Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Deontologilor, s-a deschis drumul ocnei

Deontologilor, s-a deschis drumul ocnei

Foto: Cotidianul

Basescu a dat in judecata un ziarist de la Cotidianul si, in solidar, tot trustul lui Vantu. Pe langa faptul ca, din plangerea casei de avocatura “Tuca & Zbarcea”, citata de Cotidianul, eu, tonomatul, nu pricep daca e vorba despre supararea simplului cetatean nea Traian din Murfatlar sau daca a fost lezata imaginea presedintelui-jucator Basescu, mai am niste observatii:

1. Reactia urzicata a celor de la Realitatea TV, care au executat imediat o editie speciala de infierare a Tiranului si fac misto de el in comunicatul oficial, imi demonstreaza, inca o data, ca, atunci cand e vorba de tine, nu de altcineva de la concurenta, lasi toate menajamentele la o parte si nu mai faci pe comentatorul detasat. Poate, cu ocazia asta, o sa-i dea cineva si doua spituri in curu’ ala bombat Lianei Patras. Daca are nevoie de motive, ii dau eu linkul de la dialogul ei intelectual cu CTP la episodul tonomatelor.

2. Motivatia plangerii e puerila. Articolul incriminat e de-a dreptul benign. O caruta de editorialisti au scris, pe aceeasi tema, mult mai cu subiect si predicat si nu au primit citatii. Inclusiv eu, care nu pot fi suspectat de vreo apropiere de Cotroceni. Se impune sa caut deseara in cutia postala?

3. “Paratul” Cristi Oprea, pe care-l cunosc de cand Basescu nu visa nici macar sa-l dea jos pe Roman de la varful PD, m-a dezmagit azi, inca o data, prin iesirea sa justificativa, de om inspaimantat, fara coaie.

4. Mi se pare mie sau Valeriu Turcan s-a autodemascat ca inregistreaza convorbirile cu jurnalistii? Cel putin asa pare din pasajul subliniat mai sus.

5. Basescu si Tariceanu au aceiasi avocati; daca chiar isi amandoi isi doresc, pot detalia, da’ sa ma sune personal.

6. Astept sa citesc parerile critice si deontologice ale khmerilor portocalii care polueaza spatiul editorial destinat comantariilor al ziarului Cotidianul. Exceptiile se cunosc si nu fac altceva decat sa intareasca regula.

UPDATE: Prima reactie – fostul corector al lui Nicolae Manolescu, devenit un soi de ziarist in democratie, recunoaste ca ma uraste sincer si e cumplit de dezamagit ca Basescu nu m-a dat pe mine in judecata. Dumnezeule mare, multi boi mai plateste si Vantu!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

58 thoughts on “Deontologilor, s-a deschis drumul ocnei

  1. Domne’ dupa ce m-a mintit enspe ani cum a vrut muschiul lui marinaresc, nu mai am incredere in Comandante de nici o culoare. Cat despre deontologii cotidieni, asa mi-e mila de ei de-mi curg lacrimile de ras . Asa e cand pupi prea mult la dosul lui Voda, se irita si-ti intoarce un dos de palma.

  2. sa fie oare adevarat ca prin tarlaua lui SOV a inceput sa miroase a petrol patrician? asa s-ar zice

  3. Buna dupa amiaza
    Daca compar suma platita de “marca inregistrata”Ion Cristoiu – mi se pare ca 500 milioane – cu cat cere Il Comandante – 1 milion – mi se pare o gluma.
    Daca ma gandesc ca totusi cica suntem parteneri ai coanei’Europa si democratia, libertatea de exprimare, etc ar trebui sa fie cuvinte sfinte, cel putin pentru insii care ne conduc, imi dau seama ca gluma se ingroasa.
    Se pare ca Il Comandante tine cu orice pret sa ramana in cartile de bancuri ale romanilor, alaturi de celebrii Bula, Ion si Maria sau Alinutza.Si, pentru ca am adus vorba de bancuri, iata unul cu Base’ de pe vremea cand era primar general, dar care mi se pare de actualitate.
    Un ziarist îl întreabă pe dl.Băsescu:
    – Aţi auzit ultimul banc cu buticarii de pe trotuare şi dv.?
    – Cum îţi permiţi, domnule? Eşti impertinent şi repezit!
    – Staţi liniştit, domnule Băsescu, că vi-l spun încet ca să-l întelegeţi şi dv.
    Salutare taica si noroc

  4. basescu joaca la cacialma . datul in judecata e facut la “MISTO” .
    e o simpla campanie de imagine a lui basescu impreuna cu “TONOMATELE” proprii de la COTIDIANUL , pentru a ajuta P.D.L.-ul in campania electorala .
    vor incepe o analiza facuta pe aceasta tema la relitatea lui VINTU incheiate cu scuzele de rigoare si sanctionarea ziaristului si niste bani dati de vintu-SPAGA ALBITA .
    vor incepe si celalalte TONOMATE :pora , andrei ghe , liceanu , pipidi , dragotescu si – nanipulatorul sef – TATULICI – SA II IA APARAREA LUI base

  5. Este o facatura ! Traian Basescu se victimizeaza, iar Cotidianul isi creste tirajul ca era pe sub masa.

  6. So fi iritat el “domnul” pres(in)edinte,dar si deontologilor(domnu’plesu,stim si noi ca cuvantul “deontolog” nu exista,e doar o gluma…dah)li sa umflat limba. 🙂 P.S.: Ce aveti domnu’ Ciutacu cu Liana? E si ea o “biata” jurnalista…destul de “bunoaca” daca ma intrebati pe mine…e tot un fel de tonomat,da sa fie atent “domnu” vantu la grosimea teancurilor de ieuroi,sa nu ii infunde “fanta”. 🙂

  7. “Subsemnatul” şef al greu-încercatului departament constituţional şi legislativ al administraţiei prezidenţiale vă arată sula. Şi unde ar putea să tachineze mai cu succes decât în parohia Cotidianului?
    Urmează pârâta Andreea Pora chemată la bară de tricodiva Elena Udrea! Ştie ea de ce!

  8. Faza cu ätingerea dreptului la onoare si reputatie “a lui Base m-a terminat…mai ales cum se detaseaza el la faza asta de functia de sef de stat .Ma gandeam unde era dreptul la onoare si reputatie al tigancii imputite sau al gaozarului , nedetasati de functiile lor. Exprimarile si formulele strict avocatesti cu privire la drepturile si atingerile acestora ale cetateanului cu domiculiu äles (sic!) nu fac decat sa ne demonstreze , daca mai era nevoie , ca ne considera o tara de tampiti. Si ne trateaza ca atare. Si as zice ce ne-o meritam !

  9. Victor,
    Nu cred ca trebuia sa dovedesc faptul ca am coaie in aceasta chestie absurda a procesului cu Traian Basescu. Daca ma lansam in polemici acide cu el eram ca el. Nu am vrut asta. In plus, nu sunt un polemist din fire, ma rog sint mai ponderat(poate echilibrat) in aprecieri. Nu-mi sta in fire sa fiu agresiv. Daca asta se numeste lipsa de coaie, accept, fie si aceasta eticheta. Nu sunt deloc inspaimantat, sunt absolut socat, trist mai bine zis de acest gest. Sint trist din motivele pentru care banuiesc ca pina acum te-am dezamagit: atitudinea favorabila (sa ma exprim elegant) fata de Traian Basescu. Imi asum si aceasta parte a prestatiei mele jurnalistice si nu ma dezic de ea. Chiar am crezut, dupa aproape 13 ani de ziarist acreditat la Palatul Cotroceni, ca Basescu inseamna altceva …

  10. Sunt “socata” de reactia lui Oprea. Wtf? Cum poti sa dai o asemenea reactie penibila dupa ce Basescu te da in judecata degeaba…

  11. eu am o chestie de remarcat.

    ati vazut ca paratul e Oprea Cristian, iar reclamantul e Traian Basescu? De ce nu basescu Traian, ca in acte oficiale se pune Numele inaintea prenumelui.
    parerea mea

  12. Pute a prefacatorie de genul: “bai, noi nu ne avem pe bune sa nu zica lumea ca avem aranjat vreun blat si va dau in judecata la smecherie”

  13. In mai putin de 30 de ora, marinarul a facut turul complet: parlament, tvr1 si radio actualitati. Un regal de analize pertinente si de “ar trebui sa”-uri. Nu-si poate incheia saptamana fara inca un zvac, asa, pt intimidarea adversarilor sau, pur si simplu, din plictiseala! Eu nu cred in stricarea carutei cu sov, eu cred in manaria groasa, menita sa ia ochii “romanilor”! Legatura e prea necesara ambilor ca sa fie rupta, baietii nu-s fraieri, un gargavete sacrificat nu-i bai, mai asteapta 20 la usa sa pupe poala dlui profesor!

  14. Actiunea initiata de Basescu acum, seamana leit cu fazele de la inceputurile meciurilor de fotbal cind, fundasii intra mai dur la atacanti si mijlocasii ofensivi pentru “a le lua frica” si a nu se mai apropia de poarta lor. Dupa ce a avertizat absolut “democratic” liderii partidelor politice sa fie cuminti in campania electorala pentru a nu avea probleme cu el, era rindul ziaristilor sa cunoasca pe propria piele ca presedintele nu se mai joaca. Reactia ziaristului incriminat arata lui Basescu, ca tactica aleasa de el poate avea sorti de izbinda. Nu cred insa ca toti ziaristii vor reactiona la fel.Ar fi prea trist sa fie asa.

  15. @Cristian Oprea: ne cunoastem de prea multa vreme ca sa nu-ti scriu direct ceea ce gandesc. Ma socheaza ca, desi omul e mitocan cu tine, te ambitionezi sa te composti ca un baiat bun cu el. Vrea macel, da-i in gura ca la coasa. Nu Basescu te-a facut ziarist pe tine. Esti baiat mare, stii sa te descurci tu si fara mine. Daca, insa, crezi ca te-as putea ajuta, stii unde ma gasesti…

  16. Basescu s-a plictisit de dregatoria asta.Si acum se juaca cu soldateii de plumb.Pur si simplu isi bate joc de noi. Si asta pentru ca este bagat prea ,mult in seama.Toate televiziunile si-au dat cu presupusul cu 24 de ore inainte, despre ce o sa vorneasca de la tribuna Parlamentului.Si -a vorbit despre nimic. Si acest nimic a mai fost analizat pe toate partile alte 24 de ore dupa. Dar poporul asta are si altceva de facut.

  17. Saracu’ Cr. Oprea… Si cat a mai pupinbasit , uneori cate 5-6 tucale pe zi, facea si overtime. Extraordinar! Daca ar fi fost cineva care ar fi meritat mai mult pozitia, functia si de ce nu titlul de Tucalar Sef adjunct atunci acesta ar fi fost fara indoiala Cr. Oprea.

    Ca sa vezi ce ti-e si cu viata asta, te loveste tocmai popoul pe care’l lingi mai asiduu. Insa daca detinatorul posteriorului se numeste Basescu, nu putem spune ca Oprea nu fusese avizat.

    Deci e tot spre gloria lui!

    Ha ha ha!!!

    PS: Eu cred ca Basea n’are nici o vina (ca de obicei). De vina e Tucalaru’ Sef TrU care pe de o parte isi simtea tucalu’ amenintat, iar pe de alta parte cu totii stim ce resentimentar poate fi(vezi si replicile acide adresate lui Hurezeanu, alt pupin, insa cu mult mai ponderat). Deci daca cautati un vinovat, uitati’va la TrU si la tucalu’ ce’l strange la piept cu atata drag

    Spre gloria lui!

  18. Asa e , unii nu se pot abtine sa intoarca si obrazul celalalt , chiar cand nu-l mai au !!

  19. e facatura. inainte de campanie arunca cu praf in ochii fraierilor.
    Oprea ori s-a kkt pe el de frica, ori nu stie cum sa reactioneze… cu drac sa te exprimi in halul asta de slugarnic?
    pfff ma duc sa beau un ceai cu lamaie ca ma apuca greatza…

  20. E doar un exercitiu de imagine. Cam prost ales e adevarat, dar Basescu n-a facut tocmai alegeri inspirate in ultima vreme.

  21. Mie mi se pare o facatura. De acum inainte acest trust va “juca” rolul trustului jignit, iar aprecierile elogioase la adresa lui Base vor fi considerate ca fiind adevaruri imuabile. De ce? Ca doar “boborul” tre’ sa vada ca vin de la un trust de presa “jiognit” de Base. E o manevra murdara, un circ jucat de trustul Realitatea-Catavencu si Basescu. Cum acest trust de presa era considerat ca fiind lipit de presedentie si PD-L, prin acest proces se incearca “raderea” unui strat de rahat portocaliu de pe imaginea trustului si vopsirea lui in victima. Sa fim seriosi. A fost dat in judecata un ziarist obscur, intr-un proces care va dura ani de zile, pe care nici nu conteaza cine il castiga sau pierde. Acu trustul Realitatea – Catavencu il poate pupa in fund pe Base de pe postura de asa zisa victima. Sa fim seriosi. Este un teatru ieftin, de doi bani si cine ia in serios acest proces este naiv. Este “pregatirea” pentru campanie. De acum ni se va spune “daca si ziaristii de la trustul dat in judecata de Base” spun ca Base are dreptate, inseamna ca asa este. Un joc cusut cu ata alba, vizibil de la distanta. Alegerea unui ziarist obscur pentru acest proces, de la un ziar pupinBasist, cu tiraj de fituica scolara, dovedeste cu prisosinta teatrul ieftin jucat de presedinte si cei de la trustul Realitatea-Catavencu. Nu va lasati inselat de aparente. De ce nu a dat in judecata un ziarist de la alt trust, care a scris mult mai acid decat aacest obscur Oprea? Lasati, ca vine Valeria Dorneanu, aceasta Andreea Pora a Realitatii TV, sa apere ONOAREA PORTOCALIE. Acest porces dovedeste ca Base este un mare cabotin, iar ziaristii trustului Realitatea-Catavencu sunt capabili de orice pentru presedintele lor drag – chiar si sa joace rolul de false “victime”…

  22. Daca Base da in judecata tocmai un ziarist si un trust de presa mai iubitor si credincios decit un ciine de pripas, inseamna ca la mijloc este doar intentia de a-i face publicitate respectivului ziarist si trustului din care cu dezonoare face parte.

    Si, bineinteles, este un tirg cit se poate de reciproc avantajos, din care si piritul si reclamantul sa iasa uscati, curati, parfumati, cu “onoarea reperata” si cu tirajul/ rating-ul/ procentele de incredere cirpite. Alta momeala pentru fraieri a carpanosului de Base!

  23. @everybody: hai sa nu casunam in cor pe Cristi Oprea. va asigur eu ca, indiferent ce-ar sta in spatele actiunii de ieri, nu e placut si nici confortabil sa casune pe tine seful statului.

  24. Grav ca pe blogurile portocalii se lasa incet-incet disperarea.Piese de baza- artileria grea-
    se retrag, sau consuma toata munitia, acum.Cred si eu ca-i o diversiune a marinarului, doar,doar iasa iarasi fum (care nu mai anunta nimic).

  25. Mie una, proaspat gestul aparent de neînţeles al baselului, îmi sună a ” aviz amatorilor ”, un avertisment dat unor jurnalişti, presei, vom vedea ce mai urmează …
    stimă domnule Ciutacu,
    Sibilla

  26. De la o vreme, nimic din ceea ce face Don President nu mă mai enervează. Mi-o spus Doctoriţa (cât se poate de apăsat!) că nu apuc să-l văd căzut de nu şed calm, aşa că tot ce se zbate dumnealui să facă (întru’ prelungirea mandatului scut-imunitar!) a ajuns să-mi provoace hohote de râs (nu hăhăieli, să ne înţelegem, da?). Deşi nu-s glume (şi de-ar fi, îs tare proaste!) nu-i de râs cum se clatină bravul printre toate cele care-i dădeau tărie altădată?
    Ce-i drept, cu datu’ ăsta în judecată şi eu cred că-i o făcătură. Dacă era pe bune, nu-l chema la Jude tocmai pe unu’ care, din aşa zis “critic”, devine un iepure fricos la cea mai mică adiere. Cu citaţia în mână, se dezvinovăţeşte slugarnic pe unde i se dă voie… Ce fras, fii Bărbat tinere! Dacă-i pe bune, n-ai să pierzi suta aia de lei. (Sau de-o fi să fie şi Judele nu-i orb, facem chetă să-i plătim Insultatului despăgubirea.)

  27. proces civil, obligatia de a face, maiiii Cotidianule nu e suficient, cu toata gura copiii, mai apasat, asa-i place presedintelui,… presedintelui vostru, a si sa nu uit, sa nu va feriti si sa inghititi, in rest asa sa va ajute dumnezeu.
    Boss vezi sa nu te pregatesti cu obligatia de a nu face.

  28. Eu cred ca e facatura. Doreste cumva Baselu sa participe la albirea Cotidianului acum in campanie electorala? Sa nu mai zica lumea ca are oficioasele lui? Ce urmeaza? Va da in udecata pe cineva de la Evenimentul Zilei? Chiar nu inteleg. Pai Antena 3 si Jurnalul National il fac pulbere pe Jucator zi de zi si el ii da in judecata pe deontologi? Ceva pute in toata treaba asta.

  29. Haide bre nea Victore si mata acum:
    Sincer sa fiu am avut macar despre presa anti-prezidentiala o parere mult mai buna pina acum. Oameni buni, daca ar fi vrut intr-adevar o reglare de conturi cu jurnalistii in justitie, pai Stan, Cristoiu, Ciutacu reprezentau si reprezinta crema unei actiuni judecatoresti nu “martirajul” de la Cotidianul. Dar prin aceasta actiune, asimetricu:
    1)comite joc de glezne pentru propria imagine, vezi Doamne suparat pe alaturarea meclei sale de a Vadimului
    2) trustu’ Vintului, geaba vorbesc unii, il persecuta si cauta sa-i submineze autoritatea in publicatiile sale, deci romani “calare pe Realitatea tv si Cotidianul”, medie “bestelitoare” de prezidei jalnici in sondaje.
    3) daca o punea de-o mistocareala d’asta juridica cu un Valentin Stan, dracu’ il lua, asa cu baiatu’ ala care nici n-a zis ce se zice c-ar fi zis, are toate sansele de succesuri de imagine.
    4) le-a mai dat baietilor un subiect de vorbe pentru ceva timp.
    5) nu stiu de ce, dar am impresia ca nea Oprea “ie” bagat pina in talpile bashchetilor pe care a scris “ocupat” in toata mascarada asta, asa ca nu-l mai caina talica pina la proba contrara.
    5) etc deoarece m-am plictisit.
    sa fii iubit
    marcus

  30. Posibil!… ca litigiul sä nu fie finalizat întrucât “pärtile” de pot “împäca” în orice fazä a procesului, pe cale de consecintä, acesta n-ar mai avea obiect. Semnat, ” un romän” – si, ca TOTI românii, am “scenaritä” în sânge. pe cale de consecintä….si….

  31. Posibil!… ca litigiul sä nu fie finalizat întrucât “pärtile” se pot “împäca” în orice fazä a procesului, pe cale de consecintä, acesta n-ar mai avea obiect. Semnat, ” un romän” – si, ca TOTI românii, am “scenaritä” în sânge. pe cale de consecintä….si….

  32. Cel mai mult te doare ca nu ai fost tu in locul celui de la Cotidianul. Ai fi fost un martir al antenelor. Ti se inchinau ode, aveai si un imn, iar mogulul te punea sef peste armata sa. 🙂

  33. Stimate Ciutacu,Base a fost surrins ca a cistigat alegerile,dar cum se spune este o palarie prea mare pentru el,nu are treaba cu presedintia,dar vroiam sa va arat un aspect pe care unele TV de asa le-au tratat iteva zile si anume smecheri de Romania,la Satu Mare intradevar s-a intimplat ael accident,comis de smeheri,dar ca sa vedeti caci sub acest partid(PDL)care este intradevar de smecheri s-au aciuat si la Satu Mare exact cei pe are ii critia Base.Ex.Fostul sef al politiei Satu Mare cms.sef Tibil Ioan care la revolutie era plutonier iar in 2002 era seful politiei,aici trebuie refletat la smecherii are s-au ajuns in politie sub obladuirea mafiei.In 2002 tot un smecher de Oas a spulberat un subofiter al Plitiei de frontiera aflat in misiuune pe marginea soselei pentru ca ei adia smecherii de Oas faeau raliu la ora 03-noaptea sa ni fie mai prejos decit cei din Buuresti cel are l-a uis era liber deja a doua zi,si u permis doar cms.sef Tibilera seful politiei si ca sa vedeti candideaza din partea PDL la camera deputatilor dupa ce PSD la faut sef de politie,ce parere ai draga Ciutacu de caracterul aestor oameni,ei vor sa condua Romania doamne ce am ajuns.

  34. Asta este o noua diversiune pe care dl.”Golden Blitz”o face inaintea unei campanii electorale pentru ca minusculul lui partid sa mai castige vreo ciosvart!!!!!!!

  35. @Victor Ciutacu. Toată lumea vrea să-i facă program lui Cristi Oprea.

    Vorbeşti de portocale, dar aminteşte-ţi cât de reţinut ai fost şi tu după faza cu tonomatele.

    Referitor la solidarizare, nici trustul nu s-a solidarizat cu tine şi Bădin. N-au catadicsit nici măcar să facă o ediţie specială, era vineri, what the heck!

    Tot vinerea s-a întâmplat şi cu Cristi Oprea.

    Vinerea se făceau/se fac, de regulă, arestările suspecţilor fără probe, dar cu imagine de infractori. Nu de alta, dar ca să li se consolideze imaginea în weekend, la răcoare.

  36. să fiu sincer mă aşteptam (dacă ar fi fost să fie dat vreun ziarist în judecată) să fie de la Intact,surprinzător e şi Băsescu ăsta câteodată ?! oricum,dacă sa urmărit ,,efectul” atunci mă pot pronunţa că n’a fost cel aşteptat de Băse,adicălea lumea nu’l plânge,nu’l victimizează şi nu’l apreciază mai mult (părerea mea)

  37. @Roxana Iordache: pentru rigoare, prima mea reactie la episodul tonomatelor a fost de fiara. si s-a petrecut in doua editii speciale consecutive, ambele gazduite de Antena 3, una a Alinei Petrescu, alta a Gabrielei Firea. ca inaltele constiinte nu s-au obosit sa-si miste cururile de acasa pentru a treia editie speciala e deja alta discutie. nu-i cere nimeni lui Cristi Oprea sa fie apucat ca mine, dar nu ma poate impiedica nimeni sa ma mir ca reactioneaza cu blandete la flegma jucatoreasca.

  38. In primul rand nu inteleg ce treaba are civilul cu penalul.In al doilea rand ce il obliga sa faca?In al treilea rand seful statului uita ca este in continuare seful statului,iar ceea ce a scris ziaristul e in legatura cu acea calitate de om politic de care mereu Traian Basescu a incercat sa se dezbare.A declarat in atatea randuri ca e de partea PDL-ului,incat atitudinea de acum e jalnica.Sa inteleg ca presedintele este sustinator al PDL-ului doar cand acesta castiga alegeri,iar cand da cu nasul in mocirla,se spala pe maini de acest partid.E pur si simplu o furtuna intr-un pahar cu apa.Motivul pentru care nu v-a atacat pe dumneavoastra e simplu:teama.Mie mi se pare actiunea fara obiect.Ce il obliga sa faca?Temenele?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.