Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > De aici vin furia şi disperarea sistemului

De aici vin furia şi disperarea sistemului

…fiindcă oamenii simt că le fuge pământul de sub picioare. Şi li se năruie sistemul. Fac orice, se agaţă cu dinţii, fac gesturi disperate. Vor să-şi prăbuşească deliberat guvernul prin mizeria aia de asumare a răspunderii pe legea pensiilor, să dizolve asimetricu’ Parlamentul, să pună de anticipate. Şi să-şi facă, după chef, republica lui, unicamerală, unineuronală, guvernabilă prin decrete. Trendul arată o cădere care nu poate fi oprită decât printr-un miracol sau printr-o trădare grandioasă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

72 thoughts on “De aici vin furia şi disperarea sistemului

  1. Aste e problema, Victore. Astia stiu ca exista posibilitatea sa piarda si vor face orice ca sa castige. Acum 5 ani, Nastase era sigur ca o sa castige.

  2. Caderea aia putea fi oprita daca Basescu nu ar fi aruncat psdul de la guvernare. Pana acum o saptamana nici eu nu credeam ca Basescu ar putea pierde alegerile, dupa ultimele magarii pe care le-a facut eu zic ca are sanse destul de mari. Oricum, sper sa o tina tot asa…

  3. Oricat de lepra ar fi Basescu, e o lepra inteligenta.
    Legea pensiilor nu trece de parlamentari – evident deranjati de lege, guvernul cade, Basescu are un motiv in plus dupa aia sa strige in gura mare ca el a incercat sa imbunatateasca pensiile in Romania, dar nu s-a putut, masele il voteaza pe el pentru al doilea mandat. Smart move!

  4. pai, frumos ar fi sa treaca legea pensiilor…asta ca sa-i dejoace planul lui basescu…cu toate ca si atunci tot el s-ar impauna…oricum ai da-o, tot ca dracu iese….asa ca ma duc mintenas la vot

  5. Din start tot ce poarta sigla Turambar trezeste suspiciuni. Asa a matter of fact, this man stinks. Sa ne amintim ce frumos l-a indus el in eroare pe Geoana ca a castigat PSD alegerile, de iesise “fanul lui Dimitrie Gust” pe toate televiziunile sa-si cotcodaceasca succesul? Am vaga impresie ca prin asemenea sondaje eronate, dl Mirelush Palada face un mare deserviciu tocmai celor pe care ar trebui sa-i slujeasca fidel, facandu-i sa doarma pe o ureche, in vreme ce matrozul chior vegheaza, cu ochii in patru, eufemistic vorbind, la succesurile proprii. Domnul Ciutacu, sa fac pariu ca ne vedem in Spania, la o paella, dumneata sus, cu papion, iar eu jos, la masa? 🙂 Tii pariul, simpaticule?

  6. @Begone: asa l-a mintit si pe Oprescu ca iese primar si i-a iesit gresit 🙂 eu nu fac pariuri cu nick-uri, ci cu oameni cu nume si prenume. e modul meu de selectie a interlocutorilor.

  7. Mda,un sondaj comandat de Imas.Parca Imas=Alin Teodorescu.Oare cine il sustine pe Sorin Oprescu?Nu cumva Alin Teodorescu?Cum de sondajul apare exact in ziua candidaturii lui Sorin Orescu?E ceva putred acolo.

  8. CCSB are sociologi asa buni si echidistanti de-ti par atat de credibili?Am obosit dl Ciutacu,chiar am obosit;ai prezentat 3 combinatii infernale,mortale…Iar “escu”?de zeci de ani -‘esti’.Daca ccsb are dreptate,gata,suntem impliniti,am scapat de basescu.Desi…?!

  9. sondaj facut in intervalul 2-3 octombrie, la comanda IMAS. cine e la IMAS? alin teodorescu. unde e alin teodorescu? in grupul sustinatorilor lui oprescu
    si inca ceva: mai credeti in sondaje?

  10. @bogdan & cenobit & ovidiu: daca era comandat de Lazaroiu la CURS era mai credibil? schimbati placa, va rog eu. toti fac la fel. nu-l mai victimizati aiurea pe Basescu, e parte a jocului.

  11. @Law

    Din nefericire mi-e ca am inceput sa alegem doi.

    Pe de alta parte, intuitia-mi spune
    ca nu mai avem unde cobori,
    cel putin eu asa simt,
    ca nici unul dintre cei trei
    nu are disponibilitatea, nici macar biologica,
    de a cobori si mai mult baremul.

  12. nici un sondaj nu e credibil
    doar ca mi se pare corect sa mentionati si cine l-a comandat si cand a fost facut

  13. Piratului i-a plecat mintea cu sorcova. Parca le face pe toate dinadins… Dupa semi-lovitura de stat cu lautari (care ne-a pricopsit cu o caricatura de guvern), Basescu a mai facut cel putin alte doua gafe: 1)declaratia conform careia el si guvernul Boc nu si-au propus sa elimine criza; 2)declaratia legata de legea salarizarii, care ar fi o lege echitabila fiindca nemultumeste in mod egal (de unde rezulta oare asta?) pe toti bugetarii. Basescu 2009 seamana tot mai mult cu Nastase 2004, e atat de sigur pe el incat face tot felul de gafe si de porcarii fara sa-i pese de rezultat. Daca nu cumva declaratiile lui Nica sunt adevarate, sunt sanse mari ca in decembrie sa avem alt presedinte…:)

  14. Victore,
    Astia au uitat sa puna foca in sondaje. Sa fivazut atunci decalaj.
    Te rog insa sa schimbi foca! La Circul de Stat (hi!) troneaza o PD-Lista foarte portocalie si durdulie! Asa ca foca aia-i si ea sub acoperire. Foca de la Antipa ar fi cea mai sigură. Pe aia nu o mai pot cumpara cei 5BV&U decât ca decor în viloaie.

    (Basescu, Blaga, Berceanu, Bercea, Boc, Videanu și Udrea)

  15. cum ?…Dl ciutacu ,basescu e o bruta si-o starpitura posedata de diavol;nu-l victimizeaza nimeni!

  16. Personal, nu cred in sondaje, dar daca ei cred si-i sperie, stiu ei ceva! Oricum ma ia cu frig cand realizez ca, cel putin teoretic, marinaru’ ar putea demola tot si, cu putin efort si mult noroc, construi pe placul lui altceva. Vorba lui mircelu, si noi unde suntem?!?!

  17. Pai ai incheiat magistral Victore. Tradare. Nu va suna cunoscut ? Eu cred ca trebuie luata in calcul si asta. Daca facem apel la precedente, PDL e cunoscut prin asemenea precedente. Daca vorbim de tradare, eu cred ca cel mai periculos potential tradator e Geoana. Bineinteles ca in topul tradatorilor ramane Basescu.
    Daca Basescu ajunge in turul II, cred ca e jucata partida tradarii.
    Singura varianta dadatoare de sperante e cea cu Oprescu si Antonescu in turul II.

  18. @bogdan

    Nici un sondaj nu e credibil,
    dar luate impreuna dau o directie.

    A, chiar, trebuie sa mentionam,
    sondajul e facut in perioada 2-3 octombrie,
    deci probabil ca telefonic.
    Cum ar zice Pieleanu,
    “Dar Mircea Geoana e dezavantajat,
    ca-n mediul rural, unde sta el mai bine,
    nu prea sunt telefoane!” 😀

  19. Am ajuns la o singura concluzie urmare a ce fac astia in zilele astea: nu-s normali la creierii capului!

  20. am participat telefonic la acest curs si e facut intradevar pe 2-3 octombrie .Intrebarile acestea au fost si sper sa fie real.
    Cu marinaru de pamant sa dam toti .

  21. De 20 de ani ma uit la televizor si comentez in familie de s-au saturat de mine.Nu mai vreau fosti comunisti care sa condamne comunismul dar in care a avut parte numai de privilegii,nu mai vreau demagogi care acum cativa ani in culisele unei televiziunii spunea despre electoratului bucurestean ca poate fi prostit usor,nu mai vreau un domn care acum cateva luni spunea ca nu pleaca de la primaria capitalei ca are proiecte pt acesta.Vreau un om care are bunul simt sa spuna ca poate sa faca putin dar care sa ma reprezinte in exterior cu demnitate,sa-mi dea mandria de a fi roman si nu hot,golan,smechereas de cartier sau curva.Vreau ca si copilul meu sa traiasca in tara asta si nu sa-i spun intr-o zi :fugi mama unde vezi cu ochii ca aici nu e de trait,sau spune ca te cheama jose,michal sau altfel numai roman nu.

  22. @anca: dumneavoastra faceti propaganda politica. sustineti si promovati un anumit candidat. e normal sa ganditi asa. daca ati vrut cumva sa ma luati la misto nu v-a iesit
    pe de alta eu doar constat niste lucruri. am cel putin 15 ani de cand urmaresc politica romaneasca si am vazut multe sondaje care nu au avut nici o legatura cu realitatea. am vazut sondaje si exit-poll-uri facute in aceeasi zi cu diferente mari intre ele.
    aveti dreptate insa cand spuneti ca sondajele indica o directie. doar ca e vorba de directia spre care se doreste manipularea votantilor. “votati fratilor cu X, uite ce bine sta in sondaje”. asta fac toti, fara exceptie.
    totusi, sa nu fim naivi!
    victor, scuze, stiu ca blogul nu e chat…

  23. Ar fi prea frumos sa fie adevarat. Sa ne trezim pe 7 decembrie si sa constatam ca marinarul-sef se intoarce … nu stiu… acasa. unde i-o fi casa, habar nu am-pdl, patul lui udrea, mihaileanu. habar nu am…

    stiu doar ca vreau sa scapam de acest pseudo-presedinte cu cel mai prost mandat din 89 incoace. sa vina oricine in locul lui, daca n-o fi sa fie crin 😀

  24. @Cristina

    Pe mine altceva ma inspaimanta,
    nu ca nu vedem cum vom iesi din rahat,
    ci faptul ca o gramajoara consistenta de lume
    nu vede nici acum prea bine
    cum am intrat in rahat.

    Si de-acolo ni se trag multe,
    povestim dupa alegeri despre asta.

  25. Asimetricu’ nu mai poate dizolva nimic. Cf. constitutiei, prerogativa asta nu mai e valabila in ultimele 6 luni de mandat.

  26. Cand Oprescu ii comanda lui Voiculescu un sondaj, e destul de evident ce o sa iasa. Credeti ca 57% chiar ar vota cu Doctoru? Eu zic ca Ardealul nu-l voteaza din start cand il aude cu dă-urile si pă-urile lui plus ca la sate nu-l stie nimeni. Oricum e interesanta partea cu debarcarea intentionata a guvernului.

  27. poate. asta ptr ca toti au raspuns cand s’a dus omu cu intrebarea la ei. dar la alegeri nu vine nimeni cu urna la tine. decat cu aia mobila, si stim ca aia mobila e instrument de baza la furt .
    nu ies oamenii sa il voteze pe geoana. coroborat cu aparitia doctorului care scade sansele lui antonescu = dezastru.

  28. Paaai, daca e mai important ce ai in chiloti decit ce ai in cap pentru a ajunge presedinte, ce-i impiedica pe cei care aleg sa puna “de o mare tradare”? Constiinta?
    Aidi, bre! Putem noi sa le spunem ca sint mai putini pina nu mai avem oxigen!Ca au ei mai multi nervi decit avem noi suflu/sau poate n-au de loc, deci n-avem ce sa enervam! N-ai vazut cum inchise Roberta sedinta?
    Tare mi-e ca nu numai pentru presedinte e valabila treaba cu chilotii! Daca le cauti si pe borfetele astea (RoBerta cu Nae si vaporul lui/ Nutzi , cea cu spaima/Ritzi Mitzi Pitzi cea cu mapa pregatita pentru Pisi, etc) ?!?

  29. Parerea mea este ca dumneavoastra, domnule Ciutacu, alaturi de Antena, sunteti principalul motor de manipulare a societatii romanesti (privitoare de imagini pe sticla) in ceea ce priveste sansele lui Traian Basescu pentru un nou mandat. Faptul ca le televizor apar zilnic personaje ca Elena Basescu cea needucata, sora acesteia cea nejudecata, fratele mare smenar iar pe el injurand o tiganca imputita nu facet decat sa picteze o imagine NATURALA a unei familii normale de smecheri de Romania – familia Basescu. Iar acest tip de familie este din ce in ce mai intalnita in tara noastra si eu cred ca se vor duce si la vot.
    Trageti dumneavoastra concluziile.
    Toate bune si mult succes in activitate!
    P.S. Nu mergeti in Spania, e mai murdar ca la noi! Incercati Norvegia sau Suedia.

  30. Buna,
    sunt aproximativ impartiala cand spun ca deocamdata nu e cazul sa castige altcineva in afara de Basescu si nici nu va castiga altcineva decat daca in turul doi, locurile 3 si 4(eventual) isi vor convinge electoratul sa voteze antibasescu. Altfel eu cred ca Basescu va avea cele mai multe voturi in ambele tururi. In alta ordine de idei, eu cred ca toata campania asta anti basescu vine dupa ce acum 2 ani s-a mai incercat o data inlocuirea lui si poporul l-a sustinut. Acum se incearca pe toata caile schimbarea perceptiei de catre popor asupra imaginii actualului presedinte in asa fel incat tocmai poporul sa nu-l mai sustina. Repet, nu sunt fan decat Badea, Ciutacu si Gadea si daca ati cadida vreodata toti 3 nu m-as duce la vot pt ca nu m-as putea decide pe cine sa votez. Nu simpatizez niciun politician (am si eu studii politice si cred ca nu as avea voie sa tin cu cineva), dar dintre cei care candideaza eu n-am cu cine sa votez decat tot cu Basescu. Niciunul nu are stofa de presedinte….asa ca vorba cetateanului turmentat …”hic…eu cu cine votez? …tot o singura varianta vad.

    Candideaza tu peste 5 ani ca eu te votez…serios!

  31. @ antho: putin probabil sa fie ca in sondaj; Camelia Voiculescu detine 67% din CCSB…:-??

  32. “Sistemul”, acest ansamblu de principii, reguli, forte ne-a dezamagit. Nu mai avem incredere in el. Am vrea sa scapam cumva din ghiarele lui. Nu-i scapare!Suntem legati de el ombilical. In cadrul sistemului, cel politic detine monopolul asupra utilizarii legitime a fortei si asupra legiferarii (identificat cu statul). Una din partidele politice,PDL in frunte ca promotorul sistemului ticalosit, promoveaza o politica de forta, de dictat in tara, si oamenii simt ‘ca le fuge pamantul de sub picioare’ si sunt speriati, si actioneaza pe apucate, fara nici o noima, sperand ca sistemul acesta ticalosit pana la urma se va da la o parte, si va ceda locul unui alt ‘sistem nou’, dar NU unul restructurat.
    Poate, poate aceste incercari disperate in cele din urma ne vor scoate din labirint.

  33. În ce fel a fost aruncat acest sondaj CCSB. Şi dacă ar fi adevărat există marele pericol ca adversarii lui Băsescu să se culce pe-o ureche. După cum bine spune cineva mai sus, Adrian Năstase se credea ca şi cîştigător.

  34. Eu inca o data va mai spun ca oricine intra in finala cu Basescu, trebuie sustinut de ceilalti, pentru a-l invinge pe Tiran. Daca cei 3 contracandidati nu se vor intelege de pe acum in aceasta privinta, sau daca e vreun blat, asa cum se zvoneste, Basescu va castiga cu siguranta inca un mandat la Cotroceni.
    Eu unul nu cred in acest sondaj si nici in altul daca va apare! Se joaca pana in seara de 6 decembrie 2009 orele 21. MIZA ESTE FOARTE MARE, IMENS DE MARE!

  35. Daca e sa cred acest sondaj, si as vrea sa il cred, observ ca Antonescu are sansele cele mai mari sa il bata pe Basescu. De ce? Pentru ca Oprescu, desi l-ar bate in turul doi la diferenta mai mare, are momentan cele mai mici sanse sa INTRE in turul doi. Geoana, care are cele mai mari sanse sa intre in turul doi acum, il bate, conform sondajului, pe Basescu, la diferenta mica. Eu as zice sa nu riscam. Dar depinde si de candidati, acum, in campanie, cum evolueaza.

  36. e un sondaj si nu cred in el .

    e important sa precizezi cine l-a comandat ( platit ) si cine-s aia de il fac . pe ce esantion , ce perioada , varste , urban , rural bla bla .

    ps: io zic ca antonescu va fi noul presedinte. de ce ? nu ca are vre-un plan genial . e cel mai putin patat dintre toti politrucii ( si el e un politruc . desi pare nevinovat ) . e cel mai mic rau posibil . oare cand ne vom da NOI legi si nu altii ( stiu ca nu are legatura cu subiectul . da are legatura cu viata asta de cacat ce o traim )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.