Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Aş aprecia mult dacă n-aţi conta pe mine

Aş aprecia mult dacă n-aţi conta pe mine

– Dată fiind ascuţirea deloc dezinteresată a luptei de clasă pe tema de larg consum şi puţină cunoaştere “Roşia Montană”, aş dori să notific, pe această cale oficială, trupele de asalt ale magnaţilor Marc Rich şi George Soros să nu conteze pe mine. Nu sunt nici pro, nici contra proiectului. Şi, fiindcă nu vreau să devin parte a vreunuia dintre cele două grupuri de interese, nici n-am de gând să devin comentator-jucător.

– Mă irită – şi-s cât pot eu (care-l detest la maxim) de sincer – colportarea periodică şi macabră a sumbrelor previziuni vadimiste potrivit cărora Băsescu-i cu un picior în groapă şi se pregăteşte să stingă lumina. Dincolo de faptul că de vreo trei ani aud constant că mai are are juma’ de an de trăit (şi a sărit deja şase astfel de cicluri), detest să fac trafic cu moartea, fie şi la nivel de bârfă. Dacă impotenţii n-au fost în stare să-l omoare politic, e jenant că se hrănesc cu speranţa că-l lasă ficatul.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

99 thoughts on “Aş aprecia mult dacă n-aţi conta pe mine

  1. Sa intelegem cu totii ca si Dv. va numarati printre “impotenţii (care) n-au fost în stare să-l omoare politic…”?

  2. @sergiu: daca m-as fi simtit potent politic, il contracandidam eu. hai sa nu ne alocam responsabilitati mai mari decat avem fiecare.

  3. am vazut la `teveu` promo-ul cu Rosia Montana si era un cetatean care a fost intrebat ce se poate face cu 3 miliarde (sau 4 cu-i ii pasa) in INFRASTUCTURA Romaniei…si el a spus viaducte,parcuri,drumuri, BA ESTI PROST ??(votantii senili basescieni)

  4. te intrebi cateodata de ce candideaza oamenii sa se puna in slujba poporului, sa traga la jugul deztelenirii economice din pamantul arid, batatorit al saracacioasei tari. de ce alearga ca nebunii pe la toate posturile de televiziune pana la 1-2 noaptea, in loc sa-si vada linistiti de viata, de familie, de sanatate, de bucurii sufletesti. Tocmai pentru astfel de momente, cand poti sa vinzi sau sa concesionezi cu orice risc, bucata din tara ta pe care, dupa ce ai umplut conturile din Elvetia si ai asigurat traiul imbelsugat a 5-10 generatii care nu ar mai trebui sa munceasca, sa o parasesti fara sa te uiti ce jaf, distrugere, datorii, poluare ai lasat in urma. suntem prea insignifiati, impotenti si dispersati fata de cat de uniti si flamanzi sunt ei. TOTI.

  5. Hmmm…Rosia Montana….de ce nu se folosesc acei bani cu folos daca tot se dau ca doar o sa fie si de castigat dupa finalizarea proiectului….
    Totusi desi am adresat aceasta intrebare imi voi permite sa raspund tot eu…si anume ca banii sunt dar numai de fatada si publicitate ca in rest se duc tot in “pusculita” celor de sus.
    Nu stiu unde vom ajunge in felul asta dar oricum nu vad bine viitorul…

  6. E bine să fii struţ, nu zic nu, dar în cazul în care vezi hoţul fugind cu prada jefuită şi păgubaşul nevoit să-şi facă bocceluţa şi să plece cu totul de la locul infracţiunii, din cauză că nu mai are nici apă, nici gaze, nici electrictate, nici măcar aer, parcă băgatul capului în nisip e cam naşpa…
    Adică se situează pe undeva între laşitate şi complicitate…
    Nu prea văd cum poate fi cineva echidistant între bandit şi victimă. Chiar nu văd. Nu că i-ar păsa cuiva ce văd eu sau ce nu văd, în fond e o chestiune de control medical! La oculist, evident, nu la cardiolog…
    Tot e bine că am probleme cu ochii, nu cu inima…

  7. @Tavi: Conform zicalei ca “fiecare natie isi are conducatorii pe care-i merita…!” , iar baza logica a acestei afirmatii rezida din faptul acesti conducatori se trag TOT din acel popor , iar faptul ca sunt alesi de acesta inseamna ca sunt CEI MAI REPREZENTATIVI pt. ACEL popor…!
    Ce am vrut sa zic cu asta…?! …Faptul ca sustii ca TOTI conducatorii si politicienii romani sunt LA FEL , FARA NICI O EXCEPTIE (dupa logica ta cam simplista si uniformizanta…) , ar insemna ca si TOATA natia e LA FEL , inclusiv tu , eu , cei de fata , etc. ,….TOTI !!! Tu te consideri la fel ca ei , ca eu unul NU…! In cazul asta cred ca exista “o fisura” in logica ta , de a-i “baga pe toti in aceeasi oala” , FARA O ANALIZA DISTINCTA A FIECARUIA (nu spun ca n-ar avea fiecare “bube” , dar diferentele sunt evidente PT. CINE ARE OCHI SA LE VADA…!)… ; iar tratarea asa de egalitarista a politicienilor (pe cel care fura un OU , cu cel care fura un BOU , stiu , tot furt e , dar e totusi o DIFERENTA atat morala cat si juridica…, ex: termopane versus flota ,etc.) , deci acest mod de analiza simplist , a facut ca SA FIM UN POPOR CARE TIMP DE 20 DE ANI N-A FOST CAPABIL SA-SI “CEARNA” POLITICIENII , prin singura sa putere: VOTUL !!! (“Politica strutului” nu e un mod de a ne rezolva problemele , cum nici abordare lor patimasa , in dauna logicii ,nu e productiva…)

  8. Grav nu e ca Rosia Montana asa si pe dincolo

    Grav nu nici ca e ca Ro e impanzita de trupe de asalt de comandouri de linsaj mediatic.

    Grav e ca Ro mediatica care behaie pe net, apare la TV sau scrie in presa se reduce le respectivele comandouri, la resctivele gasti de papuasi adusi cu pluta in Ro si inscaunatzi de prostai naostra nemarginita ca drept mari samani ai unicului cult natzional, cultul cargolului cult ce are ca suprema expresia maneaua.

    Pentru ca in Ro totul e o manea de la presedinte la presa si la “cultura” de vitrina totul e o manea. O forma fara fond o imitatzi proasta de ghips uitata’n ploaie a unei statui de marmura.

    Asta e Ro ca ciiiii ca cichi ta ca ciiiii ca cichi ta.

    Asta e cu adevrat grav .

  9. Ce este cel mai trist cu privire la Rosia Montana? Si asta dovedeste o mare ignoranta. Este vorba de monumentele istorice de la inceputul mileniului trecut si poate chiar mai vechi, siturile arheologice etc. Asta e cea mai mare pierdere, mai mare decat distrugerea zonei, pierderea aurului si poate chiar decat distrugerea mediului. Altii isi cumpara istoria…….

  10. Io nu stiu ce-i in pamint la Rosia Montana. Stiu numa’ ce-i deasupra. Cei ce au puterea sa decida ar trebui sa iasa din birouri si sa mearga pina acolo, sa dea o geana, sa vorbeasca cu motii care au mai ramas in zona si abia dupa aia sa ia o hotarire! Sa judece bine daca merita sa rada de pe harta tarii frumusetile alea care odata distruse asa ramin!
    Aia-i o zona cara merita pastrata! Io am vazut-o si as vrea s-o vada si copii mei!
    Banzai!

  11. ce coincidenta…scandal mocnit cu Rosia Montana ca sa uite lumea de dosarul Rompetrol. Apropo, judecatorul i-a avertizat pe avocaţii inculpaţilor că, dacă aceştia nu vor veni la termenul din 3 februarie, îi va cita cu mandat de aducere. Asta e cu adevarat interesant pentru Dinu Patriciu& cop. Asteptam dezbateri la televizor pe aceasta tema dar care mi-e teama ca asteptam degeaba.

  12. Toti specialistii pamantului spun ca exploatarea aurului pe baza de cianuri este un procedeu riscant pentru mediu, indiferent de gradul de tehnologizare la care s-a ajuns. Eu stiu ca nu ajunge asa usor cianura din Rosia Montana in Palatul Cotroceni dar cred ca e un act de iresponsabilitate sa distrugi o zona pentru zeci de ani pentru 4 miliarde de euro teoretici. Pe de alta parte, exploatarea asta cat poate sa tina? cativa ani in care oamenii au iar locuri de munca si zona isi revine cat de cat ecomonic. Dupa ce se va termina aurul, vor reveni la aceeasi situatie in care sunt si azi. Asta inseamna, in conceptia ilustrilor nostrii conducatori, dezvoltarea durabila?

  13. Domnule Ciutacu,
    Oare ce castiga Adriean Videanu la aceasta afacere?
    Eu sunt impotriva acestui proiect din 2 motive clare. Primul motiv este ca statul roman are un procent de doar 20% din afacere si al doilea motiv este ca se folosesc cianuri. Desi exista si alte metode, mai putin daunatoare mediului inconjurator, acestea sunt mult mai costisitoare si compania ar pierde din profit.
    Daca procentul statului roman ar fi de cel putin 80% din afacere ar fi cu totul altceva.
    Doresc sa imi exprim din nou tot respectul pentru pozitia dumneavoastra.
    O zi buna!

  14. Astia la Suceava o sculpteaza in gheata pe Nuti Udrea si voua va arde de fleacuri gen Rosia-Montana. Rusine Victor Ciutacu !

  15. @ Theodora: De ca ma rog crezi ca daca procentul detinut de stat ar fi de cel putin 80% ar fi alta mancare de peste? Chiar crezi ca ceva din suma asta va ajunge la noi? Inca nu ai invatat nimic din toate privatizarile&concesionarile de dupa `90?

  16. Cand am citit articolul mi-am zis ca D-l Ciutacu din nou opereaza la imaginea publica a dumnealui, dar nu in sens ascendent.Afland de pozitia ferma a dumnealui de a nu se implica in „lupta de clasa” Rosia Montana, ii inteleg si dorinta ca nu vrea „sa devin(a) comentator-jucator”.O.K. Dar aseara la Sinteza Zilei ce a fost? D-l Gadea i-a solicitat prezenta asa pur si simplu din prietenie sau sa-i auda parerea dumnealui?. Parca l-am auzit contrazicandu-l pe domnul prof. de la Cluj?!.

  17. base are ficatul violet – deci e inatacabil de cancer, asta nu stie vadim tudor…

  18. Istoria recentă ne învață că , indiferent de opinia generală, PD-L-ul va face pohta ce-a pohtit, întru îmbogățirea directă sau prin terți a celor mai mândri și merituoși exponenți ai portocaliilor. Ce nu pricep eu este ce rol are d-na Adina Vălean în toată această cârdășie?!? Ce a apucat-o ?!? Rumoarea din rândul colegilor europarlamentari și contestările legate de modul abuziv în care a condus seminarul despre Roșia Montană sunt de natură să mă îngrijoreze.Îl prețuiesc prea mult pe d-nul Antonescu și de aceea mi-e teamă că soția dumnealui i-ar putea aduce prejudicii de imagine și i-ar putea fragiliza autoritatea în partid și reputația de politician nepătat. Mai ales acum, în preajma Congresului PNL….

  19. Cine-i fraieru’ care crede ca”miliardele”(?!) vor ajunge in bugetu’ tarii trecand de Videanu&comp ? Nu mai cred in Mos Craciun…

  20. Nu ii inteleg pe cei care se opun proiectului. Este o afacere din care toata lumea are de castigat. Cei care cunosc zona stiu foarte bine ca mineritul este cam singurul mod in care locuitorii din zona isi pot castiga existenta.

    Mi se par penibili toti corporatistii care vor sa salveze Rosia Montana din fata unui laptop, dar n-au calcat in viata lor prin zona respectiva. Cel mai bine ar fi ca fiecare sa isi vada de treaba lui.

  21. pt nostradamus.
    ai dreptate in ceea ce spui. poate nu 100% dintre ei dar 90% sunt asa cum i-am descris eu. dar in afara de o singura persoana (nu ma refer la vadim) si 2-3 in jurul lui(nu partidul din care face parte) care au refuzat sa fie la guvernare cu orice chip si in orice alianta, eu nu mai vad decat o haita de lupi tragand fiecare de bucata la care ajunge, pentru a-si potoli foamea, dintr-un animal numai piele si os. in ceea ce ma priveste acea persoana despre care vorbeam mi-a readus speranta ca inca mai exista sanse. problema mare in aceasta tara este faptul ca s-a manelizat mare parte din acest popor tocmai pentru astfel de rezultate in alegeri. si daca iti aduci aminte la ce spuneam zilele trecute legat de educatia si cresterea copiilor nostri, exact acelasi lucru ar fi trebuit sa faca cu acest popor toti cei care ne-au condus, numai ca ei nu si-au iubit poporul asa cum ne iubim noi copii. si ar mai fi multe de spus. dar trebuie sa mai si munceasca cineva. (am glumit)

  22. Crede cineva ca Ceausescu nu stia de aurul de la Rosia Montana ? Inca de prin 70 avea oferte statul roman sa inceapa exploatarea si circula un zvon comform caruia Ceausescu a decis sa plateasca toata datoria nationala si s-o termine cu Fondul Monetar pentru ca incepusera sa-l bazaie din ce in ce mai des ofertele din vest pentru concesionarea exploatarii in contul platii datoriei externe.Si pe vremea aia beneficiile oferite Romaniei erau mult mai mari decat cele de acum.Cu toate astea Ceausescu a refuzat.Oare de ce ? Desi el nu dadea 2 bani pe ecologie si mediu.

  23. @ andrei_viitor_jurnalist

    Esop și, mai târziu, La Fontaine spuneau ceva despre o VULPE care nu ajungea la struguri… Să fi ajuns VULPEA o biată PISICĂ , între timp, sau să fie doar o carență în cultura generală a unui viitor jurnalist ?!? Nu aștept răspuns, el este y compris…

  24. ptr romani ar fii mai bai bine sa nu aibe “locuri” gen rosia montana.lipsa motiv cearta.

  25. Ba sa comentezi despre Rosia! Ce altii-s mai destepti ca noi? De ce nu ne-am baga si noi: tu jurnalist care nu ai prea mult habar despre ce-i p-acolo (ca multi altii) si eu anonim geolog (ca multi altii)?

    Imi vine greu sa inteleg rationamentul unora, care se crispeaza de parca l-au vazut pe drcu si se declara vehement si fara loc de comentarii impotriva proiectului de la Rosia Montana, in conditiile in care toate (TOATE) celelalte proiecte miniere din Romania nu respecta decat vag sau de loc normele europene pentru protectia mediului, ce sa mai vorbim de rezolvarea macar pertiala a problemelor sociale din acele zone miniere. Pentru alea de ce nu sarim la gatul autoritatilor? Nici exploatarea anterioara – momentan inchisa – a Minvest de la Rosia Montana, nu a respectat nici o clipa vreo norma de mediu. Curge apa rosie acida de mina acum de ma intreb, unde naiba au vazut ecologistii de ocazie raiul pe pamant pe acolo? E atentia directionata precis doar pentru ca restul exploatarilor miniere nu au notorietatea si finantarea primului? Doar pentru ca papagalii astia de la Gabriel Resources au facut public si cu tam tam inca din prima clipa de prin 1996 care le este intentia? Daca mergeau pe burta, pana acum aveau toate acordurile, ce nu s-a mai vazut? E drept: ei au dorit si sa le creasca cota la bursa prin reclama ca mama ce tari sunt ei, dar oare exista si alta varianta cand vrei sa vinzi actiuni pentru un proiect? Fara reclama? Saracii (vorba vine saracii) au vrut la inceput doar sa-si vanda investitia in explorare cu rezultatele investigatiilor lor cu tot, ca ei erau doar o firma de explorare nu de exploatare. Asa cum bine ai observat: Frank Timis nu a extras un gram de aur pentru nu se ocupa cu asta. Firma lui se ocupa exclusiv cu explorarea. Dar dupa ce a izbucnit scandalul, nici o companie miniera mare nu a mai vrut sa puna botul si sa cumpere afacerea, decat dupa linistirea apelor. Si cum treaba treneaza de vreo zece ani, iaca s-au hotarat ei sa-l faca singuri. Au intemeiat RMGC alcatuita din asociatii cunoscuti de toata lumea cu tot cu procentele lor. Au mai vandut si actiuni la bursa din Toronta inclusiv la cativa asociati strategici priuntre care si cativa prieteni apropiati ai Domnului Soros, sa o lase mai moale cu campania anti etc. A propos oare membrii Aasociatiei Soros din Romania au fost informati de atitudinea sponsorului lor?

    Imi este usor sa inteleg interesul acelora care sunt favorabili proiectului, pentru ca este clara si precisa sursa de “finantare” si pe fata si pe dos. Din pamant. De acolo iese profitul, dupa ce se scoate resursa exclusiv pe banii investitorului si apoi se vinde “produsul” pe piata libera sau bancilor interesate din Romania. Treaba cu extractia de obicei se face de catre o companie miniera pe baza unei licenta de exploatare cu termeni contractuali clari si in respectul legii. La noi s-a putea face si de catre o fabrica de salam sau de camasi sau de carat gunaoi, e drept, dar canadienii nu inteleg asta. Intreb in contunuare, dar sursa de finantare a celor care se opun proiectului unde e (ONG-uri, asociatii salvatoare, seminarii, mitinguri, concerte in aer liber, site-uri etc. etc.) in ce “pamant”? Din dragoste pentru tara si popor se manifesta ei? Mda…. Ighen ighen!

    Nu cumva e altceva? Sigur e altcineva care ne manipuleaza. Ce usor e sa manipulezi opinia publica si mass media cand ameninti cu cianura si mutatul muntilor din loc! Ce aberatii se vehiculeaza! Ce exagerari se trambiteaza, de-ti sta minte-n loc pana unde poate sa mearga imagiatia! Nu e clar ca exista un alt investitor interesat sa preia afacerea din acest punct, unde proiectul este foarte interesant economic (pretul aurului creste si tot creste pe piata mondiala) si cu noi ecologistii de ocazie carora ne vine de ciuda sa bem apa aia rosie acide de mina care curge chiar acum cand vorbim pe valea Rosia si Corna, doar doar om scapa zona de viitorul dezastru ecologic. N-ar fi interesant sa preia ala ascunsu’ afacerea, fara sa mai bage prea multi bani ca sa se ajunga la acelasi grad de cunoastere ca acum, cu solutiile tehnice precizate, cu rezervele omologate?

    Observ ca toti opozantii isi bazeaza vehementa pe informatiile pe care le-au citit din presa. Nici unul nu a fost interesat sa parcurga macar de curiozitate Raportul EIA care este public, postat de Ministerul Mediului inca de cativa ani buni. Pe Attila Korodi, un adevarat specialisrt de mediu, l-am inteles ca s-a putut opune la cererea partidului sau etnic doar pe teme juridice inventate si alea, pentru ca el ca specialist de mediu nu prea avea alte argumente tehnice impotriva. Nici el nu da doi bani pe asa zisul Raport al Anademiei Romane cu soluttile lor alternative de-to vine sa razi amar pana crapi de ciuda. Cica sa se dezvolte afacerea cu recoltarea plantelor medicinale, ca alternativa la o investitie de jde milioane de euro. Si mai e si Austri-Ungaria la mijloc, care o da mereu cu “dezvoltarea durabila si sa lasam generatiilor viitoare dreptul sa exploateze durabil acest zacamant”. Adica cine stie al cui va fi acest teritoriu in viitor, nu?

    Respect atitudinea politicienilor (din ce in ce mai multi – bravo – inclusiv liberali – bravo – ) care sustin ca doar specialistii avizati sa-si dea cu parerea, alaturi de institutiile statului cu atributii in domeniu, precum si publicul interesat. Noi ceilalti putem sa ne vedem in continuare de treaba si sa facem ceea ne pricepem si uneori chiar facem sau ne prefacem ca facem. Scuze pentru greseli, pentru exprimarea incoerenta si inconsecventa in gandire. E tipic. Si eu sunt roman.

  26. Bai crestinilor, manca-va-s portofelele.Nu stiti vreo benzinarie mai misto ? Sa-mi boteaza si mie puradelu’in scaldatoarea aia cu multi parai? Ca l-a fatat piranda mea musulman sireaca si m-am banghit io ca fratele cumatrului bunicului nepotului mondial le are cu evanghelizarea, mai ceva ca nasparlii aia de iezuiti.

  27. Vedea-l-as pe distinsul Ministru al Mediului, actual, cum il va contrazice pe fostul Ministru al Mediului, Attila Korodi? Cu ce argumente? Doar nu mi-l imaginez ca se va impotrivi Presedintelui Portocaliu, de a da avizul pentru proiectul Rosia Montana chiar daca sustine: “Le voi da avizul cand voi fi convins 101% ca nu aduce atingere protectiei mediului si nu poate polua”.Si daca chiar o va face il va auzi cineva? Ca doar daca Zeus a spus raspicat ca problema va fi transata in CSAT, poate Borbely sa tot sustina ca nu este o problema politica!!!

  28. Domnule Ciutacu in acesta problema statul roman portocaliu trebuie sa se pronunte daca proiectul este bun sau rau. PUNCT. De aceia STOLOJAN, STOICA, si compania de sunet si lumina securista ne-a imbicsit 5 ani la rindul ca sunt cei mai inteligenti. Acum trebuie sa arate celor care i-au votat de ce sunt in stare. Intodeauna securitatea a facut politica in loc sa apere cetatenii si interesele acestei tari. Nu ziaristii, nu cetatenii din Sulina sau de aiurea trebuie sa decida acest lucru. Ne-am saturat de manipulare, de minciuna si de incompetenta prostilor din aleea modraogan si cotroceni.

  29. @Victor Ciutacu

    pot sa raspund eu pentru Toni?
    (@Toni: care-i hotul/victima la afacerea asta? eu inca nu m-am prins…)
    Hotii sunt cativa putini, dar nu stiu cine sunt cu nume si prenume. Victima insa e clara: toti ceilalti, o tara intraga, mai multe generatii.
    E simplu: acolo se afla zacaminte in valoare de peste 8 miliarde de euro. Care apartin Romaniei, nu as zice statului roman, ci Romaniei, romanilor. Cel mai mare zacamant de aur din Europa, si ultimul mare zacamant din Romania.
    Daca din cele 8 miliarde de euro, statul roman primeste 1,5 miliarde maximal si aceia esalonati pe 15 ani (ca 100 milioane pe an); si daca din cele 8 miliarde de ca. 4-5 miliarde pleaca din tara ca si profit net al firmei respective; si daca in urma ramane cea mai mare cantitate de otrava din Europa in spatele unui baraj, atunci e foarte clar cine e victima

  30. pt Theodora. ce inseamna 80% din afacere. sper ca te referi la profit. totusi 20 % nu inseamna chiar putin in cnditiile in care romania nu da nimic. in plus,apar locuri de munca, care vor fi tot ale romanilor. Poate doar specialistii vor fi straini, desi, sigur, nu toti. si tot in plus, romania primeste redeventa pentru terenul exploatat. in final se adua ceva profit pentru romania.

  31. M-am saturat de discutia asta interminabila despre Rosia Montana si dihonia pe care a bagat-o afacerea asta in clasa politica din Romania si in societate, si mai ales intre locuitorii Rosiei. Zilele trecute m-am intalnit cu niste tineri din grupul Nationalistilor Autonomi Timisoara care au reusit sa ma convinga ca singura solutie este nationalizarea acestei mine de aur si astfel de resurse naturale sa devina strict in patrimoniul natiunii. Nu suntem noi romanii nici atat de debili sa nu fim instare sa exploatam aceste resurse si nici atat de cretini incat sa le dam altora sa faca punga groasa si noi sa ramanem cu muntii parjoliti.

  32. Ce pierde tarisoara asta? Raspunsul este unul foarte simplu: o mare sursa de venit. E adevarat ca va castiga la schimb o mica sursa de venit din afacerea asta. Merita?
    De ce sa nu platesti o parte din datoriile facute de guvernanti scormonind pamantul? Suna mai bine decat somajul fortat. Ok avem aur, acu’ sa-l vindem la pretul lui.

  33. sa ma fut in proiectul lor . vor face 8 miliarde de euro in 17 ani si vor investi 500 milioane . cu cei 300 de salariati nu vor cheltui mai mult de 70 milioane in 17 ani .
    boierii vor castiga si ei ca se vor plati ceva redevente ( nu pre mari ca sa nu speriem ,,investitoru ” asa ca la petrom )…si boierii stiu sa-si mareasca averea pe baza banilor ce-i ,,administreaza ”
    si noi o sa ramanem cu o gaura gigant si o zona poluata cu cianuri si arsenic ( stim ei ne asigura ca noi suntem prosti si nu va fi asa …) .
    nu putem sa nu remarcam cati bani se cheltuie pe reclama si lobby ( spaga legala ) . asa ca au multi sustinatori in media ,analisti , politic…
    ps: sa nu se inteleaga ca am ceva impotriva oamenilor ce fac bani ..doar cred ca pentru noi e un very bad deal .

  34. Dacă unii exploatează petrolul alţii de ce nu aurul …în definitiv proiectul ăsta mă afectează precum gripa porcină…Nu-l lasă ficatu pe marinar că se antrenează zi de zi….

  35. Buna seara d-le Ciutacu,

    Sunt de acord cu mesajul Dvs.Sunt inginer chimist si inteleg procesul de acolo;nici eu nu sunt nici pentru,nici contra.Sper ca ,cei care iau decizie sa aiba o responsabilitate maxima,atat stiintifica ,cat si a constiintei.
    In privinta lui basescu,eu mi-am spus de multe ori parerea:daca clacheaza,o face cu responsabilitatea lui-eu stiu ce inseamna o boala si nu o doresc NIMANUI ,darami-te sfarsitul;m-ar bate Dumnezeu daca as gandi macar asa ceva.Eu doresc TUTUROR sa fie in primul rand sanatosi la trup si la minte-restul ,le primim fara sa vrem, tot de la Dumnezeu.

    Va doresc,cu tot respectul,numai bine si o saptamana cum vreti Dvs.,
    IoanaP
    P.S.Acum va scriu de pe laptopul sotului,ca mi s-a virusat calculatorul.Daca nu va mai scriu un timp,inseamna ca nu l-am pus inca la punct.

  36. Nu ştiu care ar putea fi motivul porpagandei pro sau contra, ceea ce simt este că nu vor reuşi să scoată nici un fel de aur din această zonă (fără de explicaţii logice, doar al şaselea simţ.

  37. Pentru Andreea- Iti propun sa verificam daca sunt situatii similare in alte tari. hai sa vedem care este procentul acolo? Din cate am auzit eu procentul corect ar fi 80% pentru Romania si 20% pentru ceilalti.

  38. 1. Intamplator, sambata seara pe N24 (german) s-a dat un documentar despre AUR.
    Incepea undeva in Kazastan cu o mina la suprafata. Uriasa. Si camioane uriase. Si utilaje pe masura. Peisaj selenar. Apoi baile de cianura; riscul de poluare. Salariile alora care lucrau in uzina erau cam la 600€.
    Pana la aurul curat era mult, mult de lucru…
    Nu stiu daca exista in zona Rosia Montana si alte posibilitati de lucru. Nu stiu daca exista situri istorice. Nu stiu daca din punct de vedere mediu exista un OK dat pe bune.
    Ce stiu este ca exista pericolul ca jigodiile politice sa se bage si sa faca totul praf. Nu ca ar fi prima data, dar numai ei au de castigat.Si nu tara, nu romanii, nu bugetul.
    Clica. Gasca. Oamenii de bine si de omenie.
    Doar ei. Mi-e sila…
    PS
    M-a dezamagit si doamna Valean. Din pacate…

  39. E cel putin ciudat sa observ cum unii “jurnalisti” isi gasesc impartialitatea si deontologia cand e vb de ceva cu adevarat important ca Rosia Montana.Anvergura unui om(ziarist in cazul nostru) e data de preocuparile lui prietene….E foarte departe de mine intentia de a jigni dar e frustrant sa vezi cum subiectele importante cu adevarat sunt maturate sub pres si in schimb se vorbeste de flacari violet,vrajitori,cat bea basescu si altele.Ca unul care nu poate trai fara presa ma simt dezamagit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.