Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > O mare flegmă regimului portocaliu…

O mare flegmă regimului portocaliu…

Scriu aceste rânduri cu mai bine de şase ceasuri înaintea prezumtivului mare menage a trois live. Cred că, indiferent ce se va întâmpla, nu se poate răsturna spectaculos clasamentul. Să dea Domnu’ să mă înşel eu! Cu toate acestea, pentru prima oară din 1996 încoace, voi vota la prezidenţiale. Am făcut-o şi la locale.

Unicul lucru care mă mână din casă, cu excepţia obligaţiilor profesionale, e dorinţa de a da o mare flegmă din călcâi regimului portocaliu, stilului portocaliu de a face politică, parveniţilor şi curvelor portocalii, aproximativilor portocalii şi, în general, lui Băsescu şi atmosferei irespirabile pe care acesta a generat-o. Dat fiind că la locale mi-a ieşit exact aşa cum am vrut, cred că merită să mai fac, fie şi din pură superstiţie (dar în total dezacord cu postulatul imbecil cine nu votează nu contează şi n-are dreptul să se plângă), încă un efort. Măcar să ştiu că mor pe picioare.

    [poll id=”x”]

Nu voi vota, însă, la referendum. N-am ciungă-n păr să fac jocurile lui Băsescu.

P.S. Dacă binevoiesc favoriţii (3, 5 sau câţi o da Allah cel Mare) să se vadă la Casa Poporului, la ora 21 sunt la Gabi Firea-n studio. Dumincă, de la ora 20, particip la ediţia specială realizată de Mihai Gâdea. Până înainte de turul doi de scrutin voi face emisiune (botezată abuziv de CNA) electorală. După alegeri şi până la sfârşitul anului 2009, încerc s-o readuc la normal. Pentru 2010 mă mai gândesc.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

291 thoughts on “O mare flegmă regimului portocaliu…

  1. Domnul Ciutacu mi-ati cenzurat primul post in care spuneam ca nu-l vreau pe basescu pentru c-o refuz pe UDREA orunde s-ar afla, si nu-l vreau pe GEOANA pentru ca-l refuz pe VANGHELE, premer! Va respect prea mult…dar de data asta nu va inteleg cenzura! n-aveti voie sa zicem nimic rau de Geoana ?!? M-am prins?

  2. Am votat de fiecare data. Asa am simtit. Acum mai mult ca oricand. Fie chiar si foca aia circareasa, numai pe obositoru’ numaru’ unu al neamului, nu! Pe mine m-a extenuat, m-a stors de ultimile puteri psihice, m-a adus la disperare! Dar nici geoana, arivist si prefacut, gata oricand sa sara parleazu’ la marinar, nici doctoru’, desi mi-e simpatic, deci crin, desi cand imi aduc aminte ce specialisti au fost in guvernul pnl, mi se face greata! Cum perversiune de-a avea si presedinte si guvernanti model e prea rafinata, sa ne rugam la Dumnezeu sa nu ne ia si ultima farama de noroc!

  3. conform voturilor date aici sorin oprescu si remus cernea sunt pe locurile 4 si 5..dar trecem peste asta si vreau sa mi afisez dezgustul si flegmele meritate tuturor celor 3 participanti la bataia de joc numita disputa electorala din aceasta seara..niciodata in istoria zbuciumata post revolutie cu toate abuzurile ei nu am avut asa ceva..niste candidati care,conform unor sondaje aleatoare,decid ei cine are dreptul sa vorbeasca cu ei si cine nu..atata lasitate si dispret pentru ceilalti(adica noi) nu am vazut pana acum
    daca asta e democratie atunci vreau sa ma intorc in anii 70:)
    votez cu cernea in primul rand dar numai pentru ca mi s-a parut cel mai rasarit dintre candidatii “mai mici” ce au cutezat sa aiba o disputa foarte captivanta la tvr..astia primii 3 sunt ..incalificabili..i-as numii curve dar ei sunt cu mult sub nivelul lor…cel putin ele vin cand le chemi,nu fac nazuri ca mai vine si alta curva si ofera satisfactie..hai da-o in p***a masii eva kent a venit batuta la serviciu.eu as vota-o pe eva kent daca ar candida..are de 10 ori mai mult sange in vene si oua in pantaloni decat amibele astea ce vor sa ne seduca.sictir clasei politice…
    in turul doi voi vota cu oricine iy va sta impotriva lui basescu,fara a avea cea mai mica speranta ca acel om va incerca sa intoarca romania din statul dictatorial ce a ajuns,pentru ca asta e singura mea speranta de la noul presedinte..sa incerce macar sa aduca democratia in romania :)..

  4. @Stefania: Stiu. Eu n-am spus ca vom valida referendumul , ci doar ca,votand, ii vom legitima demersul (simplul fapt de a te exprima inseamna ca ii faci jocul).Un vot anulat ,in maniera propusa de mine, transmite un mesaj destul de clar. Numai bine , de asemenea.

  5. Cam asa am consolat o “cunostinta virtuala” liberala:
    Daca nu acum, peste 5 ani, cu siguranta va iesi Crin – cativa visatori/clarvazatori nu pot lupta cu masinile de vot psd/pdl…seamana cu atacul cavaleriei poloneze asupra tancurilor germane din sept.’39.
    De aceea, voi vota Crin.
    Tu, eu , ei , care vor mai ramane, ne vom ridica dupa prapad si vom continua…

  6. In sfarsit, ai rupt zagazurile multimii clocotitoare si i-ai oferit apa, paie si bataie. 🙂
    Daca toti cei care se mai pot tine pe picioare, si care au inghitit macar o flegma in toti acesti 20 de ani de democratie ar dori sa intoarca flegma politrucilor mergand la vot, atunci sa te tii surprize.
    Din pacate, Marea Adunare Nationala pe stil nou nu se va intampla, pentru unii din convingere iar pentru altii din plictiseala.

  7. “Ciutacu.ro Parte a Imperiului Ciutacesc”

    Da’ ce mai contine acest imperiu, ca definesti situl doar ca “o parte” :)?

  8. @cenobit: in situatia data doar o politica de dreapta ne-ar ajuta efectiv; mediul privat a fost omorat; bugetarii care vor fi disponibilizati vor ramane fara job-uri ptr ca nu are cine sa-i mai angajeze…;vorbim de pensionari si protectie sociala…pai cine sa le mai plateasca pensiile daca gradul de ocupare a scazut dramatic? cine a fost de acord cu imprumutul de la FMI? nu cumva psd si pdl? iti convine ca pana si copiii tai vor plati? cine a impus forfetarul? nu cumva psd si pdl? de ce n-au fost in stare “sa faca” bani si nu sa imprumute? iti convine impozitul gradual si tva-ul de 22%? mie nu, si cred ca multi gandesc ca mine; sper sa avem destula minte si sa votam asa cum trebuie, pentru binele nostru si al copiilor nostri;

  9. Dacă tu ai impresia că cei care l-au votat pe Crin aici sunt postaci, treaba ta. Dar poate găseşti loc acolo în genialitatea ta să înţelegi că sunt şi internauţi care pur şi simplu îl votează pe Crin fără să fie plătiţi pentru asta, şi care nu merită să fie băgaţi la grămadă, în dispreţ, cu cei care sunt plătiţi pentru asta.

  10. @Gabi: diferenta e ca, spre deosebire de tine, EU STIU ce echipe de postat/votat are fiecare candidat. si-ti spun ca va iluzionati de pomana.

  11. CRIN e destul de BATAIOSU sa OPRESCU pe VADIM si s-o dea pe COJA lui BASESCU, pana nu nu s-o mai vedea GEOANA de BECALI !
    Numai aIURASCU asta de CRIN o sa CERNEA pe KELEMEN de POTARCA !

  12. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Am votat la sondajul Dvs.,si am sa va spun pentru cine,desi ieri v-am spus ca nu e bine sa fii sincer sa declari ce crezi;dar eu cum sunt un nime’,pot sa spun adevarul:l-am votat la Dvs. si il voi vota si duminica pe dl dr.Oprescu,din mare respect pentru dumnealui,pentru OM-ul care este si care cred ca daca ar ajunge presedinte ar fi foarte bine pentru noi.Sunt realista si cred ca nu va ajunge in turul doi,dupa cum au evoluat lucrurile,dar sper sa am cugetul impacat de la inceput;daca ajunge dl Crin Antonescu in turul doi,il voi vota pe dumnealui,ca sa scapam de basescu.Sper ca nu o sa ne dezamageasca,desi mie,din pacate,imi da unele indoieli.
    N-am sa votez referendumul,ca este o aberatie si un praf in ochi al romanilor.

    Va doresc cu sinceritate si cu acelasi respect,numai bine !
    IoanaP

  13. Mă duc doar în turul 2 să votez cu Antonescu sau cu Geoană împotriva lui Băsescu, şi cam atât despre votul meu.

    @Victor Ciutacu :
    Am văzut aseară “vorbe grele” cu Bogdan Teodorescu. Domnul Teodorescu afirma cu subiect şi predicat că domnul Antonescu l-ar bate pe tiran în turul 2 în timp ce domnul Geoană mai puţin.
    Aşa că eu vă întreb, domnule Ciutacu, (fiindcă şi dv. păreaţi să fiţi de aceeaşi părere), de ce ar avea domnul Antonescu mai multe şanse decât domnul Geoană în turul 2 ?
    Pe d-l Geoană nu-l votează nimeni, fiindcă e minunat, ci îl votează militanţii PSD împreună cu colecţionarii de suveniruri electorale. Dacă Geoană pierde din primul tur, cine, Doamne iartă-mă, mai mobilizează acest electorat să voteze cu Antonescu ? Răspuns : nimeni, sau şi mai bine, o să-i mobilizeze militanţii PDL care o să le ofere suveniruri să voteze de data aceea cu Băsescu.
    Dacă Antonescu iese din primul tur, Geoană se poate baza în continuare pe propriul electorat captiv, dar şi pe votul anti-băsescu din partea liberalilor. Liberari care sunt mult mai puţini tentaţi de mita electorală PDl decât cei care-l votează pe Geoană. Părerea mea.

  14. Nefiind in tara, cea mai apropiata sectie de votare e la 100 km, asa ca m-am gandit ca votul meu ar fi mai util in turul doi. Cu siguranta vor fi fraude in primul tur. In turul doi voi vota cu Geoana sau Antonescu, oricare ar intra, iar daca intra doar ei doi, voi vota Antonescu.

  15. @Valentin: fiindca mai degraba-l voteaza pesedistii pe Crin decat liberalii pe Mircea; plus marea de nehotarati…

  16. Nu ştiu dacă aţi citat mesajul meu până la capăt înainte să-mi răspundeţi. Dar în orice caz mie mi-e greu să cred că electoratul majoritar rural al lui Geoană, ar ieşi în turul 2 să voteze cu Antonescu, fără să fie mobilizat de primarul PSD, de preotul PSD sau de kg de orez PSD.

  17. @raspo:ar fi fost 66,66% k sunteti 3…basea ar fi dat “negativ” cu 33,33%..corect? 🙂

    p.s. @victor: imi doresc sa nu fi genial de data asta, respectiv sa nu ai dreptate…

  18. Pt.Bubulea.Nu mi-o lua in nume de rau,eu imi doresc doar sa nu se valideze referendumul.

  19. sa iasa crin din turul 1 si sa nu ne mai complicam cu tur 2 cu alte cheltuieli. pana de ziua nationala avem si guvern (cu dispensa pt domnu boc sa inaugureze pasajul baneasa)… in visele lui erotice.

  20. Oprescu

    @postacii liberali

    mai terminati bai cu textele astea de doi bani vechi; voua chiar nu va pute faptul ca castigati(e asumata) toate alegerile de pe ointernet dar in viata reala nu depasiti 16-17% curat ? 🙂

    Plus ca aveti si impresii total gresite dupa umila mea parere.
    Cu siguranta ca gazda noastra nu traiesti din vizitele si click-urile voastre.

    Si nu in ultimul rand, faptul ca Antonescu pare un om de treaba, corect si altfel(din ce vad eu la trelevizor) nu inseamna ca partidul ala al vostru nu este plin de de tot felul de Adomnitei, David, Lulache, Bijboaca, Antonel Tanase, Orban & comp.

    Adica…mai lasati ciocul mic, ca deocamdata nu v-a intrebat nimeni cine l-a adus la putere pe Basescu.

  21. Hehe 🙂 61% Crin, din pacate mediul online nu reprezinta adecvat ´poporul suveran.

    Votez cu Crin pt ca liberalii ma reprezinta pe mine, dar ca de obicei in Romania iarasi suntem pusi in eterna postura de a-l vota pe cel maı putin rau, si nu pe cel mai bun dintre cei care candideaza.

    Mi se pare mie sau oferta electorala in Romania este extrem de limitata? Mi-as dori sa vad niste oameni noi in politica, cred ca daca s-ar intampla asta, ar veni mai multi oameni la vot.

    Anyway… Go Crin! Go!

    P.S. İn turul 2 l-as vota chiar şi pe Ninel Potarca doar ca sa nu iasa Basescu.

  22. Nu cred, mai degrabă popa şi primarul or să stea cu ochii la tv să vadă cine îi ia locul lui Geoană în fruntea PSD, decât să se angajeze la o nouă campanie, de data asta pentru Crin.
    Om trăi şi om vedea. Dar eu rămân la părerea că Antonescu nu poate bate maşinăria de partid PDL, în timp ce maşinăria PSD > PDL.

  23. Salut, Victore…
    Se pare ca nu`tzi mai merge votul… da ma rog oricum votez cu Crin. Problema e ca nu prea m`a impresionat la ultima dezbatere cu Geoana. Sunt cam plictisit de acuzatzii shi mai putzin de ceva constructiv… In al doilea tur, am sa votez pe oricine ajunge cu Basescu, cred ca as sta putzin pe ganduri doar daca ar ajunge Vadim…
    Intrebarea mea este… Chiar nu se poate face nimic in fatza abuzurilor si batai de joc a PDL`lor???

    adrian cosmin

  24. De-ar fi clasamentul adevarat de dupa alegeri la fel ca asta de pe blogul tau.Ar iesi Crin din prima.
    Ma voi duce la vot si voi vota schimbarea reala,Crin Antonescu.

  25. In primul tur am sa votez cu Corneliu Vadim Tudor in cel de-al doi-lea cu oricine dar sa nu mai iasa Basescu in cazul in care Basescu va intra in turul doi eu personal nu cred ca Basescu va intra in turul doi. In cazul in care in turul doi vor fi Geoana si Antonescu ma doare-n cot nu am sa merg la vot bine ca nu este Basescu am scapat de o pacoste si vom astepta urmatorii 5 ani ca sa scapam de urmatoarea pacoste Geoana sau Antonescu.

  26. stampila am s-o pun pe crin si sper din tot corazonul ca lui ii vor surade zeii si-i vor da laurii invingatorului. il simt cel mai aproape de sufletul meu si de aceea il voi vota, dar nu neaparat cu gandul la partidul lui. cand vine vorba de partide mi se cam umfla venele la tample. sper sa reusim sa-i zburam mucii lui cur-pictat-oranj. lui si acelei putori isterice care-mi basica pielea numai ce-i aud numele.

    hai crin!

  27. Si eu am sa merg sa votez. Doar pentru presedintiale, nu si pentru referendum… Mi-ar placea ca referendumul sa fie invalidat. Ar fi un semnal ca romanii nu sunt chiar atat de usor de prostit.

    Cheers!

    P.S. Observ ca cititorii tai voteaza cu Antonescu (ca si mine, de altfel). Cin’ s-aseamana, s-aduna! 😛

  28. Am votat pentru Crin, nush ce ma face sa cred ca in tII am cam pus-o! Habar n-am daca e cea mai buna alegere…cred ca 5 ani mi-au fost suficienti sa-mi dau seama ce si cum! Nu, nu sunt naiv si nu cred in minuni! 😀

  29. Pana si Remus Cernea il bate pe Vadim. Ne vedem la vot, sa vedem daca iti mai arde de ras domnule Traian!

  30. Venind de la slujba cu bucurie am constatat ca v-a revenit dorinta de a impartasi reactia Dvs. vis-a-vis de dezbaterea varfurilor de lance ale alegerilor, o mare lovitura data democratiei,mai de graba o sfidare crasa a acesteia.
    Si dupa comentariile de pana acum ma aflu in oceanul de flegme varsat. Sper sa pot iesi din el dupa ce gasesc mijlocul un fel de Salvamar.
    Pana atunci va multumesc ca ramaneti lider de opinie.

  31. Nu mai fac ca anul trecut cand am plecat la munte in loc sa votez. Acum voi pune stampila pe Crin si abia apoi plec la o scufundare in Maramures.

  32. Domnuleeeeeeeee Ciuuutacu!!!
    Ce ma fac? Ma duc acasa la tataie…Glanetasu ma chem vo’ doua zile, da’ ce ma fac??! Zice tata ca de trei zile “antenele” is bruiate acolo???!! Am mai sunat o data la nr. ala de telefon unde nu raspunde nimeni, dar se rezolvase!!! Cum adica??! Sa nu vaz diseara dezbaterea dupa scandal??! Eu chiar is disperata!!! La sate merg a dracului de bine favoritele, ento-urile si alte alea da’ antenele is bruiate rau! Sar dintr-o frecventa in alta ca la balamuc. Iar o sa ziceti ca nu sunteti intermediar, da’ eu vreau deseara sa vaz dezbaterea de dupa… Con_in_fruntarea in sine ma lasa rece! Da’ dezbaterea?! CE fac eu cu dezbaterea?!!!

  33. ceva funny:fratele meu,aflandu-se in italia la un schimb de experienta,impreuna cu un grup de italieni urmareau cnn-ul;se vorbea despre alegerile din romania si era prezentat basescu;italienii ,cica,se prapadeau de ras si il asaltau pe frati-miu cu intrebari:”asta va conduce pe voi,pare un ciudat;ne pare un om respingator”.Se pare ca noi ne-am obisnuit cu el,dar le-as spune italienilor ca nici cu berlusconi,al lor,nu mi-e rusine.D.le ciutacu,am si eu o intrebare:aveti viziuni politice de stanga sau de dreapta?

  34. Crin in turul 1. In turul 2 cred ca voi vota insa cu Geoana. Ca nu prea vad sanse sa scapam de nemernicia portocalie din primul tur și nici destule șanse ca boema galben-albastra să se mobilizeze și dezifoseze puțin.

  35. @cenobit
    Da’, de proaspatul presedinte UE ce zici?
    Parca a tunat si i-a adunat pe PPE-istii astia!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.