Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Chavez de Murfatlar

Chavez de Murfatlar

Traian Băsescu a ieşit la zar cu un 6-6 magistral. Pentru că, pe de o parte, vinde imaginea că el e unicul care se luptă cu tagma jefuitorilor, respectiv, pe de altă parte, că, dacă bagă consultarea populară, trimite lumea scârbită către secţiile de votare. Şi aplică înţeleapta zicere că o dictatură cinstită e mult mai ieftină decât o democraţie mincinoasă. Care prinde extrem de bine într-o ţară încă nostalgică după tătucul care, înainte să tragă-n piept altceva decât aerul tare al iernii, dădea case cu chirie, butelii, locuri de muncă, bilete de odihnă şi tratament.

Încă de când Alain Delon era tânăr, iar Antonio Banderas saliva pofticios la nudurile actualei sale soţii, Zorro a prins al dracu’ de tare la clasa muncitoare care mergea-n paradis. Nobilul retras din prim-plan care făcea dreptate populară cu sabia a fost ani de zile idolul fetelor mustăcioase de la ţară şi al neterminaţilor încurcaţi cu şcoala la seral. Sociologic, cu tot respectul pentru excepţiile care confirmă regula, vorbesc fix despre majoritatea electoratului băsescian. Care-şi caută veşnic un Zorro, da’ zadarnic, fiindcă din pământul mănos al Murfatlarului a rodit o caricatură de Chavez.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

92 thoughts on “Chavez de Murfatlar

  1. Bun, am inteles ca avizul parlamentului in cazul referendumului este consultativ, dar este obligatoriu ca data referendumului sa se suprapuna peste cea a alegerilor prezidentiale?

  2. Se poate vota foarte bine numai la prezidentiale. Eu si familia mea asa am facut si data trecuta si se pare ca si altii.

    Sa mai zica Basescu ca tonomatu’ Ciutacu nu tine cu el: uite ce poza i-a pus! Ar vrea el sa arate asa! 🙂 🙂

  3. Este foarte tare,afise pot fi folosite in alegeri foarte bine cu imaginea asta daca s-ar putea.Dupa parerea mea omul este foarte periculos,un amic influent din Brasov imi spunea ca tipul este mai periculos ca Ceascasau si Dej,fiti atenti la miscari.Urmatoarea miscare va privi Justitia si Alegerile.Eu zic sa-l luam in serios si sa facem ceva urgent ca nu-i a bine.In primul rand trebuie discutat inafara tarii la nivele cat mai inalte pentru a stopa aceasta caricatura de om.

  4. Sa inteleg poza ca pe o metafora, nu? Adica, marinarul ar vrea sa nu ne mai uitam la el, ci la Parlament, cu toate ca el e mult mai ofertant, dar nu ca baiatul din poza. 🙂 Din alte puncte de vedere. Foarte, foarte nasoale.

    N-am uitat de Udrea si gura ei uscata de ieri!

  5. Pai da, sigur. Poporul e suveran, dar presedintele Basescu face ce vrea el. La drept vorbind cred ca l-ar avantaja un Parlament compus numai din Boc si Udrea. Ar fi mult mai simplu.
    Asta e un prilej excelent ca sa inteleaga si tanarul Geoana (ca alta scuza n-are bietul Prostanac), ca a facut ultima si cea mai mare prostie cand n-a votat Motiunea de Cenzura. Practic a facut posibil jocul lui Basescu, fara drept de apel.
    Daca ar fi votat PSD-ul Motiunea de Cenzura, nu s-ar mai fi intamplat faza cu referendumul. Deci inca o data, daca mai era nevoie, Geoana face jocul lui Basescu fara sa inteleaga nimic.
    Ce mai putem spera ? Ca-si rupa gatul la alegeri marinarul. Desi e din ce in ce mai greu.

  6. ne bucuram ca ai revenit in forta vrem `carne si dreptate` dar Mesia inca nu a aparut…cred ca-i la `curve` ca tot e in voga subiectul !!

  7. Pt. Base’ democratia e un joc. Se considera deasupra tuturor si prin ispitele care le lanseaza inspre populatie in ultima vreme isi face cartile pt a fi reales. Ce nu ia in considerare, in opinia mea, este ca asa cum e el poporul asta…lipsit de educatie politica, o farama de simt al realitatii tot are. Se stie ca daca te joci cu focul te arzi, daca te zbati in nisipurile miscatoare te afunzi.

  8. N-am inteles ce spunea Basescu : in felul asta vor fi mai putini corupti in parlament sau mai putini de corupt ?

  9. Dom’le, da referendurile astea nu le stabileste Parlamantul prin vot??? Adica, textul intrebarilor si procedura.. tot tacimul( cum scrie la Constitutie ?).
    Imi vine greu sa cred ca aia(322) isi vor trage un glont in picior de buna voie. Oare bataia Jucatorului e mai lunga ?? Daca Parlamentul asta “nominal” nu pune botul, prin vot atunci, “aria” marinarului va fi : “alesii se impotrivesc democratiei si doar portocalii se inchina la binele plebei restul: PSD,PNL si ungurii sint toti niste lichele ale “sistemului ticalosit”,bravos, manevra politica pentru handicapati…..
    Un taliban…

  10. mda, iar va face sumarul. si asta cred ca e abia inceputul
    nu cred ca electoratul psd, al doctorului somnoros sau chiar al lui crin difera foarte mult. asa e in democratie, ce sa faci, toti au drept de vot! totusi ai cam jignit niste oameni. noroc ca ei nu stau pe bloguri 😛
    imi place totusi ca nimeni nu zice daca e bine cu parlament uni sau bicameral, toti il injura pe base

  11. Trebuie sa recunoastem ca avem un presedinte genial, ca el putini au fost…Napoleon Bonaparte, Hitler …

  12. Domnul profesor Emil Boc a cărui teză de doctorat vorbea despre superioritatea sistemului bicameral, ce părere are ?

  13. eu nu inteleg un lucru…poate ca nu ma duce capul…daca avizul parlamentului in privinta referendumului este consultativ, ce rost mai are acel aviz?…la fel ca si avizul csm-ului in privinta procurorului general…oricum nu se tine cont de ele?…vrem sa aratam ceva anume?…sau, pur si simplu, mai bagam in seama ceva institutii prin aceste actiuni?

  14. Raspuns fundamentat la intrebarea “de ce acum?”:
    ” La întrebările fundamentale “de ce?” şi “în ce scop?” aporetica rurală românească răspunde: “d-aia”. ” – Petre Tutea

  15. ma, faza asta cu scarbitii de parlament, unicul luptator … nu a fost si la referendumul descaunarii?
    parca-mi aduc aminte…. atunci a promis “poporului” ca se intileste cu el in piata revolutie odata la fiecare 3 luni , nu? (de care luni, nu stiu, or fi luni calendaristice de pe Pluto ….)

  16. Constituţia a fost adoptată prin REFERENDUM deja cu dispoziţia din Art.62 alin.1: ”NUMĂRUL DEPUTAŢILOR ŞI AL SENATORILOR SE STABILEŞTE PRIN LEGEA ELECTORALĂ, ÎN RAPORT CU POPULAŢIA ŢĂRII”. De când a format guvernul alianţei ”D.A.”, era timp destul şi alegerile din 2009 puteau fi pentru câţi parlamentari se dorea (optim, maxim 300 de ”aleşi”). Se putea şi după 1 ianuarie 2009 până acum. În această materie, nu Referendum ne trebuie, ci o lege cu accept parlamentar şi DECIDENŢI CARE SĂ RESPECTE CONSTITUŢIA !

  17. @bogdan: nu ideea e criticata, desi sunt o sumedenie de argumente contra (la fel cum sunt si pro), ci folosirea demersului intr-un anume moment extrem de electoral. plus ca, sub legislatia actuala, nu trece ever vreun referendum. nu te mai preface ca nu vezi ca a avut 5 ani s-o faca si n-a miscat un pai.

  18. Asta s-ar traduce cam asa:
    ” Ba m-am cam saturat sa vad mutrele astora din Parlament, sa-mi faca opozitie, sunt cam multi, ce dracu’ am imbatranit, nu mai pot face fata la toti!
    I-a sa-mi usurez viata in al doilea mandat, sa sa mai risipesc din ei. O “Camera” o aranjez eu.
    Si mai atrag si eu atentia opiniei publice in ziua electorala, ca de la o vreme poporu’ a uitat de mine!”
    D-nul presedinte a uitat ca prezenta la referendumul trecut, a fost sub numarul persoanelor care au votat la alegeri, asa ca poporu’ nu e prea interesat de referendum-uri.
    Si propunerea d-nului presedinte imi aduce aminte de propunerea CDR-ului, cand era la putere, ca admisibilitatea unui partid in Parlament sa fie peste 5 %. M-a distrat teribil,pentru ca eram sigura ca nu vor mai atinge pragul.

  19. Bai, sunteti sariti cu totii.
    Iesiti afara!

    Eu sunt de acord cu referendumul lu’ Basea.
    Cu o conditie —
    sa fie formulat dupa cum urmeaza:

    Ce preferati intre un parlament bicameral
    care sa fure mai putin
    si unul unicameral
    specializat in vanzari anterioare?

  20. Victore, Basescu zice ca ar fi doua avantaje la miscarea asta cu parlament unicameral si redus numeric:
    1. cheltuieli mai mici
    2. reducerea coruptiei

    Pai:

    1. Cu cele doua camere ale Parlamentului (parlamentari, personal, cheltuieli materiale si mai ales intretinerea Casei Poporului) se cheltuie acum 0,08% din PIB. Daca reducem, sa zicem ca vom cheltui doar 0,06% din PIB. Mare branza de economie! In schimb, doar 300 de oameni sunt mai usor de controlat in deciziile lor ( de catre sponsori, binefacatori si oamenii cu ochi albastri) decat aproape 500, distribuiti in doua camere. Sa vezi atunci pensionare la 70 de ani, droguri, curve si alte alea, cum vrea Alesul! Cand o sa vrea el sa reduca lefurile oamenilor cu 50%,sa ramana de borduri, asfalt amical, etc., cei 300 vor sta smirna si nu va mai fi nevoie de angajarea raspunderii guvernului, nu?

    2. Cu coruptia, ne-a convins. E plin parlamentul de vanzari anterioare, de negotz cu arme, de case in mihaileanu, de flote, ce mai!

    Eu zic asa: toata lumea cu capu’ pe umeri sa accepte ideea ca, dupa 20 de ani de democratie, tot romanul poate sa se exprime pe tema asta. Si apoi, sa-si dea pumni in cap cum doreste, ca tot romanu’ a vrut si alegeri uninominale si uite ce-a iesit!

    Dar nu mai este nevoie de atatea dezbateri. Tacere pe tema asta! Noi avem de ascutat acum RAPORTUL PRESEDINTELUI IN FUNCTIE despre cum s-a achitat de obligatiile sale constitutionale si legale. De ce-i intorc toti liderii occidentali spatele cand se intalnesc pe trotuar, de ce il dispretuieste licuriciul, de ce ne-a incaierat pe toti contra toti, de ce ne-a pus un prim-ministru de panarama, de ce si-a pus muza ministru, de ce ne reprezinta EBa in Parlamentul European, de ce..de ce…de ce?
    Dupa ce ne formuleaza raspunsuri la stea, sa dea candidatul Basescu cu propuneri si presupuneri in noi!
    Sa ne vedem, oameni buni, de ce este absolut iminent: alegerea presedintelui!
    In rest, tacere.
    Sa se pronunte romanii cu privire la povestea cu parlamentul.
    De altfel, toti candidatii ar trebui sa se angajeze sa respecte vointa exprimata a romanilor in aceasta privinta.
    Si basta!

    casandra

  21. Referendumul constitutional se organizeaza numai in urma unui proiect de lege aprobat de PARLAMENT cu majoritatea a 2/3.
    Daca sugubatii de parlamentari introduc si un articol prin care PRESEDINTELE ESTE ALES DE CATRE PARLAMENT?? 🙁 mhî hî hî, ha ….mhâî 🙂

  22. Eu ma tot intreb de ceva vreme daca este european si democratic ca drepturile mele sa fie calcate in picioare de populatia rurala sau cea cu maxim 4 clase care se duce la vot ca e popa pdl-ist. Ca asta e electoratul lui Base din pacate. Poate UE sa intervina in treaba asta? Sa ii dea peste ochi astuia?

  23. Eu va propun ptr campania antibasescu 2 filmulete :
    1-Basescu la Bruxelles cu sefii de state cind Berlusconi il da fara mila/jena la o parte ca sa dea mana cu “un sef de stat” si
    2 Baescu aterizat absolut intimplator in restaurantele tarii acolo unde se tin nunti (necesara baie de multimi) , sau cu interlopii care ofera medalioane primei doamne (nevinovata ) de altfel

  24. Cine a “lucrat” poza, chiar că a nimerit-o! (Dacă a făcut-o cu intenţie, şi mai bine.)
    Un cap de paiaţă, înfipt grotesc, la un trup de atlet…
    Asta da, alegorie! 😉

  25. Dar de ce nu pot 250,000 sau 500,000 de oameni sa ceara adaugarea unui punct la acel referendum, si anume, “inclusiv presedintele trebuie sa se supuna legii si sa nu beneficieze de imunitate”? Dupa cate stiu el are calitate de inculpat in dosarul ‘Flota’. de ce are spurcaciunea asta imunitate? Nu suntem toti egali in fata legii?

  26. Mai, pentru mine ca cetatean, este un pas inainte.
    Chiar daca sunt facute din scopuri electorale pe mine ma multumesc aceste asumari guvernamentale pe respectivele legi, poate nu sunt ele cele mai bune, dar sunt si asta este foarte bine.
    Acum, ca se mai face un referendum national odata cu alegerile prezidentiale? s-a mai intamplat, cu ce m-ar deranja pe mine ca uite unii se gandesc sa ne mai intrebe si pe noi ce vrem? a? tu crezi ca dupa 5 ani de zile , in care din partea guvernului am simtit o oarecare miscare , dar din partea presedintelui numai dorinte contrare cu majoritatea parlamentarilor? nu stim deja cu cien sa votam? poate ca a fost indreptatit sa se comporte asa, poate ca planurile lui bune , nu erau acceptate de cei care se simteau afectati de deciziile presedintelui, este si asta o ipoteza.

    Poate sistemul asta nenorocit este atat de mult infipt in pamantul romanesc incat atat presedintele cat si echipa sustinatoare nu-l pot darama. Poate prin excelenta manuire a manipularii, opozitia presedintelui si a partidului democrat liberal au reusit sa anuleze orice miscare a acestora, fie ea buna sau rea , ca nu mai stim azi nici daca ceea ce manacam este bun , dar sa avem certitudinea ca deciziile luate de presedinte si partidulu lui sunt cele corecte si obiective.

    Poate daca este referendumul vine lumea sa voteze si pentru presedinte, dar a mai fost un referendum anii trecuti si nu a obtinut nimic Basescu, Opozitia si-a facut treaba, masinaria de vot a functionat.
    Poate sa fie si un subiect de campanie, m-as bucura , poate in sf nu mai avem certuri si injuraturi.

    Nu ma afecteaza pe mine ca cetatean , sa pun doua stampile in loc de una.

    Hai sa-ti spun ceva..

    Eu unul ma uit in spate azi si vad asa:

    un presedinte ales in 2004 , pe un vot negativ impotriva lui Nastase, raul intruchipat, PSD-ist, eram cam mic atunci ca sa-mi amintesc tot, dar stiu ca nu o duceam prea bine, am aflat mai apoi , anii astia ca libertatea presei nu era cea de acum, erau ingraditi, prin alegerea lui Basescu s-au putut realiza multe emisiuni care ne-au schimbat mentalitatea, ne-au facut mai agresivi, ne-au facut sa ne aparam drepturile cu indarjire si sa facem opozitie. Tinerii, aia nascuti in 89, 90 sunt cei care acum comenteaza forumurile emisiunilor, si sunt cel mai adesea de acord cu opiniile opozitie, pentru ca nu le place ce vad, dar stiu sa faca opozitie de la presa, presa care azi poate sa vb , atunci i se punea marul in gura, un plus pentru Basescu.

    dar ma mai uit in spate si vad ca , Nastase , raul intruchipat este astazi liber si ma gandesc: este el mai puternic decat presedintele? este el sustinut de un sistem intreg, un sistem ce atunci l-a exclus din partid ca mai apoi sa-l primesca in aplauzele publicului spectator? sau omul asta nu a facut toate acele fapte de care era si este si azi acuzat? ma mai gandesc : poate a fost foarte inteligent si si-a mascat foarte bine escrocheriile, ca azi nimeni sa nu poata sa probele acuzatiile la adresa lui.
    Nastase Termopan si Patru case este astazi in forul de conducere al Partidului Social Democrat, partid care in 24 septembrie 2009 se afla la guvernare impreuna cu Partidul Democrat Liberal, partid de suflet al lui Traian Basescu, guvernul nascandu-se din dorinta lui Traian Basescu care a tinut sa ne spuna si public ca visul lui s-a indeplinit: are o majoritate parlamentara care il iubeste, ca mai apoi sa se simta in permanenta atacat de mogulii care il sprijina pe Mircea Geoana, presedintele PSD.
    Ce sa mai inteleg eu de aici? nu stiu.. dar stampila tot o pun.. pe cine? pai o sa vezi..

    am in spatele meu un sir lung de amintiri despre toate dezbaterile de la televiziuni cu diversi invitati, era una importanta atunci, doua partide: PDL si PSD promiteau marirea salariilor cu 50% la profesori si cei care erau atunci la guvernare se opuneau, argumentand ca nu sunt bani, dar opozitia formata atunci tot din PSD SI PDL care sunt azi la Guvernare o tineau sus si tare ca se pot marii salariile , ba mai mult retroactiv.
    Presedintele , cum nu suporta guvernul PNL UDMR, pe care azi il lauda, a promulgat legea, care a fost pana la urma votata in parlament, de toate partidele :))), presedinte aflat la putere ,nu? avea acces la toate datele daca dorea.
    E azi , cele doua partide ieri in opozitie azi la guvernare nu si-a respectat promisiunea, iar presedintele a spus in fata parlamentului , in ziua in care si-a facut bilantul celor 5 ani , ca unul din deciziile proaste pe care le-a luat a fost sa promulge legea care le marea profesorilor cu 50% salariile.
    Pe cine sa votez? eu stiu..

    Pe Geoana, pentru ca Tariceanu reprezentantul PNL , dar nu si candidatul PNL la presedentie , a vandut terenul Romaniei castigat pe buna dreptate de noi la Haga in procesul cu Ucraina, un castig aplaudat de toata tara , dar bucuria nu a durat mai mult de trei zile, e pentru asta nu-l Votez pe Antonescu pentru ca este in echipa cu Tarzicenu, om pe care in ciuda acestor acuzatii care i se aduc dar neprobate, l-as vota ca presedinte al Romaniei. Da stiu, ciudat dar asa simt ..
    Nu-l votez pe Antonescu pentru ca nu vreau ca facand parte din popor sa mai joc iar rolul de invatator pentru presedintele Romaniei, “elev” care pana azi s-a dovedit nepregatit.

    Nu-l votez pe Traian Basescu pentru ca stat 5 ani si nu sunt multumit de el, si mai are si strabism , sa ma ierte Dumnezeu ca gandesc asa, dar asta sunt eu.

    Il votez pe Geoana pentru ca un PSD-is foarte apropiat mie il vorbeste de bine .
    Il votez pe Mircea Geoana pentru ca si-a dovedit expertiza in diplomatie; il votez pentru ca ii sta bine in blugi si camasa; il votez pentru ca stie engleza si franza foarte bine, il votez pentru ca zilele astea l-am vazut la tv si mi-a placut prestatia lui.
    Il mai votez si pentru ca a reusit sa democratizeze PSD-ul, il votez pentru ca auzisem ca este membru in GUVERN, dar ma rog la DUmnezeu sa-i dea puterea de a ramane acelasi Mircea Geoana si dupa ce ajunge Presedinte si sa se apuce de treaba serios din primele ziele ale mandatului cu ganduri bune pro-cetatean.
    Tin sa spun ca-mi este frica de o guvernare de Stanga , dar mizez pe faptul ca azi nu au voturile necesare in parlament incat sa formeze un guvern de unii singuri. Le trebuie un partid de dreapta langa ei, de preferat PNL.

    Dumnezeu stie ce ne asteapta!

  27. Chestiunea parlamentului unicameral e fireasca si legitima, mai ales ca problema s-a discutat (e derept, nu asa pasional) si in trecut si era evident ca este in asementimentul celei mai mari parti a populatiei. Cat priveste reprezentativitatea, opinia mea este ca o modalitate de calcul a numarului de parlamentari ar fi aceea de 1 parlamentar la fiecare 100.000 (ori fractiune) de cetateni din fiecare judet. Astfel, daca judetul Covasna are (sa zicem doar, ca nu mai stiu datele demografice) 283.000 de locuitori, atunci vor fi 3 deputati, Iasul avand 817.000 de locitori, va avea 9 circumspcriptii electorale uninominale si, deci, 9 deputati; Bucurestiul avand 1.926.334 de locuitori (Wiki) va avea 20 de colegii cu 20 de deputati. Mi se pare, mie unuia, o impartire echitabila. Cat priveste minoritatile altele decat cea maghiara, criteriul oferirii unui loc de depuat ar fi acela de a obtine la nivel national minim 10% din media voturilor obtinute de un deputat ordinar. E o idee si asta nu?…

    PS Evident ca momentul ales de “prezident” pentru anuntarea intentiei si, mai ales, cel pentru desfasurarea refendumului sunt (extrem de) in favoarea lui. Dar ma intreb si eu: cine ar fi fraierul care sa poata sa apeleze la astfel de mijloace si sa n-o faca?!… Mai ales ca, oricare ar fi decizia parlamentului, el castiga: sunt parlamentarii de acord — iata, intelepciunea proverbiala a lui Zeus s-a re-consacrat; nu se aproba — iata-i pe cei “322” (acum va da alta cifra) dusmani ai boborului.

  28. @victor: toti au avut timp. candidatul pnl de acum ceva timp a avut ideea asta in platforma electorala. in plus, principala intitiativa legislativa apartine parlamentului (stalpul democratiei, ma stapanesc cu greu sa nu pun ghilimele). amuzant e ca toti sunt de acord cu ideea dar le e ciuda ca nu au spus-o ei.
    e evident ca daca se reduc la 300 nu-i da afara pe liberali si pesedisti, proportiile vor fi aceleasi, deci orice presedinte va avea aceeasi opozitie
    si inca ceva, acest referendum nu este egal cu cel din procedura modificarii constitutiei
    e clar ca nu se va valida, nu vor veni la vot peste 50% din alegatorii inscrisi pe liste, insa base a mai marcat un punct. sau mai multe.

  29. E tare micuţu’ cu referendumul pt unicameral. Dar sunt foarte curios dacă la Crin sau la Geoană le merge mintea să vină cu tronfu’ şi să-l închidă pe Chavez. apropo .. foarte tare “Chavez de Murfatlar” :D…

    Tronfu’ ce l-ar putea folosi unul dintre ei, Crin sau Geoană, e să vină împreună cu partidul lui cu un proiect de lege pentru modificarea constituţiei pt un parlament unicameral.

    Nu e în interesul parlamentarilor dar Crin sau Geoană ar putea folosi treaba asta în favoarea lor şi ar duce mâna asta.

  30. Nu-l mai suport !!!!!!!!!!!!!!!
    NU MAI POTTTTTTTTTTTT !!!
    Cand scapam de presedintele asta manelist ????

  31. Consultarea populara ar presupune ca T.B sa se adreseze unui popor cu o maturitate politica. Exista asa ceva in Romania? Poporul roman si-a asumat intr’atat ideea de stat, incat acesta sa devina expresia cea mai pura a personalitatii colective a natiunii? Nici vorba!Dar ideea ‘consultarii’
    ‘prinde bine intr-o tara inca nostalgica’ dupa
    ‘binefacerile’ ‘odiosului’.Suna bine cand spune TB “Referendum national prin care consultam poporul, poporul suveran, asa cum e descris in Constitutie” Pai, nu e diabolic? Si ‘boborul matur’ cade din nou in plasa lui, doar a fost consultat. Vai, de noi!

  32. Domnule Ciutacu..?! ma pot exprima liber si defel cenzurat??!!,
    Intreb daca pot propun alta solutie! Stiu ca nu am dreptul, dar vin cu ideea. Duca-se dracului de costuri, ca oricum si un referendum pe langa prezidentiale, tot va costa ceva, dar eu propun un referendum inaintea celui propus de presedinte. Un referedum care sa sune cam asa: Oameni buni!!! Romani! cati mai sunteti de acord ca Basescu, macar, sa mai candideze la presidentie??!! Da’ ce …nu se poate un astfel de referendum??!!! Unde ma intorc, unde ma rasucesc, aud numai vorbe “de laude”, nu grele, la adresa d-lui Basescu. Ce-ar fi sa fie “o chenare la urne” anticipata prezindentialelor, din care sa rezulte ca: mai are /sau nu, voie, nu sa candideze!!!, ci sa-i mai vedem macar moaca??? Eu una…o sa mor de inima! O sa ma ia dracu daca individu’ asta, nu ca va candida, nu!, o sa ma ia dracu daca in astea 2 luni cat au ramas va avea nesimtirea sa mai ne scuipe in fata fel de fel de mizerii electorale!
    “Lovitura de teatru”, asa titreaza televiziunile, mizeria acestui neterminat. M-AM SATURAT! Cam de toti, dar de Basescu – DEFINITIV! Baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! faceti ceva!

  33. Eu as sugera reinfiintarea Marii Adunari Nationale in care sa intre cate un ales din fiecare judet al tarii, plus Bucurestiul, in total ar fi cam vreo 42. Sa se intruneasca trimestrial cate doua zile la Bucuresti in sesiuni ordinare in care sa voteze pentru orice act legislativ.Intre sesiuni sa functioneze Presedintia care sa aiba si atributii legislative.Desigur intre cei 42 de parlamentari sa nu lipseasca EBA, Syda, Vanzari Anterioare, Casuneanu, Besciu, Vulpescu si gashka de pedelaci lingatori de papuci prafuiti de Murfatlar, eventual Bercea Mondialu.

  34. Sa propuna si parlamentul un referendum: vreti republica parlamentara ca in Europa sau republica prezidentiala ca in SUA?
    De ce ne-ar fi frica de base daca se aproba asta? Oricum are toata puterea(boc nu exista de fapt).
    Daca base propune referendum pt parlament sa propuna si parlamentul un referendum pt reformarea presedentiei.
    Referendumurile se vor anula reciproc si s-ar rezolva cu toata agitatia asta gen base le-a facut-o.
    S-ar merge pana la capat: ori ca el ori ca restul…
    Referendumul asta oricum e tampit pt ca s-ar aplica de la urmatoarea legislatura.
    Daca iese republica parlamentara poate nu ne mai alegem presedintele (va fi ales de parlament ca in Germania si va avea fix aceleasi puteri). Si in plus vom stii ca presedintele partidului care a castigat alegerile e si primul-ministru (la alegerile astea nu cred ca se gandea cineva ca boc va fi prim-ministru).

  35. Esti un om de nimic Ciutacule ,pe bune.Cum iti permiti sa faci asemenea glume pe seama Presedintelui tarii?Oameni ca tine si mai sunt destui din astia care nu au niciun fel de bun simt ar trebuii sa fiti in alta parte ,stii tu mai bine unde .Rusine sa-ti fie.Esti si tu unul din acei golani de care spunea in urma cu ceva timp Dl Basescu.Sa -l iei de mana si pe Stan ca si el tot in barca cu tine este.Tonomat ce esti.Cteste si tu sondajele de pe realitatea si ai sa te comvingi ca Traian Basescu are dreptate.Te agiti degeaba omule de nimic.Dar pe tine nu te intereseaza opiniile oamenilor atata timp cat esti platit sa denigrezi oamenii cinstiti si care vor sa faca ceva pentru tara asta.Din ce in ce oameni ca tine incep sa dispara de pe ecrane .

  36. Am o propunere
    Daca la europarlamentare nu e voie sa se suprapuna cu REFERENDUM atunci de ce ar fi voie la prezidentiale?
    Propunerea e urmatoarea REFERENDUMUL SA AIBA LOC IN TURUL 2

  37. Tu si blogerii tai stiti sau va-ti pus vreodata intrebarea de ce Romania este o asa tara saraca ?Pentru ca nimeni pana acum nu a avut curajul lui Basescu sa fac ceva.Toti sau multumit sa le treaca mandatul si atat.Iar acum cand cineva vrea sa faca ceva pentru tara a-ti gasit voi sa-l criticati pe Basescu .Uitati-va la Psd cum se descompune incet dar sigur.Voi pe cine mai sustine-ti ?Daca vreti cu adevarat ca tara asta sa se dezvolte lati oamenii sa mai si faca cate ceva nu sa le baga-ti voi bete in roate.Pana si Dl Cristoiu si-a data seama voi nu vede-ti ca ramane-ti din ce in ce mai putini?Treziti-va, Ciutacilor.

  38. Base mizeaza pe principiul “multi,dar prosti”.Cu greu e de conceput ca o persoana din aceasta categorie va merge la vot pentru alegerea presedintelui,si nu va merge la clasa alaturata.Pai sectiile de votare sunt in scoli,directorul e in partid,profesorii sunt in comisie,iar copiii au primit deja “invataturi” de transmis acasa.
    Sa mai spun cat de penibili sunt cand vin,palcuri-palcuri,in campanie electorala,profesori pusi in functie de inspectorul judetean contra ruperii coloanei vertebrale?Cu tricourile portocalii pe strada,iti vine sa nu ii mai cunosti.Norocul meu k am terminat liceul si pot sa ma eschivez de la a-i saluta!Mi-e rusine sa ii vad k au ajuns asa!
    Astfel,ii vor reusi ambele procente de 51%:si cel pentru referendum,si cel pentru presedintie.Se va legitima drept presedinte al tuturor romanilor!
    Imi dau seama ca omul acesta e deosebit de periculos in general,si nu doar din acest punct de vedere.E marinar nesimtit,calit pe mare,obisnuit sa ii fie ascultate ordinele.De-abia astept sa plece!
    PS.E constient ca nu mai are sprijinul americanilor,si cauta orice modalitate sa ne prosteasca,el si cei multi ai lui.

  39. Mai tolomacule!! Iuliane mama! Eu chiar mi-am pus intrebarea asta…: “de ce-i Romania asa saraca?”!!!
    De prosti ca tine!!
    De prosti care n-au nici o tangenta cu gramatica limbii romane, maica!
    D-aia!

  40. @ Iulian73:

    Un sfat: invata tu intai gramatica limbii romane, adica sa stii si tu sa conjugi verbele la indicativ prezent si sa folosesti si cratima in mod corect, apoi scrie pe un blog.

    A naibii coincidenta, cum cei care injura Antenele si pe Ciutacu sunt certati tare cu limba romana!!

  41. Înainte de a merge la vot, românii ar trebui să-şi reîmprospăteze conoştiinţele de istorie modernă a României, mai precis domnia lui Carol al II-lea. Asemănările dinte politica regelui şi cea a Băselului este de la asemănare până la identificare cu a regelui. enunţ numai câteva aspecte, fără detalii. Aceeaşi atitudine faţă de partide, parlament, constituţie, guvern, aceleaşi feluri de acţiuni, întărâtarea unora împotriva altora, acţiuni pentru dezmembrarea partidelor, până la desfiinţarea lor tot în 1938, atacuri asupra parlamentului, culminând cu dizolvarea din 1938, schimbarea Constituţiei din 1923 cu a sa proprie, în 20,02,1938,avem şi afaceri cu statul, mai ales cu armata, şi mai presus de toate, o avem şi pe Elena, atunci Lupescu, acum Udrea, prin intermediul căreia se făceau intervenţiile la Vodă. rezultatul dictaturii regale se cunoaşte. A sfârşit în sept. 1940,după înjumătăţirea ţării, pe care o clama atât, prin Ultimatumul sovietic şi Dictatul de la Viena, şi de care se face vinovat, prin izolarea internaţională a ţării, pe care a provocat-o, cu o urmărire ca-n filme, cand netrebnicul rege a fost urmărite de legionari, cu mitraliere, până la graniţă. Noroc că a trecut-o la timp, cu tot sprijinul dat de nemţi. Să luăm aminte, până nu este pre târziu.

  42. Asat este surpriza,miscarea lui maiastra?
    Atit a putut produce cu doua luni inainte de alegeri?
    Cit de mic a inceput sa fie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.