Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Asaltul grotesc al termitelor portocalii

Asaltul grotesc al termitelor portocalii

Directorimea portocalie din deconcentratele golite rapid de pesedişti cară masele umane ca pe vite către mitingurile Supremului, ca să-i satisfacă vanitatea de tiran, să dea impresia de forţă şi să legitimeze cu imagini furăciunea de la urne. Pe planul imaginii, dincolo de un ceauşism feroce vizibil de pe Lună, se lucrează mizerabil. Contracandidaţii şi criticii preşedintelui în exerciţiu sunt terfeliţi şi ameninţaţi de armata de aplaudaci mizerabili răsplătiţi din gros de la buget.

Oamenii care gândesc cu propriile capete şi ale căror cariere nu depind de generozitatea, capriciile şi interesele Jucătorului trebuie intimidaţi, terorizaţi, supuşi cu de-a sila. Ce mână-n lupta asta mizerabilă camarila asta oranj? Povestea aia cu reformarea statului e o vrăjeală sinistră. Cu cine păcatele mele să reformezi România, cu Solomon, Manţog şi Flutur? Hai să fim serioşi! Poate s-o cucereşti până-n ultima fibră de structură politică şi umană. În primul rând, pe toţi îi împinge din spate voinţa legitimă şi perfect de înţeles de a-şi conserva poziţiile politice aducătoare de imunitate penală şi de importante beneficii financiare. În al doilea rând, ţinând cont de prăbuşirea de imagine evidentă a lui Traian Băsescu, disperarea că-şi vor pierde privilegiile şi statutul social. Nu în ultimul rând, lipsa oricărei educaţii democratice.

Dacă vrea să mai existe pe harta statelor care se conduc pe principiile sacre ale majorităţii, pluralismului politic şi de idei, împotriva lor trebuie să lupte România. Dacă se predă în faţa asaltului de termite portocalii, îşi merită soarta.

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

172 thoughts on “Asaltul grotesc al termitelor portocalii

  1. Am crezut ca regele “termitelor portocalii” nu ne mai poate surprinde cu nimic. Am gresit. Este mandru foc ca romanii au primit in 1989, datorita Armatei, cel mai frumos dar, libertatea. Armata a fost “nevoita sa se abata de la atributiile si misiunile sale” ca sa Asigure “poporului suveran” libertatea.Si ne povatuieste ca “Istoria trebuie asumata si GRESELILE TRECUTULUI NU TREBUIE REPETATE”. Dar dumnealui, prin dictatura portocalie ce face? Vrea sa ne pentru ceea ce altii si-au sacrificat viata. Sinistra perspectiva, n-am ce zice!

  2. Sper ca in 22 nov. toti romani “orbi” sa nu vrea sa mai traiasca in “tara chiorului” si va vota pe cine trebuie, sa nu-i dam voie sa ajunga in turul II. Imaginiele sunt mortale. Felicitari urmaresc in fiecare seara sinteza-zilei si pe Badea si prin graiul vostru ma razbunati, nu l-am ales acum 5 ani pe Basescu pentru ca ceva imi spune sa nu il aleg.

  3. Domnule Victor Ciutacu, pentru prima oara imi exprim si eu direct si afirm ca-mi doresc un raspun de la dvs, o intrebare dilema… Mi se pare doar mie ca Liberalii, candidatul Crin Antonescu are cea mai slaba campanie dintre cei patru Basescu, Geoana, Oprescu, Antonescu… cea mai slaba prezenta mediatica sau “stradala” , sociala… Ma gandeam ca totusi este partidul Liberal, niste oameni cu “potente” si valente si nu simt acel soi de implicare… nu c-as vrea sa vad incolonari cu oamenii din fabrici si uzine sau sacosele prin scarile blocului sau mai stiu eu ce pomeni, dar zau ca vroiam sa vad macar un CONTRACANDIDAT! Este doar impresia mea falsa ?!?

  4. Buna ziua,stiu ca nu are legatura cu subiectul dar ma apuca disperarea ca nu merge life-ul,ma chinui de 2 ore si nimic.Imi apare:Stream not found!Va rog spuneti si dv la cei care se ocupa de tehnic de problema.Va multumesc.O zi buna!

  5. Extras din jurnalul de bord al ultimelor zile ale Reichului Bashist:
    Azi,12nov.’09:
    -trimis autobuzele,pe la mitingurile din tara,
    -incheiat 2-3 contracte portocalii,
    -ascuns 2-3 dosare despre mine,
    -scos 2-3 dosare despre altii,
    -aruncat 2-3 minciuni si promisiuni in eter,
    -intalnit Nutzi,
    -cumparat apartament la Paris,lu’ aia mica,
    -pus Videanu,aranjat apartamentul ala din vanzarile anterioare,a lu’ aia mare,
    -trimis Boc la plimbare,
    -pus Blaga sa muste din dusmani,
    -ordin lu’ Flutur sa mai taie niste copaci…pentru afise(sau…sa-i vanda si sa platim cu ei niste fraieri,care sa ma voteze),
    -aruncat sticlele goale din debara,
    -trimis Maria sa cumpere niste lichide,
    -pus Negoita sa se joace in nisip de-a guvernul,
    -dictare lu’ Patapievici cu injuraturi pe care le foloseam pe vas.

  6. @Sam

    uite de aia votezi cu Base.
    Nu intelegi nimik si vrei mura in gura.
    Termitele potrokalii sunt “activul de partid si de stat” care face o propaganda desantata, deseori pe banii statului, plus hectarele de minciuni si diversiune pe care le lanseaza zilnik.
    Cei care voteaza, precum tine, nu sunt decit niste legume traitoare, niste trepanati, ori niste inconstienti fata de RAUL din tara asta,
    numita ROMANIA.
    Deci, stai linistit , ca nu esti o termita potrokalie. Altii”vegheaza ” pentru tine.

  7. @alphas

    mai intii sa te intrebi:
    dupa ce am avut un nou guvern a lu Base, mi-a mers spre bine din zi in zi , sau din ce in ce mai prost ( cu referire la situatie)

  8. @korbul Trepanat e ala care crede ca daca-l da jos pe Basescu rasare soarele. Iar daca vrei sa iti mearga mai bine, pune mana si munceste, ce zici de aceasta idee nastrusnica?

  9. AS intreba persoana de mai sus,,ce are Becali?>in afara faptului ca atunci caind vede ca e aprobat il ia valul si vb.mai mult decat trebuie.Haideti sa punem in balanta faptele bune si faptele rele ale celor de langa noi,sau calitatile si defectele,daca vreti.Si dacas balanta atarna in partea aceea cu fapte bune ,eu zic ca trebuie sa fim mai toleranti,atata timp cat baza este buna.Nu putem trai vazand numai faptele mai putin bune a celor de langa noi.Nu putem sa uitam cat bine a facut acest Becali,sa faca si altii care au vocabular elevat si rad de el,pana la urma faptele nu vorbele conteaza. D-le Ciutacu,nu va lasati impresionati ,mergeti pana la capat,daca ieri v-am scris ca ar treb.sa-l ignorati,cu fiecare zi ce trece ma conving tot mai mult si ma intreb,cum au putut romanii sa voteze un asa om?Oare nu avem in Romania si OAMENI?

  10. Memoria noastră istorică pare a avea o pată albă în ceea ce priveşte Primul Război Mondial. Ne amintim bucăţi din el, cum ar fi bătălii precum cele de la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, Matiaş, dar niciodată nu ne amintim de el ca un întreg.
    Aşa se face că azi, 11 noiembrie, în ziua în care s-a semnat la Compiegne Armistiţiul din 1918, care a pus capăt războiului, primul război global al lumii industriale, în România nimeni n-a comemorat nimic. Nimeni nu s-a recules în faţa Monumentului Soldatului Necunoscut. Nimeni nu i-a pomenit pe cei care au murit pentru România în Primul Război Mondial. De ce ne-ar păsa de ei? Avem alte griji: cine pe cine ascultă, ce clipuri mai face Traian Băsescu, ce mai ciripeşte Fecioara din Pleşcoi, ce averi are Videanu-Bordură în cele străinătăţuri.
    Merită să te sacrifici pentru o ţară care se şterge la cur cu jertfa ta?

  11. @ korbul
    “…Primul metrou dateaza din 1900…”
    —–
    Din 1863 , de fapt (Londra) .
    —–
    In restul polemicii nu ma bag , nu ma intereseaza .

  12. Dnule Ciutacu cred ca a venit momentul sa il lasam pe dnul Basescu in urma, sa ramana doar un episod in istoria Romaniei. As zice chiar sa ii dam IGNORE, asa cum facem pe net sau in viata reala cu oamenii care parca nu mai au nimic interesant sa ne spuna.
    Eu parca m-am saturat sa ii urmaresc miscarile, sa aud vorbindu-se de el in mass media. Ce sa mai zic, e un candidat slab la alegeriale prezidentiale in 2009, nici macar nu indrazneste sa apara in vreo emisiune politica cu un contracandidat. Dnul Geoana l-a invitat pe dnul Basescu de nenumarate ori sa participe la discutii publice pe diferite domenii de importanta nationala in locuri care sa nu favorabil vreunui candidat, gen universitate si care sa fie urmarite de poporul roman prin intermediul televiziunilor. Nici macar nu a indraznit sa raspunda in vreun fel. Ii e teama de dnul Geoana, la fel cum ii este teama de tot ce inseamna mass media. Cred ca BASESCU VREA SA CASTIGE ALEGERILE PREZIDENTIALE IN 2009 FACAND FILMUL VIETII SALE ,fiind in acelasi timp scenarist, cameraman, actorul pricipal si alegator. Mda ..avem un presedinte cu multiple calitati, trece foarte usor de la TEATRU-ALEGEREA PRESDINTELUI JUCATOR,daca va amintiti scena cu plansul pe umarul lui Stolo in 2004, la FILM- REALEGEREA PRESEDINTELUI in 2009, cand participa la mitinguri la care vin doar membrii PDL-ului, adusi cu autocarul in fiecare locatie si obligati sa militeze ca pe timpul lui CEAUSESCU. Sa vedem ce scenariu ne-a pregatit pentru alegerile din 2009, ce diversiune!

    Sa ii fie tot atat de bine dnului Basescu de acum incolo dupa cum am trait si noi in acesti 5 ani cat a fost presedintele Romaniei.
    VIATA BATE FILMUL! chiar si FILMUL dnului BASESCU.

  13. @sam: explicate: esti naiv sau propagandist…? Acceptand ca esti naiv iti raspund la doua probleme…1. Ca “sa rasara soarele in tara asta” conditia ABSOLUT NECESARA este debarcarea lui Basescu !!! Din pacate , NU este o conditie SUFICIENTA ( deci , ti-am raspuns: nu va “iesi soarele” imediat… mai sunt pasi de facut…) …!!! Dar daca nu se va indeplini aceasta conditie NECESARA, dar NU si SUFICIENTA e sigur ca pt. Romania “nu va mai iesi soarele ” in urmatorii 15-20 ani ( CEL PUTIN…!!!) Cand o sa intelegeti ca NU NUMAI persoana Basescu e cea care trage Romania in jos, ci MAI ALES TOT SISTEMUL creat in jurul lui de el insusi… , RAUL SI TICALOSIA umana , care o genereaza , o protejeza si MAI ALES o incurajeaza … !!!! 2. Citez : “Iar daca vrei sa iti mearga mai bine, pune mana si munceste, ce zici de aceasta idee nastrusnica?” => IDEE NASTRUSNICA???? E O ADEVARATA “BLASFEMIE” la adresa oamenilor care chiar ar vrea sa se realizeze DOAR prin munca…!!! IN ROMANIA SA ITI MEARGA BINE DACA PUI MANA SI MUNCESTI….???? TU NE IEI LA MISTO SAU TOCMAI AI ATERIZAT DIN ALT SISTEM SOLAR ???

  14. @ alphas: subscriu la realismul (trist) despre actuala situatie din Romania si despre obsedanta insistenta a debarcarii lui Basescu, dar de cele mai multe ori realitatea bate logica, si a sta cu mainile in actuala situatie inseamna a ne pune singuri cruce…! Cel putin nu vom avea remuscari ca nu am facut tot ce a depins de noi , atat cat a putut fiecare ….!

  15. Eu unul dupa acesti cinci ani am tras niste coincluzii absolut personale cu privire la ce va trebui sa urmeze DUPA Basescu (acum ori peste cinci ani…). Mai intai, o reforma constitutionala: Romania sa devina explicit republica prezidentiala, in care presedintele desemneaza si revoca primul ministru si, in anumite circumstante clare, dizolva parlamentul. Apoi, impunerea pe scala mai larga a formelor democratiei deliberativ participative. Am vazut cum stau lucrurile in Elvetia si mi-a cam placut… Acuma, na, ca doara n-om fi noi elvetieni, dar parca prea ma simt eu mic si fara importanta, in medie, 364 de zile pe an… Mai am cateva ganduri dar m-am gandit ca e destul pentru inceput. Atat gand ma mai apasa acum, sa luam bine seama la consecintele nefaste ale eventualelor transformari, cu atat mai mult cu cat ultimii 7-8 ani trebuie sa fie vazuti ca niste avertismente.

  16. marinelului ii este teama de rocada, inseamna ca are ceva veniale in urma sa, de parca ceilalti nu ar avea, doar ca amu nu cred ca a mai functiona acel o mana spala pe alta, astfel ca ar face orice sa isi mai lase golania inca un mandat, s a obisnuit tovarasu pe uscat, deloc la sec, ci doar la rece, insa pare se ca nu a avut vreme sa isi acopere jegu, no, amu, cam asta este atunci cand iti esueaza blocada, raman doar urmele cenusii ale unui regim de trista si portocalie linie a unui stigmat, tot cu filiatiuni comunistoide…

  17. Doamnelor, domnilor Dinica a murit Basescu a ramas. Mi-ar fi placut sa fie invers dar nu este. Daca votezi pe unul pentru o zi libera un kilogram de faina si mai stiu eu ce… e trist pentru ca nu au murit in ’89 ca sa faca PDL cu Basescu sau de genul lor asta. Cred ca trebuie sa mergem la vot si sa nu permitem ca in ’89 sa fi murit oameni doar ca sa il schimbam pe Ceausescu cu altul sau altii. Daca eram un pusti atunci, macar atat pot sa fac acum. In rest 🙂 …
    http://www.youtube.com/watch?v=NUAdgt5Glk0&feature=related

  18. Apropo de parodiile de doi lei ale basescului, ce-ar fi ca la Sinteza, Vorbe etc, sa se dea cateva minute bune doar imagini-alese optim, cu cap-cu faptele matrozului si ale clicii? Iar realizatorii, Gadea, Ciutacu, Badea, sa declare la inceputul emisiunii ca ei nu vor comenta nimic timp de x minute, pentru ca lumea sa nu fie influentata. Sa vedem, romanii pricep ? Imaginile vor fi suficient de clare? Basescu si slugile portocalii se vor face suficient de ras, singuri? Chiar fara ajutorul ,,tonomatelor?

  19. PENTRU MITINGUL DE MAINE(SAMBATA)DE LA CLUJ SE PREGATESTE UN NOU LANT DE AUTOCARE PLINE CU ASA ZISI SIMPATIZANTI A LUI BASESCU SI IN BIHOR.FIECARE PRIMAR PD-L ARE SARCINA SA DUCA 40-50 DE OAMENI.EXISTA UN GRAFIC FACUT PE ZONE CU ANUMITE FIRME DE TRANSPORT PERSOANE.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.