Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Tikrit-ul molcom de târlă de sub Feleac

Tikrit-ul molcom de târlă de sub Feleac

“Mi se pare absolut ridicol ca personalul de frunte anunţat din Palatul Victoria să fie tot mutat de la Cluj la Guvern. Parcă suntem într-un stat… îi zicea Irak şi a avut un dictator care-şi alegea toţi colaboratorii din satul lui natal. Grupul de la Cluj sau varianta nouă a grupului…Ăsta-i un grup mai mare, e o târlă aproape. Şi vine în Palatul Victoria. Sigur, cu costurile respective. Dar mă gândesc, alţi funcţionari… înţeleg, îţi aduci unul, doi, trei, dar se mută toată curtea de la Primăria din Cluj, se mută la Guvern. Clujul…un oraş unde aruncă ăia cu cocktail-uri pe stradă. Nu cu rom cubanez, ci cu benzină…Atunci de ce trebuie să mutăm Tikrit-ul ăla la Bucureşti? Pentru că a venit domnul Boc”

domnu’ nea Dan, la “Vorbe grele”

Dragii mei clujeni pe care vă bate gândul să-mi răspundeţi indignaţi şi plini de patriotisme locale desuete, ştiu în avans că sunt un mitic împuţit, care nu ştie să aprecieze vorbele chibzuite, bunul-simţ ardelenesc, determinarea şi seriozitatea, băncile tricolore şi cele jefuite cu pistolul de ciocolată, statuile falnice şi catedralele neîncălzite, jocurile piramidale, nunţile din parc, oamenii mândri că-n 2008 s-a  deschis şi la ei primul mall şi taximetriştii care (în loc să fie preocupaţi să mă ducă la destinaţie, ca să-mi ia banii) mă întreabă ce am cu preşedintele lor. Deci nu vă mai irosiţi preţioasele cuvinte. Ţineţi-le în voi, că poate mai are nevoie piticul de grădină de carne de tun pe ala Palat şi vă dă adunarea.

PRECIZARE: Acest post chiar nu este adresat clujenilor decenţi şi întregi la cap

UPDATE: “Vorbe grele” cu Ilie Sârbu & Marius Pieleanu, iar deseară, după ce valsez într-un mare fel cu Roberta Anastase la Antena 2, o să mă duc şi la Sinteza zilei.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

84 thoughts on “Tikrit-ul molcom de târlă de sub Feleac

  1. Fara legatura dar mi-a placut (o prietena acu’ 5 sec pe mail ) :
    Un individ e nevoit sa opreasca masina datorita unui blocaj al traficului.
    Deodata, cineva ii bate in geam:

    – Domnule, teroristii au ocupat Parlamentul Romaniei si cer 10 milioane de dolari rascumparare ca sa-i elibereze pe parlamentari . Altfel ameninta ca ii vor stropi cu benzina si le vor da foc. Acum mergem din masina in masina si facem o cheta.

    – Bine, si cat da fiecare? zice omul din
    masina.

    – Cam 5 litri…

  2. E cam de prost gust ceea ce face domnul prim,de prost gust si in interes personal,nicidecum national.Dar am o curiozitate,pe astia ii pune sa-i jure credinta,direct sau indirect?sau are indredere in ei pt ca sunt de ai lui.A inceput sa-si copie mentoru si sa devina un mic base.Cred ca comandantul suprem il suna seara si ii da sfaturi cum sa devina…Acum as avea o intrebare pt.domnul Ciutacu-ce impresie va facut emisiunea de aseara cu domnu Sirbu,eu fiind de meserie as avea ceva de zis.

  3. hai ca stiu ca-mi stergi postarea, dar macar corecteaza-te bre, ca te faci de kakao mai ceva decat beizadeaua cu “succesurile”

  4. Ma consider un clujean decent dar pas cu pas ajung sa nu mai fiu intreg la cap 🙁 cand vad atata prostie.Duminica trecuta au fost alegeri in Cluj si pentru a doua oara clujenii au votat din nou piticul cosash chiar daca nu era pe liste deoarece vezi Doamne o sa curga banii prin Cluj…pana una alta cu sau fara pitici cosashi in guvern eu tot imi rup masina in gropi , tot nu o sa vad autostrada in urmatorii 3 ani.

  5. @aburica: “ti le tine in tine”, de-aici plecasem. fiind, insa, vorba de “voi” – in loc de “tine”, cum initial planuisem sa scriu – tu ai dreptate. happy?

  6. Şi uite aşa ajung să-i fericesc pe votanţii lui don President… Ce ne făceam de nu era el acolo, să-l călărească? Muta capitala la Cluj? Muta!
    Pe de altă parte, drept îi şi că, de nu era el, n-ajungea Boc (în veci!) şef peste Adunaţii din Deal.

  7. Nu sunt clujean da sunt ardelean, nu mi-a placut clujul niciodata . E un oras neprietenos da oamenii sunt cumsecade , cel mai mare defect al lor ca sunt cam sovini. Da la orice ora as prefera capitala sa fie Clujul. Daca nu se poate altfel caconstitutia ( scris impreuna voit ) scie altfel si nu se negociaza , accept si varianta cu clujenii la Bucale. Macar sa moara unii de ciuda.

  8. Domnule Ciutacu imi permit sa va rog sa o invitati intr-o zi si pe doamna Oana Mizil. Este o doamna adevarata, o femeie admirabila, desteapta si frumoasa.

  9. Comentariul unei probleme de esenta mai degraba decat de prezenta

    Faptul ca premierul Boc isi cladeste echipa nu este ceva rau pentru ca asa se intampla si in alte tari la a caror statut Romania ar putea sa aspire – fara gluma nu e vorba de Zimbabwe. Se pare ca totusi bugetul cancelariei primului ministru e pastrat totusi la nivel similar cu cel de anul trecut ceea ce e bine. Sincer nu vad de ce premierul ar fi de condamnat, mi se pare normal ca un lider sa aibe in anturaj caractere cu care sa poate lucra mai usor.
    Chestia cu juramnantul de credinta este intr-adevar putin deplasata ca timp – cu sensul de arhaica – dar totusi sunt de accord ca acest juramnt de credinta ar cam trebui facut de orice politician si nu fata liderului de partid – in acest caz domnul Boc ca o miniatura a lui Basescu – ci fata de principiile sale proprii pe care le-a sustinut in fata electoratului.
    Nu inteleg consternarea multora. Se indoieste cineva ca in prezenta vechii cancelarii furturile erau mai cu bun simt? Sustine careva ca vechea cancelarie era ca un pazitor al bunelor moravuri in cabinet?
    In aceasta situatie sunt doar doua posibilitati:
    – fie si-a adus echipa ca sa fure si ei ceva mai mult – banuiesc ca fondurile la Bucuresti sunt mult mai mari decat la Cluj, cu tot respectful – adica pentru rotunjirea averilor. Varianta care bazata pe istoric, tendinte, obiceiuri, etc. este cea mai credibila, conducand cu o marja zdrobitoare.
    – fie premierul s-a uitat la televizor- ca nu avea de unde sa stie – s a vazut acolo ca Mr. Gordon “The Clown” Brown si-a facut si el echipa cand a venit ca sa se descurce mai bine in itele puterii, pentru a nu fi tradat cu seninatate si nonsalanta, pentru a fi sustinut frenetic cand are nevoie, etc. – si chiar are nevoie. Varianta care totusi paleste in fata irefutabilului celei dinainte.

  10. si la ce te astepti Victor? vorbim totusi de Emil Boc si de Basescu…. nu vorbim de specialisti, de oameni dedicati intereselor tarii, de oameni care incearca sa se rupa de fostele metehne. Oricum Boc incearca sa raspunda la intrebarea eterna a romanilor si anume: ce are sula cu prefectura? sau in cazul lui cu primaria…

  11. Daca facem un calcul grosier fiecare contribuabil va plati mai mult cu vreo 10 bani/an pentru “gasca” de la Cluj(nu stiu exact cati contribuabili sunt). Eu n-am o problema cu asta avand in vedere ca pana acum “echipele” au fost in mare parte din Bucuresti si rezultatele s-au vazut. Poate vor si contribuabilii din “provincie” sa aiba oameni pe la guvern ca si asa p-aci prin Cluj se vorbeste ca ne conduc miticii. Poate-i ocazia sa se dovedeasca ca nu-i ardealu’ mai cu motz.
    La cate bube are guvernul Boc in cap, asta mi se pare un mic pistrui. Mai bine ne uitam daca aduce oameni competenti sau nu.

  12. @emil pop: exact la asta ma refeream si eu. singura lor “calitate” probata e ca sunt toti din Cluj, nu ca ar fi mutat inainte muntii de moloz prin urbe.

  13. Să o vedem pe Roberta cum va încerca (iar!) să ne aburească. Abia aştept să-i văd pe ecran zâmbetul fals-bonom şi s-o aud vorbindu-ne cu vocea-i blând-controlată, ca unor copii puţin tâmpiţei. Poate aflăm (în sfârşit!) cine era înjurătoru’ la (de) serviciu… Şi cum de-o ajuns Preşedinta Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, să facă şluj la o simplă ridicare de sprânceană a Comisiei Europarlamentare. După asta, sigurc ne va explica (că se pricepe!) cât de necesar le este bugetul umflat…

  14. La un moment dat era in prim plan doar grupul psd-ist de la Cluj, acum vine tot Clujul sa lumineze intunecimea profunda in care se scalda tara si Palatul Victoria. Asa se explica si de ce Boc a stins becurile pe holurile guvernului.

  15. Intreab-o cine-ti trimite mesaje de dragoste de la camera deputatilor.
    Si baga si tu ceva cu nazismul Italian,mi-e si frica sa mai plec in vacanta la astia,ca ma lasa fara momite.Sa nu devina si canibali,Doamne fereste:-))

  16. “Băi clujeni, comanda la mine, cite doi încolonaţi, direcţia Palatul Victoria, înainte marş!!!”, arată cit de redus, de complexat şi de provincial e Boc. Probabil că o sa-şi aducă şi doctorul, şi bucătarul, şi amanta, şi frizerul… Asta e, acuma dacă ne-am încurcat cu el…

  17. In sfarsit, nu mai dau ardelenii vina pe miticii de la Bucuresti, cand e vorba de guvernare.O sa dam noi vina pe ei.Sper sa nu fie cea mai slaba guvernare dar pana acum nici “bugetul” nu se misca.E liniste prin ministere doar circ in Victoria. Stiti chestia cu “pitic nesimtit”…

  18. In privinta universitarilor din Babes_Bolyai, nu am ce zice.Unii au recunoastere internationala si sunt foarte buni, trebuie sa recunosc( apropo de imagine).Pacat ca nu participa la guvernare!Ce sa-i faci…nu toti au carnet portocaliu…

  19. @Ioana S
    ba participa din din cadrul UBB la guvernare; ceva consilieri si sefi de cabinete sunt de la Stiinte Politice

  20. Despre [i]…”ştiu în avans că sunt un mitic împuţit, care nu ştie să aprecieze vorbele chibzuite, bunul-simţ ardelenesc, determinarea şi seriozitatea, băncile tricolore şi cele jefuite cu pistolul de ciocolată, statuile falnice şi catedralele neîncălzite, jocurile piramidale, nunţile din parc, oamenii mândri că-n 2008 s-a deschis şi la ei primul mall şi taximetriştii care (în loc să fie preocupaţi să mă ducă la destinaţie, ca să-mi ia banii) mă întreabă ce am cu preşedintele lor”[/i]

    Adaugă, te rog, şi faptul că nu apreciezi nici că Clujul e locul în care şi ţiganii sunt blonzi.

  21. Mi-am promis sa nu mai scriu pe acest blogsi asta nu pt ca sunt atat de tampit incat sa nu accept o critica din partea lui Victor dar se pare ca tocmai pt ce am fost eu “tras” de urechi de Victor si desi a promis-o solemn(ca la el pe blog nu o sa mai permita balacareala asta se intampla si acum mai mult sau mai putin mascat)dar nu ma lsa inima sa nu postez asta cu permisiunea lui victor o chestie la subiect.se pare ca”lupta”asta intre uni si altii e seculara dragii mei a se vedea lupta intre taranisti si liberali dinainte mai precis lupta intre maniu si bratieni va suna cunoscutcam asa e si acum nu conteaza cat sunt serful ala de cancelarie saunu e de-al lor il dau jos il aduc pe al meu
    nu conteaza ce au facut cei dinaintea mea daca a fost bun sau rau pt mine e tot rau si croiesc tara asta dupa bunul meu plac asa din patru in patru ani am mai zis-o politica din bucati si administrarea unei tari din bucati fara o coerentza pe termen lung va duce indiferent de vremuri(ca e criza mondialasau nu)la dezaastru national.punctsi scuze Victore da eu te consider inca un prieten pt ca prieteni adevarati nu ezita sa te critice ceea ce ai facut tu si ce am facut eu acum.nu-mi caut scuze pt ce am postat in trecut la tine pe blog

  22. salutare victor, si, in cazul asta ce putem face noi? daca voi care sunteti acolo in inima targului nu faceti nimik, noi cei din provincie putem? hadeti sa mai facem o revolutie!!!!!! crezi ca s-ar schimba ceva? nu sunt tot ei? ce crezi ca ar muri ei in revolutie? sau tot noi astia mici care stam in fata…..rusine rusine rusine sa le fie…ma uit in fiecare seara la sinteza zilei….imi mai trece..

  23. Pe Roberta ati invitat-o sa ne vorbeasca despre semnificatia zilei de 8 martie ??? Va mai amintiti? a dat dl Gadea la sinteza zilei de se tavaleau Ciuvica si Cristoiu de ras

  24. Eu incep sa am asa o banuiala ca piticul asta tampitzel se cam ia in serios, nu vi se pare? Chiar imi amintesc seara in care regretatul O. Paler a descoperit ca marinarul se ia in serios! Acum vad ca si asta micu’ e cam la fel.
    – Asta mic din gradina cica e penticostal, asa ceva, am auzit pe la tv. Poate isi aduce staff… “de specialitate”, ca sa zic asa.

    Si nu mai sariti toti pe mine ca pomenesc chestii intime neconcludente (asa cum e religia). Se poate ca acest amanunt sa fie definitoriu in comportamentul lui.

  25. noi? nici gand!!! pai si nu puteti face nimik? ii tot chemati in emisiuni, de ce nu le ziceti ? ca sunt si fac ce fac? m-am saturat!!!

  26. @lao tse: s-a jurat pe carnetul de utecist ca-i ortodox, da’ si mie mi se pare cam sectant. si da, complexatu’ asta mic chiar se ia al dracu’ de in serios.

  27. Fiind de facto domnul Basescu prim-ministru, ce sa faca si Boc prin guvern decat sa redecoreze si sa-i dea pe unii afara pe motiv ca-i tradeaza cravata si figura ca nu sunt de incredere.

  28. Totul e o mare cacialma nationala. Este o degringolada totala in absolut tot ce ne inconjoara; si mai pot continua cu “totul”..
    Ne scoatem ochii intre noi cu “mitici”, “provinciali” si alte epitete “elitiste”. Din pacate nu mai exista zone in tara unde procentul de “verde” (a se citi vs. “uscaturi”) sa fie decent.
    Un popor este evaluat prin cat de sanatos si de educat este si prin valorile pe care le promoveaza. Traieste cineva macar cu senzatia ca aceste trei “criterii” mai inseamna ceva in Romania?
    Toata ziua nu facem decat sa ne plangem de cate ceva; probabil pe buna dreptate. Dar se apuca cineva de munca serios??
    Cand este vorba de munca, de schimbare a comoditatii sau de profesionalism dam vina pe altii.
    Tot respectul pentru ziaristi ca Victor Ciutacu (la persoana a doua plural, cu toata politetea) dar demersul lor pare inutil pentru ca se face la modul singular.
    De ce nu initiaza media o revolutie “a bunului simt”? De ce nu se incearca o schimbare de la radacina a ceea ce am ajuns?
    Raspunsul este simplu: pentru ca nu se vrea!
    Pentru ca fiecare “trage spuza pe turta lui” si prea putini constientizeaza ca mai devreme sau mai tarziu vor fi parte componenta a mocirlei pe care o creaza in fiecare zi.
    Am lucrat cu oameni si din Cluj si din Bucuresti. Am intalnit oameni adevarati, profesionisti si educati in ambele zone. Am intalnit si oameni pe care nu as vrea sa ii revad (ma exprim “politic corect”?); la fel si in Ardeal si in Bucuresti.
    Prima categorie isi doreste cu ardoare sa schimbe ceva; le lipseste puterea si impactul..era sa spun “factorul coagulant” dar deja este noul limbaj de lemn.
    De ce nu ar fi media acest factor?
    Probabil va ramane o intrebare retorica.

    Numai bine la toata lumea,
    PS: pentru conformitate, RaduS, un bucurestean get beget

  29. Constat fara vlaga faptul ca meschinariile au loc pe fata, fara nici o perdea. La genul asta de manifestari, amestec de tupeu si nesimtire, la toate nivelurile institutiilor de stat, ramai doar indignat, din pacate.

    Asta penrtu ca orice contraargument rational, orice critica izvorata din bun simt si conduita civica se loveste de acest zid al nepasarii colegilor din politica.

    Asta mi se pare ingrijorator: sa nu mai existe antidot la tupeismul lor sau, mai degraba, sa nu existe leac pentru defilarea asta de nesimitire nedisimulata.

    Oare atat de jos am ajuns ?

  30. @marius: unde ati vazut dvs recunoastere internationala pt. “stiinte politice” a la Cluj? Astia-s scosi pe banda rulanta!
    Eu vorbeam de specialistii din ramurile universitare de traditie din UBB.

  31. sint si eu ardeleanca dar mai din sud .dupa cum ii cunosc pe clujeni stiu ca au o viteza de gindire de ramai stana de piatra or sa vina cu planul anticriza dupa ce o sa fim tavaliti vreo 4 ani da asa bine bine de n-o sa stim cum ne cheama . atunci sa vezi masuri de o sa ne prapadim de ris. am zis n-am dat cu paru

  32. Radem noi de Boc si parca-l vad peste 5 ani CANDIDAT LA PRESEDENTIA ROMANIEI!( asta in cea mai sumbra previziune a viitorului!)
    Fura si Boc, fura si toti consilierii de la Cluj adusi inscaunati la Bucuresti, fura si Videanu, Pogea, Udrea…etc( FURA reprezinta conjugarea verbului A FI la model ardelenesc)CA DOAR NU AU VENIT LA CAPITALA SA TRAIASCA DIN SALAR! 🙂

  33. D-le Ciutacu,

    In primul rand eu cred ca e corect cum ati scris:”Tineti-le in voi”.”Cuvantul” e un substantiv neutru,puteati sa spuneti si “tineti-i in voi”-din experienta mea stiu ca se foloseste si aceasta expresie.Parearea mea e ca nu e corecta expresia“tine-ti-le in voi”.
    In sfarsit,daca gresesc,imi spuneti.Imi voi asuma culpa.
    In al doilea rand,vreau sa vad cum valsati intr-un mare fel, cu doamna Roberta diseara.Femeile inseala ,de multe ori,valsand…

    Cu tot respectul,
    IoanaP

  34. #aburic(T)a a trantit un copy/paste si a pus un LOOOOL,fara sa mai abureasca ceva pe langa ranjete,de teama sa nu greseasca;de teama de a nu scrie gresit,sunte-ti sau era-ti grabit,d.le Ciutacu!?:)))))

  35. D-apoi tăt Ardealu’ ştie că la Cluj îi inima românismului. Că de-acolo se traje seva cea mai adevărată a spiritului românesc.::::)))) Da, numa’ că de-acolo e şi Dl. Boc, Morar& Co. Bărbaţi numa’ unu’ şi unu’, cum îi auzi ai mai zice oarece de dulce, da’ dacă-i vezi, dă iute cu ei de pământ, că altfel s-ar putea să v-o iau înainte:::)))
    PARDON, AM INCITAT LA “VIOLENŢIE”!

  36. Eu propun ca atunci cand trecem pe linga o biserica sa facem un mic efort si sa aprindem cate o lumanare la morti pt politicienii romani care de 20 de ani au furat cat au putut aceasta tara si sa ne rugam pt “binele lor :> :>. Poate treaba asta o sa dea si rezultate si se lasa si ei de furat.

  37. foarte tare sistemul de alarmare:)) maine,poimaine cainele-sistem de paza si protectie cu multi decibeli si cu arma alba in dotare:)

  38. toti baieti astia de la cluj sau pregatit sau cotit au luptat pt calitatea asta de “clujean” de frunte, o fi impuiat matza cu destepti acolo, o fi picat un meteorit cu oameni de “clasa acolo, si o fi facut treburile mici sau mari pe dealu feleacului einstein de sau adunat toti capabili acolo, nu stiu ce sa-ntamplat acolo dar un lucru e sigur am dat de draqu cu astia destepti la putere.

  39. …hm…si dak nu vreau sa schimb “postu’ ” , si concluzionez ca nici sa comentez, veti spune ca sunt…ion din bancul cu Ion si lelea Ana????
    (ala de zice asha : lelea ana tot vb cu femeile mai batrane din sat , ca , de , era si ea la aproape 8-9 luni (n.a.:aprox.) de knd se maritase cun Ion si el…nimic…nimic…adica atunci knd venea noaptea …- ma-ntelegeti, no … – .Si fomeile elea batrane o sfatuiesc sa mearga la un doftor amandoi sa se….cote (n.a. la consult , adik).Lelea Ana , il ia cu binishoru’ pe Ion al ei , si ajung si la doftor cu baiu’ .Si dupa ce-i zice lelea Ana baiu’ la doftor, acesta il intreaba si pe Ion : Mai Ioane, ai nevasta tanara, frumoasa, cu sharm (n.a. : farmece personale legate de aspectul fizic al femeii). De ce de atata timp de la nunta nu ati ajuns sa…o….iubesti si tu , ca orice barbat normal pe draga lui, la caderea noptzii? La care Ion, cu calmul lui ardelean (n.a. : actiunea bancului se petrece undeva…in Ardeal , protagonistii fiind ardeleni iar bancul a fost spus prima dat’ de olteni) , ii raspunde doftorului : Da’ ce atata graba, dom’ doftor?!?!?! .

    p.s. intotdeauna ma distreaza acest ban cu ardeleni si/sau nu numai ardelean.

  40. Văzând zi de zi ce se întâplă,mi jenă că sunt ardeleancă .
    Că noi ardelenii am dat un pitic care se umflă precum broasca din poveste care s-a vrut bou,un pitic mincinos care azi zice că-i laie mâine că-i bălaie,care nu este altceva decât ECOU.
    Eu zic că nu ne reprezintă!
    Aşa cum nici pe voi nu vă reprezintă crucişătorul.
    Bunica mea avea o vorbă “tăt omu* care are o hibă îi rău”,şi câtă dreptate avea!
    Doar ne-o ajuta bunul Dumnezeu să scăpăm şi de pitic şi de crucişător!
    Nu suntem buni e drept, dar nici o astfel de pedeapsă pe tot nemul parcă n-am fi meritat.

  41. Tuni draga mai este o vorba in popor ca tot omul are cate o pasarica(la cap) da pe unii din falnica noastra politica ii suspectez ca ar avea fiecare cate un stol

  42. @The.G.P.R.
    Ai scurtat din răspunsu’ lui Ion, păi se poate?!
    “Şi vreu şi şciu şi pot… da’ nu-nţăleg de ce atâta grabă.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.