Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Trebuia să trăim bine. Vă mai amintiţi?

Trebuia să trăim bine. Vă mai amintiţi?

Fiind născut în 197o, m-a ferit Dumnezeu să apuc anii 50. Dar am apucat să citesc. Şi m-am îngrozit. Mi-a dat, însă, Ăl de Sus zile să apuc ceea ce se întâmplă acum. Mi-e scârbă. Cu excepţia faptului că încă nu te ridică de pe stradă înaintea începerii acţiunii penale, ci imediat după, zău dacă atmosfera pare a diferi prea mult. Oricine spune orice despre oricine, fără nici o probă, fără nici o argumentare, de multe ori fără nici o logică. Se scot (de la sertarul cu strânsură) dosare documentate în ani şi informaţii compromiţătoare despre oponenţi, se spurcă toată lumea cu toată lumea, se face rău oamenilor (în cel mai pur stil mafiot) prin intermediul familiilor lor. Se înfierează public, se monitorizează, se interceptează şi se filează nonstop duşmanii de clasă, se încearcă pe faţă interzicerea unor emisiuni (inclusiv prin sindicalizarea organizată a reclamaţiilor către autorităţi) şi se produc autodenunţuri de paradă în direct. Noţiunea de viaţă privată nu mai există, a fost pur şi simplu desfiinţată, informaţiile intime sunt, absolut toate, tranzacţionabile la bursa unei aşa-zise necesităţi de informare a marelui public. Care trebuie musai ţinut ocupat, cu ochii holbaţi în televizor, să nu cumva să-şi aducă aminte că trebuia să trăiască bine.

Textul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Trebuia să trăim bine. Vă mai amintiţi?

  1. Sunteti siguri ca lozinca ” Sa traiti bine ” era dedicata tarii sau se uita ” prin ” televizor si le spunea doar la ai lui ???
    Deocamdata vad ca doar o mana de oameni urmeaza inteleptul sfat al lui Basescu !!!…
    Ma intreb ce ar fi patit Obama daca se inchidea o saptamana la casa Alba doar cu partidul lui si ii dadea dracului pe americani …
    Cred ca l-ar fi spanzurat de limba … dar : ce comparam noi aici ???
    Hahahahahahahahahahahahaha … ce gluma !

  2. Trăim, da? După ce că ni se permite, mai avem şi pretenţii?! 🙂

    De-ar fi ajuns unde-au ajuns şi cu ajutorul votului meu, aş fi făcut ceva pe principiu’ ăla neomenos “io te-am făcut, io te omor”. Aşa, mă uit (cu un soi de satisfacţie prostească, da 🙂 ) cum şi-o primesc ăia care i-au mandatat încă o dată (masochist stiţi, da’ merită! 😉 )

  3. apăi din 89 ni se tăt propune să trăim bine de către tot felul de ciudaţi care apar şi lasă eredităţi mai ciudate decât ei; şi cam aceasta i lehamitea de “clasă politică” încuibată României prin metehnitul iliescu emanatu lui 89…

    eu unul sunt sătul de toţi aceşti cetăţeni ciudaţi care s au perindat şi încă se mai perindă pe scena tot mai murdară a “politicii” antinaţionale…

    oricum marinelu este reprezentativ pentru întreaga “clasă politică” singura diferenţă fiind aceea că urbetele ăsta slugăreşte direct iar ceilalţi din “opoziţie” implicit…

    ar cam fi cazul să ne luăm România înapoi din ghiarele ăstora (mă refer la toată tagma jefuitorilor de ţară care au fost încuibaţi sub denumirea de “clasă politică”) până nu este prea târziu, consider că există români care pot înlocui şi schimba România la faţă şi astfel am scăpa de lehamitea asta de “clasă politică” mincinoasă şi ticăloşită (iată că le a reuşit transferul de la tiranie la ticăloşie)…

    eu nu mai vreau rocada, nu mai vreau să aleg între unul mai puţin rău decât altul eu vreau să aleg binele… oare de ce binele nu o fost din 89 în ofertă??? doar între doi comunişti, unul mai puţin rău decât altul…

  4. La inceputul anului 2010,o cutie de lapte praf NAN-Alfare costa 59 de lei.Nu se lua tva sau alte taxe indirecte.Incet,incet s-a tot scumpit,s-a taxat si azi costa 98 de lei.Fetita mea fiind alergica la proteina laptelui de vaca are nevoie de 5-6 cutii/saptamina.
    Nu am auzit nimic in discursul vreunui politician despre cazuri de genul asta,nici nu cred ca stiu cit costa un kg de carne de vita.Nu am auzit nici o explicatie macar,culmea ieri cind am fost cu o reteta compensata pt. fetita ,vinzatoarea mi-a spus ca nu elibereaza retete pt. copii.Cumpar de la ea de 4 ani,in fiecare luna de 5 mil. dar nu conteaza.
    Ce solutii sa gasesc?M-am gindit la citeva alternative;sa ma fac sluga la vreun mogul,am auzit ca merge,asa a zis presedintele.Sau sa ma fac vames,dau un ban da face,stau 1 an in arest preventiv,dar m-am scos.O alta solutie ar fi sa intru in politica,sa fur cu acte.
    Pina atunci muncesc impreuna cu sotia platind toate taxele catre statul roman.
    Alo,dna Ghervasuc,dnul David,dnul Copos,dnul Atanasiu,dnul Rizea,dna Sandru(ca sa enumar doar citiva dintre cei ce au avut functii in guvernele PSD/PNL si spera la ceva in viitorul guvern),desteptarea!
    Rusine Dinu Patriciu1

  5. S-au legat intai de Marica,acum se leaga de aproape toti liderii de sindicat preventiv,ca doar au venit salariile si pensiile conforme cu noile legi de salarizare si pensionare.Nu s-au dat mariri ci chiar s-au luat bani la unii.E un haos generalizat si nemultumire peste tot.Au vrut sa ii avertizeze pe sindicalisti in caz ca au chef de proteste.

  6. nu e amenintare.esti prea vocal pentru basescu si ma gandesc ca mai devreme sau mai tarziu o sa gaseasca ceva ca sa te plimbe pe la ANI,DNA.

  7. Trebuia sa traim bine da atunci nu se stia ca vine criza. Sigur, voi la antene stiati din 2004 ca vine, unde vine, cand vine si cum vine, da nu v-a ascultat nimeni. Nici macar americanii. E asta e, suntem prea cretini pentru voi si unii voteaza si aiurea. Vorba ceea, poporu ti-l Dumnezeu, prietenii ti-i alegi.

  8. Din diaspora, tara se vede ca un cadavru putred, pentru care se bat felurite lighioane necrofage, una mai hidoasa decat alta, insotite de duhori letale, care cica-s doctrine politice:(
    La un moment dat eram de acord cu Badea, ma gandeam ca daca se alege praful si pulberea de tara, poate va renaste cumva, poate se va porni o constructie durabila pe locul fostelor ruine, dar din pacate nu-i asa, mortul de la groapa nu se intoarce.
    Ca dovada avem Haiti, care de un an nu e decat o gramada imensa de moloz, de care nu-i pasa nimanui si care nu va reusi sa mai renasca in veci 🙁

  9. Bine, rau, inca mai traim, unii insa sunt deja pe lista celor ce musai tre’ sa iasa din sistem. Credeti ca toate giumbuslucurile astea cu statul modernizat, sunt degeaba?! Nimic nu-i intamplator, iar pensionarii, bolnavii grav, handicapatii, oricum sunt prea multi si pretentiosi, si deci mai trebuie prefirati! De altfel si cu facutul copii tre’ sa fim mai atenti, ca nu-i faci ca sa astepti ajutor de la stat. Cum ar veni, activi, pensionari sau neajutorati, poporenii acestei tari il cam incurca pe marinar, fiindca e clar ce autorul acestor idei ucigase nu-i prapaditul ala de boc ci maleficul din dealul cotrocenilor. Ne miram ca madam turcan cere inasprirea legilor audiovizualului?! Zau daca inteleg de ce! Si dansa e incolonata in armata de soldati portocalii care fac ce trebuie, deci pune umarul la genocid, care, cum si cu ce poate!

  10. anul trecut am renuntat sa mai cred in Opozitie (pe vremea in care nu erau “acte” de alianta, pe vremea in care dl Antonescu era preocupat cu acuze la adresa lui Iliescu, Nastase, Ponta)

    in prezent, 16 februarie 2011, alianta opozitiei s-a inregistrat la tribunal?
    face ceva concret pentru cetateanul roman?
    cred ca asta e imnul lor

    urasc gasca portocalie.
    din pacate, nu cred nici in noua alianta din Opozitie.

    noi, romanii, in parlament, in guvern, depindem de minoritati, de UDMR.

    evident, nu pot crede nici in minoritati ma refer la minoritatile de care si eu ma minunez ca mai exista, in prezent, in Romania).
    nu pot crede nici in “grupul parlamentar” UNPR, care nu a existat pe listele dn 2008, adica Tradatorii. si oricum CCR apartine lui baselu…………..
    soarta majoritatii a ajuns sa depinda (in prezent) de UDMR.
    wow

    eu ce fac?
    nu am speranta. chiar deloc.

    am in continuare drept de vot. in
    afara de suspendarea lui baselu, cu toata inima, eu cu cine voi vota in 2011-2012????????????????????

    un exemplu minor: in blocul nostru, cu proprietari majoritari de 70-80 de ani, presedintele este pedelist. duce la vot babele, de brat. pune liste la scara, cu stampila de serviciu ( expert autorizat ISCIR)
    wow

    noi, romanii, suntem cu totii in criza de identitate?

    sau, pur si simlu, suntem prostii care abia asteapta sa mai fie prostiti????

    eu cred ca suntem PROSTIIIIIIIIIIIIIIIII 🙂

  11. Ce se aude cu vamesii arestati?Pana acum ii bateau sa spuna ce stiu dar de la o vreme se pare ca ii bat ca sa taca.Nu se mai aude nimic.

  12. Asa se-ntampla intotdeauna cand tara este condusa de puscariabili si borfasi.Este creata exact atmosfera de puscarie , pentru ca astia din frunte nu cunosc alt mod de viata.Deci nimic nou, nimic sa ne mire….

  13. buna ziua,am auzit ca l-au suspendat pe Ursu de la RTV;nu-l luati la Antena 3?E un excelent moderator iar acolo nu mai e loc de cineva ca el;ati ramas singura televiziune LIBERA;mult succes in continuare

  14. in orasul meu de 3 zile la orele 18 pica toate 3 antene ( A1 A2 A3 ) , cica-i o problema de software la decodor !

  15. Ba ia gata cu vrajeala hai liniste ca vine boss-u el e ca taticu vostru de astazi ne schimbam numele din PDL in Stalin si Asociatii. Gata luati mortul PDL fardati-l , parfumati-l si scoateti-l la strada ca trebuie sa ne recastigam increderea poporului. Sefu am observat ca nu mai creste iarba pe langa dumneavoastra.Ei si tu acuma doar nu ma acuzi ca am fumat-o.

  16. am ajuns aici din vina celor ce au fost la conducerea Romaniei. Niste vizionari. Singura lor preocupare a fost cum sa-si faca averi din ceea ce nu le apartine, fara efort si fara sa fie prinsi sau arestati. Cam asta. Rezultatul se vede si se va vedea mult timp de-acum incolo. Asta e viziunea marilor conducatori, asta-i rezultatul.

  17. Salutare Victor, l-am vazut acum la tv pe edmond si, parafrazand denumirea cunoscutului spital de boli mintale, ma gandeam ca ar trebui internat la “Talmaceanca”

  18. Domnule Ciutacu dupa parerea mea sunteti un ziarist bun,perseverent si insistent,intr-un cuvant un om valoros.In unele iesiri publice pe care le aveti nu ma regasesc in sustinerile dvs,pana la urma un lucru normal.Mai zilele trecute colegii dvs de la “antene”faceau presiuni (i-au oerit si bani)asupra unui amic de-al meu om de afaceri pentru a face niste dezvaluiri despre un demnitar aradean,in conditiile in care exista un litigiu comercial intre doua persoane juridice.Acest lucru m-a surprins neplacut vis-a-vis de profesionalismul si buna credinta a ziaristului.Poate am iesit usor din context dar tineam sa fac cunoscut acest lucru.

  19. @Vali-Arad: nu-s colegii mei daca-s angajatii/corespondentii Antenei 1/3, insa, in masura in care aveti numele lor si o eventuala marturie a celui asupra caruia s-ar fi facut presiuni, le astept pentru a-l informa pe Mihai Gadea

  20. Inainte de a incepe comentariul meu fac precizarea ca astazi mi-am dat demisia din sindicatul Pro Lex condus de dl Lincu Vasile- fost vames.
    Sindicatul mai sus mentionat, in urma cu cateva luni a incheiat un acord cu CNP ( Corpul National al Politistilor) organizatie profesionala ( nu sindicala )ce a fost infintata prin lege organica??? si care ar apara interesele politistilor!
    De fapt un grup de indivizi numiti politic si care de la infintare nu a facut altceva decat sa fraternizeze cu partidele la putere indiferent care au fost( in prezent pupincuristii lu Basescu )
    Intrebarea care mi-am pus-o la data respectiva ce ar avea de castigat un sindicat care tre sa te apere de abuzurile puterii printr-un acord cu niste pupincuristi? Raspunsul l-am primit in urma cu cateva zile cand a aparut acest Lincu pe stica sa zica el nasoale de cel mai mare al lui Basescu, Vasile Marica!
    Nu stiu daca Marica este vinovat sau nu dar nu cred in coincidente!

  21. in opinia mea barcuta, ia apa, barcagiul da din colt in colt, iar sobolanii se gandesc sa se uscheasca. facem inscrieri in asociatia viitorilor detinuti politici

  22. offtopic:
    in seara asta ati comis-o (subiectiv si sinteza zilei): nu zice 11% ci 18% (“optsprezece”) si nu 8% ci “de-aici pornim”…
    am ascultat f atent.
    fara suparare

  23. Victore, Antena 3 va fi un fel de Europa libera sau VOA in nu mult timp.vad ca la Realitatea continua prigoana(ursu/stancu).Ajustari fine, ce zici?

  24. @db: 18-3 = 15, dupa matematica de pe vremea mea. s-o fi schimbat intre timp, da’ tot nu cred ca iese 8 la scadere

  25. @Victor Ciutacu:”masina propagandei de partid nu tine cont de argumente.”
    Asta se aplica pentru toate partidele?

  26. Acum, pe TVR 1, la concurenta cu Badea,sunt cei doi filozofi,in reluare.Sunt curios de audiente.
    Si-au mai taiat din patura de pe masa,inseamna ca cineva de la TVR iti ia in seama parerile si le pune in aplicare.La mai mare!
    Traiasca Nicusor Paduraru!

  27. Am uitat. De ce nu incepe opozitia procedurile pt. suspendarea lui Basescu vis-a vis de ce a facut in ultimele zile?Printr-o miscare de retorsiune,bineinteles!

  28. Victor, referitor la televizor si traitul bine, in mentalul multora e posibil sa fie intre cele doua o stransa conexiune. Doar stim ca mai acum vreo 20 si ceva de ani, romanul o ducea bine daca avea TV color, macrameuri, carpete cu “Fuga din serai”, persanul mai gros ca al vecinului si salam de Sibiu. Din ce vad, fondul mentalului nu s-a schimbat deloc, poate doar forma, locul Cromaticului fiind luat de plasma (deci, si mai bine), poate eventual a disparut salamul de Sibiu din frigider, dar daca e sa ne luam dupa Boc, din aprilie ar putea sa reapara si ala. Asa ca in primul rand ar trebui ca cineva sa le explice cretineilor ce inseamna a trai bine.

  29. Unde o fi nedumerirea cu politica de cartel ?Mai ales cei de la consiliul concurentei nu o vad care mananca o paine de 6 ani ca sa analizeze daca e politica de cartel sau nu . Cum se anunta o scumpire la Petrom de exemplu azi cu 7 bani pe litru la motorina automat toate preturile se maresc la toate companiile. Nu mai vorbesc de Agip care ia combusatibilii de la Petrom sau de Mol ci de Rompetrol si Lukoil. Nici una din astea 2 companii nici de ai dracului nu au intarziat scumpirea macar cu 2 zile . A scumpit Petrom inseamna ca au scumpit toti. E incredibil ce se intampla . Cica avem autoritati care protejeaza cetatenii. Vai mama noastra !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.