Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Caltaboșul, palinca și cutia de pantofi

Caltaboșul, palinca și cutia de pantofi


L-am cunoscut pe omul ăsta când lucram la Adevărul. Publicasem, împreună cu Cristina Trefaș, în capul ziarului, o anchetă privind cele 101 (sau 102?) taxe care sufocă românii. Abia se aprobase-n guvern bugetul. A sunat-o pe colega mea. Ne-a invitat la el în birou. Am zis că venim doar dacă ne dă interviu. A răspuns că ne dă interviu doar dacă bem cu el palincă. A doua zi, la ora stabilită, eram în anticameră. Puhoi de lume, iar noi așteptam. După un sfert de ceas, eu m-am ridicat și am plecat. L-a anunțat șefa de cabinet și a ieșit în fugă după mine. S-a scuzat. Am intrat și am început interviul. Pe măsură ce vorbea, scotea, dintr-o cutie de pantofi, unde ținea documentul printat, câte un capitol. Ne arăta din el, iar eu luam fiecare fascicul și-l băgam sub cur. La a treia figură de genul ăsta, m-a întrebat dacă vreau tot bugetul. La răspunsul meu afirmativ, s-a ridicat în picioare și mi-a pus cutia în brațe. Am terminat interviul. Ne-am luat rămas bun. Am plecat, eu purtând țanțos cutia în brațe. Am ajuns la lift. Ne-au întors din drum zgomotul făcut de fuga disperată a personajului corpolent și strigătele sale: “Copii, n-ați gustat palinca mea!” Ne-am întors. I-am mulțumit, dar am băgat scuza că e cald și ne grăbim să publicăm interviul. Ceea ce era perfect adevărat. Ne-a pus în brațe două PET-uri cu cea mai bună palincă pe care am băut-o vreodată. Caltaboș n-avea. Ne-am întors la ziar. În timp ce scoteam interviul de pe reportofon, tot biroul s-a făcut pulbere.
Au trecut mulți ani de atunci. Când m-a sunat, era să-mi cadă telefonul din mână. Spre rușinea mea, nici nu mai știam că am numărul lui în agendă. Voia doar să-mi trimită cartea pe care a publicat-o. Despre cum și de ce a ajuns în pușcărie. Nu puteam rata prilejul. Motiv pentru care, în seara asta, de la 21:00, pe Romania TV, vom sta de vorbă. Ca niște oameni care, dincolo de toată isteria politico-penală românească, se respectă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

15 thoughts on “Caltaboșul, palinca și cutia de pantofi

  1. da..DTR face cu anii si bercea ia cu supendare pentru 67 miliarde vechi..acum se spune ca judecatori si procurori sunt trimisi in judecata pentru ca au fost cumparati….ce sa zic?lehamite si inca una ‘buna’ de la toate posturile tv..inca un roman a murit cu avionul algerian..nu stiu amanunte ca am mutat pe alt canal(nu de stiri); dupa un w-end intreg ocupat cu familia canadianului de origine romana mort in ucraina..acum altul..pe chestia celor 8 morti din spania -8(opt) nu se face atata tam-tam..sa fie doar “faima” de a muri la bordul unui avion?

  2. @omu’: ba se face tam-tam, la noi s-a transmis, inclusiv din Spania, o gramada

  3. Un gainar marunt. Am citit cateva pagini din “opera” lui si nu e buna de nimic. Nici macar foaia nu e subţire, sa o poti folosi la ţară.

  4. omul asta a reusit razbunarea cea mai mare: cand dusmanul sau(Traian Basexu) a recunoscut(intr-o emisiune televizata) ca el(Traian Remes) e bun si el(Traian Basexu) e rau.
    Dar costul……………..?
    P.S. acestui om i s-a pricinuit muuuult-muuuuult dar foarte muuuuult rau. si de ce?

  5. vaaaaai dar ce putin a durat emisiunea!!!vaaaaai dar cate si mai cate mai avea de povestit omul ala! trebuie sa mai continue cumva si intr-un fel….

  6. Ma gandesc la d-nul Remes si la blejnar,duta udrea, basescu .El a rezistat infernului ,sa-i vedem pe noii puscariabili .Oare cati metri patrati o avea celula lui base maidanezul ?M-as ruga de sanatate pentru Ponta o viata daca-l trimite langa frate-su.
    Pentru mine a fost trista emisiunea ,nu-mi place atata suferinta ,umilinta si nedreptate .

  7. Deci pina la urma? A luat DTR mita? sau nu? ….Agriculture Minister Ioan Avram Mureşan to meet with Remeş and offer him €15,000, an Audi Q7, and products worth 1,500 lei: 100 L of palinka and 20 kg of pork offal sausage called caltaboşi.
    Daca a luat, este vinovat. Punct.

  8. Acu sa plang pt alt traian care a infundat puscariile si a condus tara asta acolo unde e astazi nu ar fi cea mai buna dovada de politete… Cand esti ministru si publici memorii cu sticle de palinca si vin este o alta dovada de cum isi faceau astia treaba… Episodul cu crin antonescu si fosta glorie a sportului romanesc e o dovada vie ca tara se conduce pe vorbe… Sa mergi cu m.t.s si cu un mare sportiv la un restaurant sa te imbeti si sa promiti marea cu sarea dupa sa o dai la intors si sa ti acuzi parteneri de discutie ca is hoti este supremul in tupeu si prostie… Poti face acasa cu nevasta simulari pe buget cu paharele in fata nu cu mari sportivi si intr o discutie la care participa si mts ul… In fine ca idee despre profesionalismul astora de se vaita ca au fost prin puscarii… Merita toti care isi pat joc de noi si de bani nostri pe sticlutele de cotnari sa ajunga la racoare… Poate atunci vom mai avea parte si de niste politicieni responsabili!

  9. Adam, basistule, necredinciosule care te indoiesti de procesele politice din Romania, caltabosii si tuica au ajuns la Traian Remes, dar sa vezi cum:
    “Eu eram în Bucureşti împreună cu soţia, care a fost căutată telefonic de către Mureşan pe ideea că-i duce o plasă cu ceva de pus în frigider. Nu era nimeni acasă, dar aveam o femeie care dădea de mâncare la câini. Întâmplarea face ca femeia să fie acolo. I-a deschis lui Mureşan o portiţă (o portita!!!!). Mureşan a insistat să ia plasa, iar femeia s-a conformat”. 🙂

    A avut ghionion cat casa. Faptul ca denuntatorul tocmise cu Avram Muresan carnati si tuica (plus bani si altele) pentru Traian Remes a fost o coincidenta, de care judecatorii neostalinisti n-au vrut sa tina seama.

  10. @fvr ai vorbit ca dupa manual, dar mi-e teama ca nu ai inteles mai nimic.
    Victore ai ramas tot acelasi dupa ce ai ales sa joci in deplasare, de aceea nu scap nici un articol si tin sa iti reamintesc : scrii cel mai misto ! 🙂

  11. Dacă ar mai fi trăit, Corneliu Coposu n-ar mai fi recunoscut faptul că a fost deţinut politic, văzând câţi s-au vârât în categorie cu multă nesimţire.
    Ei n-au furat sau zeciuit şi sunt bogaţi pe merit,doar cu România n-au reuşit şi au făcut-o praf. În rest sunt premianţi şi merituoşi, probabil că nici nu-i merităm… Acum sunt victimele Băsescului.Atunci când va pleca Băsescu la brutărie, o să aflam din aceleaşi guri strâmbe că justiţia funcţionează.

    Alta-i durerea acestor hoţi dovediţi: au fost condamnaţi pentru găinării, ei jucând în altă ligă.

    Haideţi să vedem câţi se adresează la CEDO şi câţi vor avea câştig de cauză. În sesnsul că nu au beneficiat de un proces corect.

    Remeş ne spune că nu-i bună palinca oşenilor (e din pufoaică)şi un cunoscător ca el nu se lăsa cumpărat cu aşa ceva iar nevasta lui Mircea Băsescu ne spunea că ei au de toate, nu aveau de ce să primească de la ţigani… Care-i diferenţa între ăştia? Ce M. Băsescu a fost prins cu sacul de bani în spate? Doar înregistrări. În cazul ăsta de ce este corectă Justiţia?

  12. Omul asta, dac-a trecut si pe la suferinta ar trebui scos din categoria sugatorilor de sange ai poporului. Personal il consider o victima a sistemului, un naiv.

  13. Am mai auzit de astfel de personaje politice, constiente de forta unor jurnalisti care le pot crea probleme in presa, cu articole ( uenori just ) nefavorabile. E drept, caracterul omului se verifica in timp, insa cred ca Remes a jucat atunci mai mult cartea politicianului, pentru a-si atrage jurnalistii de partea sa.
    E laudabil ca o astfel de relatie a ramas onesta, poate asa se si verifica soliditatea omeniei, cum am spus. Insa e usor eronat sa apreciezi un om dupa un gest facut – cu siguranta dintr-o intentie sincera – intr-o ambianta de joc politic.
    Parerea mea…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.