Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Să te piși pe ele de principii, Ciutacule!

Să te piși pe ele de principii, Ciutacule!

Când vezi oameni raționali susținând iraționalul cu tărie, nu-ți vine decât să-ți bagi picioarele-n toate principiile, să te piși pe ele sau să te ștergi cu ele la cur.

Caz școală: un consilier completează și semnează o declarație de avere (pe proprie răspundere, conform legii) a Elenei Udrea. O depune la SGG. Ministrul Turismului recunoaște live și oferă, într-un comunicat de presă, justificări pe care nu le crede nici foca de la circ, dar nu ăsta-i subiectul. Diverși politruci, aflați în studiourile tv alături de niște oameni de a căror luciditate și bună-credință nu mă îndoiam, susțin cu o tărie care mă șochează că documentul respectiv nu produce efecte juridice. Să muriți voi? Hai s-o luăm pe puncte.

– Consilierul care semnează pentru Elena Udrea și depune documentul, în numele ei, la SGG comite infracțiunile de fals și uz de fals.

– Elena Udrea, care-i dă acordul pentru ambele operațiuni, ba-i și cere să le execute, comite infracțiunea de instigare la fals și uz de fals și cea de complicitate.

– Cel care primește declarațiile de avere/interese de la altcineva decât titularul lor și acceptă, la primire, pe tabel, semnătura acestuia în loc de aceea a Elenei Udrea comite, la rândul lui, infracțiunea de complicitate la fals și uz de fals.

Asta într-o țară în care Codul Penal se citește și se aplică. La noi nu produce efecte juridice. Și nimeni nici măcar nu roșește. Hai noroc, să fie primiți!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

96 thoughts on “Să te piși pe ele de principii, Ciutacule!

  1. Da, juristul Ponta, care se viseaza ministru si apoi judecator la CC, sustine ca nu e nimic ilegal in ce a facut Udrea.

  2. Victore, in momentul asta , fix, i-ati tensiunea! Ai o familie si un copil de crescut. Cine o va face in locul tau?
    In ceea ce-i priveste pe cei din subiectul postarii,vorba ta: “Sa fie primiti”!

  3. D-le Ciutacu
    atitudine d-voastra este a unui adevarat ziarist si mai ales al unul adevarat roman. Va rugam ramineti asa mereu si daca va doare de acest popor oropsit luptati cu “vorbele” impotriva ciocoilor si hatilor din tara asta ..stiti foarte bine care subt.
    va iubim si avem multa speranta in ceea ce faceti.
    mai multi locuitori ai Brasovului in numele carora am onoare a ma exprima.

    Sa va ajute Dumnezeu in ceea ce faceti ,poate scapam de Basescu si de clanul lui.

  4. Buna seara d-le Ciutacu,

    O sa mai vedeti din astea,cu siguranta;traim intr-o lume aproape ireala.Sa ma ierte toti,dar imi vine si mie sa imi bag picioarele(Doaaamne, ce zic!).
    Cred ca ,asa cum spune cineva ,v-a crescut sigur tensiunea-aveti grija de Dvs. si de familia Dvs.-restul nu conteaza.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  5. Uite de-asta te plac mai mult decat pe Badea (pe care-l iubesc de mic!): pentru ca esti unul dintre ultimii care mai da doi bani. Si mai esti si genial, pe deasupra (am citit aici si nu ma tine sa te contrazic).
    Dar hai sa-ti spun o poveste: nu numai Mazare, Udrea si Basescu comit infractiuni (i-am dat exemplu, pentru ca nu e nevoie de ancheta pentru ei; ei au comis infractiunile in fata camerelor); dar mai comit si judecatorii (toti) infractiuni, cand nu pronunta hotararile in sedinta publica. Infractiuni!

    Asta e tara unde o lasi, ba, ca merge si-asa… Si te pisi pe ele de principii!

  6. Unui monument de deontologie!
    Domnule Ciutacu, nu stiati ca;’ Legea este o bariera peste care sar leii, pe sub care trec cateii si la care se opresc boii’, adica toti acei, care cred ca in tara se aplica Codul Penal.
    Visul tuturor romanilor este ca ‘statul de drept’ de care se trambiteaza de 20 ani, sa devina o realitate.
    Nu va mai consumati, aveti grija de Dvs. si de cei dragi! Noapte buna!

  7. nu inteleg ce te mai mira, doar le/ai vazut pe toate pana acum:).
    normalul si granitele legii sunt impuse de prosti si de corupti in tara asta, nu stiai?

  8. Bre, ciutacule daca e precum spui matale, vin si eu cu o intrebare … De ce nu se sesizeaza din oficiu sectia x politie sau biroul sau cine masa e competent material si teritorial din politie pentru instrumentarea infractiunilor SAVARSITE in cauza asta (ca daca nu e competent i-o trage vreun procuror) ca sa incepem de undeva in biata noastra Romanica … Domnule Ciutacu, ce-ar fi daca de maine s-ar respecta legile in Romania? Vreti sau nu vreti aflati ca romanul nu ar sti sa traiasca normal … Misterul spagii, tremuriciul ierarhiei de cartier unde ar fi ?!! Cum sa fie normalitate in tara asta …

  9. Poate că luciditate şi bună-credinţă are dar e posibil ca şefu de la ANI să nu aibă habar cu chestiile astea juridice.

    Şefu ANI era la telefon şi a declarat într-o emisiune (la Gâdea cred) că el a trimis citaţia lu’ Nemirschi procedurat, adică cu confirmare de primire. El nu primise confirmarea de primire dar el era convins că are procedura pentru ca o trimis-o cu confirmare.

    Ce te poţi aştepta de la cineva care crede că procedural este trimiterea cu confirmare de primire şi nu mai contează confirmarea?

  10. nici majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, care este lege, nu se aplica. de ce sa ne mai mire ca nu se aplica un amarat de cod penal?

  11. Ciutacule,

    Oare ce i-o fi trebuit ministeriatul asta? Ca “portocale” cum zici tu – oricum avea si are, lovele la fel (nu cred ca s-a imbogatit din ministeriatul asta), doar pt. CV – sa treaca acolo “ministru” ? Pe Placinta o inteleg – e fomita , nu mai merge lohn-ul, asta e situatia. Investeste. Dar pe asta ? …

    Fiara.

    @ Costin Tanasescu: UDMR se ocupa acum de tabara EMI de la Gheorghieni, are alte trebi 🙂

  12. Kafka ….pe fata….si cat s-a chinuit profa de Romana in liceu sa ne faca sa-l citim….nu intelegeam o iota atunci….dar nici acum…ce se petrece la nivelurile superioare….
    Absurdul e la el acasa in Romania…The Land of Choice

  13. Evident că într-o țară normală, duduia Udrea ar fi avut de dat multe explicații, mai întâi în fața procurorilor și a justiției, iar la final, în fața fraierilor care au pus botul și au votat-o.
    România e orice altceva, numai o țară normală nu, așa că, în afară de voi, de la cine să așteptăm să facă ceva, să se autosesizeze de pildă?!! De la ANI trecută pe față cu arme și bagaje în cazarma marinarului?! De la structurile unui MAI condus de răzeșul de plastilină- un pesedist cu inimă și creier de pedelist??!! De la procurărimea românească- dirijată cu mână de fier de Kovesi și Morar- slugile lui Băsescu??!! Sau de la chipurile un adversar la pedeliștilor, un pesedist ca Ponta-coleg de guvern cu madama Nuți, întotdeauna suspect de solidar cu blonda jupânului de la Cotroceni- cel care este de fapt, adevăratul stăpân al lui Victoraș și al socrului său??!!

  14. @Homo scelerosus: crezi ca mai intereseaza pe cineva parerea lui? nici macar pe eternul lui fan SOV, d-aia a ajuns sa rânească unde au mancat boierii. îmbătrânește urât, trist și slugarnic

  15. Ciutacule,

    Pe vremea cand lucrai la Stat, pe flerul tau ingineresc, cam cati erau angajati “pe pile” (oricare natura) ? Mai mult de 20% ? Ca tare imi miroase mie ca daca e de dat afara, pe tabel intra aia fara pile.

    Fiara.

  16. deh, arogantule, juna riţică nu se pricepu da’ madam cocoş, de pe canapea, deoche cetepeu de căzu cloşcă pe prima bordură 😀

  17. Pai pestele de la cap se-impute, iar tara asta are un mare hoit in frunte. Am vazut toti cum dupa cateva spritzuri s-a suit la volan carmaciul si dus a fost. Macar de ochii lumii sa-i fi suspendat 1 luna permisul. Sa n-aiba pulimea impresia ca el e mai cu motz. Dar la noi motzul conteaza. Asa ca de rest – ce sa mai zici ? Pot fi altfel ? Nu. Vina e a noastra – citesc ca tot 1 din 3 romani inca-l viseaza pe tatucul mult iubit carmaci pe inca un cincinal. Asa ne trebuie. Asa popor – asa conducatori.

  18. Te-am urmarit in seara asta la Mandruta. Ma bucur ca te-ai hotarat pana la urma pe cine sa sustii (in virtutea deontologiei, desigur :P), si, totodata, ma bucur ca “analiza” mea a fost corecta (cf. comentariul la postarea din 29 iulie). Sa te tii de promisiune, da?

  19. Off topic: Victore, cred ca e momentul sa-l contactezi pe Boc si sa-i amintesti te-a facut derbedeu atunci cand l-ai invitat sa nu ne mai ia banii.
    El te-a invitat sa platesti tu pensiile. Se pare ca el nu e in stare oricum sa le plateasca. De fapt, stam atat de prost, incat FMI va plati pensiile.
    Daca tot nu e in stare sa plateasca pensiile cum se lauda, eu propun sa-l inviti sa-si dea demisia in direct la tine-n emisiune.

  20. Şi elementul de noutate…unde-i? Sau, altfel spus, “Care-i faza?!”.

  21. Sunt din ce in ce mai subtiri justificarile Elenei Udrea , si este evident ca ascunde ceva !

    Nu e mare smecherie sa completezi corect si la timp o declaratie de avere , ca doar nu e Bill Gates !

  22. Corectez : Nu era mare smecherie sa completeze corect si la timp o declaratie de avere , ca doar nu e Bill Gates ! 🙁

    Si nu e singura care umbla cu fofarlici de genul asta !

  23. Romania moare da’ nu se preda! Orice alt muritor de rand, prins cu infractiunea “instigare la fals si uz de fals”, acum taia sare! Ma mira ca Duduia priveste extrem de linistita, ca si cum habar n-ar avea de Lege, si explica ea cum ca declaratia este conforma cu realitatea. O fi, dar nu a respectat procedurile legale! Interesante sunt si pozitiile multora dintre românasi: “Ce s-a intamplat? Mare scofala!”

    Daca un oarecare ar trece pe rosu, fara sa creeze vreun eveniment, si ar incerca sa se disculpe ca “n-are timp si se grabeste”, nici dracu’ nu-l iarta! Dar iata ca un ministru, pus sa conduca un segment de tara, poate sa calce in piciore aproape orice capitol de Lege! Si sa mai aiba si nesimtirea sa sfideze pe cei care-l intreaba de “sanatate”! Se pare ca avem filmul zicalei cu “s-a urcat scroafa in copac”!

  24. @Fiara,credeam ca,in general,intelegi.
    Nutzica vrea putina putere,putina recunoastere.
    Poate ar dori sa-i prezinte corpul de garda onorul,sa i se cinte imnul.Gindeste-te peste cite paliere a sarit.Interesant nu?
    Degeaba este imbirligata cu cel mai puternic cioban mioritic,daca nu este recunoscuta si altfel.Cred ca postul piticului o satisfacea,dar cum nu se putea,a afacut cea facut si a obitinut macar un etaj acolo.
    Ce-i atit de greu de inteles ?

  25. @Homo scelerosus: Nu-i pasa, nu-i pasa dar aici cam are dreptate CTP-ul, de data asta…

  26. De asta ce zici Victore fff interesant si sant multe stfel de situatii dar se comenteaza putin . Ciocu Mic… Vorba aceea tara arde si Baba se piaptana. Am impresia ca intentionat se intretin subiecte ref. la Basescu, Boc, Udrea ca sa se distraga de fapt atentia de la structurile Mafiote care de fapt sant peste tot in Romania.

  27. @Homo bun articolul CVT-ul are pe undeva mare ,mare dreptate.Dan Voiculescu (patronul de fapt al lui Ciutacu) la fel. Dar eu gasesc pentru ziaristi circumstante. Trebuie sa manance si ei o paine si mai ajuta si pe cei de la Secu… care trebuie sa stea mai in umbra acum dupa ce asa zisa Revolutie le-a stricat Fatada….

  28. Am inteles ca Udrea nu era in zona cand trebuia sa depuna declaratia si a dictato unui functionar care a si depus-o.
    – ar fi fost mai bine s-o dicteze direct sefului ANI (astfel scutea bani de benzina pentru deplasare de la guvern la ANI), pe principiul : politistului care iti dicteaza declaratia pe care tu o scrii;

  29. Acum incep sa inteleg…
    Elena Udrea si mnm au dreptate aici. Romania e “The Land of Choice”. Poti alege sau nu sa spui adevarul, sa respecti legea etc etc. Sau chiar sa te faci ca nici nu nici una si nici alta nu exista (“The Ultimate Choice”).

    Sau poti alege sa nu candidezi desi este Presedinte si mai sint inca citeva milioane de fraieri care inca mai cred ca poti face minuni.

    Tot personalul din Justitie, Militie si presa ar trebui concediat in masa. Cum au facut nemtii cu cei din RDG.

    Citeva jeep-uri in flacari si Prada praduita i-ar invata pe toti care sint avantajele cu respectarea legii.

  30. L-am ascultat ieri pe un post de televiziune pe seful ANI,mi se pare ca il cheama Macovei,care spunea ca pedeapsa pentru fapta martafoaicei este amenda intre 1 si 5 milioane de lei vechi.Adica aproape echivalentul amenzii pentru o amarata de parcare ilegala.

  31. Asta cu semnaturi prin comanda cuiva se intalneste mai nou, in tarisoara noastra, peste tot. Fie ca e mare si tare, fie ca e mic, pitic, si gestioneaza fonduri europene ;). Asta asa, ca o mica paralela. La institutia unde lucrez s-au modificat fisele de post, au fost aprobate, vizate, avizate, paravizate, stampilate si ras-stampilate…doar un lucru lipsea…semnatura executantului. Un alt executant, frate cu sheful al mare, le-a semnat, domne, pe toate…adica a incercat sa imite semnaturile noastre…ale executantilor de buna credinta…fals, uz de fals, etc. etc…
    Nu se compara cu cazul Lenutzei noastre cea de toate zilele, scuzati off topicul cu ocazia asta, dar in toate cazurile se vede cata nesimtire si putoare e in tara asta.
    Multumesc.

  32. De produs efecte juridice… produce cu siguranţă. Declaraţiile în cauză au fost date în calitate de ministru şi nu de blondă naţională, iar publicitatea lor a asigurat intrarea în circuitul civil al înscrisurilor. În cazul semnăturii, legea română spune clar că aceasta poate fi ratificată, oricând, de titular. Lucru pe care EU l-a făcut. Public! Adevărata problemă este declaraţia doamnei în cauză, potrivit căreia ar avea vreo … 50 de semnături. În această situaţie, o să asistam la un adevărat circ dacă doamna nu-si va mai recunoaşte semnăturile de pe deconturile semnate în calitate … tot de ministru!Aici este BUBA!

  33. o astfel de situatie nu poate constitui subiectul unei plangeri penale???.Daca da, de ce nu te “pisi” Victore pe o bucata de hartie si sa o dai la institutii?
    Treaba cu autosesizarea in viziunea lui Morar …….daca vrea se auto daca nu ,p…

  34. poza e reala sau fake?
    Are Udrea fatzaul ala atat de mare?
    Cred ca are maxilare mai mari ca ale mele, si eu nu sunt deloc mic. 🙂

  35. Sunt sigura ca asemenea cazuri s-au mai intamplat, se intampla si inca se vor intampla …important e sa nu se prinda “cei prosti….Prosti , dar multi…” . Atat timp cat se cred pe culmile puterii, ei cred ca nimic nu ii mai poate atinge…Oare??? Oare asa o sa se intample..? Oare chiar nimeni nu o sa ii traga la raspundere pentru mistocariile astea?

  36. derbedeule,tonomatule cum le ghicesti tu pe toate!!!!
    De ce o superi pe Nutzi si-l nevrozezi pe Base?
    Nu- ti dai seama ca muribunzii sufera la greu?
    Apropo Boc se incarca la coasa,deci poporul ar trebui sa treaca la cosit!!

  37. Am constatat si eu ca nu se aplica la fel pentru toata lumea Codul penal. Nu am crezut cand o prietena, avocata, mi-a spus ca 1 + 1 nu fac in justitie 2 intotdeauna. Neavand bani de avocat m-am dus la un proces sa cer nulitatea absoluta a unui act emis gresit si a vanzarii pe baza lui, convinsa fiind ca judecatorul va face totul pentru a afla adevarul, cum am citit eu prin codurile civil, penal si cele de procedura corespunzatoare. Nici vorba, nu am stiut ca trebuie sa cer eu chemarea la interogatoriu, nu a fost chemat nimeni. Am facut plangere penala, au trecut 4 ani…

  38. Domnule Ciutacu, si ce a castigat Udrea din faptul ca nu a semnat/depus ea declaratia? A castigat niste timp.
    O fi fals si uz de fals ca decizia lui taica-meu de trecere in rezerva e semnata de Constantinescu cu o stampila de semnatura?

  39. in concluzie, ar fi trebuit scris asa “cand vezi oameni APARENT rationali…”

    asta e ideea: APARENTA; crasa mediocritate, superficialitatea, lipsa de vointa si de bun simt, credulitatea si lipsa de educatie, slugarnicia, toate cele enumerate si multe altele sunt de fapt caracteristicile actualei societatii in care (din pacate) traim;

    asa cum spuneam si intr-un comentariu precedent, chiar daca, printr-o minune i-am schimba pe toti acesti mitici…nu am avea pe cine pune-n loc! acest popor, nu mai poate produce valori, nu mai exista elite…iertare celor mai nationalisti;

    felicitari tie si tuturor arogantilor geniali 🙂 care incearca sa lumineze “capul plecat” al acestei natiuni! nu cred ca veti reusi dar efortul merita apreciat, pentru unii dintre noi conteaza;

  40. Sunt atat de scarbit de ce se intampla in tara asta incat nu mai am nici chef sa pun si eu un post. E al naibii de fain cand altii cheltuie jde’milioane din banii statului, iar altii se chinuie sa traiasca si se roaga sa nu fie da-ti afara de la amarata de slujba pe care o au.
    Doar atat mai scriu: …

  41. Incadrarile juridice ale faptelor savarsite de cei aratati in postare sunt corecte.Oamenii acestia sunt puscariabili 100%! Victor Ponta(fereasca D-zeu sa ajunga ministru al justitiei asa cum viseaza)bate campii! A.N.I.,infiintata cu atata pompa,(in paralel cu autoritati judiciare),dar ca instrument de santaj si presiune,este total subordonata,asa ca nu ne putem astepta sa ia vreo masura in cauza.
    Ma tem ca intr-o tara in care institutiile statului au fost facute pulbere in mod deliberat,nu are cine aplica acestor indivizi corectia legala absolut necesara in speta!Va
    veni si aceasta vreme!Nici un dictator si nici unul dintre acolitii lor nu au fost vesnici!
    Poporul roman a fost pus cu spatele la zid si cu pistolul la tampla de catre o sleahta de banditi cocotati in scaunele puterii pe care nu vor sa o scape din mana pentru ca inca mai au de furat!
    Asa stand lucrurile, ce principii,ce legi,ce Constitutie sa se mai respecte in tara aceasta(la cele morale nici macar nu mai gandim)?Ne iluzionam daca mai credem in respectarea lor de catre diriguitorii acestei tari muribunde(dupa cum a adjectivat-o preziden
    tele suprem care a avut o revelatie televizata alaltaieri seara)!
    Oamenii sunt zilnic umiliti,jecmaniti,scuipati in ochi de conducatorii de doi lei ai acestui popor cu discursuri demagogice pline de principii si grija pentru interesul national bune pentru asa-zisii prosti(adica noi,cei multi si inca prea tacuti)!Ne vor in genunchi!Nu stiu daca acest lucru le va reusi!Stiu ca oamenii sunt saraci,infome-
    metati,speriati de spectrul adancirii crizei,
    ingrijorati de ziua de maine si de soarta copiilor lor.Mai stiu insa ca oamenii nu mai pot fi prostiti si nici umiliti la nesfarsit, lucru pe care diriguitorii natiei se pare ca nu il sesizeaza sau se fac ca nu il sesizeaza.
    Sper ca toate nemultumirile acumulate sa isi gaseasca o descarare pasnica,pentru ca,la tensiunile existente lipsesc doar scanteia si liderul!.
    Va inteleg scarba,domnule Ciutacu!Dar alaturi de dvs.aveti milioane de romani scarbiti care vorbesc,dar nu au audienta dvs!Nu dati inapoi
    chiar daca va este greu si va expuneti!Nu sunteti singur!

  42. D-le Ciutacu, insisti pe o cauza minora, care nu va avea nici o finalitate. In orice moment doamna Udrea ar fi putut spune ca a scris cu mana stanga, sau ca asa vrea muschii ei sa semneze, sau ca a completat hartiile in tramvaiul 41, in picioare. Dar nu a spus asta pentru ca nu e nici un pericol, cele cuprinse in document sunt asumate de dumneaei.

    Este posibil ca formal sa ai dreptate, nu ma pricep la taine avocatesti, dar la cata mangleala e in Romania vei fi luat peste picior daca nu vii si cu altceva.

    Nedumerirea mea este alta, unde au ramas acuzele cu privire la cheltuirea aiurea a banului public? Nu cumva n-ati gasit mare lucru prin hartiile ministerului si acum cautati nod in papura? Nu cumva ati luat plasa crezand ca niste bani alocati pentru perdele pentru tot anul au fost deja cheltuiti? V-ati grabit, grosul urma sa se “cheltuiasca” cu ocazia alegerilor prezidentiale.

    Un alt “model de semnatura” al doamnei Udrea
    poate fi gasit aici: descarca “Contract DBV Media House” la adresa – http://www.turism.gov.ro/ro/anunturi-achizitii/pg3/ – nu seamana cu nici una dintre semnaturile aratate de tine.

    Inca odata iti spun, asta e o chestiune minora, nu va fi “calcaiul lui Ahile” al d-nei Udrea cum nici dumneaei nu este “calcaiul lui Ahile” al stapanului de la Cotroceni.

    Cetateanul este obisnuit cu tunuri serioase, de milioane si dumneata ne ocupi vremea cu niste semnaturi? Si asa ati mazilit-o pe sarmana doamna Ridzi pentru “numai” cateva sute de mii (ai vazut ce nedumerita privea in toate partile atunci cand a fost acuzata chiar si de colegii ei de parlament, nu-i venea a crede adica, mai fratilor, aveti buba la cap, nu de asta ne aflam aici, ca sa sifonam bani? Si ceilalti ministri fac la fel si au si niste bugete…)

  43. Ciutacule,

    Cica ai fost aseara la Mandruta. Am ratat emisiunea. Pe monitoring.ro nu e (de fapt acolo baietii nu au mai updatat demult). Cum as putea intra in posesia transcriptului macar ?

    Multam,
    Fiara.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.