Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > “De ce”-urile cazului Dan Diaconescu

“De ce”-urile cazului Dan Diaconescu

Nu sunt nici prieten, nici duşman cu Dan Diaconescu. Nu ne frecventăm, ne cunoaştem şi atât. Nu am nici cea mai vagă idee dacă a comis faptele pentru care e la Cercetări Penale. Am auzit bârfele despre patronul OTV, nu m-am confruntat cu el în vreun caz, nu ne-am ajutat. Doar mă uit la televizor şi îmi pun întrebări.

– Povestea se desfăşoară de un an de zile. De ce s-a livrat pe piaţă exact în momentul când dezbaterea publică se concentra pe măsurile de cruntă austeritate (tăierile de salarii şi pensii, contestate la Curtea Constituţională) şi pe incapacitatea regimului Băsescu şi a PD-L de a sparge cercul clientelar care spoliază bugetul?
– De ce percheziţia aia nebună, la el acasă şi la sediul OTV, în absenţa obiectului dosarului penal instrumentat? A existat vreo încercare anterioară care să fi fost zădărnicită de Diaconescu şi/sau de anturajul său? S-au căutat şi alte casete, cu parlamentari şi miniştri, a căror existenţă a fost invocată ieri de inculpatul de azi?

– De ce înalte figuri publice, candidaţi la preşedinţie şi/sau demnitari în execiţiu, oficialităţi înconjurate de structuri informative, au stat alături de şeful OTV (suspectat, şi atunci, de obiceiuri cel puţin detestabile) în emisiuni interminabile?
– De ce, în contextul în care infracţiunea din Codul Penal se numeşte dare-luare de mită, în majoritatea cazurilor vânturate pe sticlă, mituitorul este liber şi numai mituitul este reţinut şi propus pentru arestare? Ştiu că obiectul mandatului de reţinere e “şantaj şi ameninţare”, dar procurorii menţionează şi darea-luarea în avans a unor sume de bani (ceva în jur de 30.000 euro, dacă am reţinut eu bine). De ce nu apare mita? Cumva fiindcă trebuia oferită imunitate denunţătorului-mituitor?
– De ce, dacă era curat, primarul comunei arădene ar fi dat consistenta şpagă? Ce amploare trebuie să aibă o furăciune acoperită printr-o şpagă de 200.000 euro doar în cazul realizatorului tv (nu mai pun la socoteală şi autorităţile de stat complice)?
– De ce se ocupă DNA, organism dedicat la înfiinţare marii corupţii din sistemul de stat, de un caz (cu făptuitori privaţi) de competenţa oricărui parchet local? De ce procurorul de caz, care îl trata drept martor pe Dan Diaconescu, a fost schimbat cu unul care l-a inculpat?
– De ce, în cazurile instrumentate de DNA, se operează cu dublă măsură? Cu ce e mai puţin periculoasă pentru ordinea publică dovedita distrugătoare de probe Monica Iacob Ridzi, pe care am văzut-o votând liberă în Parlament pentru (culmea ironiei) desemnarea unui judecător al Curţii Constituţionale, decât prezumatul şpăgar Dan Diaconescu?
– De ce, la peste 20 de ani de la Revoluţie, poporul trebuie ţinut docil prin teroarea statului poliţienesc, a arestărilor televizate şi de ce, pe zi ce trece, îmi răsună tot mai clar şi apăsat în cap spusele consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu (citez aproximativ) “alegerile vor consfinţi rezultatul luptei între presă şi democraţie”?

UPDATE: Foarte bun textul lui Mircea Badea, dar, ca şi mine, scrie în pustiu

LATE UPDATE: “Aici e drama României. Spuneam eu într-o seară, e drama că România are 3 talk-show-uri care sunt total independente şi toate 3 din păcate sunt pe B1 TV, iar celelalte 64 de talkshow-uri toţi vorbesc la fel, aceeaşi limbă, acelaşi mesaj, aceleaşi minciuni, aceleaşi presiuni. Aici e foarte dubios şi deja ţine de interesul naţional şi de securitate naţională şi e treaba şi a serviciilor secrete şi a CSAT-ului.” (Radu Moraru, Naşul, ieri, 21 iunie 2010)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

223 thoughts on ““De ce”-urile cazului Dan Diaconescu

  1. Lol, l-au saltat si p-asta:))

    Nu inteleg treaba cu DNA-ul,macar sa mentioneze, cum numele lui Diaconescu este “zguduit”, de ce nu este adus in lumina publica si celalalt faptuitor?

    Stati fara griji,il scoate Base.

  2. O diversiune, scarboasa, penibila, disperata si aproape sigur fara vreun rezultat final concludent.

  3. Pentru ca in Romania Justitia e o manea si pentru ca procurorii sucuipa laolalta cu infractorii pe demnitatea fiintei umane. Spun asta in cunostinta de cauza. Poate n-ar fi rau sa abordezi la “Vorbe grele” si modul in care ajund procurorii sa dea sau sa nu dea NUP, in functie de cat de interesati sau incompetenti sunt.

  4. Cine a avut ochi de vazut si urechi de auzit a vazut si a auzit. Restul, mult mai multi la numar, o sa spuna “de ce nu” si o sa priveasca in continuare show-ul.

  5. MILITIA arunca DIN NOU praf in ochi mediei si opiniei publice, mai mult sau mai putin credula (ca sa nu zic altfel).

    Intrebarea mea e, oare cat mai poate suporta romanul? Pana invie Ceausescu?!! Asta daca nu a inviat deja…

  6. Si eu ma gandeam azi… cat o fi luat Diaconescu ca sa distraga atentia de la realitatea noastra cruda…Asta pe principiul” Dane… ia si tu 200.000 eur si stai o luna la bulau, sa le mai mutam astora tirul de pe noi pe tine… ca ne sufoca”

  7. Sunt multe întrebări pe care vi le puneti si ni le punem.Si chiar dacă ar fi ca ele să rămână formal retorice,întrebarea generică din care decurg toate contine si răspunsul.Da,aceasta arată-a câta oară?-strădania maestrilor în arta diversiunii.Poate că sintagma,,pâine si sânge,,nu li s-a părut până la urmă a fi cea adecvată si acest lucru i-a întors la aceea verificată decând lumea(perversă):,,pâine si circ,,.Numai că pâinea au pierdut-o pe drum.

    răspunsul.Da,acesta arată din nou

  8. Vi se scutura catusele si voua!!! Oricine i-a gresit cu ceva lui Base sa stea cuminte in banca lui ca…nu se stie. Omul asta e diabolic! E clar ca vrea sa ne abata atentia de la cumplita soarta ce ne asteapta si, cu un drum, ii mai da o stearsa si presei.Asa, sa stie si ea (presa) cine e stapanul. Sincer, cand spuneati ca va fi dictatura cu Basescu, nu v-am crezut, dar acum, incepe sa mi se zbarleasca parul la ceafa. Nu ca nu ar fi fost in stare Basescu de asa ceva, dar ma gandeam ca nu e posibil intr-o democratie. Si, uite ca e posibil, cu ajutorul latrailor de la curte (multi dintre ei fosti ziaristi) care nu schiteaza nici un gest de aparare a democratiei, ne intoarcem de unde am plecat de mai bine de 20 de ani.

  9. E o mare mizerie ce se intampla in tara asta si noi ne complacem.Ne vor salta noaptea din case dupa ce intercepteaza vreo convorbire telefonica sau vreo “discutie ambientala”.Pb.e daca vor avea destule locuri la zdup pentru 5 mil de romani.Bucurati-va de amintirea libertatii!

  10. @alex.dumitrascu: n-am ignorat niciodata, n-o s-o fac nici acum. da’ deseara vorbesc despre masurile de austeritate; cu rating mic, probabil…

  11. circ fu si se vrea ca asta sa fie sange,slab,nu cred in coincidente,nu cred in sentimentele inaltatoare si in special ale romanilor asa ca ramane doar uratenia sufletului uman iar uratenia asta imi spune ca sa raspund la urmatoarea intrebare “cu cine ai votat?”invers si asta din frica,lasitate,teama iar tu un dur soldat in lupta cu prostia PAZESTE-TE

  12. Asta cred ca e cea mai buna publicitate posibila … are DD material pentru emisiunile lui pentru urmatorii 2 ani .. cum si de ce a fost el saltat 🙂

  13. Sincer eu cred ca Dan Diaconescu este nevinovat, din santaje ar fi putut sa-si faca o avere de cateva sute de milioane de euro, iar dansul nu pare psihologic acest gen de om. De ce sa nu se exprime liber in rest, ne ingraditi acest drept ca pe timpul lui Ceausescu noua jurnalistilor? In rest au dreptate ceilalti jurnalisti… de ce DNA nu se opreste la averile parlamentarilor, oricum ue sau usa sunt destul de bine informate despre furtul din fonduri si averile peste noapte ale multor oameni politici romani, sa nu mai vorbim despre furturile din banii statului. Cred ca e timpul sa schimbam ceva si ar trebui ca tineretul sa incerce pentru ca rahatul din unii nu se vede de parsivitate si nici nu ar recunoaste pentru nimic in lume. Asa ca Dan Diaconescu este un om nevinovat in aceasta problema, cine stie prin ce relatii a ajuns acel primar la anumite drepturi prin DNA asupra lui Dan Diaconescu, ba politic a mai implicat si DNA-ul care cand e ordin politic nu are ce sa faca, la fel ca si sri, politie de parca oamenii politici ar avea toate drepturile de monopolizare a oricarui lucru. PDL-ul s-a impus la fel ca si PSD-ul inainte si sa nu uitam acest lucru, iar Diaconescu are dreptate ca sunt forme de regim. Totusi haideti sa schimbam ceva, sunt tineri care sunt doxe de carte si nu-si gasesc locuri de munca din cauza coruptiei din Romania(probabil are si Occidentul probe de face in lantz romanii hotzi) si a sistemului de lasare a locurilor de munca mostenire.
    Va multumesc!
    Jurnalista, Corina Liliana Blidea

  14. e clar ca e o “facatorie” politica…din partea lui Base, bineinteles…nu vad pe altcineva mai nebun in tara asta decat el. Nu-l simpatizez pe Diaconescu dar e un om destept si nu s-ar fi bagat in ceva ilegal.
    O zi buna, Victor!

  15. “De ce” ?
    D’aia! Papa – ba nu (de luna viitoare cu 15%, respectiv 25% mai putin); circ – ba da!
    Banzai!

  16. Din nefericire pt toata lumea, subiectul nu e de evitat. Sau, mai bine spus, cine isi permite sa-l evite?? Audienta conteaza, din nefericire, f mult. Pe langa asta, mai e ceva: in ce hal am ajuns daca justitia functioneaza asa?!!! Tot din nefericire, locuitorii din tara asta ” pun botul”. Cand vom muri de foame, cica se vor trezi multi. Oare?!!!

  17. Pentru ca avem politie politica (D.N.A.). Pentru ca latraii lui basescu (scris intentionat cu “b” mic) stapanesc la perfectie tehnica dezinformarii si manipularii. Pentru ca S.R.I. foloseste, in sprijinul lui basescu, foarte bine tactica diversiunii. Pentru ca avem un stat totalitar!!!

  18. aşa au încercat şi cu Florin Piersic să îl denigreze fiindcă aveau ceva în ascuns de făcut dar omul nu s-a lăsat a venit şi a vorbit naţiunii astfel nu le a mers planul odios…

    acum cu diaconescu le o mers fiindcă este din acelaşi aluat tocmai spre ocultarea(frunzăverde ne poate traduce oricând termenul fiindcă face parte din oculta cu valenţe publice -numai la noi îs oculte de interes public) înrobirii naţiunii române care se face metodic şi aproape necesar pavlovizant.

    o altă cacialma bine lucrată şi de data asta în cel mai perfid scop de mineriadă cu ochi albaştrii băgată în casele naţiunii

  19. E o diversiune de joasa speta : manelista !…
    Defileaza cu catuselel alea si-i zambeste lui Basescu !…
    In timpul asta SE MOARE DE DISPERARE !!!
    Bun trucaj chiar fara pixeli !!!
    Stiu ca nu ai cazut in ” plasa ” asta , asa ca adevaratul subiect la zi ramane : SARACIA CARE VA URMA !
    E ca o umbra care creste peste Romania pana o va acoperi de tot !!!
    Tot ce apare ” senzational ” intre timp este o mizerie de cea mai joasa speta , repet …

  20. sezonul 2 din serialul “elodia”

    vom face un sondaj de opinie daca portocaliul din tricoul purtat de Dan Diaconescu era un rosu pesedist spalacit sau un galben liberal prea accentuat

  21. Parerea mea e ca iar a aparut o …kestie gen “rapirea jurnalistilor romani in Iraq” …zic si eu de o posibila caterink …sau am devenit suspect de suspecticioasa…?!?!?!
    Oricum, am acelasi respect pt.D.D. ca acum 10 ani.

  22. Ciudat. Nu credeam ca Dan Diaconescu are vreo problema cu actuala putere, dat fiind ca ii cam tine in brate. Imi cer scuze da povestea asta imi cam da cu virgula. Interviul cu Dan Diaconescu m-a cam lasat cu gura cascata pentru ca i-a cam amenintat la televizor ca ii va santaja. Ciudat, dar eu nu prea il cred in stare de nimic. Ma rog, pana la urma Dumnezeu cu mila!

  23. Acest circ mediatic si manipulare este bine pus la punct de către unii din anturajul lui Traian Băsescu. Da, în timp ce noi stăm lipiţi de televizoare să vedem ce se mai întîmplă cu Senzaţional Diaconescu, aghiotanţii lui Băsescu taie pensiile cu 28%. Atît, nimic mai mult.

  24. urmeaza NASU cu s de la sac. ce mai plnse pe la dna,ce mai vai,vai,vai !!!!!!!!!ca sa vezi ca tot opozitia (a cui nu se specifica)este vinovata.doar Base lupta si lupta .si singurul care-l mai sustine este raducu-nasucu,el,care de buna voie,ba si cu cereri si rugaminti,merge la Morar ,tiz cu U,si se preda numai si numai ca Base si guvernul sa duca tara pe noi culmi etc.etc.ne vedem diseara pe bai unu.

  25. De ce presa e complice la arestarile televizate? Va plangeti cu totii ca se fac arestari de imagine, la televizor. Pai cine le da la televizor? Fiecare e cu televiziunea lui. L-a luat pe Diaconescu, toarce OTV-ul. Daca-l ia pe Voiculescu, Antenele vuvuie. Pe Vantu daca-l salta, are ce manca Realitatea. Patriciu, la fel. Doar daca l-ar aresta pe Gigel de la etajul 3 nu s-ar televiza, pentru ca el nu are nici notorietate si nici televiziune proprie. Toti cei care au pe mana o institutie de presa fac intr-un fel sau altul santaj si se acopera. Pentru otevizare nu e vinovata decat presa (si, probabil, populatia care gusta astfel de treburi).

  26. Lucrurile se adeveresc inca o data: cine-i prieten cu basescu sfarseste rau…. Ma intreb cat mai dureaza pana-si rupe gatul marele carmaci…. ca se tot aud zvonuri – unele se leaga, altele nu….

  27. nu cerd ca tot acest caz merita atita atentie!
    majoritatea celor carora dna-ul le-a facut dosar au fost doar spalati, devenind mai curati, mai uscati…

    traiasca lupta de clasa!

  28. Aceleasi apucaturi comunistoide, abaterea atentiei de la nenorocirea ce va sa vina peste romani. Circ si iar circ. Chiorule nu te mai saturi de facut rau? Cum crezi ca se va termina pt tine? Crezi ca vei scapa dupa atita rau facut? TE INSELI !

  29. “Senzational de spectaculos” – circ.
    De ce Dan Diaconescu (Senzationescu) zambeste cu catusele pe maini? Sa-i spuna cineva ca nu e o farsa de la antena1 (o emisiune).
    P.S. Am aflat ca Dan Diaconescu a fost director la Jurnalul National si Cotidianul, sef sectie la Curierul National. Oaaau!

  30. Totusi, nu e cam riscant sa-l arestezi pe patronul televiziunii poporului? Eu cunosc votanti de-ai lui Basescu pentru care Dan Diaconescu e mai tare decat Base! 😉 Serialul asta nu se potriveste in tiparul seriei “Today on DNA”. Pana acum cei arestati aveau potential de personaje negative. Dan Diaconescu nu intra in categoria asta sub nici o forma! Oricat ar uri unii televiziunea poporului. Plus ca telespectatorii OTV-ului vor fi si sunt foarte afectati de criza. Pe mine m-a mai mirat si ca OTV-ul a fost cu Basescu in campanie. Dan Diaconescu nu intra in tipologia votantului lui Basescu, deci e mai probabil ca a facut-o pentru bani sau, si mai probabil, fiindca a fost constrans. Ma gandesc ca poate nu mai vrea sa joace in liga lui Base, ceea ce ar fi foarte grav pe timp de criza, si de aia l-au arestat.

  31. Am inteles ca e vb de santaj. Ca dl Diaconescu a avut un promo senzational ce il avea in vizor pe un primar. Intreb : a fost difuzat materialul senzational? De ce nu am auzit nici un interviu luat primarului(ieri,azi)?
    Asta ma face sa gandesc ca este posibil ca promo-ul sa fi fost unealta cu care Parv a santajat.
    Nu cred ca Dan Diaconescu a stiut despre ce e vorba, el stiind doar ce-i spunea Parv. Iar Parv,il mintea.
    … E o varinata.

  32. E o alta poveste “becali, Popoviciu, etc” picata la tanc ca sa abata atentia de la marile probleme. Ciudat e ca DD nu s-a prins pina la virsta asta ca prietenia cu Zeus e toxica si periculoasa. A se vedea Petre Roman, Erbasu, Anghelescu, SR Stanescu…

  33. Nu m-ar mira ca acest circ sa fie “o obligatie” a presedintelui pentru slugarnicia din timpul campaniei si pana acum.
    Pare a fi o ciorba reincalzita a OTV-ului, acum, dupa ce “s-a acrit ciorba cu Elodia”.
    Eu ma numar printre cei care il cred pe Diaconescu in stare sa fie machiavelic, pentru rating.
    Nu m-ar mira sa aflam ca este o inscenare a lui Cioaca.

  34. OTV-ul s-a mutat la DNA, altceva parca nu-mi mai vine a spune. “prostii” cum spune Badea vor crede ca justitia e independenta si alte bla, bla, bla de genul asta…

  35. MAi e si o varianta, menita sa aduca, din nou, in atentie,tv-ul popoului.Sa-i dea patronasului un leac de frica, sa fie docil pe viitor. Sa mearga din nou pe rating, si, incet, incet, in 2012, sa inceapa din nou asaltul cu toate prostiile lor Cu fondul de solidaritate, cu parlamentul unicameral…Sau sa fie fortat sa vanda OTV-ul, si sa fie cumparat de cineva…
    Eu as mai pune si alta intrebare Oare in campania electorala Dan Diaconescu nu a fost santajat de structurle de stat, pentru a-i avea invitati, non stop, pe toti PDL-istii, 24 de ore din 24?

  36. Eu am o singura problema si in acelasi timp o singura intrebare. Cum poate o fapta penala sa constituie in acelasi timp doua infractiuni, respectiv infractiunea de trafic de influenta si pe cea de santaj.E imposibil ca elementul material al infractiunii sau obiectul juridic, urmarea imediata, scopul sa nu fie suficiente pentru domnul procuror pentru a incadra corect o fapta penala. Cu tot respectul pentru aceasta meserie, pentru ca si eu tot procuroare mi-as dori sa ajung si tatal meu a fost tot procuror chiar la DIICOT(unul din cei cu pensii nesimtite).Ambele ipoteze-si cea a nepriceperii si cea a constrangerii politice- sunt la fel de grave.Nu vreau sa ma refer la situatia domnului Dan Diaconescu in special insa ma gandesc la situatia atator oameni nemediatizati care sunt/au fost cercetati/retinuti, data fiind conduita “oamenilor legii” oare chiar toti sunt vinovati sau oare toti cei aflati in libertate sunt nevinovati?

  37. am o varsta totusi…sa mai pun botul la diversiuni de astea basiste:de ex cazul becali,lotul voicu…sa desenez si tabloul?

  38. Santaj, amenintare, dare si luare de mita, nu ma surprinde nimic, un tip care face o emisiune intr-o garsoniera nu poate face bani de yacht-uri, Bentley, elicopter si Dumnezeu stie mai ce pe cai cinstite. Unde mai pui ca inainte de a relansa postul era dator vandut. Ce ma deranjeaza e ca alcolistul chelios presupus presedinte de stat era foarte bun prieten cu reprezentantul “televiziunii poporului”, acum o mai cunoaste numele Dan Diaconescu?

  39. Ce mandru era Diaconescu cand avea in preajma sa toata ,,elita”PDL,ma intreb acum ce este in sufletul sau. De multe ori dl Ciuvuca spune ca Base nu are mama, nu are tata. Asa este. Ma inspaimanta gandul sa nu ajungem la ziua cand rand pe rand, ziaristii curajosi, liberi in gandiri si vorbe sa nu li se puna pumnul in gura. Am 55 ani, am trait in celalalt regim dar ce traiesc in aceste luni nu am trait niciodata. Lucrez in adm publica locala, condusa de un pdlist si nu imi vine sa cred ce se intampla in jurul meu. De multe ori am ajuns la concluzia ca pe Ceausescu l-am omorat degeaba! Va felicit dle Ciutacu dar si pe colegii dvs. Mircea Badea, Mihai Gadea, Radu Tudor si toti ceilalti care zi de zi fac emisiuni excelente pline de curaj. Felicitari inca odata si sa aveti grija de voi !

  40. Eu nu cred ca marinarul vrea sa atraga atentia opiniei publice de la problema pensiilor si salariilor – nu ar ave rost pentru ca de acum incolo aceasta problema va fi evidenta , oamenii vor primii pensii si salarii diminuate .
    Eu cred ca ( in cardasie cu DD sau nu ) basescu testeaza reactia populatiei la ceea ce va fi subjugarea totala a presei care este singura institutie inca necucerita in totalitate de marlan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.