Esti aici:
Prima pagină > Blog > Romania TV > Anul de guvernare Ponta, la Tonomat

Anul de guvernare Ponta, la Tonomat

Prin excepţie de la regulile casei, emisiunea de azi începe la ora 22. Dacă aveţi întrebări, scrieţi-le aici şi, în măsura timpului, va răspunde la ele…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

37 thoughts on “Anul de guvernare Ponta, la Tonomat

  1. Cand veniturile(nu salariile!)celor din invatamant vor reveni la nivelul de dinainte de taieri…caci in afara de cei 25% luati din salariu,au mai fost si alte sporuri taiate sau care pur si simplu nu s-au mai acordat..exemplu:al 13-lea salariu sau banii de carti sau gradatiile…acum s-a ajuns ca si permisele de calatorie CFR sa fie impozitate,de parca ar fi venit…

  2. Cand se deblocheaza posturile in administratia publica locala?

  3. sa ne spuna tov prim ministru cum ramane cu depolitizarea si meritocratia in institutiile statului, pt ca pana acum vad ca fac acelasi lucru ca PD-L!!!

  4. Imi cer scuze pentru off-topic, dar mi se pare cea mai scurta metoda de a va transmite ceea ce doresc: puteti scoate link-ul catre inregistrarile “Vorbelor grele” (cel de deasupra “posterului” cu Tudor Gheorghe). Cei de la Antena 3 le-au scos de pe site. Mai bine mutati link-ul cu “Tonomatul” in locul sau. Sa traim in prezent, zic.

  5. Si ca sa fiu oarecum on-topic: am vazut pe banda galbena de la RTV ceva de genul “Victor Ponta, in aceasta seara la RTV. Ponta, despre salarii, pensii si scumpiri”. Intrebarea mea (retorica, desigur): vom apuca ziua in care va veni un prim ministru la televizor sa vorbeasca si despre ieftiniri?

  6. @Andrei: eu traiesc extrem de in prezent. “Vorbe grele” reprezinta un capitol important din viata mea, consemnat ca atare. nu-mi sterg trecutul cu radiera. e problema Antenei 3 daca si de ce a simtit nevoia subita de a-si scoate productiile proprii de pe site.

  7. semanati in poza … tare frumusei amandoi! D-le Ciutacu stiti ce cred eu ??ca la ultima vizita a lui Rompuy,a stabilit cu basescu sa sicaneze si sa impiedice eliberarea de fonduri europene spre Romania-de ce ?ptr ca la anul sunt alegeri europarlamentare si( romanii trebuie sa fie cat mai nemultumiti ,basescu sa aiba ce reprosa -printre altele ca nu a luat cele 6 miliarde-)si usl sa aiba un rezultat cat mai SLAB -Popularii sunt disperati sa nu piarda MAjoritatea in PArlamentul European…………si atunci Cum sa ajute un Guvern ai carui reprezentanti-eventuali- sustin altceva decat ei???.!! ma intereseaza mult si parerea DV-ce credeti?

  8. Fondurile europene. Ponta a afirmat sapt trecuta ca a schimbat in cazul Programului Operational Regional (POR) “rambursarea” in “decontare”. A dat exmplul unei primarii care trebuia sa plateasca proiectul din sursele sale iar apoi sa i se ramburseze iar in noua formula se trimit facturile si se fac direct decontarile.

    De cand se aplica aceasta procedura si cui? De ce doar pentru POR? E valabil pt toti castigatorii de prouect finantate prin POR sau doar autoritati locale? E sustenabila avand in vedere presiunea uriasa asupra bugetului (teoretic toti vor finaliza proiectele intr-un singur dosar de plata)?

  9. poate numara pe degetele mainilor cate rude( inclusuv fini) s-au angajat sau au facut un salt mare la stat de cand e primministru?

  10. Sa explice celor care se mai uita inca in gura lui, de ce Ilie Serbanescu nu are dreptate cand spune ca e diversionist in problema gazelor de sist spunand ca urmareste independenta energetica a Romaniei si ca vrea gaze mai ieftine decat cele importate din Rusia, pe cele 5 contra-argumente prezentate de acesta:

    1. Cu Chevron-ul a semnat sau nu contracte tip, care sunt de explorare, dezvoltare si exploatare?
    2. Contractul semnat e unul de redeventa in urma caruia statul se alege cu bani, nu cu gaze?
    3. E posibil ca pretul gazelor exploatate astfel sa fie mai mare decat al celor conventionale, datorita complexitatii tehnologiei folosite? (oricum mai mare decat al celor venite din Rusia?)
    4. Daca la 3 raspunsul e nu, va propune amendarea legislatiei UE privind liberalizarea preturilor in energie sau urmareste iesirea din UE, astfel incat pretul de achizitie sa nu fie acelasi cu cel al gazelor importate din Rusia?
    5. Daca tot va amenda reglementarile UE, va rezolva si libertatea producatorului de a exporta unde vrea el gazele exploatate si va interzice Chevron exportul si ii va impune un pret de vanzare catre statul roman?

    …o intrebare suplimentara de la mine:

    6. De ce nu are curaj sa ii intrebe pe cei ale caror resurse la administreaza (adica noi, printr-un referendum national) ce vrem sa facem cu resursele noastre? Sau de ce nu propune un articol in noua constitutie care sa oblige statul sa faca plebiscit ori de cate ori vrea sa se atinga de resursele tuturor (eventual si utilitati)?

    … si doua intrebari puse (si) de el guvernului MRU prin motiunea de cenzura prin care l-a dat jos:

    7. “De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de sist, in conditiile in care nu existau studii si nici cadrul legislativ specific care sa reglementeze conditiile tehnice de explorare-exploatare care sa evite riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice? (In cazul reactoarelor nucleare de la Cernavoda s-a cerut acceptul locuitorilor orasului si a existat, permanent, un program de asistenta finantat de stat pentru cetatenii din Cernavoda. Ce consultari au avut loc cu locuitorii din Barlad ori cu cei de pe litoral?)”

    8. “Care este nivelul de secretizare pentru fiecare acord dintre cele mentionate si prin ce act a fost secretizat fiecare acord? (Am atras atentia si noi, USL, si societatea civila asupra faptului ca in legislatia privitoare la protectia informatiilor clasificate se interzice expres secretizarea in bloc a contractelor sau acordurilor. (…) Nevoia de transparenta insa in cazul unei decizii atat de angajante si in conditiile in care investitorul extern este de acord impune desecretizarea acestor contracte. Aceasta motiune doreste sa sanctioneze in primul rand lipsa de transparenta din acest proiect)”

  11. Victor Ciutacu, întrebați-l vă rog pe dl Prim dacă:
    – aroganța pe care o are, împreună cu starea de ușoară levitație, care până la sfârșitul mandatului va fi mai “profundă” decât aceea pe care a avut-o mentorul său, vin din atotștiință și înțelepciune sau vin din timiditate și nesiguranță?
    – până la prima “confiscare a automobilului”, cam câți kilometri de autostradă preconizează că o să ctitorească guvernul dumnealui?
    – căt o să mai calce statul român în picioare “mediul privat” incluzând aici și producătorul agricol român?
    Cu mențiunea următoare: “mediul privat”, acela care nu are “afaceri” cu statul!

    Nu de alta, dar dacă te simți ofuscat de întrebările unui reporter, mai “lipsit de experiență” sau din contră, malițios,  în momentul în care îi răspunzi arogant și personal acestuia, ori te bazezi pe binele făcut deja poporului și implicit reporterului, ori ești “neatent”și uiți cui trebuie să-i transmiți de fapt informațiile, ce informații și în ce fel.
    Aroganța cu care au fost formulate întrebările acestea se bazează pe realități. 
    Pulimea veghează….

  12. @ Andrei pe 13 May 2013 la 15:18:

    Doar nu te aşteptai ca A3 să se comporte ca o televiziune occidentală (aşa cum se autointitulează)…
    Nişte oameni lipsiţi de ranchiună, oftică şi angoase, ar fi făcut mici glumiţe la adresa lui Victor Ciutacu, ar fi bătut apropouri în legătură cu trecutul lui în acel trust, Badea ar fi putut avea replici de genul: “Stai că am un mesaj, o fi Ciutacu? Ah, stai!, el nu mai lucrează aici…”, Gâdea ar fi putut spune într-o zi de Joi: “Stimaţi telespectatori, ne vedem Luni. Între timp, rămâneţi cu ‘Vorbe Grele’ Vineri, iar apoi… Ah, mă scuzaţi! Ciutacu şi-a dat demisia.”, plus multe asemenea replici… Ar fi putut să recurgă la un umor deloc deocheat, dar plin de înţeles…ca şi cum Ciutacu ar fi părăsit corabia…marea ‘familie A3’…
    ;)Dar pentru a putea fi în stare de aşa ceva, întâi de toate trebuie să ai un caracter demn de toată admiraţia, iar mai apoi trebuie să fii atât de bazat pe propriile puteri, încât să nu stai cu teamă că dacă vorbeşti despre Ciutacu, fie pozitiv, fie negativ, asta se poate transforma într-o publicitate pe care ai putea să i-o faci gratuit. Însă cum foamea e mare, observ că au de gând să-l treacă ‘în nefiinţă’, ca şi cum nici n-a existat, de frică să nu înceapă lumea să-l caute la noul lui loc de muncă, şi astfel să le scadă lor frumuşeaţa de rating… 😉

    @ Victor Ciutacu:

    Aş avea şi eu întrebări pentru Ponta, dar sunt atât de ruşinoase, încât sunt convins că nici tu nu i le vei adresa, şi nici el nu ar răspunde. Oricum, le formulez totuşi…pentru că de citit blog-ul tău, cu siguranţă o face:
    – Cum are de gând să gestioneze pata de pe C.V., reprezentată de plagiatul vizibil de pe staţia spaţială Mir?
    – Având în vedere discursul anti-Băsescu pre-electoral, cumulat cu mai noua coabitare întru propăşirea naemului, are de gând să procedeze la fel şi cu Antonescu? Să afirme că liderul PNL este candidatul USL la Presidenţiale, dar să se răzgândească pe ultima sută de metri şi să candideze chiar el? (întreb asta pentru că prin comportamentul său, deja a creeat un precedent major în ce priveşte răzgândeala…)
    – A trecut deja un an de guvernare. Are de gând să facă publice rezultatele auditurilor din ministerele furăcioase ale PDL, şi să trimită astfel pe mâna justiţiei, vinovaţii pentru nelegiuirile din era Băsescu? (bine…nu mă aştept să se mai întâmple ceva cu oameni precum Blejnar sau Videanu, atâta timp cât Kovesi este numită de însuşi Ponta…era aşa…o întrebare retorică, amuzantă…)
    – Socrul său face parte din gaşca celor care niciodată nu l-au vrut pe Băsescu dat jos cu adevărat, iar la mesele luate în sânul familiei a fost convins de către acesta să o lase şi el mai moale?
    – Numirea lui Kovesi a avut cumva drept una dintre clauze, verdictul din viitorul dosar greu al bunului său prieten şi mentor, Adrian Nastase, în sensul pronunţării unei sentinţe prin care acesta din urmă să nu mai intre în puşcărie? A servit drept garanţie această numire controversată, în sensul rămânerii în libertate a fostului Premier-puşcăriaş-sinucigaş?
    Aş mai avea vreo câteva, dar nu doresc să devin maliţios…mai mult decât probabil sunt… 😉

  13. as prefera sa incetati povestile cu Antena 3. politica respectivului post tv nu (mai) face obiectul interesului meu

  14. Domnule Ciutacu va rog sa-l întrebări pe domnul prim ministru cum vede dumnealui relansarea economică in tara asta ,acum la un an de la preluarea guvernării. Locurile de munca este cea de a doua întrebare ,eu sunt din județul Giurgiu , oameni sunt disperati , nu știu la ce metode sa mai recurgă pentru a supravietui , nu pentru a ,,trai bine,, . Iar a treia întrebare este legată de declarația dumnealui de astăzi in care spune ca vrea colaborare cu parlamentarii PP DD. Cu respect îl întreb , nu sunt suficienți 70% in Parlament ?

  15. @AntiM +1

    La citi bani s-au risipit aiurea in tara asta, n-ar fi mai simplu sa
    cumparam tehnologia si sa exploram & exploatam gazele alea noi, romanii,
    daca tot o arde doctrinar de stinga si cu interesul national grupa mare ?
    Sau sa plateasca cercetatorii romani sa scoata propria tehnologie.
    De ce pe vremea lu’ alde MRU, afacerea gazelor de sist era “cîh”
    si acum e buna-buna ?

  16. cum ramane cu promisiunile de acum un an? cum ar fi legata de cote diferentiate de tva pentru alimente?

    cum ramane cu trufia afista la inceput fata de fmi?

    ce ne facem cu un leu putin cam prea puternic pentru puterea noastra de cumparare? caci da, un leu puternic inseamna ca noi cumparam scump si vindem ieftin…

    cum ramane?

  17. Legat de tot ceea ce a scris “AntiM”, dacă aș avea “onoarea” să fiu în locul domnului Ciutacu în seara asta, aș începe direct cu următoarea întrebare: „domnule prim-ministru, dumneavoastră chiar nu vă e rușine?!” Și apoi, dacă insistă, aș intra în detalii… Dă-l încolo de pact de coabitare sau de non-combatul de după referendum. Pe mine mă deranjează nesimțirea și ipocrizia. Adică acum un an spuneai o treabă, iar acum te faci că de fapt ai spus cu totul altceva, ca cel mai josnic politician pe care ni-l putem imagina.

  18. da..cum vede relansarea economica? buna intrebare oamenii au nevoie de locuri de munca, nu se mai fac angajari. firmele au nevoie de sprijin nu de taxe

  19. Bună seara ! – Vă rog, domnule Ciutacu, e extrem de importantă chestiunea !

    Scurt și concis pentru domnul Ponta: În numele a mii de tineri cu care am stat de vorbă în ultimii ani, îl rog pe primul-ministru să spună când se va termina programul ”Prima Casă” care menține specula imobiliară prin plafonul artificial de 60.000 EUR.

    Când vom putea, domnule Ponta, să cumpărăm măcar locuințe vechi fără a fi obligați să plătim rate timp de 30 de ani bancherilor ? Concret, când veți lăsa liberă piața imobiliară ???

    Florin Lazăr

  20. Intrebarea simpla pentru Ponta este daca cumva ne-a luat de prosti si crede ca nu ne dam seama de diferenta dintre ce ar fi trebuit sa fie aceasta asa-zisa “schimbare” de regim si ceea ce a iesit.

  21. Intrebari:
    1. Cand se platesc arieratele de la Fondul de Mediu? Dar cele de pe HG577-de la Ministerul lui Dragnea? Au intarzieri de 2 ani de zile la plata…
    2.De ce l-as mai vota eu, ca alegator roman, in viitor, daca odata ajuns la putere a facut rau familiei mele prin marirea poverii fiscale?
    3.Este adevarat ca Romania este de fapt in incapacitate de plati, nedeclarata?
    4. Este constient ca strada incepe sa fiarba?
    5. De ce a sistat toate noile investitii?
    6. Ce masuri economice concrete a luat in favoarea mediului privat?

  22. Cand o emisiune este intre tineri ,todeauna este mai relaxata ,mai plina de substanta ,trece placut ecranul . Ce-mi place la d-nul Ponta este curajul ,asumarea (mai rar la romani)responsabilitatea si viteza cu care vrea sa guverneze.Are noroc si de o echipa mai tanara ,fara complexe . Dupa cate a patimit ,cat a fost umilit de basescu “rusticul” a rezolvat f. multe probleme. Are acum placerea base sa bea o tuica cu taranii facandu-si vise de marire Eu spun ca-i stinsa steaua lui ,romanii sunt politicosi, mai zambesc cu el ,mai fac poze dar vad rosu cand aud de alegeri ,tot ce tine de el dispare ,adio eba europarlamentar …A fost o seara frumoasa cu RTV.Multumesc.

    P.S.va rog sa nu puneti la suflet “otravurile “unora cu A3.
    Ati facut parte dintr-o echipa minunata ,duceti cu d-stra experienta ei de care postul RTV are numai de castigat .Chiar este bine sa mai vina cineva .Asa cum Rares Bogdan a ridicat calitatea postului si d-stra ridicati mult stacheta postului RTV .

  23. nu stiu cum face da’ are raspuns la toate-Victor Ponta-are clasa-!!
    -sper ca masurile pe care urmeaza sa le ia sa nu fie chiar atat de dure…eu am incredere ca va avea succes….inteligenta lui e fantastica..si dorinta de a face ,de a face BINE.. Lili Ruse nu se potrivea in decor cu Dv si Premierul…………stiu ca nu va plac cei prea patimasi in sustinerea cuiva (ca sa folosesc si eu un cuvant rostit de Premier la final)- da’ vreau sa va spun ca TIN la el si imi doresc enorm sa reuseasca…..

  24. 1. Il rog pe domnul prim ministru ca atunci cand vorbeste despre salarii(mariri/micsorari) sa specifice clar la ce se refera bugetari sau privati – pentru ca tot amesteca si a creat de ani de zile o mare confuzie. Nu uitati ca marea majoritate a contribuabililor vine din mediul privat si trebuie adresati si acestia. Dansul si nu numai, chiar si presa, face referiri confuze de genul “a taiat salariile, a crescut salariile” fara a preciza cui exact – pana la urma bugetarii is minoritari in masa totala a salariatiilor – cel putin sper ca e asa.

    2. As dori sa ne explice de ce nu ne concentram pe un proiecte clare de infrastructura cu beneficii vizibile? Eu cred ca principalul proiect ar fi sa interconectam autostrazile deja existente. Nu cred ca primordial pentru dezvoltarea economica e sa ajunga bucuresteanu cu ceafa lata pe autostrada la sinaia – mai important e sa fluidizam accesul miilor de tiruri cu marfa ce tranziteaza valea oltului pe traseul constanta – nadlac si retur. Aici am avea si beneficiul interconectarii mai multor tronsane de autostrada prin centura de sud, pitesti – sibiu + ce mai e de terminat pe coridorul 4. Desi is din zona, nu vad rostul Craiova-Pitesti cat timp coridorul 4 nu e finalizat. Sa facem Sibiu – Pitesti cu fonduri europene, concesiune + centura de sud si sa terminam nadlac – Sibiu iar impactul economic va fi imens.

    Numai bine

  25. @Andrei #1. Arhiva A3 tocmai a fost facuta varza. Nici emisiunile lui Gadea nu se mai gasesc pe site. Nu mai poate fi vazuta nici una pana la 13 Mai.
    In ceea ce priveste politica postului A3 nu cred ca are vreo legatura cu Victor Ciutacu si nici cu emisiunea pe care a facut-o cu Victor Ponta .

  26. Nu se mai uita nimeni in gura lui Ponta… e clar noul Boc – nu s-a schimbat nimic, batjocura continua… Prosteala pe fatza la maxim.

    Sanatatea si infrastructura sunt pe chituci, escrocii fura de rup cu legea in mana, Basescu e tot acolo, e cat se poate de gras si linistit, Vila Dante e pregatita sa-l primeasca, prostii tot prosti raman.

  27. Stimate dle Ciutacu incerc o intrebare si la dvs ca oriunde am pus-o nimen n-a stiut sa raspunda.Ori intrebarea e prea grea ori…In fine ,sintem citeva mii de oameni care am lucrat in gr1 inainte de 01.04.2001.Acum nu ni se mai recunoaste dreptul datorita Legii Boc-Anastase.U.S.L. in campanie a promis ca va remedia acest lucru dar a uitat.Probabil ca dupa alegeri isi pierd memoria sau stiu eu ce metamorfoza se petrece?In Camera Deputatilor a fost trimisa Pl-x717\2011 o propunere care ar reda dreptul furat daca ar fi aprobata in varianta Senatului,numai9 ca ea a fost retrimisa Comisiei Muncii pentru raport bsuplimentar.Eeeee, si de aici sa te tii de la Popeasca la Iconomeasca ,la Sachelareasca etc.Ce mare a fost Caragiale si cit adevar recent gasim in piesele lui.Eu v-as ruga s-o intrebati pe d-na Campeanu si pe dl Ponta cind se va rezolva aceasta problema,asa cum au promis.Va multumesc.

  28. @Victor: Faraoane, la multi ani pentru mîine, multa sanatate, putere de
    lucru, “precum si cele mai bune urari” (daca tot o ardem retro, pă bază
    de “inainte era mai bine”).

    E imbucurator, apropo de editia de azi, ca:
    a) invitatii/invitatele tale nu-s experti/experte in poştă;
    b) d-na Vass n-a renuntat la accentul oşenesc din campanie;
    c) d-na Dragotescu are un debit verbal cel putin egal cu cel al d-nei Vass.

  29. LA MULTI ANI,D-LE CIUTACU!

    Sa aveti maine o zi plina de bucurii,sa va dea Dumnezeu SANATATE si multe realizari,sa va bucurati de familie si de tot ceea ce intreprindeti!

    Cu mult repsect si consideratie,
    IoanaP

  30. Mai devreme ziceam ca A3 are treaba ei cu arhiva de emisiuni si nu mai are treaba nu tine. Totusi RTV are treaba cu Ciutacu dar arhiva Tonomatlui nu merge nici aici. Ce-o fi?

  31. Victor nu ai mai dat niciun breaking news in ultimul timp. Cand mai faci anchete care sa duca la zdruncinari serioase ale puterii sau ale opozitiei? Eu unul sunt satul de dialogurile interminabile.

  32. Din pacate obiceiurile vechi dispar greu. Vedem si astazi peste tot pe unde mergi sa te angajezi ca daca ai depasit o anumita varsta deja angajatorii stramba din nas…Dar sa speram ca va fi mai bine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.