Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Atât

Similar Posts

56 thoughts on “Atât

  1. Saracul Falco a murit intr-un accident de masina …e bine sa-ti faci reviziile des la frane ….cine stie ce idei le vin unora 😉

  2. Dupa “scheletii din dulap” al jurnalistului V. Ciutacu, revine in forta – dar nu pe mult timp, cu siguranta – bloggerul V.Ciutacu, nu cu scopul de a schimba registrul scriiturii sale numai, ci cu scopul vadit de a ne face sa reflectam asupra unor probleme majore existentiale.
    Dupa “Jeanny” ,si “Naked” compuse de Falco, ne propune spre reflectare “Out of the Dark” pe care pop singerul l-a compus si pentru care a scris si textul.
    Se pare ca tema “intunericului” il obsedeaza pe Falco; titluri ca: “Dark”, “The other side of the dark”, “Break into the light”ne sugereaza acest lucru.
    Este posibil ca Falco sa-si fi dat seama ca “intunericul” este unul dintre cele mai mari mistere ale existentei. Este un mister chiar mai profund decat lumina.Pentru el “intunericul” se topeste in lumina si lumina in intuneric si aceasta contopire constituie “vasla” care ne poate scoate la mal.

  3. Ce liniste pe aci…
    A fost week – end… sau ce?
    Super clip… super muzica !!!
    Merci…

  4. asta ar trebui sa se intaple si cu tara asta …sa iesim si noi din intuneric la lumina.
    p.s. foarte tare solo chitara de la sfarsit..

  5. imi plac mult emisiunile tale si, chiar aroganta ta, mai ales cind vorbesti de base! sper sa scapam de el! mult succes!

  6. Carisma si geniu.Pacat de el, pacat de noi, ca nu ne-am putut bucura de un posibil concert si in Romania.

  7. De dracu o sa scapam curand dar stau si ma intreb tinand cont de soarta romaniei de vre o 20 de ani incoace,poate cineva garanta ca nu scapam de dracu si dam peste taicasu ?

  8. on: melodia super!
    off: credeti ca daca scapam de x sau y este treaba facuta si tara asta va incepe sa mearga asa cum trebuie? Eu cred ca nu stiti ce vb cand ziceti BINE CA SCAPAM DE X! Romania este facuta praf pe toate partile, sa spune-ti acum ca daca scapam de X, o sa rezolvam toate gaurile din prima, este chiar o prostie!

  9. Doru pe 26 October 2009 la 10:41 am (#)
    Iti garantez eu asta. Nu exista canalie mai perfecta decat Basescu. Sadam hussein si nu a fost asa “perfect”. Cand vor iesi la iveala “scheletii succesurilor” lui Basescu vei vedea ca nu mint.

  10. Coane Victor! Devenirăţi romantic, sau încercaţi să-i adormiţi pe duşmani? 😉 Superb! Da’ aşa între noi, să nu ştie nimeni, D-na Ciutacu n-are nici un amestec la alegerea asta muzicală?

  11. Intervin iarasi ca nu mai pot….pe antena 3 este acum un personaj pe nume Hoara acest cyborg PDL-ist este setat sa vina la tv si sa ne prezinte raiul creat de partidul lui si de Basescu in romania. Acestui cyborg ii apare in capsula ce ii tine loc de cap imagini HD cu peisaje romanesti mirifico-economice si turuie din microfon fara pauza fara sa si respecte interlocutorii mesajul audio incarcat cu o zi inainte in sediul PDL-ului.Alo ,dute acasa cyborg ule Hoara transformi romania in seria terminator in care oamenii trebuie sa lupte impotriva robotilor , robotilor PDL-isti.

  12. victor, este offtopic, dar te rog frumos ajuta-ma daca ai aceasta posibilitate: caut un link pentru a ma lamuri odata cu ce se mentioneaza in aceasta vestita recomandare UE (ptr tarile membre) de a avea parlament bicameral pana in 2013…;imi este foarte clara interdependenta notiunii de descentralizare cu rolul unui parlament bicameral, dar as dori sa aprofundez ideea, respectiv constrangeri, avantaje, dezavantaje in accesarea fondurilor europene…etc”

    Trebuie odata dovedit daca este imperativa aceasta “recomandare”, prin efectele pe care le poate produce. Toata lumea afirma ca in 2013 tb sa revenim la bicameral (in timp ce unii vor referendum ptr unicameral)…dar daca incerci sa obtii informatii concrete, documente…orice….nu exista.

    p.s. am parcurs Tratatul de la Lisabona- nu prevede nimic in acest sens.

    http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cmsUpload/cg00014.ro07.pdf

  13. Ne-a obisnuit D-l Ciutacu sa evoce prin cateva cuvinte sau chiar printr-un singur cuvant, in cazul de fata, o lume intreaga, o poveste intreaga. Stilul dumnealui concis ne cam da bataie de cap; uneori este mult prea ermetic pentru a deduce la prima citire mesajul dumnealui.
    Mai ziceam in alte comentarii ca titlul dat unui gand al dumnealui, care sta sa ‘izbucneasca ‘ merita atentie. De data aceasta foloseste un banal pronume nehotarat: “Atat”.Dar atat pronumele nehotarat folosit, cat si epitetul ‘banal’sunt incarcate cu semnificatii profunde. Privit superficial,rigurosul cuvant “atat” nu permite devieri; pare a fi limitativ, concis si epitetul ‘banal’reduce orice conotatie pozitiva a cuvantului. Dar numai aparent pentru ca titlul dat nu are caracter sententios de genul: atat si nimic mai mult, nici in asemenea masura, nici asa de mult, asa de putin’. D-l Ciutacu ne lasa sa ne imaginam fel si fel de ‘scenarii’, ‘povesti’; ne lasa libertaea sa fim subiectivi.
    Dupa ascultarea muzicii lui Falco insa ne putem da seama ca titlul “Atat” sugereaza o manifestare divina fie a bloggerului, fie a noastra, fie a oricui. Oricare sa fie raspunsul launtric la aceste ganduri ii multumim D-lui Ciutacu ca ne scoate de sub imperiul groazei ai al terorii in care traim in zilele acestea. Bravo!

  14. Muzica indemn la o meditatie profunda…Este foarte clar mesajul : Oameni, vreti lumina sau intuneric, vreti viata, sau moarte ?! n mina noastra, a oamenilor, ne este destinul…Multumesc, Victor, pentru aceasta binevenita pauza de…gindire….

  15. Poporul asta are o furie tare ciudata din 20 in 20 de ani.O data lupta cu furie sa darame un Dictator pentru a impune o asazisa Democratie,dupa un ciclu “se suceste” il apuca lupta cu Sistemul Democratic la indemnul si spre lansarea la apa 😉 a urmatorului Dictator de pe lista cu toata suita lui de pupincuristi,beizadele,generali cu 4 stele…
    Repede cu Poporul asta de kiauni la nenea Psiholog ca nu se mai poate trai intr-o asemenea nehotarare generala !

  16. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Cum spuneti Dvs.( si “Nto”) spun si eu la fel:da,atat!

    Va doresc o saptamana cu satisfactii,mai ales din munca Dvs.si mai ales,in familie.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  17. Foarte bună melodia asta!

    off topic
    Victor, o rugăminte: Sunt foarte mulți cei care își doresc să citească editorialele scrise de tine, în loc să treacă cu scârbă peste metrul zilnic de mizerii și insulte semnate de ”maestru’” Cristoiu.

  18. Sunteti, probabil, obosit. Ostenit, istovit, vlaguit si poate chiar deznadajduit. Nu-i nimic. Trece. Maine va trebui s-o luati de la capat. N-aveti de ales. Niciunul dintre noi nu are de ales.

    Ma gandeam ca se apropie iarna si odata cu ea, sezonul vanatorii de mistreti. O sa ne delectam iar cu imaginile animalelor haituite, care, oricat si oriunde ar alerga, tot in bataia pustii raman.

  19. Foarte buna piesa!Am ramas mult timp in meditatie dupa,iar acum imi vine sa spun : LUMINEAZA DOAMNE MINTILE NOASTRE ALE TUTUROR! Atat!

  20. Salutare,
    Superb! Superb!
    Hai sa-ti spun o mica povestioara:)referitor la campania dlui Baselu:)
    Sambata am facut un drum in tara de 300 de km, spre o comuna de munte, pe un drum rupt de gropi si inghesuit printre dealuri.Mare mi-a fost surpiza ca pe tot drumul sa vad bannere si afise cu base – marea majoritate pt referendum mai putine pt presedinte. Stateam si ma gandeam ca de abia a trecut o zi si base a umplut tara de afise. Nu mai comentez despre textul afiselor pt referendum, de care mi se intoarce stomacul pe dos. Vreau doar sa iti spun, ca in apropiere de comuna unde am copilarit, am observat o masina super profesionista, la modul luxten, care urca pe o macara un muncitor sa instaleze un nou banner cu base presedinte. Si ca sa fie imaginea perfecta, instalarea de banner era supravegheata in mod profesionist de catre o masina de politie, si de un politist. Mi s-a parut strigator la cer, vorba aceea de ce tineau ei de MAI. Ce treaba avea politistul ala sa-l supravegheze pe instalatorul de bannere al lui base????Poate oare sa nu fie deranjat omul ca taia bucati dintr-un copac ca sa arate banner-ul dlui base mai bine:))
    Pe tot drumul nu am vazut decat un banner al lui geoana, crin deloc…si cam atat….ma mira ce suport are dl baselu (forte si bani)….si cand te gandesti ca toata miscarea asta de forte, de frica si sa ma suteasca cateva voturi cu manareala cu referendumul, doar ca sa intre in turul 2.
    dupa cum se vede pe link-ul asta….cam greu sa intre.
    hai poate reusim sa facem ceva?
    zi faina, inspiratie cu carul

  21. Domnule Ciutacu
    Ma stupefiaza mitocania afirmatiei de pe afisele lui Basescu “De ce le e frica, nu scapa.” (referindu-se la Parlament) Adica, tu Presedinte, ii ameninti pe cei in fata carora ai despus juramantul la investire??? …. Sau pe cei in fata carora vei depune juramanul la (speri tu) reinvestire? Oare omul asta care habar nu are de Constitutie, macar realizeaza semnificatia unui juramant?
    Imi doresc din suflet sa piarda, sa fie umilit, vorba lui M. Badea, sa candideze Alina Plugaru si cu aia votez eu si neamul meu, doar de nu o mai iesi dementul asta Presedinte!!!

  22. Da, Falco!… Reiau si eu intrebarea lui: trebuie sa mor pentru a trai?

    @Teal’c
    Caut si eu acea recomandare naluca privind bicameralismul despre care se tot fac declaratii si dupa mai multe zile de cautare in mai multe limbi ma dau batut. Nu am gasit nimic.

  23. Poate Falco,si nu numai el, in dorinta de a patrunde in propria-i fiinta, nu se teme de intuneric. Si se pare ca a descoperit raza de intuneric din interiorul sau, care este garantia existentei a ceva etern, indestructibil, ceva autentic si dincolo de moarte. D-l Ciutacu a ales aceasta melodie si text sa intelegm filozofia lui vis-a-vis de aceste probleme existentiale, si, de fapt ne sesizeaza ca substanta fundamentala pe care se cladeste viata este intunericul.
    Intunericul este o imparatie (nu Ciutaceasca!) de umbra si vis.Intunericul insa nu emana niciodata.El este inconjurata de lumina. “Acolo unde lumina straluceste in intuneric, intunericul devine lumina intotdeauna”.
    Metaforic vorbind, mesajul D-lui Ciutacu prin “Atat” este sa “iesim din intuneric”, “spre lumina”este contrar mesajului lui Falco, dar dumnealui trebuia sa exploateze acest titlu “Out of the Dark” ca un imbold pentru noi, de a iesi “la lumina”, acum, pana cand nu este prea tarziu. Ganduri care il inobileaza si ne inobileaza.

  24. Let’s get out of the dark! We can do it!

    Programarea referendumului inutil pe 22 noiembrie, nu pe 6 decembrie, asa cum s-ar fi asteptat multa lume, e dovada ca marinarul betiv se teme ca nu intra in turul doi. Sigur are el sondaje mai riguroase decat cele care ni se dau publicitatii.

    Iesiti la vot si votati impotriva acestui accident istoric, DACA NU VRETI SA FITI CONSIDERATI DE INTAIA CURVA A TARII, ,,URMASII LUI TRAIAN BASESCU”!!???

  25. Cine a mai ramas in Romania ????
    Zugravul.
    Are o ţigară în colţul gurii şi chef de muncă în colţul îndepărtat al vieţii. Tricoul rupt de pe el nu-ţi dă nici o idee despre onorariul pe care îl va cere la capătul unei zile de spoit în lene, pe un perete care nu se poate opune sau fugi. Ideile lui sînt alea din reclama de la bere. Nevoile sînt cele naturale, şi în multe dintre ele apare şi un copac, exact ca în cazul câinilor.
    Viaţa lui e şi ea o reclamă: la societatea modernă, care a reuşit cumva să elimine selecţia naturală…
    Acum 30 de mii de ani, zugravul ar fi fost ucis pe loc după primul cerb desenat strîmb în peşteră, la Lascaux.

    Baba urbană.
    Spre deosebire de sora ei de la sat, baba urbană a văzut multe şi ştie tot. Îşi urăşte, în ordine, nora, vecina, vecinul, administratorul, cartierul, oraşul.
    Paradoxal, îşi iubeşte însă ţara , chiar dacă nu-I poate găsi alte calităţi decît acelea cu care a rămas din cartea de română, 1955. Baba urbană bănuieşte că totul în jurul ei e făcut s-o fure: administraţia blocului, compania de gaze, străinul care tocmai a intrat în hol şi se uită suspect la cutiile de scrisori.
    Asta nu-i face în nici un fel viaţa mai bună. Destinul babei e să moară, iar ea acceptă asta şi nu se mai ocupă cu absolut nimic. La noi lipsesc cu desăvîrşire babele din America , alea care se duc voluntare la ONG-uri, sau alea din Franţa, care merg la mitinguri, cînd nu citesc literatură de stînga.
    Babele noastre doar voteaza, maninca mult, birfesc toata lumea si circula gratis cu RATB.

    Şoferul manelist.
    E rapid, pentru că nu poate fi nimic altceva, în afară de negustor de droguri sau combinator de terenuri. Cel mai bun lucru din viaţa lui e motorul, făcut de un neamţ cu mult mai deştept, însă şoferul nostru nu pare să sesizeze ironia. Îi place să împartă: opinii, muzică, pumni…
    Ştie despre tine că eşti prost. Ştie că el e deştept, iar viaţa, în felul ăsta, devine foarte simplă.. De-aia şoferul manelist e cel mai relaxat dintre românii care au rămas în ţară. Cînd te întrebi de ce Mazăre a pus
    palmieri la Constanţa, răspunsul e limpede pe şosea:
    pentru că maimuţele erau deja acolo. Şi nici n-aveau duşmani naturali….

    Inginerul.
    A lucrat cîndva în cercetare.. Revoluţia l-a prins la planşetă, desenînd clădiri urîte, cu speranţa că într-o bună zi va fi lăsat să fie genial. Cînd a fost lăsat, a continuat să fie el însuşi, cu program clar: dimineaţa la 8 la serviciu, la 5 acasă, la 8 la a doua sticlă de vin. Înăuntrul lui sînt o mulţime de bagaje desfăcute şi lăsate aşa, în lipsă de o nouă destinaţie: literatură SF, poeţi optzecişti, două-trei iubiri, neapărat consumate la Costineşti, cu Radiovacanţa undeva în surdină. Se mişcă greu printre ele şi de-aia e deprimat. Speră să vină vremuri mai bune, chiar şi cînd apar la orizont, el speră că o să-i bată la uşă, să-l ia de mînă pînă în Germania, unde sigur cineva ştie de lucrarea lui de diplomă, o revoluţie la vremea ei.

    Bogatul
    În ciuda previziunilor optimiste ale telenovelelor, bogaţii nu plîng. Nu au de ce, nu au cînd, nu le-a adus
    aminte secretara. Cei mai mulţi nu ştiu că sînt bogaţi – pentru că nu se mai măsoară în raport cu tine, ci în
    raport cu alţi bogaţi. Chestia asta aduce cu sine o situaţie pe care nici psihologul plătit cu 200 euro/ora
    n-o poate rezolva: sînt bogaţi cu Mercedes care suferă că n-au Bugatti.
    Bogatul român are şi o altă problemă: nu e bogat decât aici. Cînd iese din ţară e doar ostentativ….

    Băiatul de club.
    El e în general fiul celui de mai sus. Ziua lui de muncă e noaptea, spaima lui e moartea de plictiseală. Exemplarele cele mai robuste rezistă fără mîncare o săptămînă şi pînă la două zile fără paparazzi.
    Ideile lui sînt simple: moşule, du-te tu la şcoală, dacă n-ai bani de distracţie! Zilele lui sînt numărate: le numără presa de scandal şi poporul odată cu ea, cînd scoate din frigider brînza, la o salată de roşii tăiate repede, pînă nu începe Magda la OTV.
    Toţi ăştia au rămas în ţară. Restul au plecat, şi nu în concediu. Or mai fi şi alţii, nu ştiu, e treaba institutelor să ne zică. Ce vreau eu să vă spun e altceva:
    Uitaţi-vă la ei şi încercaţi apoi să vă închipuiţi că, din marfa asta, trebuie să facem o naţiune

  26. @Anton Daniel Nagy: singurul document care il poti parcurge este Tratatul de la Lisabona (in special pag 178-180 si 182-184; deducem coexistenta parlamentelor monocamerale cu cele bicamerale “…În cazul în care sistemul parlamentar naţional nu este monocameral, dispoziţiile articolelor 1-7 se aplică camerelor din care acesta este format…”- este din primul Protocol privind rolul parlamentelor nationale in UE(art 8)

    “…Fiecare parlament naţional dispune de două voturi, repartizate în funcţie de sistemul parlamentar naţional. În cadrul unui sistem parlamentar naţional bicameral, fiecare dintre cele două camere dispune de un vot…”art 7. din Protocolul privind aplicarea principiilor subsidiaritatii si proportionalitatii;

    Din punctul meu de vedere, daca nu exista si alta documentatie, inseamna ca ideea cu obligativitatea tarilor membre UE de a trece la bicameral in 2013 NU sta in picioare.

    De asemenea, ar trebui dezbatut cine e pro sau contra ptr bicameral sau unicameral fara a se face referire la ceva impus de UE in acest sens;

  27. @Teal’c
    Multumesc, Tratatul de la Lisabona l-am parcurs si eu si nu am gasit nici o referire la bicameralism, in afara de articolul 7 mentionat si de dvs., cu referire la cate un vot pe camera in cazul Parlamentelor cu doua camere. De asemenea, tind sa cred ca nu exista nici un alt document care sa faca o astfel de recomandare, intrucat, Parlamentul, ca putere legislativa in stat, este organizat si se supune prevederilor constitutionale ale fiecarui stat, ori U.E. nu poate sa se amestece in probleme de esenta (constitutionale) ale statelor membre.

  28. pai eu zic ca n-ar strica sa iesim din bezna asta cat inca mai avem ceva lumina in cap! nu de alta, dar mai este putin si s-ar putea sa se dea stingerea in cazarma, iar plantoanele boc, hoara, jelu visan si mosh morfina mircea toader or sa ne sufle-n lumanare in secunda a doua. or sa sufle si-n lumanarile nehotaratilor, oricat s-ar tine ei si cu dintii de “n-aude, n-avede, n-am cui”.

    cat de nehotarat sa mai fii dupa ce-o auzi pe halena udrea, muierea aia careia-i pute gura de la cati copii cruzi ii putrezesc printre dinti, spunand ca “noi suntem urmasii lui traian basssescu”???!!!
    pai daca el ne este “tatal”, atunci cine pacatele mele ne este “mama”? ea???
    pai in cazu’ asta eu zic s-o punem de-un paricid si sa le zburam capetele de pe umeri cu stampila, la vot!

    alooo! dormitoru’ nehotaratilor! desteptarea si-n pas alergator la vot!

  29. d-le ciutacu, pe cand o emisiune realizata doar din ‘intoarsele’ ca la ploiesti ale carmaciului?daca va uitati in arhiva veti gasi subiecte destule:
    -parlamentul uninominal
    -legea desecretizarii arhivelor securitatii
    -parlamentul unicameral
    -baietii ‘rai’ ieri, ‘buni’ azi
    -legea salarizarii profesorilor
    -razgandirea ‘5 minute’
    eu l-as toca…nu ca d-voastra n-ati face-o.
    cea mai tare faza pe care as vrea sa o vad e aceea in care e intrebat unde e dosarul lui si raspunsul perfid,’dati-mi dosarul’!cine, eu,d-voastra, tanti aglaia?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.