Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cum nu m-am îmbrâncit în Piaţa Operei

Cum nu m-am îmbrâncit în Piaţa Operei

“Eu şi Ciutacu am ajuns mai devreme. Şi, până să vină ceilalţi, am dialogat cu asistenţa. Am spus, domnule, ştiţi că la cinematografele de pe vremuri erau unii care cântau. Ei, noi suntem pe postul lor, am venit să vă întreţinem…”, spune, într-un interviu pentru Gândul, Mircea Dinescu. Am citit noaptea, m-am amuzat. Deşi cred că ar fi trebuit să mă întristez. Dar nici măcar puterea asta n-o mai am.

Nu cred că-l bântui atât de tare pe poetul odinioară disident încât să trăiască-n cotloanele gândurilor sale cu spectrul unui tonomat nemernic. Bănuiesc că a vrut să spună Ciuhandu. Ori i-a ieşit lui Dinescu, din greşeală, pe gură, Ciutacu, ori Marian Sultănoiu (autorul interviului) e fudul de urechi şi/sau răuvoitor. Fiindcă, pe de o parte, eu n-am mai fost la Timişoara de vreo jumătate de an, de la ultimul şpriţ cu prietenii mei de acolo. Deci nici ieri. Când am stat toată ziua-n Bucureşti; la ziar, la televizor şi, după emisiune, la crâşmă. Nici să fi vrut n-aveam cum să mă împart. Dar n-am vrut. Nu particip, decât prin prisma meseriei, la manifestări politice. Dacă vreau să strig Jos Băsescu!, aşa cum o fac fără nici o apăsare şi neîntrerupt de cinci ani, am ziar, emisiune, blog, facebook şi twitter la îndemână. Nu am ce căuta-n pieţe; deocamdată…

De unde vine, totuşi, amărăciunea? Din faptul că Marian Sultănoiu, care nu-i ziarist de alaltăieri, nici măcar nu s-a ostenit (dacă Mircea Dinescu a spus, din greşeală, Ciutacu în loc de Ciuhandu) să verifice crâmpeiul de informaţie. Ciutacu nu e un nume comun. Zgârie la ureche oricine l-ar pronunţa. Telefonul lui Ciutacu e un bun aproape public. Măcar jumătate din echipa ziarului Gândul (al cărui sediu e la vreo 500 m de cel al Jurnalului Naţional) îl are-n agendă. Putea măcar unul să mă sune, să mă-ntrebe dacă nu cumva am căpiat şi mă bat cu “anticomuniştii” lui Băsescu prin Piaţa Operei. Înteleg că la mogulul pro-occidental Sârbu-n trust e criză. N-or fi avut unităţi pe cartele. Dacă aveau bun-simţ, îmi dădeau un beep. Îi sunam eu şi, la nevoie, le făceam cu mâna din geamul biroului.

UPDATE: Au corectat pe site după ce m-au făcut istericii lor postaci cum le-a venit scris de la stăpânire. “Nu! Eu şi Ciutacu am ajuns mai devreme (n.red. de fapt nu e vorba de Ciutacu, acesta aflându-se în Bucureşti, ci de Ciuhandu)”. Pe print rămâne cum au stabilit şmecherii. Ce-o zice rigurosul Crucişător CTP?

P.S. Dincolo de penibilul situaţiei de a te lăuda pe hârtie cu armonia familiei tale (după ce acum 15 ani jeleai prin reviste că a dat fie-ta-n tine şi că vorbeşti numai cu câinele), curiozitatea mea nu e dacă Maria Băsescu a citit măcar scrisoarea electorală a staff-ului băsescian (transmisă presei de pe mailul Ioanei), ci… dacă soţia preşedintelui ştie să scrie. Şi, dacă e posbil un răspuns, ce părere are despre Elena Udrea…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

126 thoughts on “Cum nu m-am îmbrâncit în Piaţa Operei

  1. Eu m-am întrebat de aseară, când am citit articolul. Pe blog aţi fost. Hai să zicem că postaţi din Timişoara şi că v-aţi întors pentru emisiune. Nu ştiu cum, că n-am făcut calcule orare. Dar nu credeam că nu ne-aţi fi pomenit nimic de asta. Şi eu m-am gândit că a vrut să zică ,,Ciuhandu”.

  2. Ce am vazut la timisoara fost pur si simplu odios! Ce manipulare de doi lei! Si la Brasov au incercat PDListii ceva asemanator fara sorti adevarati de izbanda! La Brasov Votam Mircea Geoana! Am votat cu Antonescu in turul 1 dar acum trebuie sa sustinem un proiect serios! Geoana Presedinte, Johannis Premier!

  3. Ce poti sa comentezi ? A innebunit lupul, parca asa suna o reclama (cam timpitica), de acum citiva ani…Cred c-au innebunit cu totii…Iar cel mai nebun dintre nebuni – l-am numit aici pe Basescu – in persoana, este de-a dreptul turbat…N-am pomenit un om care sa fie atit de incrincenat de putere…Il acuza pe Ion liescu (prin guturalii si maidanezii sai), de comunism…Eu imi aduc aminte foarte bine, ca dl.Ion Iliescu a procedat ca un adevarat om cu vederi democratice, atunci cind a pierdut puterea…Ce vad eu acum, este o stare de disperare cumplita…Apar tot felul de aplaudaci pedelisti pe la posturile de TV, obraznici, incruntati, deh, ei sint luptatori “anticomunisti” , ca ti-e si sila….S-au trezit si ei acum sa “se lupte cu comunismul”…Daca n-ar fi de ris, ar fi de plins…De facem dracu de ris…Am ajuns chiar asa, sa fim prostiti in fata….Eu am impresia ca daca Basescu pierde alegerile este in stare sa porneasca si un razboi civil, atit este de speriat sau disperat….Uite cine ne vorbeste noua despre democratie : BOU-reanu, Macovei, Sulfina, Hoara, Stolojan (?), si nu in ultimul rind….Basescu…fost nomenclaturist pe vremea decedatului….Ma mare rusinea ! Este ca si cum ar vine cineva castraveti gradinarului….

  4. Buna ziua domnule Ciutacu,
    Sincer eu am fost speriata aseara. M-am gandit manifestarea “spontana” din Bucuresti o sa se termine cu o bataie.
    Ziua a inceput bine cu toata ceata de dimineata si a sfarsit rau. 🙁
    Japonezii au un proverb, care suna cam asa: daca cineva te pacaleste o data, sa ii fie rusine, daca pacaleste de mai multe ori, sa-ti fie rusine
    Mie nu imi e rusine, m-au pacalit o singura data pentru o perioada scurta de aproximativ 3 luni.

  5. Scuze, iar m-am grabit…. vroiam sa spun ca am fost 3 luni membru PD. Imi recunosc greseala si imi pare rau ca m-am lasat pacalita.
    Pe mine PDL-ul nu ma mai poate insela.
    Va multumim pentru ca, prin atitudinea dumneavoastra, ne-ati dat curaj.
    Cu deosebit respect

  6. În privinţa lehamitei, am şi eu una mare de tot. Şi de-abia aştept să mă trezesc şi să fie duminică, 6 DECEMBRIE 2009!

  7. Lamentabil…Tot circul asta de ieri din pietele patriei,surogatul cu revolutia anticomunista..Dar cel mai rusinos e felul in care Basescu stie sa piarda.Fara pic de onoare,fara pic de sportivitate.Cum a putut un astfel de personaj sa ajunga in fruntea statului?Mitocania si tupeul e la ea acasa, chiar la Cotroceni in aceste ultime 3 zile pana la vot.

  8. Inclin sa cred ca e “greseala” lui Marian Sultanoiu. Nu prea il vad pe Dinescu pronuntand Ciutacu in loc de Ciuhandu.
    Desi Marian mi-a fost coleg…
    Surprize de toate felurile, zilele astea.

  9. Victore, eu nu ma mir. Dinescu nu e nici pe departe ce scrie pe eticheta. Nu uita ca a facut Stefan Gheorghiu. Greseli voite se fac cu duiumul in breasla lor. Nici prin cap nu-mi trece ca nu e o greseala deliberata. Dupa ce s-a dus sa-l linga pe Basescu si nu i-a mers, acum incearca sa-si faca loc, ca in 89, pe unde se poate.
    Sultanoiu a lasat-o asa cum a cazut. Asta se cheama prosteala pe fata.
    Cred ca le faci reclama vorbind despre ei. Nimeni dintre cei care te stiu, nu cred ca s-ar indoi de tine in favoarea oricariua dinte ceilalti doi, care-s implicati.

  10. Off topic:

    Au introdus-o pe Maria Băsescu într-o nouă etapă.
    Mi se pare comparabilă cu aceea în care a fost împodobită de Bercea Mondialul.

  11. Mircea Badea a pus niste giboni pe site:Moace ce exprima inteligenta superioara si suprema.Eu am comentat:

    Ce-s cu cucuvelele astea? Pasarile lu’ Berceanu??? Sau votantii lu’ Base? se vede liber ca au doctorate in literatura si fizica cuantica, stiu ce-i aia o integrala dubla, stiu derivate partiale, cunosc exact teoria vibratiilor, mecanica fluidelor si ce sa mai zic de rezistenta materialelor? Matematica superioara sau limbajul de programare C# il au la degetul cel mic. Noi suntem doar truditorii inculti ce doar avem defectul de a fi muncitori, cinstiti, corecti, morali, familisti, avem responsabilitati, dar nesansa de a fi “Prins vreun tren” in gara sansei si a vietii, fiind ocoliti de succesuri (Neavand rude apropiate cum are EBA).Asta e Romania, si la ce sa ne asteptam decat la urlat prin piete “Jos comunismul” acum la atatia ani de la primele urlete reale de disperare? La ce sa ne asteptam daca coruptia, smecheria si aranjamentele prin spate si la secret transmise la ureche devin moduri de lucru, stari de fapt si poate chiar Legi???? Manelismul existential e ok daca in conturi vin multi bani, masini, curve, gentute,rujuri, chilotei si multa prosteala adusa la rang de ministru.Cei ce ne reprezinta devin astfel embleme ale sfidarii, prostiei, cretinismului, devin roti sigure ale unui sistem dictatorial ce se va cristaliza in urmatorii 5 ani daca iese Basescu din nou presedinte.Ai pus pozele ce ne arata impotenta intelectuala in care am ajuns, indiferent cata viagra vom ingurgita in viitorii 100 de ani.SA NE FIE DE BINE CA NE MERITAM SOARTA!!!!!!!!!!!!!!!!
    ing.IULIAN MERTICARU

  12. poate esti ubicuu, fizic vorbind, ca de ubicuitatea ta spirituala, nu ne mai indoim.
    E bine, ca nici in absenta, unii nu scapa de tine.

  13. Metoda.Se umple un autobuz de votanti,care nu voteaza in localitatea de resedinta,in schimb voteaza pana seara in mai multe sectii de votare speciale.

  14. Eu cred ca a fost o greseala voita.Se putea da un telefon si confirma sau infirma,nu?Chiar daca Dinescu a gresit numele cu gandul numai la tine putea cere din nou confirmarea acest jurnalist pentru a fi sigur de ceea ce scrie.Este bine ca ai adus in prim plan acest fapt pentru a nu fi pus sa dai explicatii ce cautai la Timisoara,poate ca tu ai chemat portocalii la lupta impotriva raului si al comunismului.

  15. Apropo scrisoarea este clar scrisa de scribalaii lui Basescu daca nu chiar scrisa de Cotoi.

  16. 2 lucruri sunt sigure… Ca tu nu ai fost la Timisoara ( te-am vz aseara in emisiune) si ca Dinescu nu s-a referit la tine ( cred ca esti de acord cu mine ca nu s-a gandit nici-o clipa la tine)… Mai departe.. dumnezeu cu mila

  17. “Amaraciunea” nu paleste pe nimeni fara un motiv
    serios.
    Pa acest domn Marian Sultanoiu il banuiesc de rea-vointa fata de Dvs. dar buna-vointa fata de Gandul sa se vande mai bine.
    Daca avea pic de bun simt va suna, sau chiar va prevenea de intentia lui de a publica numele Dvs. in contextul meetingului electoral. Doar dansul stie ca Dvs. nu participati la manifestari politice publice. Asta nu este neglijenta, este un mod de a va agresa.
    In mod curent, primul lucru ce face un ziarist, cand ajunge in posesia unei informatii, este sa verifice
    “crampeiul de informatie”.N-a facut-o intentionat. Ar trebui sa-si ceara scuze!

  18. Mare prostie ce se-ntampla in Romania noastra ; singurul conducator adevarat , erou care a intregit tara in ultimul secol a fost Maresalul Antonescu , restul au fost moscovitzi, tradatori, agenti secreti ai Rusiei si asa mai departe. Sa-i luam pe rand : Regele Mihai , un tradator care ne-a vandut tara Rusiei, a arestat
    si a dat ordin de executie impotriva singurului erou care l-am avut si a plecat cu vagoane pline
    , sa se-ntoarca acu sa mai revendice cate un castel ; Gheorghiu Dej , agent al rusilor , care
    a adus comunismul in tara ; Ceausescu cel blamat , blestemat de voi toti si in final ucis – urmasul lui Dej , dar total impotriva Moscovei spre sfarsitul carierei, tocmai de aceea a fost si schimbat in 90 cu Ion Iliescu ; Ion Iliescu- comunist , agent secret al Rusiei , pus conducator de rusi in urma unei lovituri de stat (gasit nevinovat de genocid in cei 5 ani de mandat Traian Basescu) ; Emil Constantinescu – tot agent secret rus, dar a stiut sa stea departe de scandaluri ; Traian Basescu – alt preferat al Moscovei, dar datorita scandalurilor
    in care s-a bagat singur si prost ( presupun ca si datorita faptului ca are creierul prajit de la bautura ) este acum nedorit de rusi si cauta sa-l schimbe urgent ; cu cine ? cu Mircea Geoana
    evident , care tocmai a fost sa “normalizeze relatiile” cu rusii . Apropo , mogulii si toti cei pe care Basescu ii acuza repetat , sunt fostii lui colaboratori , care au ramas inca fideli Moscovei ; dle Ciutacu, inteleg ca Voiculescu va pune pe masa painea, dar maine-poimaine o alta “Europa Libera” va aparea si va avea nevoie de cineva cu talentul dvs , si ar trebui sa va ganditi putin si la imaginea dvs , nu numai a lui Voiculescu ( sfat ) . Ideea e ca suntem inca un stat comunist , supus rusilor si datorita faptului ca suntem atat de prosti , idioti si retardati ( probabil si televizoru e de vina , zic eu ) , nu meritam un alt Maresal Antonescu . Sigur , o sa`mi ziceti : bouleeee , idiotuleee , Antonescu a trimis tiganii si evrei
    lui Hitler ; nu prea e asa dar si chiar daca ar fi asa , eu iubesc Romania si romanii pentru ca sunt sangele meu , familia mea ; restul sunt vecini , nu sunt rasist , doar nu ma intereseaza . In timpul celui de-al doilea razboi mondial , aliati ai nemtilor , Romania si romanii prosperau ; dupa … au prosperat rusii, a prosperat Ceausescu, a prosperat fiul lui Constantinescu mai recent, acum prospera Salam , prospera interlopii colorati , prospera Udrea, prospera Voiculescu, prospera Vantu. Domnule Ciutacu , sunteti ziarist , e meseria dvs sa cautati adevaru si mai apoi sa-l dati pe fata. Ajutati-ne , voi ziaristii , datorita publicului larg de care dispuneti , ne puteti impulsiona si
    ne puteti strange laolalta sa dam afara din tara
    supusii rusilor . M-am nascut supus , am trait luptand pentru libertatea mea , si am murit castigand libertatea urmasilor mei .

  19. frate, si-am vrut sa te sun, aseara, crezand ca parca te-am zarit la universitate… :)))

  20. rau a ajuns basescu daca isi baga nevasta la inaintare. el nu mai este credibil si nu se mai poate apara si o introduce pe ea in scena. in loc sa isi fereasca familia, o impinge in lupta politica. asa ceva nu se face. revoltatoare atata meschinarie!

  21. domnu’ Victor..Nu stiu cat de mult comunicati cu Turcescu, moderatorul marii confruntari de maine..Daca totusi inca va mai dati telefon v-as sugera sa-i propuneti o mica modificare a formastului dezabaterii.Sa fie puse nu doua pupitre fata in fata ci poate cate 3-4 randuri de pupitre..daca e razbel total si circ cel putin sa-l facem cum trebuie.Asa confruntarea Basescu-GEOANA ar putea sa se desfasoare nu numai intre cei doi ci intre familii.Dupa cate vaz eu e vorba nu numai sa ne alegem presesintele ci si prima doamna, soacra prezidentiala,eventual cuscri si tot tacamul.Vrem sa vedem sange amestecate cu zoaie..

  22. Heeei ce se intampla pe aici? S-a trezit vreunu care sa regizeze Procesul lui Kafka si ne foloseste pe toti drept figuranti? Esgte ireal ce se intampla in tara asta! Guvernu’ lu’ Peste (pardon Boc) se ciorovaeste cu Badea pe tema autostrazilor din Romania, Ciutacu este ubicuu si-l gasim ba la Timisoara ba in toata tara. Manifestatii violente in tara conduse de membrii formatiei paramilitare a PD-L imbracati in civil si nu cu uniforma portocalie, sotia viitorului fost Presdeinte al Romaniei clameaza la tv. dragosteea netarmurita fata de traian si se jura ca acesta nu este violent nici cu propprii copii dar nici cu ai altora desi am vazut cu totii exact contrariul (ca-n bancul cu sotul prins de nevasta cu amanta in pat si acesta spune ” Draga sa nu crezi ceeace vezi!?!) O lume nebuna, nebuna, nebuna!

  23. E clar ca a vrut sa spuna Ciuhandu si a spus Ciutacu. Probabil dupa ce a vazut ultimele sondaje pentru turul 2, se cam balbaie, saracul…

  24. ce sa-i mai scrie lui robert?crezi ca el nu-ti citeste blogul?sau,or mai fi careva din portocalii care nu-l citeste?altfel,nu-l atacau cum au facut acum citeva zile,nu crezi?btw,i-ai prins pe aia cu atacul?

  25. Pana la urma au corectat eroarea pe site, domnu’ Ciutau…
    “- Nu! Eu şi Ciutacu am ajuns mai devreme (n.red. de fapt nu e vorba de Ciutacu, acesta aflându-se în Bucureşti, ci de Ciuhandu). ”

  26. Cu siguranta nu ati fost acolo dle Ciutacu…pot sa confirm pentru ca am fost eu acolo si tot ceea ce pot sa va spun ca gloata aceea de boicotanti era formata in majoritate de “bisnitarii” de prin pietele Timisoarei, copii ai strazii care cred ca nu stiau nici sa citeasca dar mai sa stie despre ce este vorba in “Proclamatia de la Timisoara”…in fine, tot ceea ce s-a intamplat ieri in Piata Operei din Tm ilustreaza exact crezul lui Basescu si al acolitilor lui : cine nu e cu noi e impotriva noastra deci trebuie starpit.

    Cu respect, Adina.

  27. i-o fi scăpat Victore, dar dacă mă întrebi, e impardonabilă scăparea. Eu am doar un simplu blog, nu sunt jurnalist, dar de regulă verific de trei ori un text, înainte de a apăsa butonul publish. Dar fiind în postul crăciunului, poate îl iertăm. Vulgul stă cu ochii acum pe cei doi: Băsescu şi Geoană. Şi pe teleurobingo show. 😉

  28. Victore, am si eu o intrebare pentru confruntarea de maine. Poate ai tu vreun prieten, vreo cunostinta, care s-o bage in fata, ca n-am incredere in a trimite mail la ipp.

    Sa-i intrebe moderatoru’ pe candidati, sau cine o fi, caci am inteles ca se permit intrebari si din partea presei, daca isi accepta infrangerea sau o sa recurga la mitinguri spontane.

  29. de la udrea de pe blog: “cred ca am dreptul sa ies in strada ori de cate ori simt ca exista riscul sa pierdem libertatea pe care am castigat-o in acele zile.”
    Risca sa-si piarda… ce? SUNT LA PUTERE!!!
    Nu inteleg asta… 🙂

  30. Tz Tz nene Victore! Sa meri la Timisoara si sa nu sti????
    Aaaaaualeu!!! (vorba lui Badea)

  31. prima doamna nu a precizat daca a fost sau nu martor direct la incidentul de la ploiesti. deci… de unde stie?
    prima doamna spune ca rupe acum tacerea pe care a pastrat-o timp de cativa ani. ce??!!! ori nu stie ce spune, ori stie de incidentul cu pricina inca de cand s-a produs el.

    traian basescu a ajuns sa isi foloseasca familia in scopuri electorale. a ajuns sa arunce in noi cu nevasta-sa, la fel cum tigancile arunca in politie cu puradei.

  32. Si pe scena la opeera, dinescu a spus ciutacu referindu-se la ciuhandu si va cautam din priviri, fiindca as fi vrut macar o poza sa am cu cel al carui blog il citesc zilnic. Va asteptam al Timisoara.

  33. @Ciutacu: “după ce acum 15 ani jeleai prin reviste că a dat fie-ta-n tine şi că vorbeşti numai cu câinele”
    Staff-ul de campanie pretinde ca si interviul asta e o facatura (a spus-o Laura Chiriac in emisiune).

  34. Cat timp Dinescu este “cu noi” si impotriva nebunului, nu este rau. Iertati si uitati! Alta este adevarata problema.
    Iar faptul ca disperatu´si-a scos si pe sotie la inaintare denota ca in sfarsit este gata!
    mai ar fi Udrea scoasa la inaintare (sau ma rog, o admiratoare de-a ei).
    Deci blaga si-a desemnat urmasul. Fara Guvern, fara Ministru de interne, fara bani, totul praf si pulbere; asta ramane de pe urma nebunului.Atentie! Inca nu e sfarsitul! Mai urmeaza…

  35. Ati vazut noua petitie initiata de cei de la PDL care circula pe bloguri si Facebook http://www.petitiononline.com/numanmed/petition.html
    Au devenit atat de disperati incat nu stiu ce sa mai faca si recurg la tot felul de tertipuri, insa ceea ce ma socheaza este ca din ce in ce mai mult vad tineri care se dau de partea lui Basescu si ma intreb ce o ajunge tara asta cu astfel de oameni care sunt extrem de influentabili?!?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.