Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Prăbuşirea mitului ardeleanului cinstit

Prăbuşirea mitului ardeleanului cinstit

Motto: “Ca să ajungi în preajma lui number one, trebuie să ajungi prin nişte oameni care au şi ei anumite valori, înţelegi?(…) 100.000? Sau 50.000, cum zici tu? Păi pentru 50.000 nu mă dau jos din pat, frate” (Călin Stoia)

Boc tot nu pricepe de vorbă bună că a sosit momentul să plece de la Palatul Victoria. Arestarea lui Apostu s-a vrut un apropo subtil. Omul a continuat să se cramponeze de funcţie. Atunci i-a zis-o Băsescu, la TVR, aproape direct, să nu mai facă pe prostul, că ştia de jumătate de an ce deranj e la Cluj. Ăla mic s-a făcut în continuare că plouă. I-au scos motivarea, cu faimosul 10% per proiect finanţabil din fondul de rezervă la dispoziţia primului ministru. Dacă voinicelul tot nu-şi bagă minţile-n cap, o să se ajungă la doamna cu jucăriile de pluş, la angajatorii/asociaţii ei turci, la contractele de locuri de joacă şi de asfaltare încheiate cu primăriile pedeliste şi – de ce nu? – la soţul ei. Numit de Nichipercea ditamai adjunctul lui Blejnar şi folosit întru controlul indisciplinaţilor care importă zahăr şi orez şi pe care-i încurcă taxele (vamale sau pe valoare adăugată). Şi se va prăbuşi mitul ardeleanului cinstit.

UPDATE: Să fii tu opoziţie, să ai în mână un scandal de corupţie care duce la uşa premierului şi să te apuci iar de o profund incertă operaţiune de suspendare a preşedintelui, când nici nu visezi să stai cu curul pe vreo majoritate parlamentară confortabilă, mi se pare ori nebunie, ori blat cu el.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

88 thoughts on “Prăbuşirea mitului ardeleanului cinstit

  1. Întrebarea e acum, dacă are totul legătură cu Mircea Geoană. A fost o chestie premeditată, de care a aflat Ponta? Vrea doar să-l dea jos pe Boc, speculaţie care a mai avut loc de-a lungul timpului, fără să-l vrea PM pe Geoană? 🙄
    Altfel, panarama de Boc nu vrea să se dea dus, deci… 🙂

  2. Eu sper ca voinicelul Boc sa nu-si dea demisia, sa ramana pe pozitii ca sa se manance intre ei, sa inceapa macelul in PD-L, iar eu ma pregatesc sa-mi iau punga cu floricele

  3. povestea ardeleanului cinstit este intr-adevar legenda ,buna de spus copiilor la ceas de noapte .Apostu este unul dintre ardelenii cinstiti ,alaturi de vamesul Blaga .Cine crede ca orasele ardelene mai mari sau mai micinu au si ele baronii lor sunt prea naivi .Parca am vazut la tv si ceva filmulete pe la vamile transilvane ,dar mereu circula o vorba despre cumintenia ardeleanului ,ca si cum ceilalti locatari ai meleagurilor romanesti ar fi ultimii oameni .

  4. @Katrinel: Boc era ardeleanul cinstit. Apostu era doar un ticalos de moldovean care strica imaginea purilor

  5. S-o prabusi mitul asta pentru cei care credeau in el. Nu-i nicio diferenta intre ardeleni, regateni, moldoveni, olteni sau altii. Peste tot in tara asta se da si se ia spaga la greu, de 20 de ani incoace.
    In ceea ce-l priveste pe Boc, ca va ramane sau nu premier, chiar nu conteaza, tot Chioru’ dicteaza. Ca doar n-o fi tampit sa puna un premier membru al Comisiei Trilaterale, cum au facut grecii si italienii…

  6. cred ca lui basescu ii pica manusa ce s-a intamplat in grecia si italia – are un exit care nu spera sa-l aiba – guvernu’ de tehnocrati, ca nu-i asa, e trendy si europa cere asa ceva .. dupa ce-a condus o haita de ticalosi la putere care au facut praf tot ce nu era praf, scoate castanele cu textu’ cu criza si salvarea ieuro.. probabil ca povestea hilara cu aderarea la euro in 2015 , e soparla care sa ne faca sa inghitim ‘tehnocratii’ financiari, care-i vor oferi imunitate si liniste piratului.

  7. Victore,
    Nu stiu cat de mare era coruptia la Cluj, dar “legendele urbane” spun ca la Piatra Neamt, Constanta, Bucuresti (atat doctorul cat si cei din sectoare – ca-s tot spectrul politic), etc. primarii sunt cel putin la fel de corupti ca si Apostol.
    Desi “toata lumea” stie ca sunt corupti, se pare ca de fiecare data cei care controleaza primariile mentionate mai sus (daca le controleaza) reusesc performanta sa evite dovezile care i-ar incrima pe acesti primari.
    Mai trebuie adaugati si cei care sunt prefecti/presedinti de consilii judetene (Suceava, Teleorman, Vrancea etc.) care sunt cel putin la fel de “penali”.
    Concluzia mea este ca de ceva timp se fura la nivel local mai abitir decat la nivel cetral. De fapt sumele sunt transferate de Guvern/ministri catre “alesii locali” care stiu de au de facut si cum sa sifoneze banii. Si uite cum, lideri locali devin persoane importante in partid.
    Pe vremea lui Nastase fondurile erau “administrate” de la centru. Incepand cu Basescu s-a facut descentralizarea si a inceput veselia.
    Acum ceva timp am scris pe blogul tau cum intr-un oras de provincie s-a facut o lucrare care nu trebuie facuta (anveloparea interioara a scarii unui bloc!!!) din care s-au furat 90% din bani. Restul intra in buzunarele alesilor locali (la partid mai ajunge doar “restul”).

  8. Eu nu cred in mituri cu ardeleni cistiti, desi, dupa tata, sunt ardelean. Eu cred ca toate schemele si presupunerile sunt perdeaua care ascunde ceva ce nici cu gandu’ nu gandim! Ei doi, in intimitatea lor promiscua si patologica, stiu care-i smecheria! Probabil Boc a fluierat grav intr-o biserica, nu stim sigur in care, dar daca marinaru’ vrea sa scape de el, pana si de el, de acest pitic penibil, supus perfect, marioneta exemplara, care n-a cracnit in atatia ani, inseamna ca marinaru’ nu numai ca nu se dezminte si-si face un tel in viata in a-i trazni, cu deliciu, pe cei ce-i sunt loiali si-l pupa adanc si deplin in cur, dar si micutu’ tre’ c-a pacatuit grav! Io zic ca sa-i lasam sa-si sfasie beregatile, sa privim sangele- politic, desigur!- curgand, si sa consemnam cu voiosie inca o pagina savuroasa din istoria secolului 21 la romani! Pana la urma,nu mai avem nimic de pierdut.

  9. Domnule jurnalist Ciutacu,

    da-mi voie sa-ti explic cu binisorul: Boc, ca orice alt prim-ministru a avut/are/va avea tara asta, primeste zilnic un fel de revista a presei de la serviciile speciale. ei, eu cred ca un primar corupt dintr-un oras de talia Clujului este un fel de breaking news cu galben in aceste rapoarte.
    de aici si pana la Boc+Aposu=Love e cale lunga.

    adica, mai pe intelesul unor comentatori geniali, da’ nu chiar ca tine: sa zicem ca Boc este informat de servicii ca Al-Qaeda pregateste nu-stiu-ce pe teritoriul national. ei, nu-i asa ca suna penibil sa afirmi ca Boc este noul Osama bin Laden ?

  10. Campionul la impopulare nu poate fi si laureatul la populistele de la anu’.
    Boc are stofă de campion.
    Laureatul poate fi numai unul. Și mai e și-o premiantă la capricii de satisfăcut în fel și fel de chipuri și închipuiri.

  11. S-ar putea sa ai dreptate in acest articol, insa totusi nu inteleg ceva.De ce ar vrea Basescu ca Boc sa paraseasca functia de prim-ministru din moment ce acesta este marioneta lui?

  12. Bine ca s-a prabusit doar MITUL, nu si MITA!
    Stiti cum i se spune la Cluj lui Apostu?
    “Focseneanul Apostu”, asa ca presupun ca nici clujenii nu l-au asimilat complet

  13. @Dragoshel: ador oamenii care stiu ei din auzite cum arata o informare de la SRI. motiv pentru care te-am si de-banat temporar. acu’, daca ai aflat cat de mult te apreciez, marsh inapoi la spam, postace!

  14. Si Boc are muschi,chiar are,si-a intrecut maestrul si din umila sluga a devenit cineva. Ce poate sa-i faca Base? Mai nimic. Si ce daca Base are serviciile in mana si stie tot trupa lui Boc este numeroasa si sunt legati intre ei prin niste cordoane ombilicale ale hotiei. Asa ca nu poti sa bagi unu singur in puscarie trebuie sa-i bagi pe toti lucru pe care Boc stie ca nu poate sa il faca Base. Asemeni lui Iliescu care pe cand servea la curtea lui Ceausescu visa ca va veni vremea cand ii va lua locul,si a venit si Boc din umilul servitor care ,,inghitea,,bobarnace de la imparatul Basesc iata ca s-a ridicat. Nu te lasa Boc,Basesc nu mai are putere asupra ta i-ai dat sah cu tot cu serviciile lui nu il tine sa-si bage tot partidul la mititica.

  15. “Şi se va prăbuşi mitul ardeleanului cinstit.”

    BĂ, DA’ PÂNĂ CÂND!!!

    Te-am primit în casa mea, ţ-am dat lasagna lui tată-miu, tradiţională, de la Zalău. Ai băut cu Pamfil.

    Concluzionând: cât vrei, ca să-ţi schimbi părerea?…

  16. a pus prea mult fainosag tzutzule si de aia l-a luat protectia consumatorului la ochi.oricum satarul e la bucatarul sef si se pare ca o sa mai cada si alte capete de papagali

  17. Se poate spune ca Basescu a inceput sa loveasca in mafia penticostala de cand a ras ca un berbec, mangaiat pe crestet, in mijlocul preacinstitilor preoti ortodocsi?

    Sau ursul merge mai departe, toti fiind mana-n mana? Se plang “fratii si surorile” prin diaspora, nu de alta… Zic si eu! 🙂

  18. Ce munitie au astia din opozitie! daca era basescu in locul loc, facea jihad mediatic… nu circoteca de partid

  19. De la A la Z clasa politica romaneasca este corupta.
    Eu nu vad nici o iesire din rahatul in care ne-au bagat, si sincer nu ma simt vinovat in ceea ce priveste situatia actuala a Romaniei pentru ca am platit,platesc si probabil o sa mai platesc o multime de taxe fara sa iau niciodata vreo mica atentie.
    Sunt momente in care ma simt un ciudat in propria tara.

  20. Update:
    Eu cred, mai degrabă, că s-au gândit că asta e cea mai bună replică la afirmaţiile mârlanului. Poate vor să facă un exerciţiu, să vadă cum ar sta, la o adică…

  21. bine…cel mai amuzant e ca, uite, la noi in romania se potriveste orice fel de proverb/zicala. pt momentul asta avem pe teava : “hotul striga hotul”. intrebarea e urmatoarea: urmeaza cumva si prigoana? caci se tot vorbeste despre acele bonuri de benzina, si ma gandesc ca se poate lua firul de la coada la cap si auzim, eventual, ca s-au dat spagi ca sa se faca curat la cluj? si as mai avea o intrebare, de ce a deschis basescu ochii la ceea ce se intampla la cluj? si de ce ii arata pisica lui boc, adica misterul e urmatorul: de ce l-a sustinut in congres? cumva e “broker” la BVB? mai ales ca acum se vorbeste, mai nou, de o iminenta suspendare a lui basescu si ma gandesc ca ar putea aparea o majoritate surprinzatoare?

  22. cine l-a banuit (pe nedrept), bre, de cinste ?!
    ce mit ?! e ca si cum ai spune indivizii din
    arealul X sint cinstiti, buni, drepti (doar
    pentru ca apartin acelui spatiu), iar cei din
    arealul Y, din contra.
    Boc a tot inceput sa cada in imagine odata cu
    saltul in cap de la emisiunea lui Gheorghe la A1.
    el n-a priceput ca virgula capul plecat, sabia tot
    il taie intr-un final; e doar o chestie de timp.
    avind in vedere antecedentele in materie de
    reevaluare ale comandantului sau suprem
    in materie de aliati (toti sint temporari si
    de inlocuit, deci folositori si dispensabili),
    ar fi trebuit sa stie ca nu va fi peren.
    btw: tare poza cu Boc cu usa de la primaria Cluj
    si semnul circotasilor (dupa coafura, era de pe
    vremea cind era primar, probabil).

    off-topic: stirea zilei e cea cu “ha ha” si CCR;
    am vazut (la 100 de minute) un Peter Eckstein-Kovacs
    incordat, in ciuda jovialitatii sale; e clar care
    este atmosfera si cam la ce se gindesc baietii
    (cind parasim nava si sub ce auspicii ?!).
    eu daca as fi in locul onor opozitiei, as promite
    “amnistie” pe termen nelimitat tuturor tradatorilor
    (am vrut sa spun persoanelor cu inalta constiinta)
    din coalitie daca voteaza pentru suspendare.
    [nu stiu cit blat ori cita inconstienta e in treaba
    cu suspendarea; poate fi un soi de spalare pe miini
    “daca iese, bine, daca nu, asta e, noi am incercat”].

    off-topic2: am vazut azi la A3 cum 3 locali (+ un civil
    ce punea catusele), inhatau un baiat ce aproviziona un
    restaurant si-l amendau pentru parcare interzisa bla bla
    (in ciuda faptului ca la 3 metri era un semn de circulatie).
    “cum au aparut astia, mon cher, sa mor daca pricep ?!”
    dam grade si functii unor baieti proaspat “iesiti din fabrica”
    (nu cu multa carte, dar cu initiativa si dornici de a se
    evidentia in ochii sefilor) + lasam pe orice civil sa
    puna catuse ca in anii ’47-’89 ?!

    off-topic3: wow, le veni mintea de pe urma opozitiei sa-i
    urmareasca pe mititei la vot… “patrula de vot”… LOL

  23. 1. Hai, domnule, numai blaturi şi înţelegeri vedeţi. Cine dracu ţine mine până la anul când sunt alegerile, de Apostu? că să reprezinte într-adevăr o miză pentru USL?
    În 2009 a fost ditamai scandalul Ridzi, cu procurori, cu anchete parlamentare şi cu toate asta 5 milioane de români l-au votat pe Băsescu.

    2. Jocul USL cu USL mi se pare destul de simplu. UDMR a anunţat că îl va propune pe Frunda la preşedinţia Senatului. Cu ajutorul USL acest ar ajunge în funcţie. Or se ştie că dacă Băsescu e suspendat, preşedintele Senatului devine preşedintele României. Ca atare ungurii s-ar putea să se gândească serios la posibilitatea de a-l demite pe Băsescu.

  24. @Victor
    Nu pot să-i atribui atâta subtilitate lui Băsescu. Presupunând că Basescu ar fi într-atât de inteligent să coacă una de-asta şi-ar da seama că Boc e prea limitat ca să se prindă.
    Hai s-o luăm pe partea cealaltă: ce-ar fi dacă un procuror chiar face treabă pe bune…ce-o zice el când vede că meritul i se atribuie lui Băsescu, căruia i s-a părut un moment bun de a-şi atribui combinaţia asta?

  25. @cristinuzzu: multa lumea nu l-a banuit de subtilitati. si asa s-a reales presedinte.
    @Valentin: aia care au tinut minte in 2004 cine e Iacubov. iarta-ma daca gandesc prea repede pentru tine

  26. 1. Vă iert de data asta, dar ţin să vă reamintesc că PSD-ul a câştigat alegerile parlamentare din 2004, iar Năstase şi Văcăroiu au ajuns preşedinţii camerelor.
    Alianţa D.A. a ajuns la guvernare doar pentru că Voiculescu a trădat.
    2. V-am dat exemplu cu Ridzi din 2009 care era ministru şi avea notorietate naţională spre deosebire de nimeni pe lume de la Cluj. Başca, mai era şi EBA implicată tangenţial în scandal.

  27. Mi se pare genial cum timp de ani de zile toate gurile indreptate impotriva PDL recita zilnic faptul ca Boc este marioneta lui Basescu si ca nu face decat ce i se spune, in cea mai obedienta pozitie de drepti posibila, iar acum se incearca sa ni se deseneze un scenariu in care de fapt Basescu are chef sa-l dea jos pe Boc, dar ii arunca subtilitati media si arestari cu apropo… Deci pan’ la urma Boc raspunde la sunat de clopotel? Sau tre’ sa-l ia Basescu la by the way-uri ca sa inteleaga? Nu de alta dar mi s-ar parea gretos ca varianta oficiala a mass mediei anti-Basescu sa fie aceea ca Boc aduce cafeaua dimineata, dar are nevoie de semne discrete ca sa plece. Ar trebui sa ma simt jignit in calitate de consumator media anti-putere, daca asta se asteapta de la mine sa cred in urma evenimentelor din ultima saptamana.

  28. – Ardelean cuminte a fost si fratele bunicii lui Boc,ala de facea colectivizarea cu pistolul!Ca tot nu intelegeam eu,cum putea unul de 1,60m sa faca armata la securitate?Eh,acum stiu!
    -Apostu e din Vrancea,adica de-al Vrincioaei,cum se spune la noi in Moldova barbatilor de incredere.Na,ca le-a corcit puritatea ardelenilor.
    -Mi-as fi dorit sa ajunga opozitia la dna cu jucarii de plus,chiar si cu o filmare ca a lui Geoana.Numai ca USL-istii sunt prea domni.
    Ce imi place mie la opozitie,e ca se ambaleaza,asa cam ca Mititelu,intii anunta ce o sa faca,ce o sa dreaga,ce vor pati dusmanii.Fa-ti un plan si aplica-l,nu iesi la televizor ca pisica cu clopotei!

  29. @Valentin: pana sa tradeze Voiculescu, a castigat Basescu presedintia. pozitie care i-a permis sa aiba ce pune pe masa la negocieri.
    @Catalin I: daca tot se simti jignit, nu mai consuma. treci pe media pro-putere. e mai sanatos pentru psihic. acolo totul e roz si opozitia de vina.

  30. Success USL in actiunea de suspendare. Boc este un nimeni. Totul porneste de la imbecila institutie numita cotroceni. Tara trebuie scoasa la vot sa isi spuna cuvintul. Oamenii nu mai pot trai cu aceste salarii si pensii. Nu le ajung banii nici de-o piine. Nu sunt locuri de munca, economia e o caricatura. Noua ne arde de investigatii si razboi politic. Daca cade cotroceniul totul se schimba. Cunosc lume care nu vrea sa mai faca nimic atita timp cit astia sunt la conducere. O duc de azi pe miine. Pina cind domnule Ciutacu asa?

  31. Mi-a placut raspunsul pt catalin, cum ca totu-i roz! Ati vazut reclama la ing bank? Cica viitorul roz nu-i chiar roz fara un pic de de portocaliu! O fi coincidenta ca marinaru’are conturi la banca respectiva, ori am bolunzit io?!

  32. @bond-escu: termenul e “origine sanatoasa”, n-are
    legatura cu inaltimea ori cu ochii albastri 😀
    ai vazut prea multe filme cu 007 🙂

  33. @Victor
    Poporul român e prea meltean pentru a fi victimă a subtilităţii. Lovirea unui copil în plină campanie nu e subtilitate deci clar nu subtilitatea e punctul lui forte.
    Noi îi facem o favoare atribuindu-i meritele pentru chemarea la bară a ardeleanului şi alegătorul vede altceva.
    Băsescu e doar profitor, la fel ca restul românilor. Abilitatea politică nu există în juru-iş doar pitici, blonde şi ultraşi cu tărîţe în loc de creier… cu tot respectul pentru tărâţe.
    Stimă

  34. Cred că aveţi o memorie mai bune decât lăsaţi să se întrevadă aici.
    În 2004, cu toate că Năstase pierduse alegerile prezidenţiale, PSD-ul ajungea la guvernare dacă nu trăda Voiculescu. Pentru că PSD+PUR+UDMR(împreună cu celelalte minorităţi) însemnau majoritatea parlamentară, lucru care s-a văzut în ziua în care Băsescu a depus jurământul, întrucât cu câteva ore înainte Năstase şi Văcăroiu deveneau preşedinţii parlamentului.
    Chiar dacă UDMR(şi celelalte minorităţi) trădau, Băsescu tot nu avea majoritate absolută, pentru că PRM era al treilea partid ca număr de deputaţi şi senatori. Dar ce să vezi? Voiculescu s-a calicit şi a trecut, pentru postul de ministru al economiei şi cel de vicepremier, în tabăra lui Băsescu, aducând astfel ultimele voturi de care aveau nevoie Băsescu şi Tăriceanu.

    Ca să revin on-topic. Cred că aceeaşi tactică vor s-o adopte PNL+PSD cu UDMR-ul. Îl susţin pe Frunda la preşedinţia Senatului şi apoi îi lasă pe unguri să se lăcomească la gândul că vor ajunge să aibă postul de preşedinte al României, fie el şi interimar.

  35. Nu cred in mituri. Nu cred ca daca te nasti intr-o anumita zona geografica poti avea calitati care nu se regasesc la ceilalti. Mai curand poti avea defectele lor, pentru ca nu exista de fapt nici o deosebire intre cei nascuti in Ardeal, in Moldova sau la Bucuresti.Cu totii se comporta asa cum le dicteaza caracterul.

  36. @bond-escu

    Excelenta comparatia cu Mititelu, desi, olteanu’ mandru si artagos s-ar putea sa-i puna cu botu’ pe labe pe alde nea Mitica.
    Astia din opozitie nu inteleg nici dupa 7 ani de basism ca nu asa il dai jos pe Satana. Cel mai mare dusman al lui Basescu este derizoriul, penibilul, grotescul. Adica exact arma cu care i-a batut pe toti pana acum. Cand a vrut sa-l faca pe unul, l-a muit in bataie de joc, zilnic. iar ei ne spun de dictatura, de parca poporul roman a dus-o numai intr-o democratie in istoria lui…

  37. Un jurnalist dela A3 tocmai s-a intrebat,retoric desigur,dece a trimis presedintele DNA-ul in ograda lui Boc.Cred ca socoteala lui este foarte simpla:„oricine,numai eu nu…”

  38. bre, dar daca e suspendat “ha-ha”, va dati seama
    ca dabuleanul va fi noul “sef al statului” ?! :))
    nici in visele lui cele mai placute nu se gindea
    ca vreodata se va mai “intoarce roata”. 😀

  39. O mare(prea mare) si fericita familie opozitia+puterea.Pana cand populatia asta de mamaliga(din care si eu,recunosc,fac parte)nu o sa bage frica-n ei nimic,niciodata n-o sa se schimbe.Ca e boc…ca e base…ca e ponta…etc…chestia e ca nu mai au frica de nimic…asta daca ar fi avut vreodata.

  40. Rostul anuntului cu suspendarea era altul.Cand lumea deja s-a hotarat sa nu mai mearga la vot,normal ca incerci sa ii atragi atentia cu ceva,sa ii mentii inca speranta,daca se poate.Dupa porcaria cu dezideratul lui Geoana pentru presedintie,lumea a reactionat in sensul :nu mai mergem la vot.In mod special liberalii.Cat despre scandalul de coruptie,sunt curioasa daca faceti rating,pentru ca lumea stie deja treaba asta.Oamenii au preocupari de supravietuire si da,i-ar fi interesat salariile si pensiile inghetate.

  41. Lucrurile sint simple.
    Basescu si ai lui, ca sa ramana la putere au nevoie de sprijin extern. Cei din afara ca sa-l sprijine au nevoie de cineva care sa reorganizeze tara, 8 judete, sa reduca numarul de parlamentari, 300, o singura camera, modificarea constitutiei si sa puna presiune pe judecatori sa asculte de lege. Base a zis ca le face el. Dar are nevoie de PDL, care nu-l mai asculta (nici n-are cum pentru ca prin reorganizare dispar presedintii de CJ cu toti oamenii lor; este greu sa spui unor milionari cu structuri ce de la anul ei trebuie sa-si gaseasca altceva).
    Pentru cfa Boc nu-l mai asculta, Base a dat un exemplu: l-a arestat pe cel mai bun primar din fieful PDL, Transilvania, din cel mai bun oras, Cluj, cu cele mai multe fonduri, Cluj.
    Daca cei din teritoriu nu-si baga mintile in cap si nu aplica proiectele lui Base, acesta va continua arestarile. Tot din Transilvania, pana va distruge efectiv PDL-ul 🙂

  42. @Victor Ciutacu: Consider ca nedumerirea mea este cat se poate de indreptatita. Dupa cum intelesesem eu ce se intampla in legatura cu primarul Clujului si aparitia lui Basescu la TVR, parea ca Presedintele a inceput sa construiasca o motivatie cat de cat rezonabila pentru propriul sau public, in legatura cu demisia Guvernului. Era clar ca n-ar fi recurs niciodata la motive de genul: Boc e execrabil, a distrus tara, cel mai prost Guvern etc. Deci mi se parea ca totul este doar crearea unui cadru in care demisia sa fie motivata de eventualele suspiciuni (evident, niciodata dovedite) care sa planeze asupra Premierului, ca si cum Boc si-ar da demisia de onoare pentru faptul ca se fac legaturi intre el si persoane suspectate de anumite infractiuni. Exact cum si-a dat demisia si Blaga…ceva de genul asta. Nicidecum nu m-am gandit vreo clipa ca Boc nu mai raspunde la comenzi si are nevoie de apropouri subtile cu arestari din gasca sa si sageti in interviuri la TVR. Dar daca asa stau lucrurile, cum spui tu (si nu vad de ce n-ar putea sa fie si varianta asta), inseamna ca de fapt A3 si partial RTV au mintit 2 ani de zile cum ca Boc ar fi marioneta care repeta ca papagalul ce i se spune si raspunde la comenzi mai rapid decat “Daddy”, cainele lui Cezar din emisiunea “Dog whisperer” de pe National Geographic?
    Nu e nevoie sa fiu invitat sa urmaresc mass media Basista. O fac deja de multi ani de zile. Ca sa fii informat si sa intelegi ce rahat mananca bugetofagii parazitari trebuie sa-i urmaresti ca sa te afli in cunostinta de cauza. Sunt convins ca nu-i urmaresc eu atat de mult cat o faci tu si toata trupa de la A3. E ca la regilie. Cred in Dumnezeu, dar cred si in Dracu. Asta nu inseamna ca-l si iubesc pe Dracu. Numai ca e bine sa stii tot ce se poate si despre tabara ‘adversa’, ca sa nu fii luat prin surprindere. Asa ca eu (din punct de vedere strict al informarii), la fel ca si voi (din punct de vedere profesional), urmaresc cat pot de mult si B1+TVR, pe langa A3 si RTV.

  43. “Indiferent de decizia CCR nu sunt bani”…acu’ vazui si eu declaratia.Daca asta e incalcarea constitutiei dupa parerea opozitiei…inseamna ca oamenii au tras pe nas si sunt pe campie acuma.Vai de capu’ nostru’

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.