Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Ce l-aţi întreba pe hâtrul dr. Bacalbaşa?

Similar Posts

58 thoughts on “Ce l-aţi întreba pe hâtrul dr. Bacalbaşa?

  1. L-as intreba un morman de lucruri
    cu variante de raspunsuri fie albe, fie negre,
    dar stiu sigur ca as obtine ceva griuri nedeterminate,
    pentru ca l-am mai vazut, tot la A3,
    intr-o emisiune in care facea front comun
    cu Cirstoiu de la Universitar si cu Pop de la Oftalmologie,
    intru scaldarea unor treburi saritoare in ochi,
    pentru a-l face sa para exagerat pe dr. Razvan Constantinescu,
    un medic revolutionar de la Iasi care se opune vantului
    spre folosul pacientilor si al colegilor de breasla
    precum dr. Bacalbasa, care umbla cu tufa-n brate
    si cu plapuma-n cap, ca in caz de consecinte
    sa nu nimereasca in caruta cu asumari si consecinte.
    Deci decat sa-mi raspunda la orice
    ca sistemul nu e chiaaaaar chiar perfect,
    mai bine nu-l intreb nimic. =))

  2. L-as intreba cum poate sa lucreze in sistemul romanesc si sa nu-si piarda umorul si mintile cu-n drum….
    Multa apreciere pentru stilul si simtul umorului
    cu stima

  3. Doctorul are,parcă,un nume predestinat celor care nu se exprimă transant.Exista de pe vremea lui Anton Bacalbasa,autorul celebrului Mos Teacă,în acest sens,o zicere de care unii poate îsi amintesc.În rest,să stăm si să-l ascultăm.

  4. Cum se baga degetul pe canalul… (ala) sa se scoata spermatozoizii de urechi.Pun pariu ca acest doctoras stie ce sa raspunda.

  5. in ce maniera ar organiza o preselectie a politicienilor (inainte de a fi votati ori propusi pentru investire) pe partea de psiho-pupu si daca crede de cuvinta sa li se faca de control si unul rectal pentru a-i mai umaniza ? 🙂

  6. Am mai vazut un interviu savuros,pe A2 si dnul doctor s-a devoalat ca un interlocutor plin de umanitate.Rar am vazut la oamenii ce apar pe sticla atita modestie,inteligenta,autopersiflare,ironie,autoironie,etc.Ce m-a impresionat,a fost faptul ca isi recunostea greseli ale tineretii.
    Asupra acestora(nu cu amanunte,bineinteles)as dori sa insiste cu sfaturi pentru noi cei mai tineri,care credem ca suntem nemuritori si unici.
    Presimt ca vei avea un maxim de audienta!Succes!

  7. Care e cel mai sigur si decent spital din Romania?Unde sunt cei mai buni profesionisti?Sunt intrebari cat se poate de serioase.

  8. cind vor invata doctorii sa comunice cu pacientii .mai ales cu cei ce urmeaza sa fie operati.apoi sa ne spuna cind se va face psihoterapie cu cei traumatizati de boli invalidante pt a depasi depresiile din asemenea cazuri

  9. cand sistemul sanitar romanesc este in moarte clinica, de unde gaseste atatea resurse de umor?

  10. domnul doctor in umorul domniiei sale, ce sfat poate sa dea unui medic rezident(urolog) care are un salariu de 200 euro, iar pentru chiria si intretinere ii trebuie lunar 250 euro ???????

  11. 1.ce ar face dacă ar fi pt. o zi preşedintele sau prim-ministrul ţării ?
    2.cam cât timp consideră că i-ar trebui să schimbe sistemul medical în bine dacă ar fi prim-ministru sau preşedintele ţării?
    3.Ar avea emoţii să-l opereze pe marele cârmaci?

    p.s. mi-a placut ce a spus intr-un interviu mai vechi:”…
    Eu pe politicieni îi înţeleg! Ce nu pot înţelege ‑ şi cred că reprezintă un grup criminal, care vreodată va fi judecat � este aşa‑numita societate civilă a unor intelectuali bucureşteni, nişte golani ordinari, bine instruiţi, care, gargarisind foarte elegant între ei nişte lucruri comune, neproducând nimic, caută să intimideze omul simplu sub eticheta unui grup elitar, acceptat de putere, lingând puterea în cele mai intime locuri ale ei. [Intelectuali] transportaţi pentru lins, eventual, cu avioane pe care le plătesc eu, cu tine, şi care după părerea mea sunt trădători de ţară …”

  12. Intreaba-l te rog daca ii este dor de mare, a fost medic de bord…

    As vrea sa stiu daca va mai scrie un alt “Fals tratat de navigatie”, carte daruita mie personal de catre dr. Bacalbasa acum multi ani de zile…

  13. Buna seara d-le Ciutacu,

    L-as intreba,de unde are atat profesionalism(aiurea intrebare,cand stiu cat a inavat si cat a profesat!!!),dar de unde are atata umor?!!Uneori iei mai usor o situatie dramatica,chiar tragica,atunci cand il auzi cum abordeaza si prezinta problema.
    Am tot respectul pentru dl.doctor Bacalbasa!

    Cu acelasi respect si pentru Dvs.,
    IoanaP

  14. De cand astept sa il invite cineva. O sa ma uit!
    Chiar k esti destept! Audienta MAXIMAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

  15. 1] ce legatura are cu ciinii care misuna in spitalul din galati.
    be] daca stie ca eugen chelemen a primit 25.000 de euro pentru a-l promova pe realitatea exact cind se faceau sondajele ( pe notorietate ) in galati, pentru stabilirea candidaturilor.
    III) ce stie de senatorul saghian, care ar fi pregatit sa-i preia candidatura pentru presedentia cj galati.

  16. Domnule Ciutacu.Va rog sa insistati pe subiectul cu “omul de afaceri”(CONSTANTIN GRECU) care a lovit mortal cu masina un barbat de 40 ani.Probabil nu stiati,dar acesta este un interlop foarte recunoscut in Valea Jiului si nu numai.
    Problema este procurorul care se ocupa de cazul sau: Dumitru Ilinca.Tot el este persoana care l-am mai scapat odata de arest pe Constantin Grecu dupa un caz apoximativ asemanator…din fericire fara nici o victima grava,femeia care o fost lovita a fost convinsa sa-si retraga plangerea,tot acest procuror la scapat de arest si pe domnul Bercea,un apropiat al familiei RIDZI.
    Va rog daca puteti face ceva in legatura cu asta,deoarece toata Valea Jiului este la cheremul celor de mai sus.Va multumesc

  17. Cred ca este un doctor destul de bun (din auzite). L-as intreba daca mai are exista pe la spitalul din Galati vreun reprezentant experimentat in relatiile cu presa:)

  18. Nu l-as intreba nimic. L-as ruga doar sa transmita doamnei doctor Bacalbasa multumirile si recunostinta mea.

  19. L-as intreba ce parere are despre medicii care pleaca si au plecat in alte tari, cu gandul la mai bine! Dar mai ales, m-ar interesa ce sfat plin de umor ar da proaspetilor medicilor rezidenti :)…Tot respectul acestui Doctor!

  20. Pai o intrebare simpla. Pe mainile cui o sa ajungem dupa ce, cei din generatie dansului se vor pensiona? Daca toti medicii buni pleaca, cei ce raman aici mai pot fii numiti medici de profesie sau o sa fim doar niste cobai pe mainile unor absolventi de facultate dar fara prea mare atractie pentru medicina?

  21. L-as fi intrebat care a fost cea mai mare spaga pe care a primit-o, daca are tinere de minte…

  22. Nu-mi place nenea asta. Niciodata nu mi-a placut. Mi-a creat impresia ca a dorit mereu sa fie vedeta TV, motiv pentru care se ‘sfortza’ mereu sa stoarca un soi de umor negru (avand in vedere postura de medic de garda). Circul pe care-l face nu-i sta bine nici din punct de vedere medical si nici nu e un Jerry Seinfeld al spitalelor Romanesti. De cate ori il vedeam intr-un nou scurt inverviu luat de vreo echipa TV, primu’ lucru la care ma gandeam era :”Iar nenea asta?! Ia sa vedem cum se forteaza de data asta sa presteze niscaiva stand-up comedy!”. Spun “il vedeam”, pentru ca mai nou nu mai este intrebat in legatura cu profesia sa de medic, ci este un fel de “sa ne radem cu nenea doctoru’ glumaciosu'”. Dar, cum televiziunile inventeaza personaje care dand bine pe sticla sunt aducatoare de rating, si el se integreaza perfect in peisaj. O sa urmaresc emisiunea cu mare interes din doua motive: 1) sa vad daca are ceva interesant de spus (personal am convingerea ca nu); 2) sa vad daca ai de gand sa te pretezi la a-i ridica mingii la fileu lu’ nenea doctoru’ glumaciosu’ (la fel, personal am convingerea ca nu). Din punctul meu de vedere, emisiunea nu se incadreaza nici la “pe sufletul meu” si nici la “cu politicieni, deci de interes public”, ci la “let’s make some rating baby!”, ceea ce nu-i neaparat rau. Nu stiu daca o fi bine, dar rau nu cred ca e. In schimb, cred ca la ora asta Maruta si Gherghe saliveaza abundent, cu jind…ceea ce nu-i bine. Nu stiu daca o fi rau, dar bine nu cred ca e :).

  23. Cât umor mai poţi avea ca pamfletar într o ţară unde tragedia şi drama mai nou se confundă cinic, prin râsul dat cu iz pâine şi circ în Arene cu iarba vopsită, în bună convieţuire, cu covârşitorul tupeu al ticăloşilor manelizaţi?

    Unde mai poate fi România anesteziată până la opretaţia finală?

    Ce ar alege între 45 de ani de comunism, 21 de ani de “tranziţio -criză” şi un pic de normalitate românească cu dreaptă rânduială şi dreaptă socoteală?

    Doamne, ajută

  24. Eu nu-l întreb nimic. Dar când mă gândesc, aproape că încep să râd de-acum! 🙂
    În funcţie de planul sau planurile în care va fi valorizat deseară, poate ieşi ceva foarte plăcut de urmărit.

  25. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Indiferent ce pozitie a avut dl Lazaroiu in PD-L,inlocuirea unui idiot(dupa opinia mea) cu o proasta(devenita “desteapta” de cand e membru a PD-L-ului) e o frectie la un picior de lemn pentru un minister al muncii…
    Iertati-mi iesirea din subiectul postat de Dvs.,dar a trebuit sa va spun opinia.

    Cu tot respectul,
    Ioanap

  26. “sa nu facem o drama ca pleaca medicii din tara”, care a fost primul lucru la care s-a gandit dupa ce a auzit declaratia asta minunata a basescului?

  27. Bine ne-am regasit in sezonul acesta.

    D-l Dr. Bacalbasa are o “tolba” de umor in ciuda
    a ceea ce (presupun ca) vede zilnic [chestii tragi-comice],
    dar presupun ca cinismul, umorul, sarcasmul sint cuprinse
    in fisa postului oricarui doctor dintr-un spital de urgenta.

    Ce ar fi de intrebat ? Care au fost cazurile cele mai amuzante:
    betivi in “imponderabilitate”, tineri etnobotanisti ?
    Care a fost cea mai mare alcoolemie ?
    Care au fost cele mai tragice ?
    Ce simte cind reuseste sa nu lase pacientii sa se indrepte
    spre “capatul tunelului” ?
    Cum arata o tura “obisnuita” intr-o sectie UPU, USTIC, ATI
    intr-un spital romanesc ?
    Ce ar schimba in primul rind in
    a) sistemul medical;
    b) in spitalele de urgenta,
    (daca ar ajunge intr-o functie inalta din Ministerul Sanatatii) ?

    Off-topic: @Victor – azi m-a impresionat D-l Cornel Dinu prin
    ceea ce a declarat la externare/conferinta de presa si ar fi
    o emisiune plina de invataminte, vis-a-vis de experienta d-lui,
    daca l-ai invita si daca ar putea veni sa vorbeasca despre asta.

    Nu ca vreau sa blestem (vorba lui Mircea Badea), dar incerc
    sa-mi imaginez pe fiecare dintre “mai-marii” astia ce ne
    hotaresc noua soarta si implicit politica din domeniul sanatatii
    cum ar avea ei cite un atac cerebral sau cardiac si cum ar
    zgîrma ei mai apoi cu unghiutele la portile spitalelor noastre.

    P.S.: pe cind o emisiune cu maestrul Marin Moraru ?

  28. @ ソリン: ciufutu’ ala de Cornel, om fata de care am o pretuire speciala (si se pare ca si invers, dupa orele petrecute la telefon cu el cand il apuca disperarea) trebuia sa fie invitatul meu special in ziua cand a facut 60 de ani. dar si-a inchis telefonul si nu l-a mai deschis trei zile 🙂 n-am renuntat la idee.
    Marin Moraru e sub contract de exclusivitate cu Mediapro

  29. Ce parere are cu privire la desfiintarea spitalelor? Cei saraci vor avea posibilitati de tratament? Apar spitale noi, moderne, dar pentru cine or fi?

  30. @Victor: stiu cum e cu anumiti prieteni
    (persoane mai mult sau mai putin publice),
    vis-a-vis de aniversari si “disparutul in ceata”.

    Despre contractul de exclusivitate,
    mi se pare ca incorseteaza un astfel de contract,
    avind in vedere ca d-l Moraru nu vine sa “presteze”
    in vreun serial al A1, ci intr-o emisiune mai aparte;
    mie mi-e dor de dumnealui si m-am saturat sa scobesc
    pe youtube (ca multi altii, cred) si sa-l vad doar
    acolo (in filme ori emisiuni mai vechi).

  31. De ce a devenit “dezident” papagalul Sebi si cati nemultumiti portocalii/verzi/violet va aduna in partidul “Alba ca Zapada” ?

  32. ce crede ca ar trebui facut cu “guvernul mondial” si diabolic? cu criza economica fictiva?

  33. Superb, mi-am vazut “doctorul”… Tocmai s-a terminat! Mersi Victore pentru minutele astea, au mai ramas spirite si-n Galatiul ala pe jumatate mort! 🙂

  34. Multam pentru emisiune.
    Omul-Bacalbasa e o comoara.
    Sint onorat ca ai preluat mesajul. 🙂
    けろけろ

  35. Imi reconsider opinia :).
    Excelenta emisiunea, iar doctorul e senzational.
    Il percepusem gresit avand drept material didactic doar scurtele interventii televizate de prin jurnalele de stiri. Este un intelectual ce provine dintr-o familie respectabila, care sigur ar fi meritat locul in Parlament. Cred ca-i leat cu tata, pentru ca a folosit cateva expresii pe care doar la tata le-am auzit si prin care m-a cucerit total.
    Surprinzator invitat, foarte buna emisiunea. Nu stiu cand a trecut o ora :(. Iti multumesc!

  36. O sa fac un rezumat pentru ca am vazut ca ai abordat mai multe teme in emisiune:1.Lazaroiu a vorbit cam mult,practic a descurajat tot electoratul care mai exista a pd-ului(pd-ul nu poate castiga singur alegerile);2.Lazaroiu nu are personalitatea si puterea de convingere pentru a lansa un partid nou pe piata(asta e de fapt problema grava a pd-ului,nu prea mai are personalitati),fara functie ,Lazaroiu se intoarce in anonimat;3.Baconschi e ridicol,oricat de mult a incercat sa se apropie de americani,secretarul general american i-a pus in vedere ca ne cunoastem si colaboram de vreo suta si ceva de ani,deci oamenii sunt pereni in functii;4.Basescu nu trebuie subestimat,nu cred deloc in faptul ca se retrage din politica;5.Exista un fenomen care ma ingrijoreaza in Romania,de aceea am pus acele intrebari pentru invitatul tau:doctorii trec acum in fisele medicale diagnosticele mai bine platite pentru a fi siguri ca sunt platiti,plus ca mai apar acele fise fictive cu bolnavi inchipuiti(o sa dau un exemplu pentru fiecare-ai gripa,pe fisa apare pneumonie;multe rude,prieteni apar bolnavi pe la spitale desi in realitate nu au nici pe dracu).La asta s-a ajuns in Romania.

  37. @Paul Gabor:
    Cealalta jumatate s-a autoexilat aproape de Atlantic. 😀
    Omul a fost toata viata lui “o figura”. De ce s-ar schimba acum?

  38. Constat că, de puţin ce apare la Tv doctorul Bacalbaşa, lumea aproape că nu ştie “ce-i poate capul”. 🙂

    Concluzia mea – şi după emisiunea asta – e că Nicolae Bacalbaşa are multe de spus şi noi de ascultat ochi şi urechi.

  39. N-veam nicio intrebare pentru dl.doctor: nu stiu cum e ca doctor dar, am vazut emisiunea. Nu spune nimic si se pare ca nici nu are ce in pofida faptului ca a scris atatea carti. Omul nu ne-a comunicat nimic, e gol pe dinauntru ca rezultatul unei operatii estetice pe care o face. Propun ca USL sa renunte la candidatura lui la schimb cu Iasul. Nu orice jucator bun este si un antrenor la fel de bun.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.