Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Chavez de Murfatlar

Chavez de Murfatlar

Traian Băsescu a ieşit la zar cu un 6-6 magistral. Pentru că, pe de o parte, vinde imaginea că el e unicul care se luptă cu tagma jefuitorilor, respectiv, pe de altă parte, că, dacă bagă consultarea populară, trimite lumea scârbită către secţiile de votare. Şi aplică înţeleapta zicere că o dictatură cinstită e mult mai ieftină decât o democraţie mincinoasă. Care prinde extrem de bine într-o ţară încă nostalgică după tătucul care, înainte să tragă-n piept altceva decât aerul tare al iernii, dădea case cu chirie, butelii, locuri de muncă, bilete de odihnă şi tratament.

Încă de când Alain Delon era tânăr, iar Antonio Banderas saliva pofticios la nudurile actualei sale soţii, Zorro a prins al dracu’ de tare la clasa muncitoare care mergea-n paradis. Nobilul retras din prim-plan care făcea dreptate populară cu sabia a fost ani de zile idolul fetelor mustăcioase de la ţară şi al neterminaţilor încurcaţi cu şcoala la seral. Sociologic, cu tot respectul pentru excepţiile care confirmă regula, vorbesc fix despre majoritatea electoratului băsescian. Care-şi caută veşnic un Zorro, da’ zadarnic, fiindcă din pământul mănos al Murfatlarului a rodit o caricatură de Chavez.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

92 thoughts on “Chavez de Murfatlar

  1. Ciutacule, nu eşti genial! Asta ca să vă fac pe plac! ;
    Din păcate, aici mă despart de opinia generală. E bine să fie un parlamaent unicameral, doar că murfatlaristul şi-a găsit un moment prost şi chiar tardiv… dar ştie că acest lucru va prinde bine la bobor. Şi ştiţi vorba aceea: vox populi, vox Dei!
    Hai, fiţi sinceri, este că individuţul nost’ din fruncea ţării e şme? Sau are consilieri versaţi?

  2. esti genial , dar nu vei scapa mult timp necenzurat, pentru ca asa e la noi.cind zici adevarul deranjezi si daca deranjezi le stai ca un ghimpe si vor incerca sa aruce ghimpele.

  3. dle Ciutacu

    De ce nu amintiti (fie si in treacat) ca Basescu a pus aceasta problema pe tapet in toti cei 5 ani de mandat? De ce nu amintiti ca de 2 ori s-a adresat legal si oficial parlamentului in aceasta problema? De ce nu amintiti ca de fiecare data problema a fost bagata sub pres de guvernele PSD-PNL?
    Sigur ca nu da bine, nu-i asa?

    Acum va treziti ca Basescu e populist?
    Nu mai aveti credibilitate deloc. Absolut deloc dle Ciutacu! Si asta doare!

  4. Parlamentul unicameral este un pas inapoi pentru democratie, este intoarcerea la man su modelul rusesc al dumei, sau daca vreti marele hural popular din Mongolia.
    Este de fapt primul pas spre desfiintarea regimului prlamentar, cu consecinta imediata desfiintarea pluripartitismului.
    Daca Geoana nu ar fi atat de emotiv incat sa se dea singur cu vaselina cand ii arata Basescu un deget, probabil ca am avea oarecare opozitie parlamentara, motiunea ar fi obtinut un scor mai bun care sa nu-i permita chinocefalului orice magarie.
    Ce s-a inamplat astazi a fost rezultatul indirect al “barbatiei” prostanacului.

  5. sa se desfiinteze dom’ne parlamentu’ ce nevoie avem de el ? cheltuie doar bani
    Am si eu o intrebare, constitutia asta de care tot vorbeste domnu’ presedinte, e atat de necesara ? ca eu vad ca-l incurca sa reformeze Romania…de ce nu se renunta la ea ?
    Ar trebui mers si mai departe: Guvernul ar tb desfiintat si agentiile si primariile, consiliile locale, prefecturile…sa se desfiinteze toata institutiile, sa se inchida ziarele, televiziunile (ca oricum nu fac decat sa critice toata ziua)…Va dati seama cate economii s-ar face la bugetul de stat, cati bani am avea noi, poporul suveran ?
    Si daca tot am intrat in discutia asta, ar trebui sa se inchida naibii odata si UE aia…ca ne pune bete in roate si-l ignora pe presedintele tuturor romanilor suverani.

    In sfarsit poporul suveran roman are un presedinte pe masura valorilor, a mandriei de a fi roman, a istoriei noastre milenare, in care am stat de paza la marginea europei, aparand crestinismul !
    De la Stefan cel Mare si Mihai Viteazul, poporul roman suveran nu a mai avut asemenea maret om in frunte !
    Traiasca, traiasca, traiasca…de 3xtraiasca !
    Succes domnule presedinte in reformarea romaniei si propasirea poporului roman suveran

    P.S. sa se face dreaq odata un referendum sa-l puna pe asta dictator pe viata, poate se linisteste si tace, ca m-am saturat pana’n gat (ca tot e badea acu’ la tv) de el! sau sa ne deporteze pe toti astia care ne-am saturat de nebun !

  6. Cum ţara a intrat în făgaşul normal de funcţionare: a venit şi a doua tranşă de la FMI, odată cu iluzia că această ţară este responsabil guvernată, trebuia să încercăm dacă (de dragul infinitivului, măcar) ne mai descurcăm cu schimbarea agendei publice? Eu cred că nu. România, este un pacient remanent ce nu mai răspunde la panaceuri! Desigur, putem înţelege politic demersul propus. Ne lasă rece, însă, discursul de manual…E clar că cineva ne consideră idioţi. E clar că cineva confundă schimbatul periodic al şosetelor cu schimbarea opiniilor. Politice, desigur…

  7. @iulian
    “Tu si blogerii tai stiti sau va-ti pus vreodata intrebarea de ce Romania este o asa tara saraca ”

    Am gasit si raspunsul nu numai ca ne-am pus intrebarea.
    Tara e saraca fiindca prostii ca tine au dreptul la vot.

  8. @Corina Aldea: fraiere, nu te-ai prins ca, oricat ti-ai schimba limbajul, tot te miros? ba, la scoala aia de ativism politic portocaliu nu va-nvata sa postati si voi de pe niste proxy-uri destepte?

  9. Tovarasi ,

    D.p.d.v. strategic este genial dar
    d.p.d.v. tactic este un dezastru care arata cat de mare este disperarea in stabiliment .

    Genul asta de mutare se face , pentru efect maxim , cu 2-3 saptamani inainte de alegeri.
    Facandu-l acum , din disperare , peste 2 luni in noiembrie , va avea efectul unei ciorbe re-re-reincalzite adica aproape nul ( in conditii de criza , somaj etc. )

    Deci : ‘ Tovarasi , frumoasa e viata ! ‘

  10. @ Corina Aldea. Daca presedintele voia o dezbatere pe tema asta, o facea demult indiferent de rezultat. Facea exact ce a facut azi, scrisorele la senat si cd. vreme de 5 ani a avut alte griji insa. A aruncat ideea pe piata dupa ce s-a vazut ieri cu trioul macovei ungureanu preda. Stii ceva? O sa cistige basescu inca un mandat. ei si? oricum n-o sa-l duca pina la capat. Iar toti idiotii portocalii carora le-a pasat de un om si de o gasca mai mult decit de o tara vor plati intr-un fel sau altul. Sa va fie rusine!

  11. Religia obligatorie in scoli – suntem o tara moderna cu adevarat laica ?
    Sunt indignat de acest lucru , am un copil care tocmai a pasit pe bancile scolii si nu sunt deloc incantat ca trebuie sa invete religia la varste fragede. Poate reusesti sa dezbati acest subiect deaorece e multa lume in aceasta situatie si lipsita de curaj sa poate face ceva.
    Iti multumesc si sa speram c-o sa rasara soarele si in frumoasa noastra tara.

    http://statul.ro/religia-obligatorie-in-scoli-suntem-o-tara-moderna-cu-adevarat-laica/

  12. Ideea este, herr Ciutacu, ca mai mancati inca cinci ani o paine la Antene, injurandu-l pe Baxe. Orice ati spune voi, omuletul e genial in populismul lui. Impuscati-va.

  13. “@Vali-Arad: stiu. as vrea sa citesc ceva nou

    De Victor Ciutacu pe 24 September 2009 la 6:45 pm (#)”

    Am scris eu pe postul precedent 😉
    desi esti genial, mai si gresesti

    Legat de subiect acum:
    Eu l-as intreba de Basescu de ce dracu ne cheltuie banii inca o data pe un referendum pt reformarea parlamentului? Nu putea sa propuna parlament unicameral cand a propus votul uninominal? Pierdea un subiect de polemica?
    Ar mai fi o intrebare, cum a ajuns la numarul 300? pt ca de exemplu 42×7=294 (7 pe judet) sau 22.000.000/70.000=314 (un parlamentar la 70.000. Nu am vreo obsesie pt nr 7, dar daca vrea un nr mai mic de parlamentari trebuie sa aibe o logica atunci cand propune un nr.

  14. La asa tara si popor alegator
    Asa mandru conducator.
    Nu doresc sa sudui (injur) dar cand vad panarama la tv -turbez si-mi vine sa vars. Si-am mai vazut-o, tot azi, pe R.Anastase – alta jegoasa, facand necesarele confirmari ale sustinerii initiativei etc, etc, etc…
    Acum ma/va intreb : Care parlamentar va fi de acord cu propunerea chiorului? Chiar si gunoi pedelist sa fie? Chiorul le arunca doar la deruta…
    PS
    Geoana trebuia sa voteze motiunea. Cand ii aud ca ei sunt interesati de situatia romanilor si CRIZA si binele tarisoarei si buna guvernare si grija de etc,etc,etc, iar piticu`pornoboc ii face -pe rosii- la fiecare vorba “iresponsabili” si “impotriva guvernului” ma gandesc ca pesedeul isi merita soarta. ( Sunt liberal convins. Nu locuiesc in Romania).
    Eu sper ca totusi romanii vor avea noroc si sa scape de calamitatea numita Basescu. Altfel vor fi probleme grele pentru tara…

  15. In principiu as fi de acord cu un parlament unicameral, un fel de Mare Adunare Nationala a PD-L cu o singura speranta: aceea ca peste un an sau cel mult doi il voi vedea pe domnul Basescu in fata completului spunand ca el nu raspunde decat in fata Marii Adunari Nationale a poporului (pedelist, desigur).

  16. @cristi Probabil ca ai dreptate. Numai ca, vezi tu, votul este majoritar…

    Cat despre alegerea potrivita ori nu a momentului lansarii acestei teme a reformarii sistemului parlamentar, asta depinde de ungiul din care privim. Daca ne gandim STRICT la “cestiune”, bineinteles ca nu este momentul, deoarece orice eventuala dezbatere este facuta in pripa si, mai mult si mai pervers, bulverseaza major jocul electoral prezidential. Daca insa ne punem in locul celui care a lansat tema de discutie, evident ca este in favoarea lui. Brava, don’ consilier care te-ai gandit la dracia asta.

    Opinia mea subiectiva este ca, in acest moment, daca nu se intampla nimic spectaculos in campanie si daca Basescu sta cumincior, nu prea mai are ce sa se intample; competitia prezidentiala a luat sfarsit. Nu zic ca este imposibil, dar este tare greu sa gasesti ceva care sa infierbante mintile romanilor mai mult decat aceasta tema a restrangerii dimensiunilor (si cheluielilor) parlamentului. Cand vor veni meseriasii cu datele concrete, finaciare pe masa si va vedea Nea’ Vasile si Tanti Leana ca un parlamentar cheltuie de la “bujet” intr-o luna cat castiga ei in cinci ori poate chiar zece ani, atunci sa te tii… Ca nu poti sa ii explici ca, stiti, parlamentarul este o institutie, cu consilieri, angajati, cabinet parlamnetar etc. Nu. Eu unul daca as fi in echipa de campanie a lui Basescu asta as face…

    Sunt curios ce se va intampla zilele acestea pe piata sondajelor. Hai sa punem un pariu: ca daca s-ar face in week-end un sondaj in care MAI INTAI sa se intrebe BOBORUL daca este de acord cu parlamentul unicameral si APOI pe cine vor vota, cred ca prezidentul ia pe usor 45% din intentiile de vot. Ce ziceti? Se tine careva?…

  17. Si inca o cestiune: primii aseara un mesaj de unde rezulta ca, in Ioropa, din 31 de tari (membre si nemembre UE — +Elvetia, Norvegia etc.) 21 au parlamente unicamerale si 10 bicamerale… Banuiesc ca asa o fi.

  18. Ca marinerul mahmur a trimis scrisorica Parlamentului, e problema lui si a mintii lui imbacsite de diversiuni, minciuni. Dureros este ca are si multi acoliti, inclusiv din cei care isi varsa balele pe aici cu postari total agramate si cretinoide. Am citit cu stupoare prin comentariile postate cum ca Romania ar fi intrat in normal….trebuie sa fii cel putin nebun sa faci o asemenea afirmatie. In care normal?In normalul anormal nici macar nu mai suntem.Suntem intr-o situatie cum nu am fost niciodata in istoria guvernarilor postdecembriste, inclusiv in cea a lui Victor Ciorbea. Economic si financiar suntem foarte aproape de fundul prapastiei, domenii importante sunt subfinantate sau nefinantate. Unde sunt transele de la FMI?Reducerea cheltuielilor bugetare este o iluzie si o mare gogoasa pudrata cu zahar dar goala in care iti rupi dintii. S-a ajuns in situatia in care nici macar bolnavilor incurabili nu li se mai poate asigura tratamentul strict necesar….oameni care practica munca voluntara de luni de zile fara sa primeasca un leut si multe alte asemenea magarii guvernamentale.Iar noua ne arde de referendumuri ca …deh…incurca tare parlamentul itele dezmatatului de la Cotroceni. Imi este draga Romania dar tare le-as crea cosmaruri din cele mai negre guvernantilor actuali in frunte cu bulibasa de Murfatlar.

  19. @ Corina Aldea:

    De ce nu intelegeti ca nu acesta e cel mai bun loc in care sa manipulati? Doar n-oti fi tintit atat de sus incat sa incercati sa ne ,,lamuriti” pe noi, cei care gandim cu capetele din dotare?
    Si, ca sa rasucesc cutitul in rana, va amintesc ca, asa cum pare si la prima vedere, sunt destui formatori de opinie pe aici. Fiecare cum se pricepe. Important e sa stie exact unde si cat se pricepe… Dvs nu stiti, va supraestimati!

  20. Ce are toata lumea cu Basescu? Sarios acum… Sistemul creeaza oameni. NU va mai luati de oameni. Schimbati sistemul social din temelii. Veniti cu alternative.

  21. Calculul e simplu…
    Basescu tinteste peste 50% din primul tur, pentru ca cu 30%, in al doilea tur este halit… de oricare ar ajunge acolo dintre contracanditati..
    Cam asa sta treaba…
    Intrebarea este daca reuseste sau nu… Vom vedea… Eu zic ca s-ar putea sa reuseasca…
    Ce-i cert este ca daca nu reuseste… turul doi inseamna PA pentru el…

  22. @Dana Rogoz tu pana acum nu ai trait in Romania ? cum sa nu te iei cand ne luptam pentru primul loc din coada in toate domeniile ..suntem saraci europei

  23. @geretus
    Mari de tot. Cred ca daca va avea o campanie bine tintita are sanse sa castige chiar din primul tur…

  24. Nu mi se pare nimic magistral in ceea ce a facut tiranu’. E ca si cum la poker unu din jucatori scoate carti de sub masa ca sa castige jocul. S-a mai fumat faza asta. Pai cum ar veni acum ca in Germania madam Angelina Merkel s-o puna de un referendum taman in ziua alegerilor? Pai ar trimite-o nemtii la culcare si cu doua suturi in spate(vorba lu’ nea Vali Stan).
    P.S. Acum nu stiu ce prerogative are doamna in cauza dar cred ca o comparatie se poate face.

  25. Mai accesibilă inginerilor
    ………………………….
    Culisa prezidenţială

    Perfecţiunea centrică a adevărului a fost trădată de un excentric (?) stimulat de întunecatul, pentru a alimenta mişcarea de dute-vino a lumii noastre nehotărâte printr-un abderit Preş. pe rol de culisă, ce se gripează în absenţa „unsorii”.
    Urina accelerează procesul de distrugere prin oxidare a culisei – soluţie confortabilă în milioanele de chiloţi mioritici.
    „Succesuri !!!”

    PS În mulţimea stranie a abţibildurilor, culisa TB dintr-un mecanism bielă-manivelă, suprarealist, şi-ar găsi cătare…

  26. Culisa prezidenţială

    Perfecţiunea centrică a adevărului a fost trădată de un excentric (?) stimulat de întunecatul, pentru a alimenta mişcarea de dute-vino a lumii noastre nehotărâte printr-un abderit Preş. pe rol de culisă, ce se gripează în absenţa „unsorii”.
    Urina accelerează procesul de distrugere prin oxidare a culisei – soluţie confortabilă în milioanele de chiloţi mioritici.
    „Succesuri !!!”

    PS În mulţimea stranie a abţibildurilor, culisa TB dintr-un mecanism bielă-manivelă, suprarealist, şi-ar găsi cătare…

  27. Romania isi permite sa aiba de trei ori mai multi parlamentari (poate ca de atitia e nevoie sa faca totusi legiferare). Nu isi permite insa sa tina aparatul supraincarcat al ministerelor si regiilor. Urmariti in ce zona se cheltuiesc banii.

  28. Basescu este un pericol.Nu pentru ce face, ci mai mult pentru stilul lui.Pentru ca strica tot.E ca un copil care strica toate jucariile.Va ajunge sa strice toata politica din Romania.El nu stie sa construiasca.El stie sa joace poker, sa traga cacealmale.Dar Romania a obosit sa tot vada cum joaca el la cacealma.Minciuna e felul lui de a fi.E un actor de mana a treia care vrea sa se vada in cat mai multe scenete.Acum se baga in teritoriul PSD si inlocuieste un ministru PSD cu ce vrea el.Or functia ocupata acum de Nica asta e in curtea PSD unde Basescu nu are ce cauta. In plus a stricat iremediabil functia prezidentiala.Presedintele nu mai reprezinta Romania.El reprezinta Golden Blitz, pe blonda Udrea, marina romana.Dar Romania nu.Ar fi grav ca Romania sa fie reprezentata de o asemenea entitate fara forma.Functia prezidentiala este stricata, un om serios ales presedinte va parea anormal.Chiar de la inceput Basescu a zis ca el nu respecta legea (constitutia).Pe urma Udrea a declarat ca nu se prezinta la comisia aleasa de parlament.Deci pe ei nu-i intereseaza apararea legii.Romanii vad declaratiile acestor oficiali si cred ca legile nu trebuie respectate.E foarte grav.Udrea, Videanu si Berceanu s-au imbogatit in timpul activitatii la PDL.Asta e alt lucru grav. Romania trebuie curatata de tot felul de lucruri straine.Daca regimul PDL vrea sa faca asta ar trebui sa se vada.Clasa politica trebuie primenita repede si in mai multe ape.Primenirea trebuie sa cuprinda si persoanele care fac ?Cantarea Romaniei? pe banii nostri (Udrea, Ridzi, Basescu si altii).Daca nu se gasesc niste solutii Romania poate sa moara, avand in vedere multele boli pe care le are.

  29. Romania e in groapa si PDL-ul lucreaza pentru alegerea lui Basescu.Nu guverneaza, nu-i intereseaza ce se intampla in tara.PSD, cea de-a doua parte a FSN-ului face acelasi joc.Noi romanii nu contam.Doar ei.PDL si PSD sa raspunda dece suntem in halul asta de amarati si dispretuiti de partidele astea.Dece se joaca precum niste copii cu problemele tarii.De ce tot felul de indivizi din PDL sunt asa de stiutori in a raspunde la toate intrebarile.Parca ar fi teleghidatiTara se duce in groapa si ei o vad in roz.

  30. Salut Victor,
    Ma numesc Mihai Sanda, sunt un fost mandru cetatean roman plecat din tara in care m-am nascut, ajuns pe meleagurile britanice si pripasit pe aici…
    Urmaresc in fiecare seara evolutia politica din tara in care tu ai ramas -nu e un repros- si pur si simplu imi este sila…
    Am o mare mirare, din care s-a nascut o intrebare, la care cred ca tu ai putea incerca sa imi raspunzi…
    Romania, este o tara cu oameni normali, sau totul este doar o proiectie nereusita (diapozitiv parca ii zice, nu?) a unui nebun???
    Eu am vizitat Romania in urma cu 2 luni si oamenii mi s-au parut normali… dar am realizat ca m-am inselat… NIMIC in tara in care tu ai ramas, nu e real…
    Mi s-a reprosat de multa lume in Romania, ca sunt un tradator de tara, ca nu ma implic in dezvoltarea tarii, ca nu ajut la ridicarea pe cele mai inalte culmi ale Europei, a tarii in care tu ai ramas… si ma tot intreb… TU DE CE NU AI PLECAT???? CUM DE POTI SA II MAI SUPORTI???
    Respectele mele

    mihai sanda cu m si s mici…

  31. Azi,cautand ceva pe situl Consiliului judetean Covasna am gasit ceva interesant!N-am mai vazut asa ceva!MONITORUL OFICIAL alJUDETULUI COVASNA.Nu stiam ca s-a infiintat statul Covasna!Va rog sa accesati acet site!

  32. draga victor de luni de zile voi nu intelegeti mecanismul autobuzelor care nu fac vot multiplu ci cu totul altceva cauta-ma daca vrei amanunte din teritoriu de la botul calului. te astept cu mult respect.

  33. Va salut d_le VICTOR CIUTACU.!! Va apreciez si va urmaresc emisiunile.!!:) Sunteti TARE ,si de ne_INVINS.!! Tine_ti_o tot asa!! Poate ma invitati si pe mine sa le fac oamenilor cate_o CANTARE in emisiunea d_tra.!!:) Va Multumeeesc.!! cu stima Gh._Luca

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.