Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cugetări de om cu burta (încă) plină

Cugetări de om cu burta (încă) plină

1. Propunerea asta cu accizarea gazoaselor/hamburgerilor/dulciurilor, făcută ca mare dezabatere publica, este (după mintea mea de om simplu, evident) nimic altceva decat o invitaţie delicată adresată marilor producători/importatori la negocieri private. Daca discutiile informale vor fi încununate de succesuri, populaţia va fi informata festiv că i-au fost ascultate păsurile şi i-a fost înteleasă revolta justificată. Dacă nu, copiii noştri vor mânca/bea mai scump, nu mai sănătos.

2. Dat fiind că scad bugetele-n media (pe motiv întemeiat de criză), iar cele ale serviciilor secrete nu (că e nevoie de vigilenţi la fruntariile ţărişoarei), am şi eu o propunere constructivă. Deci – întotdeauna există un deci – n-ar vrea securiştii să plătească ei drepturile de autor ale celor detaşaţi în presă? Doar a zis Providenţialul că trebuie să fim solidari unii cu alţii şi, dat fiind că poporul suveran are întotdeauna dreptate prin reprezentanţi, noi ascultăm şi să ne supunem smeriţi.

3. Pentru că pupincuriştii lui Băsescu pe care-i concediază pe capete Vântu (deşi ei sperau să-i promoveze) n-au înţeles atitudinea mea uşor reţinută de ieri, la viitorul slugoi dat afară o să fac un foc de artificii, să aibă mulţumirea sufletască necesară.

UPDATE: Uitasem să mă pronunţ în scris asupra problemei de importanţă planetară Prigoană Jr. vs Stroe. Nu-i colegiul meu, nu mă pasioneză politic. O fac, însă, telegrafic, să nu sar din trend. Radu mi-e oarecum amic (la fel ca o sumedenie de alţi politicieni, inclusiv portocalii), e şulfă bătrână, ştie meserie în Parlament, stă destul de bine-n piaţa cu scule de profil. A fost activist UTC. Aşa, şi care-i chestia? Şi Boc, şi Mihai Răzvan Ungureanu au fost. În plus, i-a fost secretar de partid lui Băsescu, deci e priceput la şefia de organizaţie de bază. Honorius e fiul amicului meu Silviu, îl cunosc din casă de la ei. E extrem şi enervant de tânăr, e necopt, e zărghiu (nu mai mult decât cei de-un leat cu el), e entuziast, bine crescut, respectuos. A făcut nişte şcoală afară, nu-i Einstein (deşi, pe lîngă EBa, ar putea trece), iar dacă posturile tv ale lu’ tac-său şi banii băgaţi în partidul ăla fascistoid au mers pe piaţă în campania electorală (europarlamentare, parlamentare, prezidenţiale) nu văd de ce n-ar merge şi acum. Contestatarul intelectual Preda ştie cumva ce provenienţă au avut fondurile lui de campanie? Mi-e teamă că nu şi nici nu-l interesează. Crede că totul i se cuvine. Nu-i vina lui Honorius că Silviu a ajuns să aibă un cuvânt atât de greu în PD-L. Are o oportunitate, încearcă s-o valorifice. Dacă ar fi să votez, aş pune ştampila pe Stroe, dar nici nu mă irită candidatura lui.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

128 thoughts on “Cugetări de om cu burta (încă) plină

  1. Victore,la multi ani si sanatate iti dorim noi o familie din Banat.Te intelegem perfect dar,exista si un dar ,dureros este ca tocmai cei ce urlau ca pe vremea acelor/ ani de aur /uni au fost lingai,-se poarta la fel -dar nu -si recunosc boala ,sintomele pentru ca au da ,stomacul plin —si da, cu gaze—-.Ai privirea trista ,nu te intrista prea tare face rau la imunitate,am patit-o si eu.Nu merita fonfi /sti la cine ma rever/sa-i bagi in seama.

  2. Sper sa fie urmatorul Ioan T. Morar zis Bijou:)))
    Doamne cat de antipatic poate sa fie:)

  3. Ha?!! Geana stau sa-l vaz pe primu’!!!!
    Ce dixtractie!!! Vrem artificii, vrem valvatai, vrem scandal! Macar asta sa ne ma ostoiasca!
    Apropos!!! Mai tine cineva numaratoarea aia cu cat ne-a mai ramas????!

  4. Pai se poate d-nu’ Ciutacu ?
    Tocmai un suflet sensibil ca m’neata ? 😆

  5. urmatorul va lua atitudine si va reclama pe blogul personal ca-l da afara vantu dupa ce a pupat pasescu desi el personal era im potriva acestuia si drept marturie va posta foto si ca nu l-a votat in cele 2 tururi

  6. 1. Vreau taxa pe CO2, pentru ca e nociv ! Vreau taxa si pe oxigen ca si el, in concentratii mari, e la fel de nociv ! Taxa pe guvern( da, poate fi nociv, mai ales Boc cel mic), pe autostrazi, strazi, ulite.Reforma statului : cat mai multe taxe ! Vreau ca portocalii si simpatizantii lor sa consume multe fructe si legume accizate si scumpe, cu un pic de lapte si un ou pe saptamana ca poate creste colesterolul. Si sa nu respire prea mult, ca se mareste concentratia de…CO2. Cine rezista regimului pana in 2012 ii rog sa mearga la vot.

  7. La Mulți Ani și tot ce îți dorești să ți se împlinească!

    Penibilii ăia doi plus duduia cu epoleți SRI sunt de tot râsul. Iar când o să-i vină rândul limbricului ITM sau altei jartele de genul ăsta, să-și ia șutul în fundul ăla de vădană, urcă-te cu picioarele pe ei! 🙂

    După aiureala asta de vodevil cu suprataxarea junk food-ului, probabil că următorul moment de haz nebun va fi suprataxarea, sau de ce nu chiar interzicerea comercializării și utilizării contraceptivelor. Pentru a pune în practică ideiile ”luminate” ale tiranului, de creștere a natalității. Că doar asta a ordonat, acum vreun an, în raportul ăla cretin întocmit de slugile lui, despre analiza riscurilor demografice.

  8. Ministerul Mediului sa introduca taxa pentru flatulatii, se evita poluarea atmosferica si sonora, plus ca banii obtinuti pot fi usor redirijati catre terenuri de golf, tzurca, mingea-n pietre, ulii si porumbeii si alte jocuri pentru VIP-uri.O sala de poker ar merge?Dar una de barbut?Nu de alta dar sa atragem turistii ….ii taiem pe bulgari!

  9. cred ca taxa pe citit blogul lui Ciutacu ar fi foarte potrivita…micutzii nu stiu pe ce sa mai puna taxa…parca vad ca vor pune si taxa pe bashini…si va sta politzia maidaneza (comunitara) in spatele nostru, cu carnetul de procese verbale in mana…amenzile vor fi date in functie de scolarizarea(mirosul) fiecarui comunitar…asa sa (nu) ne ajute Dumnezeu!

  10. La Multi Ani Victore, si toate cele bune de la noul an. Daca se poate, bineneteles, si daca te lasa astia. Vreau sa-ti spun doar atat. Unii mai idioti (francezii) au redus nivelul TVA-ului perceput in restaurante si fast food-uri, doar pentru a incuraja consumul. Citricul, cafeaua, ceaiul sau mancarurile cu foarte multe E-uri, sunt mai ieftine doar pentru a incuraja cheltuiala.
    Romania, aici totul devine posibil… Oricat ar fi de imbecil!
    Hai noroc si la mai mare !

  11. propune-le sa puna o taxa pe penetrare ….oare cat or plati alesii ??si sta-le-ar in gat restu de taxe (ca astia nu mai mor …mor cei buni “vezi actorul de la cronica” si restul oamneilor mari care s-au dus anul trecut)

  12. Cea mai rentabila taxa este cea pe prostie. Avem un potential imens, e pacat sa nu-l folosim.

  13. Numai cand e uiti cine ne pune taxe pe ” vicii ” te enervezi !
    PORCUL ala de 100 de kg , ne da sfaturi cum sa nu mai manance copiii o bomboana , pentru ca e VICIU !!!
    NENOROCITII DRACULUI !!!…

  14. BOOOOOC ! SUNT UN ALT CETATEAN AL ROMANIEI ! ANUL ACESTA SA PUI O TAXA PE PROSTIE PT CA SUNTEM MULTI: 5 MILIOANE CARE L-AU VOTAT PE BASE IAR RESTUL CARE AM RAMAS IN TARA CA SA RADEM DE CELE 5 MILIOANE CARE L-AU VOTAT !

  15. O sa ajungem sa mancam fastfood la negru, pe sub mana, pe la colt de “dupa blocuri” :D. Sa cumparam cola de la moldovenii de peste Prut sau sa se aduca litri de cola in rezervoare de tir.

    Ce vremuri!

  16. “Vreau taxa pe cosul de fum de la casa, era in perioada razboiului sau intebelica introdusa de liberali sau taranisti ,nu mai stiu.”
    Era o gluma iti dai seama,crezi ca se va ajunge si la taxa pe aer, eu chiar cred
    Tu ce crezi?

  17. nu are legatura dar..
    com Bradu limitrofa Pitesti una dintre cele mai bogate din tara …primar PD ..Boc,Basescu cetateni de onoare incepind cu campania prezidentiala ..acolo unde Boc a jucat fotbal nu stiu sigur va rog mult sa va documentati d tra A PRIMIT DE LA GUVERN 2 MILIARDE EURO
    un amarit fara servici de doi ani care nu scapa in nici o seara VORBE GRELE SI SINTEZA ZILEI

  18. Comentariu de om cu burta si mai plina…
    Vin dupa o masa copioasa cu mamaliguta, carnati taranesti, branza, unt, smantana si vin rosu…, motiv pentru care n’am chef sa comentez despre Prigoana JR, decat atat: “sunt un baiat de bani gata/ pentru mine-a muncit tata…”

  19. Au gresit aia de la guvern si in loc de doua milioane de euro au trimis 2 miliarde. Si apoi ne trezim ca nu sunt bani pentru pensionari sau pentru sanatate.

  20. alta taxa,alte comentarii,in esenta sex oral…din pacate stam pe partea gresita a organului……

  21. La mine la magazin (de cartier) s-a scumpit cafeaua, desi am retinut ca s-a scos acciza la cafea. Inainte un plic de 100 grame Nova Brasilia era 2,5 lei, azi e 2,8. Nu mai inteleg nimic din ce se intampla in tara asta. EXISTA CINEVA, care sa stie sa aduca bani la buget si din impozitele aplicate firmelor care produc ceva? Sau mai corect spu, exista cineva in tara asta care poate ridica sectorul privat?

  22. D-l Ciutacu vrea sa ne duca pe caile intelepciunii; prima este prin cugetare. Dar oare trebuie sa fie o cugetare adanca sau haioasa, cu burta plina sau goala? Pot afirma hotarat cu o “cugetare adanca” nu este compatibila cu “burta goala”, pentru ca nu poti face enunturi privitoare la viata cand iti chioraie matele intrucat sunetele produse de acest chiorait vor fi atat de zgomotoase intrucat vor intrerupe brusc “momentele de adanca cugetare” si rezultatele vor fi distorsionate. Deci trebuie sa hranim bine corpul, sa bagam haleu in burta si apoi trantim o “cugetare” de zile mari cu burta plina. Sunt deci cu totul de acord cu titlul dat de D-l Ciutacu. Ma deranjeaza nitel cuvantul din paranteza “inca”. Sa vedem mai incolo daca dumnealui este din nou ironic, sau doar mistocar?

  23. Pe vremea lui Impuscatu’ se dorea sa se faca fabrici multe de halva si sa nu uitam ca toate mall-urile de acum erau initial proiectate sa fie si fabrici de mancare pentru clasa muncitoare gatita dupa un prgram stiintific de alimentare a populatiei aprobat de cc al pcr cu mare tam-atam pentru grija pe care partidul o are pentru sanatatea populatiei.
    Acum, azi cum dracu e treaba ? Parca tot asa, nu ? Pai da, dar cu spaga multa nenica…

  24. Eu vreau taxa pe Chioru` , ori d ecate ori doreste sa apara pe `sticla` , sa plateasca taxe grele…SCARBA e putin spus atunci cand ii vedem chelia aia si ochii aia cruscisi…nu mai zic si de lacrimile alea mincinoase ! rusine,gaozare !!!

  25. Mie treaba cu taxa fast-food mi se pare o mare escrocherie si un atentat la buzunar (de fapt e o taxa mascata pe mancare, nimik altceva) din mai multe motive:

    1. N-au avut ce sa impoziteze, Romania fiind datoare vanduta la camatari, si s-au gandit la ceva de care nu scapa nimeni si anume alimentele cu E-uri, adica aproape toate pe care romanul le baga in gura.

    2. Producatorii oricum realizeaza castiguri imense, prin adaugarea de aditivi: produsele fiind mai mult chimice decat naturale, dar avand gust, miros, culoare si volum., dar banii nu-i platesc ei ci consumatorii finali.

    3. In final, cand omul se imbolnaveste si merge la spital, statul il asteapta acolo cu o CO-PLATA pentru serviciile medicale, deci alti bani.

    Mi se pare crima la buzunar pe tot acest circuit.
    N-ai cum sa te ascunzi, ca nu ai ce sa consumi daca stai la bloc.

  26. Mi-ai facut pofta de mancare cu fotografia de mai sus , esti nebun , trecusem la slabit :))))))))))

  27. Satisfactia mea este ca, incet-incet incep sa se auda niste guri nemultumite din PDL, in mega-dictatura Basescu-Boc care e in acel partid, ceea ce e un lucru bun.

    Eu nu pot sa inteleg cum toti tinerii aia de acolo, au atata toleranta la prostie si boschetareala. Cum de rezista nervos…

  28. “n-ar vrea securiştii să plătească ei drepturile de autor ale celor detaşaţi în presă?” Cred ca nu am inteles bine, domnule Ciutacu? Deci in presa exista securisti detasati din servicii? 🙂 Doamne in ca tara traim! 🙂
    Cu respect

  29. salut,

    1. dupa analize si citiri pe text, il gasiti pe minister, cred ca e “o noua taxa pe mancare”. totul in alimentie are aditivi, sare….branza, painea. Nimic nu rezista mai mult de 24-48 ore fara. Si nu aveau cum sa zica ca nu au bani, asa ca au gasit o …”solutie”!?

  30. Berea este gazoasa? 🙁 Mie imi placea sa beau un pahar cu bere seara. Asta este …o sa ma las… am auzit ca ingrasa 🙂
    Cu respect

  31. unde merg banii din taxa asta noua??? unde au mers cei din taxa pe viciu??? in sistemul sanitar nu cred, pt ca-l vad tot mai rahitic si nu mai are mult sa pice de tot

  32. halal food incepe sa coste!un lucru bun …
    cel putin nu au gindit o taxa pe slow food deocamdata!
    cit de mult gindesc oamenii astia spre binele poporului
    ce mai tura vura e vorba de supercompetenti!!!

  33. Referitor la update, nu rezist tentatiei sa nu comentez ca, m-a trecut un fior cand am auzit de candidatura lu’ Prigoana jr.(daca era Bahmutanca?) dar si a Ebei, aducandu-mi aminte de esalonul doi,copiii rasfatati ai nomenclaturistilor, in frunte cu Nicu Ceausescu.
    Dupa umila mea parere, d-nul Stroe n-are sanse in fata inteligentei votantilor, banilor tanarului de 24 de ani si a “butoanelor” lui Blaga de la MAI.

  34. Aş sugera să se propună taxa de mândrie pentru români. Toţi suntem patrioţi, trăim a dracu de bine, viaţa e un vis pe meleagurile mioritice aşa că nu văd de ce nu o taxă în acest sens.

  35. Hai noroc barosane.
    Ma..io de ciocoflender manc de la mamuca si de la tatuca din ograda.Adikatelea..de ce frate salamuri de sibiu, cozonaci la caserola, brinzeturi in plastik sau alte importuri ? De ce alimentele din Spania, America, Germania, Frantza si nu bunatatzurile mamei “di la Moldova” ?
    Poa` sa se dea astia peste cap de o mie de ori cu preturile si jecmanelile lor, oamenii sanatosi la cap tot din ograda lor se vor hrani.Ai de nu au una, sa munceasca si sa aibe grija sa lase una progeniturilor.
    Dupa cum bine stii..ca doar de asta esti in frunce, taxele se vor majora de la un an la altul mereu si mereu, salariile din kuk, si asta clar nu pentru aducerea de extra”venituri” la bujetul tzarisoarei blonde.E clar ca al` de are mierla mai mare si branza mai mucegaita are si loc in “rindu` prim” in “sala” de licitatie.
    Io ce sa zic amu..si noi avem partea noastra de vina, ca inghitzim slobozu lor ca pe ambrozia zeiilor din Olipm.Ca mancam cu tzolul in cap si nu ne intrebam prea des: ba..io mi-s cu capu ? Astia fuck chiar ce vrea muschii lor pe terenu nostru de futbol ?
    Deci barosane..o sa ne dea astia carnitza scumpa prin guritza pina o sa vedem portocaliu in fatza okilor.Si doar nu ai vre matale barosane sa ramana cumva precurvia sa blondina fara bujet indestulat, sau aia de ne buchisesc mobilele sa nu mai aiba bani de condensatoare si “vireles” de ala.Ce..crezi ca ei se dau de ceasu` mortzii (mamii lor) pentru a ne mai hrani gurile slobode dar cam degeaba a amarastenilor din Ruminca ? Fix in pix.
    Cam asta avusai de spus io barosane.
    Sa scuzi rumina si gramatica lu batrinu..ca nu o fo mult pe la orele de limbistica.
    Toate bune barosane si: SO PE EI CA PE HOTZII DE CAI.
    “gud bai”

  36. Buna!Imi e mila de voinescu si preda,cred ca au ciripit ca nu primesc nimik dupa ce au luptat ptr partoaga si sunt sigur ca astia le-au pus gand rau…o sa le treaca,ei au crezut ca vor fi vedete?au gresit,ei sunt palmasi si carne de tun ,nu au niciun merit?!desi cred ca au tinut spatele foarte bine ptr partescu.dar daca cumva nu i-a platit cum s-au inteles?astia doi o sa se curete de suparare sau vor disparea incet in supararea lor.Cat despre fast food!ce sa zic?deschide o pista extraordinara ptr bani negri daca se pune in practica,ce economie subterana,ce gri?…de abia astept sa bage la alcoale preturi uriase sa radem putin de papitoi din guvern,atunci sa vezi ce minti ascutite vom avea!moda retro facem alcoale din portocale si cele altele ca pe vremurile bune ale lui ceasca!

  37. 1)teoretic, poate fi un santaj si practic poate fi un fel de taxa de protectie, cu statul in rolul jmecherului de cartier si producatorul in rol de amaratul de dincolo de tejghea…
    2) nu trebe sa ne bucuram de raul altuia, indiferent de context, pen’ca roata se intoarce. practic, au fost transformati in hartie ijienica si folositi ca atare. si-au facut treaba.
    3) oligarhie facuta dupa bunul plac. nu e vinovat cine cere, ci cel care da, asa e… dar daca ala care da n-are incotro? tre sa stea acasa sa manance hamburgeri indexati?

  38. -Prigoană Jr. vs Stroe=neinteresant. sectoru 1 se prezinta bine, cu sa fara cei doi.
    -ce se intampla cu sectoru 5???
    – accizarea gazoaselor/hamburgerilor/dulciurilor= exista in multe tari
    -motivul real al taxei= nu mai conteaza(sunt f multe taxe)
    -fanii: lu basescu,temisan,barack obama, gigi becali pleaca din ghencea,dan diaconescu si labeunutv = motive sa fugim din tara-destinatia-unde vedem cu ochii-oriunde e mai bine ca aici

  39. VAD PORTOCALIU IN FATA OCHILOR DACA MA MAI UIT MULT LA MARII NOSTRII CONDUCATORI.IMI ESTE GREATA DE CE SE INTAMPLA. POATE CA O SA PUNA TAXA SI PE GREATA NOASTRA. TRBUIE SA BEAU MAI MULT SUC DE LAMAIE PANA NU S-OR GANDII ASTIA SA PUNA TAXA SI PE ELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  40. Mda! O taxa pe simpatie si empatie! Verificabila pe nr. de postari pro_!! Da’ nu le dati idei ca scot prostii d-a parale pe urma d-voastra!

  41. honorius e extrem de enervant,dar nu din cauza varstei,asa e el;eu la 23 de ani nu eram asa tupeist;daca de la varsta asta ti-o iei in cap,pe la 40 vei deveni respingator ca prigoana silviu,care se jura pe la otv,acum cativa ani,ca el nu e in stare sa-si mentina stabila casnicia,asa ca nu va intra niciodata in politica din lipsa de credibilitate si moralitate.El spunea asta,nu eu.

  42. @cOSMIN: ala-i un tampit congenital cu aura de intelectual. se-nvarte-n curu’ gol pe langa dansa sculata, doar-doar si-o lua doua palme sa devina celebru la batranete

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.