Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Luminează-ţi faţa!

Luminează-ţi faţa!

După cum am scris în postul anterior şi, graţie anunţului făcut de Mircea Badea în direct, după cum a aflat o ţară întreagă, am rămas, forţat, orfan de conturile gmail, yahoo şi facebook. Pe cale de consecinţă, aş aprecia dacă aţi considera neavenite orice mesaj postat în numele meu, orice tentativă de chat şi orice mail primit. Dat fiind că-mi prind urechile, nu încerc să intru foarte mult în detalii. Sunt extrem de furios şi îmi ştiu bine drepturile. Mă deranjează peste măsură toate tentativele de intimidare. Dacă are cineva ceva de spus/cerut, ştie unde mă găseşte. Eu sunt aici.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

101 thoughts on “Luminează-ţi faţa!

  1. Cred ca n-ar fi rea ideea daca ai incerca sa afli de la colegii tai din trust cati dintre ei s-au mai confruntat cu astfel de probleme. Am senzatia ca avem de-a face cu un fenomen pentru ca nu esti singurul jurnalist care a patit-o.De vreo doua luni a inceput nebunia asta de spargere a conturilor detinute de jurnalisti.

  2. Interesant post si oarecum de asteptat. Iti spun cu siguranta ca exista in anumite servicii (cum ar fi de exemplu cele ce tin de securitatea statelor unite) softuri care iti afla si deparoleaza in cateva clipite orice cont si iti salveaza intr-o serie de foldere vechi parole, fisiere transmise, materiale video de pe web cam, deci cam tot ce tine de activitatea ta in online.
    As dori ca multe persoana din tara asta sa cada in prapastia dintre existenta drepturilor si respectarea efectiva a acestora.

  3. Bre,
    Cand iti pui parolele, nu iti pune parole care sa aiba legatura cu tine: date de nastere, prenume, nume motan etc. Foloseste o parola din 10-12 caractere cifre si litere. La intrebarea de siguranta pune o tampenie care sa nu aiba iarasi legatura cu tine. In afara de asta pune-ti un ativirus bun care sa descopere troyenii. Cel mai bine ar fi sa folosesti un sistem apple – nu prea sunt virusi pentru macintosh.

  4. tare ma tem ca in zilele urmatoare toate emailurile tale personale o sa fie publicate 🙁
    A inceput si cenzurarea internetului!!! cred ca asta a fost consecinta a mintigului pe care l-ati organizat! nu-i posibil asa ceva, neo-securistii astia nu ai nici o limita!!!!

  5. Imi place ca toata lumea stie la perfectie ce secrete detin serviciile secrete de aici si din lume 🙂 A naibii sercrete mai sunt si alea.

    In alta ordine de idei ce a spus cineva mai sus cu parole complicate fara noima este cat se poate de corect si important.

    Alt pas util si important este sa nu te loghezi niciodata la astfel de conturi cand esti conectat la un wi-fi public neparolat (cafenele, hoteluri, etc). De acolo mi-ar lua mie 10 minute sa te rezolv daramite unuia hotarat. Desigur exista vpn si alte minuni care rezolva problema dar asta e alta discutie. (daca ai un prieten tehnic poti sa-l rogi sa iti configureze o solutie vpn si atunci e mai sigur sa te conectezi de oriunde)

  6. Eu as face plangere la parchet. Bineinteles daca nu se autosesizeaza. 🙂

    Sigur ca n-o afli nimic azi-maine, dar cine stie ce-o sa afli peste ani si ani ?! 😉

  7. Pot sa inteleg de ce nu mi-ai publicat intrebarea de pe la 13:45… N-ai vrut sa se sperie oamenii. Dar mai important decat asta mi se pare ca ei sa fie preveniti (mai ales ca astia au pus mana pe RDS-RCS, dupa cum se vorbeste). Unele lucruri “banale” care li se pot intampla, cum ar fi o concediere, un control, un cauciuc intepat sau un geam spart, pot capata cu totul alte semnificatii pentru ei acum. Dar faci cum crezi de cuviinta…
    Daca te-am inteles gresit, scuze. As prefera sa fiu eu paranoic si sa n-am dreptate.

  8. Spuneam ca, spargandu-ti si blogul, au avut acces la adresele IP ale celor care facem urat p-aici. Avand acum la dispozitie si baza de date a clientilor RDS-RCS (de ce nu, si altele) pot exista tentative de intimidare si asupra comentatorilor de pe blog (cei care viseaza la revolutii), nu numai a ta.

  9. Sper ca de laptopu tau de la serviciu nu se ocupa IT-ul (sau ce-o fi ala) Antenei 3.
    Nici n-ai ideea ce poate face un keylogger instalat frumusel pe sistemul cu pricina.
    Sigur, de vina pt pocinog poa’ sa fie si cablistii, SRIul, martienii etc. dar din proprie experienta (inclusiv de IT-ist) iti spun ca pot fii cel putin la fel de bine si oameni “aproape” de tine.
    Anyway, damage done.

  10. Am revenit la computerul meu si sper sa nu mai scriu cu greseli de tipar, imi cer scuze pentru cele din postul anterior. Subscriu la furia impotriva tentativelor de intimidare, povesteam in urma cu cateva zile tot aici despre apelurile ciudate primite de la colegii de la IT. Dar, ceea ce nu trebuie uitat este ca aceste tentative esueaza lamentabil atunci cand nu ne lasam intimidati. Asa ca va urez succes in demersurile impotriva “hacker”-ilor.

    Off-topic, eu mi-as expune – in naivitatea mea – stupefactia despre emisiunea de ieri seara cu doamna din poza de joi (orice aluzii sunt intentionate) si schimbarea de macaz evidenta a postului de televiziune respectiv, pe care nu vreau sa il numesc si nici nu il mai urmaresc. Au fost unii care au prezis schimbarea, eu n-am crezut. Nu am putut urmari emisiunea de aseara din cauza sentimentului de greata.

  11. e tare comentariul cu “oancea care ar fi plecat cu ele Labe 1”
    Victore, in parola e bine sa nu iti pui doar litere, ci si cifre… ma bag si eu in seama 🙂
    bine ca duminica dimineata, astia iti dau emisiunea in reluare!
    acum am alta suparare, i-am spus-o si lui Mircea pe blogul lui: i-au scos reluarea de pe antena 3, de la 7 la 8 🙁

    mult succes!

  12. @anca: nici nu stiam, merci de informatie. sfaturile tehnice vin prea tarziu…
    @Bubulea: tot ce-i posibil, desi ma-ndoiesc ca-i pasiona baza de date

  13. Am citit fragmente in presa din declaratiile lui Udrea, de aseara, de pe Realitatea.
    Ea declara un fel de “pace” presei.
    Voi, jurnalistii de la Antena 3, ar trebui sa fiti atenti: cred ca madam Udrea de fapt declara razboi total presei! 🙂

  14. @emigranta in München & anca: Udrea nu face obiectul acestei postari si nici al interesului meu imediat

  15. @Victor: “…ma-ndoiesc ca-i pasiona baza de date”

    Bineinteles ca-i interesa noul post de televiziune, baza de date e basca.

  16. Victor,
    Vezi ca poti seta yahoo-ul sa foloseasca o conexiune HTTPS ca sa nu mai trimiti user-ul si parola in clar pe fir(e). Sper ca nu aveai o singura parola pentru toate conturile. Daca vrei sa-ti protejezi datele de pe computer de mizeriile care circula pe matz cea mai sigura solutie este un computer virtual instalat pe computerul tau fizic (vezi VMware.com, nu e complicat de instalat/configurat).

  17. Crecă RCSRDS l-a vrut pe Ciutacu, el i-a refuzat negativ, de supărare îi umblă la floppydisk și îl angajează pe pârâtul Morar.

  18. Nu ma pricep,sper sa iti rezolvi problema cat mai repede si sa revina la normal,orice nas isi are leacul!

  19. zooropa avea dreptate mai sus. Cine a pus mana pe parolele tale e destul de apropiat. Gmail si Yahoo folosesc https, deci destul de dificil de prins prin sniffing. Ori cineva pe care-l cunosti a avut acces la computerul personal si o analiza a astuia poate fi iluminanta, ori te-ai logat pe o statie urmarita de cineva (alta decat computerul personal). Spartul adreselor de gmail si yahoo sunt un mit urban. Nu zic ca este imposibil, dar aproape. Metodele sociale sunt cele mai eficiente. Atentie mai mare pe viitor, schimba parolele in mod regulat, etc… Stii deja toate astea, dar pana nu te lovesti direct nu constientizezi. Oricum uita-te atent prin jur, bubu asta nu a venit de departe.

  20. Victor, intreaba-ti toti prietenii, poate au incercat sa faca o gluma si s-a ajuns prea departe! Nici un om normal la cap nu ti-ar “sparge” conturile, ca presupun ca nu ar avea ce draq sa castige… Sanatate!

  21. Bine ca esti in “recuperari” !!!.
    pe viitor feresete-te de keylogger . parolele de pe facebook , yahoo , gmail, etc nu se sparg ! ci se fura !

  22. Pacat ca nu. N-am sfaturi tehnice, pentru ca in mod evident nu ma pricep. Dar m-ar fi interesat daca programul ministrului va permite ca “marea intalnire” amanata sa aiba loc in curand. Inteleg ca nu. Oricum, va doresc mult succes.

  23. Buna tuturor,
    Imi dau seama, spre exemplu, ca oricine dispus, poate juca in aceste cateva zile, pana afli cine e faptasul, un joc cretin doar ca sa se distreze pe seama ta.
    Oricine poate genera un joc de-a soarecele si pisica facandu-te suspicios.
    Sunt deja suspect? Ce situatie idioata. Iar ‘prinsul urechilor’ ma face sa ma gandesc la ‘stecluta’ din ‘De ce trag clopotele Mitica’.

  24. @gicacontra.eu: da, eu ti-am scris, da’ poti face abstractie. m-am lamurit intre timp

  25. Daca spui ca te-a si sunat dobitocul, plangere penala, urgent.

    In cazul in care nu ai chef/timp sau nu stii cum se face, poti sa apelezi la un avocat, cred ca ai deja unul sau mai multi.

    Daca vrei, efectiv, sa faci tu plangere, aceasta incepe cu Domnule prim procuror…..dupa care povestesti efectiv ce s-a intamplat, nu trebuie neaparat intemeiata in drept, stiu ei ce trebuie sa faca mai departe.

    Nici macar nu conteaza unde o depui, ei sunt obligati sa o trimita la organul competent.

    Mai mult, nu te costa nimic si pe langa violarea secretului corespondentei, e posibil ca individul sa poata fi incadrat la una sau mai multe infractiuni dintr-o lege speciala care vizeaza criminalitatea informatica, deci nu e de glumit cu asa ceva.

    Oricum, sigur vei afla cine este individul.

    Eu am procedat la fel cu o clienta care era injurata in toate felurile pe un portal. Nu ma interesa condamnarea, doar identitatea persoanei, in cateva zile am aflat de la procuroul de caz faptul ca respectiva era o angajata, deci pot fi si eficienti.

    In cazul tau cred ca se vor misca si mai repede decat in mod normal si oricum nu ai nimic de pierdut, asa ca nu mai astepta si fa o plangere penala.

  26. ce lume rea si nenorocita, ti-au spart contul de facebook si n-au miscat nimic de la locul lui, tot continutul e bine merci ? Inventeaza si tu ceva mai hazliu mestere, astea-s pentru mintea lui Badea 🙂

  27. > Dacă are cineva ceva de spus/cerut,
    > ştie unde mă găseşte. Eu sunt aici.
    >
    Gresit: aici cenzurezi tot ce nu te pupă în fund, comentariile permise sunt “vai cat de bun esti, extraordinar cat de bine le spui”, “am vrut sa spun si eu ceva, dar ai spus tu totul”.

    La tine ipocrizia este evidenta: iesi in strada si strigi “Jos cenzura”, iar la tine pe blog nimeni nu se poata exprima liber.

    Hai, ipocritule, cenzureaza-l si pe asta! Dar nu te mai lauda ca cine are ceva de spus te gaseste aici.

  28. @ wr (vine de la virus :))

    Eu te contrazic.
    Am fost cam impertinent cu Victor dar el nu s-a coborat la mintea mea si a fost mai mult decat corect cu moderarea mesajelor si ping-urilor mele.

  29. @gicacontra.eu: adica ma contrazici ca eu am lasat aici comentarii ( foarte pertinente, la tema, fara injuraturi, la fel ca cel de mai sus, chiar si mai putin agresive ) iar la cateva minute au fost sterse; cum ma contrazici?

    wr vine de la taste apasate la intamplare, pentru ca atunci cand un comentariu imi este cenzurat nu mai pot publica cu acelasi nume sau adresa de email

    Si nu sunt singurul cenzurat, am intalnit pe alte bloguri persoane se plangeau ca au fost cenzurate aici.

    Poti sa revii peste vreo ora-doua sa vezi daca mai exista comentariul meu. Dar e posibil sa-l mai gasesti, tocmai pentru ca l-am provocat sa-l stearga.

  30. Victore, ca fost “specialist pensionat” in chestii d-astea, peste 80% din “spartul parolelor” este defapt un furt ordinar de parole. Mai ca imi vine sa cred ca aveai aceeasi parola pe toate conturile cu litere mici si fara caractere de genul @$!%. Ca fosti colegi de aceeasi facultate inutila…iti dau un sfat din tot sufletul…schimba parolele la o luna, foloseste caracterele alea ciudate si NU NU NU utiliza in parole nume proprii sau cuvinte din dictionar. Daca cineva s-a uitat peste umarul tau si a vazut o parola cumva legata de numele membrilor din familia ta e simplu sa dea la binga binga si sa o nimereasca. Sper sa ma insel. Daca vrei “condome protection”, vorbeste cu vreun meserias de incredere si baga un VPN undeva intr-o locatie privata sau un proxi (nu servici sau pe la vreo firma), asa e practic imposibil sa te mai faca, o sa scada nitel viteza netului dar stai fara sa te doara capul. Success la negocieri…zi-le la magari ca le fac cinste cu o excursie in Mexic pe Maya Riviera…acolo la gazul metan :-))

  31. @wr: daca nu esti in stare sa citesti disclaimer-ul potrivit caruia comentariile trebuie aprobate inainte de publicare, inseamna ca esti tampit. si nu te mai zvarcoli din chinuri a cenzura, ca nu-mi dau lacrimile. ai ceva de spus, civilizat, la subiect, apare, nu ai sau te dai victima preventiv, nu-ti apare nimic pana la calendele grecesti.

  32. Programele de spart parole folosesc de obicei metoda Brute Force – incearca repetitiv combinanii de caractere pana reusesc… De obicei, dai cel care face asta are informatii despre userul contului, cautarea poate fi redusa dramatic…
    Prin urmare, cum zicea cineva mai sus…Daca ai parole gen Victor… sau Ciutacu… sau numele sotiei, etc… sunt floare la ureche…
    Trebuie sa ai litere mari in parola, numere, simboluri si sa o faci cat mai lung posibil…
    Sunt site-uri pe net, care verifica cat de tare e o parola…
    De ex… stiai ca doar un singur caracter in plus la parola, prelungeste perioada teoretica de spargere in mod exponential? ( teoria combinatiilor)….
    Altfel, daca ai vre-un keylogger pe computer, poti sa pui si mama parolei… e cam degeaba…
    Insa lucrul asta demonstreaza ca cel care-ti stie parolele e cineva cu acces la computerul tau…

  33. Astea le-ai lasat ca se le arati cititorilor tai cata libertate e la tine pe blog. Insa eu si multi altii care au fost cenzurati, stim deja ca esti un ipocrit! Hai sa vedem, comentariul asta il cenzurezi, ipocritule?

  34. D.le Ciutacu,
    sa nu-mi ziceti ca, nu va asteptati la ceea ce s-a intimplat !D.vs spuneti ca sinteti “genial”, asa ca : steagu’ sus,pieptu’nainte !

  35. Sunteti un om de actiune : o plangere penala, o expertiza informatica extra- sau judiciara , macar sa stiti cine se ocupa de dvs.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.