Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Crucişătorul presei .ro a răcit în gât!

Crucişătorul presei .ro a răcit în gât!

Îl ştiţi pe CTP. E domnul încruntat, ferm, drept, cinstit şi plin de expresivitate care n-a ştiut că asociatul lui de la ziar face afaceri de milioane de euro, pe canapeaua căruia s-au spovedit ilustrele doamne Ridzi şi Udrea şi care a găsit prin casă câteva sute de mii de euro ca să deschidă un nou cotidian după ce a fost îndepărtat pe nedrept de la gestiunea financiară a fostului crucişător al presei.

Inginer la bază, ziarist de vocaţie, omul adoră, când nu-i ocupat să ţină pe umerii săi vânjoşi toate greutăţile şi problemele Universului, tenisul şi filmele. Dar nu tot acest cumul de însuşiri supraomeneşti mă face să mă opresc astăzi asupra personajului, ci pasiunea lui de a fi decisiv şi unic deţinător al adevărului absolut. Acum câteva luni încerca să facă prin vâlvă anunţul retragerii lui scârbite din Consiliul de Onoare al CRP. Scriu încerca fiindcă n-a reuşit. Omu’ se mai retrăsese de vreo câteva ori din locul de unde, de fapt, nu plecase fizic niciodată. Motivul invocat – cooptarea în respectivul organism a tabloidului Cancan şi a reviste Ciao – nu a putut scoate mai mult de câteva zâmbete de la extrem de puţinii români interesaţi de zbaterile contraproductive ale peniţei ascuţite de odinioară.

Cancan a tăcut şi l-a aşteptat la colţ. La momentul oportun, după o pândă încununată de cadrele izbăvitoare, tabloidul care a provocat sictirul existenţial al fostului director de ziare, nici măcar pe vreun ton înfierător, i-a arătat maimuţa legendarului moralis. Cică fala presei româneşti a ras două cu guler, s-a pupat cu două dominişoare şi s-a urcat la volan. Răspunsul a apărut prompt în Gândul.

Riguros cum îl ştiu, CTP a anunţat poporul privitor care nu-l merită pe sticlă, în finalul unui text despre cât de jegoasă e televiziunea care l-a plătit ani de zile şi unde tocmai combătuse starea mogulizată a presei, că e vorba despre o singură bere fără alcool (şi aia Holsten caldă, că a răcit în gât), iar domnişoarele pupate inocent îi sunt studente la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematogarfică. Am învăţat, pe vremuri, de la reactorul-şef al Adevărului, că, dincolo de rigoare, un text trebuie să fie şi imbatabil din punct de vedere al logicii. Pentru a mă lumina, mi-ar plăcea să primesc răspunsuri (dacă imensul condei s-ar apleca asupra scriselor cretineţului lipsit de talent care nu s-a schimbat din momentul prezentării sale drept unul dintre cei mai mari ziarişti români în viaţă) la câteva întrebări.

1. Dacă Holsten-ul fără alcool era rece (şi nu cald), se schimbau datele problemei?

2. Dascălul iese la bere cu studentele şi se pupă incocent cu ele? E deontologic?

3. De ce inginerul CTP predă la stat o materie pentru care n-are studii şi doctorat?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

116 thoughts on “Crucişătorul presei .ro a răcit în gât!

  1. nu inteleg de ce nu iese la iveala de atatia ani viata privata destul de vesela a acestui suparat de la tv. e adevarat ca omul e divortat ( a treia oara) si prin urmare e liber sa umble cu orice femeie vrea, dar atunci sa numai pozeze in sfant impotent. cu siguranta ca-n mediul de presa se cunosc aventurile erotice ale lui CTP cu ziariste sau chiar politiciene, dar probabil ca se pastreaza o discretie de inteles. Insa CTP nu merita aceasta discretie pentru modul ipocrit de a-si construi acea imagine de cetatean umil si revoltat, buna pentru a face rating si a se umple de bani. Sper ca intr-o zi cineva sa aiba curajul si sa dezvaluie intregul portret al acestui personaj care a avut si inca mai are atata influenta asupra opiniei publice.

  2. Foarte bune intrebarile, dar sincer vorbind, chiar asteptati niste raspunsuri? Am mari dubii ca domnul CTP o sa raspunda direct(asta daca o va face).

  3. În viaţa ta de „arogant şi genial” n-o să ai nici măcar mustaţa lui CTP. Am crezut , la început, ca voi de la antene sunteţi imparţiali, sunteţi corecţi şi nu deformaţi ştirile dar mi-am dat seama ca sunteţi aserviţi şi cu interese care nu au legătura cu cetăţenii acestei ţări . Voi împroşcaţi cu noroi tot ce consideraţi voi ca e împotriva intereselor pe care le slujiţi. Coborâţi în problemele reale ale acestei ŢĂRI, aţi transformat antena într-un veritabil otv. Încercaţi să arătaţii şi valorile acestei ţări. Nu-l apreciez pe Băsescu, dar când văd cu câtă înverşunare îl ponegriţi şi ce cuvinte folosiţi în expunerile oratorice pe care le aveţi, mă determinaţi să-mi pun intrebarea „de ce? pentru ce ? pentru cine?”. Sunt sigur că nu veţi da mare importanţă acestor păreri ale mele dar să ştiţi că nu sunt singurul care gândesc aşa .

  4. Se întâmplă să mai urmăresc meciuri de tenis, și era și el comentator la unul. Ce lingău idiot. Cât despre jurnalism, mult zgomot degeaba la Realitatea…

  5. @liviu nu cred că ai avut plăcerea/neplăcerea de a interacționa cu CTP/Victor Ciutacu, deci nu înțeleg de unde remarca asta de cocalar,

    n-o să ai nici mustața lui CTP

    . Hai, prietene, fii serios, cine și-ar dori-o în primul rând…

  6. Nu tin cu CTP dar oare comentariul este necesar sa fie facut de dumneavoastra care ati luat bani de la Dimitrie Cantemir pentru ca ati fost chipurile sa tineti niste discursuri la un master de altfel de toata bafta? Ati fost platit pentru asta ca multi altii de altfel. Arunca cu piatra cel care este curat nu altcineva. Nu este un mare om nici CTP dar……………sa ne stim limita si sa avem nitel bun simt……

  7. Domnule, fiecare comenteaza ce crede si sunt sigur ca fiecare citeste si intelege cum crede, textul este clar ca esrte inginer si totusi preda la o universitate…….si dumneavoastra suntei inginer si ati luat bani sa predati nimic, doar barfe si cat de imaculat sunteti si toti din presa scrisa si nu numai sunt murdari si iau bani si dumneavoastra nu…ei bine eu am imformatii clare ca nu sunteti imaculat ………dar imi vad de ale mele si nu ma intereseaza pentru ac Dumnezeu ne vede pe toti si vom avea plata dupa ceea ce facem bun sau ra.
    Sa fiti sanatos si lasati balacareala cu altii si faceti presa cum este bine sa fac un om de presa si ganditi va si poporul asta care asteapta ca valorile sa iasa in fata fara sa se mahalagiasca si sa se certe chiar si in emisuni in direct.
    Va urez numai de bine si sunt convinsa ca se poate sa fiti si BUN si INTELEPT trebuie doar sa vreti asta facand abstractie de balariile societatii.

  8. draga Robin Hood

    Cand ex presedintzii americii tzin discursuri pentru care incaseaza un purcoi de bani asta e considerat in America OK

    Cand aceiasi ex-presedinztii sunt angajati on pozitzii in care nu au calificarea sa fie angajatzi deorece nu au studiile sau experientza in domeniu asta e considerat acolo in USA ca nu mai e OK intrucat e consioderat a fi in mod evident ca respectivii au fost angajatzi ca sa faca TRAFIC DE INFLUENTZA din respectivul post adica e un fel de TAZA DE POROTECTIZE asa cum a fost salariul Elenei la Luxten.

    Daca CTP tzinea contra cost un discurs era OK
    Daca CTP e angajat PROFESOR la stat intr-o pozitzie pentru care nu are studiile necesare sau experientza necesara adica daca e PROFESOR FARA STUDII DE SPECIALITATE asta cum e ?

    PS nu e profesoral sa stai la o bere/suc cu elevii tai, asta daca esti profesor si nu altceva potzi sa stai la o bere cu ei debia dupa ce tzi-au promovat examenul si multzi profesori faca asta, da doar DUPA.

    Daca nu le dai note nu ai nevoie sa te distantzezi de ei deci nu ai NEVOIE de o pozitzie ad-cahatedra. Pana si cand dai meditatzii private nu itzi pui elevul sa itzi faca o cafea si nici nu tzi-o faci impreuna cu acesta in bucatarie, tzi-o serveste mamitzica lui , da nu elevul , pentru ca ….. nu se face .

    Ref borboane de pe halba , pe aici prin Shenzhen berea se serveste la halbe scose din congelator, halbele au -10°C cand tzi se pun pe masa si fac bruma instantaneu pana sa puii berea in ele, asa ca o fi fost berea calda da erau paharele reci, mai stii ?

  9. ma lasi cu dezvaluiri a la Cancan. va credeam mai inteligent domnule Ciutacu! acest articol nu demostreaza doar cat de superficial, razbunator si rautacios sunteti! a demostrat cineva ca avea alcoolemia peste limita? nu? atunci sper sa fi fost macar rece!

    de ce nu intrebati cum au trecut examele pe fostele studente de la jurmalism pe care acest “ilustru” le asculta prin birouri la oral? sau cum se milogea de studentii care lucrau in Call Center, pe 8 mil. lei vechi, la operatori de telefonie mobila sa-i faca rost de un “hendz fri mai jmecher”. asta e adevaratul CTP, mi se face scarba si cand ma gandesc!

  10. D-l Ciutacu nu a tinut un discurs contrac cost a fost pe contrat angajat ca si lector sau ma rog ce o fi fost trecut in contract dar nu era in nici un caz platit pur si implu ca si persoana care tine un discurs.sa fim seriosi, iar CTP nu este angajat la aceasta universitate ca si profesor ci la plata cu ora pentru niste cursuri tinute la Facultatea de Film, informativa si apoi vorbiti, chiar nu esxte angajat ca si profesor………va spun sigur acest fapt.
    Nu ii sunt studenti ii sunt doar auditori la acest curs care nu este obligatoriu.
    Oare altii care arunca cu piatra nu au stat la sucuri cu studentii? ce este interzis in acest fapt? Deontologia nu prevede sa nu stai la o cafea cu un student, nu am citi asta nicaieri.
    “alabala” are dreptate spunand ca aceasta este o informatie mult mai rea decat fac cei de la CIAO sau CANCAN.
    Se pare ca traim intr-o tara frumoasa de care ne batem joc si avem o populatie care pacat ca o populeaza!

  11. uh, tocmai am citit toate comentariile de la postarea asta. tare obositor e. ceea ce m-a facut sa continui e vizibila deosebire intre tine si colegu’ tau cu mari audiente pe blogu’ personal, in sensul ca tu-ti tratezi cititorii cu foarte mult respect, indiferent de parerea lor despre ce sau cum scrii. tocmai de aceea, ai fost si inca mai esti unul dintre cei mai apreciati si respectati oameni de la tv.
    zic bine, shai?

  12. @Robin Hood: Ciutacu nu a fost angajat niciodata, nicaieri, ca lector; deci nici la Cantemir. nu mai persistati in minciuna! o data pe luna, am o intalnire in care discut liber cu masteranzii. atat si nimic mai mult. nu ma angajez nicaieri in sistemul universitar fiindca n-am studii de specialitate (ingineria nu ma pasioneaza s-o predau) si nici doctorat. nici CTP nu are, da’ el preda. cam asta-i diferenta.
    @andreea: lasa vrajeala 🙂 sunt intr-o emisiune, a mea

  13. Imi pare rau dar nu am spus ca ai fost angajat ci ca ai avut contract si ai luat bani sa vii sa discuti liber cu masteranzii, si discutiile au fost cum oare??????????? si nu au fost chiar una pe luna au mai fost si perioade in care nu ai fost! Dar nu asta este important, nu cred ca la un master un inginer asa cum spui era in masura sa discute cu niste masteranzi la comunicare si politici publice. Dar revin si spun ca nu asta este important ci modul in care ne luam unii de altii pur si simplu ca sa ne treaca timpul fara rezultate pentru acest popor!
    Multumesc ca ai catadicsit sa scrii ceva…atunci cand ti-am scris chestiuni care meritau discutate despre oameni dati afara doar ca niste profesori universitari sa-si ia salariile grase si pe baza si pe cumul nu ai scris nimic – nu ai spus nimic.
    Multumesc frumos
    Ramai acelasi om pe care inatmaplator il cunosc!
    Cat despre CTP nu preda….are discutii pe – plata cu ora despre publicitate sau ceva de genul asta, nu preda discuta doar ca si tine de altfel.
    Nu tin cu el departe de mine, chiar nu-mi place ca persoana dar castiga si el un ban ca si tine ca si oricare, mai face ceva pentru ceilalti – discuta liber cu studentii!Hai sa ne concentram pe lucruri frumoase ca destul ne balacarim peste tot si tot ce este frumos este trecut sub tacere.
    Iti urez o seara frumoasa si sa ramai OM! Asta este important.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.