Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Încă o tură de literatură contemporană

Încă o tură de literatură contemporană

„Canalie de facto, românul este un colaborationist bovarizat de ipocrizia aspiratiei la disidenta”

„Daca un român cauta adevarul într-o directie, este clar ca acolo nu este nimic de gasit”

„Numai violenta, numai sângele mai poate trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimtire. Ma simt personal jignit de prostia bascalioasa, de acreala invidioasa, de stridenta de toapa a acestei populatii ignare. Fondul ultim al substantei nationale românesti este inadecvarea. Privit la raze X, trupul poporului român abia daca este o umbra: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii”

„Trecutul oricarui român numara un numar nesfârsit de toape si abia doi-trei oameni bine-crescuti. În noi izbucnesc vrând-nevrând, gesturile melo-epileptice, scobitul în nas, scuipatul în farfurie, argumentarea prin înjuraturi, zbieratul cu spume la gura. E o mojicie înnascuta, ceva de taran care, crezând ca poate ajunge boier cu apucaturi de precupeata, s-a instalat nesimtit în casele orasenilor devenind ireversibil si inconstient taranoi”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

131 thoughts on “Încă o tură de literatură contemporană

  1. Atentiune! Sint Valentin Stan..
    ..asculta comanda la mine!
    Asa si-a inceput d-l Stan, aseara la Sinteza Zilei, programul de instructie pe un cimp plin de noroiul pornografiei patologice, ridicata la nivel de literatura, cu cei doi reprezentanti ai ICR la New York.
    Si unde mai pui ca acest program de instructie, cuprinzind comenzi standard de culcat/sculat, executate de cei doi in noroiul susmentionat, a fost initiat pe baza voluntariatului masochist al celor doi, care la inceputul emisiunii, plini de ingimfarea si infatuarea civilului neinstruit, dind in acelasi timp dovada de o aroganta si o nesimtire in unele locuri de-a dreptul socante, au incercat sa dea o lectie d-lor Gadea si Stan, de la inaltimea jilturilor pe care ei, ca reprezentanti ai Romaniei, le ocupa nejustificat la New York.
    De pe aceasta pozitie, d-l “purtator de vorbe si susanele” al amintitului institut si-a citit cu o nonsalanta tulburatoare, textele prezentate ca fictiuni literare, cu scopul iluminarii unor telespectatori reprezentanti ai poporului patibular roman.
    Din aceste texte, telespectatorul roman, deja dovedit incult de catre directorul ICR, ilustrisim-ul Patapievici, a putut sa-si formeze o parere despre tehnicile de extragere a unei substante panaceu din urina prietenei eroului “fictiv”, substanta care odata bauta are efecte terapeutice miraculoase asupra organismului uman.
    Tot in lectura autorului, acelasi telespectator roman a avut revelatia descoperirii interactiunii dintre falusul autorului, starea pensionarului roman, jocul de table, miasmele emanate de corpul pensionarului respectiv si efectele acestora asupra erectiei falusului din inceputul textului.
    Basca faptul ca textul respectiv a fost, datorita valorii sale literare deosebite, ales de catre un actor pentru a fi citit in cadrul unui concurs interpretativ dotat cu premii pecuniare.
    Mare Ti-e Gradina Doamne!
    Insotitoarea acestui distins domn si autor, managera ICR din New York, o doamna guresa si nurlie, apropiata binisor de virsta care-i creeaza autorului disconfort erecto-olfactiv, a tinut inca de la inceputul interventiei sale, sa se situeze in mod firesc de partea respectivului domn, debordind de admiratie materna (sic!) si incintata atit de prestatia acestuia in calitate de angajat al institutului cit si de productia lui literara.
    Numai ca n-a fost sa fie!
    La momentul la care d-l Stan a preluat comanda, se duse dracului si ingimfarea si infatuarea si aroganta si nesimtirea celor doi, lasind loc doar ignorantei, vulgaritatii si impotentei intelectuale ale celor doi, dovedite in deja cunoscutul stil lap-top olimpic al acestuia, stil imbatabil din punct de vedere argumentativ.
    In principal, d-l Stan le-a demonstrat fara drept de replica faptul ca, tinarul responsabil cu “vorbe si susanele” nu are nici cea mai mica idee in privinta statutului sau in cadrul institutului ca reprezentant istitutional al Romaniei in strainatate, cu drepturi si obligatii diplomatice, pozitie care-i impune o anumita conduita publica, iar guresa lui sefa a invatat ca, pe linga Constitutie, orice stat mai are si alte legi care trebuiesc respectate, iar necunoasterea acestor legi nu te absolva de evetualele sanctiuni in cazul in care le incalci.
    Halal reprezentanti ai Romaniei, platiti la greu din banii contribuabilului patibular!
    Pe perioada de instructie, cei doi au mai avut citeva zvicuri de orgoliu ranit si au incercat sa readuca pe tapet, drept contra-argument, dimensiunile poneiului incriminat si ironia (sic de sic!) zvasticii pictate pe posterior, dar d-l Stan i-a readus elegant dar ferm la oile in discutie.
    Ar fi multe de comentat despre cit de jalnici si de mici s-au dovedit cei doi, dar ar insemna pierdere de vreme.
    O singura observatie personala as vrea sa fac. De fapt o curiozitate.
    Oare ne poate spune cineva daca “operele” ilustrului autor, care fie vorba intre noi pot fi folosite cu succes pentru inducerea starii de voma unei persoane intoxicate toxi-alimentar, au fost traduse si publicate in strainatatew pe banii ICR?
    Nu de alta, dar am experienta personala a greutatilor si piedicilor pe care le-am intimpinat in democratia romaneasca, la publicare unei carti care printre altele trata si problema disparitiei flotei comerciale romane !

  2. Nu-l înţelegeţi pe Victor Ciutacu. De fapt, el îi ia apărarea lui Patapievici, demonstrînd că acesta nu e nazist. Fiindcă nazist care să-şi denigreze poporul nu există.
    Adevărul e că lui Victor Ciutacu i se fîlfîie de Patapievici. Cum i se fîlfîie şi de Eminescu, de Anthony Giddens, de Arthur Koestler sau de mai ştiu eu care literat. Nu are el treabă nici cu literatura, nici cu filosofia. Ciutacu pe Băsescu îl vizează.

  3. Din pacate, sunt cam de acord cu D-l Patapievici in ceea ce priveste poporul roman…
    Prin natura meseriei, umblu destul de mult prin tara asta si cu foarte putine exceptii ( Ardealul mai cu seama) restul tzarii este plin de specimene pe care cu totii le uram… da’ nu vrem sa recunoastem…
    Victore, de acord cu tine ca tu ii iei pe mojici pe fiecare in parte pe cand Patapievici ii pune pe toti la gramada ( curios, si eu sunt roman, da nu ma simt atins de spusele lui… poate pentru ca nu ma identific, poate pentru ca am inteles la ce se refera – respectiv la marlanii din jurul nostru care sunt din ce in ce mai multi…astfel ca o sa ne trezim in foarte scurt timp minoritari intr-o tzara a mizeriei umane, manelizata etc).
    Problema Victore e ca tu ( si altii – Badea, Gadea etc) ii iei pe la ochi pe cei pe care-i vezi, care-ti sar in ochi, persoane publice etc…
    Ce ne facem cu restul de 99% la suta…

  4. Nu stiu exact cum sa reactionez. Remarcile mi se par a fi undeva intre jignire si stupiditate, iar prezenta stupiditatii aproape ca nu mai lasa loc pentru a ma simti jignita. E adevarat ca avem probleme, ca nu suntem chiar tara ideala dar tocmai de asta oamenii care pot oferi tarii acea sira a spinarii, anume intelectualii, ar trebui sa scape de exact acele accese de disidenta, si sa-si asume responsabilitatea propriului rol. In cazurile de critica la adresa unui popor, exista doar ‘noi’, nu ‘voi’ sau ‘ei’. Domnul in cauza este (cum zicea Caragiale) un idiot.

  5. Victore, fa ceva si du-l la spital, propun ca jurnalistii influenti din presa centrala sa faca un demers comun pentru internarea urgenta a acestuia, trebuie tuturor sa ne fie mila de el, poza mi se pare mai sugestiva decat mizeria din texte

  6. Dl. Ciutacu va urmaresc pas cu pas(poate la fel cu securistii fosti tortionari a lui patapievici)si va rog un lucru.
    Initiati o actiune ca sa poata apare o pagina web cu toate citatele abjecte adresate poporului Roman de catre strainul ucrainean patapievici.Pina la mizeria de hazna din capitala SUA,pe pag.web patapipievici.wikipedia apareau o serie din aceste citate dar brusc cu amploarea evenimentului au disparut.De aici gindul ca totul se leaga si cineva(stim cine)nu doreste ca Romanii sa vada adevarata fata a unui ins care ia multe zeci de mii de euro pe luna din buzunarul lor.

  7. uite, sa ne mai culturalizam un pic:

    Mărturisesc că am considerat odinioară ca o ruşine faptul de a aparţine unei naţii oarecare, unei colectivităţi de învinşi, asupra originii căreia nu-mi era îngăduită nici o iluzie. Credeam – şi poate că nu mă înşelam – că noi ne tragem din drojdia barbarilor, din resturile marilor năvăliri, din acele hoarde care, ostenind să-şi continue drumul spre Apus, s-au aşezat de-a lungul Carpaţilor şi Dunării, căutându-şi un culcuş ca să vegeteze – masă de dezertori la graniţele Imperiului Roman, vulg mizerabil spoit cu un pic de latinitate

    Cum poţi să fii român? – Era o întrbare la care nu puteam să răspund decât printr-o durere de fiece clipă. Urându-i pe ai mei, urându-mi ţara şi ţăranii ei atemporali, îndrăgostiţi de toropeală şi crpând de stupizenie, mă ruşinam că mă trag din ei, îi renegam, refuzam să accept subeternitatea lor, certitudinile lor de larve osificate, visarea lor geologică. În zadar le căutam pe chip freamăul sau semnele revoltei: în ei, vai! murea încet maimuţa. La drept vorbind, nu aparţineau oare regnului mineral? Neştiind cum să-i scutur, cum să-i însufleţesc, îmi trecu prin minte să-i extermin. Dar nu poţi masacra pietrele:”

    Nu încetam să blestem accidentul care făcuse să mă nasc printre ei…Ţara mea, a cărei existenţă, în mod vădit, nu-şi avea nici un rost, îmi apărea ca un rezumat al neantului sau ca o materializare a inconceptibilului, ca un fel de Spania fără secol de aur, fără cuceriri şi nebunie şi fără un Don Quijote al amărăciunilor noastre. Să fii dintr-o astfel de ţară, ce lecţie de umilire şi de sarcasm, ce calamitate, ce lepră!”.

  8. mai copii … la ce va gandeati????

    Sunt din Cioran, nu din Patapievici. Si da, se vede clar in fragmentele publicate de dl. Ciutacu influenta lui Cioran.

    Parerea mea? Va inflamati degeaba, sunt doar niste exercitii de libertate personala din anii 90, publicate ceva mai tarziu intr-un volum ca un fel retraire a starii de spirit de imediat de dupa mineriade si victoriile lui Iliescu in alegeri.

  9. de precizat ca am luat citatele din Cioran dintr-un text de pe cafeneaua.com al lui Filip Antonio

  10. @Aleks
    Presimt ca o sa-ti scriu mult….
    Da-mi voie sa-ti reimprospatez putin memoria!(daca nu,da’ search pe google! )
    Citez din H. R. Patapievici, „Politice”, ediţia 1996, pag. 63:
    „Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridã strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată, iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni şi aşa mai departe, la nesfîrşit. Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmã, avînd o băşicã a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit …samd
    Am citat din scrierile lui HRP publicate in anul…??? Ce an??? Nu te aud!!!
    Aha…1996…Tres bien!
    In ce an suntem noi?
    2008….
    Sunt ceva ani ,nu-i asa ,de cand prea distinsul HPR isi spunea parerea despre ISTORIA NOASTRA,in definitiv si a ta,si a copiilor tai…
    Nu ne-a interesat prea mult!Sau cel putin nu am facut atata caz!
    De ce?!
    Te intreb pe tine acum ca tot vroiai sa ne culturalizam…
    Il dai exemplu pe Cioran…
    Mai ”culturalule” ,in viata ta INVATA SA COMPARI LUCRURI COMPARABILE!!!
    Ai dreptate,poate Cioran nu iubea Romania,nici romanii… Perfect de acord!
    Mah,da’ asta a plecat!S-a dus! Pa ,pa,pa,pa! Au revoir!
    I-a placut Franta,s-a stabilit acolo,si nu s-a mai intors!
    Ai auzit tu de Cioran sa fi fost PRESEDINTELE INSTITUTULUI CULTURAL ROMAN?
    Poate multi nu sunt in asentimentul meu! Un exemplu concludent esti chiar tu!
    Dar oare faptul ca cineva care nu merita NE REPREZINTA peste hotare ,nu iti da de gandit?!
    Iar noi…cei peste care “a urinat cine a vrut” IL PLATIM mah,sa ne reprezinte!!!
    Iar tu,in inocenta ta,de copil crescut pe net,il dai exemplu pe Cioran!
    Hai , mai culturalizeaza-te putin!
    Si PROMIT SOLEMN sa mai stam de vorba!
    Am atatea sa-ti spun…
    PS: Mai am o intrebare ptr tine… Ce parere ai de expozitia de la NY?
    Ce ne reprezinta? Zvastica sau organele genitale?
    Sau poate PR-ul … care are dictie ,de ce sa nu recunosc?!
    Citea cu atata mandrie la Sinteza zilei…

  11. Domnule Ciutacu va rog mult sa ma ajutati , am o problema mai delicata si am nevoie de sfatul dvs ,daca nu cer prea mult imi puteti da o adresa de mail ? Cu respect Vlad

  12. In timpul studentiei frecventam Conferintele Microsoft care aduceau in centrele universitare mari personalitati ale culturii romanesti care dialogau cu publicul.

    Inca din acei ani domnul Patapievici avea reactii de acest fel la adresa pulimii din Romanica care il credea “dastapt”.

    Din pacate, prin aceste idei dl Patapievici ma face sa il consider si eu la randul meu, un LIMBRIC – desi, pe cuvant de onoare, nu am nici cea mai mica afinitate cu ideile politice profesate de un alt limbric politic, Vadim.

    Fiecare pasare pe cantul ei moare, nu-i asa?

  13. O ora ca sa citesc toate acestea, pe care le stiam sau le banuiam… Cam mult… Citeam jumatate dintr-o carte citita cu ani in urma, cand cel cu blogul o ducea bine-merci, ori nu era iar cartea ne arata o Siberie numita Romania si-un alt fel de Ivan Denisovici, care a construit ceea ce-au vandut acum la fier vechi guvernantii. Cartea se cheama “Ziua magnoliilor viscolite”, editia a -II-a Junimea. Incercati! Dac-o gasiti…

  14. Da si din nefericire pentru el e roman….azi maine va jigni acest individ neinsemnat pe toti cei care il critica….Domnul Patapievici,dati-va macar demisia de onoare de la presedintia ICR-ului si incercati sa nu-l mai “pupati” in fund pe Basescu….cum si spune si domnul Ciutacu operele dvs. nu sunt reprezentative pentru poporul roman…la fel si unui alt om al literaturii contemporane cu initialele G.L

  15. Bubulul PATA – PIEZVICI ESTE DUPLICITAR.Avem nevoie de asemenea mioame canceroase.Pe de o parte prin asta remarcam cumplita noastra indiferenta fata de natiunea romana, in care am cazut si pe de alta parte este lovitura de copita de magar pe care nici daca il znopesti in batai nu reusesti sa il schimbi.
    Despre Patapievici nu pot sa afirm decit ca in singele lui curg celule degenerate congenital.
    Asemenea unui rebut din fabricatie.

  16. Cu o mustaciara sub nas (hrp) asemanarea va fi izbitoare cu ce a lui Hitler.
    Comportamentul este acelasi
    De unde apar doamne aceste specimene ?

  17. Este fiul lui Denis Patapievici, fost membru al PC (PARTIDUL COMUNIST!!!!-dar baiatu da PC ca sa zica lumea ca e conservator), mai apoi director al Direcţiei Circulaţie Monetară la Banca Naţională şi reprezentant al României la CAER (SCRISA DE INDIVID CU MINDRIE PE WIKIPEDIA)

  18. si noi il platim pe baiat din banu publica sa ce???????N-AI CU CINE MA NISTE TARANI.

  19. Pai si iliescu dadea citate din scrierile dusmanoase ale celor condamnati in ’56, doar pentru ca stiau putina engleza pe langa marea limba rusa. Asa parea ca li se face o favoare ca nu sunt impuscati pe loc, banuiesc.
    Oricum, mi se pare ciudat ca atatia romani de bine il citesc pe dl Patapievici, un autor prin definitie inaccesibil celor multi fie numai si prin concepte. Omul se spala de mult, e fizician etc.
    Anyway, e ceva incorect in proferarile dlui Patapievici ? Doar ca, stiti cum e : patapievici latra, miticul trece. Miticul este cel nemuritor pina la urma.

  20. si aia multi care va fura pe fata de atatia ani tot din bani publici sunt platiti; dar nu va deranjeaza pt. ca si voi ati face la fel in locul lor; in schimb sunteti frustrati de sclipiri intelectuale.

  21. Domnilor mi-au trebuit mai bine de 6 ore sa citesc si sa inteleg (atat cat pot eu s-o fac)tot ce s-a scris aici.
    Va rog respectos sa ma luminati si pe mine pentru ca eu nu mai pricep absolul nimic.
    -Ce anume te poate determina sa improsti cu mizerii neamul in care si datorita caruia vezi lumina zilei,care iti ofera o identitate si o anume apartenenta,care este garantul perpetuarii tale ca semintie?
    -ce anume te determina sa negi secolele de obida si restriste carora le-a facut fata acest neam este adevarat inperfect dar perfectibil,care de voie sau de nevoie a putut sa-si plece capul tocmai pentru a-si putea pastra si afirma atunci cand vremurile i-au fost prielnice EXISTENTA SI CONTINUITATEA?
    -Cu ce anume este mai prejos cultura acestui popor decat ale altor popoare?
    -cine si de ce doreste ca pe fondul unei tot mai precare instruiri a tinerilor nostrii sa creeze suspiciune si neincredere in valori nationale recunoscute si in alte culturi?
    -ce principii ale MORALEI scrise sau nescrise
    te indreptatesc sa lovestii in fundamentele si aspiratiile acestui popor ?
    -de ce uitam ca un popor care nu-si intelege si nu-si recunoaste trecutul nu are viitor?
    -ce anume da dreptul unui individ (oricare ar fi el)sa emita judecati ,aprecieri sau sentinte despre un lucru sau altul,despre o actiune sau alta,in numele unui popor sau in detrimentul acestuia in conditiile in care menirea lui este de a promova valorile general valabile si nu cele personale sau de grup?…

    si ar mai fi multe astfel de intrebari la care cu bunavointa dumneavoastra astept raspunsuri .
    s-auzim numai de bine

  22. Reimprospatarea memoriei:

    Pina in acest an, incepind cu 2005, singura publicatie care tragea semnale de alarma despre instalarea lui HRP la sefia ICR (de catre Basescu) a fost Corneliu Vadim Tudor in “Romania Mare”.
    Dar, nu-i asa, el fiind pedofil si zoofil (si bennyhill, daca nu columbofil, cum ridea CVT amar) nimeni nu-l asculta atunci.

  23. ce prost poate fi dar intrun fel are si el dreptate da totusi nu suntem chiar atat de rai si noi romani

  24. Patapievici e unul dintre numerosii actori de sorginte obscura care se perinda teatral prin fata multimii seducand-o cu vulgaritati de cea mai joasa categorie.Ar trebui sa se intoarca acolo unde cu adevarat ii zac stramosii si sa nu mai spurce plaiurile mioritice cu arome de oua clocite de bufnita frustrata.Dar din pacate mustele trag la miere asa cum trag si la rahat.

  25. Romanii au doua caracteristici de temut:ura si invidia.Oare cand or sa invete sa iubeasca?Niciodata cred.Oamenii buni se ascund ca si sobolanii,adanc in cele mai nebanuite cotloane ale societatii de frica lupului,stramosul binecunoscut al natiei din care facem parte.Ideea este ca nu ne intelegem intre noi,avem nevoie de mediatori ,fiecare se crede destept in Romania, fiecare vine cu o noua programa…..Nu mai vanati ciolanul domnilor ca toti intre patru scanduri ajungeti,nu mai urati,nu mai fiti niste “rai si niste fameni” cum bine zicea Eminescu.Voi il huliti acum dar va spun ca roman ce a facut studii in afara si care isi iubeste tara si vatra strabuna.Mi-e rusine cu voi iar daca a fi roman este egal cu a fi frate cu voi ,atunci ma dezic de sorgintea mea bastarda de a fi impreuna cu voi urmas al unei dace care si-a tradat poporul culcandu-se cu primul venit,caci asa sunteti voi,lingai fara rusine cu ura si vrajmasie in suflet,blestemati de istorie,blestemati de trecut,prezent si viitor sa ramaneti o tara mica si neansemnata cu oameni mici la suflet si cu oameni de valoare ce stralucesc numai in afara granitelor.Rusine sa va fie oameni impotenti spiritual,sterpi fara suflet ce prin lacomia voastra de putere si bani ati sterilizat o natie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  26. Scuzati rabufnirea mea de mai sus dar sunt roman,sunt inca la studii in strainatate si as vrea sa cred ca am un viitor,ca pot sa ma intorc intr-o tara in care sa nu fiu nevoit sa comit fapte imorale pentru a supravietuii,mai bine imi pun gatlejul pe butuc precum Brancoveanu decat sa fiu transformat intr-un vulpoi cu fata umana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.