Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Gloata abia aşteaptă sacrificiul suprem

Gloata abia aşteaptă sacrificiul suprem

Chestia cu singur împotriva tuturor mai convinge câţiva puţintei la minte, dar nu mai urneşte din case poporul suveran. Aşa că, în scurtele pauze în care nu împrăştie duhoare ca sconcsul înspre mogulii cei răi care şi-au sporit averile de cinci ori în mandatul lui, trage isteric de contracandidatul său, doar-doar o muşca fraierul. Ce n-ar da el să se arunce Mircea Geoană şi să vină la o spontană de pus poalele-n cap sub reflectoarele pline de căldură? Cred că la ora asta ar fi în stare să ajungă târâş la mine-n studio, cu Oana Dobre-n dreapta şi cu Mircea Badea-n gând, cu gradenele pline cu alde Dan Voiculescu, Sorin Vântu şi Dinu Patriciu.

Pentru că, dacă nu punctează rapid şi decisiv, mai are o săptămână până să devină istorie. Din scălâmbăielile tradiţionale cu mogulii (care, ştim, sunt gata să dea iama-n gaze, sare şi cutia de scrisori), din bunăvoinţa tradiţional-pragmatică a lui Cătălin Tolontan şi din maneaua portocalie a lui Guţă de pe Taraf TV nu se pot câştiga noi intenţii de vot, ci (maxim) consolida cele existente. E chestie de aritmetică electorală, mai complicată decât tabla înmulţirii averii Elenei Udrea.

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

147 thoughts on “Gloata abia aşteaptă sacrificiul suprem

  1. pt. cei ce n-au apucat sa citeasca moralitatea si verticalitatea unuia pe care-l chemau in 2005 Cărtărescu iar acum CĂRTĂR Ă SCU:
    “Puterea liberală de azi trebuie să ajute la crearea celuilalt pol, ca partener politic şi nu ca opozant, prin întinderea unei mâini reformei din PSD şi lui Geoană” (19 sept. 2005, Jurnalul Naţional).
    “Dacă nici o minune nu se întâmplă până pe 6 decembrie, liberalii ni-l vor face cadou pe Geoană la Cotroceni, dând astfel iarăşi România pe mâna PSD-ului. Acest lucru, vorba lui Talleyrand, «e mai grav decât o crimă, e o greşeală». Care nu li se va uita prea curând”. (27 nov. 2009, Ev. Zilei)

  2. Panoul asta, da, fara suparare, reflecta situatia politico-economica de azi, din guvern…Trebuia sa o ataseze si pe Ioana si Elena.Cum a luptat Base impotriva coruptiei daca si acum sustine ca-s mogulii la putere? Ori nu a fost capabil sa-i traga in teapa ori i-a tolerat.In ambele cazuri a dovedit ca nu e bun de presedinte.

  3. eu zic ca intre plecatul pe mare si o intalnire cu tine si cu Mircea Badea basel prefera marea. asta nu inseamna ca nu mi-ar placea sa-l vad la tine in studio. deocamdata pe otv se anunta marea confruntare intre ghici cine, dan diaconescu si basel cel mare. se duce sa spele creierul maimutelor maneliste de parca ar mai avea ceva de spalat. telespectatorii de otv oricum il voteaza, ma ingrijoreaza ca sunt cam multi. “prosti dar multi” Costache Negruzzi

  4. Asta e o lucratura ordinara… Planete s’au aliniat gresit si comploteaza impotriva maharajahului portocaliu… 😀
    Pana si el isi sa sema ca situatia e belita rau!…

  5. Mărturia unui om din echipa tehnică de la Ploieşti, găsit de gsp. “Îmi aduc aminte de incident. Băsescu l-a bruscat pe copilul care nu înţelegea ce se petrece acolo, era confuz, el credea că Adrian Năstase e pe scenă. După miting, cîţiva oameni din stafful de campanie au vrut să vadă ce s-a înregistrat din moment. Ne-am uitat împreună. Au luat cu ei caseta filmată cu o cameră beta Sony. Am revăzut acum imaginile la televizor. Sînt aceleaşi, foarte clare şi netrucate. Poate accelerate puţin pe final, dar în nici un caz modificate. Nu-mi amintesc cine a luat atunci caseta, dar ei au păstrat-o ca să fie siguri că nu rămîn probe”.
    sursa

  6. Domnule Ciutacu,
    Vreau si eu, vreau si eu in gradena, de cand astept ziua asta 🙂 … sa il intreb de ce mi-a daramat chioscu… 🙂
    Bine, as mai avea cateva intrebari:
    1.Ce cauta Elena Basescu in Parlamentul Europei?
    2.Ce au facut liderii PDL Boc, Videanu si Pogea pentru etenuarea efectelor crizei econmomice?
    3.Cum sa fac sa am si eu vanzari anterioare…..
    http://theodora0303.wordpress.com/2009/11/30/cateva-din-marile-greseli-ale-candidatul-basescu/
    Cu respect

  7. cine il intreaba pe betiv de ce crede el ca eu, aliatul lui, cetateanul, vreau ca presedintele meu sa isi petreaca timpul prezidential ca sa se bata cu vantu, voiculescu si patriciu? eu nu asta vreau. eu vreau ca aliatul meu presedintele sa faca altceva. de exepmlu vreau sa nu se mai faca de rusine in relatiile externe( ca ma face si pe mine de rusine).

  8. Am trecut pe acolo dimineata si era sa fac accident,credeam ca a inebunit Basescu se autodistruge.Foarte tare sa vada si el cum e cand faci magarii in celelalte orase unde telefonul este de baza.Ia amendat pe aia din RM.Valcea cu 1000 ron pentru magariile lor.Ar trebuie pus un afis pe fata lui.

  9. Eu zic sa ne apucam sa-i dam sugestii despre cum sa-si petreac timpul liber de dupa alegeri ! si inca ceva , Traiane nici nu stii / Cat de mic incepi sa fii ! Remember ???????

  10. Ce-ar fi, ca dupa ce nu mai iese Baselu, toti oamenii astia care au fost stigmatizati de Baselu timp de atatia ani, sa-l dea frumos in judecata si
    sa-i ceara despagubiri in asa fel ca fie-sa a mare sa vanda apartamentul ala misto sa poata sa plateasca. Ma refer la Iliescu, Vanghelie, Nastase, Voiculescu, Vantu, Tonomatele, etc. Nu ca mi-ar fi dragi cu totii, dar ar trebui sa invete lumea ca daca nu poti sa dovedesti taci din gura iar daca poti si n-o faci devii complice.

  11. “Poate m/a injurat!” a fost replica lui Bas(in)escu! Infiorator! Asta demonstreaza ce anume zace in subconstientul lui! Asta/i adevarul domnule Chu`tak oo! Foarte bine ai zis! Felcitari si ziceti, in continuare, vorbe cat mai grele!!!!

  12. Auziti faza zilei.Pe B1 se discuta ca ar fi violat pe cineva in 1972-73 si ar fi primit o taietura pe fata de la locul faptei si chiar ar avea un copil din flori,mama cerand in 1997 test adn si recunoasterea faptei.Nu se poate fratilor una ca asta.

  13. Super bun articolul…eu ma gandesc doar la un proverb care i se potriveste de minune lui Basescu “fiecare pasare piere pe limba ei“…

  14. e penibil să-ţi susţii campania pe lupta cu mogulii. Ce fac rău mogulii? Manipulează oameni prin trusturile de presă. Ce face rău Băsescu. TOT.

  15. Domnu’ Victor..Astept cu nerabdare cand,la vreo 3 luni de la alegeri, o sa-i aveti la dvs in emisiune pe baietii astia si pe fetele de la PDL de pe afis,sa-i aparati impotriva procurorilor cu care se vor confrunta…Va sugerez deci ca inainte sa-i rugati sa bage un banut in vestitul tonomat, vorba aia sa fie pe bune… Fie ca TONOMATUL LUI CIUTACU sa ne insoteasca cat mai mult timp de’acum inainte…

  16. ar trebui tinut pina la senectute in procese,condamnari,pus sa-si asculte zilnic productiile maneliste pina la refuz!
    chioru ataca pe etno,taraf,otv acolo unde se simte domnia sa bine la sprit si gratare

  17. Sunt dezamagita pentru faptul ca-l consideri pe Geoana un rau mai mic. Iti spun cateva lucruri despre el pe care probabil nu le cunosti.
    A terminat Inst.Politehn.Buc.; Facult de drept Buc. La ASE si-a luat doctoratul-Economia mondiala. A facut cursuri la Harvard SUA si la una din cele mai prestigioase fac. din Franta. Are experienta si performante ca ministru AE si ca ambasador.
    Vorbeste fluent trei limbi straine.(engleza,franceza si cred ca Spaniola)
    A intrat in politica abea in anul 2001. Dupa numai 4 ani reuseste sa preia conducerea partidului (si ce partid) dupa alti 4 ani candideaza la presedentie cu sprijinul partidului.
    Cred ca trebuie sa-ti amintesc (poate n-ai observat)ca in acest partid nu-i mai vezi in prim plan pe Nastase,Mitrea,Iliescu,etc. In schimb apar tot mai multi tineri (promovati de el) Tineri noi,carismatici, inteligenti. Nu-i vedeti la televizor ? N-ati observat ?
    Toata aceasta ascensiune rapida dar si performantele personale ale lui Geoana nu le-ai mai gasit la alti candidati. Aceasta ma face sa cred ca Geoana e un om cu personalitate puternica, aproape ca-mi vine sa cred ca EL a manipulat partidul si nici intr-un caz invers. Domnule Ciutacu,a mai existat vreodata un candidat cu asemenea educatie,sa cunoasca 3 limbi straine,diplomat etc,etc ?
    In ce-l priveste pe Crin si eu am o simpatie fata de el ,dar…. n-are experienta ,nu a condus nimic pana acum,La capitolul educatie ,e absolvent a Fac.de istorie.N-are nici macar o scoala,un masterat,un curs postuniversitar,nimic. Nu cunoaste nicio limba straina ceeace e inadmisibil pentru un sef de stat in UE. Cand treci de granita tarii,nu e suficient sa sti sa ridici tonul spunand ineptii pentruca nu convingi.Nu-ti intelege nimeni jocurile de cuvinte si talentul in a-ti ridica poalele-n cap ca o tata.
    Nu-mi dai dreptate ?????
    De fapt e o intrebare retorica pentruca stiu raspunsul.

  18. Daca D-l Ciutacu continua sa ne scrie despre drepturile legitime ale “poporului suveran” poate treceam titlul articolului la categoria “iar il citeaza pe Basescu”, dar cuvantul “gloata” m-a izbit prin sonoritate si semnificatie. Daca macar ar fi folosit dumnealui “masa poporului’ si tot era deja pieorativ fata de “poporul suveran” da “gloata” este tare de tot pentru ca reprezinta o “adunatura de oameni”. Deci,pana la nivelul cel mai de jos a ajuns multimea de oameni. Si ce face “gloata”? “Asteapta”, are rabdare ca isi inchipuie ca in sfarsit va asista, va contribui la “sacrificiul suprem”. Interesant este cat de rapid D-l Ciutacu schimba acest registru, “asteptarea” devine un fel de “cerere de a da socoteala”, de a da lamuriri privind faptele reprobabile ale lui Basescu, si pentru ca ele nu vin atunci “gloata” transforma “asteptarea” in “adresare/cerere” directa de a-i indeplini dorinta”sacrificiul suprem”. Foarte sugestiv, impresionant .Felicitari.
    ajun

  19. Acum citeva zile,ne promiteai ceva smardoiala? Stii care ar fi tare? O emisiune la tine,cu Oana Dobre+Mircea Badea+Mircea Marian+Andreea Pora(ca tot e ziua ei azi). Sa vezi atunci,ce smardoiala ar iesi!

  20. care va fi atitudinea ta , in ceea ce priveste noua guvernare si care este parerea ta despre Mircea Geoana? Cum crezi ca va gestiona el putoarea de indivizi dornici de averi fabuloase?

  21. Mie mi-ar placea sa-l vad pe Basescu la tine in emisiune cu Oana Dobre alaturi, vreau sa-l aud pe Basescu ce are de spus despre Mircea Geoana si cei din spatele lui, dar sa aduca si argumente plauzibile

  22. Ar fi mai multe variante:
    1) Il primesti si te comporti ca un ziarist cu portocale.
    2) Nu il primesti, pentru ca nu pui mare pret pe firimituri si pe informatie diluata de prea multa expunere
    3) Nu il primesti acum, dar ii promiti ca, dupa ce pierde alegerile, ii oferi un spatiu in care ne poate spune noua, tuturor, cat se persecutat este el de catre noul regim.

    Care iti este mai aproape de suflet (repet, de suflet, nu de meserie)?

  23. @horya: aceeasi. cat pot vorbi, o fac liber. daca Geoana n-a beneficiat de clementa din partea mea in timpul aliantei cu PD-L (cu Voiculescu-n interiorul guvernarii), nu vad de ce-ar face-o doar fiindca intra PNL
    @ramona: 3)

  24. Si eu as vrea sa vad gloata desteptata si sa astepte sacrificiul dupa ce se intoarcec de la vot. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista.
    Si una tare de tot. Astia portocalii, de la varf, nici nu se pun de acord in declaratii. Ultima data, Basescu a spus ca e un trucaj si-l da in judecata pe X si y. Dar, l-am auzit si pe Flutur spunind ca avea informatii ca Dinu Patriiu detine un fil compromitator, din urma cu 5 ani, ca l-a tinut arhivat si ca-l va da publicitatii. Vai, vai, domnu Flutur,deci nu e trucaj? Mi-e mila ce te asteapta cand afla supremu. Vezi sa nu te pedepseasca si sa te trimita la cersit voturi cu sacosele de rafie, portocalii, in mana, prin Mall-ul din Suceava, ca si asa bate vantul pe acolo. Sau poate te vei urca in intersectie, pe oul de Pasti…
    Deci, gloata la vot. Pentru ca…conducta portocalie e lunga si disperata. si aia nu filosofeaza despre doctrine si principii. Aia stie un singur lucru:foamea de bani.
    Nu doresc nimanui sa vada inca cinci ani pe Udrea calare pe bicicleta, pe cal, pe ministere,mereu calare. Si nici sa vada un presedinte cu fes pe cap si ignorat in afara tarii. Si care va avea, ca unica grija, razbunarea.
    Sper ca pe 6 si 7 decembrie sa sarbatorim “schimbarea la fata” a blogului lui Ciutacu. Sa-l vad intr-o poza relaxat,sa avem si noi aici muzica, live. Sa nu mai aud de Guta si Roxaana. Asta depinde, de noi, gloata, sa mergem la vot.

  25. Victor vreau sa-mi promiti ca daca vei primi anumite informatii ca in guvernul PSD PC PNL UDMR MAJORITATI , se intampla ceva necurat, ceva ce nu este in interesul nostru al tuturor ci numai in interesul catorva, sa vorbesti despre asta, si sa nu-i favorizezi pentru ca mie sincer imi este frica, de faptul ca dezamagirea, dupa scoaterea PDL de la guvernare , va fi aceeasi fata de guvern, parlament si fata de gastile care nu vor conteni sa roiasca pe langa “Cei Puternici”.
    Este pacat sa nu isi respecte promisiunile si sa ne faca sa ne simtim altfel, mai bine decat acum. Trebuie sa stam cu gura pe ei, desi nu o sa le convina

  26. De 5 ani astept! Sunt apolitic, dar coltii stolobocilor sfasiau pana la os dupa 2004! Se intoarce roata! Distractia continua! Printre reprizele de circ poate vom vedea si solutii pentru viata mizerabila a pulimii.

  27. E halucinant ce vad aici. Am impresia ca traiti intr-o luma paralela cu realitatea si ura fata de Basescu v-a orbit complet. Ma intreb ce naiba o sa faceti dupa 6 decembrie cand veti afla ca a Basescu a fost votat de majoritatea semenilor vostri ? Nu ar fi bine oare sa emigrati daca tot vi se pare atat de insuportabil “dicatorul” ? 🙂

  28. @ZARA
    In schimb CA are charisma si spontaneitate, care ii lipsesc lui MG. Sper ca la confruntarea de joi sa reuseasca sa treaca de bariera de comunicare si mai ales sa nu se lase tras in cursa de mitocan… Dupa cum a spus ieri la SZ Oana Dobre cred, va fi o confruntare de personalitati nu de idei/programe…

  29. Întreb şi eu: cearceaful ăla nu e pus pe fostul magazin “Bucureşti”? Care a fost cumpărat de “Care Este”? Mie aşa mi se pare. Şi atunci chiar şi-a ales prost sediul. Dar nu e singura lui alegere proastă. Şi nici a unora dintre români, când e vorba de el…

  30. Stimabililor, cititi bine si ganditi-va !

    Basescu, impreuna cu scumpa lui “printesa” si clanul din care face parte, sunt in stare sa inceapa un razboi civil pe data de 06.12.2009 daca nu castiga alegerile.

  31. Şi totuşi, conu’ Trăienel are dreptate: Clasa politică din România este coruptă şi nereformată! Da’ ce-ar fi să recunoască faptul că nu el a descoperit asta, ci tocma’ poporu’ suveran? A fost şi el parlamentar şi ministru vreo două mandate- dacă nu mă-şel. Io unu’ nu ţin minte să fi strigat în perioada aceea, din toţi rărunchii, faptul că se simte prea privilegiat! Pedeleii, imitându-i discursu’ populisto-manelist clamează aceeaşi nevoie de primenire a clasei politice şi de eliminare a privilegiilor. Da’ n-am auzit până acum, pe nici un pedeleu, că renunţă de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni la privilegii!
    Conu’ Trăian, are dreptate? Când are dreptate? Atunci când s-a antepronunţat în dosare penale (ale lui Năstase, spre exemplu), sau când a afirmat că Nuţi e nevinovată? Când a afirmat că îşi asumă promulgarea Legii de majorare a salariilor profesorilor, sau când şi-a dat seama că a comis o eroare? Când a afirmat că nu va fi o criză economică atât de gravă, sau când a spus că era dezinformat? etc. etc.
    Acum îşi cere scuze celor 22 de milioane de români! Îl iert, dar NU-L VOTEZ!

  32. Am auzit acuma,una tare si noua:pd-lacheii ne anunta ca psd+pnl “fraudeaza sentimentele romanilor!!!!(macovei dixit)”. Poate ne explica nenea Victor,cum se pot frauda acum, orice alte lucruri decit “alegerile”(CA PE ASTEA SIGUR INCEARCA BASELU SA LE FRAUDEZE!)?

  33. Sincera sa fiu nu ma asteptam sa-mi raspunzi.
    Dar dac-ai facut-o nu ma pot abtine sa nu-ti spun ca m-ai dezamagit inc-odata.
    Spui “daca vroiam sa-i vad CV-ul oficial il citeam”.Nu-nteleg urmatoarele lucruri:
    1.- Nu l-ai citit ? Atunci cum iti faci o parere despre un om si-l judeci? Numai dupa ceea ce vezi,auzi si ti se pare ? N-ai avut curiozitatea sa te uiti la CV-urile candidatilor si totusi iti exprimi parerile si inca cu convingere.??????????????????
    2.- Exista si CV-uri neoficiale ? Unde le-ai gasit ?

  34. @ZARA: as preferat ca, daca tot sunt silit sa-l votez, Geoana sa aiba niste activisti mai inteligenti si mai putin de carton decat ceilalti. n-am noroc.

  35. cocalarii manelisti ar putea scoate si un cd ptr chior!Oare cum de nu s-au gindit pina acum?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.