Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > (Re)intoarcerea mea la poporul suveran

Similar Posts

143 thoughts on “(Re)intoarcerea mea la poporul suveran

  1. Felicitari pt emisiunea de aseara si toate reportajele facute in strada.Multumim ca suntei aproape de noi cetatenii acestei tari.

  2. Apăi… IO zic aşa:
    Aşa ceva n-are cum să strice! Ba… mai mult! Te face stimat de omul din popor ce vede că-i băgat în seamă, nu de orşicine… ci direct de Nea Victoraş a lui Ciutacu! În plus, oferă amisiunii tale un plus valoare, prin faptul ca este aflată opinia “omului de rând”.
    De-a lungul anilor, am stimat (pe rând… sau în acelaşi timp) mai mulţi ziarişti mai mari sau mai mici, lideri de opinie sau directori de publicaţii. Au fost câţiva care au ajuns la un asemenea nivel…, încât “nu le mai ajungeai la nas”, şi ajunseseră la stadiul de deţinători ai adevărului absolut. Rezultatul: Pe cât de uimitoare le-a fost ascensiunea, pe-atât de amară le-a fost căderea, pentru ca mai apoi să ajungă să-şi piardă credibilitatea, ori mai rău… au ajuns să-şi piardă credibilitatea.

  3. Macar daca ati pune bulina pe tort, mergand la conferintele de presa ale portocaliilor care au capusat toate institutiile (incepand de la cel mai mare…), ca simpli intrebatori cu microfonul pe aripa, pentru a atinge jupanii cu fo’ doua intrebari, acolo unde-i greu voinicului…
    Dar cine naiba ar avea curaj sa va acrediteze pe voi ? 😛

  4. Dle Ciutacu, marţi 1 martie la emisiunea Sinteza Zilei am auzit o explicaţie aiuritoare a crizei din Romania de la dvs., explicaţie partial susţinută de dl. Badea. Din câte ştiu eu supraîndatorarea şi incapacitatea de plată sunt rare printre cetăţenii de rând chiar în ciuda reducerilor de venituri şi scumpirilor. Creditele “cu buletinul” sunt un truc de marketing al unor bănci şi n-au fost niciodată mari. Singurul român de care ştiu că a investit prosteşte în imobiliare şi a pierdut e Elena Udrea. România nu a avut un balon imobiliar; preţurile caselor nici nu au crescut nici nu au scăzut abrupt – aici starea jalnică a turismului udrist a jucat un rol pozitiv. Dvs aţi luat plasa “economiei moraliste” practicate printre alţii de dl. Ilie Şerbănescu.

    România s-a îndatorat într-adevăr enorm în ultimul timp, dar a făcut-o ca prin intermediul BNR să transfere la buget datorii făcute de băncile străine, care în acest fel şi-au socializat pierderile (nu şi profiturile, desigur). Isărescu şi gaşca lui sunt foarte hotărâţi să protejeze activele respectivelor bănci: guvernatorul BNR spune că e o prostie să stimulezi consumul şi în acelaşi timp subvenţionează cursul de schimb şi implicit consumul de la import. Însă mitul dlui Isărescu e extrem de răspândit şi mai ales se uită că experienţa şi competenţa nu sunt calităţi morale.

    Vă rog nu mai “luaţi de la Băsescu” dând vina pe cetăţenii obişnuiţi pentru criză; ei nu au nici o vină în afară de voturile alea nenorocite din 2008 şi 2009. O explicaţie a acestora este că retorica fatalist-mioritică, aceea cu “toţi sunt la fel” şi “de 20 de ani”, a avut un succes extraordinar exact printre cetăţenii cei mai inteligenţi şi capabili de gândire critică. Aceştia au rămas acasa şi i-au lăsat pe ceilalţi să voteze (şi să conteze).

  5. Rock & Roll !! asa trebuie facuta televiziune. I-as sugera shefului Gadea sa faca o zi intreaga doar transmisiuni directe, cu interviuri spontane din piata / de pe strada.

  6. apropo, inca una si ma duc: ce reactii primiti la reportajul despre minele de aur astupate cu forta?? a avut impact, sau e lumea prea ocupata cu evolutia pretzului la roshii in piata, ca sa-si mai bata capul cu … conspiratii sioniste anti-romanesti bla bla??

  7. Referitor la reportajul vostru fantastic pot spune atat : Romania este aur neexploatat, noi romanii suntem un metal ieftin de toti modelat.

  8. Faina tare emisiunea de marti, Victor.Felicitari voua, tuturor. Ati scos un rating de-ati spart iar gura targului. Bravo!

  9. din punctul de vedere al ‘vulgului’ aceasta manifestare cred ca este un de impact.felicitari pt. idee!

  10. @demostene…din punct de vedere al “vulgului”. Sigur asta ai vrut sa spui? Si partea de puritate intelectuala este reprezentata de patapievici?sau cartarescu?sau moralul manolescu-apolzan? Acolo “jos” daca esti atent si nu ai “aere” poti invata multe,acolo se sufera cu adevarat,se lupta din greu pentru supravietuire,oamenii gindesc liber.Daca stii sa cerni nisipul,gasesti aur.

  11. N-am stiut, ca veneam si eu in piata! Glumesc, dar prin natura serviciului, vin in contact cu zeci de oameni zilnic, si-i vad cum numara banutii de cate zece ori inainte sa-i scoata din portofel! Discut cu ei, injuram impreuna si ne si amuzam, facand haz de necaz, si ne impartasim felurite moduri de-a scapa de traitul bine la care suntem candamnati de hienele astea portocalii! Ati fi surprins sa aflati ce imaginatie crancena au bietii oameni! Oricum, ideea emisiunii a foarte tare, o sa urmaresc in continuare!

  12. Iti dau un pont : du-te cu o camera ascunsa in MAPN si stai de vorba cu civilii de acolo …
    Vei avea reportajul vietii tale !!!…

  13. Stiu eu. Daca printr-o minune de miine se opreste sifonarea banilor de la buget,se inchid vamele pentru contrabanda,nu se mai impart posturile politic etc,si…..nu se discuta legea minoritatilor,sigur, sigur pica si va fi pus un altul care va face la fel .Asa ca lasati-l, este presedintele perfect ,a spus-o si el nu sinteti de loc atenti.

  14. Victore,
    Care au fost motivele care te-au impins sa frecventezi un asemenea individ? Stiu ca pentru tine TB este ultima speta, dar DMV nu este departe. El nu a ajuns inca asa de jos ca TB pentru ca nu a ajuns atat de sus.
    Dar, Doamne Fereste sa ajunga DMV sa ajunga atat de sus, pentru ca atunci vor fi multi care-l vor regreta pe TB!!!

  15. Vizita lui Traian Băsescu în Kuweit a avut ca principal scop punerea la adăpost, de cercetările indiscrete ale FBI, a unor conturi pe care acesta le are în bănci libaneze.

  16. Iata ce spune o… molecula din bobor… Pe aici sper ca doar pentru urechile/ochii si mintea lu’ sefulica de blog… 😀

    “PSD nu a guvernat ca si cum ar fi fost vesnic, ci, pur si simplu fara sa incalce Constitutia si Declaratia universala a drepturilor omului… De-aia a si fost posibila schimbarea pasnica a puterii, prin alegeri oneste… Ceea ce nu mai este cazul cu partidul canaliilor perfecte si canalia lor suprema…”

    “Cred ca incalcarea sau bagatelizarea sistematica a Constitutiei si, mai ales, a Declaratiei drepturilor omului, precum si o – cica! – “reforma” care ne lasa fara scoli, teatre, spitale etc miroase cu adevarat a eternizare la putere… In 2004 au fost ultimele “alegeri oneste” din Romania… Dupa am avut numai alegeri… de razboi! Puterea asta trece peste Romania ca o escadrila de tancuri si noi ne tot criticam deontologic intre noi sau ne birfim trecutul… In vreme ce prezentul si viitorul nu suna deloc bine, noi ne frecam miinile ca macar a murit si capra vecinului…”

    “Nu l-ati auzit ieri pe Bogdan Teodorescu, la Sinteza Zilei, spunind cam ce am spus si eu aici?! Si ce meserias i s-a… taiat macaroana, ca doara noi avem “dreptul” fundamental sa ne balacarim intre noi, lucrind in favoarea acestei… putori de putere…”

    “Am trait s-o vad si p-asta! Dupa ce opozantii lu’ scorpionu’ zuprem si a gastii sale, ba chiar si opinia publica bastinasa si internationala au aplaudat demantelarea prin aruncare in inchisoare sau in pensionare… cu streangu’ de git a “retelei” odiosului Catalin Voicu, pe baza de “dovezi” mai degraba… eterice, acum “deontologii” nostri dragi cer imperativ “dovezi solide” de la asa zisii denuntatori, pentru “terfelirea mediatica” a lu’ Blejnar… Mor de… plins ce… corecti politici am ajuns sa fim cu aia care ne calca-n picioare toate drepturile! Mai putin “dreptul” de a pleca in bejenie, daca nu ne place…”

    Altfel, tare i-as cere lu’ sefulica prietenia pe fb, daca as avea siguranta ca ma mai pot “contrazice prieteneste” cu el… 🙂

  17. Iti scriu un mesaj care nu trebuie afisat(nu are legatura cu subiectul).Am vazut reactia ta ,intamplator, in legatura cu Blejnar,de probe ar trebui sa se ocupe procurorii ,pentru asta sunt platiti.Pe mine ma intereseaza daca viitoare campanii electorale vor fi finantate cu sprijinul lui Blejnar si al altora.Vad semnale care imi arata ca pdl-ul e disperat,vor pnl-ul atras de partea lor ,vezi anumite reactii naive,imature ale unor liberali publicate pe hotnews.Deci ceva scartaie in viitorul politic al pdl-ului.Daca sunt atacate resursele ilegale pentru campanii,te gandesti cum sa declansezi schimbarea conducerii pnl-ului,pe motiv ca Voiculescu a colaborat cu securitatea(doar ipocritii il mai invoca) si incerci sa determini o schimbare ,o ruptura in opozitie doar pentru a atrage pnl-ul,pentru ca se stie ca fara resurse,pdl-ul nu are sanse singur.

  18. Daca as avea io emisiune la Antena 3, l-as invita pe Bogdan Teodorescu, pentru un… serial de “lectii” antimanipulare de pe pozitiile de forta ale… putorii de puteri actuale si pro comunicare eficienta pentru opozantii acesteia… Nu vad pe altcineva care ne-ar putea invata cum sa comunicam cat de cat, cand putoarea asta de putere ne pune atat de eficient pumnul in gura…

  19. Cred ca Boc a devenit sectant. Ieri repeta acelasi verset satanic “Am salvat ţara de la colapsul economic”

    Pacat ca nu a reusit sa-i salveze si pe romani odata cu “tara”. Unul dintre ei cere sa fie eutanasiat, exasperat ca salvarea lui Boc nu mai vine si pentru el. Are 62 ani, nu se poate pensiona, si-a pierdut jobul si nimeni nu il angajeaza.

    Nu vad nici o diferenta intre Ceausescu si Elena, care ii tineau pe romani in foame si frig ca sa “salveze” tara de la datorii si cuplul tragi-comic “Basescu && Boc”, care infometeaza la fel poporul si ii tin pe romani in aceiasi mizerie. Doar ca urmeaza sa traga tare sa plateasca datoriile. Asta daca va ramine cineva in viata in Romania sa le plateasca.

  20. @bigradu: desi sunt tentat sa-ti spun ca nu dau socoteala nimanui pe cine frecventez eu, fiindca esti om care cauta si intelege argumente, iti spun ca, dincolo de relatia decenta si civilizata pe care o am cu el, fac si chestiile astea parte din deliciile meseriei. da’, in general, n-am o problema sa ies la sprit cu mai nimeni. iar Vanghelie e un om care a avut puterea, dupa ce i-am postat pe blog inainte de congresul PSD file-ul audio in care-l injura pe Geoana, care a devenit in juma’ de ceas hit pe toate televiziunile si care i-a intors o buna parte din organizatii impotriva, sa vina la mine in public si sa-mi spuna “mi-ai tras-o de m-ai rupt, esti tare!” iar beneficiarul acelei dezvaluiri, intransigentul de azi domn Ponta, ma cearta ca m-am dus la ziua aluia pe care l-am executat ca sa iasa el presedinte?

  21. Victore,
    1. Din pacate nici macar eu nu pot sa spun ca nu dau socoteala nimanui, si sunt o persoana privata. Tu esti persoana publica/formator de opinie si vrei sau nu cei care te urmaresc asteapta lamuriri de la tine. Daca aceste explicatii le plac sau nu este alta treaba.
    2. Din pacate, inteleg “sacrificiile” cerute de meserie. Ghilimelele sunt puse pentru ca totusi, exista si o parte placuta: spritul (daca e bun si nu te doare capul dupa aceea).
    3. I-ai tras-o lui DMV, i-ai baut spritul, asi spune ca e 2-0 pentru tine. Ai grija sa nu incerce sa “egaleze”.
    Si pentru final: Cum e vinul lui Dinescu? N-am baut niciodata. Ai vreo recomandare (de la Dinescu sau de la altii)?

  22. tot ieri la stirea zilei a fost invitat botis.mai avea putzin si ne facea un grafic despre performantele angajatului din noul cod la muncii.nu era mai bine sa ne dumireasca prin exemplul performantului guvern boc?

  23. Buna seara!* D-le Victor, desi sint abonat la acest blog din 2009, este, cred a 2-a oara cind sciu; prefer sa-l citesc.(Si “rasfoiesc”, uneori unul al distinsei aristocratii inalte: cel ‘Imparatesc’). Si tot din ’09 am scris, cu consecventza, la Badea(Mircea Badea!)si apoi la ‘sinteza_zilei’. AICI voiam s-ajung: sublim
    evenimentul de marti. Magistral!(si eu ‘lucrez cu DEX-ul’-ca sa va citez.)* Ideea cu “ziua de teren” cred ca e, pe linga geniala si de un bun-simt evident, poate chiar necesara si extrem de utila, nu atit noua, “antenistilor” statornici, cit mai ales celor intimplatori: i-ar ajuta sa faca diferentza dintre ceea ce li se ofera frumos(oare!?) ambalat de catre altii – si Adevar.
    Sa va iasa totul asa cum va propuneti!
    Cu stima si consideratie, Jim Angleton!

  24. in primul rand sa dau o explicatie titlului pe care l-am pus :
    – suntem in urma oricarei tari bananiere (cu toate ca ei traiesc (sau traiau in copaci) noi am cazut pe pamant din cauza greutatii cimentului (cand s-au construit blocuri – datorita “greutatii cimentului” s-au rupt copacii
    – noi suntem mari exportatori de banane (dar… de unde importam , nu importam numai noi ci si altii – concluzie – TOT EI AU EXPORTUL MAI MARE
    acum sa ne revenim , facem cateva rotiri din cap si ne intoarcem la “jocul de sah”
    – legat de coruptia din vami , vezi tot felul de analisti la televizor care isi dau cu parerea cine este regina (si fie vorba intre noi … multi habar nu au sa joace sah si nici macar valoarea pieselor nu o cunosc)

    – afirm acest lucru ca o certitudine deoarece in practica s-ar putea demonstra ca si un pion ar putea fi (regina)
    – sau o oarecare calitate de pe tabla de sah (imi cer scuze – (pentru prostovani) – calitate – se refera la cal , nebun , (turn sau tura)) – POATE FI MAI TARE decat REGINA , in anumite momente…

    – ageamii (tot pentru prostovani : AGEAMÍU adj., s. v. “PROST” ,ignorant, incapabil, incompetent, necapabil, nechemat, necompetent, necunoscător, neinitiat, neisprăvit, nepregătit, nepriceput, nestiutor).vorbesc de pioni si ajung la regina
    – cine este beneficiarul banilor (sau mai bine zis beneficiarii ” mitei din vami “)
    – eu am fost implicat in ceva mai diferit sistemului vamal dar asemanator ca derulare a evenimentelor

    – in primul rand beneficiar (obligatoriu – dar nu si cel mai castigat – referitor la castig) este partidul de guvernamant (aici am sa revin putin mai detaliat)
    – in al doilea rand diferiti baroni locali (sau in primul rand – ei ar putea fi cei care strang si apoi impart)

    sa exemplificam ( ex. vine un telefon de la un oarecare (baron local , partid ( indiferent culoarea)) etc …
    – important este de unde vine telefonul
    (facem o mica paranteza)
    ———————
    – cel desemnat sa aprobe numirea unui sef de vama (nu dau nume , in fiecare guvernare a fost altul) primeste un apel – vezi sa-l pui in functia ” sef de vama pe… sau ” sef de tura pe…” (aici …fara ca el sa fie si obligatoriu sa primeasca “oarece – parte din banii implicati in joc” este multumit ca la randul lor sefii superiori ierarhic sunt multumiti de el (deoarece poate fi considerat un executant model)

    ce implica de aici? ” ACEL NUMIT IN FUNCTIE ESTE , SAU AR PUTEA FI (UN SAU ADEVARATUL MEDIATOR AL TRANZACTIILOR VIITOARE)

    vine apelul ” 1-2-3-10-100 tiruri din cutare si cutare apare in vama la ora de..hh:mm:ss (vezi cum faci sa treaca)”
    – asta este transport organizat de un maimutoi (baron local , presedinte , sau poate fi orice om ” cu multi bani – influenta” dar cunoscut uneia dintre partile enumerate (aici se vede clar ca vamesul nu ia nimic (sau aia din milostenie le arunca si lor cativa dolarei pe care bucurosi ii impart si cu ceilalti (inclusiv TAXA – pe fiecare tura fata de seful de tura)
    – apoi vin transporturi care sunt tranzactionate cu “sefuleti ceva mai mici (care in sinea lor isi zic – daca sefii cei mari fac de ce sa nu facem si noi ) si mai trec 3-4 tiruri
    – apoi cei mici ( tu ce ai? – 10 baxuri ” da banul si nu te uita in urma) acestia raman vamesului care ii imparte doar cu colegii
    – politia vamala (la intelegere cu cei implicati , isi anunta venirea) – aici intervine strangerea de fonduri pentru politie (o oarecare parte din care vor beneficia doar cei strict implicati + sefii lor) deci fara a mai cotiza mai departe ceva , numai sa-si tina gura si sa dea impresia ca si-au facut datoria

    acum sa revenim la partide
    – imediat dupa anii 90 , sigur toate partidele au beneficiat de spaga din vami (dar o deosebita ” enorma amploare ” a luat in timpul mandatului BASESCU (care el singur a recunoscut ce tare “bisnitar era el” – si dupa vorba din popor ca “cine se aseamana se aduna” – in acest partid s-au adunat cei mai mari : hoti , bisnitari , mincinosi ( intr-un cuvant ” cele mai lacome si odioase personaje ( este mult spus si prea elegant , persoane – cred ca “specimene” , “tipi” , “suspecti” ar fi mai potrivit)
    VA SALUTA TIGRUTZUL!!!
    PS – “Sa traiti bine …(sau muriti mai repede fraierilor – n-am chef de revolte sau greve)”

  25. @tigrutzu: fiindca obisnuiesc sa dorm. sau fiindca m-am dat cu puterea. nici eu nu mai stiu

  26. domnule VICTOR CIUTACU, ajutati opinia publica sa/si revina din starea de soc,de hebetudine generala si de taxa pe prostia adaugata,
    INDRUMATI oamenii,spre ceea ce faceti mai bine si anume’;informati obiectiv,nu faceti escarturi de la norme,aveti umor si inteligenta emotionala,etc/ dati publicului ce i se cuvine: increderea in propriile convingeri, si nuj uitati ,ca si eu sunt de al d.vs .
    cu maximum de respect, in putine cuvinte..,.

  27. Salutare!
    Superb si concomitent 🙂 foarte adevarat!Asta e realitatea in care traim…DA!!
    Dar acum eu vin si intreb…
    Oare cati din acei batrani l-au votat pe Basescu?
    Cati din acei oameni, suparati si necajiti, au pus stampila pe BASESCU, ca ei nu mai vor comunisti la putere?

    Cu o deosebita admiratie, Cristian!

  28. DE CE CREDETI CA NU AR PUTEA FI MARICA?!REGINA CE COLECTEAZA DE PE ACUM FONDURUI PT MOMENTUL IN CARE SEVA INSCRIE IN PSD SA PRINDA LA PARLAMENTARELE VIITOARE UN CONFORTABIL LOC ELIGIBIL.VEZI EX M.MITREA PE CAND ERA PRESEDINDE SINDICAT “FRATIA”.DIN PACATE NU AVEM CULTURA NICI POLITICA ,NICI SINDICALA.SINDECATELE SUNT DIN PACATE O MASA DE MANEVRA SI PRESIUNE POLITICA.ADICA UN FEL DE MESCOTA A OPOZITIEI

  29. felititari pt tot ce faci! recunosc ca nu imi erai prea simpatic,dar acum ca va cunosc opiniile stiu sigur ca sunteti super! mult noroc! il urasc pe basescu!!!!!!!!!!!!!!!!

  30. si pe badea il ador! sotul meu moare cand vede ca stau noaptea si il privesc pe miecea ,la emisiunea lui! felicitari si transmite i te rog salutari!

  31. Nu vi se pare ciudat ca la o saptamana de la acest reportaj se fac controale exact in aceste piete?

  32. Cred ca va bateti,deocamdata,cu morile de vant.Legat de ceea ce se petrece in vami ,este incredibil,si la ora actuala.Sambata 05.03,persoana care a relata cele ce o sa vi le spun se afla intrun autocar ce facea cursa din Bucurest in Franta.In punctul de frontiera Nadlag,la fapt de seara,pe langa acest autocar se mai aflau inca 5.Pentru a ,,decurge,,totul fara probleme ,control sumar fiecare calator din autocarul spre Franta a trebuit sa cotizeze cate 3 euro.Mi se pare ca tupeul celor care luau banii este de nedescris in conditiile in care cei din vamii se stiu vizati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.