Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Jocul ciclic şi focul planificat

Jocul ciclic şi focul planificat

Îi stă în păcătosul obicei puternicului zilelor noastre ca, în preajma declanşării momentelor electorale oficiale, să-şi execute cinic partenerii, indiferent dacă ei sunt din propriul partid sau de oriunde altundeva de pe eşicherul politic intern. Logica elementară spune că, pe un fond de criză economică gravă, pentru ca Traian Băsescu să mai spere la încă un mandat la Cotroceni, altcineva trebuie scos vinovat pentru dezastru. Oricine în afară de el şi de partidul portocaliu şi acefal care nici nu îndrăzneşte să-i sufle-n ciorba de potroace. Nu în ultimul rând, dacă a fost în stare să incendieze un port întreg pentru a-şi salva pielea pe vremea lui Ceauşescu, nu văd ce l-ar împiedica să pună foc la temelia unei alte ţări pe care trăieşte cu impresia că a blagoslovit-o prin instaurarea regimului Băsescu.

Mai mult, aici


UPDATE:
Auzii acuşica de la Tiranu’ că Nica-i iresponsabil şi a ponegrit puritatea alegerilor. Cică nici o instituţie, niciodată, n-a fost implicată în frauda electorală. Nici măcar în 2004, în primul tur, când cereai ca muşcat de şarpe arestarea softului? Să-ţi moară ţie cârmaciul la intrare dacă ne minţeşti, Comandante?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Jocul ciclic şi focul planificat

  1. Alegerile din noiembrie au vreo logica?daca ‘da’,pe cine-i vezi in finala?Te-ai uitat aseara la capatos si ti-a placut…,recunoaste!!!

  2. Pai cine i-a pus pe pesedisti sa intre in combinatie? Nu stateau ei bine in opozitie…Ar fi acum vreo 40% prezidentiabilul lor. Asa…

  3. E destul de evidenta modalitatea pe care a ales-o Basescu. Poa’ s-o scoata si pe soacra-sa tap ispasitor in momentul asta, ca tot nu-l mai ajuta la castigat un mandat pe bune. Prosti prosti da’ flamanzi. Adica oricata caterinca ar mai presta Basescu, ghioaitul matzelor tot primeaza.
    Asa ca usor-usor se duce spre varianta cu “castigatul din oficiu”. In fiecare saptamana mai bifeaza cate un check-box.
    Ce a mai ramas in afara razei de actiune a bratului macaralei lu’ Basescu in momentul asta din? Noi organizam, noi votam, noi verificam. Pa si pusi.

  4. Aiurea! Pe cat punem pariu ca va da fara remuscare si in portocalii si in micutu’ Boc ca sa-si salveze pielea ? Ma tem ca vom avea un Base- candidat independent…

  5. Nu v-am pus niciodata vreo intrebare personala,dar suntem curiosi,probabil copilarosi,-fumati?(tigari normale,nu basesciene)Oricum,ciutacu no.1 din trust

  6. Doamne, iti multumesc ca basescu e pleu la istorie si n-a auzit de unu’ Cromwell care intr-o zi a desfiintat parlamentul. altfel dintr-o miscare scurta de deget ii termina pe toti. de fapt… nu se stie. ramane speranta in ciroza aia pe care o tot asteptam.

  7. In ciuda faptului ca actioneaza dupa anumite tipare, cum se explica faptul ca singurul lui esec este acela legat de candidatura lui blaga la primarie ?
    Sa inteleg ca marii specilisti in consultanta politica s;au prins abia anul trecut cum sta treaba si au reusit sa’l contracareze ?…
    Ca de vreme ce e nicio mare inginerie sa’i dibuiesti stilul de lucru, ar fi trebuit sa se duca pe topogan mai demult. Si totusi, uite ca lucrurile nu au stat asa, e inca sus.
    Nedumerirea mea e cum se poate ca un om politic despre care aproape oricine stie ca e mai bine sa’i fii dusman decat prieten si pe care il citesti usor, a reusit sa se mentina in varful piramidei atata timp ?

  8. Urăăăăăă !!!

    Felicitări se adresează marelui Dârdală
    Care azi puse-n cur moneda naţională.
    Românii au pierdut dintr-un condei
    Mai mult decât trei sute milioane lei.!
    Cea mai superbă lovitură (e de stat)
    A dat-o ţării româneşti primul bărbat.

  9. Update: Mama…ce-o sa-si suflece Lenuta manecile pentru a “administra” bugetul ministerului unde-i interimara…”Foame de bani, baieti”, vin alegerile!
    Socoteste micutu’ Boc( unde-i coltu’?) ca daca demite prefectii PSD, poate “conduce” mai bine (prin MAI) ,la alegeri…
    Se simte un vant de …panica…
    Noi, cetatenii asteptam linistiti ziua cand nu o sa mai existe imunitate parlamentara…

  10. Faza cu portul e un pic altfel, adica accidentul a fost provocat de nava noastra (neintentionat) iar apoi Basescu n-a lasat comisia de ancheta sa urce pe vapor pana a ascuns urmele.
    Iar aplici exact metodele lui ;).

  11. Victore…totusi nu inteleg de ce-a muscat PSD-u din gogoasa asta…
    Eu zic ca sunt mai mult de 50% sanse sa iasa rau pentru ei…
    Si apropo…Daca Base a pus la cale asta, cu vadita intentie de-ai scoate pe astia de la guvernare, actionand iresponsabil in ceea ce priveste destinele noastre ( euroiu a luat-o in sus precum racheta Soiuz) de ce PSD s-a cantonat prosteste in sustinerea unui singur om…

  12. @Optimvs: da search in site la JN si cauta ancheta de acolo a ziarului pe care-l injuri fiindca n-am vrut eu sa te angajez. dupa ce te documentezi si daca o sa treaca criza economica, depui frumos un CV si un text inchegat despre cat de cool e Basescu si s-ar putea sa ai o sansa.

  13. @Ion: e veche, frate, ceva nou nu gasesc si ei? asa-i cand ai socrul urmarit penal la DNA, faci tot ce trebuie ca sa nu cumva sa-i duci zilnic ziare si tigari la Directia Cercetari Penale…

  14. Demiti un ministru si prin el juma de guvern, cu toate consecintele (pe cele mai grave nici un cred ca le putem intui acum) si apoi, in aceeasi zi, te duci sa dansezi ???

    iertati-ma, credeti ca in decembrie e cumva Dansez pentru tine ?

  15. @Ciutacu: eu zic sa citesti propriul ziar inainte sa te contrazici aiurea. 😉 . Stiu, la cum e organizat search-ul pe site e greu, dar ar trebui sa te straduiesti un pic inainte s-o comiti in halul asta. Nu, Basescu n-a incendiat un port intreg pentru a-si salva pielea, doar a ascuns urmele accidentului petrecut la bordul navei pe care o comanda http://www.jurnalul.ro/stire-special/sena-curge-urmele-raman-117888.html

    La fazele cu angajari si alte texte de-astea, ramane cum am stabilit data trecuta. http://www.ciutacu.ro/articol/scarba/ asa, mai spre sfarsitul comentariilor.
    In plus, ar trebui sa fii constient ca la fel de bine as putea si eu intra in detalii despre persoanele cu care s-a consultat Salagean acum vreo 12 ani daca sa-l angajeze pe unu’ Ciutacu.

    P.S. Esti asa de amabil sa-mi spui cand/unde as fi injurat eu J.N.? A, ca te-a durut cand am zis ca unde sunt acum am satisfactia ca nu-mi fa Felix linia, e usor altceva ;).

  16. @Optimvs: ti-am lasat inchipuirile inainte sa te banez, sa nu traiesti cu impresia ca te-ar cenzura cineva, dar deja ai devenit obositor. depune CV-ul la registratura. hai pa!

  17. este genial articolul
    Mi se pare scris de Boc … nu stiu de ce dar pare un articol scris fara bun simt , fara 7 ani de acasa si dupa dictare … cum or putea unii sa scrie asa ceva si apoi sa se uite in ochii copiilor lor acasa ???
    Cum se poate ca toti ministrii PSD din lista EVZ au mai mici probleme decat cei ai PDL dar sa apara scrisi pe lista neagra … echipa de titulari ai PDL : ritzi ,udrea,pogea, berceanu ,boc,videanu cu antrenor-jucator basescu sigur este peste cea a Psd : diaconescu,andronescu,nica , nemirschi,sarbu ,geoana pe banca cu iliescu/nastase/vangelie … echpa psd papa bataie la orice ora deoarece arbitrul delegat este presedintele ligii -dl traian basescu …

  18. Cred ca Pieleanu vorbeste de multe ori fara sa gandeasca. Nu e prima oara cand ma deranjeaza, dar pana acum am tacut. Numai de teoriile lui legate de ,,barbatia politica” n-avem noi nevoie!!! Si-asa, tipul de alegator de mediu rural-si sa fim seriosi, nu numai rural, ci si prost de-a binelea-nu stie pe ce lume se afla dpdv politic.

  19. Focul asta le va pirli aripile moliilor portocalii. Cred ca vor sfirsi in puscarie.
    Pacat ca -sa scos pedeapsa cu moartea, ca-i tineau companie lui Nea’ Nicu, Leana si Plesita.

  20. Salvaţi-o pe Leana !!!

    Ce bine că există un ultrameritat remediu
    Când Udrea pleacă din turism rămâne-n „mediu”
    Iar de aici, curând, va trece repede la oală;
    Fiind femeie nu-i stă rău şi-n pielea goală.

    De n-ar trăi funesta românească comedie
    S-ajungă să petreacă fericită-n puşcărie

  21. ma uit la comentariile de pe pagina jurnalului national, ma amuz si in acelasi timp ma intristez.
    Probabil ca domnul Ciutacu sau Victor sau tonomat sau cum o vrea el, sau altii nu face altceva decat sa radiografieze situatia penibila in care ne aflam toti, inclusiv el in calitatea de cetateni ai unei tari….ma rezum sa spun balcanice ca sa nu ma jignesc.
    Inca stai sa postezi pareri pe forumuri si articole sub pseudonime tampite, si refuzi sa vezi ca e jale. Esti multumit de cum traiesti. Eu nu si caut de o luna de cand m-am intors in tara motive sa raman, si nu prea gasesc. Cei care se vor obosi sa si dea cu parerea referitor la afirmatia ca am revenit in tara de 1 luna, am sa ii dezamagesc spunandule ca nu sant nici capsunar, nici culegator, nici bucatar…am fost plecat in alte scopuri dar nu e locul si momentul sa intru in detalii.
    Dumnezo sa binecuvanteze Romania.

  22. Consider ca asta se afunda singur in mocirla. E din ce in ce mai usor sa li se deschida ochii celor care n-au vazut multe pana acum. Si cu ajutorul televiziunilor, desigur. Ma astept la un nou colaj de imagini bine gandit de cei care sunt in stare de asta. Bine ca azi e joi si nu vineri.

  23. Absolut de acord cu update-ul! Si inca ceva: cu dracu e cu guvernul sustinut de o majoritate transparenta in parlament? O fi avand pdl-ul peste 50% acum in parlament si eu nu stiu? Nu-i bai acum, nu-i nici o tragedie? Sper ca l-am vazut pentru ultima oara aberand de la pupitru cotrocenilor!

  24. Sunt putin contrariat: ma asteptam ca Educatia sa-i fie data doamnei Udrea la experianta didactica universitara pe care o are.

  25. Sa te tii nenicule acum furaciuni la ministerele unde au intrat viermii portocalii, sa vezi contracte bubuitoare ca….deh…campania papa bani multi si prostimea va trebui sa plateasca. Tare i-as da una in ochii aia zbanghii mahmurului sa il las pe intuneric vreo cateva saptamani, pana trec prezidentialele.

  26. A luat foc coalitia! Nici o problema, se va face scrum si paote renaste ca un Phoenix, ceva mai bun. Probabil ca avem nevoie de un cartazis.

  27. @Victor,
    mersi. Nu de alta, dar vroiam sa stiu pe la cat o sa dorm. Se pare ca tarziu de tot. Nu bai. Noi sa fim sanatosi ca vreau sa apuc sa-i vad pe pedelei cum mor de gat cu pedeseii! A, si mai am un pic de rabdare pana sa-l vad pe Nastase ca-i sufla locul prostanacului! Sper sa nu tre’ sa asptept prea mult…..

  28. Foc ! Da Nero ? nu suntem urmaşii romanilor ? Smenozeala este ca romanii si noi i-am rezolvat la fel pe cei care pun foc cetăţii! Pentru documentare daca eşti nelămurit, intra pe Google cum a zis ‘bresedintele’ si tastaza Ceausescu sfârşit.
    @Optimus. de unde şti ca Basescu a provocat incendiul unui portul francez de prost. Eu prefer varianta ca am vrut sa ii sabotam pe capitalişti. Ca si comandant pentru Basescu asta ar fi o scuza onorabila ! Daca focul a izbucnit ca a fost incompetent, asta explica si brambureala de azi ca sa revenim in realitate actuala.

  29. @Victor,
    Te rog, cand poti si daca vrei, sa-mi dai adresa de e-mail ca as vrea sa-ti trimit ceva interesant.

  30. Buna seara! Am o mare rugaminte la voi toti, particip la un targ in Cehia finantat partial de UE si idiotii astia imi cer sa am 300 de accesari pe site pe perioada targului (pana sambata). Va rog ajutati-ma accesand site-ul http://www.millefiori-romania.ro.
    P.S.: Asa ajungi in tara asta daca vrei sa muncesti, iti pun tot felul de piedici numai sa nu iti mearga.
    Merci tuturor si scuze daca am deranjat pe cineva!

  31. si eu sunt dezamagita!!!!:( Educatia…la Boc???! de ce nu la Udrea??!!!
    Incurcate sunt caile Domnului!

  32. In ultima perioada ii aud pe astia de la PDL,repetand un refren:va iesi Base,cu siguranta va iesi el.Cineva ar trebui sa le reaminteasca un lucru :si Voronin a iesit,nu-i asa?Blaga e ridicol,aveam alta parere despre el.M-am inselat.Cuvintele astea pompoase,gen interesul national,etc, nu mai sunt credibile.Am inteles ca Base va participa la tot ce inseamna sarbatori si petreceri campenesti pentru oleaca de reclama.Concluzia mea:il doare-n … de tara ,de guvernare.

  33. DOMNU’ CIUTACU, DOMNU GADEA – VA ROG INCETATI SA VB URAT DESPRE DL BASESCU. TOTI IL BATE TOTI IL INJURA…TOTI II BAGA…. DOMNU CIUTACU, BASESCU SE MAI TREZESTE DE ZIUA MAMEI…S-A FACUT VINUL TATA! IL LUAM USOR…IL DUCEM ACASA…II DA DOUA BUCATI DUPA CEAFA LU’ MARY …..SI SE CULCA… MAINE IAR….

  34. MAI AVEM O RUGAMINTE, DOAMNA UDREA LA EDUCATIE, LA INTERNE, LA EXTERNE SI LA IONESCU GALBENI IN PAT! ALTFEL NU SE POATE!

  35. Cu tot respectul fata de Mircea Badea, va rog domnule Ciutacu, sa termine cu petardele care le tot arunca, este totusi un formator de opinii si anume;
    1. SA NU MERGEM LA VOT
    2. TRAIAN BASESCU VA CASTIGA SIGUR ALEGERILE PREZIDENTIALE
    Salut atitudinea dvs. din aceasta seara si NU ADUCETI LA DISPERARE ACEST POPOR SI ASA VAI MAMA LUI.

  36. @victor

    poate nu e locul si nici momentul dar haide sa va zic ce ma roade in legatura cu clasa politica si alegerile

    1. ce sa fac daca nu m-a convins nici un candidat
    2. ce faca daca mi se cere sa votez raul cel mai mic in cazul in care eu nu vreau sa votez NICI un rau fie el mic, mediu sau mare

    va zic eu .. nu aveti ce sa faceti .. daca nu va duceti la vot PAREREA TA NU CONTEAZA

    prin urmare eu propun sa se introduca in buletinul de vot inca o casuta pe care sa poti pune stampila in acelasi mod in care o pui pe un candidat, si care sa zic “NU VREAU SA VOTEZ NICI UNUL DIN CANDIDATI”

    pasu 2 este sa se centralizeze si acest vot negativ si in cazul in care indeplineste 50%+1, candidatii respectivi sa-si piarda dreptul de a mai participa la alegeri in calitate de candidat, urmand ca partidele politice sa-si promoveze alti oameni timp de 6 luni, dupa care sa se repete alegerile

    deci vreau sa intelegeti corect, eu nu mai vreau sa votez cu RAUL CEL MAI MIC … vreau sa am optiuni

    transmiteti mai departe si la M Badea mesajul … poate are timp de comentat pe marginea subiectului

    eu o sa ma tirez intre timp in congo sa scap de repercursiuni 🙂

    atat am avut de zis … v-am pupat

  37. salut Victor. pune si tu problema la teveu: acum guvernul boc cat % din electorat mai reprezinta? ca guvernul tariceanu mereu era tavalit ca reprezinta doar 20% din electorat… bazescu zicea… sunati la el prezidente si intrebati

  38. ROG SI FAC APEL CATRE TOTI BLOGGERII SA FACA FRONT COMUN IMPOTRIVA MAFIEI PORTOCALII SI CLANULUI BASESCU.
    ORICE NUMAI SA SCAPAM ODATA DE ACEST BLESTEM, CARE NU SE MAI SFARSESTE, NUMIT TRAIAN BASESCU.

  39. Vis de brumărel

    Un elicopter aterizează pe platforma Palatului Cotorceni. Ministrul de la interne şi-a tras un glonţ în anus care i-a inflorit calviţia pentru misiune îndeplinită. Preşedintele vizibil jenat îşi lasă mâna dreaptă pupată de micuţul, după care însoţit de garda de mediu se urcă în elicopter, nu înainte de a-şi lua adio de la o sticlă de albitură. Survolează Piaţa Universităţii unde i se fac semne obscene călduroase din ceva membre. După 38 de minute aterizează la o unitate militară specializată de lângă Gara Târgovişte unde un ostaş neinstruit îi înmânează pistolul salvator cu un singur glonţ de argint. Pupă pe bot garda de mediu după care legat la un ochi se „omucide”. Din buzunar îi cade un plic cu testamentul politic prin care cere iertare flotei şi celor două milioane de români ucişi prin inanţie. Un specialist îi taie capul ce este îngropat la piciorele lui nea Nicu, aşa ca să joace la două capete, măcar o eternitate. Soneria maţelor nemobilate mă trezeşte. Ce vis apocaliptic ! O ghicitoare mă asigură că visele necăjiţilor se adeveresc …

  40. N-as fi crezut ca ies de la guvernare.ce naiba,psd-stii mai spera ca vor castiga alegerile?Politica e curva,a fost dintotdeauna,dar a noastra e cu ciorapii rupti,cu unghiile murdare si dintii nespalati.grohaie tot mai tare si pute pana hat departe de granite.s-a instalat totalitarismul.Ma tot intreb ce putem face pentru a nu castiga din nou MATROANA?!

  41. Când am auzit propunerile Băselului, adresate lu’ Boc şi Geoană, cu privire la Ministerul de Interne am zis: Diabolic! Şi în subtext (pesedeilor): “Păi v-a trebuit Băsel, Băsel aveţi!”. Ideea peneleilor privind un Guvern de tehnocraţi, era bună încă din decembrie 2008. Prevăd că între cele două tururi de srutin, Băsel va anunţa triumfal că dacă va fi ales Preşedinte, vrea Guvern de uniune naţională, ceva vreme, până se gată criza. Problema e că pentru Băsel, criza începe şi se gată tocma’ când vrea muşchii lui! Să-i urăm aşadar Băselului, să participe la turu’ doi în calitate de… telespectator! Doamne-ajută!!!
    Cică pedeleii îşi asumă răspunderea guvernării. Da’ dacă nu sunt ei de vină că pesedeii au plecat de la guvernare, de ce nu s-au dus ei? Că aşa le cere Ţara! PĂI, CARE DINTRE NOI, CETĂŢENII ROMÂNIEI LE-AM CERUT VREO SECUNDĂ PEDELEILOR SĂ RĂMÂNĂ LA GUVERNARE??? SĂ AUD!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.