Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Cum poate să ajungă Udrea preşedinte

Cum poate să ajungă Udrea preşedinte

Ultraşii s-au isterizat când am spus că, dacă Traian Băsescu va fi sănătos până-n 2014 şi dacă societatea românească va continua să se degradeze, Elena Udrea va fi, probabil, candidatul PD-L la Preşedinţie. Şi că părerea mea e că are şi destule şanse. Evident că, plecând de la antipatia antiportocaliilor faţă de personajul profund detestabil, s-au găsit explicaţii savante pentru spusele mele, dar nu s-a analizat deloc fondul. O să detaliez, cu amendamentul că tot ce-am scris până acum despre ea rămâne valabil şi că suntem ireconciliabili, dar încercând să mă detaşez de antipatia reciprocă, rezumând pe puncte construcţia unei ascensiuni politice.

– Elena Udrea nu e invenţia lui Traian Băsescu, aşa cum pare, ci i-a fost plasată de grupul de interese care l-a făcut preşedinte şi-l trage de sfori. El e doar dependent.

– Personajul Elena Udrea este modelat de mulţi ani de zile. Cine are memorie îşi aminteşte episodul povestit de Sorin Roşca Stănescu (niciodată dezminţit de împricinaţi) în care băieţii de la servicii umblau prin America să-i găsească bibliografie de viitor om politic. Cine n-are memorie găseşte căutând pe google.

– Femeile-s într-o ascensiune politică fulminantă pe plan mondial. Ştiu, românii-s majoritar misogini, dar, până-n 2014, bine spălaţi pe creier şi obişnuiţi cu marele manager politic de succes, vor deveni mult mai concesivi. Plus că experienţa de la ultimele două ture de alegeri libere şi democratice a demonstrat (celor care mai aveau vreun dubiu) că poporul suveran nu-i excesiv de mintos pe partea majoritară.

– Imaginea care i-a fost minuţios şi artificial confecţionată, inclusiv prin consultanţă de specialitate scump plătită, în paralel cu o construcţie de carieră administrativă şi politică, e cea a omului loial şi indispensabil, cu intrare la cel mai înalt personaj politic, de care nu e bine să te iei nici măcar în glumă. În orice caz, sub nici o formă sacrificabil, stare de fapt dovedită atât în momentul în care a demisionat de ochii lumii de la Cotroceni (de unde n-a plecat nici o clipă), cât şi în scandalul generat de dezvăluirile JN cu privire la cheltuielile faraonice ale Ministerului Turismului.

– De la scandalul cu faimoasa comisie Orban şi după albirea ei de către Parchetul General, clasic accident de parcurs, nici una dintre acţiunile celei mai Elene dintre Elenele prezidenţiale nu a mai scăpat de sub control. Ba, mai mult, iniţiativele ei (mă rog, ale strategilor din spate) au o feroce tentă peronist-populistă: construcţie de case pentru categorii socio-profesionale nemulţumite, vânzări de locuinţe ieftine pentru tine, investiţii publice direcţionate către zone cu potenţial electoral verificat etc. Chestii care în timp se acumulează şi dau cu plus la bilanţul ei politic.

– Aşa discret şi aproape retras cum se dă, preşedintele României îşi va pune (întru control total) garda pretoriană – Flutur, Falcă, Udrea – la vârful PD-L, în detrimentul vechilor tovarăşi de arme, şpriţ şi mangleală. Pentru un ilustru viitor de premier putinist/părinte spiritual al viitoarei conduceri executive a ţărişoarei de care-i pasă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

153 thoughts on “Cum poate să ajungă Udrea preşedinte

  1. Abia asteapta romanii sa le spuna si paparuda asta ce afrodisiace foloseste, ca si prostanaca aia din America de sud,de pe undeva.(tot presedinte si aia,fosta amanta de fost…)

  2. Da,ai dreptate,poporul o sa o vrea pe Udrea. Din punctul meu de vedere imi mai acord 5 ani in aceasta tara si in momentul in care vad ca Udrea se pregateste clar sa candideze din partea PDL, ma voi pregati si eu sa emigrez. Si daca iese presedinte, plec a doua zi(asta daca o sa se mai poata)

  3. E cel mai credibil dintre urmasii chiorului. Este construita mai abitir ca Obama de catre grupul de interese (legitime!?). Poate cu ea presedinte se vor dezgusta suficient romanii de politica si se vor apuca de munca si sport in mod serios.

    Pe de alta parte ma intreb de ce nu gasim in politica romaneasca nici un fruntas la invatatura, apreciat pe bune pentru cunostintele lui, briliant in vre-un domeniu ci numai pilosi puturosi plini de tupeu. La astfel de indivizi le trebuie in mod sigur un presedinte pe masura…

  4. Nu mai stiu unde am gasit un panseu a lui SRS care m-a pus pe ganduri: “Pentru a anticipa viitorul trebuie sa cunoastem prezentul…”Ce avem in prezent privind-o pe Elena Udrea? O eventuala noua ( pentru foarte multi insa sigura) ascensiune politica. Cand am citit de Garda Pretoriana a lui Basescu care o aseaza pe E.U pe loc de cinste, mi-am zis ca exagereaza D-l Ciutacu. Documentandu-ma un pic imi dau seama ca spusele dumnealui se vor adeveri curand. Cum de am indraznit sa ma indoiesc? Din moment ce varfurile PDL au facut o analiza ‘temeinica’ s-a ajuns la concluzia cu un post de prim-vicepresedinte, ‘musai trebuie’ sa-i revina lui E.U, ca doar alta femeie nu conteaza. Deci chiar se se lucreaza intens la aceasta ascensiune a lui E.U,; si odata ajunsa la varf mai este doar o punte de trecut pana la tron. Doamne ocroteste-ne!

  5. @octopus: sunt realist, nu tampit. nu l-am votat pe Basescu si as vota-o pe Udrea? credeam ca macar incercam sa ne respectam intre noi…

  6. Ciutacule, ai devenit obsedat de Elena Udrea ? Pe mine ma enerveaza cand vad anumiti barbati care cum au mai mult contact cu o persoana (la telefon de exemplu), cum numai pe aia o au in cap si numai despre ea scriu. Arata o slabiciune, sincer. Uita-te la Ion Cristoiu: dupa un interviu cu Elena Basescu, a schimbat directia cu 180 de grade. Mi se pare libidinoasa atitudinea asta, sincer. Esti barbat sau ce ?

    Nu ai si tu treburile tale, decat sa scrii despre acritura aia fudula ?

  7. @Catalin: cand o sa am nevoie de consultanta pentru subiecte, o sa fac o licitatie de proiecte. momentan nu e cazul. si nici nu mi se arata…

  8. E şi ăsta un scenariu plauzibil, bine argumentat. În orice caz, am ajuns la concluzia că nu mă mai surprinde nimic. Totuşi pedeleii par să se înhame mai cu drag la nişte proiecte politice sau de altă natură, pe când restul partidelor de opoziţie se scindează în lupte interne. Câştigă cineva din asta? Păi io cred că poporu’ suveran câştigă!

  9. Deja ar fi prea mult,dar “never say never”;oricum trebuie sa recunosc ca poate nu are un trecut tocmai nepatat,dar proasta nu e,este o femeie puternica,orice am spune noi,intre timp s-a mai stilat e o mare diferenta intre ce era acum 5 ani si cum se imbraca acum,ceva mai bine,probabil si-o fi luat consilier de imagine.
    Dar isi tradeaza originea,neavand eleganta in intonatie si in exprimare,mai ales cand se adreseaza unei asistente mai mari.
    In rest nu as vrea s-o vad in rol de candidata pt. Cotroceni.

  10. D-le Ciutacu,
    Sunteti profet? Pentru binele nostru, sper sa nu…
    As vrea sa nu fie nici macar o premonitiei, fiindca ceea ce sugerati dumneavoatra ar trebui sa fie o utopie. Insa, este posibil ca in tarisoara noastra si utopiile sa devina realitate?

  11. @ramona: fix ce trebuia sa faceti ca sa nu ajunga iar Basescu presedinte
    De Victor Ciutacu pe 16 March 2010 la 3:12 pm (#)

    Tocmai spuneai la d-na Firea ca portocalii care au obtinut 3000 de voturi la Paris vor face rost de 9.000.000 de voturi pentru referendum. Ce te face sa crezi ca sa mergi la vot si sa votezi impotriva lui Basescu si a pupilelor lui este suficient?
    Nu vreau sa ma intelegi gresit, nu sunt paranoica si nici atat de sceptica incat sa nu merg la vot. Dar la ultimele alegeri am mers doar pentru ca simteam ca nu m-as simti bine in pielea mea daca nu as face macar atat. Si inca mai speram …

  12. la mine pe strada e cea mai doamna tare.si frumoasa si desteapta.si strazi sunt multe.de ce nu?

  13. Formidabil! O traseista politica ridicata la rang de presedinte azi- maine, ca doar este cotata cu sanse maxime pentru urcare in jiltul de prim-vicepresedinte al PNL-lui!

  14. daca n-ar fi vorba despre tara in care traiesc eu si fii mei mai ca as vrea sa vad si circul asta… maxima degradare a nesabuitilor de la putere, sa speram ca poporul asta atat de umilit va avea si el trezirea lui si nu va pune botu’… poate ar trebui sa candideze si sa ia o palma usturatoare, sa ramana de caruta in competitia cu Antonescu si Ponta… in fine, cred ca la cat dispret s-a adunat in cei antiportocalii orice candidat de acolo l-am analiza la fel.
    apreciez scenariul autorului…poate fi si asa…hmmm

  15. Chiar are şanse. Începând la labagiii din propria toaletă (sa-mi fie iertată expresia-în-sine, precum şi lipsa de aplecare estetica – deh, de gustibus – faţă de o cuconetă cu care, ca bărbat serios, ţi-ar fi frică să dormi în pat) şi terminând cu cei mai inteligenţi dintre noi, mai inteligenţi ca ai lor, care se întreabă de unde atâta subită şi ciudată ascensiune politică. Frizează. Avem sentimentul că suntem proşti. Chiar nu pricepem unde e “unde”-le. Doar ne dam cu presupusul, ca la darts. E limpede că are spate. Întrebarea e cine o … N-o văd decât călare. Dar nu-mi place defel. Sincer, o consider o urâtă, cioară vopsită. Detest brunetele care se vopsesc blonde. Ca Michael Jackson. Pe cine păcălea? Şi, îndeosebi, DE CE?…

  16. domnule ciutacu o intrebare daca mi permiteti?
    ce e cu graba cu schimbarea constitutiei? nu cumva marele carmaci vrea un alt mandat? daca ne aducem aminte acum citeva saptamini pedelei spuneau ca nu e bine cu alegeri pentru camera intr un an si pentru presedinte in alt an.ne putem trezi ca marele cirmaci mai vrea un alt mandat ca e o noua constitutie.cit despre bomba blonda ca sef de stat nu mas mira,si cirmaciul prim ministru.traim in tara orbilor in care chiorul ne conduce.
    p.s. sper sa ajunga si acest comentariu la dumneavoastra.

  17. Victore,
    Chiar crezi că instalarea în vârful PDL a unei “gărzi pretoriene” îi va fi de folos lui Zeus chiar mereu? Gândeşte-te că şi Caligula, Galba, Pertinax ş alţii aveau Garda Pretoriană… Şi la ce i-a ajutat? 😀

  18. Coane la pronosticu’ asta nu merg p’acelasi varianta cu matale.Mai sigur e sa pariez ca Dinamo
    joaca la anu’finala Champions.Ce-ai fi in stare sa pui la bataie?

  19. Sa nu vorbim totusi de 2014, multe se pot intampla pana atunci. Dupa episodul “Draga Stolo” este greu sa anticipezi cine va fi candidatul la presedentie ai pdl-istilor, mai ales cu 4 ani inainte.

    Totusi, daca ar fi sa o vad pe Udrea presedinte, nu as mai sta o secunda pe ganduri, la prima ocazie, strainatatea.

  20. Domnule Victor Ciutacu, daca o fi sa se ajunga pana acolo, eu cu ai mei sper sa fim plecati, inainte de acestea, “de pe acilea”, fie chiar si in…P.M. !

    P.S. La Constantin Argetoianu, P.M. desemna “Portul Marsiliei”. Las la latitudinea dumneavoastra ‘traducerea’ acestui frumos acronim.

  21. Buna seara d-le Ciutacu,

    Sunt convinsa ca aveti mare dreptate,din pacate pentru noi…
    N-as vrea ca basescu sa ajunga un premier putinist /parinte spiritual.Nu e deloc retras cum se da, e om al dracului,dar sper sa ajunga “premier putinica” pentru colegii lui de smechereli si magarii.
    Vazurati azi, cum s-a purtat;el o fi dormit noaptea?!Eu daca as fi in locul lui mi-ar fi frica sa asez capul pe perna,ca m-ar tortura constiinta si in somn.Dar el nu are constiinta,asta-i.

    Va doresc numai bine,
    IoanaP
    P.S. Daca lipsiti saptamana viitoare,mai dati cate un scris,o data,de doua ori,ca trece greu saptamana fara ceva pe blogul dvs.(si fara emisiunea Vorbe grele…)

  22. I-au construit degeaba imaginea, nu e soi bun. Pana in 2004 se bocceleste si o sa arate ca porcu’.
    Si nici nu cred ca vor mai fi alegeri prezidentiale in Romania.

  23. D-le Ciutacu,
    O acuzati pe E.U. ca a terminat o facultate privata, sugerand oarecum ca pregatirea dansei nu ar califica-o la o functie si mai inalta in stat. Dar tot Dvs. ziceti ca EU este modelata de ani de zile din punct de vedere politic. Imi vine sa pufnesc in ras ca niste baieti de la servicii secrete au rascolit fisierele unor biblioteci sa gaseasca pentru E.U bibliografie despre “Cum sa devii om politic?”.Se pare ca “arta politicianului de succes” a fascinat-o atat de mult incat a putut inghiti volume intregi de ‘teoria devenirii politician’.

  24. Am impresia că Rou a fost dată politic 75/25 ue/rusia, economic 50/50 după modelul Yalta/Malta….
    Îmi aduc aminte că imediat după alegerile din 2004 “a venit rândul nostru” – probabil celor cu grade şi direcţie vest.
    Aranjamente vechi şi cunoscute doar în cercuri restrânse… noi ăştia muritorii de rând ne prindem mai târziu, uneori prea târziu.

  25. Orice este posibil.Am spus-o si repet:sunt bani multi in joc.Ma distreaza faptul ca in timp ce pdl-istii incearca revocarea lui Geoana,camerele o dau in prim plan pe Ancuta gata,gata sa fure startul.Am auzit ca de la o varsta unii isi fac transplant de “oua” la gat si in cazul asta nr.2 tine de “pres”.Daca Ii pune Geoana un ou de cucuvea in cuib?pai nu?Moliceanu i-a tras clapa,acum i-o trage si……nacu’,Preda da inapoi ca racul,Cotoi sare in sus ca broasca si ne miram ca a innebunit lupul.Toate drumurile lui Berceanu duc la parlament,citeste omul presa,mai face putina miscare cand ia cuvantul,Blaga respecta si el “ordonantele”ca asa-i in tenis.Inca e bine,peste cateva zile ies urzicile.Nu sunt de colo nici pentru soferii care depasesc viteza legala.Pe langa faptul ca s-a furat in draci la toate alegerile de toti cei implicati pdl-istii au fost si disciplinati,n-au miscat in front.Si daca o tin tot asa ,ceilalti nu au nici-o sansa.De noi ce sa mai zic:vai de noi,stevia ne mananca.

  26. Imi este greu sa cred ca doamna aceasta va ajunge vreodata mai mult decat un ministru!
    Cum spuneai in postare…..suntem misogini….acesta, plus multe alte motive sunt impotriva acestei posibile “realizari”!

  27. Sa stiti ca nu am reusit sa gasesc episodul povestit de SRS privind pregatirea intensa a E.U.pentru a deveni om politic. Dar ceea ce m-a frapat mai mult este grupul de interese aflat in spatele lui T.B. care ‘i-a plasat-o’ pe EU?!

  28. De ce criticati e-Romania?
    Stiti cate locuri de munca creeaza?

    Hai sa facem un calcul.

    Proiectul dureaza 4 ani, adica 48 de luni.
    Echipamentele (de exemplu, sa presupunem ca sunt echivalentul unei fabrici de asamblare de automobile) = 50.000.000 euro
    Chiriile si utilitatile: (sa presupunem ca se construieste o cladire speciala de 1ha): 10.000.000 Euro

    Raman 440.000.000 Euro

    Profit (sa presupunem unul chiar de ”de bun simt” daca ne gandim la setea portocalie) 50% raman 220.000.000

    Sa consideram acum un salariu+costuri salariale+regii/om, in medie de 2000 Euro/luna

    Asta inseamna ca :

    !!!! 2291 de persoane cu salariul mediu NET de 1000 Euro/luna vor lucra timp de 4 ani, ZI DE ZI, cate 8 ore pe zi numai pentru … e-Romania !!!!!

    Ma poate contazice cineva?

    Cate OTV-uri, B1-uri, EVZ-uri, RL-uri, GDS-uri s-ar putea co-finanta subtil in urmatorii 5 ani numai din e-Romania daca salariul mediu s-ar reduce cu 20% din motive de criza?

    Si mai ziceați ca BOC nu are program anticriza!
    Ca nu se gandeste la crearea de locuri de munca!

    Sa va fie rusine domnilor Patrici.
    Traiasca Relaxa HighTech!

  29. Oare o sa ajung si eu ziua in care sa merg la vot cu inima deschisa, cu speranta, cu optimism in viitor, fara incrancenare, fara frustrari acumulate, ca pana acum, fara sa ma uit cu groaza in jur si sa aud lozinci manipulatoare si comentarii: “Pai, care-i mai bun?”,”Asta si-a facut plinu, de-acum se ocupa si de noi!”,” Pe fete si le-a aranjat, de-acum o sa se ocupe si de copiii nostri!”,”Jos comunistiii, mogulii si rusii!”…si fara sa-i aud,pe aceeasi indivizi, lamentandu-se, peste 3 luni:”Bai, ce prost…(si alte epitete subintelese) am fost!”.
    Sa inteleg ca pana in 2014, ca sa nu iasa Udrea, Mircea Badea, Ciutacu, Sinteza si adorabilul “maimutoi” care de abia astept sa iasa pe sticla, vor trebui sa o perie, sa-i recite ode, imnuri, sa faca emisiuni despre fabricile de pantofi si confectii din tara (pentru ca, in cele 2 luni dinaintea alegerilor o vom vedea pe LEana noastra in fusti, rochii si papuci di crizi, autohtoni!, pentru a pune botul si…votul mult prea slavitul taran roman, urbanizat,si el!), pentru a nu fi prea inversunati, plini de ura,acuzati de partizanat cu mogulul pericol-public si, in final…de faptul ca ei au ales-o de fapt, pe duduie presedinte?
    As dori totusi, sa ii mai aud “latrind”, asa, cum le comanda Motanul, pana in 2014. Daca se va mai putea! Ca si pana acum, in timp ce caravana trece. Macar as simti si eu ca se mimeaza libertatea.
    Si, pentru a incheia cu patetism, atunci cand si ultimul Dulau al Motanului nu va mai latra si se va reinventa in Capatos sau Dan Negru, pe sticla (pentru a supravietui), atunci vom putea spune, cu mainile pe piept “Sa murim…BINE!”

  30. ar fi foarte bine cu ea presedinte. doar nu va asteptati sa iasa presedinte unul normal la cap. pentru ca e femeie nu prea iti vine sa o injuri (ne-am invatat prea politicosi unii), tinde sa calmeze spiritele ca leader. asta se vrea si la noi, dormi linistit – fni lucreaza pentru tine. mass-media a devenit demult ce-a mai mare putere in stat. marketingul social aplicat doamnei udrea da succes, si nu are cum sa nu dea succes intr-o tara in care biserica face lobby infractorilor. trist. daca te gandesti prea mult la chestii dinastea te ia bâţu’. un gand timid ma face sa zambesc la toate astea: istoria se repeta:D. dar in acelasi timp ma intristez: poate nu apuc eu sa se repete.

    Turism Ecumenic Placut !

  31. La ce scrii dumneata domnule Ciutacu, eu m-am gândit o perioadă bună de timp chiar in timpul și după alegerile prezidențiale. Am crezut însă că sunt paranoic și am tăcut.
    Acu’, ori sunt și eu deștept, ori se ingroașă rândul paranoicilor!

  32. Este una din posibilitatile care mi-au incoltit si mie. Este o varianta plauzibila si de real succes pentru PDL.
    Trist!

  33. Nu stiu de ce spune D-l Ciutacu ca la imaginea ‘minutios si artificial confectionata’ a lui Udrea a contribuit si consultanta de specialitate “scump platita” din moment ce exista Agentia de Rating Politic, care propune solutii de care are nevoie politicanul, care face recomandari de actiune politica si adaptari de strategie SI PE GRATIS? Sau sfatuitorii ei, si insasi E.U s-au inghesuit numai la UN PACHET INTREG care intr-adevar este costisitor, mai ales pe timp de criza?

  34. Romania exista acum numai cu numele, romanii nu mai au vreo putere de vreun fel…Dupa 20 de ani de la Revolutie, romanii sunt redusi la tacere. Peste tot pe mapamond, natiunile deabia isi mai trag rasuflarea. Imperiul contraataca; Eroii sunt stigmarizati, tradatorii au statui.A-ti iubi tara, inseamna sa fi nebun, intr-o lume a defetismului si decadentei tot mai prezente. Numai vulturii zbor deasupra, jos e mocirla si nimicnicie. Momentan ei parca sunt in avantaj, dar va veni vremea cand vor fi invisi de o forta mult mai mare decat ei…

  35. -cu deosebit respect si curiozitate citesc blog-ul, in fiecare zi,
    -ma ingrozesc in fiecare zi de vestile proaste care ne napadesc mintile, mi-e groaza ce s-ar putea intampla cu noi daca am avea un asemenea presedinte / a, am fi de tot rasul Europei,
    cu bugetari, si conducere tot mai bogata si mai grasa, si milioane de someri, asta ne asteapta,
    -stiu ca suna rau, dar cred sincer ca nu e in stare de nimic, decat de a cheltui, nu stie sa produca nimic,
    -exemplul “Ministrul Turismului” e cel mai concludent, zeci si sute de mii de euro pe campanii publicitare, pe pixuri, perdele si alte nimicuri,

    -ganditi-va bine, ce faceti inainte de a va faceti planuri prea multe de bine in anii urmatori, cu asa un presedinte suntem fii ploii si ai nimanui.
    -Oricum am inceput oricum sa fim considerati prosti de cand l-am reales presedinte pe tatal PD-Lului, si pe fiul PD-Lului prim ministru, pentru a nu stiu cata oara(parca ar fi terminator).
    -traim in Romania si nu stim cum trece timpul!

  36. Mi-e rau…si eu ca mai toti emigrantii vreau sa merg acasa…Pai daca iese Udrea nici telefon nu mai pot sa dau:)

  37. Sunt, în principal, două variabile pentru a afla cine va fi preş. în 2014:
    culoarea viitorului preş. american 2012 + coloarea viitorului parlament european 2012 = preş. rou
    Variantele sunt următoare:
    – preş. democrat + p.e. socialist = preş. psd
    – preş. republican + p.e. popular = preş. pdl
    – preş. democrat + p.e. popular = pdl şi sigur o femeie dacă preş. democrat va fi femeie sau posibil pnl dacă america şi rusia vor fi prieteni
    – preş. republican + p.e. socialist = sanşe 50/50 să fie ori pdl ori psd şi să vezi bătălie
    Rolul rusiei în acestă formulă va fi aceea că va dori un preş. rou înrolat la politica externă a ue faţă de ea.

  38. Intre ipotetica si foarte plauzibila alegere a Elenei Udrea in functia de presedinte si mindria nestramutata de a fi misogini, nu stiu ce e mai rau .
    Elena ( din intimplare)

  39. Pentru Romania tot ce e scris mai sus este un scenariu posibil deoarece sunt milioane de credulii ai traiului mai bun (margarina cu magium, pardon si magiumul e scump azi) propus de ba-sex-cu.nu e nimic ei sa traiasca bine caci pentru noi si Moldova este o alternativa mai buna.VOTE UDREA FOR PRESIDENT!!!:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.