Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Bolt. Usain Bolt. Și niște boi. Foarte boi

Bolt. Usain Bolt. Și niște boi. Foarte boi

Un om a alergat aseară suta de metri în 9.58. Îl cheamă Bolt, Usain Bolt. Rezultatul său e, probabil, cea mai valoroasă performanță din istoria sportului mondial.

http://www.youtube.com/watch?v=OzfR1dp-VRQ

Nici măcar unuia dintre faimoșii editori ai televiziunilor de știri nu i-a dat prin dovleac să spargă emisia pentru un logic breaking news. E mai facil cu Gigi Piticu’ din Slobozia și cu nea Gigi din Pipera. Dacă nefericiții despre care scriam mai sus aveau ghinionul să depindă profesional de mine, azi își scriau/trimiteau CV-urile.

UPDATE: Comentariile off-topic le aprob (sau nu) dupa ce ma intorc din concediu. Cand si daca am ceva de spus despre Udrea sau pe teme politico-infractionale, intru in direct la Gadea. Deocamdata ma simt bine, fac plaja, baie si cumparaturi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

207 thoughts on “Bolt. Usain Bolt. Și niște boi. Foarte boi

  1. Nu cred ca e record mondial absolut la 100 m plat barbati, Asafa Powell stabilind un timp de 9,74 sec la data de 10 sept. 2007, in cadrul reuniunii atletice de la Rieti (Italia) (http://www.netsport.ro/stiri/6/26378/Asafa-Powell-a-stabilit-un-nou-record-mondial-la-100-m.html) dar, in opinia mea, un timp sub 10 sec/100 m, e un eveniment sportiv/atletic ce merita punctat. Din pacate, pentru televiziunile noastre, chiar si pentru cele de nisa (sport) daca nu e fotbal, nimic nu e. Pacat!

  2. Stai linistit fratelo ca daca il dadeau pe Bolt cu recordu schimbau romanasii programu, ce stiu ei de Bolt si ce inseamna sa alergi suta in sec alea….aici unde sunt eu la germanica s-au si luat interviuri in direct…nu degeaba toata treaba a fost in Berlin!! hai salutari tie si nevestei si la mai mare…tine-o bine cu Udrea…sper sa urmeze berceanu si dupa alegeri il bagam la mititica pe Bașescu. Tariceanu ii un mare mincinos…si el o furat mai rau ca niciodata….alt viitor puscarias….astia ar trebui executati in piata victoriei!!

  3. Imi cer scuze pentru neatentie, 9.58 e mai valoros, evident, decat 9,74.
    Ramane valabila consideratia despre prioritatile televiziunilor cand e vorba despre sport. Ori e fotbal, ori nu e nimic (de cele mai multe ori, ca sa nu generalizez).

  4. In Romania cand auzim din intamplare de campioni mondiali romani chiar nu ma mai mira ca nu s-a zis nimic despre unul dintre cei mai valorosi atleti din istorie. E si normal intr-un fel intr-o tara in care copiii vor sa fie ca marele sportiv Briliantu’ sau ca artista de mare valoare Roxy Manelista. O sa treaca mult timp pana o sa se schimbe mentalitatea asta ce duce doar la sub-mediocritate.

  5. destul de multe performante nedemne pentru realitatile… sau antenele… mioritice (a se intelege in toate modurile posibile)

  6. ma alatur si eu, la aceste afirmatii ! fabulos rezultat !
    incredibil, cat de repede s-a anulat precedentul record mondial ! si, cat de mult a coborat, timpul la 100 m !
    glorie, celor ce bat recordurile mondiale, mai ales la 100 m ! respect pt cei care urmaresc aceasta cursa !

  7. E incredibil omul. Intrebat in emisiune la top gear de ce incepe sa se bucure cu cativa metrii inainte de linia de finish a declarat ca stie ca atunci nu poate sa il ajunga nimeni :))
    Pana acum a avut dreptate 😀

  8. ei da hai si tu acum… tipul asta bolt nu a muncit la fel de mult ca gigeii astia ca sa merite sa se vorbeasca despre el 😉

  9. Cam toti editorii sunt prea ocupati de “Land of Nobody” in loc de ‘Land of Choice’.Pacat, ca ceea ce este intr-adevar de valoare nu se apreciaza. Ne pierdem in nimicuri in secolul vitezii.
    Pe You Tube imaginile sunt foarte clare, la fel si sonorizarea.

  10. stii bine ca in Romania (si nu numai) jurnalism = goana dupa audienta, cu orice pret. nu conteaza informatia ci atragerea atentiei. intre un castigator de medalie olimpica si o baba porno, publicul alege varianta a doua (in marea lui majoritate si din nefericire). problema este ca si publicul este foarte civilizat. cel din mediul urban se uita tot mai putin la tv, iar cel din rural inca traieste in secolul 19 si este ahtiat dupa informatii tabloide. asta este…

  11. Nu ne ramane decat sa-l aplaudam si sa speram ca nu se dovedeste pozitiv la teste. Cat priveste profesionalismul la tv, fereasca Cel de sus de evenimente importante, sunt unele fatuci care parca-s platite sa se umple de ridicol, pe ele dar si postul!

  12. aia care il alergau sa-i faca poza la sfarsitul cursei merita batuti crunt :D. FARA motiv! mai ales ala mic, gras si chel. parca era boc alergand sa-i faca poza lu base 😛

  13. Am vazut stirea, strecurata spre finalul rubricii sportive a stirilor , insa nu au acordat atentia cuvenita si s-au facut clare ”detaliile” performantei, fiind mai important cum ragaie vreun meltean de pe la steaua, sau pe cine mai cearta “nea jiji”…aici traim, unde performantele nu conteaza decat daca au loc in fotbal. Nicaieri nu am vazut stirea despre cele 4 medalii ale romanilor la olimpiada de informatica (2 aur, 1 argint, 1 bronz), insa trebuie sa stiu absolut toate inutilitatile cu privirea la transferul unuia de la steaua.. mi se face SCARBA!

    P.s: mult respect si admiratie pentru activitatile dvs. d-nule Ciutacu!

  14. Eu am vazut cursa aseara pe Eurosport Deutschland. Mult mai bun comentariul de acolo fata de cel al ametitului de Poschmann de la ZDF. Asta saracul abia de si-a dat seama ce se intampla. I-a trebuit ceva sa realizeze ce timp fantastic a scos Bolt.

  15. Dupa evolutiile anterioare, Mr. Bolt nu prea avea linga cine sa alerge, ceea ce s-a si vazut. In clipa in care detii deja doua recorduri mondiale realizate intr-o perioada foarte scurta, rezultatul e previzibil. Recordul insa, e cu totul alta discutie.

  16. lasa victore ca antena3 a considerat ca inregistrarea comisiei udrea nu e stire deloc. asa ca ce sa ma vorbim…

  17. Niciun cuvint despre inregistrarea audio a comisiei Udrea sau esti tot in vacanta la televizor?
    Cu cine te-ai duce tu pe o insula pustie? Cu Saftoiu sau cu Udrea (ca sa nu mai interb de Orban ;-)?
    Doamne, Doamneee…Eu unul sint convins ca daca cetateanul roman ar avea acces la inregistrari audio care sa dezvaluie ce si cum gindesc alesii lor atunci mai toti ar pleca din tara (si cei mai curajosi s-ar sinucide)

    Victore, tu chiar vrei sa lasi copiii tai in miinile astora?
    Ce s-ar intimpla intr-o perspectiva de 10-30 de ani daca nu iar chema ca pe tine si mai ales daca cariera ta nu va face pe toti independenti economic???

    P.S. Nu sint rautacios ci ma gindesc serios la toti cei care sint in puterea canaliilor care conduc tara asta.
    Cei care ii ajuta, activ sau pasiv, sint complicii lor si tot atit de vinovati!

  18. Dat fiind acest fapt…ne putem da seama care sunt lucrurile importante pe care populaţia le vede…de aici şi preocupările pline de amatorism care ne înconjoară.

  19. am urmarit cursa in direct. fabulos! acum bolt va participa si la 200 m. sa vedem daca isi va batea recordul si acolo. oricum 9,58 e incredibil pe 100 de m. cred k acest record va ramane si peste 20 de ani. la 200m el are 19,30 si poate k il va bate si acela.

  20. Cautam imagini de la eveniment si am dat de blog-ul dumneavoastra.

    Exceptional atlet, cam infatuat, dar cine n-ar fi in locul lui ?!? Omul asta ia startul stiind ca va castiga, e uluitor. Probabil ca la antrenamente alearga 9.5, isi pastreaza recordurile mondiale pentru manifestarile importante

    Si Carl Lewis sprinta frumos.

  21. Buna dimineata domnule Ciutacu,

    Traim intr-o tara in care nu mai exista nici-o valoroasa performanta,absolut nici-o valoare adevrata in orice domeniu;cei cu dovleci ca si cap si inteligenta sunt foarte multi si nu incap in preocuparea lor decat Gigi Piticu’ din Slobozia și cu nea Gigi din Pipera.
    As vrea sa traiesc inca cativa ani,sa vad daca va exista un viitor pentru societatea noastra;astazi e prea neclar si incert,nu exista nici-o speranta.

    Va doresc cu pretuire, numai bine si tot ce va doriti dvs.
    Sa va bucurati de comoara pe care v-a daruit destinul,cu o valoare de neegalat:pisica si iepurasul.
    IoanaP

  22. Usain Bolt a declarat ca ar putea alerga suta in 9,4. Probabil ca stiristii de care pomeneai se pastreaza pentru atunci. O fi Gigi mai interesant si nu inteleg eu, cine stie…

  23. Poate ca era de asteptat sa bata recordul si din acest motiv nu au spart emisia. Ultima data cand a batut recordul pe ultimi 20 de metri sau poate si mai mult nu a mai fortat si parea ca poate scoate si mai putin.

  24. Da, aici ai mare dreptate la noi, stirile se deschid cu ce a mai zis Borcea nea Gigi cu meciurile obscure din si mai obscura noastra divizie de fotbal, dar dincolo de asta ce a facut Bolt aseara e de domeniul fantasticului,se uita saracul Tyson Gay dupa cursa si ii venea sa plinga realizase si el un 9.71 a doua performanta din toate timpurile dar termina la peste 1m distanta in spatele jamaicanului,in orice caz astept cursa de 200m presimt ca va cadea si acolo recordul mondial

  25. Era T.Gay o stana de piatra nu-si gasea cuvintele la interviu, fugise cel mai bun timp al sau si totusi termina mult in spatele lui Bolt, in astfel de momente iti vine sa te lasi de atletism, asa cum a spus si Maurice Greene traim in era lui Bolt,dar stiristii nostri ne informeaza ce tatuaje mai are Mutu,ce mai zice Chivu tin sa-ti amintesc Victore ca la recent incheiatele campionate mondiale de natatie Camelia Potec a luat locul 3 la 800m,s-a amintit doar in treacat aceasta performanta nu avea loc in cuprinsul emisiunii

  26. e un fenomen. e unic.
    mai bine ca nu a fost “prima stire”. cine stie ce speculatii si comentarii rautacioase ar fi aparut. (daca a luat sau nu ceva!)
    imi place cum alergau fotoreporterii dupa el – adevarati sportivi si ei 🙂

  27. Bolt este fantastic in lumea lui, in lumea noastra Bolt nu are loc pentru simplul motiv ca este prea mica si in plus este ocupata de JIJI; BORCEA; PYNALTY; ETC.

  28. Pai ce sa mai comentez ? E tipic romaneasca faza. Mai bine sa va uitati la inregistrare de mai multe ori ( eu am facut-o de vreo 10 ori). Omul a avut dificultati la start. Primul pas este facut cu oarece dificultate. E extraordinara cursa. Nu are rost sa vorbim de faptul ca e o performanta majora. Dar pentru ca un reporter sa poata intelege asa ceva trebuie sa inteleaga ca mai exista si altceva decat Liga lu’ Mitica pe lumea asta.

  29. Ca-mi sta pe limba, vorba aia. Cum sa inteleaga astia de ce e mare Bob Beamon sau Jim Thorpe ? Ca Jessie Owens a castigat la Berlin 4 medalii de aur (in tribuna era Hitler) si ca Paavo Nurmi chiar a existat. Istoria sporturilor nu a inceput ieri, dar ieri Usain Bolt a mai scris o pagina de aur. EXTRAORDINAR !

  30. Incercati sa cititi oricare dintre stirile scrise de pe site-ul Antena3 si veti vedea doar insailari de copy/paste si traduceri proaste din engleza (cind e cazul), taiate pe alocuri ca sa intre in spatiul alocat, fara tranzitii logice intre fraze si cu ‘typos.’ Asa de putin se plateste ca cine stie gramatica nu lucreaza in presa? nu se prea gasesc oameni care sa stie sa scrie? Sa nu mai vorbim de stilul de mahala al sectiunilor VDT si sport. Cred ca e greu pentru specialistii in copy/paste sa-si dea seama cind ceva e o stire si cind nu. Doar or s-o copieze a doua zi, prost, de undeva. Si daca nu, un alt clip timpit de pe youtube umple la fel de bine pagina.

  31. In ’68, Bob Beamon a avut bafta. Era Olimpiada, nu se inventase notiunea “Breaking News”, iar lumea a vazut in direct saritura istorica (la acea data) de 8,90 m.

  32. pai da victor dar pe cocalari ii intereseaza mai mult de gigi din pipera decat de stabilirea unui asemenea record
    si la noi sunt muuullltiiiii cocalari

  33. victore,

    cine era interesat era pe zdf, eurosport, sau cine o mai fi transmis evenimentul. ma gindesc ca nu multi totusi, avind in vedere concurenta acerba ce o oferea derbiul steaua-urziceni. in romania nu stiu cit de vandabil e atletismul. sigur nu mai mult (vai) decit gigi. desigur, toate emisiile ar fi fost intrerupte daca guta ar fi scos un nou hit.
    revenind, cred ca nemtii au marsat pe usain, creind o pista foarte rapida. vremea nu protestat, si iata ca berlinul gazduieste din nou istorie.

    vacanta placuta.

  34. Nu mă miră. Sportul se rezumă (în mintea lor)doar la ceea ce spun (sau ce fac) patronii echipelor de fotbal. Probabil că, pentru ei nimic altceva nu este “sport”. Dacă am avea zilnic, cel puţin un minut de ştiri despre sporturile adevărate (şi am avea norocul să prindem acel minut!) am fi şi noi informaţi despre marile performanţe internaţionale (că, despre marile probleme ale sportivilor noştri, nici o vorbă!). Am spus sportivi, nu “circari” de pe Ghencea (sau oricare alt club de fotbal, adunături de macaci, finanţate de urangutani).
    Pierderea este, ca de obicei, a celor care iubesc sportul. Sportul adevărat!
    (Care sunt totuşi criteriile după care sunt angajaţi cei din spatele a ceea ce ar trebui fie ştiri Sportive?)

  35. Imi place grasu’ care fuge dupa Usain cu scopul precis de a-l trage-n chip 🙂

  36. Multumesc! Exact la acest lucru m-am gandit ieri dupa finala la 100 m. masculin.
    Din pacate la noi……

  37. propunere:sunteti doar doi care ati dovedit ca puteti duce la bun sfarsit o campanie de presa.incepe-ti una pt asanarea “stirilor” din sport de arhaismele numite gigi, borcea , mitica etc.Colegii tai nu stiu sa faca o emisiune sportiva decat in direct cu gigi. sunt colegii tai de trust.nu mai stim altceva decat ce mananca, respira, vomita gigi.sunt gretosi, si ei si interlocutorii lor. poti face asta. as dori o campanie, sa zicem : “o saptamana fara nici un sef din sport”. si poate asa sportul ar deveni mai curat.

  38. Da mosule, dar uite ca aia pe care voiai tu sa-i trimiti la scris CV-uri au dreptate. Nu intereseaza pe nimeni stirea asta. Observi ca n-ai nici un comentariu? Nici pe mine nu ma intereseaza. Sincer as fi vrut sa vad ce comentezi de inregistrarile Udrea. In fine, yuhu Bolt. Poate cu ocazia asta am sa ma uit totusi 30 de sec. sa vad cine-i omul dar nu poromit sa ma entuziasmez.

  39. Asta e mass-media la noi… accidentul feroviar din judetul Iasi a ajuns mai repede pe post pentru ca face audienta… evenimentul de mai sus nu prea…

  40. Update: ok, m-am uitat, si mai mult de 30 de sec., recunosc. Insa n-am inteles prea bine totusi, am auzit un pocnet apoi cica gata, nou record mondial. Are cineva o inregistrare cu incetinitorul…??
    Ok, a fost frumos, a fost inaltator, dar acum putem trece la bullshit-urile zilnice? Cum ar fi Comisia Udrea? Nici pe tine nu te trage deloc inima sa mai comentezi porcaria asta deja ingropata, asa-i? Sau te au si pe tine pe stenograme?

  41. Victor, de ce sa dea breaking news cu Bolt? Nu are sâni!
    Domnilor cititor ai acestui blog. Ceea ce vreau sa va spun acum este o realitate trista care exista in Romania. De aproape 1 luna, merg weekend de weekend cu trenul din Bucuresti in Bucovina. Pana acum mergeam cu masina, dar pentru ca nu sunt un sofer profesionist, este posibil sa nu vad vreo bariera peste calea ferata. Oboseala este destul de mare si nu vreau sa intre altul in mine. Dumnezeule! Oamenii acestia cu care merg impreuna sunt din Romania? Nu are nicio legatura cu zona, plec din sudul tarii, ajung in centru si apoi urc spre nord. Nu pot spune ca tin partea vreunei zone, dar cu cat ajung mai in nord, oamenii sunt mai ok(atentie, eu sunt din Bucuresti). In schimb, de la Buzau in jos, teroare!!! Asa ca nu te mai mira Victore atunci cand televiziunile noastre, moarte de foame, nu lasa 1 minut de la ele pentru a anunta aceast record formidabil. Sunt prea multi cei insetati de scandal, sange, bautura, onanism, etc…

  42. aia vine cam 10 metri pe secunda…tot asa ar fi trebuit sa alerge la sediile televiziunilor din romania ca sa-i prezinte performanta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.