Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > 21 de ani de pomană. Se-nchide cercul

21 de ani de pomană. Se-nchide cercul

N-am nici dispoziţia, nici disponibilitatea necesară să scriu. Simt că se închide cercul. Sunt 21 ani de atunci. Am câştigat puţin, dar esenţial, am pierdut enorm. Trăiesc cu senzaţia descrisă atât de plastic de CTP că, vreme de 20 de ani, s-au luptat aprig, câştigând pe rând, Partidul cu Securitate. Vă las la dispoziţie spaţiul. Scrieţi aici voi ce făceaţi pe 22 decembrie 1989, ce aţi aşteptat să se întâmple după, care-s (ne)mulţumirile voastre, în fine, ce consideraţi necesar. Hai ciuaua!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

159 thoughts on “21 de ani de pomană. Se-nchide cercul

  1. @pace: “patria este acolo unde mi-e bine!”… ar trebui sa invatam asta! o tara care-si bate joc de mine… nu e tara mea! un parinte care ma maltrateaza… nu ma merita! parinte adevarat e cel ce te creste si te sustine, nu cel biologic (fericit caz acela in care cel biologic te sustine si te creste)!… sunt patriot, dar nu idiot!

  2. Sunt 21 ani degeaba, in primul rand pentru ca NU S-A INTELES ROLUL CETATEANULUI in democratie.
    Se pare ca 60-70 % DINTRE CETATENI CRED CA ROLUL LOR ESTE SA ASTEPTE DE LA “CINE NE DA SI CE NE DA !” Si tot ei traiesc cu impresia ca
    “BUNASTAREA SE OBTINE PRIN FURT”.
    Cetateanul roman NU CONSTIENTIZEAZA CA EL ESTE CONTRIBUABIL si ca politicienii si alte categorii de reprezentanti ai statului ii sunt datori lui cetateanului si nu invers cum cred ei ca trebuie sa fie umili fata de stat.
    Tot acest procent, poate hai sa zicem doar 50% crede ca bunastarea se obtine prin furt. De ce ? Pentru ca sunt un fel de Dinu Paturica moderni, oameni in ale caror familii nu s-a discutat niciodata despre onoare sau caracter ci doar despre cum “scuza scopul mijloacele”.

    Povestea cu furtul s-a inradacinat in popor (la cei 50%) si s-a extins pentru vremurile actuale cu sintagma “ca toti politicienii au furat si fura”(pulsul strazii). Dar exista o mare diferenta si anume ceilalti au furat cat i-a tinut plapuma , pe cand astia taie salarii, impoziteaza pensii , taie de la mame si de la copii, ba au mai indatorat si tara,etc.
    Pe de o parte taie si restructureaza, dar pe de alta parte “dau si angajeaza”.In fapt ii restructureaza pe cei care nu le sunt clientela politica si ii sustin pe cei care sunt dupa chipul si asemanarea lor !

    Problema este ca nu putem avea democratie cu mentalitati gresite.Cine le schimba ?
    Un pas ar fi un GHID AL CETATENULUI DEMOCRAT !

    “Romanii s-au invatat ca alesii nostri sunt stapanii nostri datorita unor mentalitati gresite ramase de pe vremea cand statul le asigura toate nevoile, iar cetatenii s-au invatat umili. Acum statul se implica minimal, dar majoritatea cetatenilor au ramas tot umili, fara sa constietizeze ca statul e dator contribuabilului. Se impune o schimbare a mentalitatilor ! Conform unui studiu din primavara 2010, a reiesit ca doar o treime din populatia Romaniei ar avea habar despre ce este democratia si despre rolul parlamentului in democratie. Bazandu – ma si pe diverse date, am ajuns la concluzia ca se vorbeste despre construirea/consolidarea democratiei, dar populatia habar nu are ce are de construit/consolidat. Informatii noi cu impact national, intra in atentia(constiinta) cetatenilor intre 4 si 8 ani. Cetateanul roman are nevoie sa fie informat despre rolul si instrumentele democratiei . In momentulde fata multi cetateni cred ca ei trebuie sa doarma linistiti pentru ca statul vegheaza pentru ei, iar daca se dovedeste ca statul nu vegheaza, atunci se retrag in eul lor si nici macar nu se mai duc la vot, lasand drumul liber catre dictatura. Daca acum cetateanul ar avea parte de un Ghid al cetateanului democrat care sa cuprinda drepturi , obligatii, mijloace, actiuni personale necesare,etc., ar avea influenta maxima asupra mentalitatilor lui dupa 4-8 ani. E necesar un astfel de ghid, dar cine il scrie ?”

  3. Foarte interesant si totodata foarte pertinent comentariul d-nei Ildiko Badescu. Eu una m-as oferi sa-l scriu si sa-l supun dezbaterii.

  4. Multi nu stiu ce s-a intamplat atunci. Sunt multi care au fost precum oile la stana, ghidati sa faca anumite lucruri fara sa stie de ce o fac si ce importanta are. Ei stiu doar ca a murit Ceausescu, ca au murit oameni in strada, ca se auzeu focuri de arma. Dar nu stiu de ce s-au intamplat toate astea. Nu stiu de unde a pelcat revoluria. Aceasta harababura care nu are nici azi o explicatie concreta.
    revolutie. Nu stiu multi ce sa raspunda aici. Isi dau cu parerea toti neispravitii vremurilor. Ajutati lumea sa inteleaga acea mare prostie numita revolutie.

  5. scuze de chat, e cu un scop nobil, poate imi permiteti: La Multi Ani si Dvs., d-na Badescu. Pentru a nu plictisi pe cei neinteresati, as prefera sa comunic direct cu Dvs.: adresa mea de mail este otiliaplatica(at)web.de M-am gandit deocamdata doar la o structura pentru un ghid, pe care as vrea sa o umplu in cele ce urmeaza, dar poate ca nu ar fi rau sa o dezbatem inca de pe acum.

  6. In decembrie ’89 aveam 12 anisori. Ma jucam cu prietenii mei de la bloc cand am fost chemat in casa. In miezul zilei era emisiune la televizor (!) si primul cuvant care l-am auzit a fost: “terorist”. Venisera la noi in casa pentru prima data si prietenii mei si impreuna cu parintii ne uitam a TV. Eram cumva in tema cu evenimentele deoarece ai mei ascultau noaptea Europa Libera. Oricum in mintea mea de copil, nu pricepeam mare lucru, dar mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva deosebit. Cand am iesit pe afara la joaca din nou tin mint ca toti ne uitam tematori pe blocurile turn din cartier dupa “teroristi”. Seara a fost celebrul film a lui Sergiu Nicolaescu, “Ringul” si stiu ca s-a intrerupt difuzara lui, pe motivul ca “mor oameni in strada, ia altii se uit la film ?”. Pacat, mie mi-ar fi placut sa il vad. A doua zi si in perioada ce a urmat a fost coada la chioscul de ziare, cred ca e singura coada la care am stat cu placere. Mai fusesem la coada la portocale cu noaptea in cap, la oua, la salam cu soia si simteam ca o iau razna sa stau in fata galantarelor goale,desi, repet aveam doar 12 ani. Toata lumea era avida de nou, de informatii, in timp ce stateau la coada, isi dadeau fiecare cu parerea, abia acum realizez cat de naivi erau toti acei oameni, cum se foloseau de ei cei care STIAU de fapt cum stau lucrurile si se pregateau sa “confiste” revolutia si sa isi imparta puterea.
    Cu parere de rau consider ca evenimentele din ’89 nu a fost o revolutie reala, a fost o lovitura de stat, oamenii au fost manipulati, unii chiar au platit cu viata iesirea in strada. Spun asta deoarece a fost o infruntare intre tot felul de forte, grabite care mai de care sa puna mana pe cascaval. Dupa cum ii cunosc eu pe romani, sunt o natie de lasi si egoisti, nu ar fi fost capabili de infaptuirea unei revolutii. Nu sunt buni nici de o greva, cand le fluiera vantul prin buzunare, daramite sa iasa cu tupeu si sa infrunte un dictator jegos cum a fost Ceasca. Pe de alta parte nu e 100% vina lor ca danseaza pinguinu’ la mitinguri. 50 si ceva de ani de securism si comunism bagat cu forta pe gat, lasa sechele adanci. Tocmai asa se explica succesul unora celor care au urmat: Iliescu, Basescu si al tuturor slugilor lor. Toti pleaca ochii si se duc la culcare fericiti ca nu li s-a luat si putinul pe care il mai au. Asta este o mentalitate de puscarias, de detinut, nicidecum de om liber, care se gandeste ca nu va trai nici macar 100 de ani pe planeta asta si de aceea trebuie sa traiasca viata din plin, nu cu firmituri.

  7. Cei ce l-au votat pe Base au asteptat sa se intample ce le-a promis candidatul Traianus. El, Traianus, crede, insa, ca ne-a oferit prea mult, fata de ce ne-a promis si de aceea dispune sa se taie, sa se ciopleasca, sa se … .

    In fotografii vedeti ce va promis Traianus si ca, si daca l-ati votat, si daca nu l-ati votat, a fost ales, iar acum nu putem decat sa regretam. Eu nu l-am votat ca m-am prins, din start, cine-i Traianus.

    Asa a fost sa fie!!!
    Totusi este o singura solutie!!!

    Priviti-cititi, cititi- primiti:

    Iata ce ne-a promis si totusi a fost ales:
    http://picasaweb.google.com/traianasanat/TRAIANTANASATRAIANASANAT#5551430399263296290

    Indemn nedemn:

    http://picasaweb.google.com/traianasanat/TRAIANTANASATRAIANASANAT#5551431268001827330

    L-au votat, nu l-au votat … s-a ales (a fost ales):

    http://picasaweb.google.com/traianasanat/TRAIANTANASATRAIANASANAT#5546848505778558802

    Ma destainui lui Eminescu:

    http://picasaweb.google.com/traianasanat/TRAIANTANASATRAIANASANAT#5551432146564636866

    Solutia-i doar una:

    http://picasaweb.google.com/traianasanat/TRAIANTANASATRAIANASANAT#5547193939587281970

    Prin videoclip protestez, in special, impotriva PDL, partid cica “liberal”, actualmente la putere.

    Am selectat fragmente din “Scrisoaea III”, in care sunt caracterizati perfect parlamentarii de la putere, cat si cel care a format, contra naturii, aceasta adunatura majoritara distrugatoare.

    PNL, criticat la timpul potrivit, ce actualmente este un partid modernizat, nu face obiectul acestui protest.

    http://www.youtube.com/watch?v=n4dwiH69Gyk

    In prezent, eu cred ca Traian Basescu si aceasta adunatura actualmente la putere, formata contra naturii, asteapta multumiri de la sufletele decedatilor, pentru moartea fulgeratoare pe care le-a daruit-o.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.