Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Poveşti nemuritoare: bolnavul naţional

Poveşti nemuritoare: bolnavul naţional

Nu-mi place să vorbesc/scriu despre oameni bolnavi şi despre beteşugurile lor. Şi detest îngrozitor politicienii care (cred că) îşi fac imagine exploatând momentele de slăbiciune fizică ale adversarilor. D-aia mă feresc, atât cât îmi permit meseria şi apetenţa marelui public pentru morbid, să mă lansez în dezbateri semidocte despre cât de bolnav e Traian Băsescu. Acolo unde excelează, într-o zvonistică devenită obicei oribil şi agasant-repetitiv, inegalabilul Corneliu Vadim Tudor.

Omul ăsta, strălucitor în anumite (rare) momente, dezgustător în (din păcate) majoritatea timpului, şi-a bătut joc de talentul său nativ şi de noţiunea de dezvăluire. Gestionarea talentului e fix problema lui. Însă faptul că aşa-zisele dezvăluiri (la început, doar scrise, prin România Mare sau Tricolorul, ulterior instituţionalizate şi la tv) sunt, în imensa lor majoritate, nişte fâsuri de om cu imaginaţie bolnavă afectează întreaga industrie media. Bine, Tribunul a început să facă (iar, după o bună perioadă de blanc) rating, televiziunile exploatează oportunităţile oferite de contagiosul lui delir verbal, dar aproape nimeni nu mai crede ce spune. Şi, culmea, uneori, zice foarte bine şi are informaţii beton la bază.

În ritmul ăsta, cu rubrică zilnică de horcăieli şi zvârcoliri prezidenţiale în chinuri groaznice, combătută (de regulă) de apariţia prompt-zâmbitoare (şi cu apect tonic lucrat) a bolnavului naţional, dacă – Doamne fereşte! – chiar i se va întâmpla ceva lui Băsescu, PD-L va putea să-l ţină îmbălsămat măcar o lună în geam la Cotroceni. Şi, la nevoie, să-l plimbe cu Mercedesul blindat pe ţară, cum făceau castilineii cu Cidul înţepenit în şaua calului. Da, într-o ţară guvernată de normalitate şi de bun simţ, preşedintele ar trebui să-şi facă publice analizele. Da, preşedintele Băsescu nu arată, la prima vedere, a om perfect sănătos. Şi da, într-un mediu de oameni decenţi, cu măsură, doar medicii fac comentarii cu privire la starea de sănătate.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Poveşti nemuritoare: bolnavul naţional

  1. Brrrr … mi s-a facut parul maciuca !!! Ce descriere !!!…
    Singura parte a corpului ca ii este ” nefunctionala ” e capul fara indoiala !!!…

  2. Asta e din cauza Mogulilor. Ati imbolnavit presedintele unei tari. Dar nu imi fac probleme, il vindeca Aliodor.Daca nu reuseste asta, sa ia legatura cu Puiu Mircea,alt impresar de vraci.
    Tara arde si baba nici nu are ce sa pieptene.Ca e plina de bube in cap.Asta criza.

  3. Si chiar daca ar fi bolnav credeti ca domnul Base se va retrage frumos la casa lui sa-si trateze boala de care sufera?!?! (Ceva in genul Stolojan acum ceva ani, parca o vad pe Udrea plangand si anuntand retragerea lui Base pe motiv de boala !!!) …dar astea’s vise !!! Base nu se va retrage niciodata pe niciun motiv oricat de intemeiat ar fi el.
    Toate cele bune!

  4. Acesta obsesie pentru starea de sanatate a presedintelui imi aduce aminte de ultimii ani ai lui Ceausescu, atunci cand, ca si acum, tresaream cand auzeam ca a aparut o noua pata pe fata conducatorului “iubit”. Si atunci se auzea ca este “bolnav” si ca nu o mai duce mult. O mai ducea, daca nu aparea evenimentul in care se da specialist Gregoire. Din pacate nu putem iesi din acesta nefericita stare de a astepta ca biologia sa ne rezolve toate problemele. Petre Craciun

  5. Bolile lui cele mai grave sunt de caracter si personalitate – lipsa de educatie, omenie, jigodismul si lacomia. Ii doresc tot ceea ce ne doreste si el noua, la patrat.

  6. sa-l tina dumnezeu sanatos ca daca moare la cat de prosti sunt romanii o vedem pe elena udrea presedinte cu 80%.

  7. Unui om bolnav,oricât ar fi el de rău,i se cuvine toată compasiunea semenilor săi,sau,în cel mai rău caz,indiferenta.Aceasta ar fi o minimă regulă de bun simt si aceasta se întâmplă în teorie,atunci când auzi de cineva care nu-ti influentează în rău viata,singura pe care o ai.Citind acum câteva luni din comentariile făcute la moartea presedintelui Poloniei regretele unora care se lamentau pentru faptul că noi românii nu suntem dăruiti nici măcar cu un asemenea eveniment,mi-am dat seama că resentimentele unor oameni supusi sistematic bătăii de joc a unui sistem de conducere mafiot si dispretuitor pot depăsi hotarele moderatiei.Poti însă să judeci niste oameni adusi în pragul disperării de unele dispozitii aberante,până la urmă fără suport logic si dovedite a fi inutile?Este de urmărit cum vor evolua lucrurile,dacă„justitiarul”CVT are informatii reale,sau fabulează,ca de cele mai multe ori si cum vor mai reactiona comentatorii acestei situatii,indiferent cine vor fi acestia.Să-i urăm subiectului acestei tablete să aibă ceeace se cuvine să-i dorim oricărui om:sănătate.

  8. Poate că n-are nici pe dracu să-l ia. Or fi lungit … el şi Lăzăroa … farsa cu niscai cosmetice – creînd petele – ca să-l decredibilizeze de tot pe Vadim … care prea urcase în sondaje.
    Plus că omu pare verde-verde … glasul lui tună ca un boncăluit de buhai iar ….Anca mi s-a părut iar gravidă :))

  9. Devine amuzanta incercarea de a-l determina sa recunoasca. Daca te gandesti la episodul “draga Stolo”…. cred ca este mai plauzibila varianta descrisa in text. Si mort, o sa rada prosteste…..
    “Ha, ha, ha! I-am ciuruit!”

  10. Un cardinal francez se roaga in fiecare zi de mai mult de o luna ca sa moara Sarkozy pentru lipsa de omenie in deportarea tiganilor. Unde dai si unde crapa…

  11. Buna ziua,

    Aveti dreptate,dar el ar trebui sa-si faca publice analizele si starea de sanatate.Ca doar e presedintele tarii,nu?!Asa cum e, are o datorie de onoare fata de tara sa:sa spuna mereu adevarul,mai ales atunci cand se afla intr-o situatie delicata sau sunt comentarii.
    Sincera sa fiu,ii doresc sanatate,sa ajunga la 100 de ani,ca regrete o sa aiba destule(si o sa le traiasca)de cand a fost presedinte si de ceea ce face.

    Cu mult respect,
    IoanaP

  12. O fi băut omul mai mult într-o seară, o pată e cum a dat cu capul în stâlp în drum spre casă, iar cealaltă de la tigaia nevestei

  13. Alt om, alta boala. Se zicea la fel si de nea’ Nicu pe vremuri. Nu am apucat sa aflam daca era adevarat sau nu. Poate ni se schimba norocul.
    In caz de nevoie cred ca astia vor scoate o clona de la congelator 🙂

  14. Doamnelor si Domnilor,
    Cetateni ai Republicii Romania,
    Ca urmare a inerentelor si deselor speculatii aparute in mass-media, cu privire la “petele de culoare” aparute pe ilustrul cap al Presedintelui Basescu, Administratia Apelor precizeaza urmatoarele:
    -In seara zilei de 31 august, a.c., datorita si sub presiunea momentelor dramatice prin care trece Tara noastra, Domnul Presedinte a convocat Consiliul director al PD-L. Cu aceasta ocazie, a fost invitat si dl. Manolea, Aliodor Manolea, pentru invocarea, atragerea, sustinerea si folosirea Flacarii Violet, in vederea bunei desfasurari a sedintei precum si pentru influentarea in bine a PIB-ului romanesc. Datorita unei necesitati enorme de Flacara, dl. Manolea, Aliodor Manolea, a utilizat toata energia din dotare, astfel rezultand o Flacara uriasa, Violeta si violenta, care s-a indreptat, cum era si firesc si cum precizeaza “Regulamentul de ordine interioara privind consumul si utilizarea Flacarii Violet”, spre Dl. Presedinte, care, invaluit in flacari violete ce deveneau usor galbene, a omis sa-si puna casca de protectie, prevazuta cu orificiu doar pentru cortex, astfel rezultand acele pete vizibile astazi, pe calota prezidentiala.
    Facem aceste precizari spre buna instiintare a Poporului Roman si spre linistea lui.

  15. oare de ce sa nu asteptam totusi la momentul oportun si potrivit dovezile scrise ale medicilor si sa nu ne mai luam dupa nebuni si sa comentam aiurea. Consider ca oricata ura ai avea fata de cineva este inuman si josnic sa inventezi diagnostice muribunde…

  16. Eu ma intreb ce s-ar intampla pe scena politica daca Basescu ar face o declaratie oficiala in care sa recunoasca o boala (eventual) incurabila. Cum ar sari toate partidele de fund in sus sa-i dea la pateu (nu ca acum n-ar face-o cu inversunare). Are cineva curaj sa-si imagineze o astfel de situatie? Chiar daca e bolnav, probabil spera sa termine mandatul in viata. Dar oare daca nu-l va termina (din motive de sanatate), nu cumva lumea il va transforma intr-un fel de Lech Kaczynski?

  17. ohhhh si cat de bolnav este,un diagnostic precis ar fi ca sufera de;rautate convulsiva, misoginism cronic,egoism malign………….

  18. “Şi da, într-un mediu de oameni decenţi, cu măsură, doar medicii fac comentarii cu privire la starea de sănătate.”
    …mai sa fie! Ce de medici azi pe blogul dvs.!

  19. la wc tudor trebuie sa te duci (uiti) inainte de culcare, altfel faci pe tine . e un penibil, muuuult mai bolnav la cap ca base, iar cine se uita-n gura lui… e amuzant cateodata dar de cele mai multe ori penibil. are glume de varsta fiicelor lui.

  20. iertare pentru off-topic si pentru revenire (stiu, data viitoare sa-mi concentrez ideile intr-un singur post!), dar abia acum am vazut si mi-e greu sa ma abtin:

    Preşedintele Traian Băsescu a pledat, din nou, în întâlnirea de joi dimineaţă cu premierul Emil Boc, pentru remanierea profundă a Guvernului, însă liderul PDL a spus că partidul nu vrea aşa ceva, la care şeful statului a replicat: “De acum încolo, faceţi ce vreţi”, scrie “Gândul”.

    adica ce?

    … pana acum, recunosc public, ati facut NUMAI ce am vrut eu????

    Nu comentez ca nici de-acum nu va fi altfel, dar prezidentul a reusit ceea ce nu credeam ca va mai reusi vreodata: sa ma uimeasca prin aroganta nonsalantei cu care a spus “DE ACUM…” Credeam ca mai multa nesimtire nu poate exista. Ei, uite ca la el se poate!

  21. Biologic nu știu cum stau Băsescu și Vadim. Psihiatric însă, toți avem ceva instrumente native ca să recunoștem ”bolnavii la suflet” pentru a ne feri de ei sau a ne feri să ne bazăm pe ei. Treaba e că mulți, foarte mulți și-au pierdut bunul simț și l-au votat pe individul ăsta cu suflet găunos. Deh, paranoia se recunoaște cel mai greu/târziu dintre toate bolile sufletului chiar și de către medici.

    Paranoicii se recunosc însă al naibii de bine între ei! Relația Băsescu-Vadim este elocventă în acest sens. De la pupat dramatic la scuipat dramatic aștia trec atât de ușor încât se sparie gândul.
    Din păcate se sparie de mulți ani și se va spăria încă … Nu fac pronosticuri ca să nu spariu norocul.

  22. M-am uitat pe filmulet, acum. Aveam nevoie de o anumita stare, e greu sa te uiti la asa ceva. Eu, una, nu pot, de la alegeri.
    Si imi dau seama ca am avut dreptate cu teoria mogulilor,sunt doi, deci fiecare pata e “provocata” de un mogul, ca i-au aparut doua.Am putea sa le numim petele mogulilor, pata Voiculescu si pata Vantu. Oare care pata e mai mare si care ii da mai mari dureri de cap? Eu cred ca prima!

  23. Io nu-i doresc decat sa moara-n chinuri. Groaznice!
    In rest tuturor sanatate…

  24. Am intrat de cateva ori pe site-ul Tricolorul, ceea ce se scrie acolo depaseste orice limita a bunului simt, dar nu cred ca exista cineva care sa creada mizeriile alea: Vrajitoare, doctori chinezi, transporturi in miez de noapte catre spitalul sri….

    Pe de alta parte Vadim este un bun orator, pacat ca se iroseste in mizeriile alea.

  25. Chestiile alea care se văd pe chelia lui B., se văd pe pieile unor inşi cu ficatul foarte afectat.
    Poate că e altceva, totuşi. O fi vrut omul să-şi bată un cui în cap şi n-a avut curaj să ducă fapta până la final. L-o fi lucrat cosmeticiana mai mult decât trebuie. Nu ştiu!
    Dacă Dinu Patriciu ar avea ruşine, ar zice el ce şi cum a fost, cu bubuliţa aia…

  26. @victor: ce parere poti avea despre o persoana care vine cu un tabel de preturi (valabil in romania) unde oul este 0,25 euro (1,05 lei), painea este 0,8 euro (3,4 lei) kilul de cartofi 0,7 euro 3, lei!!!!!) si kilul de lapte 1,2 euro, adica 5,1 lei?
    inteleg ura fata de basescu&co, nu i-am votat si nu-i voi vota, insa pe zi ce trece imi intaresc parerea ca, macar de la un moment dat, sinteza zilei i-a facut mai mult bine decat rau.

    ps: scuze, sunt cam off-topic, dar unde sa scriu… multumesc.

  27. Era şi timpul să-i apară petele de pe creier la suprafaţă! Seamănă cu alea de-şi lipesc floricele şi fluturaşi pe maşină… doar că el nu a vrut să se vadă ce are în cap din timp, ci timpul i-a jucat o festă.

  28. Ei, a baut un “pic” (peste 0,80%) si a dat cu capul in ceva, poate in piscina dimineata sau s-a scarpinat in cap, cu capatul celalalt de la betisor… la prima vedere par escoriatii…
    Da’ tare sunt curioasa cum sta cu ficatul…

  29. In mod normal, medicii ar trebui sa-i faca publica starea sa de sanatate, iar in alt mod normal, ar trebui sa-si faca analizele publice. Dar, noi traim in Romania, o tara in care oamenii cred ca tot ce-i anormal ii normal.
    Si petele alea, cred ca a omorat 2 tantari satuli de atata sange, si a uitat sa se stearga pe cap :))

  30. Asta am observat si eu aseara… m-am gindit ca a inceput sa ii iasa rautatea afara, ca e prea multa si nu mai incape. Oricum, intreg la cap nu e, asta e sigur.

  31. Semnele unei boli devastatoare sunt foarte usor de citit, mai ales in faza terminala: stare febrila cu roseata in obraji, respiratie sacadata si greoaie, un rictus de durere care lasa colturile gurii, zgarciul nasului coboara foarte mult(nasul cade), mainile se transforma-n niste crengi…dar meseriasu’ e rotund la fata, hidratat, cu tonus si, peste toate, rade aiurea ca-ntotdeauna!! Sa-i fi mascat roseata din obraji si petele de pe frunte nu?!?! Cam prea batatoare la oki….
    Parerea mea e, ca, daca e ceva medical, e ceva de la prostata cu “complicatii” osoase care evolueaza foarte incet…!!! Cumva se leaga de problemele de coloana…Nu, nu sunt medic dar am “studiat” de-aproape un caz…

  32. Hmmmm , fiecaruia ne vine ( mai repede sau mai tarziu , intr-o forma sau alta … ) “NOTA DE PLATA” pt. faptele noastre (legile fizicii: cauza – efect , actiune – reactiune , etc.)…!!!
    Si nu cred sa faca exceptie nici un gunoi-uman , fie el si prezidentiabil , iar speranta ca “un pact cu 😈 ” i-ar asigura viata si putere vesnica…. 😆 … oupssss , cineva s-a inselat , DE DATA ASTA CHIAR PE EL INSUSI …. ! 😉

  33. Daca maine ar crapa idolul lui Guta si al manelistilor “bronzati”, m-as oftica. M-as oftica pentru ca, dupa ce si-a batut joc de profesori, medici,pensionari, si tot poporul asta dimpreuna cu sperantele lui la o viata mai buna,dupa ce a ruinat o tara si s-a pisat pe toate legile si regulile de bun simt,
    s-ar “cara” din viata asta, dandu-ne parca o ultima palma prin faptul ca a facut ce-a vrut si nu a raspuns pentru asta in fata legii.
    Asa ca, eu n-as vrea sa-l vad (inca) cu vata-n nas.Sa fie sanatos si sa fie judecat pentru ce a facut.

  34. Cea mai neagra tragedie din istoria sistemului sanitar romanesc

    De regula, plecam de acasa cam pe la 12. Aveam timp sa-mi rezolv problemele de la birou pana la pranz. Ajungeam, functie de traficul de pe Fundeni, in jur de 12.30 – 12.45. Acelasi tablou: paznicul, femeile de serviciu, magazinul, scaunele cu rotile si unchiul meu pe holul Terapiei Intensive a sectiei de Urologie. Cateodata, il vedeam mai bucuros, de cele mai multe ori, nu. Dupa ce ma interesam de starea matusii, ii petreceam orele ce se scurgeau atat de incet. Dupa ultima operatie, intalnirile dintre noi nu mai incepeau cu un salut, ci doar cu intrebari si raspunsuri din priviri. Langa noi, altii si mereu aceiasi, asteptau vesti pe care stiam ca nu le va aduce nimeni.

    Linistea acelor holuri era intrerupta de cate o targa, impinsa de un mecanic de locomotiva, pocnind usile ce se deschideau in ambele sensuri. Pe targa, in sensul de intrare in sectie, erau bolnavi asistati de baloane verzi sau albastre, apasate de maini tinere ale asistentilor de la Chirurgie. Ca un clopot de ceas, parca pentru a-ti indica ora exacta, usile pocneau si in sens invers, cateodata de doua ori pe zi, altadata de patru ori pe zi. Imi amintesc de ziua in care chirurgul ne-a transmis ca “nu mai are nicio sansa”. In acea zi, ceasul a sunat de sase ori. Usile au pocnit de sase ori. De sase ori am vazut picioare iesind de sub cearsaful albastru. Picioarele se plimbau, inerte, pe langa noi, pe holul principal, printre vizitatori, printre bolnavi, apoi coborau cu liftul pana la parter. De aici, picioarele inerte se plimbau prin parcarea din fata Spitalului Clinic Fundeni pana la Morga. Mecanicii de locomotiva conduceau picioarele inerte pe ultimul drum, spre alte picioare inerte ce asteptau sa fie ridicate.

    Numarul picioarelor inerte l-am pierdut. Cred ca si asistentele de la Terapie Intensiva l-au pierdut.

    Domnule Cseke Attila, stai o zi la sectia de Terapie Intensiva Urologie a Spitalului Clinic Fundeni si numara pocnetul usilor cand picioarele inerte de sub cearsafuri albastre isi plimba trupurile spre Morga. Probabil ca atunci vei realiza ca cea mai neagra zi din istoria lumii medicale din Romania este cea in care traiesti!

  35. cred ca trebuie sa vedem si jumatatea plina a lui cvt, cum spuneai si tu. cand ceva din ce profeteste el se implineste, inseamna ca a fost premeditat si ca nu e o simpla coincidenta. are si omul utilitatea lui.
    cat despre pata, cred ca e de la o vopsea de par foarte proasta care pateaza pielea. cred ca a folosit “farmec” sau ceva productie interna, fiind patriot, nu ca udrea care cheltuie banii pe toate frantuzismele.

  36. Victore: aici nu sunt de acord cu tine pt Vadim e cult si
    il jignesti daca il compari cu basescu care a citit doar 52 de carti…

  37. Da,este ca in povestea cu Petrica si lupul,ce spune Tribunul trebuie verificat din trei surse.E clar ca baselu e bolnav dar nu atat cat am spera noi…

  38. Daca vadim si-ar mai tempera vocabularul si-ar aborda cu tact si intelepciune orice subiect, ne-ar sta mintea-n loc de ce succes ar avea! Sigur ca-i cult, probabil ca si bietul creier, cand da pe dinafara, o ia razna. Ma repet, daca numai 50 la suta din ceea ce spune ar fi adevarat, ar trebui sa fim zguduiti! Personal cred ca adevarurile lui depasesc cele 50 de procente, el stie multe, pacat ca felul in care le spune frizeaza nebunia. In privinta marinarului, daca-i bolnav sigur ca a incercat orice, cand te crezi dumnezeu si zeu, inegalabil si nemuritor, doar n-ai sa stai cu mainile in san s-o astepti pe-aia cu coasa. Petele alea or insemna si ele ceva, oricum, astazi si le-a cosmetizat!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.