Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Adevărata revoluţie a bunului simţ

Adevărata revoluţie a bunului simţ

Ce vreţi voi? Demisia preşedintelui şi a cabinetului, organizarea de alegeri anticipate şi stoparea comasării ilegitime a scrutinelor, respectarea menirii legale a instituţiilor statului, oprirea jafului şi a clientelismului, stăvilirea bătăii de joc la care sunteţi supuşi, limitarea risipirii resurselor naturale, aplicarea unui tratament fiscal corect. E deja o schiţă de program, cu multe revendicări politice, dar nu sub stindardul unei mişcări politice. Dacă veţi continua, se vor strânge şi altele. Toate, luate individual sau puse cap la cap, sunt de maxim bun simţ. Pentru că mişcarea voastră  e adevărata revoluţie a bunului simţ. Ce primiţi voi? Gaze lacrimogene şi bastoane pe spinare, gloanţe de cauciuc, jeturi de apă, amenzi şi jigniri la foc automat. Pentru ei, voi sunteţi mahalaua violentă, viermi, ciumpalaci, boi şi nevrotici. Vorbele grele pe care vi le aruncă demonstrează că le frică de voi, că voi contaţi infinit mai mult decât lasă ei să se înţeleagă. Faptul că au infiltrat printre voi destabilizatori, agenţi acoperiţi sau pegra ultraşilor, care au dat foc Bucureştilor ca să vă decredibilizeze pe voi, arată cât sunteţi de puternici.

Ei sunt urâţi şi blazaţi. Ei sunt slugile unui singur om. Voi sunteţ frumoşi şi neresemnaţi. Voi nu aveţi stăpâni. Sunteţi doar voi şi revolta voastră sinceră, legitimă, plină de conţinut. Asta-i terifiază. (articolul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Adevărata revoluţie a bunului simţ

  1. Domnule Ciutacu , va propun sa creati un partid cu Mircea Badea si cu altii din anturaju vostru eu si multi altii vom vota !!

  2. Presedintele jucator, game over.Nici Aleodor cu cravata violeta nu-l mai scapa.Alegeri anticipate in martie.Ghici ghicitoarea strazii.

  3. @ソリン-Asa e,Sorine!Nici eu nu stiu ce a avut,curaj sau tupeu de borfas ce a crescut in progresie geometrica cu fiecare magarie ramasa fara reactie.Daca o luam de la Udrea,care era consiliera pe considerentul ca e blonda,ca apoi sa fie nr. 1 in guvern,casa din Mihaileanu,EBA si tot asa ca intr-un virtej nebun insotit de hahaituri si festivisme scrisnite,pina la ultimele jigniri aduse manifestantilor.Si,sunt sigur ca mai urmeaza,nu da nici unul semne ca s-ar fi trezit.Poate Udrea,care mai fricoasa se pare ca isi duce rochitele peste hotare,sa nu i le arda viermii!

  4. Felicitari pentru articol Victor.
    Iti apreciez punctele tale de vedere, la fel si a lui Mihai Gadea si Mircea Badea …. si ale celorlalti colegi ai vostri.
    Cu toate astea, ce nu inteleg este faptul ca atata timp voi (partea onesta a presei, ce nu s-a pus pres la Matrozul Chior) si opozitia ati asteptat o reactie sincera si sanatoasa a cetatenilor. Acum o aveti si asa cum ai spus tu “noi (cei ce protestam) nu avem stapan”. Ce nu iteleg este de ce voi (presa) si opozitia nu veniti langa noi in piata? Nu inteleg de ce acum cand oamenii cer schimbarea nu vreti sa va radicalizati mesajul (acela care il spuneti de ceva ani buni)?
    In speranta ca vei citi acest mesaj, eu (cititorul tau) te astept la Universitate sa cerem sa fim respectati si condusi de oameni nu de “carpe portocalii”. Si daca pentru asta unii ne considera VIERMI, sa nu uite ca un vierme singur e nimic, dar o multime de viermi poate devora un cadavru mai repede decat se asteapta ei. Si, da ei pentru mine sunt niste cadavre politice, caci nimeni nu ii mai vrea.

  5. @FuXi pe 17 January 2012 la 17:33
    La o asa intrebare de fizician, raspunsul unui matematician:

    There’s a scar through my heart
    But I’ll bare it again
    I thought? we were the human race
    But we were just another border-line-case
    ……
    I don’t know where love has gone
    And in this trouble land
    Desperation keep us strong

    PS. border-line se traduce prin rime, maimicute + bebelusi, asistati, ciumpalaci, etc.

  6. Incercati sa reconfirmati informatia asta:
    Azi dimineata la 08:30 la intrarea in Gara de Neord din Timisoara erau postati 5 politisti care scanau orice om care intra in cladirea garii. Nu se putea intra in gara decat daca te atingeai de ei. Faceau un mic scut uman. In spatele statiei de autobuz (in statia de taxi) vis-a-vis de gara statea ascunsi inca 4 politisti de la circulatie. Totul era pregatit pentru ca urma sa plece trenul de Bucuresti din Timisoara si ordinul era clar: SA NU URCE NIMENI IN TREN CARE AVEA FATA SAU INTENTII DE A MERGE SA DEMONSTREZE IN BUCURESTI!!!!
    Eu unul asta am vazut, cine a vazut la fel ca mine sa reconfirme!

  7. Experimentul Raed Arafat

    Luam una bucata securist, in cazul nostru, doctorul sirian, Raed Arafat.

    Primul pas: Il victimizam, vazandu-l o tara intreaga, cum Traian Basescu il umileste si jigneste in direct la Realitatea TV, stire preluata apoi de toate posturile de televiziune.

    Pasul 2: Raed Arafat isi da demisia „de onoare si din demnitate” din guvernul rusinii, coruptiei institutionalizate si incompetentei, guvernul lui Basescu, Udrea si Boc.
    Iata ce a declarat pentru Antena 3, Adrian Sobaru, românul care s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaţilor în semn de protest faţă de proasta guvernarea, aseara in Piaţa Universităţii.
    „Mi s-a părut normal să apărăm un om care a lăsat ceva în urmă (Raed Arafat). Mi s-a părut normal să învăţăm cu toţii ce înseamnă să ai demnitate. Nu-i obligatoriu să ţii de un scaun. Când vezi că nu mai poţi te dai la o parte, dar el (Raed Arafat) chiar este un reper moral din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu este român este mai român decât românii. Este foarte important asta, iar cu toţii avem de învăţat. Nu putem să lăsăm să treacă cineva pe lângă noi.
    Acum românii simt nevoia să fie uniţi ceea ce este bine, dar sunt încă puţini. Avem nevoie de repere morale“.

    Pasul 3: Intre timp, doctorul sirian, Raed Arafat, devine EROU NATIONAL si IDOLUL a milioane de tineri romani.

    Pasul 4: Astazi, 17.01 2011, Raed Arafat este chemat la Cotroceni. Dupa o convorbire de o jumatate de ora cu Traian Basescu, doctorul sirian accepta sa revina in guvernul Boc.

    Pasul 5: Experimentul Raed Arafat a reusit, toate obiectivele fiind indeplinite. Regizorul, in cazul nostru, securitatea basista, poate lua Oscarul, deocamdata. Scenariu filmului, de acum, este conturat: Raed Arafat poate candida, din partea UNPR-ului, PD-L-ului si chiar independent, la viitoarele alegeri. A ramas de calculat doar finalul. Neaparat, trebuie sa fie cu happy-end. ( pentru Traian Basescu fireste.)

  8. Domnule Ciutacu cum fac sa va dau un link de pe youtube in care jandarmii zic cum i-au lasat pe “tineri” sa faca prapad in seara de duminica? Dar nu vreau sa-l mai vada si altcineva in afara de dumneavoastra!

  9. @sunny: mi-l trimiteti pe mailul de la Contact
    @Costin Tanasescu: pana dimineata, il faceai erou. acu-i securist. si-i mai ceri lui consecventa

  10. “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

    Mahatma Gandhi

  11. Victore, am recunoscut ca A FOST EROU.
    Nu pretind ca detin adevarul absolut, departe de mine acest gand, dar asta cred eu acum.
    Sunt un biet romanas, care-si da si el cu parerea. Un ciumpalac, carevasazica.
    Este inexplicabil, pentru orice om rational, cum un om “de onoare, integru si demn, sa accepte, dupa ce a fost injosit zile intregi,sa se intoarca in cloaca lui Basescu si Boc.
    SA DEA DUMNEZEU SA MA INSEL!

  12. acum se vede cat de slabi sint ponta si crin, niste papa lapte jalnici. vreau sa cred ca se va naste ceva frumos din acesta revolta a OAMENILOR.

  13. Victore, nu vreau sa te ‘intoxic’, rasfoind pe net am dat de un dialog in care se spune ca in Oradea jandarmii impiedica niste oradeni sa plece spre Bucuresti in gara Oradea. va rog sa verificati voi,aveti mijloace mai bune!!!

  14. @Costin Tanasescu pe 17 January 2012 la 19:09

    Toate bune si frumoase, dar o teorie are valoare doar daca poate fi infirmata experimental, altfel se cheama wishful thinking. Cu alte cuvinte, dupa logica dvs, Arfat ar putea fi la fel de bine un agent ozenaut venit de pe Kepler-22b. Hai sa fim nitzica seriosi, ca e treaba destula !

  15. Gandul
    PROTESTE ÎN BUCUREŞTI. Boc a făcut terapie de grup cu pedeliştii. Lider PDL: “Nu poţi să-ţi dai demisia pentru nişte ciumpalaci”
    de Clarice DINU Postat la: 16.01.2012 18:09 Ultima actualizare: 17.01.2012 10:43

    #131 Gheorghişor Marin
    17.01.2012 11:50
    Raspunde
    Se pare că unii lideri PDL sunt telespectatori fideli ai emisiunii lui Mircea Badea ,, În gura presei”. Iar ce le intră pe urechi la iese pe gură. Să fie aceasta o dovadă de masochism, nu ştiu ? In mod sigur însă contribuie la creşterea audienţei Antenelor lui Voiculescu. Să fie acesta o înţelegere ascunsă între Traian Băsescu şi Dan Voiculescu ? Altfel, de ce s-ar uita PDL-işti la Antene ? După ce au luat măsura, pe linie de partid, să nu se mai prezinte la emisiunile Antenei 3, consideraţi că vor lua măsura, tot pe linie de partid , să nici nu mai privească la emisiunile Antenelor ? Aşa ca să nu mai existe nici un dubiu ?

    Ciutacule, cu rugămintea să-i transmiţi lui Badea să mai folosescă cuvinte din astea , să vedem cum le preiau cei de la PDL. Au mai fost situaţii vesele şi anterior dar în alte sensuri.

  16. Costin Tănăsescu:

    Dacă eşti lovit de teoria conspiraţiei, te înţeleg. Mie-mi spui? 😉
    Frate, logica ta e puţin suferindă, zic eu. Raed Arafat nu poate candida din partea PDL sau UNPR sau , mă rog , ar putea, dar degeaba. Lumea ar fi foarte revoltată, s-ar simţi trădată. Şi ar reacţiona în consecinţă.

    Te-ai gândit o clipă că sirianul ne-a făcut un serviciu? Eu da… N-am vrut să scriu asta, dar am gândit-o de la început. Sigur că poate bat câmpii, poate omul e un profesionist care i se luase copilul, apoi, i s-a dat înapoi. Cum naiba să fi acţionat altfel decât a făcut-o azi?
    🙄

  17. buna seara.domnule ciutacu…am incercat sa postez pe blogul domnului badea…nu am reusit…am fost prieten bun cu cristi paturca…cel care a compus imnul golanilor…sunt sigur ca in acest moment cristi ar fi fost in piata…cu revolutionarii…si cred ca ar fi adaptat si el imnul exact la fel..daca imi permiteti as avea si eu o adaptare…mai bine haimana decat tradator, mai bine ciumpalac decat dictator, mai bine golan decat pedelist. mai bine mort decat basist…va rog daca cititi mesajul meu sa il transmiteti si domnului badea…cristi cred ca e mandru de oamenii din piata…acolo unde e el acum…

  18. Pentru mine, este cel mai frumos articol scris de tine, care l-am citit vre-odata, si cel mai frumos din aceste zile in general. Poate pentru ca tocmai m-am intors din strada, intr-o zi cand m-am dus cu sufletul indoit de grija,ca poate astazi, dupa miscarea cu Arafat, vor veni mai putini ca ieri. Nu am fost mai multi, dar nici mai putini! Si citind articolul tau, sper ca maine vom fi si mai multi!
    Ma intreba astazi un tanar, cum cred ca se va termina? Am raspuns ca nu stiu, dar indiferent care va fi finalul, esential este sa stim ca NU suntem viermi si ca mai sunt si altii care nu sunt. Indiferent daca suntem sau nu 5 milioane in strada, important este ca putem numara OAMENI,poate chiar romani respectati in devenire!

  19. Deci nu mai pooot!Prostia si degradarea umana e maxima!!!Cum sa ne priveasca ochiul prezidential si sa nu hahaie numindu-ne ciumpalaci, cand o tara-ntreaga se holbeaza adormita la TV si posteaza pe retele de socializare(“va rog sa dati like” :wall: ) in loc sa ia atitudine si sa protesteze acolo unde trebuie? Ciutacule, fa tati un sondaj si vezi cati analisti d-astia de blog au iesit sa protesteze ca sunt nemultumiti. O sa ramai dezamagit. Mai presus de rating e demnitatea si integritatea individului. Nu scriu pe bloguri. Asta e efectul frustrarii, indignarii si neputintei mele. Am dobandit acea ura si incrancenare colerica pe care-o avea Badea in emisiunile lui.Udrea, Videanu,Basescu O SA CADETI RAU DE TOT HOTILOR!!!!

  20. Cata inversunare pe aici!Raed Arafat a procedat corect.Cineva trebuie sa se ocupe si de noi,de sanatatea noastra.Tendintele extremiste nu au ce cauta in demonstratii pasnice.USL=PDL?OK .In prima parte sunt 2 partide,cealalta contine doar un partid.Si atunci ne intoarcem la Adunarea Populara care a dat prilejul lui Ceausescu sa devina un dictator.Punem tot unul de la pdl?Unul mascat ,gen Baconschi,Udrea sau Macovei.Alegerile vor decide si vor cerne o majoritate noua.Asta-i fair-playul in politica.

  21. Sunt un vierme. de 3 ani rontai pe blog la basisti. se pare ca nu mai sunt singur. Poah! puturoasa hrana… sa luam DuoDigest (pastila verde) si… LA TREABA!
    Ultima solutie:
    SA-I MANANCE VIRMII !!!

  22. intrebare pentru portocalii:
    va pregatiti pentru declararea starii de asediu la Bucuresti chiar si fara sa o declarati oficial? de ce aveti nevoie de baze de date cu poze ale participantilor la manifestatiile de le inter?(pentru eventuale arestari?) de ce incercati prin intermediul politiei sa limitati cat de mult posibil accesul cetatenilor din provincie la Bucuresti eventual in piata Universitatii?

  23. De-ar fi Base o tigara si guvernul tot tutun,
    As fuma la nebunie sa ramana numai scrum…

  24. LAMURIRI
    Ultrasii/huliganii/golanii nu au fost pusi de nimeni sa iasa la miting, nu au fost platiti de nimeni, nu e rost de un astfel de scenariu. Ei au iesit pentru ca s-au saturat de abuzurile jandarmeriei si au gasit in mitingul acesta, un motiv excelent pentru a se razboi cu jandarmii. De notat este faptul ca ei desi se urasc si se bat intre ei (steaua-dinamo) chiar si la meciurile nationalei, ura impotriva jandarmeriei a fost mai mare decat ura intre ei. In plus legea 4 (legea impotriva huliganismului) a fost modificata cu sanctiuni mult mai drastice. Elyass Bucurica a fost la intrunirea UNPR-ului doar pentru bani, probabil au primit bani pentru deplasari (asa se procedeaza), dar scenariile astea cum ca ar fi iesit ca sa “agite” sunt complet aberante.
    Totusi exista un adevar: jandarmeria a fost mult prea delasatoare, i-a lasat sa-si faca de cap, sa faca putina anarhie, ca apoi sa aiba motiv sa comita abuzurile (pe sistemu’: sa oprim acesti huligani, golani), sa bata oameni nevinovati si sa aresteze la intamplare, ca oamenilor sa le fie frica sa mai iasa ca nu cumva sa ii bata jandarmii si sa primeasca si amenda.
    Sper sa ajunga cumva la tine mesajul asta!

  25. La base vine un clujean
    Cu fruntea lata si-ochelari
    “ – Sunt Emil, ne-am de PDL-ist
    Si de la Cluj am fost trimis
    Sluga la un marinar “

  26. “E iarna, pot veni vremuri si zapezi grele. Pot veni abuzuri si mai grele, pot veni infometatii dupa placinte, care sa ceara prazile razboiului fara a fi partcipat la el. Poate veni plafonarea noastra, pe fondul lipsei de coagulare, pe fondul unei confuzii ce risca sa devina resemnare.

    Dar datoria noastra e sa nu ne oprim. Si daca Piata Universitatii va ramane goala, ultimul ramas e dator sa aprinda lumina, nu sa o stinga.

    E de ajuns sa filtram prin sufletul de Roman versurile imnului national si vom sti ce avem de facut. Cine sa faca asta? Nu suntem o enciclopedie a adevarului absolut, dar putem da exemple:

    – Pensionarii tarii, care zilele astea ne-au aratat ce profund e proverbul cu “cine n-are batrani…”

    – intelectualii adevarati, carora le multumim pt reactii si sustinere si pt scutul de netrecut impotriva pseudo-intelectualilor, demagogilor, politrucilor si diletantilor

    – oamenii muncitori, care arata ca lenea ce ne-a cuprins pe toti de 22 ani nu se datoreaza unui popor lenes, ci unui popor care a uitat ce potential are

    – studentii, care pot arata ca educatia adevarata nu e patronata de ministere falimentare – jurnalistii adevarati, care se simt ca o oaza amenintata de flacarile mincinoase ale unor colegi pt care ratingul, dezinformarea si manipularea sunt deontologie

    – categorii marginalizate social, din mijlocul carora se pot naste, vorba lui Iisus si a lui Sisu, diamante: ultrasi, punkisti, rapperi, hippioti, bikeri, grafferi, hipsteri (energia lor, folosita pozitiv, va pune umarul la reconstructie)

    De ce trebuie sa facem asta??? Doar pt SMURD? Doar pt demiterea unui guvern si inlocuirea lui cu niste ciocoi de alta culoare, de aceeasi forma, dar la fel de lipsiti de fond??
    Nu. Din nou, motivele sunt multe si destul de greu de articulat unitar. Dar vom da iar niste exemple:

    – coruptia, care tinde sa devina molipsitoare si la care ajung de multe ori si oameni cinstiti, folosind ca scuza supravietuirea. Milioane de Romani observa si legati la ochi ca sunt condusi de ani si ani de aceleasi organizatii mafiote, cu nume de partide. E de necrezut, dar totusi real, ca traim un nou regim fanariot si nu gasim un Roman sa urce pe tron (e o metafora, nu o propaganda pentru monarhie).Am fost foarte aproape sa avem un prim-ministru neamt si am fi fost multi de acord, pt ca a nu fi Roman a ajuns un fel de garantie a cinstei.

    – presa in cautare de senzational, rating, care face jocuri politice si reclame unor fufe dezbracate si care de multe ori dezinformeaza si manipuleaza. Si totusi, Poiana lui Iocan intelege! Cum ar fi sa traim fara TV o saptamana? Am fi Congo sau Atlantida?

    – clisee si limbaj de lemn care ingroapa adevarul . Premierul Boc anunta libertatea de expimare, dar jandarmul anunta la portavoce “Parasiti Piata sau folosim forta”

    – organe de represiune constranse sa actoneze impotriva fratilor. Da, vrem ostasi in slujba cetatenilor, cum va voia si Cuza, nu vrem mercenari macelari. Da, stim ca aveti si voi familii si nevoi, da, vrem sa respectam uniforma, dar pt asta vrem sa primim respect, nu sa vedem copii tarati pe jos, femei lovite si injurate, si barbati care pot intra si ei in coma de la un baston in cap.

    – legi facute prin dezbatere, cu suportul cetatenilor, nu trecute in graba prin Parlament de o majoritate interesata mai mult de jocuri politice decat de interesul vital al cetateanului. Legi puse in practica nu doar in an electoral (arestari de primari corupti doar ca propaganda si momeala pt inca un vot).

    – Centrul Vechi al Capitalei? Da, il vrem european, il vrem renovat, dar nu doar pt profitul unor patroni de localuri. Il vrem curat si pus in evidenta pt mandria si onoarea noastra si de ce nu, pentru un turism adevarat, care nu mananca sute de mii de euro pt o sigla sau un portal de internet.

    – Vrem dezbateri pe toate problemele, inclusiv militare. Nu vrem scut anti racheta, cand poate nici nu stim cu adevarat ce inseamna. Nu vrem fregate trimise la misto ( la “mit stock”, daca vreti) si nu mai vrem Romani care sa lupte in Orient pt subzistenta, nu pt o cauza.

    – vrem respect si demnitate, nu vrem sa fim catalogati de avocati-deputati ca viermi, nu vrem ca un batran (16 ian, P.Univ) sa vina cu ghete date cu crema, vechi de 5 ani si usor gaurite in talpa, in timp ce diva din Plescoi are sute de perechi de pantofi de lux, purtati ostentativ.

    – vrem sa inchideti mall-uri si sa deschideti fabrici. Si spunand asta, spunem ca vrem industrie, agricultura, locuri de munca. Vrem si modernitate, dar nu consumerism de joasa speta, incultura si indobitocire!

    – vrem libertatea spiritului, dar ne-am saturat de o clasa politica ce a permis droguri legale la fel de periculoase ca cianurile Rosiei Montane!

    – nu mai vrem mizerie, subzistenta, coruptie, bani publici gestionat prost, licitatii masluite, uniuni politice nefiresti (PSD+ PNL ?? PD+UNPR??). Vrem sa traim in pace cu conationali de alte etnii, dar nu vrem sa ne vindem onoarea si drepturile doar ca sa parem “politically correct”. Vrem o adevarata clasa politica, si suntem destul de puternici sa o cream.

    Lista ar putea continua si va continua. Pana atunci, recomandam fara nici o aroganta “analistilor” sa studieze si cauza, nu doar efectul. Ne-am saturat de comportamentul “pompieristic” care vina sa stinga focul dupa ce miristea a ars (principiu valabil in nenumarate domenii, de la EDUCATIE, SANATATE, pana la, de ce nu, legi anti-suporteri).

    Prin aceste revendicari, unele poate mai importante, Ultrasii tarii cer RASPICAT reconsiderarea Legii 4, atat de usor semnata de Presedinte. E facuta superficial, diletant si cel mai important, anti-Constitutional. Nu ne afecteaza doar pe noi, ci fura din drepturile tuturor Romanilor. Orice pas mic prin care se fura drepturi e un pas mare catre dictatura si lanturi! LIBERTATE

    Randurile de mai sus sunt scrise ad-hoc de un Ultras. Dar in acelasi timp de un fost student, de un tanar care vrea sa munceasca pt tara lui nu pentru “altii” , de un fiu al parintilor lui si un vecin al doamnei care hraneste cateii vagabonzi. Reprezint un mod de gandire si categorii diverse de oameni.

    PASNICI si APOLITICI

    din nou la UNIVERSITATE!!!

    Oameni cu idei, nu cu Molotoave”

  27. Cobori in jos tiran tampit
    Si da-ti demisia-ndata.
    Si hai de-i vezi pe-ai mei parinti
    Cum greu pot sa traiasca !

  28. Protest extrem de anost in aceasta seara in Piata Universitatii in comparatie cu serile trecute [nu ma injurati – am fost acolo de la 8 la 11 si am trait pe viu]

    Liderii [in fine oamenii cu portavoce pt ca asta te califica in mom. de fata la postura de lider] au dovedit o completa lipsa de carisma si inspiratie.

    Numarul de oameni a fost mult mai redus dar protestul a fost unul pasnic fara incidente si din cate am vazut fara abuzuri.

    In cel mai probabil caz au fost mult mai putini oameni [eu zic maxim 500 in medie intre 8 si 11 si nu peste 1000 la orele de varf] pentru ca este marti si suntem in timpul saptamanii iar daca pleci la munca la 7 si te trezesti la 6 sau 5 si iesi de la serviciu la 6 seara nu prea-ti mai arde sa treci si prin piata pentru ca pur si simplu nu mai ai timp si esti prea obosit.

    Din punctul meu de vedere vineri este make or break – sper ca protestele sa nu se stinga pana atunci – in ceea ce priveste protestul opozitiei de joi am o singura remarca – foarte foarte foarte proasta locatia [Arcul de Triumf] si ora inceputului [16:00]. Din punctul meu de vedere Piata Constitutiei incepand cu 18:00 era o alegere mult mai buna dar in fine.

    O remarca din ce am vazut: exista un grupa de circa 10-15 persoane care la fiecare scandare instantaneu scanda altceva – rezultatul fiind un vacarm din care nu se mai intelegea nimic. Aceeasi grupare [zona fantanii] a inceput sa scandeze si “PDL si USL aceeasi mizerie”. Cam in jurul orelor 10 acesti oameni s-au dispersat fiind activi pentru ultimele 2 ore [circa] … Interesant nu?

    Poate o remarca de natura strict personala: prea mult prea multe pancarte si slogane ale unor ONG-uri nimeni pe lume si in general ecologiste. Pe mine unul incepe sa ma deranjeze pronuntarea din ce in ce mai apasata a mesajelor legate de Rosia Montana – daca vor sa protesteze pentru asta si nu impotriva regimului sa organizeze un protest special pentru asa ceva nu sa deturneze scopul mitingului.

    In aceeasi masura a fost foarte neinspirata amplasarea a N bannere care blocau vederea catre partea opusa a strazii precum si amplasarea unui spatiu special pentru nu stiu ce televiziune.

    Pe scurt eu unul daca se va continua cu aceasta nesimtire a ONG-urilor ecologiste [al caror mesaj il inteleg si poate chiar si aprob] si daca nu se va stopa cautarea gloriei pentru varii cauze din partea aceloras ONG-uri, am sa stau acasa pana cand protestul va fi impotriva regimului si atat.

    Oricum nu ma pot abtine sa nu-mi exprim dezgustul.

  29. Chiar daca e “orchestrata” treaba, chiar daca este o manipulare, chiar daca sunt toti la fel, chiar daca programul polititc al multimii pare utopic, chiar daca nu am iesit in toate zilele pe strada pentru ca am fost racit, eu il vreau jos pe Basescu! Dupa ce dispar astia, om vedea…Scopul: Sa dispara astia, adica sa nu mai fie. E simplu si la fel de taios ca dictatura lui Basescu

  30. Victor, pe mine cred ca ma loveste damblaua daca mai aud textul asta cu “pe cine sa punem in loc”. Pe ceilalti, oricare sunt ei si oricata neincredere ne inspira, pentru ca altfel, fir-ar ea a dracu’ de treaba, nu ne mai ramane decat sa fondam si noi o dinastie Kim, dar cu mutra si chelia astuia. Asa, ca sa planga cocorii si eventual ursii s-o ia la … picior. Cat despre slugoii astia …. poate ar fi bine sa stie si ei ca si viermii la un moment dat se satura de atatia cacati.

  31. A si apropo fabulos articolul colegului d-voastra

    Subscriu intru totul la modul in care atmosfera si comportamentul fortelor de ordine au fost descrise

  32. Nici o revolutie nu se face fara o actiune hotarata a unor oameni tineri si uneori violenti incepand cu Revolutia Franceza, Lenin si terminand cu caderea comunismului in 1989. Fara Ultrasi nu s-ar fi realizat nimic; Basescu si cu Boc v-ar fi ras in nas ca de obicei.
    Faceti manifestatia pasnica cu 100000-200000 de oameni in Piata Universitatii (aia am cam plecat care eram pe acolo prin 90) si spuneti-le ultrasilor sa viziteze un pic sediile PDL prin sectoare unde nu sunt jandarmi. Se cheama assimetrical fight – rezultate maxime cu resurse minime.
    Noroc- daca eram prin tara veneam si eu in piata – eh, imi aduce aminte de vremuri frumoase…
    Succes.

  33. Cum sa plece bai tata cand e vorba de miliarde de dolari????????

    Bai Victore asta e dinastia Han, nu mai pleaca portocaliii de la putere in vecii vecilor decat taiati facuti bucati.

    La toamna cand o sa fure alegerile o sa chemati ultrasii inapoi in piata sa apere democratia.

    Bravo lor bai tata ca au avut sange in ei si si-au masurat armele cu jandarmii. De ce va e frica? Vreti sa fiti la fel de dictatori ca Basescu? Va temeti ca o sa fiti la fel ca Basescu si o sa sfarsiti si voi sub pietrele lor?

  34. * un profesionist CĂRUIA i se luase copilul

    La naiba, nu mă caracterizează astfel de greşeli, nici măcar în grabă. 🙁

  35. Apolitismul protestului strazii este o naivitate daca nu o diversiune.
    Convine puterii… in speranta ca protestatarii vor obosi.
    Stafeta protestului trebuie preluata de OPOZITIE!!!!!

  36. Nu pot intelege cum accepti sa taci…daca acum, din interior, nu mai poti comenta. Cat despre “eu cu cine votez?”…no comment.

  37. Eu am o singura imensa curiozitate : De ce nu iese fratilor “corsarul” la rampa? Chiar nu are nimic de zis? Sau el chiar crede ca lumea o se plictiseasca de manifestat si or sa plece acasa ?
    Am vazut ca multa lume intreaba de ce nu iesim in numar mai mare in strada , eu si colegii mei avem nesansa sa lucram la un privat oranj care deja de vineri ne pusese in vedere ca daca numai ne gandim sa participam ne pune pe liber fara nici un fel de discutii,in situatia mea si a colegilor mei cred ca mai sunt multi,fiind cei care duc greul supravietuirii in zilele astea adica intretinatori de familie , ne este teama sa iesim la proteste,da TEAMA de a ramane si fara bruma de paine pe care o ducem lunar la copii nostri.
    Cu stima Victore.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.