Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Scuze că n-am revenit în sicriu de plumb

Scuze că n-am revenit în sicriu de plumb

M-am nimerit cvasiîntâmplător în Kandahar. N-am valențe de reporter de război și nici măcar nu-mi place. Dar, dacă tot așa a fost să fie, când s-a petrecut ceva demn de menționat, am relatat. Deloc pasional (deși motive de isterie tv ar cam fi fost), cât am putut eu de sec și m-am priceput. A trecut spaima, viața a reintrat în normal și ne pregăteam să plecăm spre casă. Când am aflat că-n satul cu miniștri era ditamai dezbaterea, cu noi actori în absență. Cică PR-ul premierului aranjase-n îndepărtatul Afghanistan o mangleală electorală, să se dea ăl mic mai candidat la președinție decât îi permite statulu și să-și acopere implicarea (pe care văd că nu reușesc să i-o probeze cu citate nici măcar ăia care-l vânează) în cazul penal al baronului Duicu.

IMG_6297

Mi s-a părut demn de noaptea minții ca, după două zile epuizante fizic și psihic, să mă apuc să mă dezvinovățesc de ceea ce n-am făcut. Uite, însă, că Oana Popescu a făcut ce putea face oricine se consideră sau e poreclit (pe nedrept) ziarist. A dat un telefon. Și – să vezi surpriză! – militarul american însărcinat să răspundă, probabil un pesedist sub acoperire din Teleorman plătit de Liviu Dragnea, confirmă. Da, o rachetă a lovit aeroportul. Uau, șoc și groază, n-a dat cu fum electoral Anca Alexandrescu și nici nu s-a vîndut Duane Butcher (coleg cu noi de tăvăleală pe sub mese și, ulterior, de buncăr) rușilor care complotează cu Victor Ponta, Dan Voiculescu și Bercea Mondialu să-l compromită pe garantul statului de drept!

IMG_6283

Doresc să-mi prezint scuze publice înaltelor caractere Ion Cristoiu și Rareș Bogdan că nu m-am întors, învelit în tricolor, într-un sicriu de plumb ca să mă creadă pe cuvânt de onoare că, spre deosebire de ei, oricât de tare mi-ar (dis)plăcea un politician, tot nu-mi bat joc de meserie. Fiindcă, spre deosebire de ei, eu doar din asta trăiesc…

UPDATE: Bietul Nelu Barbu a îndrăznit să fie onest. Mare greșeală! Îl sfârtecă băsiștii că n-a privit bărbătește bomba-n ochi și n-a îmbrățișat-o patriotic înainte să i-o dea cadou premierului ca să scape țara de nevolnic

LATE UPDATE: Odioasa propagandă pesedistă, condusă de Bogdan Teodorescu și implementată în televiziuni de Anca Alexandrescu, a ajuns pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație. NBC preia, cu entuziasm, relatarea Associated Press. Frate, i-a cumpărat Victor Ponta și pe americani! Mi se pare revoltător. Sper ca ancheta parlamentară a Opoziției la Pentagon să demonstreze că tot Voiculescu și cu Ghiță sunt de vină

Comentarii

comentarii

Similar Posts

14 thoughts on “Scuze că n-am revenit în sicriu de plumb

  1. Trebuie spus de la inceput ca:
    1. protectia bazei KAF (Kandahar Air Field) este aceeasi indiferent cine sa afla pe teritoriul ei. Numai in mintea noastra, a romanilor, este prezenta ideea ca unii trebuie sa fie “mai protejati” decat altii. Nimic mai fals. Viata unui soldat, este la fel de importanta ca a premierului unei tari.
    2. Atacurile cu rachete sunt frecvente. Pe KAF se aflau la un momnet dat 30.000 de militari si tot atat de multi civili. Nu mai vorbesc de escadrile de F-16, F-18, Hurrier, Reaper etc. Crede cineva ca daca s-ar fi putut, fortele ISAF nu ar fi stopat acele atacuri? O racheta de 107 mm poate fi lansata de la 16-18 km distanta iar punerea ei in pozitie si lansarea nu dureaza mai mult de 5 minute. Poate fi carata de un magar.
    Am specificat asta ca sa nu-i mai ia la intrebari Cristoiu pe americanii care nu au fost in stare sa opreasca atacul cu rachete!

    PS. Cred ca Victor poate confirma .. suntetul acelor sirene este mai inspaimantator decat atacul cu rachete in sine! Chiar daca nu auzi sau vezi exploziile, sunetele/ecourile facute de sirene iti zbarleste parul in cap! Si o spune unul care a petrecut zeci de ore in bunkerele de pe KAF!

  2. @Un soldat: confirm cu toata gura si iti multumesc ca mi-ai demonstrat ca nu-s chiar atat de diliu/naiv

  3. Invidia face parte din natura umană. Unii mai erudiţi spun că aceasta camuflează sentimentul inferiorităţii.

    Să fie invidios Ion Cristoiu? Să fi aflat de un aranjament pe axa Tel Aviv-Kandahar 🙂 Că se împacă bine unii cu alţii…

  4. Ramane totusi o situatie trista in urma – mii de soldati morti [dintre care cateva zeci ai nostrii] si multi raniti si situatia este in continuare extrem de dificila la peste 12 ani de la atacarea Afganistanului si inlaturarea regimului taliban.

    Este oarecum ironic faptul ca la scurt timp dupa discursurile care subliniau imbunatatirea situatiei ca urmare a contributiei trupelor aliate [inclusiv romane] s-a declansat un atac cu rachete…

    Este totusi departe de umilinta traita de Guvernatorul de facto al Irak-ului [seful CPA] care pleca in 2004 cu un avion usor al CIA dupa ce simulasera decolarea intr-un avion militar de transport dar abandonasera planul pt. ca riscau sa explodeze la scurt timp dupa decolare.

    In rest nu am ce sa spun decat atat: Romania datoreaza foarte mult soldatilor sai care sunt aproape singura componenta competenta si functionala a politicii externe si influentei internationale a tarii. Faptul ca noi nu suntem totusi in situatia unor tari ca Serbia, Bosnia sau Ucraina [si cine stie istorie isi da seama cat de aproape am fost de astfel de scenarii in anii 90] li se datoreaza aproape integral. Lor si unei maini de politicieni cat de cat lucizi printre care se numara Iliescu, Roman, Constantinescu si Nastase…

    In final am un videoclip uploadat mai demult pe fb si preluat din filmarile unor soldati de acolo – poate il poti prelua cumva – nu il regasesc pe net altfel asa incat imi cer scuze de link Victor. Au murit multi acolo si puteau sa moara si mai multi

  5. Recunosc,rusinat,ca pe cei doi ii urmaresc doar pt. a vedea daca Rares e mai pomadat decit H. Poirot si daca la Giac depistez o urma cit de mica de jena.
    Ma uit la astia cum pun ei in scena cite o dezvaluire,cum se string ei cu fostul colonel,cu Pora,cu Turturica,cu Sabin!Cum screm o chestie si-o intorc pe toate partile,gasesc cite un fir cu baronii,cu Iliescu,cu Duicu pt ca in final s-o de-a tot pe Voiculescu.
    Bai,dar de Gabita,de Hrebe nimic,cum asa?

  6. in stilul lui caracteristic giac mananca iar cacao. dar de la el te poti astepta la orice, basistul de serviciu rbogdan este insa si mai penibil…

  7. Bine v-ati intors cu totii sanatosi ,nu invelit in drapel ci pe teava unui tun trbuia sa veniti ,aveti treaba in Romania ,o iau razna cu capul multi si cu vorba parca nu mai merge .

  8. Si daca tot te-ai intors teafar din Afghanistan hai sa punem si doua poze cu ponta pe blog, cu ochelari si sapca de om tanar, ca e bine acum si tu erai doar intamplator pe acolo… :)))

  9. Este foarte trist sa fi “pitifelnic” si mai ales fara caracter.Cristoiu analistul lui peste prajit s-a facut de ris cumplit dar vad ca nu-l deranjeaza asta.Ce emisiune domnule si ce alaturare-Rares Bogdan -Cristoiu.Astia doi continua sa ne enerveze zilnic.Mult i-a cautat Guse pina i-a gasit.

  10. Lasand frustrarile/invidiile/complexele de inferioritate a taraturilor comunistoid-basiste ca deh…sunt taraturi comunistoid-basiste si ce vrei sa “produca” acuma? parazitarea mascata in doctrine ba de stanga, ba de dreapta dar DE MARE INTERES NATIONAL si nu de alt(e) interes(e)….cum ti s-a parut acel teatru de razboi de acolo?ca eu nu stiu mai nimic despre operatiile desfasurate acolo decat din prisma catorva stiri si ceva-ceva filme americane,deci….zero.
    Si mai stiu ca-n astfel de teatre de razboi,se fac cei mai multi bani.
    Fiindca am un deosebit respect si un simt comun fata de spiritul tau de observatie,cum ti s-a parut acolo?
    Sau daca ar putea sa apara pe viitor o emisiune in care ai putea sa-ti exprimi parerile legate de cele ce ai vazut pe acolo, tare m-ar interesa
    multumesc

  11. @danielb: hai sa punem doar ce vreau eu
    @bogdan: e urgie. d-aia se si retrage lumea, in frunte cu americanii, disperati ca-s gata de un nou Vietnam. castiga talibanii pozitie dupa pozitie. sa dea Dumnezeu ca ai nostri sa apuce sa se retraga fara daune majore…

  12. vazand ce se intampla in ultimii ani – irak, afganistan, siria, nordul africii si mai nou, ukraina, este clar ca am intrat in era razboaielor neconventionale, asimetrice.. fara linia frontului,fara uniforme si drapel, cu supertehnologie, cu strategii calculate rece matematic,cu ‘lovituri’ punctuale,cu regimuri politice arbitrare, cu victime colaterale cat cuprinde, cu mijloace de manipulare la greu.. e naspa rau.. nu stii precis cand incepe si cand se termina, cine se lupta cu cine.. plus un mix motivational – de la religii si ideologii, la lupta pe resurse si piete de desfacere. cristoiu si ciracii lui sunt si ei tot niste mercenari pe frontul media din razboiul colonial din romania.. veste proasta pentru el – cu tehnicile subtile de manipulare pe retelele sociale, si diverse softuri suficient de inteligente sa induca panica si confuzie, o sa ramana curand fara sponsori si slujba..

  13. Pana la un anumit nivel pot sa inteleg partizanatul politic practicat de jurnalisti atata timp cat el este declarat din start. Nu se intampla numai la noi se intampla in toate tarile democratice (si nu numai).

    Ceea ce nu pot sa inteleg, ca un om rezonabil si logic ce consider ca sunt, tipul acesta de exprimare utilizand cuvinte sau structuri de cuvinte din care rezoneaza in afara doar venin, ura, inclestare care in final duce la nimic bun. atata timp cat logica discutii se rezuma doar la sistemul “ba pe a matii” sau ” ai mei sunt mai buni decat ai tai” nu vad o evolutie.

    Sa dau si un exemplu cel mai recent: “taraturilor comunistoid-basiste” utilizata de @bogdan.

    Nu am nimic cu @bogdan sunt ferm convins ca este o persoana inteligenta, ca sa nu fiu inteles gresit. Consider ca fiecare dintre noi avem dreptul la opinie personala referitor la “ceva”, dar daca parerea mea difera de a ta si raspunsul tau este ca sunt “taratura”, “odios” (depinde de tabara), atunci evit sa nu intru in troaca. Imi aduce aminte de procesele de prin anii 50.

    Concluzia ?!! Nu exista popor rau si conducatori buni sau invers. Clasa politica este reflexia nemarginita a societatii pe care o conduc (au fost alesi sa o conduca).

    Vrem o “tara ca a afara” ?!! Atunci hai sa discutam mai calm si mai logic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.