Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Tratat de propagare a măgăriei în presă

Tratat de propagare a măgăriei în presă

1. Se reactivează, la pont, conştiinţa vorbitoare a Monicăi Macovei şi se dă o ştire pe surse-n Oficină că Geoană şi SOV s-au văzut în Deltă la un şantaj reciproc.

2. Prin omul cu cel mai mare procentaj de ştiri false din istoria postrevoluţionară a presei din .ro, Oficiosul o preia şi o dezvoltă. Din cei doi actori, unul nu confirmă, celălalt dezminte categoric. Motiv pentru care, deontologic, se dă ca sigură.

3. Pe baza antologicei duşmănii dintre moguli, sar la cap şi profesioniştii ascunşi ai ştirilor Antenei 3, să-i dea o copită-n cap patronului de la concurenţă. Evident, aproape linşându-i pe protagonişti, că nu recunosc public ceea ce nu a fost probat.

Dacă mă întreabă cineva, pot să-mi exprim nu bănuiala, ci ferma convingere că SOV şi Geoană s-au întâlnit de mai multe ori şi n-au discutat despre nemurirea sufletelor, ci au negociat bani contra sprijin politic. Nu ştiu dacă-n week-end-ul tocmai sfârşit şi dacă-n Deltă. Ţinând cont de securiştii de tip nou care-i apasă pe butoane lui Tapalagă, probabil că răspunsurile sunt da şi da. Dar nu există pe piaţă nici un fel de probă: poză, înregistrare video sau audio, nimic. Nenorocirea pentru degradarea peisajului media, pe care o clamează toţi impostorii, e că generatorii ei sunt taman ăştia care urlă mai tare, oameni fără cine ştie ce performanţe, dar cu gură mare şi spate politic. Care au trecut degeaba prin instituţii grele de presă, că nu-s în stare nici măcar de-o ticăloşie credibilă. O să le arăt eu cum se face.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

57 thoughts on “Tratat de propagare a măgăriei în presă

  1. asta e de manual; “deontologie – asa nu”, misto si chestia aia, ca geoana e consiliat de gusa care e asociat cu sov; adica noi vrem mere dar apropo de pere, poate vreti gem de prune…
    nu va fie cu suparare dar in presa din provincie – indiferent cui i se mai inchina si ea – chiar asa minciuna nu se poate produce…
    fenta misto e ca si chiar daca s-ar fi intalnit, care ar fi problema? a, ca geoana e sef de partid si candideaza, si sov e unul din moguli :)) ce sa zic…
    se vede ca stirea e cusuta cu ata alba

  2. la cum e redat dialogul cu mogulul sov:
    “# HotNews: Ne puteti spune ce ati discutat cu dl. Geoana?
    # Sorin Ovidiu Vantu: Va rog?
    # Repetam intrebare
    # SOV: In ce imprejurare?
    # HN: Astazi
    # SOV: (rade) Am onoarea domnule. Toate cele bune.”…
    este evident ca vantu nu minte. e stilul sau, superior, poate un pic imputit, de a-i spune cuiva “monser, esti prost”…
    cineva a aruncat-o la presa, unul a muscat, si apoi tehnica bulgarelui de zapada; pana sa vezi de unde si de ce a pornit deja declanseaza avalanse, rupe copaci etc

  3. Bine a facut “oficina”. Daca s-au intalnit, de ce sa nu-i dea in fapt? Eu nu vreau nici pe Geoana nici pe Zeus la Cotroceni. Sa se faulteze intre ei cat mai mult. Asta ii va crea culoar liber lui Crin Antonescu.

  4. undeva in mine e si intrebarea dar daca e adevarat? :))

    dar daca nu e, fenomenul e chiar interesant; o cautare avansata pe google, pe ultimele 24 de ore cu numele celor doi arata cati pui a facut informatia – in ziare, siteuri, bloguri…

    fain tare e data aici, unde devine deja “sfat de taina” :))

    “Întâlnire de taină între Geoană şi S.O. Vântu
    Întâlnire de taină între preşedintele Senatului, Mircea Geoană şi Sorin Ovidiu Vântu! Reuniunea dintre cei doi a avut loc în Delta Dunării şi nu este la prima “ediţie”, conform cotidianului Evenimentul Zilei. Cei doi au făcut chiar un parteneriat, susţine acelaşi cotidian. Iată care este presupusul obiectiv care îi reuneşte pe cei doi.” – videonews.ro

  5. @Cetateanu’ Turmentat: si eu de unde ar trebui sa deduc ca aia doi s-au si intalnit? ca i-a zis o doamna lu’ Tapalaga? iarta-ma, da’ nu-i suficient

  6. Pai si io l-am vazut la marsul gay pe papalaga era cu monica, se pipaiau pe undeva prin spate in randul coispe. Se pune ca stire ?

  7. Ciutacule,

    Romania, fiind o tara civilizata, unde cuvantul personal nu trebuie pus la indoiala, e normal sa crezi …:)

    Fiara.

  8. Pai, aceasta stire e compatibila cu informatia pe care i-o dadeati lui Crin , cum ca Vantu vrea sa-l “dea jos” pe Basescu, dar numai pentru a-l “inlocui” cu Geoana, nu cu el.

    Ultima propozitie e tare de tot! 🙂

    P.S. Eu intrasem sa vad daca, fie si off topic, ma pot strecura pentru a-mi exprima o nedumerire: oare cat de des ,jurnalistii Antenei 3 s-or fi imaginand dand pumni in gura anumitor personaje din platou, cum ar fi, de exemplu, Cezar Preda. La “pupitru” se afla acum Paula Rusu. Iata de ce, n-as putea sa fiu, niciodata, in locul lor (al jurnalistilor). Pentru ca imaginatia mea ar lua-o razna, in unele cazuri, rau de tot. 🙂

  9. @ Moşcalifar: nu te cred pentru că lu’ Moni nu prea-i place, e amatoare de altceva 🙂

    prea multe ştiri cu SOV în Deltă. Trage mult la apă mogulul cu mult respect faţă de toată lumea. Că-s adevărate sau nu asta rămîne de văzut.

  10. Fac pariu ca i-a crescut traficul lui Tapalaga cu preluarea asta. Incep sa ma intreb daca iti trebuie scoala ca sa ajungi ziarist pentru ca tin minte de prin clasele primare cand trebuia sa compunem cate un dialog. A naibii sa fiu de nu seamana cu unul in doi peri de pe vremurile copilariei ca deh, n-aveam talent artistic.

  11. Eu deja m-am plictisit! Razboiul asta dintre moguli e penibil, iar la stiri cu greu ma mai pot uita. Bine ca mai exista bloguri bune, asa cum este asta! Baga mare, Victore!

  12. Victore , fa un pustiu de bine si suna-l pe Oprescu si intreaba-l ; cum e cu BMW-ul Ca maine il prioponeste Morar si sa vezi cum sare Geoana la gatul lui ….

  13. Lu’ Tapalagă i-au dat ”știrea” , coloneii (și sex feminin și de sex masculin) din conducerea măcelăriei deontologice online. În octombrie 2008, același Tapalagă era supărat flească(tot la ordin, desigur) și își zornăia amenințător săbiuța prin redacție, a ”amenințare” către SOV (care nu era acolo, firește), deoarece omul considerase că nu rentează să plătească o sumă halucinantă, doar pentru a deveni proprietarul măcelăriei online. Stăpânii serviciilor de tot felul și ai oficinei de net erau într-o mare jenă financiară și scoseseră măcelăria la vânzare.

  14. @Klaus Steinberg: ar trebui sa ma preocupe imaginea si viitorul lui imediat? are o sumedenie de consiliere pricepute, o sa-l invete ele numai de bine 🙂

  15. A fost Geoana cu Vantu? Sa-i fie rusine.Macar l-a tuns ? Uite,Basescu a tuns oi in acest timp spre rusinea oii care s-a lasat tunsa de el. Despre asta vorbim in Romania,ce mai conteaza ce a scris sau ce a spus Antena ?

  16. And wtf daca s-au intalnit. Ma lasa complet rece ca niste smecheri bogati s-au intalnit sa mai puna de-o cumetrie si de-o imbarligare cu profit de ambele parti. Asa functioneaza politica: pe bani si pe voturi. Iar asta se intampla nu numai in Romania, ci oriunde pe planeta asta. Stii ce ii deranjeaza pe deontologii din presa favorabili, deocamdata, Marelui Carmaci: ca SOV nu ii da bani Preamaritului. Off topic: ar trebui ca noua porecla a lui Basescu sa fie Nea Alecu’.Ca la gradinita, ca oricum nivelul intelectual al votantilor sai tinde spre nivelul de 5-6 ani.

  17. Daca-i adevarat, si probabil ca e, geoana imi apare tot mai diabolic, mai an se furisa noaptea, prin boscheti la cotroceni, ca sa teasa scenarii cu marinaru’, acu’ cu vantu, care cica-i totusi cu marinaru’ da’ unelteste cu prostanacu’, maiculita, ce de-a urzelile! Io, dupe mintea mea, zic ca baietii astia si toti ceilalti care ne mint de 20 de ani, se vad mai mereu, in secret, la mici suete politice, indiferent ce sigla au la partid, ca sa-si mai imparta functii, influente, contracte, bani adica, in timp ce noi ne frecam mainile de bucurie cand ii vedem cum se injura la tv! Asa o teapa ne trag micutii, ca doar imbecil sa fi sa-i mai crezi! Apropo, vantu nu-i domnul acela care cica ar fi furat enspe milioane de la nu’s’ce fni?! Ori e coincidenta de nume?!…

  18. Un lucru foarte simplu si clar pot sa spun:

    E neesential cine cu ce mogul intra in negocieri
    si cum iese din ele, pentru ca partidele politice
    HABAR N-AU CUM SA SE FOLOSEASCA DE MEDIA.

    De la primul pana la ultimul partid sunt varza cu totii.
    In primul rand n-au nici unii dintre ei
    un mesaj de doamne-ajuta de transmis
    si prin urmare n-am de le spus decat atat:
    puteti sa va f_teti consilierii de campanie,
    indiferent daca-s de import sau de gradina.

    In calitate de om de imagine pot doar sa ma bucur
    pentru colegii de breasla ca va toaca banii numaru’ 1.
    Bine-acolo, fratilor, daca-i de mancat fonduri de campanie,
    mancati-le pana la ultimu’ banut, ca este de unde.

  19. Ar fi foarte bine , DACA s-au intalnit, sa se fi hotarit sa-i dea in cap chiorului si celor din Partidul Dementilor Liberi.

  20. @Nea Victore,

    Geoana nu e baiatul ala de promitea in campania din noiembrie 20000 de euro de persoana romanilor care se intorc in tara? Zeus nu e baiatul ala care zicea ca o sa traim bine? Nu pot sa ii vait pe aia de concureaza la trofeul pinocchio! Eventual infiintati trofeul pinocchio si pentru presa si il dati astuia de a scris articolul cu intalnirea daca nu e adevarata!

  21. Ha,ha,hi,hi,Doamne ce-mi place.De cand nu mai serveste Vantu labasescu,oficina si EVZ au cam picat de prosti,ce sa-i faci pupatul asta adanc duce la gusturi nasoale pana la urma,hi,hi,hi.

  22. Bre, mă laşi!? O să fie mai naşpa cu presa asta de rahat. Ajung toţi analfabeţii să scrie pe la gazete, iar cei bătrâni sunt ori vânduţi, ori plictisiţi de viaţă. Viitor de au, ţara noastră are!

  23. După câţi oameni are Vântu’ în posturi cheie (alea revenite după marea împărţeală PSD-ului) ne putem da seama cât de “omul mafiotului” este Geoană. Nu contează când şi unde s-au întâlnit, rezultatele se văd. Acum ar fi un moment tocmai bun să renunţe Geoană la pălăria mult prea mare (şi din ce în ce mai plină de gunoi!) în favoarea celui care ar avea şanse reale să-l învingă pe T.B.

  24. @SuKăRiT: inteleg ca trebuie sa prezumam ca SOV si Geoana s-au vazut? si ca asta-l face nefrecventabil in fata urnelor. interesant concept 🙂

  25. Energia eoliana a reprezentat dintotdeauna o sursă alternativă! 🙂

  26. victore…stii care e diferenta intre jurnalul national si evz…la jurnalul national tuca face show cu pixu, in evz, basescu naste pui vii si ni vinde pe post de ministrii mini boc:) in concluzie, nu are rost sa te mai intrebi de ce inventeaza unii stiri, din moment ce nu stiu sa scrie adevarul:)

  27. Delta este locul unde poate si omul trage un Base(Vant)fara sa se jeneze! Pe cine a tras Tapalaga de Guse?

  28. Dezbaterea pe tema intalnirii presedintelui PSD cu SOV este principala grija a tuturor, in frunte cu televiziunile de marca din Romanica.
    S-au intalnit, ori nu s-au intalnit?! Asta e intrebarea!
    Ca intalnirea a avut loc sau nu, este mai putin important, insa partea interesanta consta in faptul ca oricare ar fi adevarul, un singur om are de castigat de pe urma acestui “scandal”…si anume Jucatorul!
    Geoana iubeste mogulii, Antonescu nu prea stie care e mersu’, restul nu conteaza…si uite cum te faci presedinte inca cinci ani!
    Hai noroc…ca inca mai merge!

  29. @cineva: curand. nici nu va fi nevoie sa anunt ca am facut-o. va durea!

  30. Abia azi a vazut prietena mea “asemanarile” dintre politicieni si personajele de desene animate, asemanarile facute de Badea…
    M-a intrebat ceva ce te intreb si eu (eu nestiind ce sa-i raspund):
    So, Victore, intrebarea este: De ce ziarele nu pot/nu vad/nu spun adevarul: Elena udrea seamana bine cu O VEDETA PORNO, O CENTURISTA.
    Se imbraca strident, e stridenta, e… si mai am multe alte epitete..
    So, are tupeul cineva sa spuna asta oficial? Sa-i atraga atentia?

  31. Stirea e adevarata, nu e deloc o facatura.
    Numai ca intalnirea a avut loc un delta Gangelui nu a Dunarii.
    A confirmat domnul Vanghelie care i-a supravegheat atent pe cei doi, ascuns fiind in papuris.
    Domnul Geoana era deghizat in Brahman, iar domnul Vantu in imperialist englez,cu palarie alba si ochelari de soare.
    Domnul Vanghelie nu era deghizat deloc, se prefacea insa ca este adeptul sectei aleia hinduiste care umbla goi pusca, de frica sa nu omoare vreo vietate.
    Se stie precis ca exista o asemenea secta, dar nu se mai stie deloc cum se cheama, fiindca domnul Vanghelie nu mai tine minte nimic, nici numele sectei, nici ce au vorbit Geoana si Vantu’. Nu mai stie nici in ce an suntem si nici cine e presedinte. Omu’ a injurat tot timpul din cauza tantarilor, si si-a tras atatea palme pe frunte si in crestetul capului, incat i s-a sters memoria de tot.

  32. Tot asta le-am zis şi eu celor care cred convinşi în “profesionalismul” celor două publicaţii propagandistice la fel de purtătoare de firme ca şi de nonsensuri. Degeaba. Orice le toarnă ăia pe gât, ei cred, şi când se întâmplă să mai apară câte ceva care nu se încadrează în liniile auto-impuse, sunt uşor dezorientaţi, şi au impresia că eu şi “nenorociţii” pe care-i susţin ne-am “băgat coada” în minunatul vlăstar din ţara aleasă. Au fost foarte uşor convinşi unii de către oamenii ăştia pentru că aveau creierele terci după infecţia propagandei comuniste.
    De aceea arată presa aşa. Oricât de mult vor oamenii tineri (unii dintre ei) s-o schimbe. Nu e vorba de extremism al ideilor (eventual al idealurilor) cum afirmă Oana Dobre, pentru că asta ar presupune să existe idei (sau idealuri) nu elucubraţii.
    Eu am citit pe blogul Principelui Duda o mostră (nu pun link la EVZ pentru că-s prea dezgustat) de jurnalism care sfidează orice simţ al realului şi sfidează ideea că omul ar fi diferenţiat de animal prin raţiune. Cum pot fi angajaţi la foi dintr-astea cu firmă cât de cât cunoscută asemenea mitomani? Aşa ceva e nemaiîntâlnit. Să nu fii în stare să aduci măcar pseudo-argumente cum aduc înjurătorii de pe forumuri. Asemena vomă verbală? Chiar aşa. Adică şi eu, marele susţinător al Alteţei Sale aş putea să-i input nişte lucruri cât de cât reale, dar acestă nulitate emite parajudecăţi de valoare de la înălţimea unuia cu vizibilitate publică, având multe titluri şi “calităţi”. Cum am ajuns contrarul a ceea ce am sperat după ce, de pe acum, “părinţii” noştri au îndurat dictatura şi opresiunea? La 20 de ani de la revoluţie prima generaţie de români care nu au fost afectaţi de ideologia comunistă se găseşte deja de câţiva ani întro ipostază foarte neplăcută în care nu mai au repere decât dacă le caută cu multă pricepere prin excrementele ce au umplut ţara asta de supravieţuitori tenaci şi talentaţi. Pe ăştia care urlă şi acum, “comuniştii!” “securiştii!”, fie că au cunoscut semnificaţia cuvintelor fie că nu, fie că au luptat (foarte puţini rămaşi în viaţă), fie că au fugit (puţini la număr, vocali, dar neangajaţi), fie că au cedat (mulţi şi deprinşi cu minciuna), fie că au trădat (mult mai mulţi decât ar fi crezut cei care şi-au dat viaţa, dar exact câţi au ştiut cei care l-au judecat pe tiranul comunist) nu i-am văzut niciodată să-şi impună vreo formă de penitenţă sau de căinţă, pentru că trec cu o lejeritate peste cadavrul unei ţări cum trec zilnic peste duşmanii răpuşi sau doar căzuţi. Cum poate un nene pe care-l studiem la şcoală să scrie în EVZ şi mai ales în stilul EVZ 2009, profitând de notorietatea din activitatea preaiubită a creatorului de literatură, pentru a opina fără sens şi fără stil. Ruşine să ne fie!(folosesc persoana I deşi aveam 5 luni în decembrie ’89). Am semănat ură şi cultivăm dejecţii.

  33. Indiferent dacă ştirea e reală au ba, sau dacă e pur şi simplu doar o bănuială că ar fi vorba doar de un episod al întâlnirilor dintre MG&SOV, am doar o comparaţie de făcut:
    1. Asemănare: protagoniştii sunt foarte flămânzi, de lucruri aparent diferite, dar similare: Influenţă&putere’=bani
    2. Deosebire: SOV s-o fi dus singur la întâlnire, da’ pe MG l-o fi convins nişte colegi să se ducă.
    Morala: ???

  34. Imperatorule, când în urma acestor “nevinovate” întâlniri, apar “replicanţi” de-ai lui SOV în posturi cheie, da. Şi-apoi ştiţi că io pe altcineva îl văd acolo, în deal. Presidenţiabilul meu nu-i intrat (încă!) în cursă, ceea ce mă şucăreşte de nu mai pot. 😛

  35. Dragule, te placeam! Dar, cineva (?) sau singur ti-ai bagat in cap ca esti cel mai bun. Esti bun, dar nu cel mai bun. Este neplacut ca-ti asumi ca l-ai facut primar pe Opreascu. Este la fel de neplacut ca vrei sa-ti asumi ca-l vei face prezident pe Crin. In plus, dupa ce faci rating micut la A2, vii la Gadea si-ti asumi si ratingul lui zicand ca echipa castigatoare nu se schimba. Dragule, nu esti din echipa asta. Te apuci sa tipi peste oameni care au mai multi neuroni decat tine, ceea ce este neplacut. Observ ca incepi sa-l invidiezi si pe Badea. Nu e destul de vizibil inca, dar transpare pentru cine te urmareste. Mi-e indiferent daca vei da drumul mesajului meu. Nu ma intereseaza decat sa-l citesti tu si sa tii minte ca “mai binele este dusmanul binelui”. Fii mai modest si mai cu picioarele pe pamant. Altfel vei pierde tot ce ai castigat in compania unor oameni deosebiti, pe langa care ai avut inspiratia sa te prezinti. Nu cred ca Gadea, Badea si mai ales Tuca te vor tolera prea mult daca te porti in continuare asa. Succes!!!

  36. domnule ciutacu, abia ce s-a incheiat emisiunea lui gadea. am urmarit-o – sa zic asa – profesionist. de ce nu-ti mai place, domnule, antonescu? sau hai sa intreb altfel: ai o varianta mai buna? doar nu pentru ca s-a inchinat in biserica…?! sau hai sa intreb. altfel: ai o varianta mai buna?
    iar oana dobre… cam idealista pentru un jurnalist. a cam batut campisorii azi cu plasticul ala. trebuie sa mai ia niste lectii de comunicare. vorbea de concepte fara sa le aplice.

  37. Ce sa mai zicem ? Peste tot numai praf in ochi, numai minciuni, numai minarii. Astia cu cat sunt mai bogati cu atita vor mai mult. Noi, muritorii de rand suntem vai de steaua noastra. Ii pasa cuiva ?

  38. iar apropos de primarul care atunci cand este un pachet de problemute, se joaca cu sabiute (nu cu lopatele), nu ti se pare normal ca, tocmai din acest motiv, sa fie cunoscut de all kids in the block? eu stau in sectorul 2. si aici se asfalteaza strazi. cine e primar?
    glumesc… cu lucruri serioase.

    ce spunea domnul profesor in emisiune, dar a omis sa si rosteasca, este ca tocmai voi, formatorii de opinie, cei vazuti de milioane de oameni si cititi de mii, ar trebui sa fortati turma lui basescu (tocmai buna de muls) sa acceada la comunitatea de homo sapiens.

    cu respect

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.