Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Simply, no surprising. Just Antalya…

Simply, no surprising. Just Antalya…

Cât timp i-o mai ține Allah dornici de muncă și sănătoși pe turci și pe noi întregi la minte, hotelierii din România să nu conteze pe Ciutaci decât, cel mult, în trecere. Pentru că n-avem nici banii necesari, nici nervii de tocat. Vă las, fără comentarii, niște poze de la Vlăduț (tura de anul ăsta, Belek), cu promisiunea că, într-un post viitor, o să vă povestesc și cum arată, la mama lui, turismul ecumenic.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

58 thoughts on “Simply, no surprising. Just Antalya…

  1. Heh, eu am fost anul asta peste gard de Cornelia, la Susesi. Si nici de mine nu vor mai scapa turcii multa vreme. 🙂

  2. Super! In conditiile astea nici macar in trecere nu merita sa faci turism ecumenic!

  3. Da, da turcii n-au “organ” ca salvamarii nostrii. Imediat dupa vizionarea expozitiei de salvamari, si-a umplut din nou cavitatea bucala cu numele modificat al domnului Orban si a cuvantat despre comisia care ar trebui sa o ancheteze.
    Si fiindca tot nu-i place comisia de la parlament, presupun ca ar accepta totusi o comisie de salvamari, devotata si transparenta.
    Da fara presa. Fiindca audierile vor fi probabil strict individuale si amanuntite, sa nu scape cumva vreun graunte de adevar.
    Adica salvamar cu salvamar, fara graba si fara inhibitii, pana la epuizarea totala a fiecaruia.
    Si fara interceptari, ar fi probabil neinteligibile si greu de transcris.
    Cat despre domnul Orban, va ramane probabil cu speranta, fiindca sotia s-a prins la timp si l-a “obligat sa plece in concediu”.

  4. Nu scutura nisipul de prin valize, ţine suvenirele pe aproape că o să ai maaaaare nevoie de ele…

    În poza 12 presupun că evoluează comisia de anchetă “Cornelia” 🙂

  5. Nu stiu cine a ales coloana sonora la pozele postate, si, in mare masura fotografiate de Vladut, dar este splendida, clara, de foarte buna calitate.O coloana sonora bine aleasa cantereste greu in realizarea unei tematici anume. Vladut a surpins, cu destula dibacie, niste imagini si momente unice; ma refer la fotografia Imparatesei care-si intinde mana catre soare, semnificand aspiratia atingerii luminii eterne. Nu sunt niste poze de familie traditionale.Ele denota multa imaginatie, pentru varsta lui, chiar remarcabile. Dar bineinteles, mai are mult de lucrat si invatat in acest domeniu. Un viitor ‘jurnalist, scriitor, poet’ sau stiu eu ce, chiar are datoria sa aduca in fata cititorilor, spectatorilor, imagini inedite, unice, care sa le straneasca interesul fata de mesajul ce se transmite prin acestea.Keep on going!

  6. Ce nu intelege alde Udrea si toti cei care poseda hoteluri si alte alea pe litoral e faptul ca nu mai vrea nimeni sa mearga la mare doar pt. a zacea pe plaja.Vrem si altceva.Si nu e vorba de concerte.In an de criza (groaznica dupa unii), am fost trei saptamani in Sicilia si de pe 1 sept voi sta la soare in …Bulgaria.
    Madama ministresa n-are concediu anu’ asta?Ca vremea zarzarelor a cam trecut…:)))

  7. eu ce sa fac, ca traiesc in austria si poate ca ne e dor si noua de niste strazi naspa, praf, preturi nerusinate, udrea, etc, etc…

  8. Bine ati revenit ! Vladut seamana in special cu tata.
    Da, asteptam si o comparatie intre turismul romanesc si cel turcesc, poate invatam si noi ceva. Ministrul turc al turismului tot asa topaie si se suie pe cal, ca sa promoveze turismul autohton ? Cat bani publici folosesc ei pentru reclame? Ce metode au ei? Sa o trimitem si pe d-na Udrea la un curs.

  9. Victor, mesajul Ministerului Turismului a fost clar: “Romania the land of choice!”

    … of ai inteles gresit, nu era vorba de Turcia.

    🙁

    Oaia in piscina.

  10. …hmmm,eu trebuia sa fiu incepind de astazi la Wings nustiucum.M-am speriat de haramul ala cu muuulte etaje,si am renuntat.Nu-i de mine turismul de haleala.
    Inteleg ca,voi toti,mergeti mai ales pt.copii,au unde sa se distreze,nu va doare capul.
    Am preferat,in loc,citiva mii de kilometri facuti cu masina fara o tinta,neaparat,anume.
    Sa va fie de bine.La toti !

  11. Well come back, domnule Ciutacu, am fost si eu in Antalya acum vreo 7-8 ani.Nu m-a impresionat deloc.Am stat intr-un hotel cu “state of the art” casino care era inchis,jocurile de noroc erau interzise. Erau o groaza de constructii in lucru, plaja era cu multe pietre si o gramada de rusi cu celulare, pesti cu madame.In schimb, locurile de atractie mi-au placut, in special, ruinele grecesti si bazarul, linga zidurile cetatii de la malul marii.Anul acesta am fost in Hawaii, va doresc si dumneavoastra sa ajungeti intr-o vacanta acolo si apoi, mi-ar placea sa va aud impresiile. Anyway, sint dezamagit ca nu mi-ati luat in serios invitatia de a ma onora cu vizita dvs. la Washington DC. Invitatia ramine in efect perpetuu, doar sa va hotariti.
    Cu stima, un taliban deafara…

  12. FARA LEGATURA CU SUBIECTUL…
    VICTOR,
    DACA ECUMENICA NU VREA SA-I VEDEM DIPLOMA AVOCATEASCA,MACAR SA AFLAM DACA A FOST SAU NU SINGURA IN FACULTATE.
    A FOST CINEVA COLEG(A) CU EA ?
    PARCA LA PLESCOI NU SE FACE DREPT LA ID…

  13. Buey,unii chiar nu stiu cu ce se maninca Antalya.Dupa gard e nashpa tare,apoi…nu poti decit sa mergi la plaja si inapoi,intre timp,dupa care,nu ai decit sa maninci si iar sa maninci.Asta insemna ulatrolinclusiv.
    Nu-i decit un loc select unde sa zaci,iar pretiosul copil sa se joace in acuaparcul stabilimentului.
    Am uitat,avionul te duce el te aduce.
    Ma rog,fata de romanica,e nemaivazut.

  14. Urate poze d-le Ciutacu! Ce poza poa’ sa fie aia, fara pic de elena Udrea in ea? Rusine turcilor! Pai nici la comisia de ancheta parlamentara, duduca blonda cu rochie scurta si minte topless nu s-a dus fara trandafiri, ca nu avea cu ce sa asorteze rujul. Doamne, intr-o tara normala, fatuca asta obraznica si cu apucaturi de actita de prin rang in filme pentru adulti vizionate in garsoniere, nu ar fi tinuta nici la registratura arhivei, ca si acolo trebuie un pic de minte si ceva ma multa decenta!

  15. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ma bucur ca sunteti fericit si va doresc sa fiti mereu asa.Aveti o familie pe cinste si va doresc numai si numai bine!

    Cu mult respect si pretuire,
    Ioanap

  16. Ciutacule,

    Deci ai sarit parleazul la Yerushalayim ? Meserie. Da’ Poarta Gunoiului de ce nu ai bagat-o la poze ? Dar King David Hotel ? Sau macar poze cum sapa aia ca baga tramvai in oras 😉

    Fiara.

    PS: Pe cand o vacanta la Eilat ?

  17. In viata,am inteles un lucru…sa nu ma atasez prea tare, de nimeni si de nimic.nici chiar de copii( am si eu doi).
    Va doresc tot binele din lume!

  18. Imparateasa marcheaza punctele esentiale in acest pelerinaj. Cei care n-au avut inca prilejul sa vada The Holy Land, au, prin imaginile prezentate, ocazia sa mediteze asupra
    intregii noastre vieti.

  19. Superbe pozele, ca si in cazul lui Badea. Bravo voua ca stiti sa alegeti locurile care trebuie. Eu in RRomania nu ma duc decat la munte, marea o urasc din prisma asezarii ei geografice ( e in RRomania totusi ) si a ceea ce are ea de oferit ! Probabil ca de sarbatori voi avea concediu,si am sa plec, desigur,ca doar nu-s tampit sa le fac buzunarul mare unor burtosi infecti care nu ofera NIMIC, si vor TOT !

  20. ce-i aici fun club turkye?:) eu am hotarat numai la turci concediile, anul asta chiar m-m plimbat prin Antalya, sa moara ministrul meu al transporturilor ca e de vis si la 100 ani de noi …in fata, Boss zi-le la cretinii de la transporturi sa mearga sa vada pasarele usoare peste 6 benzi din 100 m in 100 m. Boss ca tu esti enjener la baza, doua hasuri si structura usoara din lemn si cireasa de pe tort scari rulante, la noi merge si fara scari rulante. Concluzia de cate ori ma intorc, urata tara avem, sa ma lasati cu paduri si bogatii si ospitalitate, hai sictir, Udrea ce p… mea mai faci?

  21. @ I.I. Care “Holy Land” ? Ciutacule, baga (daca ai) poze cu gropile din oras unde acel Zeus / Basescu al Orientului, pe atunci primare de Yerushalayim a dat-o la pace cu Mogulul Alstom pt. tramvai. Cica trebuia sa fie gata in 2009 toata afacerea, dar abia daca au facut jumate. Tramvaiele futuriste stau la marginea orasului in soare. De fapt Olmert e mai degraba un soi de Wideanu. Unul cu borduri, altul cu tramvaie. Poate monteaza el bordurile in oras ca s-a spart tot.

    Fiara.

    PS: Astept cu interes la cotitura textul tau despre turismul ecumenic.

  22. Maine e deschiderea festivalului Enescu, mare eveniment cultural. Sub “inaltul patronaj al presedintelui Romaniei”.
    Asa ca trebuie sa-si faca chelia cu crema, sa-si puna toale de seara si sa mearga la Oedip Rege.
    Daca nu-l vad in sala inseamna ca aduce prejudicii de imagine Romanie, dispretuieste cel mai important eveniment cultural organizat la Bucuresti vreodata. Sa vina cu sotia, fetele, ginerii si cuscrii daca are.
    Si vreau sa o vad si pe madam Udrea promovand… imaginea Romaniei.
    E moca, fac altii toata treaba, turism cultural ca s-a saturat lumea de mici ecumenici .
    Da fara zarzarica zarzarea ca o dau aia afara din sala. Si fara cuvantare din amvon ca nu suntem la biserica si la concert nu e nici voie nici nevoie sa cuvantezi.
    Si fara baie de multime ca va faceti dracului de ras.
    Sa vina cu Cocos ca nu e vaduva.
    E vorba de promovarea imaginii Romaniei ce mama dracului.
    Sa vina si unu si altu’ si sa stea pe scaun linistiti pana la sfarsit, chiar daca ar fi sa crape!!!!

  23. Ma intreb cand ne va povesti d-l Ciutacu de turism ecumenic, ca numai asa se poate face oxigenarea populatiei. Pe caldurile acestea, si daca a existat un surplus mic, s-a consumat mai repede decat ne- am fi asteptat.
    Sper ca nu se va lasa dumnealui, ca Elena Udrea sa i-o ia inainte, ca vad ca a reusit sa-l influenteze pe presedinte pana si cu turismul ei pe Valea Bistritei. Vad ca se fac pasi mari ca Iasi-ul sa fie inclus in turism ecumenic, pe langa judetul Neamt, care este deja consacrat. Si se pare ca nu vor sa excluda nici Tara Fagarasului cu Manastirea Sambata de Sus, de care sunt atrasi foarte multi vizitatori.Asteptam ‘povestile’ D-lui Ciutacu cu turismul ecumenic, ca sigur vor fi mai colorate decat ale lui Elena Udrea.

  24. Antalya e ok. Exista multe alte locuri ok pentru o vacanta normala, la acelasi pret si la aceeasi distanta de Romania: in Grecia, Croatia, Italia etc

    O observatie off topic: ma surprinde lipsa de exactitate din partea cuiva cu a carei exactitate eram obisnuita – “simply, noT surprisingLY”
    1. comparatia/opozitia cere “not”
    2. simply este adverb, care cere, la randul sau, sa fie urmat de un alt adverb. surprisingly este adverbul cautat, surprising este adjectiv.

    In rest, sa ne auzim numai de bine, in romgleza sau nu.

  25. Uite,daca vreti eu bag poze din interiorul stabilimentului,dar…mult mai interesante sint pozele cu ce este dincolo de gard.Antalya poate fi si ea surprinzatoare.
    Nici nu va imaginati.

  26. Astept si eu sa vad cum e treaba cu turismul ecumenic .
    La noi e musai ca turismul ecumenic sa primeasca binecuvantarea BOr , alaturi de spagile de rigoare !

  27. @mihail: hai sa mai lasam deoparte cliseele patriotarde ieftine. Antalya e superba (daca stii s-o cauti) si in afara resort-urilor. iar o buna parte a pozelor postate provin din afara stabilimentului.
    @Roberta: de sloganul “Romania, simply surprising” ai auzit?

  28. nu merge no surprising acolo . aia cu romania e altceva , pt ca romania e subst si merge sa aiba adj dupa . in schimb simply e adv si nu merge tot asa . e o greseala minora dar suna aiurea . (sper sa nu te superi pe noi ca spunem , e o greseala nevinovata si noi doar am atras atentia 😀 )

  29. Ecumenism inseamna relatii INTRE biserici.
    E o chestie care depaseste posibilitatile turismului.
    Adica ce chestie are turismul cu relatiile intre ortodocsi si catolici sau msulmani si evrei????
    Exista si un consiliu ecumenic mondial al bisericilor, cu sediul pe undeva prin Suedia daca nu ma insel,unde se intalnesc periodic reprezentantii marilor religii si vorbesc de ale lor.
    Madam Udrea a vrut sa spuna probabil turism religios sau spiritual, da’ i s-a parut ca suna mai bine “ecumenic” si a folosit termenul asta.
    Ecumenismul e o chestie serioasa, rezervata clericilor si teologilor, nu se face cu autocarul.

  30. Antalya ne surprinde in fel si chip, incepand de la ‘radacini’, care ne intorc in istoria veche, respectiv secolul II. i.n, cand regele Attalos II a ordonat oamenilor sai sa gaseasca ‘raiul pe pamant’ Si dupa multe cautari ei au descoperit acest rai, pe care regele apoi l-a reconstruit si i-a dat denumirea Antalya. Daca pe vremea aceia era net-ul la moda, trebuia doar sa faca ‘search’si aparea ‘raiul pe pamant’ unde ordinele lui puteau fi transmise oamenilor in inboxurile lor, cu conditia sa nu fi fost quota exceeded. Gandindu-ne la Romania ne intrebam daca va mai ajungel tara noastra vreodata “raiul pe pamant”?

  31. Ce misto e veverita! 🙂 Ma intreb de ce nu sunt mai multe statui cu animale. Sunt superioare multora dintre politicienii care au ramas in istorie si, in consecinta, in diverse square-uri, cocotati pe socluri.

  32. anu asta nu mai iese fufa blonda la spalat pe jos in salile de clasa? la realitatea nu mai apare cu acele sa croseteze??? rima spunea:”o vorba de pe strada o stiu toti ai mei, cele mai multe curve nu-s femei” nici nu stiu cum sa apreciez vorbele astea acuma. sau cand se refera la politiceni preacurvia e un fenomen social atat ca metafora cat si ca motiv mioritic?

  33. am fost la albena in perioada 18-26 august.acolo am cunoscut niste cetateni din chisinau care erau incintati.pina acum veneau pe litoralul rominesc.anul acesta au ales alta destinatie dupa ce au vazut la pro-tv ca in diverse statiunj se servea mincare stricata , culminind cu prezentarea unor viermi vi in mincare.

  34. Acum 1 luna am fost in Turcia, la Marmaris. Cand ne-am intors, am zis:”hai inca 3 zile si la noi, ca parca mai am chef de mare”.
    Concluzia: la noi, pana si Marea Neagra e neagra… neagra rau.

  35. Stiu,sint de acord cu domnia ta.Dar,am gresit,e vorba de gust,de alegerea mea.Imi este imposibil sa stau cantonat intr-un hotel de cinci stele.
    Sint un calator,prefer aici o zi…doua,miine dincolo.
    Peste gardul hotelului luxos din Antalya poti vedea multe minuni,numai sa vrei sa te asezi serios la volan.Doua-trei mii de kilometri,dar merita.
    In rest,daca e sa ma duc la Marea Neagra,mai bine stau acasa,saaau ma duc la Moeciu,Fundata sau Sirnea.
    …S-a intilnit ala cu amanta in public.
    Ea s-a grabit sa minimalizeze “intimplarea”,mintind.Daca o sa te uiti atent,o sa vezi ca la un moment ca blonda isi atinge nasul involuntar.Este un gest tipic,necontrolabil, pt. cei care ascund adevarul.
    Ave,morituri te salutam !

  36. Cand ma gandesc, ce bine a ales Vladut localitatea pentru poze, Belek, nu am decat cuvinte de lauda, pentru ca se spune despre acest oras ca este paradisul turistilor. Si daca mai stim ca aceasta frumusete naturala a fost descoperita abia in 1984, si uite in cativa ani a fost transformata intr-un ‘paradis pe pamant’. Ceea ce mi-a lipsit vazand imaginile si de pe net, a fost o muzica mai putin moderna. Deh, gusturile si…

  37. Off – topic.E ciudat ca unii nu-si dau seama ca ‘user is over quota’de mai mult timp.Scuze de deranj. Nu trebuie publicat daca nu va convine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.