Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Preşedintele-instalator, file de amurg

Preşedintele-instalator, file de amurg

În aşteptarea intervenţiei cu poporul, care habar n-am cum se va desfăşura şi-i va consacra lui Traian Băsescu (în cărţile de istorie ale viitorimii) modificarea de statut de la preşedinte-jucător la cel de preşedinte instalator, Curtea Constituţională a decis că decizia de comasare a alegerilor e neconstituţională. Dincolo de faptul că nu cred, nici picat cu ceară, că decizia Curţii a fost dată fără (cel puţin) informarea prealabilă a preşedintelui, în orice ţară întreagă la cap, un Executiv care şi-a asumat în Parlament răspunderea pentru o lege declarată neconstituţională pleacă pe loc prin demisie-n bloc. Dar cine a zis ceva de integritatea capetelor noastre?

Am sentimentul – poate greşit, naiba să mă ia – că, după toate protestele de stradă, va fi ultima cedare dintr-un şir aparent nesfârşit. S-a retras proiectul legii sănătăţii din dezbaterea publică, a fost (re)numit Arafat în funcţie, l-au dat afară pe Baconschi, au amânat cu un an taxa auto şi, acum, s-a respins comasarea alegerilor. Într-o succesiune logică, ar trebui să urmeze demisia guvernului, cea a preşedintelui şi declanşarea anticipatelor. Ar fi un amurg superb şi prea normal al unor mandate prezidenţiale nocive pentru România, dar am fost noi, vreodată, în perenitatea noastră pe acest pământ, vreo naţiune caracterizată de logică şi consecvenţă?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

110 thoughts on “Preşedintele-instalator, file de amurg

  1. Şi totuşi, cred că s-a pornit şi va fi până la capăt. Privind atât din unghi intern, cât şi extern. Ceea ce am văzut aseară la Cotroceni ( faţa schimonosită de ură/frică/dorinţă de răzbunare/neputinţă a băsescului ) mă face să cred asta.

  2. VA ROG SA LUATI LEGATURA CU “PRIMARELE” GENERAL AL CAPITALEI SI SA-L INTREBATI DACA ARE DE GIND SA FACA CEVA CU MANIFESTANTII DIN PIATA UNIVERSITATII….macar acum cind ninge ca dracu si temperaturile au scazut foarte tare …Adica, are degind sa faca un cort medical acolo, de prim ajutor ,asa cum face ,propagandistic, cind este canicula? Are de gind sa dea acelor amariti cu suflete chinuite de eroi un ceai cald pe toata durata zilei si poate si un covrig ,fiinca multi sint atit de saraci ca femeia aceea care avea un mar pe zi de mincare …si poate ca si alti nesimtiti cu ONGurile lui peste prajit s-ar putea implica in aceasta perioada de viscol si frig extrem sa-i ajute pe oameni…Nu de alta dar asa e simplu sa dam din gura ca NE PASA !N-ar trebuii si s-o dovedim practic si imediat ? Nu de alta dar daca si in aceste conditii ii lasam singuri in viscol cu durerilelor ,care sint si durerile noastre ,atunci chiar ca-l meritam pe “chiorul -tradatorul” ,presedinte pe vita !

  3. Hmmm… Legea comasării alegerilor a fost declarată neconstituţională doar în parte; câteva articole sunt neconstituţionale, doar! Legea se va întoarce în Parlament. Lupta este departe de a se fi sfârşit şi tot la fel de departe de a fi fost câştigată. Să nu ne bucurăm prematur pentru ca Traian de Murfatlar să hăhăie la urmă!

  4. intotdeauna romanii au fost o “naţiune caracterizată de logică şi consecvenţă”

    de ex: ce faci dupa ce mananci mici? bei o bere… logic? Logic!
    ce faci dupa ce bei o bere?… mai bei una! consecventa? Consecventa!

  5. In cazul in care nu e nici o smecherie in decizia CCR(il urmaresc acum pe Iosca Buble),cred ca Basescu ar fi trebuit sa aiba doua drafturi de discurs la interventia cu romanii!
    Decizia,cred ca a venit ca o lovitura din partea unora(CCR) pe care credea ca ii are in mina.Inca o problema pentru presedinte,cred ca e faptul ca a promis o interventie si nu cred ca intre timp,in starea in care era,nu s-a apucat de altceva si astfel sa nu mai fie capabil sa apara,asta daca are ce comunica!In afara de poezia stiuta cu mogulii,minerii,etc doar demmisia ar fi un lucru care sa trezeasca interesul cuiva.Altfel,nu cred ca va comunica ceva,ci va dezvolta aceleasi idei vechi.Daca va avea inspiratia sa raspunda la intrebarile ziaristilor,va avea ocazia sa se enerveze si sa faca mistouri ieftine,astfel scapand de plinsul de neputinta inevitabil.
    Acuma,daca Boc se sfatuieste cu Udrea si cu Oprea,la guvern,ne putem da seama ce rezultat vom avea!

  6. Este oare o cedare ?
    Oare nu cumva Presedintele..a decis ca mai bine nu le comaseaza…decat sa fie anticipate ?!
    Oare nu cumva Presedintele tocmai se pregateste sa “paraseasca” corabia portocalie…dupa modelul Costa Concordia ??
    Oare Oare…ce ghicitoare ne-o mai spune?
    Voua celor de la Antena 3 si celor din Strada va datoram acesti pasi inapoi…si speram sa reusim pana la capat !
    Cu toate acestea ar fi bine sa fim in continuare in strada si sa fim atenti ! Nu vor renunta usor la ciolan ….si nici fara “victime” !

  7. Cat de mult ne-am vaita noi , romanii, ca de ce un alt presedinte sa aiba soarta lui Ceausescu , viata demonstreaza ca la noi in Romanica , NU SE POATE altfel.

    Sta in varful stampilei noastre de vot , sa alegem in functii cheie pe toti BOLNAVII.
    Bolnavul si Machitorul Sef … NU va pleca decat scos cu forcepsul din Palatul 3Coceni.
    Pentru ca si cei din jurul lui , sunt si ei BOLNAVI care de BANI , DE PUTERE , DE TAFNA , DE ORGOLIU SI INAINTE DE ORICE DE NEBUNIE.
    Greu de scapat din asa un cleste , desi FRICA pune stapanire pe ei.
    Nu pe toti , Cristi Diaconescu – marele diplomat cumparat in VIU desi a trecut Craciunul , o tine ca gaia matu’.
    Trebuiesc alegeri prin vot electronic.. ca sunt 3 milioane de romani , care ard de nerabdare sa voteze in 14 secunde…
    Vai de noi … suntem suflete de sluga

  8. Rabdare. Sintem la inceputul multiplelor surprize care ne vor “incinta” viitorul apropiat. Oricum trebuie sa fim cu mare bagare de seama. Tot ceea ce se intimpla nu este intimplator. Cirmaciul si ai sai sint in starea in care scufunda corabia cu noi toti calare pe ea.

  9. Da, am fost. Timp de 63 de ani, din 1857(Adunarile ad-hoc convocate in urma Congresului de la Paris) pana in 1920 (tratatul de la Trianon) am fost consecventi si logici. Cu cateva sincope irelevante.
    Si am mai fost consecventi si logici chiar in zilele noastre. Din 1996 pana in 2007 am urmarit cu consecventa si cu destula logica aderarea la structurile euro-atlantice. Ca unii am fost mai convinsi in demers, altii mai putin, e altceva. Basescu e cel care a rupt logica asta.

  10. Publicul oricum a fost rece la schimbarea lui Banconschi,la fel de bine poate sa-l schimbe acum si pe Valerian Vreme. Eu nu inteleg logica lor egoista,sunt atat de aroganti incat nu pot sa arunce o ofranda publicului si presei naive si nu numai? Este Traian Igas atat de important pt ei de exemplu?
    Nu,nu cred ca Boc poate demisiona. Pt ca au vazut cu totii ca nu ii poate afecta fizic nimic,chiar daca acum sunt un pic cu tremur in voce.

  11. In loc de demisia guvernului,Boc ne anunta prin vocea unui meteorolog,viteza vintului!Astia au innebunit de tot!

  12. Cred ca presedintele de “mare” caracter nu va demisiona decat cu……elicopterul.Cu fiecare zi de proteste insultatoare la adresa lui, ura i-a crescut exponential iar daca protestele din strada se vor dezumfla fara sa se obtina macar caderea guvernului , sa ne fereasca Cel de sus.
    Daca Basescu nu este complet ateu, ar trebui sa se roage zi si noapte ca temperaturile sa nu urce mai mult de minus 20 grade, macar o luna. 🙂 Poate poate….

    P.S. Jos Basescu si camarila lui.

  13. Boc a instituit un comandament de urgenta si demisie. Cod portocaliu. Masurile de urgenta tocmai le-a epuizat si s-a bagat redactorul peste el. Lasati-l sa termine!
    (pariu ca nu se termina protestele nici asa)

  14. Am descoperit in ce consta “interventia cu romanii” a unsului lui Dumnezeu pe pamant, robul sau Traian Basescu: ninsoarea!!!!!!! Nu vine din ceruri? Qed!

  15. Victore, as ramane placut surprins ca guvernul sa demisioneze dar nu cred. Astia cred ca e tara lu ma-sa. Ei cred ca sunt stapanii nostrii si fara ei ziua de maine nu exista. Astia trebuie dati jos cu forta, altfel nu se poate

  16. @Victor,

    Nici demisia si nici demiterea Guvernului nu vor stopa iesirile in strada.
    Se vrea capul lui Basescu, sau cel putin chestia pe care o are sa nu-i ploua-n gat.

  17. Eu cred ca va fi in felul urmator:
    Basescu va iesi la televizor si va face referire la scandarile impotriva lui. Este singurul lucru pe care va simti ca trebuie sa-l faca. Probabil va spune ca el a fost votat de 5 milioane de oameni si nu va pune botul la 100 000 de guri. Si…asta e tot.

  18. eu nu inteleg cum pot spera unii ca basescu poate sa-l “demita” pe boc. tariceanu nu a plecat,a ramas lipit cu superglue,daca basescu e suspendat blaga devine presedinte si nu are voie constitutional sa dizolve parlamentul.oricum am lua problema nu se fac anticipate. pur si simplu ne aflam in campanie electorala si pentru prima oara usl face agenda.

  19. hai ca pe Boc il mai SUPORT….el e doar ce americanii numesc MOUTHPIECE …dar pe blondele alea doua….nu le-a zis nimeni ca ala e guvern,nu centura?pantofii scumpi se pot plimba/etala si prin alte locuri,la guvern sa lase loc la altii…

  20. E foarte posibil ca la 18 sa aflam ca ii destituie pe Ponta si Antonescu din opozitie si ca isi face Base’ opozitia lui reformata, mai misto’ decat a alora doi.

    Medicamenteeeeee! Perfuzii in cap.

  21. Basescu nu va spune nimic nou in seara asta.Deja ii stiu discursul: televiziunile, minerii, Iliescu, se afla pe lista lui de vinovati pentru ce se intampla acum in piata.
    Probabil va varsa si o lacrima pentru ca el doreste binele romanilor, inclusiv al celor nemultumiti de masurile de austeritate …
    Sper doar sa aiba curajul sa raspunda unor intrebari pertinente…dar sper degeaba….

  22. Oare cum ar fi daca principalele posturi TV., ar renunta sa mai transmita “interventiile cu romanii” ?

  23. ii va cere public azi Base demisia lui Boc cum i-a cerut public retragerea legii sanatatii????

  24. UniversitatiiBet va propune:

    “Conferinta Traian Basescu”

    cota

    Traian Basescu sa planga 4.15

    T.B sa invoce mineriada 13.06-15.06

    T.B. sa zica de Iliescu 1.15

    T.B. sa zica de Voiculescu 1.03

    T.B. sa spuna de Ponta ca-i comunist 1.25

    Sa-i ceara demisia lui Boc 120.00

    Sa-si dea demisia 1001.00

    Sa spuna ca Vintu vrea sa ia posta 6.00

    Sa spuna de Crin Antonescu ca-i rau 1.02

    Sa pronunte cuvantul”rumanilor” 1.32

    Regulament:

    Ca sa fie declarat castigator, biletul trebuie sa contina minim 3 rezultate corecte.

    Va uram succes !!!!

  25. Traian Basescu nu va ceda puterea. Pentru acest lucru, ar fi in stare si pe UDREA s-o sacrifice.
    Probabil ca va face o remaniere si-l va schimba pe Boc, desi nu prea cred. Doar daca va gasi unul tot atat de obedient.
    Alegerile le va pierde, orice va face TIRANUL.
    TARA A CASTIGAT!

  26. discursul omului astuia se poate rezuma intr-o singura expresie…blah,blah,blahhhhhhhhhhhh!
    cred ca ii place sa se auda vorbind!nu imi vine sa cred,e in DENIAL,chiar nu realizeaza ce se intampla….morrrrrrrrrrrrrr

  27. In momentul acesta are loc interventia presedintelui cu romanii si am impresia ca visez.Nu pot sa cred ce aud in discursul rostit,care vorbeste si vorbeste despre referendumul trecut cu micsorarea numarului de parlamentari si spune atatea ineptii,in timp ce nefericitii nostri de compatrioti ingheata in strada,cerandu-i demisia.O,Doamne,cum le iei mintile unora….

  28. A venit cu acelasi discurs incolor, in care spune mereu acelesi cuvinte, ca o “placa stricata”: “…stim ca e greu, DAR noi vrem sa fie bine…”
    Aseara a repetat obsesiv “nici mai mult nici mai putin”. Azi repeta, la fel de obsesiv, “crearea locurilor de munca”.
    Nimic cursiv, lipsit de vlaga, aceleasi teme: reforma, parlament unicameral lupta anti-coruptie si “locuri de munca” (spus de vreo zece ori).

  29. domnule victor acest om cu nume de traian este un mincinos si nesimtit spune ca stie situatia din tara din 2009 dar nu a facut nimic in acest timp acuma cand a vazut ca lumea nu mai are incredere in el iese sa ne spuna iarasi minciuni incepe din nou sa vorbeasca ca in campanie electorala este cumva campanie si romanii nu stiu?chiar de si-ar scoate inima in palma eu nu il cred si ca mine sunt mii de persoane in aceasta tara el zice ca nu este dictator ca este pt institutiile statului dar minte cu nerusinare facetii cunoscut acestui umanoid ca este un mincinos si nu are demnitate se contrazice singur in cea ce spune
    jos guvernul boc jos basescu dar toate pe cale democratica

  30. cand vorbeste mirobolantul despre dictatura pe care vrea sa o accentueze, afara ninge. Din consecventa,noi iesim si maine in strada, chiar daca astazi am inghetat. Si maine, si poimaine si cat va fi nevoie. Chiar si gunoiul asta arata consecventa in parerea lui de”de neinlocuit”.
    Sunt total impotriva violentei, dar cred ca asta se poate inlocui numai cu metoda Ceausescu. De unde are doamne natia asta atataia paranoici si sociopati de ajung unii dintre ei presedinti?

  31. Ma, asta e beat manga !!!!!Jur, e MANGA!!!!!!!!!!
    Ii rog pe “portocalii” sa nu de-a dreacu-n fizicul lor sa mai scrie ceva ca dupa ce cad, jar mananca !!!
    Mr. President…..da-te dreacului de nenorocit !

  32. Exact asta strigau romanii in piata,sa dezvoltam relatiile cu Polonia si tarile baltice.Cam ars la buze,iar i-au scos ridurile de pe frunte.E bun pentru reclame la creme anti-age,inainte si dupa.

  33. Base dezinformeaza din nou:oamenii lui,supusii lui din CCR,alesi politic,din DNA si din alte structuri au fost cei care au decredibilizat institutiile statului.Sa nu uit si de Kovesi.Nu stiu ce mai pot obtine oamenii pe frigul asta,dar pot reveni acum oricand in strada ,in primavara sau ori de cate ori puterea face abuzuri.Pasul principal a fost facut,lumea a gustat din puterea pe care i-o confera o anumita atitudine civica.In rest,revenind la discursul plicitisitor al lui Base,aceleasi teme electorale,sa nu uit de votul electronic al lui Diaconescu.Si oricat de viteaz se da Base,ramane un las,nu si-a dat demisia.

  34. Fratilor TB asta nu va pleca nici daca ii canta popa molifta la cap de a putere…asta nu pleaca fara varsare de sange….ne va fi extrem de greu … Doamne ajuta-ne … Scapa Doamne tara asta si poporul asta de asemenea oameni precum e Traian Basescu.

  35. BASESCU A IESIT SA NE PUNA IARASI PUMNUL IN GURA!
    NU ISI SCHIMBA COMPORTAMENTUL (CU EXCEPTIA SCANDALULUI ARAFAT, PE CARE EL L-A FACUT PUBLIC)!
    ASA NE TREBUIE, FIINDCA SUNTEM PREA PUTINI!

  36. Am vrut sa mai scriu ceva pe marginea discursului acestui om nebun care ne conduce de la Cotroceni, cand pe ecran a aparut odioasa veste ca a decedat Emil Hosu.
    Imi pare foarte, foarte rau. De ce pe oamenii buni ii ia Dumnezeu asa devreme, prea devreme
    dintre noi ? S-i fie somnul lin si tarana usora. Dumnezeu sa-l ierte.

  37. Inca o data basescu a dovedit ca e labil psihic. E un bolnav fara scrupule care crede ca vorbeste cu animalele si copacii

  38. Este doar ultima dintr-un lung sir de legi declarate neconstitutionale si sunt convins ca nu va fi nici ultima. Pe principiul asta trebuia sa isi dea guvernul demisia si cand a fost declarata neconstitutionala legea eutanasierii, chestie care mie mi se pare o aberatie, asa, privita la bun simt?
    Si opozitia a tunat si fulgerat de multe ori la televizor, de fapt mereu, la orice lege, ca e profund neconstitutionala iar curtea a decis de multe ori ca de fapt sunt constitutionale. In cazul asta ce mai zicem, ca parlamentarii opozitiei sunt niste incompetenti si sa isi dea si ei demisia? In general, in lumea asta politica care musteste de incompetenta, ai vazut tu vreodata pe cineva, pe unul singur, sa zica Da domnule, am gresit, am sustinut o tampenie! (intrebare retorica)

    P.S. Nu ma intelege gresit, asta cu comasarea alegerilor a fost o mare prostie, este contrar unor principii elementare ale democratiei si toata justificarile erau cusute cu ata alba.
    La fel de mare ca decalarea parlamentarelor de prezidentiale.

  39. Ne-a dictat sa nu-l mai consideram dictator! Am ramas mut de uimire cand am auzit ca minimul salarial pe care Basescu il poate concepe in mintea sa incetosata de alcool, putere si miasmele intime ale udrei este 1000 RON! Am tremurat de frica sub perspectiva minei si a ocnei ca nou loc de munca pentru un tanar absolvent de master somer si fara experienta! M-am aprins de manie cand am insumat bolboroselile demente ale acestui strigoi comunist si, din acest smarc fetid al cuvintelor, am extras mesajul ferm si dur: “Nu plec ba, nu plec!”… Cum el stie ce are de facut si eu stiu ce am de facut!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.