Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Există oameni care…

Există oameni care…

Există oameni care cred că, atacându-mă în fiecare zi, mă decredibilizează şi-mi fac un mare rău. Greşit! Nu fac decât să mă legitimeze ca adversar, să-mi ridice la cer ego-ul de om plin de el care sunt şi să-mi echlibreze energetic fengshuiu’…

Există oameni care cred că ma simt cuprins ce vreo misiune divină şi/sau vreun comandament politic înalt. Greşit! N-am contract cu ţara în care m-am născut să mă sacrific pentru ea şi nici dorinţa de a intra-n istorie. Am doar interese private.

Există oameni care cred că, deoarece se bucură de amiciţia şi/sau aprecierea mea, vor auzi de la mine că albul e negru sau invers ori că sunt mai hărăziţi decât permit legea/bunul simţ. Greşit! Mi se pare fair faţă de un prieten să-i spui când e tâmpit.

Există oameni care cred că obrajii mei sunt un izvor nesecat de palme biblice. Greşit! Nu întorc celălalt obraz decât dacă şi când consider că merită; niciodată ireversibil. Sunt adeptul învăţăturii de şcoala vieţii că fiecare masă trebuie plătită.

UPDATE: Chavez de Murfatlar joacă bine electoral când cere, fix de prezidenţiale, referendum pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de uninominali. Pulimea urăşte “îmbuibaţii” de la Casa Poporului, iar el va fi cavalerul anti.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

59 thoughts on “Există oameni care…

  1. Palme biblice, banuiesc… Nu? Sau ciclice? Oricum, ar fi buna o corectura. Nu e necesar sa apara comentariul meu. Multumesc!

  2. Oho ! Ce spui dom-le. Doar un om primenit la minte intelege cand un prieten ii atrage atentia ca a calcat in rahat. Nu e posibil pentru toata lumea.
    In general, oamenii nu fac deosebirea intre o polemica si o certa. Sfada asta care se intampla zilnic si in politica e specifica tatelor de mahala, mahalagioaice si mahalagii. Cand vom depasi etapa asta de dezvoltare embrionara, vom fi pasit in lumea civilizata. Pana atunci nu ne ramane decat sa explicam, cu rabare, de ce e bine sa remarcam greselile cuiva.
    Exista riscul ca atunci cand omiti sa faci lucrul asta, lumea sa creada ca esti de acord cu acel lucru. Cel putin din acest motiv e sanatos sa atragem atentia asupra greselilor, din ce in ce mai flagrante care se fac in jurul nostru.
    Domnule Ciutacu, e bine ca mai aveti rabdare sa explicati aceste dedesubturi. Va doresc sa nu va pierdeti cumpatul, pentru ca atunci nu vom mai avea nicio speranta.
    Eu personal cand vad un om normal, exprimandu-se civilizat, imi aduc aminte ca nu e totul pierdut. Continuati, dumneavoastra si cei asemeni dumneavoastra sa faceti ce ati inceput. Inca mai suntem destui care sa inteleaga si sa aprecieze o polemica.
    Vorba celor de la Genesis: “This is the trick of a tail”.

  3. “Nu fac decât să mă legitimeze ca adversar, să-mi ridice la cer ego-ul de om plin de el care sunt”

    Cred ca s-a strecurat o greseala:
    mie mi se pare ca subiectul este “ego-ul” si nu “om (plin de el)”, pt ca ei ridica la cer “ego-ul” nu “omul (plin de el)”, deci cred ca finalul trebuia sa fie “pe care il am”.

  4. Articolul de fata pare a fi ‘rupt’ dintr-un discurs, si ca sa-l intelegem ‘intregul'(discurs)trebuie un pic sa ‘brush our brains’, o alta provocare pe care ne-o intinde dumnealui spre ‘digerare’, ca doar daca inghitim atata ‘politica’ de ce n-am inghiti si un pic de retorica, respectiv de ce nu ne-am lasa ‘convinsi’, de ce n-am modifica opiniile noastre. Poate intre timp vine cineva cu vreo explicatie.
    Ca sa pot continua trebuie sa-mi odihnesc ‘mintea mea, in gandul ei’ ca prea este solicitata.

  5. Ai foarte mare dreptate in tot ceea ce spui! Si eu gandesc cam la fel, dar m-am saturat de pramatii! Ma bate gandul sa plec din aceasta tara, cu toate ca de fiecare data cand plec intr-o vacanta, fie ea cat de faina, abia astept sa ma intorc. GREA DECIZIE!

  6. Victor ,nu fii suparat sunt multi cu probleme de prafuri usoare sau grele asa ca nu-i lua inseama.Aseara la NASUL ,Pavel Abramovici l-a adus pe idiotul sef si maimutoiu Preda la un ras isteric bolnavicios de mai aveau un pic si vedem sange in direct.Pe Pavel A. ar trebui sa-l inviti ca are ce spune in domeniu.Hai succes diseara.

  7. Daca erai lipsit de importanta ,te-ar fi ignorat lumea.Concluzia vine de la sine.Stii ce mi-a zis tatal meu cand mi s-a facut prima plangere la Bucuresti?Bine-ai venit in lumea buna!

  8. nu cred ca esti tu chiar asa de suparat….eu cred ca ai vrea sa schimbi ceva prin jurul tau..si nu prea se poate..sau ai chiar mainele legate..iar in ceea ce priveste Contractul cu tara asta…sa stii ca se poate rezilia…fara pierderi….hai ca mai vb…

  9. e o sintagma in filmul Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni:” ia uite domnule, tu-va muma-n cur, o meserie n-aveti, da’ pretentii cu caru'”
    Cred ca asta ar gandi Baselu’, sau orice alt luat in vizor, daca ar citi blogul asta.
    Apropo Victore, crezi ca astia (ma rog: specialisti lui in comunicare) ii trec lui Baselu’, la revista presei pe care i-o fac in fiecare dimineata si ceea ce se scrie in bloguri despre el?

  10. Udrea a fost prinsa cu mana in “base” si alina plugaru s-a lasat de pornografie, ma intreb care din cele doua ar fi blonda suprema la emisiunea “te pui cu blondele?”

    PS: pentru domnul Ciutacu: “Ceea ce nu va omoara, va face mai puternic”

  11. 1.Exista si oameni care… Te-ai fi asteptat la altceva? Exista… si se inmultesc rapid.
    2. Interesanta poza. Nu ai cumva una cu niste gusteri?
    3.Ne place sau nu, Base stie bine arta raboiului.

  12. aoleu, aveti si prieteni tampîti ?..da’ cum va intelegeti maica cu el ?

    cam rece-sticlos textul asta, aproape ca am crezut ca sunteti clona lu² CTP-ul cu mana pe tragaci…chelia cand urmeaza ?

  13. “Sunt adeptul învăţăturii de şcoala vieţii că fiecare masă trebuie plătită.”Buna treaba!Intrebare:S-a dat concurs pe postul de la “privatizare”(consilier al lui Musetescu cu toate cele ….)?Daca da,cand?Daca nu,cum a-ti reusit sa platiti ditamai”masa”????

  14. Victore, dar n-ar fi mai bine frate pentru eficientizarea ,,procesului legislativ” sa desfiintam Parlamentul? Si daca tot ne-am apucat si Guvernul? Ca e mai eficient asa. Ce atata bataie de cap. Da-o … ei de democratie. Face tata Baselu’ o dictatura de o sa-l regretam pe nea Nicu’. Si chiar, nu avea
    domn’ premier teza de doctorat ,,Superioritatea Parlamentului bicameral in fata celui unicameral”. Stiu ca nu aprobi, dar in fata individului asta gretos imi vin in minte cele mai de jos injuraturi. De morti, de sfinti, lingura, pahar si, in general, de tot neamul…

  15. @goaway: nu se da concurs pentru functiile contractuale, nicaieri in nici o administratie. deci esti tampit. in loc sa scrii si tu MIAU ca pisica, scrii A-TI ca agramatii. deci esti si mai tampit.

  16. In primul rind pulimea s-a saturat de cavalerul ciacir care a jefuit tara impreuna cu gasca lui de hoti. Si drept urmare o sa si-o ia peste bot la alegeri.

  17. Ce ti-e si cu bloggerul,V.Ciutacu, pur si simplu se joaca cu noi, ba zice cu fermitate ca ‘exista’, ba o contrazice cu un nu’hotarat’, ba ne pune la punct in judecata noastra ‘gresit’ si inca cu semnul exclamarii ‘!’.Antinomiile sau structurile antitetice, de care se foloseste in transmiterea mesajului sau, pun in evidenta conotatiile pozitive, respectiv marcheaza, subliniaza si intareste conotatiile pozitive care stau la baza asertiunilor din contextul dat. Felicitari d-le Ciutacu pentru acest mod de abordare a temei!

  18. Sa faca referendum. Nu vad legatura intre referendul si candidatura lui. Pt. unicameral = da, pt. zeus am dreptul de vot. nu ma influenteaza in nici un fel. Doar sa puna totul pe aceeasi pagina ca sa nu consume hartie aiurea.

    Fiara.

  19. Ah, ce-mi place cand li se da peste nas agramatilor portocalii! Stimabililor, nu mai scapati de eticheta asta! 🙂 Voi v-ati lipit-o in frunte. Si nici n-a fost greu! 🙂 🙂

  20. Referitor la update, sa vedem cu ce iese pe piata Crin. Ca nu poate manevra marinarul masele la infinit, cu parlamentul numeros si ticalos, el fiind un cavaler pe cal alb.
    Oricum, tot mai multa lume care a fost prostita in trecut de el, incepe sa se destepte.

  21. Din nou Comunistul si Securistul de B…… face scandal in sat.La 20 de ani de la revolutie vrea Marea Adunare Nationala in loc sa-i puna pe slugile lui din Parlament sa faca legi nu sa ia bani fara sa munceasca.Ar trebui Anastase si toti ceilalti imbuibati care nu fac nimic sa nu mai primeasca nici un ban,pe noi nu ne reprezinta.Guvernul conduce(prost) tara spre Cataclism , oamenii in curand nu-si mai iau salariile iar spitalele sunt in colaps,aceasta este realitatea astazi.JOS B……- JOS PD SECURISTIT!!!!UUUUUAAAAAA……

  22. Puţini sunt “prietenii” care au dorinţa (sau tăria) de a-ţi spune adevărul lor. Şi mai puţini, aceia care-l acceptă. De fapt, e un fel de triere, mulţi îţi spun “prietene”, când au un interes (ascuns sau nu) foarte puţini rămân după ce l-au atins, doar unul sau doi vor fi alături atunci când ai nevoie. E un fapt!

    UPTADE
    Din câte am aflat, imediat după ce comuniştii au pus mâna pe putere, primul lucru pe care l-au făcut a fost desfiinţarea unei Camere (Senatul!) din Parlamentul acelor state. Mă întreb, ce gând nebun îl bântuie pe cretin?!

  23. Ramane de vazut daca, asa cum pana mai ieri toata presa urla disperata ca “Basescu vrea curve si droguri”, aceeasi presa va urla si de data asta ca “Basescu vrea 300 de parlamentari in loc de 471”
    As putea pune pariu ca se va trece urgent peste aceasta “dorinta” a lui Basescu. Cei in cauza stiu foarte bine de ce.
    Primele victime au aparut deja. S-a trecut urgent la faza patetico-lacrimogena.

  24. Milioane de anonimi isi doresc rasfatul unei replici personalizate de la o celebritate (oricare ar fi ea), ca o picatura de afrodiziac in paharul vietii lor efemere. O viata lipsita de identitate ! Cine este Ciutacu, cine este X, cine este Y, nimeni nu vrea cu adevarat nu vrea sa stie…

  25. E o nuca fierbinte ideea privind Parlamentul monocameral. Constitutia, la art 61 (2) arata ca este alcatuit din 2 Camere !!! asadar,teoretic ajungem la revizuirea Constitutiei art 150. procedura complicata !! dar da bine pt. populismul de care are nevoie actualul presedinte. in 1946 s-a desfiintat Senatul, care era un obstacol in desavarsirea statului totalitar. oare sa fie un pas pe acest drum ?

  26. off-topic
    Referendum-ul lui Basescu

    Tertipurile lui Basescu ne scarbesc!
    Asta, nu numai ca ne crede prosti, ne si trateaza ca atare!

    “Un adevăr şi o minciună formează o confuzie, un monstru periculos, fiindcă partea de adevăr ce este în el îl face să trăiască, pe când minciuna curată e stafie, e nimic.” – Nicolae Iorga

  27. Spui ca ” mi se pare fair fata de un prieten sa-i spun cind e timpit”.Adica tu esti “referinta” ? Si daca el zice invers ?

  28. @Corina Aldea: parca va retrageati, scarbita de limbaj, ieri. sau dac-o cere cauza mai stati o tura sa combateti pe meterezele portocalii?

  29. Era vorba de nivelul la care s-a ajuns la comentariul respectiv. Nu am resentimente. (pana la un punct, desigur)

    Dar vad ca si la acest comentariu ati ajuns foarte repede la acelasi nivel de “stat in ture”.
    Asa ca ma retrag si de data asta.

    Nu inainte de a va atentiona ca “meterezele portocalii” nu sunt deloc mai mai injositoare decat meterezele rosii sau galbene. Printr-o simpla simpla trecere in revista a acestui blog oricine (daca doreste) se poate convinge de acest lucru. Dar dvs stiti asta.

  30. Si, ca ultima interventie, va propun un test.
    Incercati odata, cand aveti timp, buna dispozitie si chef de shotii, sa scrieti un articol in care sa va asumati (convingator) niste idei fictive, diametral opuse celor care va caracterizeaza.
    O sa ramaneti uimit (si totodata dezamagit) cand veti observa ca 99% din cei care va sunt fideli va vor aproba articolul.

    Desigur, riscul este mare. Acest test si-l permit doar jurnalistii pur-sânge!

  31. @ Corina Aldea:

    Gresit! Inseamna ca n-ati citit blogul lui Ciutacu dupa emisiunea cu Basescu Elena, semianalfabeta tatii.

    Aceasta siguranta pe care o aveti cand afirmati ceva ma face sa ma gandesc la tupeul fantastic pe care il are marinarul cand insulta inteligenta atator cetateni.

  32. Din moment ce, nu cred ca v-ar conveni sa fiti acuzati ca securist turnator, pt simplul fapt ca cel pe care-l sustineti este un turnator, nu cred ca e cazul sa ma comparati pe mine cu Basescu pt simplul fapt ca-l sustin politic.

    Dar, cum spuneam, un jurnalist pur-sange stie sa nu coboare sub limita decentei. Dvs nu stiti. Nu va condamn. N-as avea motiv.

  33. SPER ca NU o sa fie destui BOI care sa-l credada pe basescu acum la spartul targului ca se preocupa cu manutzele alea ale lui de soarta tzarii.nu stia cu parlamentul e plin de imbuibati decat acum, la alegeri. nu mai credeti ce zice CONSUMATORUS MAXIMUS.

  34. INTAIUL CONSUMATOR ar zice orice ca sa-l votati. are datorii mari , si tre sa le scoata de undeva.

  35. sper ca nu te supara intrebarea mea… care e faza cu pestii ?! 😐 sper ca nu am repetat vreo alt comment da nu am timp sa citesc toate parerile pro/contra ta ca nici nu ma intereseaza… ca daca ma intereseau intram pe blogul lor personal :))Multumesc anticipat

  36. … doresc sa consult poporul , poporul suveran…referendum odata cu alegerile prezidentiale… Vi se par cunoscute argumentele ? Este ca le-ati mai auzit? Doamne, cate capcane contin discursurile domnului Presedinte din ultima vreme ! Dupa sprijinul pentru homosexuali a venit chestia cu ” sexul comercial ” si liberalizarea drogurilor si nu ma indoiesc ca mai vine cu vreo trei – patru ” petarde ” pentru a ne tine de vorba pana cu o zi inainte de alegeri. Cine cade in plasa inca odata?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.