Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Coaliţia de stabor: “plăteşte şi taci”

Coaliţia de stabor: “plăteşte şi taci”

Motto: “Ridzi e ca palestinienele din teritoriile ocupate, s-a detonat singură” (Radu Tudor)

Controlul instituţional trebuie să dispară definitiv şi irevocabil de pe teritoriul României. Doar d’aia s-a făcut măreaţa alianţă stânga-dreapta. Promisiunea liberală a statului minimal păleşte cu timiditate în faţa mostrei pedelisto-pesediste de nesimţire şi tupeu. Plătitorul de taxe şi impozite, care munceşte ca înecatul ca să ţină-n spate o liotă de îmbuibaţi şi de acoliţi ai acestora (“capitalişti” pe banii statului fără să lase-n urmă măcar vreun crâmpei de infrastructură), nu trebuie să mai aibă vreun drept. El trebuie spoliat milimetric, jumi-juma, după algoritm, de banda hulpavă a răpitorilor. Nici de cârâit nu mai e loc în uniunea cumetriilor cnezatelor şi voievodatelor de jaf şi japcă.

România de azi funcţionează pe principiul “plăteşte şi taci”. Oricine iese din rândul muţilor cu capetele plecate e executat rapid şi fără somaţie. Poporul nu are voie să aibă exemple vii, ci doar excepţii regretabile. Care să confirme regula. Iar regula sacră e omerta. Sistemul nu trebuie deranjat nici măcar cu o floare, fiindcă e prin definiţie intangibil. Atentatorii la inexpugnabilitatea-i trebuie flagelaţi şi arătaţi mulţimilor flămânde şi avide de sânge pe pereţi. Ca a doua oară să nu mai îndrăznească, nici în glumă, să spere sau să viseze frumos.

Mai mult, aici

UPDATE: Uitaţi de ce e mai bun staborul politic decât orice autoritate a statului. Referatul integral al DNA pentru urmărirea penală a Monicăi Iacob Ridzi, fix aici!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

92 thoughts on “Coaliţia de stabor: “plăteşte şi taci”

  1. @SorinM: nu ma cunoasteti deloc daca v-ati inchipuit ca as putea fi, vreodata, tras la remorca oricarui partid politic din Romania…

  2. victor, sunt student la drept in anul 3 din toamna, am 21 ani si deja mi se face rau cand ii vad pe toti cum ne mint fara nicio jena la TV … probabil ca n-ar fi trebuit sa imi dau seama despre cum functioneaza lumea asta de la o varsta asa frageda ….oricum BADEA E DE VINA .. 😀 …glumesc… dar cel mai mult ma scoate din minti tarfa asta de Udrea care ne considera pe toti idioti si crede ca daca ea a s..t p..a ca sa ajunga unde e , acum are dreptul sa ne priveasca de sus, noi care ii platim salariul … spre binele, mai ales al meu, sper sa n-o intalnesc vreodata pentru ca nu cred ca m-as putea stapani …

  3. romani nu lasati perdeaua sa va cada pe ochi, o sa fie o telenovela……Oprescu candideaz……turu 2 base vs Oprescu.castiga base si gioana o sa fie prim mininistru
    muncinti si nu va mai uitati la astia daca va baga mana in buzunar dati peste ea.
    inca o data nu lasati perdeaua pe ochi………..jos BASDELEUL

  4. @Victor Ciutacu: Nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva, chestiunea aceasta ati stabilit-o mai demult…pe acest blog.
    Totusi, faptul ca ati ajuns, prin expereienta, la aceiasi concluzie ca in “teoria libertariana” nu va angajeaza deloc “ideologic”( sau partinic) ci, doar, ati priceput(in fine) un adevar “universal”.Este ca si cum daca va cade un mar in cap, ati constatat efectele gravitatiei “universale” dar, bine inteles, acest fapt nu va face “fizician”, doamne fereste !!
    Un taliban, inregimentat la libertarieni….

  5. Domnule V Ciutacu,
    Cu tot respectul cuvenit, rogu-vă să vă exprimaţi opinia cu privire la :
    http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/28/ion-iliescu-are-o-solutie/
    Smintită cum sunt, sper să vă implicaţi cu toate ” armele ”, merită, furnica de mine îndrăzneşte să vă implore, zău că trebuie ! Domnia dumneavoastră e un titan al media, iar eu nu am abilităţi, experienţă, zău daţi tonul iar noi punem umărul. Atât că trebuie accelerat, să pornim de pe grila de start din pol position, noi popor, măcar o dată, e timpul, căci ne-am săturat de mulţi şi multe…
    stimă şi respect,
    Sibilla

  6. Din pacate oricine va veni la putere va face acelasi lucru. Daca ma poate contrazice cineva…astept cu nerabdare.Imi mentin punctuld e vedere ca inainte de alegerile prezidentiale, cu doua saptamani madam “Pizti” va primi un mare NUP.

  7. Buna ziua d-le Ciutacu,

    V-am auzit aseara ca peste trei zile emisiunea Vorbe grele intra o luna in vacanta.O sa va ducem dorul,sau cand vine d-l Gadea va vedem mereu acolo?

    Cu acelasi respect,
    Ioanap

  8. Salutare !!! cum le stie ministrul Turismului pe toate…. poate ar trebui sa infiintam functia de prim-vicepresedinte al statului….

  9. I’m back

    Frumos discurs a avut Elena Udrea aseara.
    Imi place cand se cearta intre ei, pacat ca nu dau in vileag marile afaceri, dar eu astept cat mai am timp.

  10. Abordarea oricarui subiect la emisiunea Dvs.,la care o aveti invitata si pe d-na Miruna M., capata o semnificatie aparte pentru mine.Comentariile, foarte bine construite, ale dansei, imprima emisiunii o abordare echilibrata, calma a subiectului. Dvs. aruncati ‘sageata’genial,si Dumneaei, o prelucreaza rapid, si raspunde cu explicatii pertinente, convingatoare. Bravo!
    La fel de incantata am fost de interventiile Dvs. la editia speciala a Antenei 3.Ideea D-lui Mandruta, cu “Justitia oarba”,m-a facut sa urmaresc aceasta editie, cu sufletul la gura. Comparatia, total neinspirata a D-nei R. Anastase, v-a facut sa fiti si mai vehement, ca oricand. Si impreuna cu D-l Radu T, ati re-editat ‘echipa castigatoare’.Din nou, bravo!
    Am lecturat si Referatul DNA-lui si mi s-a ridicat parul maciuca, avand, in fata ochilor, dovezile certe pentru savarsirea infractiunilor comise de M.I.Ridzi. Intr-un stat de drept adevarat, dansa putea fi aruncata deja in inchisoare.Dar la noi, unde “Justitia” este “oarba”, cel putin pana acum asta a dovedit, nu se va intampla minunea sa fie aplicata legea penala, ca dupa D-l Chireac, daca este vorba de Justitie, “numai Dumnezeu ne poate ajuta”.

  11. care e solutia victore???? ca tine gandesc foarte multi oameni, mai ales din mediul privat.

    e frustrant sa vezi ca in vremuri de criza, in anumite primarii, inclusiv in bucuresti, se organizeaza concursuri pentru promovari, urmate de mariri de salarii, in timp ce in mediul privat se scad salariile si se dau afara oameni pe capete.

    justitia (dna, judecatori si procurori) nu merita nici 1000 ron pe luna. tara e plina de hoti, criminali si violatori lasati in libertate de coruptii din aceste institutii.
    cum oare isi justifica dna existenta? cati bani pentru salarii, utilitati, cladiri, etc??? pentru ce?? eu nu stiu ca dna sa fi solutionat vreun dosar.

    in parlament la fel. o lege in 7 luni. pt ce avem nevoie de parlament bicameral? revin: salarii, cladire imensa, utilitati, masini, si mii de oameni ce lucreaza acolo, plus cei din teritori. pentru ce??

    ce se mai intampla cu smecherii care revand energie? toata lumea merge pe burta, sa nu sperie pestii.

    pentru ce avem nevoie in tara asta de 6 posturi TV nationale???? cine s-a uitat vreodata la tvr 3 si tvr info??? ce audienta fac? sassu e un imbecil care crede ca poate face din tvr un trust media. ii vand eu un pont: nu asta e menirea tvr-ului. cred ca la tvr lucreaza mai multi oameni ca in toate celelalte televiziuni la un loc.

    cine are interes sa faca din politia comunitara (fostii gardieni ce pazeau cainii si copacii) o politie in adevaratul sens al cuvantului? au primit atributii si in domeniul rutier… cine e de fapt interesat? nu avem deja prea multi generali/chestori? din ce stiu, avem cei mai multi generali din europa, asta in conditii de pace. doamne fereste de un razboi!

    ce se mai aude de pensiile alea nesimtite, de peste 10.000 euro/luna? chiar nu se poate face nimic? aia au descoperit focul sau medicamentul impotriva cancerului??? nu! sunt doar niste smecheri si nimeni nu are curaj sa se atinga de ei. nici macar presa..

    prime de vacanta taiate, pensionarea celor peste 65 de ani de la stat…. masuri bune, dar neaplicate de boc si restul gastii psd-pdl.

    mai sunt multe de spus, oricum nu intereseaza pe nimeni.

  12. @zopyrion: iti inteleg revolta, dar te rog sa-ti controlezi limbajul

  13. Auzi, bre? Ştii că eşti chiar enervant? Da’ ce vă luaţi, bre de Monica? Din banii scoşi cu manta de la MTS a ajutat copii handicapaţi. Deci n-a băgat un franc în buzunar. Toate paralele s-au dus pentru ajutarea unui biet copil cu retard sever. Care e problema? Nu mai avem inimă? Ei, să-mi bag picioarele, ce lume a dracu’!

  14. Vorba unuia care este mai batran si stie mai multe decat colega dvs, Sorina Matei: Traienele nici nu sti cat de mic incepi sa fii!

  15. Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se-ntample (apropo de nemultumirea mea de acum cateva zile , ca nu exista o emisiune pe Antena 3 in absenta Sintezei zilei.) Nu m-am gandit ca solutia ar putea fi cabotinul balbait care a aparut pe ecran aseara. Cum adica , a premeditat porcaria aia cu fularul legat la ochi ?!? Ca doar nu avea un fular la el in buricul verii ! Numai Turcescu mai face din-astea …Oricum , e un mister pentru mine cum a putut rezista in prima linie a presei de dupa ’89 , timp de douazeci de ani neintrerupti. Omul mi se pare mult prea prost pentru varsta lui (o avea vreo 50 de ani ?)…

  16. Din pacate nu am trait pe vremea “tatucului” pentru a putea face o comparatie cu situatia actuala(sau sa-i spun “primul tatuc”, avand in vedere ca actualul presedinte are reale aptitudini pentru acest titlu?), dar bunicul meu a fost inchis politic pentru ca isi dorea libertatea exprimarii si infiintase un cerc literar(mult prea literar, probabil, pentru mintile scurte si insetate de putere). el mi-a povestit, atunci cand cancerul il lasa sa respire, ororile acelui regim. Din fericire, a murit inainte sa vada ca sacrificiile sale si ale altora ca el au fost calcate in picioare. Nu s-a schimbat nimic…in bine…De fapt, despre asta e vorba. Exista si acum, sub o alta forma, acea mana care ne pune la locul nostru atunci cand ne ridicam capul dintre randuri…
    va felicit, d-nule ciutacu, pentru profesionalismul Dvs si pentru faptul ca, in primul rand, nu uitati sa fiti un om demn!
    o zi optimista va doresc!

  17. Victore, explică-mi şi mie, rogu-te, cum devine chestia cu retragerea “mestrului”. Mă rog, înţeleg că mnealui vrea să fie imparţial ca românul, acum în prejma alegerilor, dar, dar retragerea nu-i totuşi o abandonare de la nişte prinţipii, mă-nţelegi? Ştiam că şobolanii fug de pericol – sau avertizează asupra pericolului, mai bine spus -, dar nu ştiam că sunt şi şobolani atât de egoişti, ca să zic aşa, şobolani care fug doar ca să le fie lor bine, nu şi altora… Maestrul, nu-i aşa, se considera o voce în presă – nu întâmplător şi-a ales nişte canale de exprimare urmărite de marele public, precum “Antena” şi “Jurnalul”, – de ce părăseşte puntea? Că doar marinarul n-a murit încă… Luminează-mă, rogu-te!

  18. @Bubulea: exagerezi in privinta lui Lucian
    @Ion Alecu: nici nu mai incerc sa-mi explic mie

  19. @Victor Ciutacu : exagerezi in privinta lui Lucian
    Deci nu are chiar 50 de ani…Scuze.

  20. O zi buna tuturor dupa acest site, la jaful cu acte ce se face la nivel inalt in tara asta nu pot veni decat cu o poezie scrisa de mine,

    Sa previn asaltul

    De-a pururi in ograda-mi cu-ale mele,
    Nevoi veremelnice, ganduri aruncate pe cai stinghere,
    Singuratate, seceta, furtuna, alaiuri efemere,
    Raman cu povara vremurilor ce-s grele.

    Frunza copacului din suflet, e verde amortit,
    Crengile uscate, trosnesc in fata adierilor de vant,
    Tulpina-i ingropata cu radacina-ntr-un mormant,
    Totul e cuprins in cancer, palid, vestejit.

    Stelele privesc la asta lume cu o caldura ingetata,
    Microbul astazi, hranit e cu putere,
    In ograda-mi secatuita, deunde sa mai fac avere?,
    Cand microbii, manevranti ilustri, mi-arunca-n fata, un val de ceata!!!

    La foamea mea, mai rabda numai Dumnezeu,
    Priveste la mine, tinandu-ma din mila,
    De lumea-mi ce mi-am faurit, e sila.
    De microbii secatuirii-s la putere, de vina-s numai eu !!!

    Numai eu, ca n-am muncit sa ud copacul,
    Nu l-am curatat de plojnite la radacina,
    L-am ingrasat cu votul si-s de vina !!!
    Acum, e alegeri, plojnitele incep asaltul !!!.

  21. A fost buna editia speciala de aseara Antena3..
    A fost o emisiune in stilul Sinteza zilei :)..multa ironie si umor

  22. @ IoanaP,

    Cand am zis ca nu am fata, m-am referit ca nu am ce zice intr-o ora de maxima audienta cand, pe fomita asta, Ciutacul ia publicitate (poate si de la Udrea;) ). Eu sunt mai modest. Cat despre vodca, beau cu placere vodca si seara si ziua. Pe de alta parte, imi pare rau ca ” nu aveti voie” a beti o vodca. Sper sa nu aveti pb. de sanatate, iar daca este cazul – aveti grija de Dv.

    Cu stima,
    Fiara.

  23. Ciutacule,

    1. S-a dus Ridzi la Cucuveni sau nu ? (adica e oficial sau “pe surse”). Daca s-a dus, fa si tu un scenariu, ce sa caute acolo ? Ca daca are de luat sfaturi / indicatii de la Zeus, se poate face si prin telefon / net / chat – ca sunt si alte vehicule pt. asa ceva, nu ?

    2. Nu te doare sufletelul cand, din efortul tau jurnalistic – cand in sfarsit s-a pus de-o comisie Udrea, se baga Saftoaica si simpla ei prezenta arunca o problema mediatica (razboiul amazoanelor) ? Sau meciul tau e gata ca ti-ai vandut gazeta ? (se gaeseste cam greu la tarabe – chiar si pe fomita asta).

    3. Pe logica ta cu israelienii de acum cateva zile, zic si eu asa: Deci daca la Ciorbea / Placinta ai gasit imediat contraexemple, la Vadim / Iliescu nu ai zis nimic, deci exista o probabilitate sa nu stii nimic rau de ei, deci exista o probabilitate ca tu sa fii de fapt fan Vadim , fan Iliescu, deci exista o probabilitate ca de fapt tu sa vrei sa iasa Vadim presedinte (ca Iliescu nu mai poate candida), deci exista o probabiltiate ca Mogulul sa il sustina pe Vadim in turul 2 ;).

    @ forumistii din Ciutacosfera: asa cum m-am exprimat fata de Oana Dobre (vizavi de profesionalism) si emisiunea cu pricina, acuma, la fel de public, zic ca mi-a placut aseara Miruna Munteanu – chiar daca “n-are zvac” cum zic unii.

    Fiara.

  24. E foarte posibil ca TRAIAN BASESCU s-o sacrifice pana intr-un punct pe RIDZIPOANCA.
    SUNT CURIOS CE VA FACE SI CU UDREA!
    OBSERV CA SE “INCALZESTE” RADU BERCEANU, DE ALTFEL UN MARE BARON LOCAL PORTOCALIU, MULTIMILIONAR IN EURO.
    Dupa parerea mea sunt doua scenarii posibile:
    1. Basescu e disperat( vezi caderea LIBERA in sondaje!) si e in stare sa sacrifice pe toti cei ce planeaza asupra lor sintagma CORUPTIE-JAF CU BANII PUBLICI-BARONI PORTOCALII-FRAUDE si apoi sa joace piesa de teatru( este un f.bun actor) CANDIDATURA INDEPENDENTA LA PRESEDENTIE, LA FEL DE CREDIBILA ca a Elenei Basescu la europarlamentare.
    2. Serviciile simt ca Basescu va pierde alegerile prezidentiale, sau au primit “ticnal” de la MARELE LICURICI sa-l scape din brate, SI ATUNCI , IMPREUNA CU PROCURORII, IL VOR FACE K.O.
    P.S.
    Va fi un joc pe viata si pe moarte. Vom asista la o toamna plina de “sange si imprevizibil”!

  25. Draga Victor,
    Avand in vedere ca PDL a incetat a mai fi in ochii nostri un partid serios, ci unul plin de pitipoance, am o propunere pentru un nou nume: PARTIDUL PITIPONC … sper sa nu ma “cenzurezi”.
    P.S. : In numele tuturor femeilor cu capul pe umeri achiesez 100 % la ceea ce a scris Mihai Malaimare pe blogul personal.

  26. Mihai, genial, iti jur ca ti-am citit comentariul despre 1821 in dimineata asta, asemanarile intre comentariile noastre ma duc cu gandul la un frate telepatic.

  27. pentru cei care invoca regimul fanariot, eteria samd – daca vreti sa va deprimati complet recititi Legendele Olimpului – nu am evoluat de la epoca bronzului, avem doar niste unelte mai sofisticate; d’aia si porecla de Zeus data lui Basescu a fost asa de bine acceptata, constient sau nu, recunoastem modelul de lume in care traim.

  28. Partea proastă este că aceste jocuri murdare nu ne urmăresc interesul în niciun chip.
    Dacă aş ştii că măcar un ban din cei “ascunşi” de Udrea sau Ridzi s-ar întoarce la mine în vreun fel, aş avea o pasiune pentru aceste subiecte. Dar din moment ce Ridzi a căzut, a plecat cu banii, iar în locul ei a venit Plăcintă, pusă acolo de aceeaşi oameni care au avut încredere şi în Ridzi, sunt lămurit şi nu mai am nevoie de nicio explicaţie.
    Tot ceea ce fac din acest moment cu mintea mea, în legătură cu aceste subiecte, este de prisos şi nu îmi poate aduce decât dezamăgire, iar dacă nu sunt maso…o las baltă!

  29. Domnule Ciutacu,este destul de usor pentru noi toti sa dam din gura si sa ne exprimam parerile,lamentandu-ne totodata.Nu e rau,trebuie sa mai dam din venin afara.Dar de ce nu facem ceva ca sa ii atingem pe “intangibili”?Cuvintele nu au putere aici.
    Chiar e nevoie de cate o revolutie la fiecare cateva decenii,urmata de o noua faza a unui ciclu fara sfarsit?Va exista vreodata un “exit”?

  30. GRESIT: Coalitzie.
    CORECT: Acolitzie.

    La emisiunea REPORTER SPECIAL, frumusica
    ROBERTA, batea campii ca PDL-ul … un SOT FIDEL, iar PSD-ul o CURVA care pleaca prin vecini….
    ADEVARUL: PDL si PSD, sunt ca doi HOMOSEXUALI. Partea proasta este ca amandoi sunt sau vor sa fie ACTIVI.
    Asa ca in toamna anului trecut in ROMANIA s-a legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex.
    Ne-am saturat de RIDZI, ne doare stomacul
    cand auzim de ea si o sa dam in DIARIDZI.
    RAZBOIUL TROIAN a inceput de la o ELENA.
    DOAMNE AJUTA! Poate si la noi, in nefericita ERA BASESCU, va incepe odata un razboi, de la ELENA BASESCU, de la ELENA UDREA, sau de la orice alta ELENA, numai SA INCEAPA.

    AI GRIJA DE TINE! GOD BLESS YOU! AMIN.

  31. Sunteti grozavi,tineti-o tot asa,avem nevoie de voi.
    Si comentariile lui Radu Tudor sunt un deliciu!:)Unde pot sa ii scriu?

  32. “Cârcotaşii şi chibiţarii stau de-a curmezişul dezvoltării” – Elena Udrea hehehe – Tupeu de…boarfa

  33. Aseara, la “Sinteza zilei”, dna Anastase a prezentat o comparatie nostima, intre partidele de la guvernare si o familie nefericita in care sotul trudeste, iar sotia huzureste prin vecini. Bietul “sot”, demn de toata lauda si compatimirea, cum se sacrifica el pe altarul binelui familial, cum se framanta si cum le ablojeste ranile bietilor copii, rani pe care nevasta iresponsabila le-a pricinuit.

    Jalnic tablou.

    Ce nu a spus dna Anastase ? Pai nu a spus nimic de SOACRA soatei. Nevolnica, hrapareata si de tot smintita soacra. Ea a batjocorit simtamintele nevestei si a copiilor, ea s-a certat cu toti din casa si din afara casei. Ea si-a facut trudnicii vecini “tiganca imputita” si “gaozar”, ea s-a imbatat ca porcul si a dat iama, cu masina, printre orataniile de pe ulita, ea a facut din tihna de pe ulita un adevarat calvar.

    “Bietul sot” legat de fusta ma-si, care cere voie si sa-si pupe soata, ajuns un fatalau bleg si talamb, fara barbatie si vlaga, ocarat si rusinat la tot pasul de ma-sa, nu poate face nimic fara sa-i ceara voie. Si atunci, biata soata, si-a cautat mai binele prin ograda vecinului.

    Multe ar mai fi de spus.

    CINEVA AR TREBUI SA CONTINUE PARABOLA CU SOTUL SI SOATA, DAR SA PUNA LA LOCUL EI SI SOACRA !!!

  34. Sa recunoastem ca TOLONTAN CATALIN a fost super anchetator in cazul Ridzi. Chiar nu ma gandeam sa aiba calitati de detectiv! Felicitari ehipei GSP.
    Nu inteleg insa razboiul dintre ei si Mircea Badea!
    Sau SCANDALURILE SE VAND BINE?! 😉

  35. @fiara
    Dar sper sa supravietuiesc si sa ma bucur de viata,de familia mea,de tot…
    IoanaP

  36. eu am doar 21 ani,sunt studenta in anul 3(din toamna) la R.E.I. dar deja “perjonajele” politice din tara noastra imi provoaca scarba si MILA! mai ales “d-na” udrea care s crede mai presus de lege! nu-mi ramane decat sa astept sa termin facultatea si sa-mi gasesc un post bunicel undeva in strainatate…
    pt ca la noi in tara tinerii nu sunt luati in serios.sau….sunt luati in serios doar daca au tatici presedinti s.a.m.d.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.