Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Diferenţa dintre interviu şi confruntare

Diferenţa dintre interviu şi confruntare

De azi noapte, în calitatea mea de om cu vag exerciţiu al interviului de televiziune, nu de prieten al lui Gâdea, încerc să citesc detaşat toate comentariile părerologilor despre emisiunea Sinteza zilei de aseară. Deja mă dor ochii în cap. Am impresia că am citit cam tot ce se putea scrie pe tema dată (era să scriu impusă, puşchea pe limbă). Toţi care au scris ştiu ei cum se face interviul şi ori l-ar fi rupt în bucăţi pe MRU, ori l-ar fi blocat prin spontaneitatea şi inteligenţa lor sclipitoare. Ceea ce, of course, n-a făcut Mihai. Mă gândeam că n-are nici un rost să comentez, dar m-am sucit între timp. Şi mă voi referi la câteva lucruri – hai să le spun – conexe desfăşurării interviului. Care au, totuşi, al dracului de multă legătură cu meseria.

1. Societatea românească de părerologi e deja pe piscul scelerării: la orice interviu televizat, comentează aprins ce (n-)a făcut întrebătorul, nu ce a răspuns întrebatul. Ăsta-i primul lucru pe care îl spun, la prima întâlnire, cursanţilor Intact Media Academy: “La orice interviu, sunteţi egali, dar invitatul e vedeta. Fiindcă-i despre el”. Cred că, totuşi, ori nu mă pricep eu la sportul ăsta şi am luat pe şpagă premiul pentru interviu al APTR, ori lumea habar n-are de ce se uită la televizor.

2. Mihai Gâdea este directorul Antenei 3 şi realizatorul celui mai de succes talk-show al postului. În dubla calitate, după o negociere purtată în paralel şi independent de cea a altui moderator, a reuşit să-l convingă pe noul premier să rupă bariera ostilităţii guvernamentale faţă de Antena 3. L-a adus pe Mihai Răzvan Ungureanu în platou, a făcut audienţă între 6 şi 10 puncte de rating (un mizilic de vreo 750.000 de telespectatori pe medie) doar în mediul urban şi toată lumea vorbeşte şi scrie despre el şi Antena 3. Îl înjură toţi cei convinşi că ei n-au reuşit fiindcă n-au avut noroc în viaţă, că succesul se găseşte la duty free şi că audienţa e un dar de la Dumnezeu. Postul Antena 3 se finanţează din publicitate. Care se vinde la punctul de rating. Managerul Gâdea poate să-l felicite pe realizatorul Gâdea, care a fost lider de piaţă şi i-a umplut contul cu parale. Chestie pe care n-o vor pricepe niciodată cei care nu fac punctul de rating pe viaţă. Ei primesc salariile din pungă sau de la stat.

3. Majoritatea covârşitoare a privitorilor a avut nişte aşteptări total nerealiste de la acest interviu. S-a ridicat prosteşte şi nejustificat miza la cea de confruntare. Nu era turul doi al alegerilor prezidenţiale cu Gâdea şi Ungureanu contracandidându-se. Ăsta e exact tipul de interviu din care, orice ar face şi orice atitudine ar adopta, realizatorul iese prost ca imagine (Tucă-Vântu şi Ciutacu-Ridzi, doar două exemple).

4. Faptul că multă lume se raportează la Antena 3 ca la principala (dacă nu singura) forţă reală de opoziţie din România şi se frustrează că nu-i dă odată Gâdea un cap în gură live lui Ungureanu spune multe despre calitatea opoziţiei politice, dar nu schimbă cu nimic caracterul de televiziune al postului familiei Voiculescu.

5. Lecţiile de tehnica interviului, dacă eşti interesat de ele, le iei, de regulă, de la cei care au performat în viaţă măcar oelcuţă mai mult decât tine în domeniu.

P.S. Apropo de conţinut, n-am văzut ca vreunul dintre toţi vigilenţii ăştia să se scandalizeze de atitudinea de securist a lui MRU, care azi vorbeşte cu tine la telefon şi seara te dă în gât la televizor. Nici de perpetuarea duplicităţii lui Ponta, care ziua face conferinţe cu Antonescu şi seara tăinuie cu Ungureanu a alianţă politică postelectorală. Nici că marele cult în cap nu a fost în stare să ofere numele singurului premier european făcut direct din structurile serviciilor secrete. Şi nici măcar că a vorbit ca un şef de serviciu secret, nu ca un premier; care trebuie să se adreseze celor care-l plătesc accesibil, pe limba lor, să le ofere răspunsuri concrete, nu vânturi intelectuale şi gramatică destul de aproximativă în anumite cazuri.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

202 thoughts on “Diferenţa dintre interviu şi confruntare

  1. Amintea cineva mai sus despre interviul lui Frost cu Nixon. In 2009 Razvan Dumintrescu a reusit un interviu fenomenal cu Basescu, interviu dupa care Basescu era cat p’aci sa nu se aleaga. Un jurnalist care a obtinut si un planset, plus celebrul ”sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu”. ”Noroc” cu Geoana si spa-ul lui Vantu. Asta nu inseamna ca Mihai Gadea trebuie desfiintat, ramane un jurnalist foarte bun care a construit ceva extraordinar in zilele astea, in care e mai profitabil sa pupincuresti decat sa critici. Succes echipei de la A3.
    PS Acuma eu sper sa nu il ”rupa” in seara asta pe Antonescu. :). Despre Ponta si civilizatia din politica (bleah) s-a mai vorbit…

  2. MRU, dupa parerea mea,va fi un adversar redutabil pentru oricine la alegerile prezidentiale din 2014. Este cu mult peste tot ce are viabil PDL-ul la ora actuala.
    Nota 10 pentru Mihai Gadea. L-a “agatat” sigur si pentru viitor pe premierul Romaniei.
    Iar Mircea Badea a facut deliciul emisiunii. Daca se va maturiza, copilul asta va ajunge un foarte bun moderator si realizator tv.
    Toata emisiunea a fost un REAL SHOW IMPRESIONANT PENTRU ORICINE-basescian sau anti basescian. DACA TINEA PANA DIMINEATA SINTEZA ZILEI, PARIU CA NU DORMEA O MARE PARTE DINTRE CETATENII ACESTEI TARI. MAGNIFIC!
    P.S.
    Inca o dovada ca tradatorul Ponta face niste carti, fara ca Antonescu sa n-aiba habar.

  3. D-le Ciutacu Victor la nedumerirea dumitale din post scriptum am un raspuns crunt, acid şi la obiect. Diavolul poate fi învins doar cu armele proprii. Nu se teme de cruce (aşa cum vor să ne facă zgripturoaicele, ielele şi sirenele să credem), adesea zburdă prin altar încercand credinţa preotului şi chiar mai îşi rezervă timp să corupă şi îngeraşi din Raiul Ceresc. Răspunsul meu este în tonul cu care băse l-a obraznicit pe un flacău din popor (un neica nimeni) căruia i-a zis “puiuţ de bolşevic”. Cine nu are dârzenia să lupte pentru adevăr şi să ceară socoteală trădatorilor de neam se numeşte că face partizanat cu mafia fostei secutităţi torţionare a lui ceaşcă. Si atunci poate fi numit “puiuţ de nomenclaturist ceauşist”. Eu unul nu mi-am permis să mă bucur de siguranţa zilei de mâine timp de douăzeci şi doi de ani două luni douăzeci şi cinci de zile şapte ore cinci spre zece minute şi patruzeci de secunde, deşi aşteptările mele în Dec. 89 erau foarte mari.

  4. Eu nu sunt jurnalist si nici nu pretind ca m-as descurcam mai bine decat Gadea. Tot respectul pentru dansul! Dar nu pot sa nu remarc faptul ca domnul Gadea nu era sigur pe sensul cuvantului “salutar”. Daca era nu astepta pana la finalul emisiunii sa-i dea replica lui M.R.U. si nu se fastacea multumindu-i primului ministru pentr atentionare.
    Va urmaresc cu mare interes la antena3, nu doar pe dumneavoasta ci si pe Badea, Dana Grecu etc si va apreciez pentru tot ce faceti, asa ca nu imi luati in nume de rau ce am scris mai sus sau pe blogul meu – este doar parerea mea – poate gresita dar…

  5. Sunt de acord cu punctele astea(mai putin pc 3), nimic de zis. Dar mi se pare ca nu observi elefantul din sufragerie: MIHAI GADEA NU SI-A PREGATIT CUM TREBUIE EMISIUNEA. Adica textele alea pe care se uita, scrise pe foaie, erau PROASTE. Iar asta e vina lui M. Gadea, nu meritul lui Ungureanu, sau soarta implacabila. Nu era capat de tara daca aduna de la fiecare (tu, DGrecu, Rtudor, OStancu, Ursu, Badea, Dumitrecu) cate 3-4 intrebari, si eventual va vedeati cu totii juma de ora, pentru analiza finala preemisiune. Nu de alta, dar MRU cam asa a lucrat. In schimb lui MG i s-a urcat audienta la cap, da rasoale, iar voi il incurajati, aparandu-l chiar si atunci cand nu e cazul. Sau ma rog, sper ca-l aparati public, dar luati masuri serioase in privat. Vorba unuia pe twitter “daca Becali era patron la A3, Gadea era schimbat in pauza publicitara.”

    Referitor la pc 3, nu sta in picioare ceea ce zici. Din analiza limbajului nonverbal, oricine trage o sg concluzie, din emisiunea de ieri: a sters pe jos cu el. Cu tine n-a sters Ritzi pe jos, sau Vantu cu Tuca.

  6. @laura: Ori nici tu nu crezi ce spui dar te-au cumparat portocalii, ori dl Ciutacu are dreptate in raspunsul pe care ti l-a dat.

  7. Eu cred ca a fost un interviu in care domnului Ungureanu i s-au pus exact intrebarile la care cu totii asteptam un raspuns iar scopul emisiunii nu era acela ca premierul sa fie executat.Vreau sa spun ca, cei care tot critica ar trebui sa ne spuna si noua cam ce ar fi trebuit sa faca domnul Gadea ca sa fie toata lumea multumita?De asemenea cred ca domnul Ungureanu s-a descurcat foarte bine, a stiut sa raspunda bine la majoritatea intrebarilor, si in ansamblu , eu zic ca a fost un interviu reusit.Nu inteleg insa ceva Victor, si de aceea vreau sa te intreb…Care este problema daca premierul poarta un dialog telefonic cu unul dintre liderii opozitiei…adica de ce ar fi trebuit sa ascunda acest lucru?De ce este acuzat Ungureanu ca a spus ca a vorbit la telefon cu Ponta,mie sincer mi se pare un lucru bun ca puterea si opozitia incearca sa comunice…nu este?

  8. Victor, am stat si m-am gandit dupa incheierea emisiunii si m-am intors la asteptarile pe care le aveam. Am ramas cu nimic de la MRU, ce-i drept un “mental masturbator” de alta factura decat de cea vehiculata in ultimii x ani, un adevarat vrajitor al cuvintelor care spune de toate si nimic.
    Cu siguranta, Gadea a avut o strategie in toata povestea asta. Iti calculezi pasii si stii ce-ul si de ce-ul a ceea ce faci, a ceea ce zici. Fiecare isi poate da cu parerea si stii bine, e atat de simplu: de pe margine toti sunt eroi.
    Ce sa mai zic? Suntem ca niste fluturi de noapte, cum gasim un bec, ne si invartim in jurul lui pana crapam… Asta a propos de comentariilor celor ce s-au inflamat la mirajul MRU. Ma asteptam de la MRU (daca tot ne dam europeni si manageri) sa vorbeasca despre: prioritati (1, 2, 3 si 4), obiective pe termen scurt si mediu, ceva KPIs, sa se coboare din sferele inalte si sa vorbeasca limba celor multi, livrabile si termene etc. Da’ se pare ca stie prea bine ca romanu’ e sensibil la cuvinte multe. Si se foloseste cu prisosinta de asta.
    Nu pot sa nu remarc isteria asta dupa forma. Ce continut ne-a livrat MRU? Ce-a vrut el si nimic… Halal dialog…
    Si, yep, daca l-as intalni pe Gadea, l-as intreba de gandirea din spate, cum s-a vazut de la el, ce a sesizat in timpul discutiei, ce ar face diferit etc. Oricum, felicitari A3 si Gadea pentru succesul inregistrat cu aceasta emisiune!
    (ce mai e normal in tara asta?! sa consideri un succes ca un prim ministru isi face prezenta la cel mai mare post de stiri… sa ajungi sa te extaziezi ca se intampla “normalul”)

  9. @brontorzoaica:
    imi cer scuze ca va inoportunez, nu va
    numiti cumva din intimplare Rizoaica ?

  10. Ciutacu, eu cred ca toti care nu sunt de acord cu tine sunt niste dobitoci !
    Tu detii adevarul !
    Ar fi bine sa te puna pe tine prim ministru, cred ca toata lumea te-ar place !

    Oricum, tu daca lucrezi la Intact esti D-zeu ! Iar cei care sunt bugetari, sa moara !

  11. Tot citesc si ma crucesc: o multime de “colegi de blogareala” suparati ca n-au auzit sau ca Gadea n-a “scos” numic interesant de la MRU …?! 😯
    Pai dragi colegi de suferinta , voi va mai asteptati macar o clipa ca vreun reprezentat al acestei “armate de clone” sa mai poata sa scoata CEVA INTERESANT si ADEVARAT ???? 😳
    Pai cam ce ar putea sa spuna ADEVARAT …? Ca viata care ne-au facut-o “e de porc” , vorba lui Mircea …?! Ca o cercetare penala corecta ar baga 90% din ei la puscarie … ?! Ca majoritatea dintre ei sunt niste oportunisti incompetenti , cu performante profesionale nule …?!
    Cam ce credeti voi ca ar fi putut zice interesant care SA NU FIE MINCIUNA si SA NU-I INCRIMINEZE ? 🙄

    Bun , si-atunci o sa intrebati care ar mai fi fost rostul interviului ? Pai CHIAR ASTA !!! Intalnirea in sine: ca MRU a avut curajul sa mearga la A3 si ca in studiourile A3 se pot purta discutii civilizate , de bun simt , chiar si intre persoane de pe baricade diferite , care , practic, nu prea au ce sa-si spuna una alteia . Practic cum ati fi vrut sa scoata raspunsurile CORECTE , daca individul in mod VIZIBIL LE-A EVITAT: sa-l puna pe scaunul de tortura sau sa-l forteze , balacarindu-l sau punandu-l in ipostaze penibile ? Credeti ca un asemenea comportament din partea lui Gadea nu era taxat de TOATA presa ca fiind al unui pittbull asmutit de “stapanul” Voiculescu ?
    Eu cred ca abia astepta restul presei sa poata arata ca A3 este un post de slugi ale mogululi , in care nu se poate purta un dialog de bun-simt si civilizat (CHIAR DACA GOL CA SI RASPUNSURI CONCRETE !). Parerea mea este ca , in cazul de fata , intalnirea propriu-zisa a fost esenta , miza , si nu continutul interviului: acesta a fost EXACT cel ce era de asteptat (asta daca nu esti un naiv incurabil ! 😉 ).

  12. Ţara este îndatorată pâna peste cap. Puţini din bişţarii praduiţi se mai întorc din economia reală la buget. Ba, dicontră au adâncit şi mai mult evaziunea. Vine scadenţrle la arieratele, taieri disponibilizări otova şi alte mojicii. Isărescu îl strange cu uşa pe MRU. Vor să dea drumul inflaţiei, să marească fiscalitatea ca să contracareze aprecierea valutei străine. S-au falimentat banci, si inginerii financiare acreditate de BNR şi muţime de oameni a fost pagubită, dar vinovaţii nu sunt de găsit. IMM-urile şi populaţia nu au acces la credite, pentru că statul se împrumută în locul lor (face concurenţă neloială). Preţurile şi taxele cresc numai pe spinarea la cei buni platnici. Asta este buba..

  13. Excelent PS tau alte comentarii nici nu se pot face. Ce poti sa comentezi cind cineva spune NIMIC.

  14. mie MRU mi s-a parut varianta (aproape) masculina a Rodicai Popescu Bitanescu, cand nu avea ce raspunde radea fortat

  15. hm… toata ziua am citit postari si articole si m-am crucit. Acum vad acest articol si ma mir si mai mult. Domnule Ciutacu nu trebuie sa ii luati apararea domnului Gadea. Pentru ca el a gresit totusi. A gresit pornind de la ideea ca trebuie sa isi schimbe discursul lui obisnuit din emisiune special pentru MeReU. Intrebarile au fost foarte bune, documentarea lor foarte buna, sunt absolut convins ca s-a facut o pregatire excelenta emisiunii. Dar faptul ca domnul Gadea nu a fost natural l-a costat. Ca pana la urma toata lumea a vazut falsitatea si mai ales…infatuarea lui MeReU. Dar toti aveau niste asteptari de la domnul Gadea. Ca dovada faptul ca in 3 minute de “pasa” Badea i-a dat cu tabla eruditiei in cap parodiei de premier si a parut ca l-a salvat. Recunosc ca nu trebuia sa vedem sange … sunt convins ca MeReU a venit la A3 in speranta ca Gadea il va transforma in martir. D-aia in prima parte a interviului era cam debusolat. Pe urma anii grei de scoala securista (romaneasca sau nu) si-au facut efectul si a reusit sa arunce in derizoriu interviul. Asta nu trebuia sa permita domnul Gadea.

  16. Victor eu sint primul care ma angajez in campania voastra electorala … gratis.
    Singura dilema e cine sa fie prim ministru: Tu, Badea, Radu Tudor, Vali Stan… cit priveste presedintele putem sa-l lasam pe Gadea pt ca el categoric nu o sa fie un presedinte jucator.
    Oricum am o sugestie sa-i puneti sefi la sie si sri pe Lucia Hossu Longin respectiv Marius Oprea!

  17. @ava: lumea te-ar placea. deci da, ai perfecta dreptate 🙂
    @Claudiu: eu zic sa-l schingiuim in piata publica

  18. Victore,

    Desi nu am urmarit foarte mult din interviul de aseara (incerc sa reduc expunerea catre politica) as vrea sa fac unele comentarii:

    1. Asteptarile nerealiste ale unora dintre parerologi sunt, in parte, rezultatul comportamentului/succesului A3. In ochii unora ati ajuns de neinlocuit si acest lucru devine neplacut chiar pentru voi.

    2. Succesul lui Gadea de aseara se datoreaza in mare masura invitatului. Sunt convins ca daca ar veni Base, audienta ar fi si mai mare; nu neaparat din cauza “abilitatilor” lui Gadea sau ale lui Base ci pur si simplu din cauza legii cererii si a ofertei: exista un deficit de prezenta fizica a lui Base la A3.

    3. Succesul lui Gadea, in general, in emisiunile anterioare este generat si de “coechipierii” (invitatii prietenosi) care il ajuta in momentele (inerente) de “lapsus” sau “lipsus” (intelectual, cultural, etc.)

    4. Problema lui Gadea aseara a fost ca a incercat sa-si “atace adversarul” (mai soft decat in alte emisiuni) fara sa aiba “apararea” (ajutoarele prietenoase) la indemana. Din pacate Gadea a incercat sa-l puna pe picior gresit pe MRU. Nu a reusit decat sa demonstreze, inca o data, validitatea vorbei cu groapa si cu sapatul.

    5. Din pacate, Gadea a lipsit la lectia ta cu “invitatul este vedeta”. De fapt, multi de la A3 au o problema cu acest concept, lucru care l-a spus si Plesu (mult mai bine decat mine) si “si-a luat-o”.

    6. Aseara Gadea nu a incercat sa caute raspunsuri ci, ca de obicei, sa-si puna in dificultate “adversarul”. Cred ca daca ar fi avut mai multa buna vointa ar fi fost spectacol senzational, intrucat ambii protagonisti au educatia si cultura necesare unui astfel de spectacol. Asa, amandoi s-au dovedit a fi “constipati”.

    7. Evident cei care va urmaresc si va comenteaza sunt niste “parerologi” mai mult sau mai putin avizati. Dar cred ca ar trebui sa fii ingaduitor cu ei. Pana la urma tu (si ceilalti ziaristi) sunt parerologi de profesie. Si voi, la randul vostru, ati dat, cu deosebita gratie, cu mucii-n fasole de nenumarate ori (voit sau nevoit).

    In concluzie, un sfat pentru Gadea si pentru tine: Invita-l la tine la cursuri la academie si pune-l sa scrie de 1000 de ori chestia cu “invitatul e vedeta”. Aplic-o si la altii de la A3. Poate vor invata ceva si la urmatorul interviu cu MRU sau Base pe langa audienta mai mare vor beneficia si de cronici mai bune (pe masura show-ului). Unii dintre noi stiu sa aprecieze in mod cavaleresc inteligenta si caracterul adversarilor.

  19. Ratingul lui Gadea e facut de telespectatori. Cea mai mare parte nu stiu si nici nu doresc sa stie ce inseamna punctul de rating. Am convingerea ca majoritatea telespectatorilor, ai Antenei 3 in general,chiar si aceia care iau leafa de la stat MUNCESC asa cum se pricep pentru acest bani.

    Stiu ca referirea dumneavoastra a fost la basistii propagandisti, insa, un lucru trebuie sa-l stie pana si cei care obtin ratinguri record. Referindu-ma acum la speta domnului Gadea, spun ca deobicei, dansul empatizeaza cu telespectatorii si interbarile de pe buzele acestora par a transcede pe ale lui. De asta data a parut ca a empatizat cu Victor Ponta.

    Nu trebuie sa fi mare doct pentru a vedea ca in ciuda aprentelor, de baiat cu bun simt, educat, M.R.Ungureanu e de o aroganta perfida, periculoasa, lucru de care M.Gadea se pare ca nu a fost deranjat.

  20. eu nu am vazut din interviu decat putin, dar suficient cat sa-mi dau seama de faptul ca MRU n-o sa spuna nimic concret in legatura cu vreunul din subiectele arzatoare la ordinea zilei(daca aveam un gram de speranta cu privire la noul prim-ministru al romaniei, el s-a cam risipit aseara)!
    altceva: inca ma mai intreb cum mihai gadea, acest produs mediocru al unor vremuri tulburi, a ajuns director la antena 3! de fapt, cred ca tocmai mi-am raspuns singur;

  21. Treaba este simpla dupa mine. MRU i-a studiat cu mare atentie stilul lui Gadea si pe el ca om. Folosind ceea ce el si oamenii lui stiau foarte bine din meseria pe care o aveau. A zis in emisiune si ceva de genul asta, parca de psihiatrie! Restul a fost usor. Mihai Gadea n-a avut nici o sansa in fata unei echipe de profesionisti! Sa nu uitam ca MRU a fost sef SIE si presupun ca acestia il cunosc in continuare, nu l-au uitat. Cu toate astea, chiar libertatea de spune ce vrea a facut ca multi dintre noi sa ne dam seama ce fel de om este MRU! Si, personal, cred ca viitorul suna complicat! Din pacate!

  22. @Victor Ciutacu: Nici vorba. Sper doar ca data viitoare cand il va avea pe MeReU in emisiune sa nu ii mai dea asa de mult credit. Si sa nu il mai lase sa scape pe final. Nu merita acest MeReU sa i se ridice atatea osanale (platite sau nu) azi pentru ca a reusit sa minta cu nesimtire si nu a fost executat. Atat. A fost chiar deranjanta ziua asta … stiam ce poate presa portocalie dar azi a fost ca la balamuc.

  23. Victore,
    o sa pun si eu o intrebare, ce mi se pare logica:
    daca alde boc spune in direct si public ( nasol) ca ei pedelistii nu trebuie sa dea curs santajului facut de udemeristi, in cayul cu universitatea aia veterinara, nu e cazul ca cineva sa dea curs unui dosar penal? Ca, eu asa stiu, santajul este pedepsit de lege.

  24. S-au închis grădiniţe, scoli, secţiide miliţie şi spitale. Ne au cocoaşat cu inepţiile lor. Sau deschis cumva peste noapte grădiniţe şi scoli particulare. Au aparut miliţii comunitare ca vest după atentate. S-au înfiinţat mai multe clinici particulare sau măcar câte au fost de a doua zi. Cine va pl[ti taxe din salarii, ca să avem de unde plăti datoria externă? Unde sau închis aceia au plecat prea puţin să muncească pe afară. Când vor veni cu valuta de afară, le-o vor înnapoia vesticilor cumparând de Paşte şi Crăciun, produse importate de prin moll-uri.

  25. Dle Ciutacu,dupa cum am inteles eu din interviu, Ungureanu nu a avut doar ieri o convorbire telefonica cu Ponta. Redau ce a zis MRU, referitor la contactul cu opozitia “Acest contact exista, pana si in aceasta seara am avut o convorbire telefonica cu Dl Ponta “.

  26. Vad ca unii lauda pe MRU ca fiind un adversar redutabil. Gresit, asta nu o sa aibe nici un impact la prezidentiale. O sa fie un esec total, deoarece oricine poate vedea cit de alunecos e. Si un peste ar trebui sa fie invidios pe MRU.
    Cit priveste pe Gadea, jos palaria, s-a comportat asa cum trebuie, in fata unui om de o siretenie desavirsita.
    MRU e gol si asta ( logic, ca doar asta ii place sa insereze in discurs) au vazut majoritatea. In rest vorbe si speculatii. Sa lasam pe fiecare sa isi faca meseria pentru care e facut.

  27. Baietzashul asta MueMREU n-a inteles aseara ca muzica o alege cel care plateste; in speta, poporul.

    Filozofie, gramatica, jmecherala si aroganta sa faci cu Gadea la o bere, nu in fata contribuabililor, bai shoarec de Oxford! Oamenii vor sa stie “daca-l dai sau nu afara pe Dutza” nu cum il pui tu la punct pe Gadea, ca tu nu la Gadea trebuie sa-i raspunzi, “dobitocule” :))

  28. Am urmarit cu o curiozitate fireasca pentru orice traitor in Romania interviul cu pricina. Pentru ca voiam sa stiu ce poate (daca poate) si ce vrea (daca vrea) noul prim ministru. Am inteles, insa, ca nu primul ministru a fost ieri seara in compania domnului Gadea, ci seful spionilor. Vanitos si alunecos, impertinet sub o masca extrem de subtire de politete. Din pacate, uzand de tehnici de manipulare mentala (cel putin asa mi s-a parut – vezi contestarea unor termeni, solicitarea explicarii unor intrebari limpezi ca lumina zilei etc.), a reusit sa denatureze sensul si scopul emisiunii si sa-i creeze interlocutorului o stare incomoda, inca de la contestarea folosirii cuvantului “salutar”, altminteri corect in context. La asta nu cred ca s-a asteptat domnul Gadea si asa i-au scapat elucubratiile servite pe post de argumente supreme, trei sau patru cacofonii (domnul Badea a punctat-o pe cea mai grava), folosirea de cel putin 10 ori (de aici am pierdut numarul) a verbului “a purcede” si multe altele. Dar a fost doar prima intalnire si sper singura in care, totusi, parca primul ministru a facut agenda.

  29. Ciutacule,

    E interesant textul, mai ales pt. un parerolog ca mine. Da’ nu pot sa inteleg de ce Antonescu nu l-a dat afara MRU cum l-a dat pe Mele (pac-pac – metoda Jiji). (pp. ca MRU a zis cinstit asesara: e doar suspendat din PNL )-> alta pastila aruncata….

    Vespasian.

  30. Mihai putea mai mult! la obraznicie trebuie raspuns cu tupeu! LABE 1 molfaie interviul, tiganul si tatal celui arestat de la agentia medicamentul(gangavul Boda) dau limbi MeReU.
    PS. Ponta daca ai inregistrat convorbirea pune-o pe blog – il distrugi pe smecher, daca ai faza cu Alma cea hota de voturi in parlament!

  31. Ce pacoste pe saraca turma romaneasca! La inceput ne-a vrajit basescu cu stilu-i vulgar, nonconformist si populist. Acu, cand nu mai tine, ne serveste un alt stil: intelectualul distrugator si confident, invincibilul super-spion.

    Oare cand o sa ne treaca euforia stilurilor? Oare cand vom reusi sa vedem dincolo de coaja?

  32. @all: nu va mai obositi sa-i raspundeti laurei. nu accept lectiile pro-Ungureanu postate de IP-urile Petrom. companie care o plateste pe doamna Ungureanu cu 7.000 euro/luna

  33. Bună ziua! adică -Bună seara!
    Am înţeles perfect din articolul dv. care e diferenţa dintre interviul jurnalistic şi confruntare.Nu comentez atitudinea domnului Gâdea , exact din motivul pe care l-aţi expus la punctul 5 .În ceea ce-l priveşte pe MRU , domnia sa a manifestat ceea ce psihologii numesc ” rezistenţe” la terapie , în cazul de faţă la interviu.Adică , omul te întreabă foarte clar ceva şi tu o dai în mod repetat foarte pe după cireş , atât de după cireş încât nu răspunzi la ce-ai fost întrebat.Şi dacă domnul Gâdea îşi moderează emisiunea exact aşa cum doreşte şi asta e strict treaba dânsului, MRU mă jigneşte profund , pe mine cetăţean cu nume propriu, refuzând repetat şi deliberat să răspundă la întrebările ce-i sunt puse , referitoare la activitatea pe care o prestează.”Rezistenţele” le manifeşti( conştient , în cazul dânsului)şi atunci când adevărul e prea jenant ca să-l exprimi clar , cu subiect şi predicat.Dar când te apuci să vorbeşti de prinţipuri şi management al sistemului şi susţii că numele proprii n-au importanţă , că noi discutăm strategii şi reforme , mă înţelegi? , atunci “rezistenţa” devine tupeu de golan.Şi nu cred că merită să te “lupţi” ca şi cu un samurai , atunci când samuraiul se comportă ca un golan , fie el şi cu parfum de Oxford.

  34. Rusine, atac infect labeunutv; desigur, cu Turcescu in frunte. Cica, MRU i-a ciuruit pe antenisti. Chiar, nu le raspundeti?

  35. Inca ceva, dle Ciutacu. Cand a fost in Statele Unite, Ponta s-a intalnit cu cunoscutul miliardar George Soros, desi el nu a spus-o. Intalnirea a fost aranjata prin sotia lui, la Parlamentul European. De ce n-a scos niciun cuvant despre aceasta intalnire ? Lui Antonescu i-a spus oare ? Nu stiu ce au discutat si ce promisiuni au facut dar ce mi se pare interesant este ca nu dupa mult timp Ponta a fost premiat cu o nominalizare la “Young Global Leaders” de catre World Economic Forum, care apartine, ghici cui ? Da ii apartine lui Soros. Nu inteleg cum de sunt anumiti oameni inteligenti care nu-si dau seama de perversitatea acestui personaj, dar si de demagogia ieftina pe care o practica. Si va dau doar un mic exemplu. A spus intr-un interviu, ca el doreste ca sa se dispuna de catre guvern cresterea salariilor si reducerea CAS-ului. La intrebarea, de unde bani, el a raspuns ca bani sunt daca pedeleul fura mai putin. Ulterior a afirmat ca, daca guvernul majoreaza salariile, el este nevoit sa le taie din nou pentruca trebuie luate si alte masuri economice pentru crearea locurilor de munca. Unde-i logica ? Pai daca vin ei inseamna ca PDL nu mai fura si deci nu are motive sa le mai taie. La el duplicitatea, speculatia, demagogia ieftina, ranchiuna, tradarea si lipsa de scrupule sunt principalele trasaturi de caracter. Antonescu, de orice il poti acuza numai de tradare si actiuni pe la spate, nu. Va avea o mare dezamagire. Totusi e bine sa mentina USL-ul, pana dupa alegeri. E in interesul PNL-ului.

  36. Am incercat sa vad interviul dar m-a luat somnul. Probabil ca eram obosit.
    🙂
    Am pierdut ceva?
    🙂
    Sa sper cumva ca o sclipire de inteligenta impreuna cu eforturile noastre ne va duce spre un mediu mai civilizat si educat? Evendual un mediu in care sa ne si respectam?
    Sau poate am visat…
    🙂

  37. Curiozitate personală: la care dintre secţiile liceului de matematică-fizică “A.I.Cuza” din Iaşi, a fost MRU elev? Întreb asta deoarece:
    1. Sigur nu erau toate clasele de mate-fizică, ci mai existau, de exemplu, clase de chimie-biologie, electrotehnică, mecanică etc.
    2. Eu am terminat mate-fizică. Noi, din 72 elevi, nu a făcut NICIUNUL facultatea de istorie. Cei mai mulţi s-au făcut ingineri de diferite specializări, ceva mai puţini, economişti, doi medici, un profesor de chimie şi cam atât. De la liceul rival, nu ştiu pe nimeni care, elev la mate-fizică fiind, a optat pentru facultatea de istorie. Nu ştiu când ai fi avut ocazia să înveţi altceva în afară de mate şi fizică; una dintre colegele noastre care s-a făcut medic, i-a ascuns acest lucru profului de mate, care i-ar fi făcut zile fripte dacă ar fi ştiut “trădarea”.
    3. Am terminat liceul în 1987, ca şi MRU, el fiind cu o lună mai mare decât mine. Ştiu exact despre ce vorbesc.
    4. Mircea Badea l-a făcut KO în câteva secunde.

  38. Aseara ,draga de ANI a fost foarte utila in explicatiile premierului,dar am inteles un lucru ,nevasta lucreaza pro bono pentru o saracuta de companie.Aha.Trag concluzia ca e nitel stupida daca e cum zice sotul.Intre timp Base se apuca de povesti cu Franta,eu zic sa le scrie pe facebook…Doar daca nu are ceva pe suflet …Era in contextul energiei…A mai vorbit cineva de energie…:)…A fost interesanta reactia isterica a pd-ului pentru a impune noi sanctiuni media,e o recunoastere fara precedent a puterii unei catimi din media.

  39. …si uite asa castiga Ungureanu in timp ce Antonescu si pnl-ul urmareste ce face si cu cine se intalneste Ponta!

  40. Da, dar domnul Ungureanu era montat pentru o confruntare cu domnul Gâdea. Îi vâna fiecare vorbă, voia să iasă din platou în triumf. Ţinea cu tot dinadinsul să-l domine pe domnul Gâdea, să-l inhibe ca nu cumva să-l deranjeze. Consideraţi că acestea sunt atuuri pentru un manager ? Era călare, ihahahaha, hotărât pe confruntare, ihahahaha, la ataaaac, ihahahaha ! Părerea mea este că a încurcat calul. După unele gesturi am dedus că merge în sens invers. Dumnealui a demonstrat că “ştie să vorbeşte” ceea ce nu pusese nimeni în discuţie, da probabil “nu ştie să comunică”, probabil nici ce nici când.

  41. Badea a fost impecabil si l-a bagat pe Ungureanu sub masa. L-a facut sa para insignifiant, el mare premier, cu studii la Oxford si sef la SIE. Badea l-a facut smechereste si a demonstrat ca are mai multa cultura decat intelgentul prim ministru care bate campii. Badea s-a simtit nevoit sa-l atace dur si din cauza prestastiei mediocre a lui Gadea care se vede care n-are experienta lui Badea.

  42. @ex
    Pe ce planeta esti ? Nu mai e . Cei din PNL nu tin la casa lor aroganti ca mucea asta . Daca nu-i dau afara,ii determina sa plece ei de bunavoie

    De Pierre de Timp pe 13 March 2012 la 23:44 (#)

    si, totusi, problema a fost reluata ca prima intrebare pt. Antonescu acum citeva minute!!!!a(vea)m nevoie de lucruri clare!!!

  43. Îl ascult pe Crin. Trebuie să spun că eu am nişte tipare în care s-au încadrat TOŢI “umaniştii” pe care îi cunosc sau de care am auzit, până acum, cu excepţia lui Crin Antonescu.

    Că tot făcu şi Crin facultatea de istorie. Vă imaginaţi o confruntare între Crin şi MRU? Eu da, şi-mi dă fiori de plăcere…

  44. “Majoritatea covârşitoare a privitorilor a avut nişte aşteptări total nerealiste de la acest interviu. S-a ridicat prosteşte şi nejustificat miza la cea de confruntare. ”

    Intr-o tara normala aceasta afirmatie ar fi perfect corecta si adevarata. Romania insa nu mai este de mult o tara normala iar rolul vostru nu se mai rezuma de mult la simpla informare a publicului.

    Daca sunt parerolog, prost samd pt faptul ca nu pot sa nu-mi exprim nemultumirea fata de atitudinea profesional impecabila dar moral gresita a lui Gadea atunci ok eu imi asum statutul acesta dar poate ca si voi trebuie sa trageti niste lectii din ceea ce s-a intamplat.

    Cand multi multi multi oameni iti spun un lucru e posibil ca ei toti sa fie niste idioti si da e foarte probabil ca ei sa nu aiba capacitatea de a-i judeca performanta profesionala a lui Gadea!

    Dar este la fel de posibil ca acei oameni sa fi fost pur si simplu dezamagiti si sa nu-si fi meritat etichetele puse doar pt ca si-au exprimat o opinie.

    PS: da stiu si inteleg ca acesta este blogul tau si ai tot dreptul sa spui ce vrei si de asemenea ai dreptul complet sa publici sau nu anumite comentarii – nu cred insa ca toti cei multi – foarte multi – care au fost dezamagiti de prestatia lui Mihai Gadea isi merita etichetele puse in definitiv asta-i viata, uneori castigi alteori pierzi.

  45. Gâdea a fost extrem de politicos ieri.
    Ungureanu e doar un puiut de securist , are mistocareli de tip basescian.Se comporta de parca nu era un slujbas al statului ci un ditamai patron,se raporta la “tonul” lui Gadea…???????…..da” ce p.mti, ma premierule, pt. asta esti PUS in functia aia , ca sa-mi vorbesti tu de tonul lui Gadea?
    je+nan+tttttttteeeeee raspunsuri in cazul numirii lui in functia de premier,
    sau inlaturarii lui dutza sau blejnar…sau porcariile cu deszapezirea…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.