Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Diferenţa dintre interviu şi confruntare

Diferenţa dintre interviu şi confruntare

De azi noapte, în calitatea mea de om cu vag exerciţiu al interviului de televiziune, nu de prieten al lui Gâdea, încerc să citesc detaşat toate comentariile părerologilor despre emisiunea Sinteza zilei de aseară. Deja mă dor ochii în cap. Am impresia că am citit cam tot ce se putea scrie pe tema dată (era să scriu impusă, puşchea pe limbă). Toţi care au scris ştiu ei cum se face interviul şi ori l-ar fi rupt în bucăţi pe MRU, ori l-ar fi blocat prin spontaneitatea şi inteligenţa lor sclipitoare. Ceea ce, of course, n-a făcut Mihai. Mă gândeam că n-are nici un rost să comentez, dar m-am sucit între timp. Şi mă voi referi la câteva lucruri – hai să le spun – conexe desfăşurării interviului. Care au, totuşi, al dracului de multă legătură cu meseria.

1. Societatea românească de părerologi e deja pe piscul scelerării: la orice interviu televizat, comentează aprins ce (n-)a făcut întrebătorul, nu ce a răspuns întrebatul. Ăsta-i primul lucru pe care îl spun, la prima întâlnire, cursanţilor Intact Media Academy: “La orice interviu, sunteţi egali, dar invitatul e vedeta. Fiindcă-i despre el”. Cred că, totuşi, ori nu mă pricep eu la sportul ăsta şi am luat pe şpagă premiul pentru interviu al APTR, ori lumea habar n-are de ce se uită la televizor.

2. Mihai Gâdea este directorul Antenei 3 şi realizatorul celui mai de succes talk-show al postului. În dubla calitate, după o negociere purtată în paralel şi independent de cea a altui moderator, a reuşit să-l convingă pe noul premier să rupă bariera ostilităţii guvernamentale faţă de Antena 3. L-a adus pe Mihai Răzvan Ungureanu în platou, a făcut audienţă între 6 şi 10 puncte de rating (un mizilic de vreo 750.000 de telespectatori pe medie) doar în mediul urban şi toată lumea vorbeşte şi scrie despre el şi Antena 3. Îl înjură toţi cei convinşi că ei n-au reuşit fiindcă n-au avut noroc în viaţă, că succesul se găseşte la duty free şi că audienţa e un dar de la Dumnezeu. Postul Antena 3 se finanţează din publicitate. Care se vinde la punctul de rating. Managerul Gâdea poate să-l felicite pe realizatorul Gâdea, care a fost lider de piaţă şi i-a umplut contul cu parale. Chestie pe care n-o vor pricepe niciodată cei care nu fac punctul de rating pe viaţă. Ei primesc salariile din pungă sau de la stat.

3. Majoritatea covârşitoare a privitorilor a avut nişte aşteptări total nerealiste de la acest interviu. S-a ridicat prosteşte şi nejustificat miza la cea de confruntare. Nu era turul doi al alegerilor prezidenţiale cu Gâdea şi Ungureanu contracandidându-se. Ăsta e exact tipul de interviu din care, orice ar face şi orice atitudine ar adopta, realizatorul iese prost ca imagine (Tucă-Vântu şi Ciutacu-Ridzi, doar două exemple).

4. Faptul că multă lume se raportează la Antena 3 ca la principala (dacă nu singura) forţă reală de opoziţie din România şi se frustrează că nu-i dă odată Gâdea un cap în gură live lui Ungureanu spune multe despre calitatea opoziţiei politice, dar nu schimbă cu nimic caracterul de televiziune al postului familiei Voiculescu.

5. Lecţiile de tehnica interviului, dacă eşti interesat de ele, le iei, de regulă, de la cei care au performat în viaţă măcar oelcuţă mai mult decât tine în domeniu.

P.S. Apropo de conţinut, n-am văzut ca vreunul dintre toţi vigilenţii ăştia să se scandalizeze de atitudinea de securist a lui MRU, care azi vorbeşte cu tine la telefon şi seara te dă în gât la televizor. Nici de perpetuarea duplicităţii lui Ponta, care ziua face conferinţe cu Antonescu şi seara tăinuie cu Ungureanu a alianţă politică postelectorală. Nici că marele cult în cap nu a fost în stare să ofere numele singurului premier european făcut direct din structurile serviciilor secrete. Şi nici măcar că a vorbit ca un şef de serviciu secret, nu ca un premier; care trebuie să se adreseze celor care-l plătesc accesibil, pe limba lor, să le ofere răspunsuri concrete, nu vânturi intelectuale şi gramatică destul de aproximativă în anumite cazuri.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

202 thoughts on “Diferenţa dintre interviu şi confruntare

  1. Foarte corect şi nimic de comentat.

    Doar la P.S.: de văzut şi ieşirea în presă de azi a lui Ponta. Foarte interesant! Coroborată cu spusele lui Crin, te duce cu gândul la duplicitate, într-adevăr. 🙁

  2. Dezvaluirile cu privire la nevasta lui pe care le-ai facut in postarea anterioara mi s-au parut perfect justificate atunci cand e vorba de Primul Ministru invitat in televiziunea in care muncesti.
    Observatiile pe care le faci in P.S.-ul de aici mi se pare perfect corecte si de luat in seama.
    Numai ca pe mine ma intereseaza mai mult damage-ul de imagine pe care ar fi putut sa i-l faca Gadea lui Ungureanu, daca ar fi fost mai incisiv, decat evidentele derapaje ale unui pesornaj din interiorul puterii. Cu asta m-am obisnuit deja si ramane fara urmari orice s-ar face. Daunele de imagine lasa urme adanci si creeaza opinii si optiuni pentru viitor. Din punctul meu de vedere asta ar fi contat mai mult decat chestiuni de fond.
    Intr-un asemenea interviu, forma bate fondul. Si asta pot s-o intuiesc fara sa am cea mai mica idee despre cum se fac interviuri.

  3. Sunt de acord cu ce spuneti,de principiu.Insa atunci cand invitatul tau vine pus pe “vrajeala” si te ia peste picior,nu stai ca prostu’ sa incasezi,numai datorita faptului ca tu esti o gazda buna iar invitatul este “vedeta”.Atunci,”ia de la Basescu”.

  4. mai pe scurt…
    Badea a punctat f.bine chiar daca nu a avut doua ore la dispozitie….A ramas si Gidea si noi pe ginduri….

  5. Multe reactii, de genul celor invocate de dumneavoastra, vin de la cei frustrati ca s-a pierdut o “buna ocazie” de a inchide postul Antena 3! :)) Multi credeau ca stilul acesta penibil de a raspunde la intrebari simple, in sferturi de ora, il va scoate din sarite pe Mihai Gadea, facandu-l sa-i spuna si lui ungureanu ca e un dobitoc si un nesimtit, pt. ca nu e in stare sa raspunda la intrebari! Eu zic ca e de apreciat domnul Gadea pt. faptul ca a reusit sa-si pastreze calmul, desi eu recunosc ca m-am simtit jignit de raspunsurile date de “prim-ministrul” Romaniei, iar faptul ca am reusit sa raman treaz pana la final a fost un miracol! Dupa cum am mai spus: daca asta e “viitorul” pe care cei din pdl il viseaza, mai bine isi strang lucrurile si pleaca undeva unde e nisipul fin si mult soare…

  6. Ok Ciutacu, ne-ai facut praf cu teoria despre interviu si eu sunt de acord cu tine; dar daca noi nu vrem asta, de ce mai studiati? Chiar nu intelegi ca …”noi vrem pamant”.Poporul vrea confruntare, nu interviu – exact asta trebuia sa intelegi de la parerologi. Ne-am saturat de interviuri, vrem confruntari.

  7. D-le Ciutacu, lumea vrea sange. Cam asta e ideea in mare.
    Sincer, ii inteleg pe comentatorii dvs. S-au saturat de tot ce le-a dat Basescu pana acum.

    In alta ordine de idei, am vazut aseara un foarte bun politician (in persoana d-lui Ungureanu). Pot sa-l compar cu d-l Iliescu. Putea sa-ti vorbeasca o jumatate de ora despre nimic.

    Sa ne fereasca D-zeu sa obtina Ungureanu puterea. Nu ca acum, cand este o marioneta. Basescu cred ca e mic copil comparativ cu Ungureanu.

  8. 😆 Pana io m-am chinuit sa scriu EXACT asta , ca si comentariu , la postul trecut , tu Victore vad ca ai si scris un nou post cu exact aceeasi tema ! Eeee , daca am gandit la fel fara sa ne vorbim (tu nu stiai ce o sa comentez eu , iar postul tau a aparut in timp ce eu scriam de zor 😀 ), atunci poate ca “nu bat , chiar , campii” cu modul in care am vazut eu lucrurile … 😉

  9. Florin Negrutiu, de la Gandul, pe facebook:

    “Probabil că mulți dintre colegii de presă jigniți constant de “singurii ziariști din România” au jubilat în această seară privind interviul de la A3. Din păcate, să te facă un politician din vorbe, să-ți aplice “corecții” la tine acasă, să preia cu zâmbetul pe buze rolul de moderator, asta este o umilință (că tot se poartă termenul) pentru toți ziariștii din România.”

    sincer, il consideram unul din cei mai lucizi oameni din presa, dar vad ca nu-i chiar asa

  10. Absolut de acord tot ce ai scris, Victor,
    cu o singura bulina rosie in privinta unui principiu corect fara indoiala,
    care aplicat lui Gadea da ca dracu’:

    ”La orice interviu, sunteţi egali,
    dar invitatul e vedeta. Fiindcă-i despre el”

    Bun, pai daca e despre el,
    atunci nu pui intrebari de 10 minute lungime,
    intrebari care se lungesc in halul asta
    nu pentru determinarea exacta a tintei inspre care bati,
    CI PENTRU INCLUDEREA UNOR INTERPRETARI PERSONALE.

    Evident ca personalitatea moderatorului
    poate si trebuie sa se faca simtita, nu asta e problema,
    dar poti s-o faci vizibila INTR-UN COMENTARIU PE MARGINEA RASPUNSULUI,
    nu e musai s-o incluzi in intrebare,
    ca invitatul fie sa se piarda in imbulzeala-ti de nelamuriri si opinii,
    fie sa gaseasca un milion de mici detalii si nuante de care sa se agate
    ca sa nu dea un raspuns concret,
    CI TOT UN MORMAN DE PASTE FAINOASE IMBARLIGATE. 🙂

  11. Inteleg punctul dvs. de vedere. Eu unul am avut insa sentimentul ca musiu MRU, aceasta ”Elvetie” a politicii romanesti, ajuns premier pe persoana fizica, independent, care nu da socoteala nimanui, etc, etc, a avut in permanenta controlul discutiei. Auzi expresii ”…am venit la guvernare…” sau ” momentul t0”. Nu zau???Acuma nu ma asteptam sa i se serveasca un pumn in figura, doara suntem intelectuali, ce dracu’, dar macar speram sa fie pus in dificultate. Si erau subiecte cacalau. Poate ma insel, asta am simtit aseara. De nervi nici nu l-am mai vazut pe Badea, pacat, am inteles ca el a fost beton.

  12. Boss perfect adevarat, dar nici maestrul Gadea n-a avut ceam mai buna zi a sa, noroc ca a intrat Badea pe final si a egalat.
    Despre MRU un pic mai bun ca promotorul sau, dar tot pe vrajeala ieftina, daca io eram MRU, la final cu mai stiti securisti priministrii? as fi zis: “habar n-am dar nu-i super ca eu sunt primul, eu ma bucur” si atunci nu mai luam stanga, dreapta, croseu de la Badea.
    Inrebare: D-nul Ponta! chiar sunteti prost? ati mancat lubenita fermentata de Dabuleni?

  13. Se spune ca echipa invingatoare nu se schimba,securistii astia aplica formula pacalitoare nu se schimba niciodata. Tehnica vicleana a lui Basescu care il atragea prin Vantu pe Geoana ca sa-l dea in vileag in confruntarea tv ca mare frate cu infractorii este trasa la indigo cu telefonul dat lui Ponta de MRU culmea chiar in ziua in care urma sa apara pe tv la Gadea. MRU cu aceleasi mizerii securiste il suna pe Ponta ca sa il dea in vileag seara la Gadea. ,,Si tu Brutus [MRU],, cu aceleasi mizerii securiste folosite de Basescu???

  14. Badea a fost de nu se poate,mult peste asteptarile lui MRU care din pacate l-a “dominat” pe Gadea(din cauza politetii sale-vorbesc de Gadea) cam tot interviul.Versiunea Badea de aseara a dat clasa cam la tot ce inseamna inteligenta vie(nu EBA aka Cristoiu) si smecherism autentic.A fost pentru prima data in care MRU a intrat in defensiva in acea seara.Cum sunt paranoic cred ca Gadea a fost “invatat”,baietii cu ochii albastrii si-au facut datoria.

  15. nu vreau sa creez tensiuni dar M.Gadea pare ca vrea sa sufle la 2 fluiere deodata .pe cand Badea tot respectul pt. el ,e genu care stie smecheria(smecheru e un termen idiot si intelesul lui e de cacat ,dar atunci cand folosesti intelectul pt a observa substratul ,dedesuptul a tot ce se intampla in jurul tau atunci e smecherie).nu stiu daca m-am facut inteles insa limba romana nu e limba mea materna .as vrea sa stiu si parerea ta daca e posibil .

  16. Meritul audientei ii revine lui MRU,problema este ca Gadea a dezamagit prin prestatia lui ca reporter

  17. Stimate D-le Ciutacu

    Vazandul pe MRU mi-a venit in minte numele a doua personaje istorice Dr.Otto Ohlendorf si Dr. Dr. Otto Rasch (inteligenti culti si fara scrupule)

  18. Eu am fost unul care am spus :Ciutacu era mai bun !Ma bati ! :)))Eu il cunosc pe Mihai,ii cunosc educatia din fam.Oricum trebuia din pct.meu de vedere mai incisiv,pastrand limitele unui interviu civilizat, cum dealtfel asa s-a terminat !Sper ca nu ti-am obosit ochii.Bravo si tie pe aceasta cale!! Esti bun,cum ai spus si tu ! ))

  19. Ai 100% dreptate. Ca om care facea interviuri la 16 ani pot spune ca Mihai s-a descurcat exemplar. Sunt sigura ca a fost unul dintre cele mai dificile interviuri din cariera. A vrut si reusit sa demonstreze ca poate fi civilizat cu puterea chiar daca aceasta ii serveste apa in loc de vin (accentuand calitatea vinului).
    Ungureanu e mult mai mult decat un simplu cetatean pus sa vegheze buna desfasurare a SIE. Faptul ca e inteligent si scolit in ale SIE il face periculos. Faptul ca Basescu il vrea presedinte il face dubios. Totul e sa aflam ce ii leaga pe cei doi. Faptul ca o ignora pe Udrea imi spune ca il are pe base la mana cu ceva. Sau poate ambii se tin de mana …cand vine vorba de a face diverse lucruri.
    Cert este ca individul mi se pare periculos, fara scrupule si cu sanse de a manipula electoralul si o parte din media. Sau poate ea e doar remunerata….

  20. Raspunsuri vagi, lungi, plictisitoare. Domnul Ungureanu mi-a facut impresia unui smenar cult gata oricand sa te abureasca.
    Suntem condamnati( uitandu-ma la MRU, Ponta, Sova si alti politicieni din noua generatie)sa traim in aceeasi societate mizera.

    As mai adauga un lucru, si anume ca oamenii care vad lucrurile in alb si negru nu sunt bine vazuti in Romania.Cu siguranta domnul Ungureanu face parte din zona gri.

  21. A fost o confruntare de orgolii, in prima jumatate a emisiunii, pana si-a revenit MRU si l-a obligat pe Gadea sa gandeasca din perspectiva noastra. Incoltirea de la inceput, o stie orice student la Jurnalism, nu se face la prima intrebare 🙂 Cu exceptia filmelor hollywoodiene, in care pare ca se poate orice. Interesul nostru era sa obtinem raspunsuri clare, masurabile/comparabile, nu sa vedem care-i mai cocos. Dar, nah, tot a fost bine, macar am scapat de javra blonda absorbanta…si n-a mai fost icoana publicitara. 😀

  22. Cine se astepta la smardoi e idiot.Omul a fost invitat intr-o emisiune.
    Gadea si-a facut emisiunea.

    Daca sunteti tari in gura trimiteti-va opozitia la bataie nu asteptati de la oameni de televiziune.

    Pe de alta parte Antonescu sau Ponta ca scoala e clar ca intr-o confruntare pe teme politice sunt mici copii pe langa Ungureanu.Omul e puternic.
    Dar de la asta la faptul ca Gadea ar fi sfeclit-o…..

    NU GADEA TREBUIE SA IL INVINGA.GADEA E MANAGER SI OM DE TELEVIZIUNE.ARE ALTA TREABA PE LUMEA ASTA.

    PONTA..CRIN..TREZITI-VA! A VENIT UN BAIAT SERIOS ACOLO LASATI LOPATELELE SI TRECETI LA TREABA TATA!

  23. Initial pm-ul mi s-a parut arogant; a mai vorbit un pic si m-a convins de lipsa de inteligenta, el fiind dotat cu o memorie buna si atat; na ca vine si lapsusul si s-a dus si memoria; mai trece un timp si mi se intareste convingerea ca e paranoic, asa ca o intalnire cu un psihiatru e binevenita; la un moment dat ma plictisesc de moarte si schimb postul.
    Concluzie: pe individul asta nu il voi vota niciodata. Jalnica prestatie.
    Nu mi se pare ciudat ca lumea sa analizeze prestatia lui Gadea, chiar daca intr-o tara normala vorbesti de invitat. Voi sunteti cei mai urmariti actori in politica, in ciuda faptului ca nu sunteti politicieni. Voi sunteti opozitia, oamenii se identifica cu voi si nu cu alesii lor. “Tradarea” lui Ponta ar fi un fleac pe langa cea a lui Gadea&co.Propaganda portocalie stie foarte bine asta si actioneaza ca atare.
    Anormal, absurd, dar asta e realitatea.

  24. Gadea e vinovat domne gata!:)

    Crin cu Ponta erau pe la film de unde sa stie ei ca a aparut noul balaur.Oamenii au alte treburi.Ca doar la alegeri pe buletin apare sigla Antena 3 ce apare a lor?

    Ei dorm linistiti.
    Pardon…Crin face nani ca celalalt se pare ca da telefoane…

  25. Eu sunt fan Mircea Badea si ingeneral A3. dar aseara nu nu mi-a venit sa cred ca Gadea a fost atat de slab la intrevedere cu MRU, adica nu a scos de la ministru mai nimic ci mai mult “roman” nimic concret si punctat. Era interesant daca acest interviu era facut de Ciutacu si M. Badea.

  26. Nu prea sunt de acord cu ceea ce spui, te rog să mă scuzi. De la emisiunea respectivă, probabil, erau nişte aşteptări, care nu cred că se situau în sfera smardoielii…şi nu insist să dezvolt. Dacă ceea ce şi-a propus Gadea a fost ratingul, atunci, corect, a fost o mare reuşită. Lecţia de jurnalism pe care o dai este, în opinia mea, incompletă, deoarece intervievatorul este cel care trebuie, într-o strategie inteligentă, să obţină de la invitat informaţii, ceea ce nu s-a întâmplat, Gâdea asistând grav şi solemn la o beţie de cuvinte.
    De ce să se fi mirat cineva de faptul că MRU l-a dat în gât pe Ponta, în chestiunea telefonului?…Trebuia să ne aşteptăm că n-o va face, fiind un mare boier?! De obicei sunt de acord cu tine. De data asta nu.

  27. Foarte bine punctat. In sfarsit o parere avizata si total corecta din punctul meu de vedere.

    Daca Gadea isi pierde calmul, nu e bine, trebuie inchis postul, inadmisibil asa ceva.
    Daca Gadea se comporta civilizat, fara atacuri si insulte, iarasi nu e bine. De ce n-a calcat stramb pt a da motive CNA-ului sa propuna inchiderea postului?
    Tara arde, presa portocalie e preocupata in continuare de gradina vecinului.

    Ma bucur ca ati subliniat ceea ce oamenii ar fi trebuit sa observe in acel interviu. Ar mai fi de adaugat ca s-a dat de gol ca, desi prim ministru, nu e un decident real.

    PS. Pacat ca romanii sunt dornici de a vedea scandaluri a la Capatos si apreciaza mai putin spre deloc un interviu normal si civilizat.

  28. Mai mult deranj decat faptul ca a fost demascat, prin propriile cuvinte, ca e sluga altora ce putea sa-i faca lui MRU ?

    A vorbit ala fara sa zica nimic. M-am uitat un ceas la emsiune si m-am culcat. Plictiseala maxima, nici nu ma aseptam sa dea musiu premier un raspuns concret la ceva.

  29. Pe langa ca Dl Ungureanu a inceput cu stangul ,punindu-si intrebarea ca “Salutar”ar fi potrivit sau nu de parca venea din Summer nu din Roma.Pe langa ca vorbeste execrabil cu o lentoare si lipsa de har fantastic,mai si face una buna gasind Prim Ministri in Germania dar ca are un “lapsus”si nu-si aduce aminte numele.Pacat ca vidul din cap il impiedica.Ca toti idiotii stiu ca Germania are Cancelar si ca doar Landurile au Prim Ministrii ce nu e cazul “mintosului”Domn Ungureanu.A fost un caz cand alt “destept” a pus un “prefect” de Bucuresti coleg cu el in Belgia,si care din pricina scandalului izbucnit pentru ca ‘securistul” a fost numit ,a reusit doar sa-si faca “tablita” cu numele pe usa cabinetului dupa care a fost demis.Dl.Ungureanu cu tot CV-ului sau fabulos nu mi se pare a fi in primejdie sa intre in MENSA
    Pot paria ca Dl Badea il bate la IQ cu 40 de puncte in plus fata de Dl Ungureanu pe care ochii de peste fiert il arata ca si culmea inteligentei.

  30. Victor, emisiunea a avut rating urias datorita valorii ei intrinsece, sau pentru ca a fost invitat la A3 un greu din partea puterii, lucru care nu s-a mai intamplat de foarte multa vreme iar lumea s-a uitat ca la circ la ea (ca painea tot lipseste)?
    Din punctul meu de vedere, managerul Gadea il poate felicita doar pe managerul Gadea pentru realizare.
    Referitor la continut: sper ca managerul Gadea sa-l intrebe pe moderatorul Gadea de ce se prezinta nepregatit in propria emisiune. Cum poti sa-l intrebi pe MRU, de ce Hahaianu mai este director la Transelectrica (fara ca tu sa ai habar ca nu mai e director ci nu stiu ce inspector) si sa-i dai posibilitatea acestuia sa te trimita dupa seminte ca sa te mai informezi.

    Stiu, n-are de ce sa intre in pamant de rusine dupa o faza de genul asta, pentru ca rating-ul a fost foarte mare si merita doar felicitari din partea managerului Gadea, deoarece i-a umplut contul de parale. Pana la urma la asta se rezuma totul: multe parale in cont.

    Chestie pe care n-au cum s-o priceapa niciodata, de ex. niste profesori sau medici, care nu fac punctul de rating pe viata, pentru ca ei primesc salariu de la stat.

  31. Domnule Ciutacu
    Asteptarile la care faceti referire sint justificate cred eu din cel putin doua motive:
    – pentru ca s-au facut deseori la postul Antena 3-ultima data chiar saptamana asta- referiri la incisivitatea ziaristilor din SUA care isi umileau interlocutorii
    -pentru ca premierul sparge embargoul stupid impus de PDL si curiozitatea era mare
    Ei ,aceste asteptari n-au fost onorate si m-am enervat vazand intelectualul de marca etalandu-si suficienta,obraznicia,impertinenta si invulnerabilitatea sub masca unei condescendente atent studiate.Bleah…eu stiam ca inteligenta e dublata de modestie dar asta e..
    Regret ca nu l-a spart nimeni in figuri.Dumneavoastra,de pilda…

  32. S-au zvarcolit azi in chinuri toti basistii, cum ca vezi Doamne, MRU a facut audienta, nu Gadea. Mor in chinuri pentru ca daca se duc MRU si/sau Basescu la orice alt post, nu scot nici jumatate din audienta Antenei 3. Logic ca s-au uitat aseara la Antena 3 atat telespectatorii obisnuiti (si desigur cei ce urmaresc pe net, ca subsemnatul) cat si toti pupincuristii basisti. E un gest de normalitate, tinand cont ca a trecut multa vreme de cand un om cu putere in stat (macar teoretica) nu a mai raspuns la intrebari puse pe bune. Felicitari lui Mihai Gadea pentru interviu, dar mai presus, felicitari lui Mircea Badea, care a fost cireasa de pe tort.

    P.S. Am redescoperit Zeul Somnului.

  33. Am asteptat si ascultat cu interes acest interviu cu primul ministru al Romaniei la antena3. A fost interesant dar ….mare lucru nu prea a spus Mihai Razvan Ungureanu iar concluziile au fost ca: vrea timp sa demonstreze ceva ( noi nu prea mai avem nici timp, nici chef pentru demonstratii pdl-iste ); si nu poate face nimic fara consimtamantul sefului de la cotroceni.
    Mult mai interesanta, cu subiect si predicat mi s-a parut emisiunea anterioara a carui invitat a fost Tariceanu, fost prim-ministru al Romaniei.
    Pentru voi: Mihai Gadea, V.Ciutacu, M.Badea, Ursu, Oana, nu pot sa am decat respect pentru ca ati reusit sa mi-l castigati. 🙂

  34. in mare sunt de acord, dar…. am inteles ca invitatu-i vedeta, ca e despre el…atunci nu iimai criticam pe cei de la postu alte posturi ca pun intrebari comode invitatilor portocalii(eventual spunem ca sunt excesiv de politicoase gazde). E bine ca ratingul a fost mare, dar poate lumea nu a vazut ce se astepta sa vada… Ca nu s-a adresat contribuabililor pelimba lor, sunt de acord, dar oare cine trebuia sa il aduca pe acest drum daca a luat-o pe aratura? Despre faptul ca l-a dar in gat pe Ponta, arata doar slabiciunea si perversitatea actualului lider PSD(cel mai slab din istoria partidului). Cred in continuare ca infiintarea USL a fost grabita si gresita…PNL se va alege iar cu buzele umflate…..

  35. 1)
    🙂 🙂 🙂 ai surprins exact esenta… A3 este perceputa ca fiind OPOZITIA si nu doar un post de televiziune… din cauza asta si are o audienta record.
    Telespectatorii vostri vor sa vada “singele” guvernantilor cum se prelinge pe obiectivele camerelor de luat vederi 🙂
    Victor va place sau nu, va doriti sau nu asta e realitatea… nu-i blama pe telespectatori caci nu au nici o vina!!! ba din contra situatia este foarte trista pt opozitia politica…

    2) referitor la post scriptum-ul tau vizavi de faptul ca nimeni nu a observat latura de securist pur singe a lui ungureanu reiau ce am comentat la articolul tau trecut:
    “ungureanu = un securist mult mai AROGANT si PERICULOS decit securistul basescu si care se afla in solda companiilor mafiote transnationale ce “opereaza” in tara noastra

    noroc cu ponta care se dovedeste pe zi ce trece a fi cu mult mai prost decit defunctul sau politic geoana”

    deci nu toti n-am sesizat latura securista inclusiv in “relatia” cu ponta!!! 🙂

  36. nu e duplicitate la Ponta e realism politic

    el si MRU sint amindoi oameni cu ceva gindire, dupa alegeri nu va fi un invingator clar si vor trebui sa se inteleaga

    intre timp MRU scapa de proasta de Udrea, ca da bine la electoratul de toate culorile, si Ponta il lasa cu ochii in soare pe looserul de Antonescu – adica nu in Soare ci la fundul lui Boc

  37. Singura mea concluzie dupa tot ce s-a intamplat:se doreste o alianta psd-pdl,cu Ponta premier si Ungureanu -presedinte…Lolek si Bolek,doar ca amandoi sunt necopti…Inconvenientul:Base,care se vrea premier…Daca ajunge Ungureanu presedinte,Ponta zboara,in caz de se vrea premier de durata…

  38. Am citit un articol scris (sau copiat) de tapalaga (labableaga) in care aproape ca-l injura pe M. Gadea, aducandu-i osanale (numai anale pot fi)primului ministru (implicit si basescu) pentru inteligenta, pardon smecheria, cu care a reusit sa evita “capcanele” jurnalistului.

    Oare pana cand il mai tolerati pe cretinoidul pupincurist tapalaga?

  39. mai era ceva… daca securistul ungureanu o sa fie, prin absurd, la o confruntare fata in fata cu Antonescu o sa fie facut ko in primele trei minute
    sa nu zica cineva ca nu am dat scris negru pe alb aspectul asta 🙂
    ungureanu este un SECURIST DE FIER dar un politician egal cu zero barat

  40. Buna ziua domnule Ciutacu!
    Am urmarit aseara emisiunea domnului Gadea si am fost ingretosat cum rar mi s-a intamplat sa fiu…
    Prestatia d-lui Gadea a fost buna, si in ciuda unor comentarii de mai sus, cred ca a fost una dintre cele mai echilibrate emisiuni “Sinteza Zilei” de pana acum! Cu invitatul a fost insa o problema: cred ca ar putea concura cu Nastase in materie de “tulburare de personalitate narcisica”! Aroganta pe care au sesizat-o unii telespectatori si comentatori este prezenta in limbaj, abordare, atitudine.
    Dumnealui “munceste” enorm, urmareste “performanta si eficientizarea sistemelor” si mai ales, este neprihanit! Nu face compromisuri politice, nu are conflicte de interese, nu are opinii despre ce anume trebuie sa se faca: domnia sa STIE ce are de facut, iar noi vom vedea in lunile urmatoare. Daca nu vom vedea va fi clar vina noastra, ca nu am deschis ochii. Politica a inceput cu dansul (subiectul cu oamenii politici care nu au facut performanta pana acum- adica au furat la greu, a fost evitat precum o musca alungata cu dosul palmei…), sistemele care nu functioneaza vor fi facute functionale prin munca domniei sale care SPERA si iar SPERA (a “sperat” in emisiunea de cel putin 10 de ori) ca rezultatele vor fi pe masura muncii sale oneste, neprecupetite si dincolo de orice, pusa in slujba interesului national! In fata unui asemenea monument de perfectiune, domnul Gadea nu prea avea ce sa faca decat sa pastreze echilibrul dialogului. Sa inghesui in corzi un narcisic este destul de greu (si a facut-o putin la inceputul emisiunii, cand MRU s-a enervat vizibil pentru ca domnul Gadea ii strica imaginea perfecta pe care o pregatise de acasa: imaginea “mantuitorului politic” nascut din incestul oportunismului cu serviciile secrete si alaptat de o multinationala virgina ale carei interese ii sunt straine si careia ii intoarce spatele precum Isus mamei sale…
    Domnule Ciutacu, a fost greu dialogul cu Boc – spre imposibil, dar cu MRU va fi o fata morgana mereu departe, inefabila in spatele make-up-ului care ne va fi aratat noua, muritorilor “cu nume proprii”, din cand in cand, ca o dovada de marinimie din partea perfectiunii si ca o “speranta” pentru aceiasi muritori, ca indiferent de neputinta noastra de a o atinge, “Ea”, perfectiunea, este acolo, muncind si facand performanta…
    (inca nu mi-a trecut greata)
    Va doresc o zi buna!

  41. Vroiam sa vad un Frost vs. Nixon. De aia am urmarit emisiunea, nu ca sa imi cocoloseasca Gadea “vedeta”. N-am vazut. Paguba mea, dar si a voastra. Sigur, sigur…

    A si ingamfarea asta cu punctele de rating nu ajuta deloc. Daca intelegeati ca ati ratat interviul si trageati concluziile era ok ca nu e un capat de tara. Dar ati dezamagit o gramada de lume si vad ca nu invatati nimic din asta, ba faceti si arogante…

    Ok, pe mine unul m-ati pierdut de spectator. Ceea ce stiu, nu e mare chestie, doar ca s-ar putea sa fiu unul din mai multi.

    Nu insist sa publicati comentariul daca orgoliul va impiedica, dar macar sa meditati asupra lui inainte sa il stergeti.

    Cu multa simpatie dar cam dezamagit…

  42. @momo: va urez vizionare placuta labeunu sau la Realitatea
    @TheUglyOne: Hahaianu este dregator la Transelectrica, ala care nu stia e Ungureanu
    @alin: mare strateg Ponta si multe batalii politice a castigat el…
    @sandu: performanta maxima a lui Negrutiu a fost inchiderea ziarului Gandul. as vrea sa vad si eu un interviu facut de el
    @marius vl: ar fi culmea sa polemizez cu unul care crede ca Gadea-i reporter si aseara facea un reportaj
    @Dana Ghita: atunci uitati-va la posturi ca organizeaza maceluri.
    @Dan: pai atunci sa candidam noi, zic. si sa faca Ponta emisiuni

  43. Am comentat ce-a fost de comentat in articolul anterior.
    PM MRU a demonstrat ca n-are nici-o treaba cu “meseria”
    (vorba d-lui celalalt ce se ascunde in loc sa vina la A3)
    de Prim Ministru si ca n-are ştofă sa poarte un dialog
    normal fara sa se ingurguţeze, s-o dea pe dupa visini,
    sa joace teatru, ori sa joace la intimidare, nervos.

  44. Ce fel de primministru esti daca declari, ca ai lasat partidele din coalitie sa decida(asta se face in decizii strict de orientare politica si nu in cazul concret al UMF) si tu ca primministru ai luat doar act de hotararea coalitiei.Problema UMF tine de administratia guvernamentala,de legislatia in vigoare privind autonomia universitara , pe care primministrul si guvernul este dator sa o respecte si sa vegheze la respectarea ei in forma existenta.Coalitia daca nu-i convine poate modifica acum legislatia privind autonomia universitara/acreditarea.Deci priministru nu putea da decat un raspuns:EU APLIC LEGEA si PANA cand COALITIA NU SCOATE ALTA LEGE ,UMF Tg.MURES ramane asa cum este ACUM.

  45. Mama, ce de-a rasinile si in capu’ lu’ ungureanu! Ma uitam si-l ascultam fascinat si nu-mi venea sa cred, el a crezut tot timpul ca a venit la o confruntare personala cu mihai gadea! Ce priviri, ce atitudine, ce rahat! fiindca, desigur, n-am aflat nimic nou, doar ca l-am cunoscut un pic si pe primul ministru. Are o voce neutra, greu de recunoscut si de agreat, o mutra care povesteste despre drumul sau in viata, in rest, apendicele marinarului. Fara personalitate si fara farmec, neconvingator si plat. Si se viseaza presedinte?!? Oh, da, dupa marinar, oricine ar fi bun. Chiar si ungureanu.

  46. cred ca daca Gadea ar fi fost o secunda mai incisiv, ar fi cazut in penibil. MRU, inarmat cu mai multe arme decat cele pe care le-a folosit: inflorituri, artificii gramaticale, uneori indiferent, greu de cap alteori – dar exact cand trebuia, vizibil agitat la inceput,autostudiat la fiecare gest, stangaci in a relaxa atmosfera, catre mijolcul emisiunii si-a dat seama ca dracu’ nu’i chiar asa de negru si a plusat ca imagine. poate fara prea multa baza, dar asta am vazut din fata televizorului. nu a lipsit elementul surpriza: ponta!
    ca eu am stat cu ochii bulbucati (nerujata) sa prind un raspuns cu “da” sau “nu”, ca incerc si acum sa trag o concluzie in urma acestui interviu, e cu totul alta treaba.

    pana la urma cresc salariile?
    ca e clar ca trebuiesc indeplinite niste conditii, dar se-ndeplinesc?

    domneste o ceata elevata, crescuta la mari scoli si inflorita la noua scoala a securitatii.

    cu ce am ramas eu din interviul asta?

  47. domnule ciutacu,
    imi permit sa va impartasesc opinia mea legat de punctele mentionate de dvs:
    1. nu guvernul este ostil fata de Antena 3. cel putin nu in Romania.
    2. MRU a fost prezent in emisiune pentru ca a acceptat MRU, nu pentru ca l-a convins Gadea. Dar Gadea (si nici dvs) nu ati inteles asta. Si motivul pentru care s-a uitat atata popor la emisiune, a fost pentru ca acest popor a fost interesat sa faca diferenta intre mocirla Antenei 3 si o posibila speranta politica a Romaniei. Nu e nimic mai mult in spatele audientei singulare realizate de Antena.
    3. Rolul realizatorului este sa provoace dar in acelasi timp sa ramana impartial. Din pacate nu avem realizatori/moderatori de televiziune care sa faca asa ceva. Din acest motiv, e adevarat, in Romania moderatorii ies foaret prost si foarte sifonati in asemenea confruntari.
    4. Reality check: Antena 3 nu este opozitia principala in Romania. Este doar expresia mocirlei principale din Romania.
    5. Aveti perfecta dreptate
    p.s. daca MRU nu spune ca a vb cu POnta, atunci tainuieste lucruri importante pentru tara, daca spune atunci este securist.
    Domnule Ciutacu, va invit sa va relaxati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.