LA MULTI ANI ROMANIA!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI ROMANI !!!!!!!!!!!!

    Secundo:
    Aseara am vazut la OTV un Basescu rupt in cur, dezbracat, tavalit, murdar, plin de rani cangrenoase, disperat, cu o privire de balamuc si cu un scheunat de caine prins de hingheri.
    Ma uitam si aproape mi se facuse mila. DD, cu teatrul sau proverbial, se facea ca-l simpatizeaza dar l-a facut zob. Subtil. Si din pacate pentru Basescu, si-a dat seama prea tarziu. Era deja trimis in derizoriu!

  7. Editia de azi a Mediafax e dedicata candidatului Basescu. Seamana a “numar omagial”.
    Nu publica sondajul Insomar, dar publica “pronosticul” marinelului.
    Scarboasa e angajarea politica a agentiilor de stiri.
    Sunt absolut penibili lipseste un articol de Andreea Pora.

  8. Bai, ce cauta base pe 0tv?
    A stat nu stiu cate ore, a extras castigatori de tv-uri… CE SE INTAMPLA?

  9. Victor, Badin ameninta ieri ca vine cu informatii socante despre 31 dec 1972 1 ian 1973 in legatura cu basescu. Ciudat, ca de azi-noapte, site-ul lui badin nu mai merge? ai cumva ponturi despre ce ar fii vorba? am auzit ca ar fii vorba despre un viol.

  10. 1. Si cat cred atacatorii site-ului lui Badin ca-l vor tine asa?
    2. Oare ieri, Basescu sa-si fi negociat libertatea cu Iohannis, stiind, deja, ca pierde la scor?

  11. aseara baselu era in mediul lui:elodia,manele ,vin ,glume de autobaza…
    se ingroasa gluma cu animalele astea

  12. Ieri am prins la Realitatea câteva minute cu Răzvan Dumitrescu. Şi el, ca şi restul invitaţilor, erau sideraţi de comportamentul disperat al Monicăi Macovei. Răzvan, că să vorbeasca despre cutare lucru, ea nu, să-şi spună placa. Răzvan, că să răspundă la întrebarea X, ea nu, că vrea să-şi turuie frazele de manipulare. Jenant…Adio, tovaraşi portocalii!

  13. Da!Foarte multi “romani” cer “sacrificiul suprem”dar cel care ar trebui sa fie “sacrificat” inca se mai tine tare!. Tot mai are taria de a-i ataca pe “moguli” si pe cei care sunt platiti de acestia, deci implicit si pe D-l Ciutacu.In paranoia lui, in ura patologica fata de toti care il antipatizeaza, pentru ca este imoral, corupt, abuziv, comunist,acum vrea sa-l castige cumva pe Johannis, dupa ce categoric l-a repudiat. Am avut o satisfactie deosebita cand am citit raspunsul lui Johannis vis-a-vis de o posibila intalnire:” daca agendele sunt compatibile” este gata de o intalnire, care, de fapt, a si avut loc, si scopul principal a lui TB. ar fi fost maram sa-l faca pe Johannis sa inteleaga mecanismul constitutional al desemnarii premierului de catre presedinte, si surpriza: Johannis nu avea nevoie de lectie din partea lui TB, pentru cu dumnealui isi stia lectia chiar f. bine. TB a crezut ca daca ii flutura “posibilitatea de a fi desemnat premier”, in cazul in care mai castiga un mandat (Doamne fereste!) sasul imediat cade pe genunchi de gratitudine.
    Ce mult mai e pana la 6 decembrie!

  14. @Victor Ciutacu,

    De ce e inaccesibil site-ul lui Andrei Badin? Incerc de ieri sa il accesez si …nimic. Ai vreo idee?

  15. @victor: daca esti amabail, ca tot pomenisi de tolo, imi traduci si mie ce inseamna “bunavointa traditional-pragmatica”?

  16. @victor: daca tot pomenisi de tolo, esti amabil sa-mi traduci si mie ce inseamna “bunavointa traditional-pragmatica”?

  17. aacest comportament agresiv al presedintelui se transpune si in politica externa.nu-mi imaginez cum poti spune despre marea neagra ca e un lac rusesc decat avand un mare tupeu si agresivitate.cu rusia nu merge cu o politica tupeista ci cu inteligentza.iar inteligenta , azi, se castiga economic!

  18. Victor, ce linistiti am fi cu totii daca Mircea ar da un mesaj explicit, asa cum o facuse initial, apropo de sustinerea ideii de a merge la vot, pentru a cata oara, pe bine cunoscutul concept de vot negativ, avem in fata o similitudine, vezi prezidentialele anului 2000,acum avem de a face cu un vadim deghizat, aceleasi naravuri, aceeasi structura ce nu are nimic in comun cu specia umana, acelasi calapod, iar in acest context, cum am putea fi oare toleranti fata de acest copil bastard dintre un cimpanzeu si un urangutan, sorry pentru fuga de idei si pentru violenta de limbaj, revin la ideea legata de importanta capacitatii mobilizatoare de care dispune Mircea, are in spate o armata de cel putin 200 mii de soldati credinciosi care asteapta doar un semn, dar sa fie explicit, si baselu va fi pa, si daca se va intampla, mi-e limpede ca va fi game overaltfel, who knowes, il consideram mort, dam cu batu sa vedem daca se misca, intoarcem spatele si….surpriza, nuuu, nu vreau sa existe dubii, am nevoie sa vad negru pe alb certif de deces al marelui animal politic! politic vorbind, of corse!

  19. LA MULTI ANI, ROMANIA!

    La parada de azi, Basescu a dat impresia unui individ fiert, care nu vede nimic din desfasurarea de trupe.

    A plecat impleticit, uitand sa dea mana cu fostii sefi ai statului (Iliescu & Constantinescu), aflati la mai putin de 5 m de el.

    Da’mi-a placut: In dreapta lui statea Livache, alt expirat.

    Vai de stelutza lui.

  20. LA MULTI ANI DOMNULE VICTOR CIUTACU!
    LA MULTI ANI ROMANIA! LA MULTI ANI ROMANI!
    Tot ce e romanesc nu piere si nici nu va pieri
    Oricat vom indura juram sa fie asa
    Romanul stie sa infrunte ceasul greu
    El crede in dreptatea lui si in Dumnezeu
    Cand ceasul va sosi noi sa platim vom sti…..
    Cu deosebit respect

  21. Sa traiesti bine Victor si La multi ani!E distrus omul de tot ce se intampla in jurul lui.A iesit complet din peisaj parca nu ar fi seful statului ci un om abia sosit in tara dupa multi ani.

  22. La multi ani Base!AMR 5 zile.Nu vrem nici un fel de Livache din ala de pupa ceva neintrerupt sa zic asa.Gata ,ajunge .S-a terminat.Ia vezi ce e la Timisoara acum online.Sa traiti altfel!

  23. Domnule Ciutacu de ce îi scrieţi lui ARHI că nu e normal la creierii capului?Dumeavoastră a-ţi votat cu Crin Antonescu în primul tur de scrutin. Nu?
    Bineânţeles că votăm cu Geoană în turul II , chiar dacă am spus că nu ne interesează mai departe jocurile.

  24. La munca tovarasi!
    Fiara abia e ranita si poate in disperare
    sa fure urnele cu tot cu voturi.
    Nu va culcati pe o ureche, sunt destui antibase, dar care nu voteaza cu Geoana nici morti.
    Incercati cu lozinca:
    DECIT SA IMI FIE SCIRBA 5 ANI CU BASE,
    MAI BINE GREATA O ZI CU GEOANA.

  25. voiam sa iti trimit o poza faina, nu stiu daca merge sa dau comment, la dl BAdea nu a mers :((

  26. Am privit cu profund dezgust zbaterea fiarei in agonie. La Timisoara,astazi,dihonia a pus stapanire pe spiritul timsorean din 1989. Razboiul declansat de Basescu acum 5 ani abia a inceput.Murdariile si manipularile nu se vor opri atat de repede.Eu,cu nume si prenume,am fost pe strazile Timisoarei in 1989.Nu ma ascund sub pseudonim,nu mi-e frica de nimeni,doar de Dumnezeu.Era sa-mi pierd unicul fiu in decembrie 1989.Acum este plecat din tara,sa munceasca pentru supravietuire,caci nu are plamadeala de profitor de situatii,nici calitati de politician.A plecat scarbit de intamplari,de nedreptati,de nelinisti.In dec.1989 a fost arestat si eliberat dupa 3 zile.N-a profitat de nimic din toate astea ca sa-si croiasca drum in viata,n-am profitat nici eu.Azi,la Timisoara,au fost oameni manipulati,fara legatura cu evenimentele marete din decembie 1989.Fara legatura cu Proclamatia de la Timisoara,a carei martor,intr-un fel,sunt si eu.Proclamatia nu este a nimanui acum,n-o revendica nimeni,caci autorul este mort.Dar daca cineva ar vrea s-o aplice,nu inseamna decat ca ar vrea un act de reparatie fata de tara.Pancardele nu erau ale multimii adunate prin manipulare,erau pregatite cu premeditare,sa loveasca sentimenul revolutionarului din 1989.Tineri abia nascuti la Revolutie,strigau impotriva comunismului,dar n-au nimic comun cu masele care au parcurs epoca comunista.Au insa ceva comun cu violenta care o transmite chiar seful statului de cand a intrat prin manipulara in politica.Repet mereu ca sunt bucuroasa ca nu mai pot fi manipulata.Il voi vota cu toata inima pe Geoana,dupa cum l-am votat pe Antonesacu,votez proiectul care uneste,nu dezbina!!!

  27. Victore, am trecut azi prin Piata Victoriei din Timisoara cand “manifestantii” lui Basescu isi exprimau “sentimentele anticomuniste”. Ceeace am vazut m-a cutremurat… Incerc sa uit fetele incarcate de ura viscerala dar uite ca, la cateva ore distanta, imi vin in minte batalioanele de asalt SA ale lui Hitler. Pe atunci, tot “poporul” se numeau. Regula pumnului in gura trebuie sa primeze? Ura, violenta fizica si verbala, si intoleranta ne vor pierde. Somnul natiunii va naste monstri! Avem o singura arma: VOTUL impotriva disperatului de la Cotroceni care, pe ultima suta de metri, recurge la ultima varianta, violenta. Care se va manifesta, vei vedea, si in urmatoarele zile si in ziua alegerilor. Si inca ceva: in Piata Victoriei l-am zarit pe unul dintre cei mai buni prieteni, consilier PDL. Am intors capul si am trecut mai departe pentru a nu-l pune in situatia penibila de a-si justifica prezenta acolo. E un tip remarcabil dar un foarte disciplinat membru de partid.

  28. Oameni buni, sper sa nu ramanem doar cu vorbele. Sunt multi cei care inca mai casca gura la hahaielile penibile ale lui base.TREBUIE sa mergem sa votam. Nu este suficient sa ne plangem pe bloguri!!!Pe langa cei care il vor vota in orice conditii, sa nu uitam ca mai sunt cei plimbati cu autocarul, cei care primesc spaga o galeata de plastic ca sa-l voteze ( asa cum s-a intamplat in satele de langa Severin ), bilete la meciul Poli-Dinamo ( cum s-a intamplat la Timisoara ), ulei si zahar ( cum s-a intamplat in sectorul doi ), sau bani.Sper sa ne mobilizam. Macar sa incercam sa iesim din mocirla! Asa cum am spus si saptamana trecuta, prefer sa traiesc urmatorii 5 ani cu o infectie urinara, decat cu base presedinte!!! JOS TIRANUL SI MINCINOSUL!!!

  29. ESTE BASESCU COMUNIST ? R. DA
    ESTE BASESCU BATAUS ? R. DA
    ESTE BASESCU BETIV ? R. DA
    ESTE BASESCU SECURIST ? R. DA
    ESTE BASESCU DERBEDEU ?. DA
    FURA BASE TELEFOANE ? R. DA
    MAI ARE ROMANIA FLOTA ? R. NU
    LA FACUT SCAPAT BASE PE HAYSSAM ? R. DA
    UDREA ESTE AMANTA LUI BASE ? R.DA
    IL MAI VOTATI PE BASESCU ?
    RASPUNS. NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

  30. Are doar jumatate de cap.
    De fapt, este mai singur decat isi poate imagina. Dar tot n-am inteles impotriva cui? A noastra, a tuturor?
    – Du-te sanatos pe mare, draga base!…. (Lacrimi)
    (Mai tare:) – Draga baseee!…. (Lacrimi. Mai multe)
    Si-atat

  31. Domnule Victor,stiti ca s-a aflat pana la urma cine e copilul batut de Basescu?Stiti cine e?

  32. Eu votez cu Basescu, in primul tur nu am votat. Acum m-am hotarat sa nu las tara pe mana lui patriciu, vantu si voiculescu. Apropo, voua nu vi se pare ciudat cum niste miliardari se agita in campanie? Daca ai asa multi bani de ce te mai agiti? Pentru tara? Ma indoiesc… Eu cred ca se agita pentru cascaval

  33. VA ROG INSISTENT SA FACETI PUBLICA PROPUNEREA MEA PENTRU A SE EVITA FRAUDAREA ALEGERILOR IN VIITOR
    – SA EXISTE UN PROGRAM IN CARE SA FIE TRECUTE ONLINE IN TIMPUL ALEGERILOR DE ORICE FEL CNP-URILE PERSOANELOR DE PE LISTELE SPECIALE, CARE SA FIE DISPONIBILE MEMBRILOR DIN BEJ SI BEC SI CARE SA DEVINA PUBLICE IMEDIAT DUPA INCHIDEREA URNELOR. ASA S-AR VEDEA CARE CNP APARE DE MAI MULTE ORI, SI CARE SA CONSTITUIE MOTIV DE SESIZARE SI DE VERIFICARE A PERSOANELOR AFLATE IN ACEASTA SITUATIE. VA GARANTEZ CA AR APAREA MULT MAI PUTINE CAZURI

  34. Am stat de vorba cu un cetatean care a votat la o sectie de vot speciala si mi-a spus cum se procedeaza cu asa-zisul turism de vot: au fost contactati in zilele anterioare votului de un reprezentant PDL si i s-a spus ca daca voteaza cu Traian Basescu va primi 50 de lei noi, trei mici, un pahar cu vin, o galeata si mai stiu eu ce si, ca sa demonstreze acest lucru (ca a votat pe cine trebuie) i s-a dat un bulletin de vot stampilat cu Basescu, pe care va trebui sa-l introduca in urna sectiei de votare speciale iar buletinul de vot in alb, pe care-l primeste de la comisie va trebui sa-l inapoieze individului respectiv, urmand a primi banii si materialele promise, dupa aceasta operatiune. Simplu ca buna ziua si nici nu mai trebuie sa voteze a doua oara, pentru ca ar risca dosar penal sau amenda. Cred, ca acest caz (cazuri) este tabloul ideal, pentru a fura voturile cetatenilor cu mita asta electorala, care se practica de ceva timp incoace si de care nimeni nu se sesizeaza. Cred, ca merit premiul de 1.000 de lei. Daca nu credeti, va rog sa mergeti si sa reusiti performanta de a convinge pe cineva, dup ace iese de la vot ca ii dati dumneavoastra 50 de lei, daca va da buletinul de vot in alb. S-auzim numai de bine!

  35. Nu stiu daca vei citi, dar iti multumesc pentru tot ce faci! Avem nevoie mare de astfel de semnale in provincie. Daca se poate si asta conteaza, nu vrem sa pleci. Daca totusi vei hotara sa o faci, doresc sa-ti fie bine! Succes, oricum!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.